En smal vaskemaskine er det oplagte valg til placering i skabselementer eller under borde, hvor dybden er 50 centimeter eller derunder. De findes også som meget små maskiner, der ligeledes er smalle. De topbetjente vaskemaskiner er stadig de mest kompakte i bredden, men med en smal frontbetjent vaskemaskine får du samme funktionalitet som i de almindelige maskiner, og den er for de flestes vedkommende nemmere at arbejde med.

Herunder er de 6 smalle vaskemaskiner, som vi vurderer at være bedst lige nu:

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

AEG ProSense topbetjent vaskemaskine – den hurtige


AEG ProSense topbetjent vaskemaskine

Derfor anbefaler vi den:

AEG er placeret som tredjebedste i PriceRunners guide til vaskemaskiner. Denne vaskemaskine fra AEG er anbefalelsesværdig, da den har energimærket A, hvilket er den bedste energiklasse. Du skal derfor vælge denne, hvis du gerne vil tage et grønt valg. Her sparer du på dit vand- og strømforbrug. Derudover har den en god centrifugeringshastighed med 1400 omdrejninger i minuttet og en restfugtighed på blot 52%. 

Om AEG ProSense vaskemaskine

Vaskemaskinen har mange fordele. Den lave restfugtighed på 52% er værd at nævne, da det gør, at dit tøj ikke tager lang tid om at tørre efter vasken. Vaskemaskinen har en smart timer funktion, så du kan indstille vasken til at starte, når det passer dig. Derudover er der et hurtigprogram på 20 minutter, som blot opfrisker tøjet. Hvis du gerne vil have en maskine, der kan sørge for effektivitet og hurtighed, så skal du vælge denne vaskemaskine fra AEG, da flere af dens funktioner gør det hurtigt og nemt at vaske tøj. Energiforbruget er lavt og generelt set, og det samme er vandforbruget. Prismæssigt er den billigere end Electrolux, men med en masse af de samme funktioner og fordele. Du får altså rigtig meget for pengene her.

Nøglespecifikationer

 • Mål: 890 x 400 x 600 mm
 • Energiklasse: A
 • Energiforbrug årligt: 150 kWh/år
 • Vandforbrug årligt: 9490 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Centrifugeringshastighed: 1400 omdr./minut
 • Restfugtighed: 52%
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau vask: 56 dB
 • Lydniveau centrifugering: 79 dB
 • Motortype: Traditionel

Electrolux EW6S6647C7 – smal vaskemaskine med høj centrifugeringsevne

Electrolux-EW6S6647C7-smal-vaskemaskine
Anbefalet. Electrolux EW6S6647C7 er en god smal vaskemaskine, som kun er 47 centimeter dyb og kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet.


Derfor anbefaler vi den: Electrolux er normalt et ganske populært mærke blandt smalle vaskemaskiner, og hvis du søger en økonomisk model med god centrifugeringsevne er EW6S6647C7 et godt valg. Her får du nemlig op til 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket efterlader tøjet med lav mængde restfugtighed, og da den er placeret i energiklasse A er den særdeles økonomisk i drift. Alt i alt er den et særdeles godt valg til den mindre børnefamilie, hvor pladsen er sparsom.

Om: Electrolux EW6S6647C7 er en smal A vaskemaskine. Denne energiklasse er den bedste på markedet, og vaskemaskinen er derfor ganske energibesparende. Det samlede årlige energiforbrug er normeret til kun 174 kWh, og med kapacitet på 7 kilo kan den sagtens opfylde behovet i en mindre familie uden at elregningen lænser bankkontoen.

Da den kun er 47 centimeter dyb kan den placeres hvor der kun er sparsom plads. Eksempelvis på badeværelset eller under køkkenbordet.

Vaskemaskinen har flere specielle programmer og funktioner, som gør det muligt at anvende den til mange forskellige formål. Heriblandt et dampprogram, som kan bruges når tøjet blot skal genopfriskes. Damp bruges også til at udglatte krøller og folder, således at den efterfølgende strygning bliver nemmere.

Electrolux EW6S6647C7 har centrifugeringsevne B og kan centrifugere med op til 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket efterlader tøjet med 53 % restfugtighed.

Nøglespecifikationer:

 • Mål: H84,5 x B59,5 x D47 cm
 • Energiklasse A
 • Energiforbrug årligt: 174 kWh
 • Vandforbrug årligt: 10.499 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.400/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask: 58 dB
 • Lydniveau centrifugering: 78 dB
 • Traditionel motor

Electrolux EW2C327R1 Kondenstørretumbler – en brugervenlig tørretumbler med timerfunktion

Electrolux EW2C327R1

En tørretumbler er en nødvendighed, når du skal i gang med de helt store dynevaske, der kræver en god affugtning og tørring. Samtidig kan det være en praktisk foranstaltning, når du ønsker at køre dit tøj eller sengetøj igennem for at opnå en hurtigere tørring i en travl hverdag.

Denne tørretumbler fra Electrolux er en klassisk, sensorstyret maskine, hvilket betyder, at den automatisk måler restfugtigheden i dit tøj for derefter selv at fastsætte den bedst mulige tørringstid. Du kan derfor læne dig tilbage, alt imens maskinen klarer arbejdet for dig. Takket være sådan en sensor sparer du desuden en masse energi og strømforbrug – og det er noget, er kan mærkes på pengepungen.

Maskinen her har en samlet tørrekapacitet på 7 kg., så du snildt kan tørre både dyner og puder. Med et brugervenligt betjeningspanel på både dansk, svensk og norsk, er du garanteret et produkt, der er nemt at betjene.

Smart timerfunktion gør det nemt for dig

Produktet er udstyret med en smart timerfunktion, der gør det muligt for dig at planlægge præcis hvornår din tørretumbler skal gå i gang. På den måde kan du fx indstille den til at gå i gang efter du har forladt dit hjem, så du kan komme hjem til færdigtumblet tøj, der er klar til at blive lagt direkte i skabet. På den måde kan du effektivt bruge maskinen som en hjælp til at klare hverdagens opgaver på en hurtigere og nemmere måde.

Til en kondenstørretumbler som denne følger der en afløbsslange med i købet, som du kan koble til maskinen, så kondensvandet effektivt kan løbe ud. På den måde slipper du for hele tiden at skulle tømme kondensbeholderen, der ellers normalt vil være helt fyldt op med kondensvand efter en enkelt tørring.

Tørretumbleren er i energiklasse E.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch vaskemaskine WAB28266SN 

 

Bosch vaskemaskine WAB28266SN - smal vaskemaskine med fleksibilitet

Derfor anbefaler vi den:

Denne vaskemaskine fra Bosch giver dig mulighed for selv at bestemme, om du helst vil spare på tid eller strøm med dine vaskecyklusser. VarioPerfekt teknologien kan enten spare 10% af dit strømforbrug eller 40% af vasketiden, så du kan være fleksibel med dine vaske og selv vælge, hvad du vil prioritere. Hvis det virkelig skal gå stærkt, kan du også vælge funktionen SpeedPerfect, der kan forkorte vasketiden med helt op til 65% og stadig levere det sædvanlige rene resultat. Vaskemaskinen kan også selv registrere hvor meget vasketøj, der lægges i tromlen, og ved hjælp af ActiveWater indstiller den vandmængden efter dette, så der hverken bruges for meget eller for lidt vand i vaskecyklussen. Det er både godt for miljøet og for pengepungen.

Om:

Bosch WAB28266SN er en smal vaskemaskine, som passer perfekt i det lidt mindre hjem. Den har energimærkningen A og er altså meget miljøvenlig og energieffektiv. Den har ECARF Quality Seal, hvilket betyder, at den er særligt udviklet til allergikeres behov og er med til at begrænse allergiske reaktioner. Den maksimale centrifugeringshastighed er 1400 omdrejninger i minuttet, og vaskemaskinen er udstyret med et display, der viser både resttid og sluttid. Med denne vaskemaskine kommer 9 specialprogrammer blandt andet et program specielt til skjorter og et Super 15 min/Super 30 min vaskeprogram.

Der er mange muligheder for placeringen af denne vaskemaskine, da den ikke er særlig stor. For øget stabilitet kan der sættes gummifødder under maskinen. Dette vil også reducere vaskemaskinens støjniveau. Der kan også placeres en tørretumbler ovenpå maskinen, ved hjælp af et stablingssæt, for at optimere dit pladsforbrug endnu mere.

Nøglespecifikationer:

 • Mål: 848 x 598 x 550 mm
 • Energiklasse: A
 • Årligt energiforbrug: 153 kWh
 • Omdrejninger: 1400/min
 • Kapacitet: 6 kg

LG F4J5QN4W frontbetjent vaskemaskine 


 

LG F4J5QN4W frontbetjent vaskemaskine

Derfor anbefaler vi LG F4J5QN4W vaskemaskine:

LG F4J5QN4W har fået 65% i score hos Forbrugerrådet Tænk. Denne vaskemaskine har ikke blot energimærket A, den har også et lavt energiforbrug, vandforbrug, og den har en høj centrifugeringsevne. Denne vaskemaskine er derfor et rigtig godt grønt valg, samtidig med at du også sparer penge på energi og vand. 

Om LG F4J5QN4W vaskemaskine:

LG vaskemaskinen har en rigtig høj restfugtighed. Det betyder, at dit tøj tørrer hurtigt efter vasken, hvilket er rart, særligt hvis du vasker ofte. Derudover kan vaskemaskinen tage 7 kg tøj, hvilket svarer til 7-8 sæt tøj på én gang, så du ikke behøver at vaske så ofte. Maskinen scorer højt på mange parametre, samtidig med at den er billigere end mange af sine konkurrenter. Motoren er kulfri, så den har en høj levealder, samtidig med at den er mere støjsvag. Du får derfor rigtig meget for pengene, og det bliver nemt for dig at vaske tøj fremover. 

Denne vaskemaskine har også en smart timer funktion, så du kan indstille vasken, så den passer dig bedst. Hurtigste program er 30 minutter, hvilket også gør det nemmere for dig at vaske tøj, når du skal hurtigt ud af døren. 

Nøglespecifikationer

 • Mål: 850 x 600 x 560 mm
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringsevne: A
 • Energiforbrug årligt: 121 kWh/år
 • Vandforbrug årligt: 9200 liter
 • Centrifugeringsevne: A
 • Centrifugeringshastighed: 1400 omdr./minut
 • Restfugtighed: 44%
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask: 55 dB
 • Lydniveau centrifugering: 73 dB

BEKO WTE 6736 BBW 

 

BEKO WTE 6736 BBW - Frontbetjent vaskemaskine med dampprogram

Denne vaskemaskine fra BEKO er yderst energivenligt. Den ligger nemlig i energiklasse A, hvilket betyder, at den både er god for miljøet, samtidig med den viser sig som et minimum på din elregning. Her er der tale om en vaskemaskine med en vaskekapacitet på 6 kg, hvilket er passende for et par eller en mindre familie på omkring 3 medlemmer. Endvidere er denne vaskemaskine kun 45 cm dyb, mens den har en højde på 84 cm og en bredde på 60 cm.  Vaskemaskinen vejer 66 kg og har en spænding på 230 volt. Modellen kan med sine kun 55 dB under vask og 73 dB under centrifugering bryste sig af et relativt lille støjniveau. Produktet er udformet i hvid, og motortypen er kulfri, hvilet både medvirker til en længere levetid på maskinens motor. Det anslående årlige energiforbrug er 137 kWh pr. år, mens det anslåede årlige vandforbrug er 8799 liter. 

Modellens egenskaber og forskellige programmer

Her er der tale om en vaskemaskine, hvor restfugtigheden i tøjet efter endt vask kun er på 53%. Det vil sige, at tøjet efter en vask i denne vaskemaskine vil tørre væsentligt hurtigere, end du er vant til. Maskinen har en lang række brugbare fordele og programmer. Blandt disse kan SteamCure blandt andet nævnes. Denne funktion skal ses som en pletbehandling med damp, der har til formål at blødgøre snavs og eventuelle pletter for derefter at forenkle processen, hvor disse fjernes. Herudover har maskinen et Xpress Super Short program på blot 14 minutter, der kan bruges på de travle dage, hvor der ikke er tid til en lang tøjvask. Sidst, men ikke mindst, kommer modellen med et StainExpert-program, der kan fjerne selv de mest krævende pletter, så som kaffe eller rødvin.

Testkilder

Herunder kan du se hvilke testresultater, anmeldelser og artikler der har haft indflydelse på vores research. Der tilføjes løbende nye kilder, såfremt der foretages nye test af smalle vaskemaskiner.

Tænk (14. august 2018)

I august 2018 opdaterede Forbrugerrådet Tænk deres vaskemaskine test, så den nu indeholder 78 modeller i alt. Deriblandt 3 smalle modeller.

Alle vaskemaskiner, uanset type, er testet ud fra samme kriterier:

 • Vaskeevne 45 %
 • Strømforbrug 12 %
 • Skylleevne 10 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Vandforbrug 3 %
 • Støj 5 %

Der indgår en række scenarier i Tænks test, blandt andet er vaskemaskinerne testet for deres evne til at vaske tøj med forskellige pletter rent. Det drejer sig blandt andet om pletter fra olienolie, fedt, blæk og kosmetik, og det er afprøvet på t-shirts, lagner, bukser og andre hverdagstekstiler. Alt sammen for at give et så præcist billede af vaskemaskinernes egenskaber som muligt.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Læs også: VVS installation af vaskemaskine – få hjælp til gør-det-selv projektet eller kontakt til håndværker

Læs også: Vælg den rette luft til vand varmepumpe

FAQ

Hvilke vaskemaskiner er de bedste?
Hvis du søger en god vaskemaskine, som ikke skal fylde alt for meget, så bør du overveje at købe en smal vaskemaskine. Nogle af de bedste smalle vaskemaskiner, som er på markedet i øjeblikket, er blandt andet modellerne AEG ProSense, Electrolux EW6S6647C7 og Electrolux EW2C327R1.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en vaskemaskine?
Når du skal købe en støvsuger, så skal du være opmærksom på, at du får købt en vaskemaskine, hvis kapacitet passer til din husholdnings forbrug. Dertil bør du overveje, hvilke dimensioner vaskemaskinen skal have, sådan at den kommer til at passe til størrelsen i dit hjem.
Hvor lang tid holder en vaskemaskine?
En ny vaskemaskine holder i gennemsnit 11 år, førend det ikke længere vil kunne betale sig at reparere på den, men i stedet bør skifte den ud. Holdbarheden afhænger dog af, hvilken kvalitet maskinen er lavet i, såvel som hvor ofte den bliver brugt.
Hvor ofte bør jeg udskifte min vaskemaskine?
En tommelfingerregel er, at hvis din vaskemaskiner er over otte år gammel og går i stykker, så bør du skifte den ud, da den alligevel potentielt kun kan holde i ca. 11 år. Er din vaskemaskine derimod under otte år gammel, så kan det bedre betale sig at reparere den.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar