En smal vaskemaskine er det oplagte valg til placering i skabselementer eller under borde, hvor dybden er 50 centimeter eller derunder. De findes også som meget små maskiner, der ligeledes er smalle. De topbetjente vaskemaskiner er stadig de mest kompakte i bredden, men med en smal frontbetjent vaskemaskine får du samme funktionalitet som i de almindelige maskiner, og den er for de flestes vedkommende nemmere at arbejde med.

Herunder er de 3 smalle vaskemaskiner, som vi vurderer at være bedst lige nu:

Electrolux EW6S6647C7 – smal vaskemaskine med høj centrifugeringsevne

Anbefalet. Electrolux EW6S6647C7 er en god smal vaskemaskine, som kun er 47 centimeter dyb og kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet.
Bedste pris: 5.395,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi den: Electrolux er normalt et ganske populært mærke blandt smalle vaskemaskiner, og hvis du søger en økonomisk model med god centrifugeringsevne er EW6S6647C7 et godt valg. Her får du nemlig op til 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket efterlader tøjet med lav mængde restfugtighed, og da den er placeret i energiklasse A+++ er den særdeles økonomisk i drift. Alt i alt er den et særdeles godt valg til den mindre børnefamilie, hvor pladsen er sparsom.

Om: Electrolux EW6S6647C7 er en smal A+++ vaskemaskine. Denne energiklasse er den bedste på markedet, og vaskemaskinen er derfor ganske energibesparende. Det samlede årlige energiforbrug er normeret til kun 174 kWh, og med kapacitet på 7 kilo kan den sagtens opfylde behovet i en mindre familie uden at elregningen lænser bankkontoen.

Da den kun er 47 centimeter dyb kan den placeres hvor der kun er sparsom plads. Eksempelvis på badeværelset eller under køkkenbordet.

Vaskemaskinen har flere specielle programmer og funktioner, som gør det muligt at anvende den til mange forskellige formål. Heriblandt et dampprogram, som kan bruges når tøjet blot skal genopfriskes. Damp bruges også til at udglatte krøller og folder, således at den efterfølgende strygning bliver nemmere.

Electrolux EW6S6647C7 har centrifugeringsevne B og kan centrifugere med op til 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket efterlader tøjet med 53 % restfugtighed.

Nøglespecifikationer:

 • Mål: H84,5 x B59,5 x D47 cm
 • Energiklasse A+++
 • Energiforbrug årligt: 174 kWh
 • Vandforbrug årligt: 10.499 liter
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.400/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Vaskekapacitet: 7 kg
 • Lydniveau vask: 58 dB
 • Lydniveau centrifugering: 78 dB
 • Traditionel motor

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch vaskemaskine WAB28266SN – smal vaskemaskine med fleksibilitet 

Bosch vaskemaskine WAB28266SN - smal vaskemaskine med fleksibilitet

Bedste pris: 2.297,00 (Elgiganten)

Derfor anbefaler vi den:

Denne vaskemaskine fra Bosch giver dig mulighed for selv at bestemme, om du helst vil spare på tid eller strøm med dine vaskecyklusser. VarioPerfekt teknologien kan enten spare 10% af dit strømforbrug eller 40% af vasketiden, så du kan være fleksibel med dine vaske og selv vælge, hvad du vil prioritere. Hvis det virkelig skal gå stærkt, kan du også vælge funktionen SpeedPerfect, der kan forkorte vasketiden med helt op til 65% og stadig levere det sædvanlige rene resultat. Vaskemaskinen kan også selv registrere hvor meget vasketøj, der lægges i tromlen, og ved hjælp af ActiveWater indstiller den vandmængden efter dette, så der hverken bruges for meget eller for lidt vand i vaskecyklussen. Det er både godt for miljøet og for pengepungen.

Om:

Bosch WAB28266SN er en smal vaskemaskine, som passer perfekt i det lidt mindre hjem. Den har energimærkningen A+++ og er altså meget miljøvenlig og energieffektiv. Den har ECARF Quality Seal, hvilket betyder, at den er særligt udviklet til allergikeres behov og er med til at begrænse allergiske reaktioner. Den maksimale centrifugeringshastighed er 1400 omdrejninger i minuttet, og vaskemaskinen er udstyret med et display, der viser både resttid og sluttid. Med denne vaskemaskine kommer 9 specialprogrammer blandt andet et program specielt til skjorter og et Super 15 min/Super 30 min vaskeprogram.

Der er mange muligheder for placeringen af denne vaskemaskine, da den ikke er særlig stor. For øget stabilitet kan der sættes gummifødder under maskinen. Dette vil også reducere vaskemaskinens støjniveau. Der kan også placeres en tørretumbler ovenpå maskinen, ved hjælp af et stablingssæt, for at optimere dit pladsforbrug endnu mere.

Nøglespecifikationer:

 • Mål: 848 x 598 x 550 mm
 • Energiklasse: A+++
 • Årligt energiforbrug: 153 kWh
 • Omdrejninger: 1400/min
 • Kapacitet: 6 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

BEKO WTE 6736 BBW – Frontbetjent vaskemaskine med dampprogram

BEKO WTE 6736 BBW - Frontbetjent vaskemaskine med dampprogram

Bedste pris: 2.999,00 (Whiteaway)

Denne vaskemaskine fra BEKO er yderst energivenligt. Den ligger nemlig i energiklasse A+++, hvilket betyder, at den både er god for miljøet, samtidig med den viser sig som et minimum på din elregning. Her er der tale om en vaskemaskine med en vaskekapacitet på 6 kg, hvilket er passende for et par eller en mindre familie på omkring 3 medlemmer. Endvidere er denne vaskemaskine kun 45 cm dyb, mens den har en højde på 84 cm og en bredde på 60 cm.  Vaskemaskinen vejer 66 kg og har en spænding på 230 volt. Modellen kan med sine kun 55 dB under vask og 73 dB under centrifugering bryste sig af et relativt lille støjniveau. Produktet er udformet i hvid, og motortypen er kulfri, hvilet både medvirker til en længere levetid på maskinens motor. Det anslående årlige energiforbrug er 137 kWh pr. år, mens det anslåede årlige vandforbrug er 8799 liter. 

Modellens egenskaber og forskellige programmer

Her er der tale om en vaskemaskine, hvor restfugtigheden i tøjet efter endt vask kun er på 53%. Det vil sige, at tøjet efter en vask i denne vaskemaskine vil tørre væsentligt hurtigere, end du er vant til. Maskinen har en lang række brugbare fordele og programmer. Blandt disse kan SteamCure blandt andet nævnes. Denne funktion skal ses som en pletbehandling med damp, der har til formål at blødgøre snavs og eventuelle pletter for derefter at forenkle processen, hvor disse fjernes. Herudover har maskinen et Xpress Super Short program på blot 14 minutter, der kan bruges på de travle dage, hvor der ikke er tid til en lang tøjvask. Sidst, men ikke mindst, kommer modellen med et StainExpert-program, der kan fjerne selv de mest krævende pletter, så som kaffe eller rødvin.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

Herunder kan du se hvilke testresultater, anmeldelser og artikler der har haft indflydelse på vores research. Der tilføjes løbende nye kilder, såfremt der foretages nye test af smalle vaskemaskiner.

Tænk (14. august 2018)

I august 2018 opdaterede Forbrugerrådet Tænk deres vaskemaskine test, så den nu indeholder 78 modeller i alt. Deriblandt 3 smalle modeller.

Alle vaskemaskiner, uanset type, er testet ud fra samme kriterier:

 • Vaskeevne 45 %
 • Strømforbrug 12 %
 • Skylleevne 10 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Vandforbrug 3 %
 • Støj 5 %

Der indgår en række scenarier i Tænks test, blandt andet er vaskemaskinerne testet for deres evne til at vaske tøj med forskellige pletter rent. Det drejer sig blandt andet om pletter fra olienolie, fedt, blæk og kosmetik, og det er afprøvet på t-shirts, lagner, bukser og andre hverdagstekstiler. Alt sammen for at give et så præcist billede af vaskemaskinernes egenskaber som muligt.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

 

Læs også: Vælg den rette luft til vand varmepumpe

Denne side er anmeldt af: Frida N. Kjær Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar