Artiklen indeholder reklamelinks.

En rystepudser er et godt valg til mindre slibeopgaver. Den koster ikke alverden, og fås typisk med ledning. Enkelte modeller er dog batteridrevne, og disse er særligt velegnede til dig der ofte arbejder forskellige steder hvor der ikke altid er adgang til stikkontakt.

Vi har til denne artikel gennemgået de nyeste tests og brugeranmeldelser, for at finde de bedste rystepudsere netop nu.

Bosch PSS 250 AE – alsidig testvinder

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Bosch PSS 250 AE er den kraftigste model i deres grønne serie, og dermed et godt valg valg til mange forskellige formål.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
501,00 kr. 0,00 kr. 501,00 kr. Til butik »
512,75 kr. 0,00 kr. 512,75 kr. Til butik »
507,00 kr. 49,00 kr. 556,00 kr. Til butik »
899,00 kr. 39,00 kr. 938,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch PSS 250 AE: Denne rystepudser klarer sig rigtig godt i test hos Tænk og Råd & Rön, hvor den vinder over flere andre testede modeller. Den er tilpas kraftig til at dække de fleste behov ved hjemmebrug, og brugerne er generelt glade for den. Blandt andet får den ros for at være robust og behagelig at bruge, og kombinationen af spændearm og velcro-systemet siges at være velfungerende. Opsamlingsposen kan på denne model udskiftes med en støvsuger, således at der kan opnås en mere effektiv fjerning af støvet. På trods af en lav pris medfølger en kuffert, som rystepudseren kan opbevares i.

Velegnet til: Dig der ønsker en alsidig rystepudser med en forholdsvist kraftfuld motor med justerbart svingningstal, der kan bruges til slibning af mange forskellige overfladetyper.

Om: Bosch PSS 250 AE er en kraftfuld rystepudser med en rektangulær slibesål. Den har et kombineret spændearms- og velcro system, som holder sålen med sandpapir fast. På den måde kan du udskifte sandpapiret uden brug af redskaber, og hurtigt klæbe en ny type sandpapir på. Slibefladen er på 92 x 182 millimeter.

I rystepudseren får du en motor med en optagen effekt på 250 Watt, og det er den kraftigste model i Bosch’ grønne serie. Den har et justerbart svingningstal på mellem 14.000 og 24.000 svingninger i minuttet, hvilket gør det muligt at slibe mange forskellige typer overflader. Cirkeldiameteren under slibning er på 2 millimeter.

Der medfølger en mikrofilterboks, der opsamler støvet under brug, men denne kan også udskiftes med en støvsugerslange, hvis du ønsker et mere effektivt sug.

Maskinen er designet så den kan bruges af både venstre- og højrehåndede, og der er softgrip-overflader langs det meste af håndtaget.

Specifikationer:

 • Optagen effekt: 250 Watt
 • Svingningstal: 14.000 – 24.000/min.
 • Slibeflade: 92 x 182 mm.
 • Cirkeldiameter: 2 mm.
 • Vægt: 1,6 kg.

Metabo FSR 200 Intec – testvinder med højt komfortniveau

 • Testvinder – Leva & Bo

Metabo FSR 200 Intec er en støjsvag og komfortabel testvinder til mindre opgaver.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
401,00 kr. 0,00 kr. 401,00 kr. Til butik »
421,00 kr. 49,00 kr. 470,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Metabo FSR 200 Intec: Denne rystepudser klarer sig godt i test, og den vurderes af testpanelet at være både komfortabel og let at anvende. Den har en mindre slibeflade end flere andre modeller, hvilket til gengæld gør den særligt velegnet til mindre opgaver. Brugeranmeldelserne er også generelt positive, og det er særligt egenskaberne ved mindre opgaver, der imponerer. Grundet det lette design kan den betjenes med én hånd, og med et svingtal ved nominel belastning på op til 22.000 svigninger i minuttet er den effektiv i brug. Alt i alt en god og brugervenlig rystepudser, som med den lave pris er et attraktivt køb.

Velegnet til: Dig der ønsker en god, støjsvag og komfortabel rystepudser til mindre opgaver.

Om: Metabo FSR 200 Intec er en mindre rystepudser med en slibesål, der er firkantet og måler 114 x 102 millimeter. Den har et svingtal på op til 22.000 svingninger i minuttet, og motorens optagne effekt er på 200 Watt.

Svingkredsen er på 1,4 millimeter, hvilket betyder at den primært er egnet til slibning af mindre overflader. Den har en vægt på 1,3 kilo uden det 2,8 meter lange kabel.

Ifølge Metabo er rystepudseren designet til enhåndsbetjening, og gribeområdet er designet med en softgrip-overflade der sikrer at den ikke glider rundt i hånden. Spændesystemet til slibepapiret kan bruges med og uden burrelås.

Der medfølger en støvopsamlingsbeholder, som kan af- og påmonteres efter behov. Når den er afmonteret kan der i stedet monteres en støvsuger, således at støves kan suges væk hurtigere og mere effektivt.

Der medfølger også til denne rystepudser en kuffert, som den kan opbevares i når den ikke bruges.

Specifikationer:

 • Optagen effekt: 200 Watt
 • Svingningstal: 22.000/min.
 • Slibeflade: 114 x 102 mm.
 • Cirkeldiameter: 1,4 mm.
 • Vægt: 1,3 kg.

Bosch PSS 200 A – god rystepudser til fornuftig pris

 • Godt køb – Tænk
 • Godt køb – Råd & Rön

Bosch PSS 200 A er en billigere rystepudser, som klarer sig godt i test og generelt er populær blandt køberne.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
324,00 kr. 0,00 kr. 324,00 kr. Til butik »
337,00 kr. 0,00 kr. 337,00 kr. Til butik »
549,00 kr. 39,00 kr. 588,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch PSS 200 A: Denne rystepudser klarer sig særdeles godt i test, og anbefales næsten på lige fod med dens storebror, PSS 250 AE. Prisen er dog det afgørende parameter for denne model, der fås til kun få hundrede kroner og dermed er et særdeles godt køb. Dette bekræftes af flere købere, som uafhængigt af hinanden roser den for at være både nem at arbejde med og effektiv. Du får med andre ord en god begyndermodel, som du kan bruge til de fleste opgaver rundt omkring hjemmet. Den er god til slibning af såvel store som små overflader, og designet gør det muligt at anvende både højre og venstre hånd på maskinen.

Velegnet til: Dig der ønsker en billig rystepudser, som eksempelvis kun skal bruges få gange i løbet af et år. Her fås nemlig meget maskine for relativt få penge.

Om: Bosch PSS 200 A er en billig rystepudser med en firkantet slibesål, der måler 92 x 182 millimeter. Dette er samme mål som på storebroren PSS 250 AE, hvilket også betyder at der kan bruges samme type sandpapir. på slibesålen.

Fastgøringssystemet med burrebånd giver hurtig og simpel udskiftning af sandpapir, og der er softgrip på håndtaget således at du har et fornuftigt greb om rystepudseren under brug.

Motoren har et effektoptag på 200 Watt, og den kører med op til 24.000 svingninger i minuttet. Under slibning er cirkeldiameteren på 2 millimeter.

Også til denne rystepudser medfølger en mikrofilterboks, som opsamler det meste af støvet under slibning. Der kan dog også monteres en støvsuger, således at opsamlingen af støv bliver mere effektiv. Dette er særligt nyttigt når der arbejdes i forskellige rum, hvor der ikke ønskes unødig udledning af støv.

Der medfølger en kuffert til opbevaring og transport af rystepudseren og dens tilbehør.

Specifikationer:

 • Optagen effekt: 200 Watt
 • Svingningstal: 24.000/min.
 • Slibeflade: 92 x 182 mm.
 • Cirkeldiameter: 2 mm.
 • Vægt: 1,6 kg.

Bosch GSS 18V-10 – akku rystepudser til 18 Volt batteri

 • Gode anmeldelser

Bosch værktøj får sædvanligvis gode anmeldelser, og denne rystepudser er batteridreven for øget mobilitet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
855,00 kr. 0,00 kr. 855,00 kr. Til butik »
1.291,15 kr. 0,00 kr. 1.291,15 kr. Til butik »
1.331,00 kr. 49,00 kr. 1.380,00 kr. Til butik »
1.652,00 kr. 16,00 kr. 1.668,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch GSS 18V-10: Hvis du også hører til dem der irriteres af lange ledninger, der ligger og roder hen over gulvet, så kan du med fordel vælge en akku rystepudser. I denne henseende er Bosch GSS 18V-10 noget nær det perfekte valg, fordi den kan bruges med et systembatteri der passer til mange andre redskaber i Bosch’ lå værktøjsserie. Der er således mulighed for at spare på batteriomkostningerne, og undgå at have flere forskellige batterier med dertilhørende ladestationer liggende på værkstedet. Med en pris for selve maskinen, der ikke ligger langt over rystepudserne med ledning, er den et særdeles godt valg til det ledningsfrie værksted.

Velegnet til: Dig der søger en mobil rystepudser, der skal kunne bruges på forskellige lokationer hvor der ikke nødvendigvis er adgang til strøm via stikkontakt.

Om: Bosch GSS 18V-10 er en del af den blå værktøjsserie, der primært henvender sig til professionelle og seriøse gør-det-selv folk. Den er batteridrevet og har en slibeflade på 113 x 101 millimeter, hvilket gør den særligt velegnet til mindre opgaver.

Der medfølger ikke et batteri til denne rystepudser, men til gengæld passer den til systembatterier på 18 Volt. Det betyder at hvis du i forvejen har redskaber i denne serie, kan du bruge de samme batterier til rystepudseren og dermed spare penge på køb af ekstra batterier og ladestationer. Lithium-batterierne er nemlig i sig selv en forholdsvis stor udgiftspost, og derfor har Bosch og flere andre producenter udviklet systembatterier der er kompatible til flere typer værktøj.

Rystepudseren kan justeres til mellem 11.000 og 22.000 svingninger i minuttet, og cirkeldiameteren er på 1,6 millimeter. Der medfølger desuden en mikrofilterboks, men denne kan også afmonteres således at der kan tilsluttes en støvsuger i stedet.

På slibepladen er en velcrobelægning, som gør det muligt at skifte slibepapir uden brug af værktøj.

Specifikationer:

 • Batteri type: 18 Volt (ikke inkluderet)
 • Svingningstal: 11.000 – 22.000/min.
 • Slibeflade: 113 x 101 mm.
 • Cirkeldiameter: 1,6 mm.
 • Vægt: 1,7 kg.

Testkilder

Du kan læse mere på de forskellige links herunder:

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar