Artiklen indeholder reklamelinks.

Stiksaven er genial i mange henseender, og den er en uundværlig hjælper på hjemmeværkstedet. Den er blandt andet nyttig når der skal skæres hul til en køkkenvask eller laves afrundede hjørner, og den kan bruges til mange forskellige materialer.

Til denne artikel har vi undersøgt de nyeste tests og anmeldelser, og kommer med vores bud på markedets bedste stiksave til flere forskellige behov.

Vi har fundet stiksave med ledning eller batteri, som begge er gode på hver deres måde. Læs mere om alle modellerne herunder.

Bedste stiksave med batteri

En stiksav med batteri er et godt og praktisk valg, når du skal have den med på farten og gerne vil igang med arbejdet hurtigt. De nye stærke modeller med 18 Volt batterier er perfekte til mange forskellige formål, og har du allerede akku værktøj fra samme mærke kan du sandsynligvis bruge de samme batterier til flere redskaber.

Herunder kan du se hvilke batteridrevne stiksave vi anbefaler netop nu:

Bosch PST 18 LI – lille letvægter på 1,6 kilo

 • Testvinder – Klikk.no
 • Godt køb – Råd & Rön

Bosch PST 18 LI er en god, kompakt og let stiksav, der klarer sig rigtig godt i test og anbefales til små opgaver i og omkring hjemmet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
524,00 kr. 0,00 kr. 524,00 kr. Til butik »
552,00 kr. 0,00 kr. 552,00 kr. Til butik »
710,00 kr. 16,00 kr. 726,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 39,00 kr. 838,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch PST 18 LI: Denne stiksav klarer sig rigtig fint i test, hvor den hos Klikk.no bliver testvinder og hos Råd & Rön anbefales som et godt køb. Den roses generelt for at være kompakt og let at arbejde med, og byggekvaliteten synes at være ganske god. Stiksaven kan desuden bruges med Bosch Power4All 18 Volt batterier, så hvis du har disse i forvejen kan du nøjes med kun at købe maskinen og dermed spare penge.

Velegnet til: Hjemmebrug, især små og forefaldende opgaver hvor der kræves en let stiksav der hurtigt kan tages frem og anvendes efter behov.

Om: Bosch PST 18 LI er en akku stiksav, der primært egner sig til hjemmebrug. Den hører nemlig til den grønne serie fra Bosch, der byder på simpelt og godt værktøj til en fornuftig pris.

Stiksaven kræver et batteri med en spænding på 18 Volt, hvilket giver den stærke til at skære op til 80 millimeter tykt træ, 12 millimeter tykt aluminium og 5 millimeter tykt stål. Maskinen vejer 1,6 kilo i sig selv, og falder derfor ind under de lettere modeller.

Da dette er en solo-model medfølger der ikke kuffert, batteri eller oplader. Det kræver således at du køber dette ved siden af, men hvis du i forvejen har Bosch Power4All batterier på 18 Volt kan disse bruges til maskinen.

Det er muligt at justere fodpladen til geringssnit i en vinkel på op til 45 grader, og den har desuden blæsefunktion så du hele tiden kan se sporet du skærer i.

Specifikationer:

 • Batterispænding: 18 Volt
 • Skæredybde, træ: 80 mm.
 • Skæredybde, aluminium: 12 mm.
 • Skæredybde, stål: 5 mm.
 • Fodplade: Stål
 • Vægt (uden batteri): 1,6 kg.

Dewalt DCS331N – robust stiksav med flere muligheder

 • Topscorer – Klikk.no

Dewalt DCS331N er den perfekte stiksav til den seriøse gør det selv-håndværker, der ønsker en mere robust maskine til værkstedet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.218,60 kr. 0,00 kr. 1.218,60 kr. Til butik »
1.562,00 kr. 16,00 kr. 1.578,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Dewalt DCS331N: Den koster lidt mere end de billigste modeller, men til gengæld har den masser af kræfter og et robust design. Den klarer sig rigtig godt i test hos Klikk.no, og får derudover mange positive anmeldelser fra køberne. Generelt roses den for at være nem og enkel at anvende, da den let kan justeres. Alt i alt en god og solid stiksav for dig, der ofte skal bruge den til forskellige skæreopgaver i og omkring hjemmet.

Velegnet til: Hjemmet eller den lille snedker-/tømrervirksomhed, hvor der ønskes en robust og alsidig stiksav i en god konstruktion. Den justeres uden værktøj, og er således også velegnet til brug på farten.

Om: Dewalt DCS331N er en 18 Volt stiksav, der har flere kræfter og muligheder end de billigere modeller.

Stiksaven har selvfølgelig støvblæser og alle andre gængse funktioner, og det er ligeledes muligt at benytte batterier fra andre produkter i samme værktøjsserie. Det betyder at hvis du i forvejen har 18 Volts værktøj fra Dewalt, kan du spare penge ved kun at købe dette mærke, da batterierne passer til det hele.

Skæredybden er en anelse højere end på de billigere modeller, og du er således i stand til at skære i træ med en tykkelse på op til 135 millimeter, samt metal med en tykkelse på op til 10 millimeter. Maskinen vejer i sig selv 2,4 kilo, hvilket er en smule mere end andre modeller.

Det er muligt at indstille geringsvinklen op til 45 grader til begge sider, og dette kan klares uden værktøj.

Specifikationer:

 • Batterispænding: 18 Volt
 • Skæredybde, træ: 135 mm.
 • Skæredybde, stål: 10 mm.
 • Fodplade: Metal med plastdække
 • Vægt (uden batteri): 2,4 kg.

Ryobi R18JS-0 – robust og brugervenlig stiksav

 • Topscorer – Klikk.no
 • Godt køb – Gør Det Selv

Ryobi R18JS-0 er en robust og brugervenlig stiksav, der fås til en meget fornuftig pris på nettet. Den klarer sig ganske fint i forskellige tests.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
518,00 kr. 0,00 kr. 518,00 kr. Til butik »
491,00 kr. 49,00 kr. 540,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Ryobi R18JS-0: Stiksaven klarer sig godt i test og anbefales således som et godt køb, da prisen er fornuftig og der kan bruges batterier fra andre typer værktøj i samme serie (One+). Det er en god og robust stiksav med alle gængse funktioner, der gør den i stand til at klare mange små opgaver i og omkring hjemmet.

Velegnet til: Hjemmebrug, hvor ønsket er en brugervenlig og robust stiksav til en fornuftig sum penge. Har du i forvejen 18 Volts-maskiner fra Ryobi med batterier i samme serie, kan du med fordel vælge denne model og spare penge.

Om: Ryobi R18JS-0 er en batteridrevet stiksav i typisk neongrønt design, der kendetegner alt værktøj fra Ryobi. Batteriet

Stiksaven er i stand til at skære i træ med en tykkelse på op til 101 millimeter, aluminium med en tykkelse på op til 10 millimeter, samt stål med en tykkelse på op til 6 millimeter. Det er således en lille smule mere end andre modeller i samme prisklasse, men den har til gengæld også en lidt højere vægt. Maskinen vejer nemlig i sig selv 2,1 kilo.

Fodpladen er af metal, og denne kan justeres fra 0 til 45 grader efter behov. Den har desuden LED-lys og blæsefunktion, som gør det nemmere at se linjen der skæres i. Det er desuden muligt at skifte savklingen uden værktøj.

Specifikationer:

 • Batterispænding: 18 Volt
 • Skæredybde, træ: 101 mm.
 • Skæredybde, aluminium: 10 mm.
 • Skæredybde, stål: 6 mm.
 • Fodplade: Stål
 • Vægt (uden batteri): 2,1 kg.

Bedste stiksave med ledning

Stiksave med ledning er stadig det foretrukne valg til værkstedet, da de er billige og kraftfulde. Du slipper også for at bekymre dig om batterier, og af den grund er en stiksav med ledning et godt valg til større projekter.

Herunder kan du se hvilke stiksave med ledning vi anbefaler netop nu:

Bosch PST 800 PEL – god stiksav til fornuftig pris

Bosch PST 800 PEL er en god stiksav til hjemmebrug, og den klarer sig godt i flere forskellige tests.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
517,00 kr. 0,00 kr. 517,00 kr. Til butik »
533,25 kr. 0,00 kr. 533,25 kr. Til butik »
490,00 kr. 49,00 kr. 535,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch PST 800 PEL: Stiksaven klarer sig rigtig fint i test, og anbefales blandt andet af Råd & Rön som et godt køb på grund af den lave pris. Det er en rigtig god lille stiksav til hjemmehåndværkeren, der har brug for en effektiv lille sav der både er nem og enkel at anvende.

Velegnet til: Det lille værksted, hvor der ønskes enkle maskiner der blot skal sluttes til stikkontakten for at virke. Kan med fordel bruges til mindre opgaver i ny og næ.

Om: Bosch PST 800 PEL er en lille stiksav med ledning. Den hører til den grønne serie fra Bosch, og er således designet til at blive brugt på hjemmeværkstedet.

Designet er kompakt med alle de mest gængse funktioner, deriblandt blæsefunktion, så du altid har overblik over linjen der saves i. Stiksaven er desuden i stand til at skære i træ med en tykkelse på 80 millimeter, samt stål med en tykkelse på op til 5 millimeter.

På trods af den lave pris medfølger der en transportkuffert, samt en enkelt savklinge.

Specifikationer:

 • Effekt: 530 Watt
 • Skæredybde, træ: 80 mm.
 • Skæredybde, stål: 5 mm.
 • Fodplade: Stål
 • Vægt: 2 kg.

Dewalt DW333K – robust testvinder med body-grip

 • Testvinder – Råd & Rön.

Dewalt er som sædvanligt med i toppen over de bedste produkter, og DW333K er ingen undtagelse. Her får du en af de bedste stiksave på markedet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.612,00 kr. 0,00 kr. 1.612,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Dewalt DW333K: Prisen er i den høje ende, men her får du til gengæld en topprofessionel stiksav med rigtig mange kræfter. Dewalt DW333K klarer sig fænomenalt i test hos Råd & Rön, og køberne er ligeledes vilde med den. Det ses ikke mindst hos Reevoo, hvor den får 8,7 point ud af 10 mulige, baseret på lige godt 100 køberanmeldelser. Med body-grip har du desuden et rigtig godt greb på maskinen, som dermed bliver lettere at styre på en god og sikker måde.

Velegnet til: Den seriøse hjemmehåndværker eller snedkeren/tømreren, der ønsker godt og robust værktøj til regelmæssig anvendelse.

Om: Dewalt DW333K er en stor og robust stiksav med gummibelagt body-grip, der sikrer bedre styring af maskinen under brug.

Vægten for denne stiksav er oppe på 2,8 kilo, hvilket er en smule mere end for andre modeller. Den har til gengæld også masser af kræfter, og kan således skære træ med en tykkelse på op til 130 millimeter, aluminium med en tykkelse på op til 30 millimeter og stål med en tykkelse på op til 12 millimeter.

Fodpladen har en ridsebeskyttelse af plastik, og det er muligt at indstille den til en geringsvinkel på op til 45 grader til hver side.

Specifikationer:

 • Effekt: 701 Watt
 • Skæredybde, træ: 130 mm.
 • Skæredybde, aluminium: 30 mm.
 • Skæredybde, stål: 12 mm.
 • Fodplade: Metal med plastdække
 • Vægt: 2,8 kg.

Bosch GST 90 E Professional – god stiksav med udsugningssæt

Bosch GST 90 E Professional anbefales af flere professionelle og gør-det-selv folk, og den fås til en fornuftig pris på nettet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
873,75 kr. 0,00 kr. 873,75 kr. Til butik »
875,00 kr. 49,00 kr. 924,00 kr. Til butik »
943,00 kr. 0,00 kr. 943,00 kr. Til butik »
1.146,00 kr. 16,00 kr. 1.162,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch GST 90 E Professional: Bosch har opdelt deres værktøj i en grøn serie der typisk anbefales til hjemmebrug, samt en blå serie til professionelle. Den blå serie klarer sig typisk godt i test, og det er sjældent at deres produkter skuffer. Det ses også af de mange anbefalinger fra købere, der generelt set er tilfredse. GST 90 E Professional har mange kræfter og kan bruges til det meste. Der medfølger desuden et udsugningssæt, således at den er klar til brug på værkstedet.

Velegnet til: Snedkeren/tømreren eller den seriøse hjemmehåndværker, der ønsker en god og alsidig stiksav i et robust design med mange anvendelsesmuligheder.

Om: Bosch GST 90 E Professional er en alsidig stiksav tilhørende den blå serie, der er målrettet de professionelle håndværkere og seriøse hjemmehåndværkere med højere krav til værktøjet.

Stiksaven har et simpelt design med body-grip, der giver bedre greb om saven og sikrer at den nemmere kan styres. Den har mulighed for at skære i træ med en tykkelse på op til 90 millimeter, aluminium med en tykkelse på op til 20 millimeter, samt stål med en tykkelse på op til 10 millimeter.

Den har selvfølgelig også alle de mest gængse funktioner, og der medfølger både en værktøjskuffert, unbrakonøgle på 5 mm. (som kan opbevares på stiksaven), samt et udsugningssæt.

Stiksaven vejer 2,3 kilo, hvilket betyder at den hører til i den lettere ende.

Specifikationer:

 • Effekt: 650 Watt
 • Skæredybde, træ: 90 mm.
 • Skæredybde, aluminium: 20 mm.
 • Skæredybde, stål: 10 mm.
 • Fodplade: Stål
 • Vægt: 2,3 kg.

Festool Carvex PS 420 EBQ-Plus – professionel stiksav

 • Testvinder – Klikk.no

Festool er af mange kendt som værktøjets Rolls Royce, og det bliver næppe bedre. Denne stiksav vandt i batteriudgaven en test hos Klikk.no, og den kan således anbefales med god grund.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.847,00 kr. 0,00 kr. 2.847,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Festool Carvex PS 420 EBQ-Plus: Denne stiksav er lednings-udgaven af Festool Carvex PSC 420 EB-Plus, der vandt test hos Klikk.no. Her vandt den blandt andet over modeller fra Dewalt, Makita og Bosch, og generelt har Festool ry for at lave værktøj i en klasse helt for sig selv. Dette er ikke mindst tilfældet for denne stiksav, der er en sand letvægter med mange spændende muligheder. Grebet er belagt med gummi, og det er muligt at skifte såler og savklinger helt uden brug af værktøj. Således er den nem og effektiv at anvende til hverdag.

Velegnet til: Den professionelle snedker/tømrer, der har behov for en robust stiksav til hyppig anvendelse i mange forskellige henseender.

Om: Festool PS 420 EBQ-Plus er en kraftfuld og let stiksav med ledning, der vejer små 1,9 kilo og dermed placeres blandt de letteste modeller på markedet.

Maskinen har betjeningsknapper på begge sider, samt et gummibelagt body-grip der sikrer et godt greb om saven. Den kan skære i træ med en tykkelse på op til 120 millimeter, aluminium med en tykkelse på op til 20 millimeter samt stål med en tykkelse på op til 10 millimeter.

Det er muligt at udskifte både såler og savklinger uden brug af værktøj, og der er desuden indbygget stroboskoplys samt mulighed for udsugning, således at der hele tiden er godt overblik over den afmærkede savlinje.

Der medfølger både kuffert, overfladebeskytter og 2 savklinger.

Specifikationer:

 • Effekt: 550 Watt
 • Skæredybde, træ: 120 mm.
 • Skæredybde, aluminium: 20 mm.
 • Skæredybde, stål: 10 mm.
 • Fodplade: Stål med plastdække
 • Vægt: 1,9 kg.

Makita 4351TJ – populær stiksav

 • Topscorer – Råd & Rön

Makita 4351TJ klarer sig rigtig godt i test, og mærket anprises generelt af brugerne for at lave godt og robust værktøj i samme klasse som Dewalt og den blå serie fra Bosch.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »
1.079,00 kr. 0,00 kr. 1.079,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Makita 4351TJ: Makita 4351TJ præsterer godt i test, og placeres som en af de bedste stiksave på markedet ud af et stort antal testede modeller. Den er ikke blandt de billigste stiksave, men til gengæld kan den bruges til lidt af hvert. Af den grund er den således et rigtig godt valg til hjemmeværkstedet, hvor den typisk skal kunne bruges til mange forskellige formål.

Velegnet til: Hjemmeværkstedet og gør-det-selv håndværkeren, der ønsker en stiksav i en højere klasse med gode egenskaber og mange anvendelsesmuligheder.

Om: Makita 4351TJ er en stiksav med ledning og et body-grip, der sikrer et godt greb om maskinen mens der skæres i forskellige materialer.

Stiksaven fra Makita kan skære i træ med en tykkelse på helt op til 135 millimeter, samt stål med en tykkelse helt op til 10 millimeter. Den har en vægt på 2,5 kilo, og leveres med udsugningsrør, kuffert og unbrakonøgle. Du kan dog skifte savklinge uden brug af værktøj, således at det er nemt at bruge den til at skære i forskellige materialer.

Der medfølger en MAKPAC kuffert til opbevaring, og der er ridsebeskyttelse på fodpladen.

Specifikationer:

 • Effekt: 580 Watt
 • Skæredybde, træ: 135 mm.
 • Skæredybde, stål: 10 mm.
 • Fodplade: Metal med plastdække
 • Vægt: 2,5 kilo

Testkilder

Herunder kan du gå i dybden med de kilder, vi har benyttet til at finde frem til de bedste stiksave netop nu:

Råd & Rön (13. juli 2016)

Den svenske forbrugerorganisation, Råd & Rön, har i juli 2016 testet hele 26 forskellige stiksave.

Der er både testet stiksave med batteri og ledning, og de er alle bedømt og rangeret i samme skema.

Ikke overraskende klarer modellerne med ledning sig bedst, men flere batterimodeller får også positive bedømmelser.

Der udnævnes en enkelt testvinder hos Råd & Rön, og flere modeller anbefales desuden som gode køb.

Du kan selv læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Klikk.no (25. februar 2015)

I denne test indgår 3 forskellige stiksave til hobbybrug, som er testet ud fra forskellige parametre.

Testen kan læses gratis og kræver ikke medlemsskab.

Klikk.no (25. februar 2015)

Klikk.no har testet 9 forskellige stiksave til professionelt brug, og de er alle blevet vurderet ud fra forskellige parametre.

Du kan læse hele testen gratis, og der kræves ikke medlemsskab.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar