Et orangeri minder både opbygningsmæssigt, teknisk og i design om et stort drivhus. Et orangeri, der også kaldes for ”glaspavillon”, er en fritliggende udestue, hvor du kan slappe af, have en god lænestol placeret, have planter opbevaret og nyde den smukke udsigt til din have.

Der findes mange udgaver af glaspavilloner, der varierer i dimensioner, designs og funktioner. Hvilken pavillon i glas, du skal vælge, afhænger af, hvilke ønsker for anvendelsesmuligheder du har, og hvilke krav til afslapning og ophold i pavillonen du har. 

Herunder kan du læse mere om de forskellige typer af orangerier, og du får inspiration til at vælge den rette løsning for dig, så du kan komme til at nyde din have både forår, sommer og efterår.

HERA – sekskantet orangeri til den store have 


HERAOm 

Er du på udkig efter en stor glaspavillon, der fortrinsvist skal bruges til ophold og afslapning, er HERA et godt valg. Drivhuset vil komplimentere den moderne bolig med en stor have. Det unikke ved HERA er, at pavillonen af glas er skabt i en sekskantet form. Dette design giver referencer til den oprindelige form og formålet med pavillonerne.

Se priser og tilbud på HERA her:

Oprindeligt blev glaspavillonerne skabt til at være en udendørs ”læstue”, hvor det var muligt at placere de betydningsfulde planter og blomster, som have bedst af at stå i lune omgivelser i vinterperioden. Man fandt hurtigt ud af, at den fritliggende ”stue” med glasfacader fungerede godt til ophold, og derfor blev de skabt i dekorative former, der indbød til afslapning, ro og samvær. 

HERA kan bruges til forskellige formål. Drivhuset kan både anvendes til ophold for 1-2 personer, mens der samtidig er plads til både blomster og større planter. 

Du vælger selv, om HERA skal leveres med enten hvide eller sorte profiler. Til det minimalistiske hus kan det være de sortlakerede profiler, der er det rette valg. Til den klassiske bolig kan det hvidlakerede look skabe et lyst udtryk i og omkring din have.  

Når du køber HERA drivhuset, får du en komplet løsning. Der følger kraftige skydedøre med, og du får et orangeri med vinduer i toppen, så der kan skabes god luftventilation. Derudover er der nedløbsrør, så du bedst muligt kan beskytte og vedligeholde din glaspavillon i mange år frem. 

Egenskaber 

 • Eksklusivt valg 
 • Kan bruges både til ophold og til planter 
 • Kan vælges med både hvide og sorte profiler
 • Dobbelte skydedøre
 • Tophængte vinduer for optimal luftcirkulation 
 • Nedløbsrør følger med

SIRIUS – eksklusivt og stort orangeri 


SiriusOm

Ønsker du, at der er plads til både dig og dine gæster eller familien i din glaspavillon, skal du vælge en stor model som SIRUIS. I SIRIUS er der plads til 4 voksne personer foruden planter og blomster, der kan omgive jer, når I nyder en frokost eller en middag i de mest naturskønne omgivelser. 

Der medfølger en stærk og stabil sokkel i stål, så du kan selv kan stå for hele monteringen af glaspavillonen. 

Se priser og tilbud på SIRIUS her:

Har du forventning om, at du og din kæreste eller ægtefælle kommer til at tilbringe mange timer i jeres fritliggende udestue af glas i fremtiden, skal du vælge en model, der er lavet af de bedste materialer. 

Der er brugt kvalitetsmaterialer til både ramme og glas på SIRIUS. 

Samtlige glaspartier er lavet af 3mm hærdet glas, der er i stand til at modstå påvirkning fra vind og vejr. Det er let at vedligeholde SIRIUS som følge af de store facader af glas og den modstandsdygtige ramme. 

Det er let for enhver at komme ind og ud af SIRIUS, der har en dobbeltdør, som kan placeres 3 forskellige steder på det store orangeri.

Der følger 4 ventilationsvinduer, der let kan justeres i åbning. 

SIRIUS er skabt i et moderne design med sort ramme omkring de kraftige glaspartier. Du kan med fordel anlægge et ”gulv” af fliser, der vil komplimentere det stilfulde udtryk omkring glaspavillonen. 

Egenskaber 

 • Stålsokkel medfølger
 • Dobbeltdør
 • 3 nedløbsrør medfølger 
 • Elegant design
 • 3mm hærdet glas
 • 4 ventilationsvinduer 
 • Kan bruges både til ophold og til opbevaring af planter og store blomster

CASSANDRA – klassisk helårs orangeri 


CASSANDRAOm 

Vil du have en glaspavillon, der skal være skabt i klassisk design, og som skal kunne integreres i den mellemstore eller smalle have?

CASSANDRA er et godt valg for dig, der vil have glæde af både opholdsmuligheden og de gode plejebetingelser for dine blomster, uden at skulle bruge en stor del af pladsen i haven på glaspavillonen. 

Den klassiske glaspavillon minder i design om et stort drivhus. Den har 4 regulære vægge, og det er lavet i et rektangulært design. 

Se priser og tilbud på CASSANDRA her:

Du kan selv vælge, hvilket look din glaspavillon skal have. Den kan vælges med enten anodiserede eller sortlakerede profiler, og den findes i 2 forskellige størrelser. 

Den unikke ved CASSANDRA er muligheden for at montere pavillonen ovenpå en halvmur (som er den populære og charmerende metode, der er særlig udbredt i England). 

Det er ikke kun i forhold til det æstetiske og elegante look, at mange boligejere vælger montering ovenpå halvmur. Når du vælger denne løsning, fremmer du varmebetingelserne i det klassiske orangeri. Halvmuren af mursten er i stand til at absorbere og holde på varmen, så temperaturen inde i pavillonen automatisk højnes ekstra, når der er sol. 

Egenskaber 

 • Kan vælges i 2 størrelser 
 • Anodiserede eller sortlakerede profiler 
 • Kan bygges/monteres ovenpå en halvmur
 • Stilrent design 
 • Matcher 2 personer til ophold 
 • Kan give de mest optimale vækstbetingelser for dine specialplanter

Halls Atrium – moderne orangeri i glas


Halls AtriumOm

Der kan være rigtig mange penge at spare, når du køber orangeri på tilbud. Udsalg og tilbud har særlig, stor betydning for dig, der er på udkig efter et højkvalitetsorangeri. Når du handler på udsalg, er det kun prisen, du går på kompromis med (hverken kvalitet, holdbarhed eller egenskaber). Det er vigtigt, at du fokuserer på kvalitet af materialer, når du ønsker en glaspavillon, der skal være let at vedligeholde, og som skal kunne bruges i mange år frem.

Se priser og tilbud på Halls Atrium her:

Halls Atrium hører til de eksklusive glaspavilloner på det danske marked. Den er skabt i et elegant, 6-kantet design og bærer en stærk ramme af aluminium. Dette modstandsdygtige materiale holder til udfordringerne fra det danske vejr både sommer og vinter. 

Den store fordel ved at købe Halls Atrium er kvaliteten. Samtlige glaspartier er lavet af 3mm hærdet sikkerhedsglas, der har en op til 4 gange så høj slidstyrke sammenlignet med klassisk glas på 4mm.

De fleste orangerier er skabt med enten grålige eller sortlakerede profiler. Sådan er det ikke med Halls Atrium, der er sat sammen af en ramme i mørkegrønt look. Dette vil komplimentere det samlede look i og omkring din have, da orangeriet passer perfekt ind på grund af harmonien i farven. 

Har du før undersøgt orangerier, har du formentlig stødt på Halls drivhuse, der er nogle af de populære udgaver på markedet. Halls er kendt for at bruge de bedste materialer, så du får mest valuta for pengene. Halls følger med tiden, så du får produkter, der er moderne, og som er bygget op af miljøvenlige materialer med lang holdbarhed. 

Egenskaber 

 • 6-kantet design 
 • Mørkegrøn ramme i aluminium 
 • 3mm hærdet sikkerhedsglas
 • Kan købes med en rabat på 65%
 • Elegante, grønt look

JULIANA – det luksuriøse orangeri


JULIANAOm

Går du op i høj kvalitet og elegant design, vil JULIANA orangeri være et oplagt valg for dig. JULIANA hører til de mest eksklusive og dyre glaspavilloner på markedet. Den er lavet af de mest moderne og hårdføre materialer, så du kan få glæde af din oase i glas i mange år frem i tiden. 

Alle glasfacader er lavet af 3mm hærdet glas, der er den mest stabile udgave af alle typer af glas. Du kan let vedligeholde JULIANA på grund af de store vinduespartier, der gør dem enkle og effektive at vaske. Rammen er lavet af aluminium, der er iblandt de mest kraftige og hårdføre materialer, der kan anvendes til grundkonstruktioner. 

Se priser og tilbud på JULIANA her:

Du kommer til at kunne nyde synet af JULIANA hele året, der vil pryde i haven med sit flotte og æstetiske look. Glaspavillonen er lavet som et ”hus” i design. Det har en stor åbning med dobbeltdøre, som giver dig optimal passage. Du kan let opbevare planter og blomster i JULIANA og samtidig selv være der, når du ligger i en god lænestol eller byder din gæster indenfor i den lune oase. 

Det kan være en tryghed for mange mennesker at kunne opbevare sine personlige ejendele i sikkerhed. Dette gælder også i glaspavillonen, hvor du kan have dyre stole stående, eller hvor de betydningsfulde planter og blomster befinder sig. Du kan låse JULIANA af, så adgangen umuliggøres for uvedkommende. 

Når du køber større produkter og tilbehør til hus eller have, skal du forvente, at kvalitet hænger sammen med pris. JULIANA er iblandt de dyreste orangerier. Du får en oase, der kommer dig og familien til gode i mange år frem, og som kan være med til at højne livskvaliteten. 

JULIANA er en stor og anerkendt producent af drivhuse. Du finder JULIANA drivhuse i alle størrelser og i mange forskellige slags designs. 

Egenskaber 

 • Aluminiumsprofil 
 • Let at vedligeholde 
 • Egner sig til store haver 
 • 3mm hærdet glas 
 • Dobbelthængslet dør med lås
 • Tophængte vinduer 

GARDENA PRO – prisvenligt orangeri til haven


GARDENA PROOm

Både i stil, design og omfang af tilbehør skiller GARDENA PRO sig ud fra mængden af andre gode og populære orangerier, der er bygget af højkvalitetsmaterialer. GARDENA PRO er skabt i et kvadratisk design, og det har bredere profiler end på de traditionelle glaspavilloner. 

For mange bolig- og have ejere er det ønsket at købe glaspavillon, der både matcher krav til størrelse og anvendelsesmuligheder, og som samtidig kan købes til en fordelagtig pris. Denne GARDENA PRO model er blevet kåret som den billigste model indenfor sin kategori hos #?. 

Se priser og tilbud på GARDENA PRO her:

Du får en komplet løsning, så du ikke skal til at købe ekstra tilbehør eller supplementer, når du vil have flest mulige anvendelsesmuligheder med din oase af glas. 

Der er garanti for, at du og kæresten, ægtefællen eller dine børn kommer til at opleve utallige timer med ro, idyl, afslapning og kvalitetstid med GARDENA PRO. Den skønne og charmerende oase er skabt i et rustikt design, der giver ophold for 4-6 mennesker. 

Der følger gulv med til PRO modellen, så du og familien eller vennerne kan bruge oasen til middage og måltider fra tidligt forår til sent efterår. 

Eftersom der er gulv i glaspavillonen, egner den sig til ophold (og ikke i så høj grad opbevaring af planter og blomster). 

Egenskaber 

 • Kåret som ”billigste valg” i sin kategori hos #?
 • Gulv medfølger 
 • Skabt til ophold (middage, afslapning, samtaler og ro)
 • Leveres med undertag, skruer og beslag
 • Lang levetid
 • Ramme lavet af trykimprægneret træ
 • Firkantet design 

JULIANA drivhus – integreret orangeri med ekstra højde 


JULIANA drivhusOm 

Når du og familien skal have størst mulig bevægelsesfrihed i jeres glasoase, skal I vælge en model som dette JULIANA drivhus. Det er lavet med ekstra højde, så du let, komfortabelt og ubesværet kan bevæge dig i oasen. Dette er en fordel, uanset om pavillonen af glas anvendes til blomster, eller om den bruges til ophold. Har du planter, der med tiden kravler op ad, skal du tage højde for dette, når du bygger pavillon af glas.

JULIANA drivhuset er egnet for dig med en mindre eller mellemstor have.

Se priser og tilbud på JULIANA drivhus her:

Det er let at integrere i haven på grund af det rektangulære design. Det er ikke nødvendigt med en stor have for at kunne give optimal plads for en glaspavillon. Den store fordel ved det brede marked er, at der findes en model til enhver boligejer. JULIANA står bag nogle af de mest populære og funktionelle drivhuse, der kan bruges til forskellige formål. 

Dette drivhus er lavet med en sort ramme, der giver en moderne og stilfuld kontrast til de lyse og store glaspartier. Der er 3mm hærdet glas på hele drivhuset, så du sikrer både dig selv, dit drivhus og dine planter, uanset hvilket vejr der skulle opstå.

Drivhuset fra JULIANA er iblandt de bedst sælgende udgaver fra den anerkendte producent. Hos Coop Shopping modtager drivhuset 4,2/5 stjerner af kunderne. 

Egenskaber   

 • Lille orangeri, der kan bruges både til planter og til ophold
 • Integreret lås 
 • Aluminiumsramme 
 • Elegant og stilrent design 
 • 2 vinduer 
 • Populært valg hos de danske forbrugere 
 • Kraftig konstruktion 
 • Nem at sætte op selv

JULIANA vægdrivhus – multifunktionel ”veranda” af glas


JULIANA vaegdrivhusOm 

Der findes forskellige løsninger, når du vil have glæde af en glaspavillon. De klassiske udgaver er de fritliggende modeller. Når du vil optimere varmen i oasen, kan det være en god idé at montere et orangeri på murværk. Mursten er i stand til at absorbere varme fra solen. Når din glaspavillon er bygget direkte i tilknytning til boligen, vil murvæggen fungere som en funktionel varmekilde. Du kan med fordel have dine planter voksende op ad muren, mens den anden del af pavillonen kan indrettes til ophold. 

Se priser og tilbud på JULIANA vægdrivhus her:

En yderligere fordel ved at vælge en model som dette JULIANA vægdrivhus er det pladsoptimerende design. Du behøver ikke at have en stor have for at kunne få glæde af de varmende egenskaber og den skønne oplevelse af idyl og ro. 

Med vægdrivhuset kan du på smarteste og mest miljøvenlige vis forlænge sommerperioden med lune omgivelser. Der er 3mm hærdet glas på alle profiler af det multifunktionelle drivhus. 

Den elegante veranda af glas er passende til de små matrikler, hvor der ikke er meget have. Du kan forhøje boligens værdi ved at montere og anlægge en glaspavillon, der hurtigt kommer til at fungere som et ekstra rum til hjemmet. 

Vægdrivhuset er skabt i et tidløst look, der kan matche både rækkehus og parcelhus. Hvor andre orangerier oftest har trekantede ruder, der kan være komplicerede at rengøre optimalt, forholder det sig anderledes med glaspartierne på vægdrivhuset fra JULIANA. Her er alle glaspartier rektangulære, så rengøringen tager kort tid. 

Egenskaber 

 • 2 vinduer 
 • 3mm hærdet glas 
 • Kan bruges til overvintring af planter, ophold og afslapning 
 • Egnet til små haver
 • Tidløst look
 • Aluminiumsramme

Værd at vide om pris på orangeri

Du kan selv være med til at påvirke, hvad prisen på dit drivhus til blomster og ophold skal koste. Du skal huske på, at prisen er en investering i din mentale trivsel og i din livskvalitet i fremtiden. Det kan derfor svare sig at vælge en moderne glaspavillon, der er lavet af de højkvalitetsmaterialer, herunder 3mm hærdet glas på alle partier. 

Des flere specialfunktioner og egenskaber din glasoase skal have, des højere vil prisen være. 

Pris på isoleret orangeri vil således være højere sammenholdt med et mindre drivhus, der kan bruges til både ophold og til opbevaring og vækst af planter. Du kan forvente lang levetid og et minimum af vedligehold, når du køber en højkvalitetspavillon. 

Vælger du at bygge glaspavillonen selv, kan der være penge at spare. Her skal du selv samle og købe materialer, og du skal have styr på byggetekniske detaljer i forhold til montering af glasfacader på rammen. 

Når din glaspavillon skal bruges til ophold, skal du montere vinduer og dør i projektet. Det skal være muligt at kunne udskifte og forbedre luften og skabe den optimale ventilation, når Danmark viser sig fra sin smukkeste og mest solbeskinnede side. 

Gode råd til køb af orangeri 

Det har stor betydning for din glæde af din kommende glaspavillon, at du bruger tid på at sætte dig ind i de forhold, som har størst betydning for din beslutningsproces.
Der er flere ting og faktorer, du skal være opmærksom på, når du køber orangeri. Du kan med fordel gøre brug af følgende overvejelser, når du vil sikre dig, at din fritliggende udestue i glas giver dig maksimal valuta for pengene:

 • Anvendelse – hvilke formål skal pavillonen bruges til?
 • Størrelse – hvor stor en pavillon ønsker du i forhold til have og anvendelsesformål?
 • Design – skal pavillonen være rund, firkantet, 6-kantet eller rektangulær?
 • Egenskaber – hvilke funktioner skal pavillonen have i forhold til døre og vinduer?
 • Kvalitet – hvilke krav til type af glas og ramme har du?
 • Pris – hvor meget må din pavillon koste i forhold til anvendelsesformål og egenskaber?

Det kommer dig til gode, at du bruger tid på at overveje både de komfortmæssige, designrelaterede og funktionelle aspekter ved din kommende glaspavillon. Som følge af den stigende efterspørgsel på pavillonerne af glas, designes der mange udgaver af dem. 

Dine overvejelser hænger i høj grad sammen. Det vil sige, at pavillonens anvendelsesformål skal matche dens størrelse, og dine forventninger omkring brugsomfang skal matche produktets kvalitet og egenskaber. 

Det bedste du kan gøre, er at sammenligne forskellige modeller og udgaver af pavilloner af glas. På denne måde kan du blive bekendt med mulighederne på markedet, og du kan sammenligne forskellige modeller i forhold til hinanden. 

Orangeriets historie 

Oprindeligt stammer orangeriet fra Frankrig. De ældste pavilloner af glas findes i området omkring Versailles, der er beliggende tæt på hovedstaden Paris. De udendørs ”rum” af glas blev bygget til formålet om at give de bedste vækst- og plejebetingelser for gamle orangetræer. Disse havde brug for at befinde sig i stabile og lune temperaturer hele året. De første pavilloner af glas blev bygget med meget lette konstruktioner, der gjorde pavilloner nemme at fjerne, når det blev sommer.

Det var ikke kun dedikerede havefolk, der tog de fleksible og funktionelle ”glasrum” til sig. Havearkitekter- og designere fik øjnene op for mulighederne ved at bygge et ekstra rum i haven, der kunne tjene flere formål. Mens planter og blomster fik de optimale trivselsbetingelser, kunne varmen i rummet give fysisk næring til haveejerne. 

I begyndelsen af orangeriets historie var de smukke og elegante ”glasrum” et tegn på rigdom. Det var med andre ord kun de mest velhavende familier i Frankrig, der havde råd til at bygge de smukke udestuer. Dengang var glaspavillonerne større end dem, som du kan købe i dag. 

I de første mange årtier var pavillonerne så store, at det var muligt at gå små ture i dem, så frugter, bær, blomster og planter kunne nydes. Det var kutyme, at boligens ejere tog sine gæster med rundt på en lille guidet tur, så afgrøderne kunne vises frem, og udestuen kunne beundres. 

I dag produceres der mange forskellige slags glaspavilloner, der varierer i egenskaber, funktioner, dimensioner og anvendelsesformål. Den store fordel ved at købe et orangeri er de praktiske aspekter. Du behøver ikke forholde dig til indkøb af materialer, og du kan sætte din oase op på en weekend. 

Vil du have et orangeri på mur, eller vil du have et orangeri med pejs, kan det være den bedste løsning at lave det moderne og rummelige drivhus til blomster og ophold selv. Når du vælger at stå for projektet selv, får du den oase, som i stil og udformning matcher dine ønsker. Du skal være opmærksom på, at der findes krav om, at du skal have en skorstensfejer til at godkende og efterse din pejs, så den er lovlig. Herved sikrer du dig, at din forsikring dækker i tilfælde af skade eller brand i din fritliggende udestue. 

Kan man selv bygge et orangeri? 

Har du flair for håndværk, og er du vant til at arbejde med forskellige materialer, kan du vælge at bygge orangeri selv. Til dette skal du bruge glaspartier, og du skal gøre dig overvejelser om, hvorvidt oasen skal bygges op af træ, metal eller aluminium som bærende konstruktion. 

Den mest simple og håndterbare løsning er at lave skelettet af træ, da dette materiale er nemmere at arbejde med sammenholdt med aluminium og metal, der skal svejses. 

Det er vigtigt, at du har styr på at støbe og anlægge fundament til din glaspavillon, så den står stabilt og sikkert på jorden i haven og ikke synker ned. 

Vil du være sikker på, at skelettet laves korrekt, eller at fundamentet støbes perfekt, kan du bestille et håndværkerfirma til at stå for dele af byggeprojektet.  

Der er ingen byggetekniske regler eller krav, der forhindrer dig i at bygge orangeri selv fra bunden. 

Bruger du træ som skelet, skal du sørge for at vælge hårdt træ. Om rammen skal males eller ej, er en smagssag. Her skal du være opmærksom på, at malet træ kræver mere omfattende og hyppigt vedligehold sammenholdt med naturtræ, der kun er oliebehandlet.  

Skal din oase kunne holde på varmen, skal du isolere gulvet i din glaspavillon. Du får udvidet dine anvendelsesmuligheder og forhøjet din anvendelsesglæde med pavillonen, når den er behagelig at opholde sig i både forår og efterår. 

FAQ

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er teknisk set et stort drivhus. Det blev oprindeligt anvendt som opbevaringsplads i haven til de sjældne og betydningsfulde planter og blomster, som havde bedst af at stå i lune omgivelser hele året. Folk fandt ud af, at det rummelige drivhus var ideel plads til ro, afslap og ophold. 

Hvad er forskellen på orangeri og drivhus?

Det er i forhold til anvendelsesmuligheder, at der er forskel på orangerier og de klassiske drivhuse. Mens en glaspavillon er egnet til både opbevaring af blomster samt ophold, er det kun opbevaring og vækst af blomster og planter, der er formålet med drivhuse. 

Hvad koster et orangeri?

Du finder de populære og elegante glaspavilloner fra cirka 5.000 kroner og opefter. Det er størrelsen og kvaliteten af materialer, der har indflydelse på prisen. Du kan spare penge ved at købe din fritliggende udestue i glas på tilbud. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar