Halls Greenhouses byder på billige drivhuse til dig der bor i parcelhus, rækkehus eller som har et lille sommerhus med have. Produktionen blev grundlagt i England tilbage i 1936, og efterfølgende var Halls Greenhouses de første til at masseproducere drivhuse til private.

I 90’erne kom Halls Greenhouses på danske hænder, da Juliana Drivhuse opkøbte dem som led i en udenlandsk ekspansion. Idag distribueres Halls drivhuse således af Juliana, som har fabrik i Odense.

Vi tager i denne artikel et nærmere kig på sortimentet fra Halls, der spænder over små altandrivhuse til store magnum-modeller med højt til loftet og god plads.

Halls Altan – smart lille vægdrivhus

Halls-Altan-Drivhus
Halls Altan drivhuset fås i to størrelser – Altan 2 på 0,91 kvm. og Altan 3 på 1,33 kvm. På billedet ses Altan 3. Det er et smart og billigt lille drivhus til altanen eller gårdhaven. Klik på billedet og se priser.

Halls Altan er et genialt lille drivhus, der fås i to størrelser og kan leveres med enten 3 mm glas eller 4 mm polycarbonatplader. Grundet dets beskedne størrelse kan det anbringes op ad en husvæg eller på altanen, hvor den mindste model fylder under én kvadratmeter.

Halls Altan anbefales til dig, der eksempelvis har en større altan eller lille gårdhave til disposition. Det skal monteres op ad en væg, men fylder ikke mere end 0,9 kvm. for den lille model og 1,3 kvm. for den store model.

Om: Halls Altan fås i to modeller: Altan 2 og Altan 3. Begge modeller kan leveres med 3 mm glas, som er den billigste løsning, eller 4 mm polycarbonatplader, som koster lidt mere. Den afgørende forskel på de to materialer er at glas lukker mere lys ind, hvorimod polycarbonatplader isolerer bedre og tager en smule af det naturlige lysindfald. På en varm sommerdag kan polycarbonatpladerne således være nyttige, da dine planter på den måde beskyttes mod den hårde middagssol og kraftige temperaturudsving.

Halls Altan drivhuset består af enten 2 eller 3 sektioner, altefter hvilken model du vælger. Det er bygget op af aluminiumsprofiler, og håndteringen af planterne foregår igennem skydedøren i fronten. Der er på begge modeller et enkelt vindue i toppen, som kan bruges til udluftning.

Detaljer:

 • Længde: Altan 2: 1,32 m. – Altan 3: 1,94 m.
 • Bredde: 0,69 m.
 • Sidehøjde: 1,40 m.
 • Totalhøjde: 1,72 m.
 • Dørbredde: 0,61 m.
 • Vinduer: 1
 • Areal: Altan 2: 0,91 kvm. – Altan 3: 1,33 kvm.
 • Fundament: Medfølger ikke – kan tilkøbes

Forhandlere – her kan Halls Altan drivhusene købes billigt:

Halls Popular – klassisk begynderdrivhus

Halls-Popular-Drivhus
Halls Popular er et meget populært begynderdrivhus. Det fås til en fornuftig pris, og du kan vælge mellem 3 størrelser fra 3,8 kvm. til 6,2 kvm. Klik på billedet og se priser.

Halls Popular er et funktionelt og meget populært begynderdrivhus. Det er et af de bedst sælgende drivhuse fra den engelske producent, hvilket blandt andet skyldes prisen og det gode størrelsesudvalg. Popular drivhusene fås med enten 3 mm glas eller 4 mm polycarbonatplader, og du kan vælge imellem grønlakerede eller ubehandlede aluminiumsprofiler.

Halls Popular anbefales til dig, der har en lille have og som ikke har erfaring med dyrkning i drivhus. Popular Drivhuset fås fra 3,8 kvm. og op til 6,2 kvm., så der er en størrelse til ethvert behov.

Om: Halls Popular fås i tre størrelser: Popular 66 på 3,8 kvm., Popular 86 på 5,0 kvm. eller Popular 106 på 6,2 kvm. Du kan desuden vælge mellem grønlakerede eller ubehandlede profiler, og så har du også her valget mellem 3 mm glas eller 4 mm polycarbonatplader. Glas kan anbefales i haver med mindre lysindfald, mens polycarbonatplader er velegnede til drivhuse, der står i direkte sol hele dagen.

Halls Popular drivhuset består af henholdsvis 3, 4 og 5 sektioner, og alle modellerne har en enkelt letløbende skydedør, som er monteret på en skinne. Fordelen ved at have en skydedør frem for en almindelig dør, er at den kan åbnes en smule hvis der er behov for ventilation, uden at du risikerer at den smækker i. På Popular 66 og 86 er der monteret et enkelt vindue i toppen, og på Popular 106 er der monteret 2 vinduer. Drivhuset har en totalhøjde på 1,95 meter og sidehøjde på 1,24 meter, så de fleste kan stå oprejste når de er indenfor.

Detaljer:

 • Længde: Popular 66: 1,95 m. – Popular 86: 2,57 m. – Popular 106: 3,19 m.
 • Bredde: 1,93 m.
 • Sidehøjde: 1,24 m.
 • Totalhøjde: 1,95 m.
 • Dørbredde: 0,60 m.
 • Vinduer: 1 – 2
 • Areal: Popular 66: 3,8 kvm. – Popular 86: 5,0 kvm. – Popular 106: 6,2 kvm.
 • Fundament: Medfølger ikke – kan tilkøbes

Forhandlere – her kan Halls Popular drivhusene købes billigt:

Halls Magnum – stort drivhus med dobbeltdør

Halls-Magnum-Drivhus
Halls Magnum er et stort og rummeligt drivhus med højt til loftet og dobbelt skydedør. Det fås i 3 størrelser fra 8,3 kvm. og op til 11,5 kvm. Klik på billedet og se priser.

Halls Magnum er en stor drivhusmodel med mange praktiske detaljer. Eksempelvis leveres Magnum drivhuset med dobbeltdør, så du nemmere kan komme ind og ud med dine redskaber, og så kan du både vælge mellem almindeligt 3 mm glas, 3 mm hærdet glas eller 6 mm polycarbonatplader. Halls Magnum fås i tre størrelser fra 8,3 kvm. og op til 11,5 kvm.

Halls Magnum anbefales til dig, der ønsker et stort og rummeligt drivhus med højt til loftet og masser af plads. Det kræver en større have med masser af læ for vind og vejr, men ønsker du en kombination af hyggelig udestue og drivhus, er Magnum et rigtig godt køb. Selvom du skulle vælge at placere et lille bord og et par stole i drivhuset, er der stadig masser af plads til dyrkning.

Om: Halls Magnum fås i tre størrelser: Magnum 108 på 8,3 kvm., Magnum 128 på 9,9 kvm. og Magnum 148 på 11,5 kvm. Du kan vælge mellem profiler i grønlakeret eller ubehandlet aluminium, og så har du med Magnum-drivhuset mulighed for at vælge mellem almindelig 3 mm glas, 3 mm hærdet glas eller 6 mm polycarbonatplader. Glas giver naturligvis et bedre lysindfald, som dog kan kræve skygge midt på dagen hvis drivhuset står i direkte sol. Om du vælger hærdet eller almindeligt glas er op til dig selv. Hærdet glas har dog den fordel at det ikke splinter i skarpe stykker, hvilket kan være nyttigt i en have hvor der færdes små børn. Polycarbonatpladerne er at foretrække i en have med direkte sol hele dagen, men hvis du ønsker at kunne kigge ud fra drivhuset skal du vælge glas og evt. tilkøbe et dækken som kan give lidt skygge midt på dagen.

Halls Magnum drivhuset består af 5, 6 eller 7 sektioner, alt efter hvilken størrelse du vælger. Alle modellerne har en dobbelt skydedør, som kan låses. Den dobbelte skydedør er blandt andet praktisk, når du skal ind og ud med havemøbler eller redskaber. Alle modellerne har desuden 4 vinduer.

Detaljer:

 • Længde: Magnum 108: 3,22 m. – Magnum 128: 3,84 m. – Magnum 148: 4,46 m.
 • Bredde: 2,57 m.
 • Sidehøjde: 1,48 m.
 • Totalhøjde: 2,58 m.
 • Dørbredde: 1,16 m.
 • Vinduer: 4
 • Areal: Magnum 108: 8,3 kvm. – Magnum 128: 9,9 kvm. – Magnum 148: 11,5 kvm.
 • Fundament: Medfølger ikke – kan tilkøbes

Forhandlere – her kan Halls Magnum drivhusene købes billigt:

 • Coop (fra 5.489,00 kroner)

Halls Royal – funktionelt og stort vægdrivhus

Halls-Royal-Drivhus
Halls Royal er et stort vægdrivhus med god plads og højt til loftet. Det fås i 2 størrelser på henholdsvis 4,9 og 7,3 kvm. Klik på billedet og se priser.

Halls Royal drivhuset er en komplet pakkeløsning, hvor fundamentet er inkluderet i prisen. Det er et kønt vægdrivhus med god plads, og det fås i 2 størrelser på henholdsvis 4,9 kvm. og 7,3 kvm. Drivhuset kan desuden bruges som en hyggelig udestue.

Halls Royal anbefales til dig der ønsker et rummeligt drivhus, og som gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Da Royal drivhuset skal monteres op ad en væg mindsker du spildpladsen i haven, og du kan eksempelvis montere drivhuset op ad en havedør, hvis du ønsker en lille hyggelig udestue i forbindelse med huset.

Om: Halls Royal fås i to størrelser: Royal 608 på 4,9 kvm. og Royal 612 på 7,3 kvm. Drivhuset har aluminiumsprofiler og leveres med 3 mm glas og fundament. Der er således ingen meromkostninger til indkøb af fundament eller sokkel. Der er desuden en enkelt skydedør i den ene side, som giver en åbning på op til 0,61 meter. På Royal 608 er der monteret et enkelt vindue, som kan åbnes og lukkes efter behovp, mens der på Royal 612 er 2 vinduer.

Sidehøjden i dette Halls drivhus er på 1,60 meter, og totalhøjden er på 2,39 meter på begge modeller. Skydedøren kan placeres valgfrit i enten højre eller venstre gavl.

Detaljer:

 • Længde: Royal 608: 2,54 m. – Royal 612: 3,78 m.
 • Bredde: 1,91 m.
 • Sidehøjde: 1,60 m.
 • Totalhøjde: 2,39 m.
 • Dørbredde: 0,61 m.
 • Vinduer: 1 – 2
 • Areal: Royal 608: 4,9 kvm. – Royal 612: 7,3 kvm.
 • Fundament: Medfølger

Forhandlere – her kan Halls Royal drivhusene købes billigt:

 • Coop (fra 4.099,00 kroner)

Er Halls drivhuset det rette valg?

Et Halls drivhus er et godt valg for dig, der ikke har nogen erfaring med dyrkning af egne grøntsager, frugter eller krydderurter. Det er med andre ord et godt og billigt begynderdrivhus, som du kan købe uden at blive ruineret.

Til alle Halls drivhuse kan der desuden købes færdige fundamenter, som blot skal støbes ned i jorden. Det er den nemmeste måde at sikre at drivhuset står stabilt, og så tilføres drivhuset ca. 10-15 centimeters ekstra højde fra fundamentet. Ved enkelte modeller følger fundamentet endda med i prisen.

Drivhuse fra Halls er således et godt valg for dig, der:

 • Bor i et parcelhuskvarter
 • Bor i et rækkehus med lille gårdhave
 • Bor i lejlighed med adgang til altan/fællesareal
 • Har et lille sommerhus med en lukket have
 • Har et kolonihavehus med en lukket have

Grunden til at haven helst skal være lukket eller ligge i læ fra andre huse, er at Halls drivhusenes profiler ikke er blandt de mest robuste på markedet. Til huse, der ligger i forbindelse med marker og andre områder med kraftig og hyppig blæst, anbefales det enten at vælge en skræddersyet løsning eller et dyrere drivhus med kraftigere aluminiums- eller stålprofiler. Dermed ikke sagt at et Halls drivhus er en dårlig investering, men man får hvad man betaler for. Ligger din have i læ for den værste blæst, er et Halls drivhus til gengæld en rigtig god og billig investering.

Sådan får du mest ud af dit drivhus – 5 tips

Når du har fået sat dit Halls drivhus op, skal du igang med indretning, planlægning og dyrkning. De fleste vælger at lave planterækker langs siderne og bagest i drivhuset, men du kan også blot have planterækker i den ene side, samt hylder eller et bord i den anden side. Det er op til dig og dit behov at vurdere hvor meget plads du har brug for og hvad du vil dyrke.

For at du skal få mest muligt ud af dit nye Halls drivhus, har vi samlet nogle af de bedste tips herunder. De er hentet fra en række haveeksperter, og du finder links til flere tips i bunden.

1. Forkultivering forlænger sæsonen

De fleste drivhusejere går allerede igang med forkultiveringen i marts måned. Det kan lade sig gøre, fordi planterne sættes i krukker eller kasser, så de nemt kan flyttes indendørs eller opvarmes med en drivhusvarmer i tilfælde af nattefrost. Når temperaturen så begynder at stabilisere sig over frysepunktet fra april måned, kan du flytte dine afgrøder ud på deres faste pladser i drivhuset.

2. Giv plads til planterne

Det kan være fristende at presse planterne sammen, så der bliver plads til mere. Det kan dog gå hen og hæmme væksten, fordi planterne vil skygge for hinanden. Dermed hæmmes fotosyntesen, som kræver masser af sollys for at kunne fungere og dermed lade planten vokse.

3. Placer drivhuset hvor der er mest solrigt

I Danmark er solskin som regel en mangelvare, og dermed er det en god idé at placere dit nye Halls drivhus så solrigt som muligt. Det mest optimale er dog at placere det under let skyggegivende træer, som kan skærme for den hårde middagssol. Alternativt kan du investere i nogle gardiner eller tæpper, som du kan hænge op og trække for efter behov.

4. Dyrk afgrøder i sække, krukker eller kasser

Det kan godt betale sig at dyrke planterne direkte i plantesækkene med kapilærkasser under. Du kan også med fordel sætte planterne i krukker eller kasser. Ved at gøre dette, kan du hurtigt og nemt skifte jorden mellem sæsonerne.

5. Køb automatiske vinduesåbnere og vandingssystem

De automatiske systemer hjælper dig med at ventilere drivhuset og vande dine planter, når du ikke selv kan nå det. På den måde kan du roligt tage på ferie eller koncentrere dig om andre ting, mens drivhuset og planterne passer sig selv.

Du kan i de fleste velassorterede byggemarkeder finde forskelligt drivhustilbehør, som gør hverdagen med drivhus lettere. Tilbehøret passer til de fleste typer drivhuse, og hvis du køber et Halls drivhus kan du blot spørge efter specifikt tilbehør til disse modeller.

Her kan du finde flere gode tips til drivhuset:

Sådan monterer du dit Halls drivhus

Når du får leveret dit Halls drivhus, skal det blot samles. Det kræver lidt teknisk snilde og hjælp fra et par ekstra hænder, som skal kunne tage fat når de store gavle, sider og tak skal monteres.

Hos Bilka har de lavet en rigtig god trin-for-trin guide, der hjælper dig med monteringen af Halls drivhuse og andre drivhusmærker.

Du kan således samle dit drivhus i disse 9 trin:

 1. Samling af fundamentet/soklen
 2. Samling af sider og gavl
 3. Montering af sider og gavl
 4. Montering af tagryg
 5. Samling af dør
 6. Samling af vindue
 7. Montering af glasbånd
 8. Montering af glas
 9. Montering af vindue og dør

Følger du disse trin i den rigtige rækkefølge, kan du strukturere samlingen og monteringen af drivhuset og dermed få et godt overblik over processen.

Klik her for at gå til guiden hos Bilka

Forhandlere af Halls drivhuse

Der findes flere forhandlere af Halls drivhuse på nettet, og vi har erfaret at priserne svinger med et par hundrede kroner for de populære modeller.

Herunder får du overblik over billige netbutikker, som leverer Halls drivhuse over hele landet:

 • 10-4 Byggemarked (mindre sortiment, men lavere priser)
 • Coop (meget stort sortiment og gode priser)
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Else-Marie Thomassen Svar

  Har netop købt et drivhus Halls universal 128, det fungerer ikke med at samle det har samlet noget af skelettet, men mange bolte er knækkede og helt ærligt, så har jeg fortrudt mit køb. Hvor kan jeg få hjælp??

  • Bomagasinet Svar

   Hej Else-Marie,

   Det lyder da træls med et drivhus der ikke kan samles efter hensigten. Du skal kontakte stedet du har købt drivhuset for at få hjælp, og så kan i sammen aftale det videre forløb.

   Du må meget gerne vende tilbage og dele dine erfaringer med drivhuset og forhandleren såfremt du har tid og lejlighed til det, så andre kan læse med og vi evt. kan tage artiklen op til revision inden næste drivhussæson 🙂

   Mange hilsner

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar