En drivhusvarmer er et uundværligt redskab, når frosten skal holdes ude af drivhuset. Det betyder at forkultiveringen af dine planter går nemmere, og du kan derfor forlænge drivhussæsonen væsentligt. Med en petroleumsvarmer skal du blot fylde petroleum eller lampeolie på om aftenen, og så kan den passe sig selv natten over. Du behøver ikke trække kabler eller bekymre dig om el-installationer.

Vi kigger i denne artikel nærmere på 3 gode drivhusvarmere, som kan holde både små og store drivhuse over frysepunktet.

Lille Juliana drivhusvarmer til petroleum passer til små drivhuse

Juliana-Junior-Drivhusvarmer
Juliana Junior bruger petroleum eller lampeolie og opvarmer op til 5 kvm. Den er set til kun 239,00 kroner.

Opvarmer op til 5 kvm.

Til et drivhus på højst 5 kvadratmeter er den billige Juliana Junior F04450 et godt valg. Den er velegnet til periodisk opvarmning af drivhuset, hvis der på enkelte dage varsles nattefrost. Denne drivhusvarmer har beholder til 1,75 liter lugtfri petroleum eller lampeolie, hvilket svarer til cirka 7-8 dages opvarmning. Den lange opvarmningstid gør den nem at anvende i de tidligere vintermåneder, fordi der ikke skal påfyldes brændsel hver eller hver anden dag.

Egenskaber:

 • Egnet til drivhuse op til 5 kvm.
 • Kapacitet: 1,75 liter lugtfri petroleum eller lampeolie
 • Brændetid: 7-8 dage
 • Effekt: 0,120 kW

Juliana Junior F04450 drivhusvarmeren er set til kun 239,00 kroner hos Bauhaus.

Juliana Senior F04451 med enkeltbrænder opvarmer større drivhus

Juliana-Senior-1-Drivhusvarmer
Juliana Senior med en enkelt brænder opvarmer et drivhus op til 10 kvm. Den er set til kun 289,00 kroner.

Opvarmer op til 10 kvm.

Denne Juliana drivhusvarmer kan opvarme et drivhus på op til 10 kvadratmeter. Den er både billig og særdeles effektiv, og varmer med hvad der svarer til 0,625 kW. Det er en god mellemmodel til dig der gerne vil tidligt i gang med udplantningen til drivhus, men ikke kan vente på de lune sommernætter. Kapaciteten i beholderen er god, og derfor holder den længe.

Juliana Senior drivhusvarmeren påfyldes 1,75 liter lugtfri petroleum eller lampeolie, som derefter har en brændetid på op til 2 dage. Den kortere brændetid skyldes en mere effektiv opvarmning af drivhuset ved højere varme end den lille Juliana Junior drivhusvarmer.

Egenskaber:

 • Egnet til drivhuse op til 10 kvm.
 • Kapacitet: 1,75 liter lugtfri petroleum eller lampeolie
 • Brændetid: 1-2 dage
 • Effekt: 0,625 kW

Juliana Senior F04451 drivhusvarmeren er set til kun 289,00 kroner hos Bauhaus.

Juliana Maxi F04452 med dobbeltbrænder passer til store drivhuse

Juliana-Maxi-2-Drivhusvarmer
Juliana Maxi med 2 brændere er en af de største drivhusvarmere, og holder et drivhus op til 15 kvm. varmt. Set til kun 549,00 kroner.

Opvarmer op til 15 kvm.

Denne kraftige drivhusvarmer har dobbelt brænder, og kan opvarme drivhuse på op til 15 kvadratmeter. Modellen er ekstra stor, og rummer hele 5 liter petroleum eller lampeolie ad gangen. Den effektive opvarmning betyder at den er god til forebyggelse af nattefrost indvendigt i drivhuset, selv på meget kolde nætter.

Forbruget i denne drivhusvarmer ligger på cirka 5 liter petroleum eller lampeolie pr 2-3 dage.

Egenskaber:

 • Egnet til drivhuse op til 15 kvm.
 • Kapacitet: 5 liter lugtfri petroleum eller lampeolie
 • Brændetid: 2-3 dage
 • Effekt: 1.250 kW

Juliana Maxi F04452 drivhusvarmeren er set til kun 549,00 kroner hos Coop.

Skal du vælge en el- eller petroleums varmer?

En elektrisk drivhusvarmer er dyr i anskaffelse og bruger meget strøm. Den kræver også at der føres strøm ud i drivhuset, så du kommer til at skulle døje med kabler på jorden eller græsplænen. Til gengæld opvarmer den drivhuset uden at sode omgivelserne til, og så er den sikret mod stænk. Den kan ligeledes bruges som en almindelig ventilator, ved at varmelegemet slås fra. Den elektriske drivhusvarmer har desuden en indbygget termostat, så den automatisk regulerer effekten når der bliver for varmt i drivhuset.

En petroleumsvarmer er billig at købe og nem at sætte op. Den brænder i mange dage ad gangen og er ikke afhængig af at der trækkes strøm. På den anden side kan du risikere at drivhuset og planterne bliver sodet til, hvilket dog kan begrænses hvis du bruger lugtfri petroleum eller lampeolie. Der skal løbende indkøbes nyt brændsel, og det kan være en bekostelig affære. Ligeledes er den ikke termostatstyret, og brænder konstant på fuld effekt. På enkelte modeller kan du dog justere styrken, hvilket giver et mindre forbrug. Lampeolie anbefales af Plantetorvet for en ren afbrænding.

Drivhusvarmere forlænger sæsonen

En af de største udfordringer for alle drivhusejere er det danske klima. Det kan være umuligt at forudse hvornår varmen kommer for at blive, og selvom vi er langt inde i foråret kan der stadig komme nattefrost. Og hvis der er noget dine små nye planter ikke kan tåle, så er det frostvejr. En god isolering og en drivhusvarmer er derfor en god investering, hvis du gerne vil tidligt igang i drivhuset. Du kan nemlig allerede komme igang i det tidligere forår, hvor du kan sætte dine planter til forspiring. I efteråret kan du ligeledes bruge drivhusvarmeren til at forlænge sæsonen, så du stadig kan høste friske afgrøder sent i efteråret.

Læs også artiklen “Sådan holder du dit drivhus varmt hele året” hos Bolius (åbner i nyt vindue).

Forhandlere af drivhusvarmere online

Vi har undersøgt hvilke netbutikker der sælger billige drivhusvarmere, og du kan se vores liste herunder:

Mangler der en butik? Skriv en kommentar, så bliver butikken føjet til listen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

  • Thomas Svar

   Hej Thomas

   Tak for dit input. Artiklen tager udgangspunkt i drivhusvarmere til petroleum, og derfor omtales elektriske varmeblæsere ikke.
   En elektrisk varmeblæser på 2000 Watt koster 4-5 kr. i timen, hvis den kører på fuld effekt. Læg dertil at der skal trækkes kabler ud til drivhuset, samt evt. tilsluttes en timer hvis du har for vane at glemme at slukke den. Man kan selvfølgelig også lave en permanent installation, og således altid have el i drivhuset. Det kræver muligvis en elektriker, afhængigt af hvordan det udføres. I brugsanvisningen til den varmeblæser du omtaler, står i øvrigt at den skal slukkes når du forlader huset. Dvs. den må ikke bruges uden opsyn.
   Til forkultivering i drivhus er det min opfattelse, at petroleumsvarmere er ganske nyttige. Der kan fyldes den mængde petroleum/lampeolie på som der er behov for, så den eksempelvis løber tør op ad formiddagen når nattefrosten aftager. Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering, og jeg vil selvfølgelig tage et nærmere kig på udvalget af elektriske varmeblæsere og lave en artikel med modeller der er velegnede til brug i drivhuset.

   Jeg fandt i øvrigt Strøm.dk, hvor du kan udregne driftsomkostningerne på elektriske apparater 🙂 Den brugte jeg til at udregne hvad den omtalte varmeblæser koster at have kørende.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar