Muldjord: Læs om fordele og ulemper + vores anbefalinger

Muldjord: Læs om fordele og ulemper + vores anbefalinger

Fuldende kvidrer, solen skinner og foråret er på vej. Forår betyder for mange, at sæsonen for havearbejdet er begyndt. Grønne fingre eller ej, så skal haven plejes og poleres – i hvert fald for de flestes vedkommende. Hvilken bedre måde er der på det, end at købe en muldjord til hæk, haven, højbede, græsplæne, blomster eller noget helt andet?

Her guides du til forskellige typer muldjord, som vil passe til netop dit haveprojekt.

Champost højbedsmuld
let at arbejde med

Dagens bedste priser og tilbud på Champost højbedsmuld:

 • Let og luftig konstruktion
 • Rig på naturlige fibre
 • God til spiring og stiklinger

Grunde til at købe

 • Fordelagtig pris for 900 liter jordblanding af høj kvalitet
 • Ideel til flere store højbede
 • Velegnet til mange forskellige planter
 • Kan også bruges til græsplæner

Grunde til at undgå

 • Ikke egnet til alle områder

Hvis du vælger dette muldjord fra Champost, får du intet mindre end 900 liter til en meget favorabel pris. Dette højbedsmuld er perfekt til dig, der gerne vil anlægge flere store højbede.

Mere om Champost højbedsmuld

Detaljer

 • Volumen: 900 L

Med højbedsmuld får du den perfekte muld til dine planter, som skal bo i højbede. Jorden går godt til de typiske højbedsplanter, nemlig grøntsager, sommerblomster og mindre grønne planter. Udover at denne type jord er god til højbede, så er den også god til græsplæner. Ved brug af denne type får du nemlig en tæt og pæn base for dit græs.

Nedenfor ser du et eksempel på højbedsmuld, der er perfekt at plante i.

Mulden har en stærk fordeling af muld, jordforbedring og naturgødning, som ser således ud:

25% Champost jordforbedring
10% Champost naturgødning
65% Harpet muldjord uden sten og ukrudtsrødder

Bomagasinets vurdering

Vi har undersøgt og sammenlignet forskellige muligheder for barkflis af høj kvalitet, og vi vil gerne anbefale Champost Højbedsmuldlet. Med en generøs volumen på 900 liter til en god pris er det den perfekte løsning, når du ønsker at skabe flere store højbede. Denne barkflis er velegnet til en bred vifte af planter, herunder grøntsager, blomster og mindre grønne planter. Den fungerer også godt til græsplæner, hvor den giver en tæt og pæn bund.

Vi er glade for den stærke blanding af jordforbedring og organisk gødning, der udgør 25% Champostjordforbedring og 10% Champostnaturlig gødning, kombineret med 65% stenfri og ukrudtsfri barkflis. Den lette og luftige konstruktion er perfekt til optimal spiring og stiklinger.

Dog kunne vi godt have tænkt os mere information om de specifikke naturfibre, der er brugt.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Champost Højbedsmuldlet på grund af dets overkommelige pris, alsidighed og kvalitetsblanding af ingredienser.

Gå til produktet her

Plantesæk fra Holmebo
de optimale betingelser for vækst

Dagens bedste priser og tilbud på Plantesæk fra Holmebo:

 • Giver optimale betingelser for god vækst
 • Ideel til brug i drivhuse og i kapillærkasser
 • Velegnet til forskellige planter

Grunde til at købe

 • Velegnet til en lang række planter
 • Mindre end 1 krone pr liter jord
 • Giver ideelle betingelser for plantevækst
 • Velegnet til drivhuse
 • Indeholder 40 liter jord

Grunde til at undgå

 • Er muligvis ikke ideel til specialiserede planter, der kræver specifikke forhold

Med plantesækken fra Holmebo får du alt du behøver, for at dyrke nogle gode planter. Denne jordblanding er velegnet til alt fra blomster, til krydderurter til grøntsager.

Plantesækken indeholder 40 liter muld.

Denne plantesæk er den rette for dig, som gerne vil have mulighed for at dyrke lidt af hvert. Og til en lav liter pris på mindre end én krone pr. liter muld, har du rig mulighed for at begynde at dyrke lidt af hvert i haven.

Mere om Plantesæk fra Holmebo

Detaljer

 • Volumen: 40 L

Bomagasinets vurdering

Vi har grundigt undersøgt og sammenlignet forskellige plantesække på markedet, og vi anbefaler Holmebo Plant Bag til alle dine havebehov. Med en kapacitet på 40 liter og en overkommelig pris på under en krone pr. liter giver denne plantesæk optimale betingelser for planternes vækst.

Vi kan især godt lide, at den er velegnet til en bred vifte af planter, lige fra blomster til krydderurter og grøntsager, hvilket gør den alsidig til enhver have. Den er også perfekt til brug i drivhuse og kapillærkasser.

Dog er den måske ikke ideel til specialiserede planter, som kræver specifikke forhold. Vi ville ønske, at den havde mere præcise instruktioner til forskellige plantetyper.

Alt i alt er Holmebo Plant Bag et godt valg for gartnere, der ønsker at dyrke en række forskellige planter. Med sin overkommelige pris og rigelige volumen giver den ideelle betingelser for planternes vækst.

Gå til produktet her

Højbedejord 20 liter
meget næringsfuld muld til planter

Dagens bedste priser og tilbud på Højbedejord 20 liter:

 • 100% økologisk
 • Nøje udvalgte ingredienser af høj kvalitet
 • Godkendt til økologisk dyrkning

Grunde til at købe

 • Ideel base til dine planter
 • Godt valg til økologisk landbrug
 • Er fremstillet uden brug af kemikalier eller syntetiske stoffer
 • Bidrager til god dræning og beluftning
 • Høj kvalitet og omhyggeligt udvalgte ingredienser

Grunde til at undgå

 • Begrænset dræning på grund af tilstedeværelsen af lerpartikler

Med denne jordtype får du en ideel base til dine grøntsager, krydderurter og blomster. Indholdet i denne jord er blandt andet finsorteret harpet muld, sand, organisk gødning og jordforbedring. Produktet er 100% organisk. Denne højsbedsmuld er godkendt til økologisk dyrkning, hvilket er en stor fordel i en tid, hvor økologi vinder mere og mere ind.
Hvis du gerne vil gro økologiske grøntsager i dine egne bede, er dette klart det bedste valg for dig.

Plantesækken indeholder 20 liter muld.

Mere om Højbedejord 20 liter

Detaljer

 • Volumen: 20 L

For at du skal blive succesfuld med dine planter i haven, er det essentielt med en god jord, og det er her muldjorden kommer ind i billedet. Med en muldjord får du en jordtype, som er rig på næringsstoffer, som på sigt vil komme dine planter til gode.

I en god muldjord, er der nogle forskellige elementer, som er med til at skabe det gode grundlag for at plante planter i jorden.

Grovsandet gør, bidrager også til en god drænevne i jorden, samt nogle fornuftige iltforhold.

Finsandet er også med til at skabe nogle gode iltforhold.

Silt lægger sig typisk mellem de andre elementer og partikler. Det bidrager til en forringet drænevne og iltforhold.

Ler er som bekendt meget tæt, hvilket gør, at den kan tilbageholde vand, og dermed skabe en dårlig drænevne.

Gå til produktet her

Hvad er forskellen på almindelig muldjord og harpet muldjord?

Måden harpet muldjord adskiller sig på almindelig muldjord på, er ved, at den harpede muldjord er frataget elementer såsom grus, sten og ler, hvilket gør, at mange af jordens mineraler også fjernes. Dermed er harpet muldjord som helhed ikke den bedste type jord at plante i. Hvis du dog ønsker at plante i harpet muldjord, bør du tage højde for, at der skal tilføje ekstra mineraler til jorden, og dermed jordforbedre muldet før man planter.

Læs også: Skab hygge med fine plantekasser

Hvorfor vælge muldjord fremfor andre jordtyper?

Muldjord er perfekt til dig, der ønsker nogle smukke, velvoksende planter. Med muldjord får du en samlet pakke i den forstand, at du ikke behøver at tilføje andre typer af jord eller jordforbedring. Med de nødvendige mineraler, vitaminer og ingredienser får dine planter de bedste forudsætninger for at vokse sig store, sunde og smukke.

Muldjord pris: Hvad koster det?

Prisen på muldjord afhænger typisk af hvor stor en sæk du foretrækker, samt hvilken type muld du går efter. Hvis du går efter en almindelig, god plantemuld, så får du ofte den billigste muldjord. Hvis du går efter noget af specialmuldet såsom højbedsmuld eller hækkemuld, så får du ofte lov til at betale lidt mere for muldet.

Billig muldjord

Der findes en lang række forskellige mærker som producerer og pakker muldjord. Det er dog sjældent, at poserne med jord hedder ’muldjord’ eller ’plantemuld’, ofte er det derimod plantesække og plantejord, som du skal gå efter.

Vi håber, at vi har kunnet inspirere dig til at benytte muldjord næste gang du skal plante i din have. Hvad end du finder højbedsmuld, pottemuld eller en anden type muldjord mest tiltalende, så ønsker vi dig held og lykke med dit haveprojekt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme