Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Motorsav test-oversigt: Vores analyse af de bedste motorsave baseret på test og kundebedømmelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Motorsav test-oversigt: Vores analyse af de bedste motorsave baseret på test og kundebedømmelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Med en god motorsav er det nemmere at tæmme havens træer, uanset om de er høje eller lave, og varmer du huset op med brændeovn, kan der også være penge at spare ved selv at save dit brænde.

De kraftigste motorsave er benzindrevne, men der findes også lettere alternativer med ledning eller batteri. Sidstnævnte er særligt velegnede til mindre opgaver i haven, hvor det er en stor fordel med en lettere model, der nemt kan tages frem.

Til vores oversigt har vi samlet 9 af de bedste kædesave, så du lettere kan få et overblik over, hvad markedet tilbyder.

Vores favorit kædesave

DeWalt XR DCM565N-XJ kædesav

God batteridrevet løsning til gør-det-selv-folk Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Stihl MS 500i W 50cm
Lager

Stihl MS 500i W 50cm

God mulighed til professionelle Gå til bedste pris
11.939 Kr. hos Savdoktoren
Læs vores anmeldelse
Lager
McCulloch CS 450 Elite
Lager

McCulloch CS 450 Elite

Bedste professionelle valg Gå til bedste pris
3.249 Kr. hos MKnorth.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita DUC303Z
Lager

Makita DUC303Z

Gå til bedste pris
3.211 Kr. hos Staypro
Læs vores anmeldelse
Lager
Echo CS-310ES
Lager

Echo CS-310ES

God mulighed for at komme i gang Gå til bedste pris
2.263 Kr. hos Bahn-Larsen
Læs vores anmeldelse
Lager
Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo)
Lager

Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo)

Bedste batteridrevne motorsav Gå til bedste pris
1.079 Kr. hos Silvan
Læs vores anmeldelse
Lager
ALKO CS 4030 kædesav
Lager

ALKO CS 4030 kædesav

Bedste valg til begyndere Gå til bedste pris
1.392 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Bosch UniversalChain 18
Lager

Bosch UniversalChain 18

Gå til bedste pris
791 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager
McCulloch CS 380
Lager

McCulloch CS 380

Gå til bedste pris
1.496 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har opdateret vores liste med tre nye produkter, der er udvalgt på baggrund af deres ydeevne, vægt/effekt-forhold, ekstra funktioner, priser og meget mere. De tilføjede produkter er: DeWalt XR DCM565N-XJ batterikædesav, Stihl MS 500i W 50cm og Echo CS-310ES.

Tidligere ændringer:

14. november 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste kædesave i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kædesave

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

God batteridrevet løsning til gør-det-selv-folk test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

DeWalt XR DCM565N-XJ kædesav
energieffektiv og højtydende kædesav

 • 9,3/10 score på justoffbase.co.uk
 • 4,7 brugeranmeldelser på Amazon.com

Dagens bedste priser og tilbud på DeWalt XR DCM565N-XJ kædesav:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Automatisk kædesmøring
 • Kæde med høj hastighed
 • Lang batterilevetid

DeWalt XR DCM565N-XJ kædesav kommer med automatisk kædesmøring, så du nemt kan vedligeholde og sikre en længere levetid for selve kæden. Det, kombineret med at den er batteridreven, gør den oplagt til dig, som ejer et hus, eller er semi-professionel, der søger både en pålidelig og brugervenlig motorsav.

Grunde til at købe

 • Høj hastighed til små og mellemstore opgaver
 • Effektiv motor og god batterikapacitet
 • Oregon-kæde og -styr
 • Enkel vedligeholdelse og værktøjsfri justering
 • Gummibelægning giver bedre greb

Grunde til at undgå

 • Nogle enheder oplever olielækage

Anmeldelse: Produktanalyse af DeWalt XR DCM565N-XJ batterikædesav

Detaljer

 • Vægt: 3,5 kg
 • Strømkilde: Batteri
 • Kædehastighed: 7,68 m/s
 • Sværdlængde: 30 cm
 • Batteri: Li-ion, 5 Ah
 • Motor: Børsteløs

Problemfri vedligeholdelse og forlænget levetid for kæden

DeWalt XR DCM565N-XJ har som nævnt automatisk kædesmøring, hvilket er en stor fordel, når det kommer til brugervenlighed og vedligeholdelse. Mens andre motorsave også kan tilbyde samme funktion, sikrer DeWalts implementering et ensartet olieflow, hvilket er afgørende for kædens levetid. Samtidig behøver du heller ikke at afbryde dit arbejde hele tiden for at smøre kæden selv, hvilket i det lange løb sparer både tid og kræfter. Især i situationer som krævende træfældninger eller nedrivningsarbejde skinner funktionen virkelig igennem.

Hurtigere og mere effektive snit

Du får en kædehastighed på 7,68 m/s, som sikrer at du får hurtige og præcise snit hver gang. Kæden adskiller motorsaven fra mange konkurrerende modeller, hvor vi ofte ser en lavere hastighed. Altså, med en højere kædehastighed får du ikke bare en hurtigere udførelse af dine opgaver, men det reducerer også sandsynligheden for, at motorsaven sætter sig fast, så du også får en langt mere jævn og behagelig oplevelse.

Batterilevetid til en hel dags arbejde

En af de bedste egenskaber ved motorsaven er batterilevetiden, som skyldes Li-ion 5 Ah-batteriet. En lang batterilevetid er en påstand, som mange producenter kommer med, men her leverer DeWalt 100% på løftet – faktisk i sådan en grad, at de uden tvivl adskiller sig fra sine konkurrenter. Dewalt bliver typisk anerkedt som en af de mest pålidelige mærker, når det kommer til batteridrevet værktøj. Hvis du typisk arbejder steder uden nem adgang til en strømkilde, bliver en lang batterilevetid ikke bare en bekvemmelighed, men faktisk en nødvendighed. Det gælder også, hvis du derhjemme, ønsker at tackle en hel dags havearbejde, så sørger lige præcis funktionen her for, at du ikke behøver at stoppe midt i det hele – på den måde kan du få mere gjort og få mest muligt ud af din tid.

Hurtig sammenligning af markedet: DeWalt XR DCM565N-XJ kan sagtens måle sig med andre batteridrevne motorsave, som ligger i toppen – det gælder f.eks. modeller som Makita XCU03PT1 og Husqvarna 120i. DeWalt-modellen tilbyder som nævnt også en høj kædehastighed og en nem kædejustering, som i øvrigt ikke kræver værktøj. To funktioner som enten er utilgængelige eller mindre effektive hos konkurrenterne. Men når det kommer til prisen, er motorsaven måske også lidt dyrere, men vi synes det opvejes af de avancerede funktioner, samt det pålidelige mærke, som følger med.

Hvad siger brugere og eksperter om DeWalt XR DCM565N-XJ batterikædesav?

Eksperterne fra justoffbase.co.uk har haft flere gode ting at sige om motorsaven fra DeWalt. Det gælder især dens ydeevne, og hvor effektivt den bruger strøm, som afspejles i den forlængede batterilevetid. “Takket være de funktioner, der er nævnt ovenfor, får du et skarpt snit, holdbarhed, kraft og ydeevne,” tilføjer de.

Der er over 1000 anmeldelser på Amazon.com fra meget tilfredse brugere, hvoraf 82% giver DeWalt DCM565N 5/5 stjerner. Der nævnes alt fra motorsavens høje effekt og det lave energiforbrug til den nemme vedligeholdelse og håndtering. Folk er især forbløffede over den lange batterilevetid – og det forstår vi faktisk godt. En ulempe, der har givet lidt minus point til motorsaven, er olielækage, som nogle har oplevet. Men mange bruger har fundet måder at omgå det på, og dermed efterlader det et samlede indtryk, som er meget godt, og mange anbefaler motorsaven på det varmeste.

Mere om DeWalt XR DCM565N-XJ kædesav

Detaljer

 • Vægt: 3,5 kg
 • Strømkilde: Batteri
 • Kædehastighed: 7,68 m/s
 • Sværdlængde: 30 cm
 • Batteri: Li-ion, 5 Ah
 • Motor: Børsteløs

BoMagasinet's vurdering

DeWalt XR DCM565N-XJ tilbyder dig en meget høj hastighed, og egner sig godt til små og mellemstore opgaver. Motoren er yderst effektiv, mens den store batterikapacitet giver dig mulighed for et langvarigt brug, så du undgår hyppige pauser for at genoplade. Motorsaven er udstyret med en Oregon-kæde og -styr, hvilket vidner om dens pålidelighed, mens du nemt kan justere den uden værktøj, som gør vedligeholdelsen enkel og ligetil. [blp] Gummibelægningen giver dig et ekstra lag af komfort og et bedre greb – især ved længere tids brug. En ulempe er, at nogle har oplevet at have olielækage. Men her træder motorsavens nemme vedligeholdelse ind, hvilket mindsker problemet, og giver dig mulighed for hurtigt at fikse det. Samlet set mener vi, at DeWalt motorsaven er en god mulighed, hvis du er professionel eller en “gør-det-selv-entusiast”, der leder efter et pålideligt og brugervenligt stykke værktøj – så kan du endelig komme gennem dine opgaver uden problemer.

God mulighed til professionelle test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Stihl MS 500i W 50cm
kraftfuldt og let professionelt værktøj

 • 4 'Bedste gas til professionelle' pris fra protoolreviews.com
 • 4 Positiv anmeldelse fra forestryjournal.co.uk
 • 4,8 i brugerbedømmelse på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Stihl MS 500i W 50cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Elektronisk brændstofindsprøjtning
 • Dekompressionsventil og HD2-filter
 • Fremragende forhold mellem effekt og vægt

Stihl MS 500i W 50 cm kan prale med at være den første motorsav, som har en motor med elektronisk brændstofindsprøjtning (STIHL injection). I bund og grund betyder det, at dens samlede driftseffektivitet er forbedret. Med sådan en fordel er motorsaven et velegnet valg til dig, som er professionel arborist eller skovarbejder, der mest af alt har brug for en pålidelig og effektiv ydeevne – især under krævende forhold.

Grunde til at købe

 • Enestående ydeevne med høj effekt
 • Ingen choker, nem opstart
 • Meget let med en motor på 6,8 kW
 • Forenklet vedligeholdelse med automatisk smøring
 • Filtre, ventiler og bremser sikrer lang levetid
 • Anti-vibrationsfunktion

Grunde til at undgå

 • Professionelt værktøj beregnet til store projekter
 • Pris over gennemsnittet

Anmeldelse: Produktanalyse af Stihl MS 500i W 50cm

Detaljer

 • Vægt: 6,3 kg
 • Strømkilde: Benzin
 • Udgangseffekt: 6,8 kW
 • Kædehastighed: op til 100 km/t
 • Brændstofforbrug: 2,7 l/t
 • Sværdlængde: 50 cm

Overlegen ydeevne og brændstofeffektivitet

Stihl MS 500i W er som nævnt den første motorsav med elektronisk brændstofindsprøjtning, også kendt som STIHLs indsprøjtningsteknologi. Det betyder for dig, at motorsaven får en præcis dosering af brændstof, hvilket resulterer i en optimal ydeevne og en bedre udnyttelse af brændstoffen. De traditionelle motorsave, som du nok kender, bruger ofte karburatorer, som typisk ikke er lige så effektive, og vil kræve hyppige justeringer.

Sikret lang levetid og brugervenlighed

Motorsaven har en dekompressionsventil og et HD2-filter, som er designet til at forenkle din oplevelse, samtidig med det forlænger maskinens levetid. Dekompressionsventilen gør, at du nemmere kan starte motorsaven ved at frigive et tryk fra motorens cylinder, hvilket gør det meget lettere at starte rotationen, når du trækker i startsnoren. HD2-filteret optimerer din oplevelse yderligere ved effektivt at forhindre støv, snavs og savsmuld i at komme ind i motoren.

Med et effektivt filtreringssystem som HD2 vil du holde motorsaven kørende, med en optimal ydeevne, i meget længere perioder. Du vil altså bruge mindre tid på at rengøre og udskifte filtre sammenlignet med mange andre modeller, som ikke har samme funktion.

Let som en Stihl

Med en vægt på kun 6,3 kg og en effekt på 6,8 kW har motorsaven et af de bedste forhold mellem effekt og vægt på markedet. Hvis du skal gå og bære maskinen hele dagen, betyder det, du bliver mindre træt, hvilket resulterer i en højere produktivitet. Hvis du f.eks. kigger på en motorsav som Echo CS-501SX, der har samme effekt, men en højere vægt, giver Stihl MS 500i W dig bare en mere behagelig oplevelse i sidste ende.

Hurtig sammenligning af markedet: Stihl MS 500i W er oppe imod mange etablerede konkurrenter som Husqvarnas 572XP og Echos CS-501SX. Motorsavens effekt er på niveau med modellerne, men der, hvor den skiller sig ud, er dens avancerede brændstofindsprøjtning og imponerende effekt/vægt-forhold. Prisen er måske også lidt højere, men med de langsigtede fordele i form af en bedre udnyttelse af brændstof og en reduceret vedligeholdelse, kan den høje pris lige pludselig hurtigt tjene sig hjem igen – alt imens du slipper for en masse bøvl.

Hvad siger brugere og eksperter om Stihl MS 500i W 50cm?

Eksperterne fra protoolreviews.com har tildelt motorsaven prisen ‘Best Gas for Pros’ på grund af dens effektivitet og effekt/vægtforhold og tilføjer: “Vi mener, at Stihls MS 500I er den bedste af de bedste.” Forestryjournal.co.uk har også rost MS 500i-modellen meget, især når det gælder dens brændstofindsprøjtningssystem, og hvordan det øger den samlede ydeevne. Skarpe, rene omdrejninger og en hurtig acceleration er alle på listen, men de var især imponerede over det lave brændstofforbrug og den lave vægt og konkluderede med: “Dette er virkelig en exceptionel sav, der markerer begyndelsen på et nyt kapitel inden for professionelle motorsave.”

Derudover fandt vi mange brugeranmeldelser på Google Shopping, som var yderst positive, hvor mange anbefalede Stihl MS 500i. Det var især på grund af motorsavens meget gode ydeevne og evne til at håndtere store træer og projekter. Mange betragtede de for at være pålidelig, let og brændstofeffektiv.

Mere om Stihl MS 500i W 50cm

Detaljer

 • Vægt: 6,3 kg
 • Strømkilde: Benzin
 • Udgangseffekt: 6,8 kW
 • Kædehastighed: op til 100 km/t
 • Brændstofforbrug: 2,7 l/t
 • Sværdlængde: 50 cm

BoMagasinet's vurdering

På baggrund af vores undersøgelser kan vi konkludere, at Stihl MS 500i W 50 cm er en oplagt mulighed for dig, der efterspørger en høj ydeevne i din motorsav. 6,8 kW-motoren leverer ikke kun en solid kraft, men gør det også med en lav vægt. Du kan også uden problemer starte maskinen uden en choker, mens vedligeholdelsen er simpel og ligetil med funktioner som automatisk smøring og holdbare filtre, ventiler og bremser. Plus, så får du en ekstra fordel med motorsavens antivibrationsfunktion, som forbedrer komforten betydeligt. [blp] Motorsaven har dog en pris, som er lidt over gennemsnittet, og er primært designet til større og professionelle projekter. [blp] Men for dig, der har brug for et højt niveau, når det kommer til ydeevne, kan investeringen hurtigt give dig langsigtede besparelser – især med dens holdbarhed, nemme vedligeholdelse og brændstofeffektivitet. Samlet set kigger du på en velafbalanceret motorsav, der er designet til et seriøst og langsigtet brug. Du vil ikke blive skuffet med maskinen her.

De bedste benzindrevne motorsave

Motorsave med benzinmotor er de kraftigste og mest populære på markedet. De foretrækkes af de fleste, fordi de nemt og hurtigt kan skære igennem selv store stammer, så du hurtigt bliver færdig med dagens arbejde.

Herunder har vi givet vores bud på de bedste motorsave med benzinmotor:

Bedste professionelle valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

McCulloch CS 450 Elite
stærk motorsav med højt komfortniveau

 • Topscorer - Vi I Villa
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på McCulloch CS 450 Elite:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Energibesparende OxyPower-motorteknologi
 • Innovativt CCS luftfiltersystem
 • Fuldt udstyret allround-sav

Skal du bruge høj ydeevne til opgaverne, er McCulloch CS 450 Elite et oplagt valg. Kapaciteten er høj, vægten er fornuftig, og så er den behagelig at arbejde med.

Grunde til at købe

 • Soft grip
 • Let at bruge
 • CCS luftfiltersystem
 • Kraftfuld ydeevne
 • Præcise snit

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Derfor anbefaler vi McCulloch CS 450 Elite

Detaljer

 • Strømkilde: Benzindrevet
 • Cylindervolumen: 45,7 cm3
 • Effekt: 2000 W
 • Kædehastighed: 23 m/s
 • Benzintank: 0,46 liter
 • Olietank: 0,3 liter
 • Sværdlængde: 18" (ca. 45 cm)
 • Vægt: 5,3 kg

McCulloch CS 450 klarer sig rigtig godt i test hos Vi I Villa, og den vinder faktisk over flere dyrere modeller. Den er derfor et rigtig godt valg til dig, der har brug for høj ydeevne, eksempelvis til savning af tykke stammer.

Den er også god til længere sessioner, da vibrationerne er minimale. Den er med andre ord oplagt, hvis du har høje krav til en motorsav, der skal kunne klare de mest krævende opgaver.

Mere om McCulloch CS 450 Elite

CS 450 har en mekanisme, der hurtig giver adgang til både tændrør og filter. På den måde kan du nemt tilse delene og eventuelt skifte dem, hvis nødvendigt. Den har desuden en kombinøgle integreret i det bageste håndtag.

Cylindervolumen er på 45,7 cm3, og dens effekt er på 2 kW. Kædehastigheden når op på 23 meter i sekundet, og så er sværdets længde ca. 45 centimeter.

McCulloch CS 450 Elite har en olietank på 0,3 liter, en benzintank på 0,46 liter og vejer i alt 5,3 kg.

De bedste batteridrevne motorsave:

Motorsave med batteri (akku) er ikke så kraftige som andre modeller, men til gengæld er de brugbare, bærbare og smarte til let arbejde i haven. Akku motorsave sælges typisk som solo-modeller uden medfølgende batteri og/eller lader, da batterierne typisk er universelle. Det betyder, at hvis du i forvejen har batterier af et bestemt mærke, kan de muligvis bruges til en motorsav af samme mærke.

Herunder har vi givet vores bud på de bedste batteridrevne motorsave:

Makita DUC303Z
hurtig og effektiv testvinder

 • Testvinder - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUC303Z:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Makita DUC303Z er en dyr motorsav, men den klarer sig fænomenalt i test og er en af de bedste batteridrevne modeller på markedet.

Grunde til at købe

 • Testvindende model
 • Velegnet til både mindre og mellemstore opgaver
 • Kan bruges i længere tid ad gangen grundet høj betjeningskomfort
 • Nem udskiftning af kæden uden værktøj
 • Automatisk smøring under brug

Grunde til at undgå

 • Ligger i den dyrere prisklasse
 • Batterier medfølger ikke

Derfor anbefaler vi Makita DUC303Z

Detaljer

 • Batteritype: Li-Ion
 • Batterispænding: 2 x 18 Volt
 • Kædehastighed: 20 m/s
 • Sværdlængde: 30 cm.
 • Olietank: 0,2 liter
 • Vægt: 5,1 kg.

 Der findes næppe en bedre batteridrevet motorsav end denne model fra Makita. Den klarer sig fænomenalt i test og vinder således over flere andre modeller hos Råd & Rön, hvilket udløser titlen som testvinder. Dens egenskaber er helt i top, og det er således kun batteriet der sætter en øvre grænse for hver meget og hvor længe du kan bruge denne motorsav. Batterierne kan dog heldigvis skiftes hurtigt, således at du undgår forsinkelser i arbejdet. Alt i alt er denne batterisav et solidt valg, hvis du ønsker fuld bevægelsesfrihed uden besværet med påfyldning og vedligeholdelse af benzinmotor.

Mere om Makita DUC303Z

Makita DUC303Z er en batteridrevet motorsav, som benytter 2 styk 18 Volt batterier. Som udgangspunkt medfølger der ikke batterier til sådanne maskiner så disse skal du investere i ved siden af. Det kan dog også være at du i forvejen har Makita værktøj som bruger samme type batteri, og dermed kan du spare penge ved at bruge de samme batterier til forskellige maskiner.

Motorsaven har en sværdlængde på 30 centimeter, og den maksimale kædehastighed er på 20 meter i sekundet. Den har en olietank med kapacitet til 0,2 liter, samt et ergonomisk greb der gør det muligt både at fælde og save.

I Makita DUC303Z er der indbygget en effektiv bremsefunktion, der skal hindre et eventuelt tilbageslag under anvendelse af kædesaven. Det er desuden muligt at skifte kæden uden brug af værktøj, og kæden smøres automatisk under brug.

Med en vægt på 5,1 kilo er denne motorsav blandt de tungere modeller på markedet.

Velegnet til: Mindre og mellemstore opgaver, hvor der kræves en lidt kraftigere batteridrevet kædesav. Den er også god til længerevarende saveopgaver, da betjeningskomforten er høj.

God mulighed for at komme i gang test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Echo CS-310ES
en lille motorsav med masser af slagkraft

 • 'Bedste gas til hjemmebrug'-pris fra protoolreviews.com

Dagens bedste priser og tilbud på Echo CS-310ES:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Ergonomisk design i høj kvalitet
 • Echo's motor med nem start
 • Let og kompakt

Echo CS-310ES kommer i et let og kompakt design, der adskiller motorsaven fra sine konkurrenter. Dermed bliver Echo CS et godt valg for dig med et hus eller hobby, som gerne vil prioritere brugervenlighed og manøvredygtighed til mindre projekter.

Grunde til at købe

 • Indgangskædesav med god effekt
 • Forenklet opstartsproces
 • Let og kompakt til små projekter
 • God balance med ergonomisk form
 • Holdbar kvalitet

Grunde til at undgå

 • Ikke helt egnet til hårdt træ

Anmeldelse: Produktanalyse af Echo CS-310ES

Detaljer

 • Vægt: 4 kg
 • Strømkilde: Benzin
 • Udgangseffekt: 1,1 kW
 • Kædehastighed: op til 13.000 o/min
 • Brændstofforbrug: 0,6 l/t
 • Sværdlængde: 30 cm

Holdbar og effektiv

Echo CS-310ES er lavet med en høj kvalitet. Hvis du kigger på lignende produkter, så får du med Echo CS en holdbar konstruktion, en længere levetid og lavere vedligeholdelsesomkostninger. Hvis du er professionel, der bruger en motorsav ofte, kan kvaliteten hurtigt resultere i nogle betydelige langsigtede besparelser.

Forenklet brug med komfortorienteret design

Motorsavens ergonomiske design er også ret unikt. Du ved sikkert, at det kan være besværligt at starte en motorsav, især i koldt vejr, men med en Easy Start-motor har det aldrig været nemmere. Samtidig sikrer det ergonomiske design dig, at du bliver mindre træt ved længere brug, hvilket især kan være en stor fordel, hvis du er professionel, og dermed arbejder mange timer ad gangen.

Specialiseret design til små projekter

Echo CS-310ES vejer kun 4 kg (Ja, du læste rigtigt – 4 kg), og er dermed en af de letteste motorsave på markedet i skrivende stund. Vægten kombineret med de kompakte dimensioner gør den super bærbar og yderst manøvredygtig. Det er især nyttigt i de mere vanskelige situationer; f.eks. hvis du klatrer i træer eller arbejder i trange omgivelser, hvor en tungere motorsav ville være upraktisk.

Hvad siger brugere og eksperter om Echo CS-310ES?

Protoolreviews.com har været meget glade for modellen og kaldt den ‘Best Gas for home Use’. De har holdt den op mod et par andre modeller i kategorien, og har især fremhævet motorsavens lette og kompakte design, som gør den nem at bruge.

Brugerne på Google Shopping er også meget positive, og ud af 1000 anmeldelser har næsten 85% givet Echo CS-310ES 5/5 stjerner. Brugerne roser den generelt for dens jævne, men kraftfulde ydeevne, hvor effektiv den er til mindre opgaver som hækkeklipning og motorsavens overordnede kvalitet og værdi. Generelt bliver Echo-modellen meget varmt anbefalet.

Mere om Echo CS-310ES

Detaljer

 • Vægt: 4 kg
 • Strømkilde: Benzin
 • Udgangseffekt: 1,1 kW
 • Kædehastighed: op til 13.000 o/min
 • Brændstofforbrug: 0,6 l/t
 • Sværdlængde: 30 cm

BoMagasinet's vurdering

Hvis du spørger os, så fremstår Echo CS-310ES som et solidt valg til dig, ligegyldigt om du er begynder eller har erfaring, der kombinerer en simpel opstart med en anstændig effekt på 1,1 kW. Motorsaven er lavet med et ergonomisk design, der giver dig en god balance under dit arbejde, hvilket gør den særligt egnet til mindre projekter, hvor manøvredygtighed er altafgørende. Echo CS’s lette og kompakte design gør den til et oplagt valg, hvis du vil lave noget hurtigt og effektivt arbejde – helt uden problemer. Du får også en imponerende holdbarhed, som sikrer, at motorsaven bliver med dig i mange, mange år. Nogle vil måske mene, at den ikke egner sig så godt til hårdt træ, men med motorsavens overordnede effektivitet og ergonomiske fordele synes vi, at den opvejer mere end rigeligt for dette. Så hvis du ikke typisk arbejder med løvtræ, eller generelt arbejder med lettere opgaver, er det intet problem. [blp] Alt i alt kan vi kun sige, at Echo CS-310ES en er god og alsidig motorsav, som du helt sikkert vil blive glad – især hvis brugervenlighed, manøvredygtighed og holdbarhed er vigtigt for dig.

Bedste batteridrevne motorsav test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo)
kraftfuld og batteridrevet

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo):

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Højtydende trådløs teknologi med høj ydeevne
 • Effektiv skæring selv på store diametre
 • Anti-vibrationssystem

Skal det gå hurtigt med at beskære grene, fælde træer eller save brænde, er den batteridrevne kædesav fra tyske Einhell et godt bud.

Grunde til at købe

 • Automatisk smøring af kæden
 • Høj skærekapacitet
 • Arbejder effektivt og stabilt 
 • Slidstærk  
 • Ergonomisk greb

Grunde til at undgå

 • Batteri ikke inkluderet

Derfor anbefaler vi Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo)

Detaljer

 • Vægt: 4 kg
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Sværdlængde: 35 cm
 • Effekt: Bruger 2 styk 18V akkuer
 • Motor: Børstefri

Hos Amazon modtager kædesaven 4,7/5 stjerner af forbrugerne, hvilket vidner om, at de generelt er super tilfredse med den.

Hos Testberichte.de klarer modellen sig ligeledes godt, hvor den får hele 5/5 stjerner. Det er den kraftfulde skærekapacitet og det slidstærke design, der får kædesaven til at modtage topbedømmelse.

Den slidstærke kæde er fremstille af OREGON, der anses for at være en topproducent.

Mere om Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo)

Akku GE-LC 36/35 Li-Solo er en velfungerende og professionel kædesav, der er udviklet med fokus på effektivitet, sikkerhed og komfort.

Modellen er ergonomisk og hjælper dig med at få et stabilt og solidt greb. Dertil har den ”kickback beskyttelse”, så du skånes mod rester af træ, der eventuelt kan ramme dig, mens du arbejder.

Dertil er systemet omkring kædespændingen designet på en fiks måde, så du ikke skal bruge værktøj for at stramme kæden. Når du har sørget for at fylde olie i motorsaven, klarer den selv arbejdet med at smøre kæden.

Velegnet til: Du kan bruge Akku kædesaven til forskellige projekter og formål, blandt andet beskæring af buske og hække eller til at save brænde.

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast skiller Einhell Akku-kædesav (GE-LC 36/35 Li-Solo) sig ud med sin kraftige batteridrevne ydeevne. Vi kan tydeligt se på de positive anmeldelser på både Google Shopping og Amazon, at denne motorsav lever op til forventningerne. Vi er især glade for den automatiske kædesmøring, den høje skærekapacitet og den stabile drift, der gør det nemt at arbejde effektivt. Det holdbare design sikrer, at du kan bruge saven i lang tid. Og det ergonomiske greb gør det behageligt at arbejde i længere tid ad gangen. Det er dog værd at bemærke, at batteriet ikke er inkluderet.

Selvom Einhell-kædesaven har mange gode egenskaber, savner vi nogle ekstra funktioner, der kunne gøre den endnu bedre. Men på trods af det kan vi varmt anbefale Einhell Akku som den bedste batteridrevne kædesav. Med de imponerende anmeldelser og funktioner, herunder den kraftige skærekapacitet og den holdbare kæde fra OREGON, er den et pålideligt valg til en masse forskellige skæreopgaver.

Bedste valg til begyndere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ALKO CS 4030 kædesav
kompakt og batteridrevet til nybegynderen 

 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på ALKO CS 4030 kædesav:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kæde og stang af høj kvalitet fra OREGON
 • Kæden spændes uden værktøj
 • Brugervenlig betjening

ALKO CS 4030 er en kompakt kædesav med en 30 cm lang klinge, der dertil også er udstyret med moderne funktioner, så du knap nok skal vedligeholde den. Lige præcis derfor er den ifølge os velegnet til nybegynderen.

Grunde til at købe

 • Beskyttelse mod tilbageslag
 • Robuste stopkløer af metal
 • God balance mellem kapacitet og håndterbarhed

Grunde til at undgå

 • Mere langsom sammenlignet med tungere og større motorsave

Derfor anbefaler vi ALKO CS 4030 kædesaven

Detaljer

 • Batteritid: 30 min
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Sværdlængde: 30 cm
 • Vægt: 4,45 kg
 • Type: Automatisk kædesmøring 

Hos Testberichte.de modtager kædesaven en bedømmelse på 4,2/5 stjerner, som primært gives på baggrund af det komprimerede design og de omfattende sikkerhedsfunktioner.

Mere om ALKO CS 4030 kædesav

Med CS 4030 får du god kontrol over dit redskab, hvad enten der skal skæres brænde eller beskæres buske. Kædesaven er batteridrevet, og du kan endda bruge batteriet sammen med dine øvrige redskaber og værktøjer fra ALKO Energy Flex-serien.

Motorsaven er designet med værktøjsfri kædespænding, så du nemt og ubesværet kan stramme kæden op, når det bliver nødvendigt. Den har også automatisk kædesmøring, så du undgår at skulle købe ny motor, fordi den gamle står af pga. oliemangel.

Du kan desuden på siden af maskinen nemt se, når olie skal påfyldes.

Velegnet til: At beskære buske eller lave træer. Kædesaven er særlig god til dig, der ikke har meget erfaring med at bruge og håndtere en motorsav.

På trods af det mindre design får du en moderne motorsav, der er udstyret med alle de vigtige sikkerhedsfunktioner.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide ALKO CS 4030 motorsaven, fordi den er det perfekte valg for begyndere. Med sin kompakte størrelse og batteridrevne drift, er den utrolig nem at håndtere. Vi sætter især pris på de moderne funktioner, der kræver minimal vedligeholdelse, samt beskyttelsen mod tilbageslag og de robuste stopkløer i metal, som giver sikkerhed under brug. På trods af sin mindre størrelse giver CS 4030 fremragende kontrol, når du skal skære brænde eller trimme buske. Den batteridrevne drift giver dig også mulighed for at bruge det samme batteri til andre ALKO Energy Flex-værktøjer. Derudover gør den værktøjsfrie kædestramning og automatiske kædesmøring vedligeholdelsen problemfri.

En af ulemperne ved motorsaven er dog, at den kan være lidt langsommere sammenlignet med tungere og større modeller. Men ifølge Testberichte.de får den stadig en bedømmelse på 4,2/5 stjerner, på grund af sit kompakte design og omfattende sikkerhedsfunktioner.

Selvom der er et par områder, der kan forbedres, anbefaler vi ALKO CS 4030 motorsaven som det bedste valg for begyndere. Kæden og sværdet fra OREGON er af høj kvalitet, og betjeningselementerne er brugervenlige. Alt i alt er det derfor vores vurdering, at modellen her er et ideelt værktøj for dig med begrænset erfaring.

Bosch UniversalChain 18
lille motorsav med lav vægt

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch UniversalChain 18:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne lille motorsav er perfekt til små opgaver rundt omkring i haven, og så er den populær blandt hundredvis af forbrugere.

Grunde til at købe

 • Let og kompakt
 • Nem justering
 • Stabiliserende topdæksel
 • Batteriindikator
 • Praktisk til små opgaver

Grunde til at undgå

 • Ikke ideel til tungt arbejde

Derfor anbefaler vi Bosch UniversalChain 18

Detaljer

 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Batterispænding: 18 Volt
 • Kædehastighed: 4,5 m/s
 • Sværdlængde: 20 cm
 • Olietank: 0,08 liter
 • Vægt: 2,7 kg uden batteri, 3 kg med batteri

Den lille motorsav fra Bosch er smart og praktisk til mindre opgaver, og den kan bruges til alt fra trimning af buskens tykke grene til savning af brænde.

Den er tilmed en del af Bosch’ 18 Volt batteriserie, hvilket betyder, at du kan bruge de samme batterier til mange forskellige haveredskaber. Du sparer derfor omkostningerne til nye batterier, hvis du i forvejen ejer 18 Volt redskaber fra “Power for ALL”-serien.

Mere om Bosch UniversalChain 18

Bosch UniversalChain 18 er en kompakt og let motorsav med en sværdlængde på små 20 cm, hvilket er tilstrækkeligt til mindre opgaver.

Af Bosch anslås det, at et batteri på 2,5 Ah rækker til 40 snit på 75 millimeter, hvilket for de flestes vedkommende er mere end tilstrækkeligt. Hvis ikke, kan du også købe flere batterier, så arbejdet kan fortsætte uden stop.

Hastigheden er på 4,5 meter i sekundet, hvilket er markant langsommere end andre modeller. Dog vælger de fleste mennesker ikke UniversalChain 18 for dens hastighed, men i stedet for dens kompakte ydre, der gør den let og sikker at arbejde med.

Uden batteri vejer UniversalChain 18 kun 2,7 kg, mens den med et 2,5 Ah batteri monteret vejer 3 kg.

Velegnet til: Små lette opgaver omkring hjemmet – eksempelvis trimning af buskens kraftige grene, let brændesavning og lignende.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Bosch UniversalChain 18, en kompakt og let motorsav, der er perfekt til mindre opgaver i haven. Vi sætter pris på nogle af dens gode funktioner, såsom nem justering, et stabiliserende topdæksel og en batteriindikator. Den er praktisk til de mindre opgaver, hvilket gør den nem at bruge.

Men vi må nævne, at den ikke er ideel til tungt arbejde. Hvis du har behov for en motorsav til mere krævende opgaver, er dette måske ikke det bedste valg. Derudover mangler modellen hastighed. Den er langsommere end andre modeller med en hastighed på 4,5 meter pr. sekund. Men de fleste vælger denne motorsav på grund af dens kompakte størrelse og brugervenlighed, ikke dens hastighed.

Alt i alt anbefaler vi Bosch UniversalChain 18 på grund af dens bekvemmelighed og alsidighed. Den er en del af Bosch’s 18 Volt batteriserie, hvilket betyder, at du kan bruge de samme batterier til forskellige haveredskaber og dermed spare penge på nye batterier. Hvis du søger en motorsav til små, lette opgaver i hjemmet, såsom at trimme tykke grene eller skære brænde, er dette et godt valg.

McCulloch CS 380
topscorer til fornuftig pris

 • Topscorer - Råd & Rön
 • Godt køb - Gør Det Selv

Dagens bedste priser og tilbud på McCulloch CS 380:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

McCulloch CS 380 er en god motorsav til lejlighedsvis anvendelse. Den har en fornuftig benzinmotor, og klarer sig rigtig godt i test.

Derfor anbefaler vi McCulloch CS 380: Kædesaven fra McCulloch klarer sig fint i test, og flere modeller placeres højt med gode samlede bedømmelser. Denne model bliver således både topscorer hos Råd & Rön og anbefales som et godt køb hos Gør Det Selv, hvilket skyldes en fornuftig kombination af egenskaber og pris. Den er med andre ord et ganske godt valg for dig med en normal størrelse have, der bare ønsker en effektiv motorsav til lejlighedsvis anvendelse.

Velegnet til: Lejlighedsvis anvendelse i den normale eller mellemstore have med flere større træer og sæsonopgaver såsom savning af brænde og lignende.

Mere om McCulloch CS 380

McCulloch CS 380 er, ifølge producenten, velegnet til lejlighedsvis anvendelse. Den har en benzinmotor på 38 kubik, og den har et output på 1,4 kW. Sværdlængden er på 14 tommer, eller hvad der svarer til 35 centimeter. Den er i stand til at præstere en hastighed på op til 20 meter i sekundet, og den er udstyret med en automatisk oliepumpe olietank på 0,2 liter. Benzintanken er på 0,25 liter.

Kædesaven fra McCulloch har en kæde, der kan spændes uden brug af værktøj. Derudover har den kombineret choker og stopknap, en indikator for brændstofniveauet, bløde håndtag og et fældesigte.

Vægten er på 5,2 kilo, hvilket er normalt for en benzindrevet model af denne størrelse.

Specifikationer:

 • Cylindervolumen: 38cc
 • Effekt: 1,4 kW
 • Kædehastighed: 20 m/s
 • Benzintank: 0,25 liter
 • Olietank: 0,2 liter
 • Sværdlængde: 14″ (ca. 35 cm.)
 • Vægt: 5,2 kg.

5 ting du skal overveje, før du køber kædesave

 • Type

  De tre mest almindelige type af motorsave er: benzindrevne, batteridrevne og elektriske med ledning. Benzindrevne motorsave er de kraftigste og er derfor ideelle til tungeste opgaver. De er dog også de dyreste og kræver desuden regelmæssig vedligeholdelse. Batteridrevne modeller er mindre kraftfulde, men er til gengæld også mere praktiske. De kræver dertil også markant mindre vedligeholdelse. Elektriske motorsave med ledning ligger mellem de benzindrevne og batteridrevne modeller med hensyn til ydeevne. Når du vælger en motorsav, er det derfor vigtigt at overveje hvilken type arbejde, du primært skal lave. Skal du bruge en kraftig model, er det bedste valg en benzindrevet, mens en med batteri kan være en stor fordel, hvis du bare skal gå rundt og skære mindre stykker træ. Har du slutteligt brug for en motorsav, der ligger et sted midt imellem mht. kraft og mobilitet, er en elektrisk model med ledning måske den bedste løsning.

 • Klingelængde

  Motorsave findes i forskellige størrelser, og størrelsen bestemmer klingelængden. Længden bør være 5 cm længere end tykkelsen af det, du skærer for at opnå det bedste resultat. Når du skal vælge en motorsav, skal du beslutte hvilken størrelse, du har brug for, baseret på det arbejde, du skal udføre. Hvis du kun skal skære små træer og grene, er en mindre klingelængde tilstrækkelig, mens en større længde er nødvendig, hvis du har planer om at fælde større træer.

 • Funktioner

  En vigtig funktion at overveje er anti-vibrationssystem, som reducerer mængden af de vibrationer, du mærker, når du arbejder. En anden vigtig funktion er automatisk kædesmøring, som sikrer, at kæden konstant er smurt, hvilket reducerer friktion og slid. Dertil er stopkontakten og kædefangeren sikkerhedsfunktioner, som ikke bør overses. Stopkontakten slukker straks for motorsaven, hvis den sætter sig fast, mens kædefangeren er med til at forhindre, at kæden flyver af og skader dig.

 • Pris

  Motorsave findes i en bred prisklasse, fra ca. 500 kr. til over 4.000 kr. En billigere model er sandsynligvis tilstrækkelig, hvis du kun har brug for den til lette beskæringer, mens dyrere modeller er nødvendige til mere krævende opgaver som fældning af træer. Antallet af funktioner påvirker også prisen, så det er selvfølgelig også en god ide at overveje, hvad du egentlig har brug for.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser er altid nyttige, når du vælger en motorsav, så du får feedback fra folk, der har brugt produktet. Brugeranmeldelser kan hjælpe med at få en idé om fordele og ulemper ved en bestemt model samt information om ydeevne. Ekspertanmeldelser kan derimod sammenligne en motorsav og give et indblik i de tekniske detaljer. Hvis du både tager hensyn til bruger- og ekspertanmeldelser, bliver det nemmere for dig at vælge den rigtige model til dine behov. Vi har valgt både at inkludere bruger- og ekspertanmeldelser nedenfor for at hjælpe dig med at træffe din købsbeslutning.

FAQ

Hvilken motorsav er den bedste til brug i hjemmet?
Hvis du leder efter en motorsav til projekter i hjemmet, er der flere oplagte modeller at kigge på. Blandt de bedste er f.eks. McCulloch CS 450, Bosch AKE 30 S og Makita DUC303Z.
Hvordan finder jeg frem til hvilken størrelse motorsav, jeg har brug for?
Når du skal finde frem til hvilken størrelse motorsav, du har brug for, skal du tænke på formålet med motorsaven. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at motorsavens klinge skal være ca. 5 cm længere end det materiale, der skal skæres i.
Er det svært at bruge en motorsav?
Nej, det er som udgangspunkt ikke svært at bruge en motorsav. Dog er det et redskab, som kan være relativt farligt at bruge, hvis du ikke ved, hvordan du bruger det korrekt. Sørg derfor altid for at sætte dig grundigt ind i, hvordan du bruger motorsaven forsvarligt og sikkert.
Er batteridrevne motorsave pengene værd?
Ja, batteridrevne motorsave kan godt være pengene værd, og de er bestemt værd at overveje, når du skal købe en ny motorsav. Batteridrevne motorsave er praktiske, da de er nemme at bruge, og så larmer de væsentligt mindre end for eksempel benzindrevne motorsave.

Sådan passer du på din motorsav

Uanset hvilken motorsav, du har valgt, er det vigtigt, at du passer godt på den, så du kan få glæde af redskabet i mange år frem. Det er klingen, du særligt skal være opmærksom på og beskytte.

Det anbefales, at du fjerner skidt og snavs fra savklingen, når du er færdig med at bruge redskabet, og så skal du også løbende vedligeholde din motorsav med kædeolie, der kan smøre klingen.

Det er en god idé at være opmærksom på, hvordan klingen slides. Det skal gerne slides jævnt. Det er derfor en god ide løbende at tjekke klingen på undersiden og undersøge, om der eventuelt er ekstra slid bestemte steder.

Hvor ofte, du skal give din motorsav olie, er en individuel vurdering og afhænger af, hvor hyppigt du bruger den. Du bør altid huske at give den olie, hvis den skal opbevares i værkstedet eller i garagen i længere tid, så rust undgås. Giv den gerne en kærlig hånd sidst på efteråret, så din motorsav virker optimalt, når det igen bliver sæson til at arbejde i haven.

Kilder: Chainsawdirect.com og Husqvarna.com

Beskyttelsesudstyr

Din sikkerhed er alfa og omega, når du arbejder med en motorsav, og du bør altid have fokus på dine arbejdsstillinger. Det gælder desuden uanset, om du arbejder med motorsav eller dyksav.

Du skal først og fremmest altid have beskyttelsesskjoldet slået ned på din motorsav, så små grene og andet ikke kastes mod dig med voldsom fart.

Vi vil også understrege, at det ikke kun er dit sikkerhedsudstyr, der har betydning for, om du kan arbejde under sikre forhold. Ved at vælge en god motorsav er du automatisk bedre sikret, end hvis du køber en meget billig og skrabet model. Ekspert, Martin Fyhn, pointere at det er vigtigt, at vælge en motorsav med en kraftig nok motor til den givne opgave, ellers går du på kompromis med sikkerheden.

Derudover bør du bruge følgende sikkerhedsudstyr, når du arbejder med en motorsav: Høreværn, beskyttelsesbriller, kraftige arbejdshandsker og værn til både fødder og ben. En hjelm kan også være nyttig.

Kilder: Topline.ieWhich.co.uk ogHusqvarna.com

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Gør Det Selv

Magasinet Gør Det Selv tester løbende en lang række redskaber, værktøj og maskiner til brug i og omkring hjemmet.

Herunder kan du se hvilke tests vi har gennemgået til denne artikel:

Råd & Rön

I denne test er 11 batteridrevne motorsave blevet undersøgt og vurderet. Det siges at de nye batterisave er kraftigere og bedre end ældre modeller, og flere af de testede motorsave klarede da også testen fint.

I testen ses det at pris og kvalitet normalt hænger sammen, og at en af de dyreste modeller bliver bedst i test er derfor ikke overraskende.

Flere andre modeller anbefales desuden som gode køb, og generelt klarer størstedelen af motorsavene sig fint.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

 

I denne test fra svenske Råd & Rön indgår 11 forskellige motorsave til benzin eller stikkontakt.

De testede modeller ligger alle i nogenlunde samme prisleje, plus/minus 1.000 kroner.

Testen viser at der er stor forskel på motorsavenes kunnen, og at prisen ikke altid spiller en rolle. Det bekræftes især af testvinderen, som er markant billigere end flere af de andre testede modeller.

Du kan se hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Viivilla.no

I marts 2016 udgav det norske hus- og have magasin Vi I Villa en test af 8 forskellige motorsave til overkommelige priser.

Testen er foretaget i samarbejde med Gør Det Selv, og omfatter modeller til benzin.

I testen konkluderes det at der er stor forskel på motorsavenes kunnen, men flere klassiske modeller skiller sig alligevel ud. Her er det især modeller fra Husqvarna og McCulloch der skiller sig positivt ud, men de fleste modeller får nu alligevel gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen gratis hos Viivilla.no, hvor du kan se en detaljeret vurdering af hver enkelt motorsav.

Testberichte.de

Anmeldelsen er udgivet den: 22. oktober 2018
Du kan se artiklen her

Vi har også anvendt Testberichte.de til beskrivelse af ALKO CS 4030, der er den kompakte kædesav med moderne sikkerhedsfunktioner. Den er testet i praksis til forskellige opgaver, så eksperterne kan vurdere kvaliteten. Kædesaven modtager en bedømmelse på 4,2/5 stjerner og roses for sit lette, håndterbare design.

Anmeldelsen er udgivet den: 12. oktober 2020.
Du kan se artiklen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme