En dyksav er uundværlig, når der skal laves snit i bestemte dybder på både længere eller kortere flader. Du kan starte hvor som helst på pladen eller på gulvet, og med en føringsskinne får du helt præcise snit. Vi kigger i denne artikel på 3 gode dyksave, som vi anbefaler på baggrund af testresultater og anmeldelser.

Her er de dyksave, vi vurderer er bedst lige nu:

Festool TS 55 REBQ er bedst i test – uovertruffen og præcis dyksav

Festool-TS-55-FS-Dyksav
Bedst i test: Festool TS 55 REBQ bliver bedst i test hos magasinet Gør Det Selv og laver meget præcise snit. Den har desuden et godt ry blandt professionelle. Saven leveres i en smart SYSTAINER for nem opbevaring.
Bedste pris: 4.250,00 (10-4 Byggemarked)

 • Testvinder – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi Festool TS 55 REBQ: Festool TS 55 REBQ bliver bedst i test hos Gør Det Selv, der i januar 2015 testede 8 forskellige modeller. Den får en meget høj karakter, og roses blandt andet for at være særdeles præcis, ligesom den kommer meget tæt på væggen, når der skal saves i gulv. Opstarten er blød, ligesom den indbyggede elektronik sikrer at savklingen ikke synker i antal omdrejninger i processen, hvilket kan give ujævne snit. Gør Det Selv bemærker desuden, at hvis der monteres støvsuger, så opsamles næsten alt støvet, hvilket skyldes et godt bagudkast af støv. Den er desuden blevet testet med Festools føringsskinne, som er i en kraftig kvalitet og god bredde.

Vi har fundet frem til en række positive udtalelser om denne dyksav, blandt andet denne: “Festool TS55 dyksav med 1400 mm føringsskinne. Har en selv. Den er alle pengene værd! Fremragende kvalitet og det virker bare” – Kilde

Om: Festools TS 55 REBQ dyksav er en raffineret model med et fladt hus, der giver mulighed for at komme helt tæt på væggen med klingen (12 mm). En særlig finesse ved Festools dyksave er den automatiske spaltekniv, der først skydes ned når der er lavet et snit. Det betyder, at der kan startes midt på en plade, uden at have en spaltekniv, der sidder i vejen. Som modelnavnet (TS 55) antyder, så dykker klingen ned til 55 mm i materialet, og der kan tilkøbes en række forskellige klinger og føringsskinner, så du kan lave lange præcise snit i blandt andet træmaterialer, aluminiumsplader, laminatgulv, mineralske materialer og såvel hårde som bløde kunststoffer. Med den rette klinge kan der laves flossefri snit både på langs og på tværs. Med en motoreffekt på 1200 Watt er Festool TS 55 REBQ pakket med rigelig kraft til selv mere genstridige materialer.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.200 Watt
 • Hastighed: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 55/43 mm
 • Afstand til væg: 12 mm
 • Vægt på dyksav: 4,5 kg
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.201,00 kr. 49,00 kr. 4.250,00 kr. Til butik »

Makita SP 6000 er et godt køb – kraftig dyksav med mange finesser

Makita-SP6000-Dyksav
Godt køb: Makita SP 6000 får høj testscore og anbefales som godt køb hos magasinet Gør Det Selv, da den er både kraftig og sofistikeret.
Bedste pris: 2.257,00 (10-4 Byggemarked)

 • Godt køb – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi Makita SP 6000: Makita ligger typisk i den høje ende af testskemaerne med deres værktøj, og dyksaven SP 6000 er ingen undtagelse. Hos Gør Det Selvs dyksav test bliver den i januar 2015 anbefalet som “Godt Køb”, da det er en kraftig dyksav med gode funktioner, såsom anti-kip funktion og blød opstart. Makita SP 6000 er en dyksav i den billige ende, uden der er gået på kompromis med performance. I test-savningerne klarer den sig udmærket, og savningen er ensartet og behagelig. Den kommer et godt stykke ind mod væggen, men har et lidt større hus end Festools TS 55, hvilket betyder at den har en vægafstand på 18 mm.

En bruger af Makita SP 6000 har blandt andet udtalt: “Jeg endte med en Makita SP 6000 – og har ikke fortrudt dette – hold da op, det er en fornøjelse at arbejde med den.” – Kilde

Om: Makita SP 6000 leveres uden føringsskinne, som skal tilkøbes. Motoreffekten er på 1.300 Watt, hvilket er en smule højere end hos Festool TS 55. Klingen kører med en hastighed på mellem 2.000-5.200 omdr./min., og klarer en dybde på op til 56 mm, hvilket igen er tilsvarende Festool. Saven er let at håndtere med sine kun 4,1 kg., og anbefales derfor til dig der er meget på farten. Af funktioner er det værd at nævne Anti-kip, negative vinkelsnit, blød opstart og konstantelektronik, der gør at klingen kører med et jævnt antal omdrejninger gennem hele savningen.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.300 Watt
 • Hastighed: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 56/39 mm
 • Afstand til væg: 18 mm
 • Vægt på dyksav: 4,1 kg
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.208,00 kr. 49,00 kr. 2.257,00 kr. Til butik »

Metabo KSE 55 Vario er anbefalet på nettet – håndrundsav og dyksav i én

Metabo-KSE-55-Vario
Multitalent: Metabo KSE 55 Vario er en populær maskine, som kan omstilles til både håndrundsav og dyksav. Den er derfor ekstra praktisk, når pladsen er trang.
Bedste pris: 2.639,00 (Homeshop)

Derfor anbefaler vi Metabo KSE 55 Vario: Denne model er egentlig konstrueret som en traditionel håndrundsav, men den har samtidig dykfunktion. Det betyder med andre ord, at hvis du tilkøber en føringsskinne, så har du en multifunktionel sav, hvilket er perfekt hvis pladsen er trang. Det er naturligvis ikke helt den samme oplevelse som at bruge en dedikeret dyksav, men til dig der skal skære materialer til mindre projekter i hjemmet, kan det være en rigtig god løsning. I magasinet Gør Det Selv får denne dyksav en middel bedømmelse, hvor det fremhæves at den er god og let at betjene.

Vi har fundet en anmeldelse af dyksaven, som er meget positiv. Du kan også læse en række brugbare tips. Blandt andet udtaler brugeren: “Saven har elektronisk styring, der holder klingehastigheden konstant, hvilket virkeligt kan mærkes. Desuden har den en overbelastningsindikator, der viser om man presser saven for hårdt. Der skal dog en del til, for med 1200 watt, er den ok kraftig.” – Kilde

Om: Metabo KSE 55 Vario er fremstillet af tyske Metabowerke Gmbh, og er en kombination af en håndrundsav og dyksav i én. Motoren er på 1.200 Watt, og så har den blandt andet overbelastningssikring og elektronisk styring, hvilket også er på andre gode dyksave. KSE 55 Vario er den letteste model i Gør Det Selvs dyksav test, og derfor er det en dejlig let og bærbar maskine at have med rundt.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.200 Watt
 • Hastighed: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 55/40 mm
 • Afstand til væg: 18 mm
 • Vægt på dyksav: 3,7 kg
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.590,00 kr. 49,00 kr. 2.639,00 kr. Til butik »
3.099,00 kr. 0,00 kr. 3.099,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at kunne udarbejde denne artikel, har vi gennemgået en række testresultater, anmeldelser og vurderinger fra såvel professionelle fagfolk og gør-det-selv entusiasterne. Herunder får du indblik i de kilder, der har haft indflydelse på vores vurderinger:

Gør Det Selv (20. januar 2015)

Magasinet Gør Det Selv tester løbende en række af de bedste redskaber til værkstedet. I januar 2015 foretog de således en test af 8 gode dyksave for at finde ud af hvilken der er bedst og mest præcis.

Gør Det Selv testede alle 8 dyksave med tilhørende føringsskinne, da det er sådan du får de mest præcise snit. Der er blandt andet blevet savet i MDF-plader, men også 80 cm i 40 mm tykke plader af hårdt træ har været en del af savetesten, der for alvor har sat dyksavene på prøve. Der er desuden blevet testet på hvor solid savenes sål er, og om den kan holde til at blive brugt i længere tid. Det er desuden blevet testet hvor tæt ind til væggen dyksavene kan komme, da det er et vigtigt kriterie når der skal skæres i blandt andet gulve.

Her er de 3 kriterier Gør Det Selv har vurderet dyksave på:

 • Kvalitet 30 %
 • Funktoin 40 %
 • Betjening 30 %

Festool TS 55 REBQ bliver bedst i test, da den er suveræn på både præcision og byggekvalitet. Den kommer helt tæt ind til væggen med kun 12 mm afstand, og så har den en række gode funktioner, der letter arbejdet med den. Makita SP 6000 får også en god bedømmelse og vurderes at være et godt køb. Den roses for at have mange gode detaljer, ligesom den har tilstrækkeligt med kræfter til alment arbejde.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt abonnement på Gør Det Selv.

Smartson (9. april 2010)

Testen hos Smartson er af ældre dato, men den er alligevel interessant. Her får du nemlig et fingerpeg om hvilke mærker, der generelt klarer sig bedst i test. Der er både testet rundsave, stiksave og kap/geringssave, og de er alle blevet vurderet på deres design, ergonomi, kapacitet og egenskaber. Det er med andre ord en hurtig-test med en række anbefalinger af forskelligt værktøj.

Lav-det-selv.dk

Gør-det-selv portalen lav-det-selv.dk har uendelige mængder af gode råd til professionelle og hobby-folket. Et af landets mest omfattende fora giver svar på alle de spørgsmål du måtte have om indkøb af nyt værktøj, og bruger du forummets søgefunktion ligger der bunkevis af emner og anbefalinger af dyksave.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar