En god dyksav gør det nemt at save helt lige, og det er muligt at starte et nyt snit midt på en plade. Dyksaven er velegnet til mange forskellige formål, og med en god føringsskinne kan den bruges til både lange og korte snit.

Det er desuden muligt at indstille de fleste dyksave se de kan save i smig med hældninger op til 45 grader, og de kan ligeledes bruges til underskæringer hvor der ikke skæres helt igennem emnet.

Dyksaven minder en del om rundsaven, og begge maskiner deler da også flere ligheder. Dyksaven kan dog bruges til flere forskellige formål, og koster da også en smule mere. I et velassorteret snedkerværksted vil en god dyksav dog være guld værd.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser af dyksave, og samlet de bedste modeller til både professionelle og seriøse gør-det-selv folk. Se dem alle herunder.

Festool TSC 55 Li REB-Basic – testvinder til præcisionsopgaver

Bedst i test: Festool TSC 55 Li REB-Basic er bedst i test hos Byggaren, hvor den fik ros blandt alle testpersonerne.
Bedste pris: 4.348,00 (10-4 online byggecenter)

 • Testvinder – Byggaren

Derfor anbefaler vi Festool TSC 55 Li REB-Basic: Festool laver noget gedigent værktøj, hvilket er blevet bekræftet af 4 professionelle testpersoner uafhængigt af hinanden. Alle var begejstrede for denne batteridrevne dyksav, som trak positive bedømmelser over hele linjen. Alle testpersoner svarede at de ønskede at købe denne dyksav til deres egne firmaer, og roser den blandt andet for at være lækker og nem at arbejde med, præcis og med god styrke til mange forskellige opgaver. Vi har derfor god grund til at tro at netop denne dyksav er et rigtig godt valg for dem, der ønsker det bedste af det bedste uden at gå på kompromis.

Flere ejere af Festool-dyksave er desuden yderst tilfredse, og udtaler blandt andet: “Den er alle pengene værd! Fremragende kvalitet og det virker bare” – Kilde

Om: Festool TSC 55 Li er en akku dyksav, som fås i forskellige udgaver med mere eller mindre udstyr inkluderet i prisen. Her er det REB-Basic udgaven vi har inkluderet, da det er den simpleste udgave til den laveste pris.

I pakken medfølger en HW-fintand W48 savklinge, en overfladebeskytter, støvpose, skueglas, betjeningsværktøj, samt en opbevaringskuffert. Batterier og ladestation medfølger ikke, men kan købes separat. Dyksaven passer til 18 Volt Li-Ion AIRSTREAM systembatterier, så hvis du i forvejen har 18 Volt værktøj i denne serie kan du bruge de samme batterier til dyksaven og spare penge.

Du kan med TSC 55 Li vælge om du ønsker at bruge et enkelt batteri eller to batterier på samme tid, og få dobbelt så mange kræfter. Du kan således tilpasse dyksaven til materialet der skæres i.

En af de egenskaber som Festool også fremhæver på deres hjemmeside, er dyksavens føringsbakker. Disse kan indstilles på føringsskinnen uden brug af værktøj, således at du hurtigere igang med arbejdet. Derudover medfølger en støvpose med lynlåsåbning, således at det meste støv opsamles selvom der ikke er tilsluttet en støvsuger. Den har også nyeste FastFix-system til nemt skift af savklingen, således at den hurtigt kan tilpasses forskellige opgaver.

Dyksaven har stoppunkter til valg af 90 grader eller 45 graders skæringer, og derudover kan der laves underskæringer fra -1 til 47 grader.

Som det måske kan aflæses af navnet, kan savklingen dykke ned til 55 millimeter i materialet. Det er muligt at købe forskellige savklinger til forskellige typer materialer.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 18 Volt
 • Hastighed: 2.650 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 55/43 mm
 • Afstand til væg: 12 mm
 • Vægt på dyksav: 5,3 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch GKT 55 GCE – kraftfuld testvinder til krævende opgaver

Bedst i test: Bosch GKT 55 GCE er en kraftfuld dyksav, der laver fine præcise snit i mange materialer.
Bedste pris: 3.449,00 (Frishop)

 • Testvinder – Bäst-i-Test

Derfor anbefaler vi Bosch GKT 55 GCE: Denne dyksav klarer sig rigtig godt i test, og får generelt positive bedømmelser fra køberne. Testpanelet hos Bäst-i-Test.se roser dyksaven for at være kraftfuld og præcis, med en god savdybde og en pris i den fornuftige ende af skalaen. Til prisen får du nemlig både et L-Boxx indlæg og føringsskinne, således at du kommer godt fra start og ikke behøver tilkøbe ekstra udstyr før den kan bruges. Alt i alt er dette et godt valg til dig, der primært bruger den stationært på et værksted, og/eller ved lejlighed har den med ude på forskellige lokationer.

Om: Bosch GKT 55 GCE hører til den professionelle blå serie, som inkluderer værktøj rettet mod professionelle håndværkere og seriøse gør-det-selv folk.

Dyksaven har en motor med effektoptag på 1.400 Watt, og den kører med et omdrejningstal på mellem 3.600 og 6.250 omdrejninger i minuttet i ubelastet tilstand. Den kan skære ned til dybder på 57 millimeter ved 90 grader, samt 42 millimeter ved 45 grader. Savklingen er på 165 millimeter, med en klingehulsdiameter på 20 millimeter.

Til dyksaven medfølger en FSN 1600 føringsskinne, der som navnet antyder er på 1.600 millimeter. Derudover får du et L-Boxx indlæg til opbevaring.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.400 Watt
 • Hastighed: 3.600 – 6.250 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 57/42 mm
 • Vægt på dyksav: 4,7 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita SP 6000 er et godt køb – kraftig dyksav med mange finesser

Makita-SP6000-Dyksav
Godt køb: Makita SP 6000 får høj testscore og anbefales som godt køb hos magasinet Gør Det Selv, da den er både kraftig og sofistikeret.
Bedste pris: 2.397,00 (Frishop)

 • Godt køb – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi Makita SP 6000: Makita ligger typisk i den høje ende af testskemaerne med deres værktøj, og dyksaven SP 6000 er ingen undtagelse. Hos Gør Det Selvs dyksav test er den således anbefalet som “Godt Køb”, da det er en kraftig dyksav med gode funktioner, såsom anti-kip funktion og blød opstart. Makita SP 6000 er en dyksav i den billige ende, uden der er gået på kompromis med performance. I test-savningerne klarer den sig udmærket, og savningen er ensartet og behagelig. Den kommer et godt stykke ind mod væggen, men har et lidt større hus end Festools TSC 55, hvilket betyder at den har en vægafstand på 18 millimeter.

En bruger af Makita SP 6000 har blandt andet udtalt: “Jeg endte med en Makita SP 6000 – og har ikke fortrudt dette – hold da op, det er en fornøjelse at arbejde med den.” – Kilde

Om: Makita SP 6000 leveres uden føringsskinne, som skal tilkøbes. Motoreffekten er på 1.300 Watt, hvilket er en smule højere end andre dyrere modeller. Klingen kører med en hastighed på mellem 2.000-5.200 omdrejninger i minuttet, og klarer en dybde på op til 56 millimeter, hvilket igen er tilsvarende Festool. Saven er let at håndtere med sine kun 4,1 kilo, og anbefales derfor til dig der er meget på farten og altid indenfor rækkevidde af en stikkontakt. Af funktioner er det værd at nævne anti-kip, negative vinkelsnit, blød opstart og konstantelektronik, der gør at klingen kører med et jævnt antal omdrejninger gennem hele savningen.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.300 Watt
 • Hastighed: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 56/39 mm
 • Afstand til væg: 18 mm
 • Vægt på dyksav: 4,1 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Metabo KSE 55 Vario er anbefalet på nettet – håndrundsav og dyksav i én

Metabo-KSE-55-Vario
Multitalent: Metabo KSE 55 Vario er en populær maskine, som kan omstilles til både håndrundsav og dyksav. Den er derfor ekstra praktisk, når pladsen er trang.
Bedste pris: 2.485,00 (Homeshop.dk)

Derfor anbefaler vi Metabo KSE 55 Vario: Denne model er egentlig konstrueret som en traditionel håndrundsav, men den har samtidig dykfunktion. Det betyder med andre ord, at hvis du tilkøber en føringsskinne, så har du en multifunktionel sav, hvilket er perfekt hvis pladsen er trang. Det er naturligvis ikke helt den samme oplevelse som at bruge en dedikeret dyksav, men til dig der skal skære materialer til mindre projekter i hjemmet, kan det være en rigtig god løsning. I magasinet Gør Det Selv får denne dyksav en middel bedømmelse, hvor det fremhæves at den er god og let at betjene.

Vi har fundet en anmeldelse af dyksaven, som er meget positiv. Du kan også læse en række brugbare tips. Blandt andet udtaler brugeren: “Saven har elektronisk styring, der holder klingehastigheden konstant, hvilket virkeligt kan mærkes. Desuden har den en overbelastningsindikator, der viser om man presser saven for hårdt. Der skal dog en del til, for med 1200 watt, er den ok kraftig.” – Kilde

Om: Metabo KSE 55 Vario er fremstillet af tyske Metabowerke Gmbh, og er en kombination af en håndrundsav og dyksav i én. Motoren er på 1.200 Watt, og så har den blandt andet overbelastningssikring og elektronisk styring, hvilket også er på andre gode dyksave. KSE 55 Vario er den letteste model i Gør Det Selvs dyksav test, og derfor er det en dejlig let og bærbar maskine at have med rundt.

Egenskaber

 • Motoreffekt: 1.200 Watt
 • Hastighed: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Dybde ved 90/45 gr: 55/40 mm
 • Afstand til væg: 18 mm
 • Vægt på dyksav: 3,7 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

For at kunne udarbejde denne artikel, har vi gennemgået en række testresultater, anmeldelser og vurderinger fra såvel professionelle fagfolk og gør-det-selv entusiasterne. Herunder får du indblik i de kilder, der har haft indflydelse på vores vurderinger:

Bäst-i-Test (august 2017)

I denne test er 4 forskellige dyksave blevet afprøvet og vurderet ud fra forskellige discipliner, for at finde frem til den bedste model.

Testen og bedømmelsen af de forskellige dyksave tager udgangspunkt i følgende punkter:

 • Effektivitet
 • Skæreresultat
 • Brugervenlighed
 • Byggekvalitet
 • Funktioner og tilbehør

Testvinderen i denne omgang er Bosch GKT 55 GCE, som blandt andet roses for at være kraftfuld og præcis. Prisen konstateres desuden at være i den rimelige ende. Andenpladsen går til Festool TS 55 EBQ, som roses for blandt andet at være pålidelig, præcis og med god støvopsamling.

Hele testen kan læses gratis hos Bäst-i-Test.

Byggaren (4/2017)

Byggaren er et svensk håndværkermagasin, hvor der blandt andet kan læses om forskelligt værktøj, byggerier og andre ting.

I denne test er 4 håndværkere fra forskelige byggefirmaer blevet bedt om at teste 3 dyksave:

 • Makita SP6000J
 • Festool TSC 55 Li
 • Milwaukee CS 85 CSB

I testen er det tydeligt, at Festool-dyksaven vækker mest begejstring blandt tømrerne, der alle anbefaler den og udtrykker ønsker for at købe den til deres eget værksted.

Både Makita- og Milwaukee modellerne får blandede bedømmelser, men klarer sig dog også fornuftigt overordnet set.

Hele testen kan læses gratis på PDF, uden oprettelse af medlemsskab.

Gør Det Selv (20. januar 2015)

Magasinet Gør Det Selv tester løbende en række af de bedste redskaber til værkstedet. I januar 2015 foretog de således en test af 8 gode dyksave for at finde ud af hvilken der er bedst og mest præcis.

Gør Det Selv testede alle 8 dyksave med tilhørende føringsskinne, da det er sådan du får de mest præcise snit. Der er blandt andet blevet savet i MDF-plader, men også 80 cm i 40 mm tykke plader af hårdt træ har været en del af savetesten, der for alvor har sat dyksavene på prøve. Der er desuden blevet testet på hvor solid savenes sål er, og om den kan holde til at blive brugt i længere tid. Det er desuden blevet testet hvor tæt ind til væggen dyksavene kan komme, da det er et vigtigt kriterie når der skal skæres i blandt andet gulve.

Her er de 3 kriterier Gør Det Selv har vurderet dyksave på:

 • Kvalitet 30 %
 • Funktoin 40 %
 • Betjening 30 %

Festool TS 55 REBQ bliver bedst i test, da den er suveræn på både præcision og byggekvalitet. Den kommer helt tæt ind til væggen med kun 12 mm afstand, og så har den en række gode funktioner, der letter arbejdet med den. Makita SP 6000 får også en god bedømmelse og vurderes at være et godt køb. Den roses for at have mange gode detaljer, ligesom den har tilstrækkeligt med kræfter til alment arbejde.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt abonnement på Gør Det Selv.

Smartson (9. april 2010)

Testen hos Smartson er af ældre dato, men den er alligevel interessant. Her får du nemlig et fingerpeg om hvilke mærker, der generelt klarer sig bedst i test. Der er både testet rundsave, stiksave og kap/geringssave, og de er alle blevet vurderet på deres design, ergonomi, kapacitet og egenskaber. Det er med andre ord en hurtig-test med en række anbefalinger af forskelligt værktøj.

Lav-det-selv.dk

Gør-det-selv portalen lav-det-selv.dk har uendelige mængder af gode råd til professionelle og hobby-folket. Et af landets mest omfattende fora giver svar på alle de spørgsmål du måtte have om indkøb af nyt værktøj, og bruger du forummets søgefunktion ligger der bunkevis af emner og anbefalinger af dyksave.

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment