Der er intet som lækker, hjemmelavet mad. Og hvis du går op i madlavning, går du sikkert også op i at have det rette udstyr, der kan hjælpe dig med at opnå gode, flotte og tilfredsstillende resultater i køkkenet.

Er du på jagt efter et mandolinjern, så vil du sikkert gerne vide, hvilken type eller model du skal anskaffe dig. Udvalget af køkkenredskaber i dag er så overvældende, at det kan være svært at vælge.

Læs med her, og bliv klogere på, hvilke mandolinjern der er mest populære netop nu. Vi guider dig til, hvad du skal overveje, så du får fat i den bedste model til netop dig og dine behov.

Hvad er et mandolinjern, og hvorfor bør du eje et?

Et mandolinjern er et køkkenredskab, som kan anvendes til at skære tynde skiver, tykke skiver eller strimler af typisk grøntsager eller visse typer frugt.

Redskabet har sit navn fra den bevægelse, man udøver med håndleddet henover mandolinjernet, som minder om den måde en dygtig musiker spiller på mandolin; et gammeldags italiensk strengeinstrument.

Et mandolinjern er ikke så udbredt og velkendt i de danske køkkener, men det burde det virkelig være. Et godt mandolinjern er et nærmest uundværligt redskab i de fleste moderne køkkener og gør arbejdet med at snitte og skære grøntsager til en leg. Det er blandt andet en fordel, hvis du skal lave agurkesalat, hjemmelavede chips, grøntsagsstænger til snacks, eller den lækre kartoffelret Pommes Anna. Desuden sparer du både tid, plads og rengøring, når du anvender et mandolinjern frem for skærebræt og forskellige knive.

Gefu mandolinjern – effektivt og elegant på samme tid

mandolinjern

Dette mandolinjern fra Gefu emmer både af tysk kvalitet og smukt design. Mandolinjernet er fremstillet i sort plastik og rustfrit stål, som giver et flot udtryk og en interessant kontrast, som pynter i mange skandinaviske hjem.

Desuden har dette jern smarte ”fødder” i bunden, så det står helt fast på køkkenbordet, selvom du lægger kræfterne i.

Du kan nemt justere jernet, så det producerer netop den tykkelse af skiver, som du ønsker af dine frugter og grøntsager. Sidst, men ikke mindst, kan dette mandolinjern gå i opvaskemaskinen, så du er sikret nem oprydning efter endt arbejde.

Forbrugerne priser dette mandolinjern til skyerne og giver det topkarakterer hele vejen rundt. Blandt andet italesættes den nemme håndtering, den lave pris og den høje kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Moderne og stilrent design
 • Nemt at justere
 • Praktiske fødder sikrer stabilitet
 • Det tåler maskinopvask
 • Lav pris og høj kvalitet.

WMF mandolinjern – kåret til ”bedst til prisen”

Endnu et hit fra vores tyske naboer, her med et virkelig flot og solidt mandolinjern fra WMF. Mandolinjernet er fremstillet af WMF’s varemærke: det smukke og holdbare cromargan rustfri stål, som sikrer dig et slidstærkt og elegant redskab til køkkenet.

Dette jern kan indstilles med tre indsatser og er på den måde vældigt fleksibelt og giver dig mulighed for at snitte og skære frugt og grøntsager, præcis som du ønsker.

Det er lækkert og nemt at betjene og giver flotte, ensartede skiver, der leder tankerne hen på professionelle kokkes kreationer.

På trods af sin lidt højere pris er dette mandolinjern blevet kåret som ”bedst til prisen” af Madmaskiner, og du kan således forvente absolut tilfredsstillende resultater med denne model.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Elegant og moderne
 • Kåret som ”bedst til prisen”
 • Tre indsatser
 • Fremstillet i cromargan rustfrit stål
 • Slidstærkt og holdbart.

Microplane mandolinjern & julienneskærer – smart to-i-et redskab til køkkenet

microplane-mandolinjern-og-julienneskaerer-34040-3305-1

Den amerikanske producent af køkkenredskaber, Microplane, har fremstillet et mandolinjern, som er rigtig skarpt – i mere end én forstand.

Udover at være æstetisk interessant og med et design, der passer ind i de fleste moderne hjem, så er selv jernet også utroligt skarpt, og det gør dit arbejde i køkkenet langt mere fornøjeligt.

Microplane bryster sig af at fremstille rivejern og mandolinjern, som netop er skarpere og også holder sig skarpere i længere tid end konkurrenternes. Det betyder, at du har glæde af dit køkkenredskab i mange flere år!

Dette mandolinjern har desuden den herlige funktion, at det også kan bruges til julienne (stænger) og giver dig således mulighed for stor variation og fantasi i køkkenet.

Jernet er nemt at indstille og tåler desuden maskinopvask, så du nemt kan rengøre det efter brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Flot og moderne design
 • Utroligt skarpt: øget arbejdsglæde
 • Nemt at indstille til tykke eller tynde skiver
 • Mulighed for julienne
 • Tåler maskinopvask.

Kyocera mandolinjern med keramisk blad – perfekte skiver hver gang

Dette spændende mandolinjern er fremstillet af japanske Kyocera, som med dette redskab har haft fokus på at give dig perfekte resultater hver gang! Dette mandolinjern har flere gange fået meget gode anmeldelser blandt andet af Sveriges største madmagasin Alt om Mat tilbage i 2010.

Det er nemt at betjene og nemt at indstille: du skal bare vælge din foretrukne tykkelse mellem 0,5 mm. og 3 mm., og så er du ellers i gang.

Dette mandolinjern tåler også opvask i opvaskemaskine, så du nemt kan tage det frem til brug uden at spekulere over en besværlig rengøring efterfølgende.

Det fås i både sort og rød, så du selv har mulighed for at vælge det, der passer bedst ind i dit køkken og din smag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Kåret som ”bedst i test”
 • Spændende design, fås i flere farver
 • Giver dig perfekte skiver hver gang
 • Nemt at indstille til tykke eller tynde skiver
 • Tåler maskinopvask.

De Buyer Access Mandolinjern – fransk elegance og nem håndtering

Den franske producent af køkkenredskaber har lavet intet mindre end en lille genistreg med dette mandolinjern. Det er både et smukt, gennemtænkt design og et utroligt brugervenligt redskab, som giver professionelle resultater – også for nybegyndere.

Faktisk blev netop dette jern hidtil kun brugt af professionelle kokke, men er nu på grund af efterspørgsel også til salg til ganske almindelige madentusiaster.

Knivbladet i jernet er vendbart, så du både kan få lige eller riflede skiver. Der er påsat en absolut ergonomisk ’pusher’, som sikrer, at dine fingre er beskyttede, mens du bruger jernet.

Skiverne kan skæres både tynde og tykke, og faktisk har du med dette jern et imponerende spænd mellem 0 og 10 mm., som giver en enorm fleksibilitet til at lave forskellige snit.

Dette mandolinjern har praktiske ben af skridsikkert gummi, så du er sikret en behagelig oplevelse med jernet, selvom du går til den.

Den svenske virksomhed inspekto.se, som tester og samler testvindere af forskellige produkter, siger blandt andet om dette mandolinjern, at det er af vældig høj kvalitet, som kan anvendes både i små hjem og i professionelle køkkener.

Sidst, men ikke mindst, tåler dette mandolinjern også opvask i maskine.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Absolut professionel oplevelse
 • Nemt at benytte
 • God beskyttelse af fingrene med den ergonomiske ’pusher’
 • Vendbart blad for fleksible resultater
 • Nemt at justere tykkelsen, som spænder vidt
 • Praktiske ben med skridsikkert gummi
 • Tåler maskinopvask.

Se vores artikel om: Prisen på at få bygget dit brændeskur – her er den fulde købeguide

Microplane mandolin – To-i-en funktion få både strimler og skiver

Microplane mandolinMicroplane mandolinjernet har nogle smarte funktioner, og derfor får dette jern også imponerende 4,5 stjerner ud af 5 fra kitchenone.dk. Dette er baseret på kundeanmeldelser, og der er blandt andet én bruger, som skriver: ”Skarpt mandolinjern som fylder kun lidt i skuffen, når der ikke er så meget plads. Er ret så fornøjet!”. Det er altså et effektivt mandolinjern, som virkelig gør sit arbejde uden at optage meget plads. Den er desuden rangeret som nummer 25 i sin kategori på Pricerunner, hvilket slet ikke er et dårligt udgangspunkt. 

Med et Microplane mandolinjern får man ikke bare et mandolinjern, som hurtigt skal skiftes ud. Dette er nemlig et mandolinjern, der tilbyder en stålkniv i rustfrit stål, som holder længe, og som er ultra skarp. Den skarpe klinge betyder, at jernet kan lave papirstynde skiver, men det er også muligt at justere tykkelsen på, da Microplane har tre forskellige indstillinger.

Hvis der er behov for lange, tynde og jævne strimler, så kan den tilhørende julienne-klinge sørge for det. Den anvendes blot, og så er det nemt at lave lækre strimler, som egner sig perfekt til salater, wok eller lignende. 

Microplane mandolinjern gør tiden i køkkenet nemmere, og grundet det enkle design og petite størrelse passer den ind i langt de flestes hjem. Dertil har det et ergonomisk greb, og det er nemt at rengøre samt tåler opvaskemaskine uden problemer. 

Microplane mandolin vs. Markedet

Denne Microplane mandolin skiller sig selvfølgelig ud på det faktum, at den ud over at skære i skiver også kan gøre det nemt at lave strimler. Dertil er det også et instrument der, som nævnt, er yderst holdbart. Det betyder, at det holder sig skarpere og i længere tid end andre mandolinjern.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Skarp klinge som er yderst holdbar
 • Tre forskellige indstillinger til tykkelse af skiver
 • Mulighed for julienne-klinge
 • Ergonomisk greb
 • Skridsikker fod
 • Tåler opvaskemaskine

OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 – Smart mandolinjern med 21 skæreindstillinger

OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0Dette mandonlinjern får imponerende feedback fra brugerne selv. Det resulterer også i, at OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 får 4,6 stjerner ud af 5 på Kitchenone.dk ud fra kundeanmeldelser. En af brugerne beskriver dette som et kvalitetsprodukt, og en anden påpeger, at det er et køkkenredskab, som er nemt at rengøre, og som samtidigt hurtigt kan hjælpe til at få en lavet en skål salat. OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 får ligeledes 4,6 stjerner ud af 5 hos det norske bakerenogkokken.no. På Pricerunner.dk er dette mandolinjern desuden placeret på en 30. plads i sin kategori.

Gør det nemmere i køkkenet

Når man skal lave mad, så er der ingen grund til at gøre det sværere for sig selv, end det behøver at være, og netop derfor er dette mandolinjern fra OXO Good Grips så smart. Det har nemlig 21 forskellige skæreindstillinger, som kan gøre det nemmere at lave mad i køkkenet. Disse indstillinger inkluderer: lige, bølgepap, vaffel, chips, julienne-strimler og hele 17 forskellige skæretykkelser.

OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 har et skråt skæreblad, hvilket gør redskabet nemmere at bruge. Selve skærebladet er i japansk rustfrit stål, og den er lavet, så den er skridsikker. Når man er færdig med at bruge jernet, så er det nemt at rengøre, da det enten kan komme i opvaskemaskine, eller blot kan skylles med varmt vand og sæbe. 

OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 vs. Markedet

I forhold til andre mandolinjern på denne liste, så er OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 klart en af de mandoliner, som har flest forskellige indstillinger. Dertil er det også nemt at se, hvilken tykkelse jernet er indstillet til grundet den smarte indikator. De mange mulige skæreindstillinger betyder, at prisen på dette jern er en smule højere end andre på listen her, men man får til gengæld også meget for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Skridsikker model så du ikke skærer dig
 • 17 forskellige tykkelser
 • Andre inspirerende skæreindstillinger som: bølgepap, chips og julienne-strimler
 • Kan tåle opvaskemaskine

Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern – Gør hverdagen lidt nemmere

Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjernBron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjernet får den bedste mulige karakter på meilleurduchef.com med flotte 5 stjerner ud af 5. Men der er da også god grund til, at denne model er særligt populær. 

Som mandolinjernets navn måske også tyder på, så er dette design fra Frankrig, og det er i toplækker kvalitet. Den egner sig perfekt til ham eller hende, som nyder at være hjemmekok, og redskabet gør det da også meget hurtigere at få gode udskæringer. Hverdagen kan generelt gøres nemmere med dette smarte Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern. 

Mandolinjernet fra Bron Coucke har flere forskellige skæreblade. Det betyder, at den blandt andet kan lave julienne-strimler, lige skæringer og bølgede skiver. Særligt ved denne model er dog, at den kan indstilles til at lave nogle solide tykkelser. Når der skal laves strimler, så har mandolinjernet nemlig fire forskellige strimle-blade. De skærer grønt og andet i tykkelser på henholdsvis 2, 4, 7 og 10 mm. brede strimler. Dertil kan den generelle skæretykkelse justeres til mellem 0 – 12 mm.

Sikkerheden er i top, når det kommer til Du Chef Gourmet mandolinjernet. Der følger nemlig et håndtag med, som gør, at fingrene ikke bliver skåret med i skiver ved en fejl.

Bron Coucke Du Chef Gourmet mandolinjern vs. Markedet 

Dette mandolinjern er væsentligt dyrere end andre mandolinjern, til gengæld er det også et køkkenredskab i en virkelig god kvalitet. Det smarte ved dette mandolinjern er desuden, at den kan klare nogle store tykkelser. Strimlerne kan som nævnt nemlig blive op til 10 mm. brede, og det gør dette mandolinjern unikt i forhold til andre. Pengene er godt givet ud, hvis man ønsker et professionelt produkt til køkkenet derhjemme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor skal du vælge dette mandolinjern:

 • Der er flere forskellige skæreblade
 • Kan lave tynde såvel som tykke skiver og strimler hurtigt
 • Medfølgende smart håndtag
 • Lækkert fransk design

Det mener de danske forbrugere om Kitchen One

Det kan netop være svært at overskue, hvor man skal købe sin køkkenredskaber henne i dag. Med det overvældende udvalg kan man hurtigt blive udmattet af gå i fysiske butikker, og derfor kan handel på nettet være en fordel.

Her har du nemlig også adgang til anmeldelser og andre forbrugeres erfaringer med produkter. Det gør det nemt at finde gode, lækre og billige produkter, som du kan have glæde af i mange år.

På grund af disse kriterier er Kitchen One blevet utroligt populært blandt danskerne. Med sine kun 10 år inden for salg af køkkenredskaber og -maskiner har de formået at charmere forbrugere og kunder overalt i det ganske land.

En af de bedste ting ved Kitchen One – og en af de primære årsager til deres succes og popularitet – er deres fremragende kundeservice.

Når du handler hos Kitchen One, får du nemlig altid:

 • 365 dages fortrydelsesret ved alle køb
 • Gratis fragt ved køb over 500 kr.
 • Et pålideligt og autoriseret værksted
 • En officiel forhandler
 • Hurtig og sikker levering
 • Sikker og krypteret betaling.

Derudover får du også nem, tilgængelig og høflig dansk kundeservice, som ellers sommetider kan være en udfordring, når du handler på nettet. Du kan læse mere om alle dine fordele som forbruger hos Kitchen One lige her!

Hvis du vil vide mere om Kitchen One og deres forretning, kan du også vælge at gøre som mange tusinde af andre danskere, som allerede følger dem på deres side på Facebook. Her kan du blandt andet deltage i spændende konkurrencer om nye produkter, samt se videoer hvor de demonstrerer nemt brug og tilgang til deres produkter og varer.

Statistikken taler for sig selv: Kitchen Ones kunder er yderst tilfredse og tilbagevendende. På Kitchen Ones TrustPilot vurdering kan man tydeligt danne sig et indtryk af forbrugernes generelle begejstring. Blandt andet kan man læse, at andre har oplevet god service, hurtig levering, tilfredsstillende produkter og venlig og kompetent betjening af kundeservice.

Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på mandolinjern, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger dit næste, og hvor du kan købe det for at få god kvalitet og høj grad af kundeservice.

Se vores artikel om: Kuffert test – her er de 9 bedste rejsekufferter lige nu

Denne side er anmeldt af: Sandra M. Henriksen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar