Med et lille drivhus kan du dyrke dine egne friske krydderurter, lækre cherrytomater, sprøde skoleagurker eller salater. Kun fantasien sætter grænser, og selvom du kun har en lille altan til rådighed, er det muligt at finde et drivhus dertil.

Små drivhuse fås i størrelser på under én kvadratmeter, og de kan enten placeres op ad en væg eller stå frit i den lille have. De er således det perfekte valg til både altaner eller mindre haver, så her kan alle være med.

I denne artikel kommer vi med vores bud på 10 af de bedste drivhuse, som både er kompakte og funktionelle. Se dem herunder:

Vitavia Ida – billigt drivhus til væggen – fra 0,9 kvm

Vitavia-Ida-Vaegdrivhus
Vitavia Ida er et lille vægdrivhus, som fås i størrelser fra 0,9 kvadratmeter. Det passer dermed rigtig godt til altanen eller den lille gårdhave.

Vitavia producerer en række fine vægdrivhuse til hobbybrug, som fås helt ned til 0,9 kvadratmeter. Det betyder at det uden problemer kan placeres på en solrig altan, hvor det ikke fylder mere end 1,32 x 0,69 meter. På trods af den ringe størrelse er der en god højde på hele 1,84 meter på de små modeller og 2,21 meter på de store modeller, hvilket giver god plads til selv høje planter. Der er på de små modeller monteret en enkelt skydedør, mens der på de lidt større modeller er monteret dobbelt skydedør i siden. Desuden er der tagvinduer, hvilket sikrer en effektiv udluftning.

Vitavia Ida er konstrueret med aluminiumsprofiler, og du kan på nogle modeller vælge mellem 3 millimeter glas eller polycarbonat som beklædning. Polycarbonat har den fordel at det dæmper lysindfaldet en smule, og så er det mere slagfast og robust end almindeligt glas. Ida drivhusene er lavet i størrelser så de passer til plantesække, og du kan således udnytte pladsen optimalt.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 0,9 til 7,8 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af typen
 • Enkelt eller dobbelt skydedør afhængigt af typen
 • Totalhøjde: Fra 1,84 til 2,21 meter afhængigt af typen

Se prisen på Vitavia Ida drivhus hos Plantetorvet

Halls Universal – Drivhus i glas med tilhørende fundament

Halls UniversalØnsker du en nem og brugervenlig løsning til dyrkning af egne grøntsager, krydderier eller andet? Så kan det være, at dette smarte universaldrivhus fra Halls med tilhørende fundament er lige det, du leder efter. Her får du et drivhus i høj kvalitet, og hvor brugervenligheden samtidig er i absolut top. 

Et drivhus med sans for detaljen 

Her får du et diamantformet drivhus, hvor der er tænkt over detaljerne. Drivhuset er yderst klassisk i designet og derfor meget diskret, hvilket gør, at det passer ind i langt de fleste haver. Drivhuset er yderst rummeligt, og du kan derfor nemt få plads til en masse forskellige grøntsager mv, samtidig med at du let kan bevæge dig rundt. Modellen har endvidere to vinduer, der sørger for en god ventilation til drivhusets afgrøder. 

Specifikationer

Drivhuset har en bredde på 2,57 m, en længde på 3,84 m, en sidehøjde på 1,23 m og en total højde på 2,3 m. Målene er eksklusive det medfølgende fundament, der har en højde på 12 cm. Modellen har to vinduer og én letløbende skydedør. Drivhusets profiler er fremstillet i aluminium og selve drivhusrummet er hele 9,9 kvadratmeter.

Se prisen på Halls Universal hos Davidsenshop.dk

Vitavia Venus – fornuftigt begynderdrivhus – fra 3,8 kvm

Vitavia-Venus-Aluminium-Drivhus
Vitavia Venus er et billigt drivhus fra fynske OPJ A/S. På trods af den lave pris rummer det alt hvad hobbygartneren kan ønske sig.
Det fornuftige Venus drivhus har aluminiumsprofiler og afstivere i hjørnerne, hvilket hjælper på stabiliteten. Glasbeklædningen er i hele baner, og den kompakte størrelse giver optimale dyrkningsmuligheder i den lille have. Det er et simpelt og funktionelt lille drivhus, som har en sidehøjde på 1,24 meter og en totalhøjde på hele 1,97 meter. Du har således mulighed for at stå oprejst mens du arbejder med dine planter, og der er god plads til at dyrke alt hvad du måtte ønske.

Vitavia Venus er et lille drivhus, som fås i 4 størrelser: Fra 3,8 kvadratmeter og op til 7,5 kvadratmeter. Konstruktionen er af ren aluminium, og du kan frit vælge mellem en grøn lakering eller almindelig aluminium. Vælger du den grønne lakering, koster drivhuset en smule mere. Udover farvevalget kan du vælge mellem almindelig beklædning af glas eller de slagfaste polycarbonatplader, som er kendt for at isolere bedre og skærme lidt af for den hårde middagssol. Klart glas giver til gengæld et bedre udsyn og ser pænere ud.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 3,8 kvm til 7,5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af type
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 1,97 meter

Se prisen på Vitavia Venus hos Plantetorvet

Vitavia Orion – flot lille drivhus i rundbuedesign – 5 kvm

Vitavia-Orion-Drivhus
Vitavia Orion har med det afrundede tag en ekstra god sidehøjde, som gør det rart at arbejde i. Der er desuden plads til høje planter, og du kan eksempelvis dyrke tomater.
Det lille Vitavia Orion drivhus har et pænt rundbuedesign, som tilfører ekstra højde i siderne. Det betyder blandt andet at tomatplanter har optimale forhold, da de vokser bedst i et relativt højt drivhus. Ophold i drivhuset bliver ligeledes behageligt, da du kan stå fuldt oprejst og arbejde med dine planter, ligesom der er plads i drivhuset til et lille plantebord, hvor du kan opbevare forskellige redskaber.

Vitavia Orion er konstrueret i aluminium og fås i en almindelig eller grønlakeret udgave. Mange vælger den almindelige udgave i ren aluminium fordi den er billigst, mens nogle vælger den grønlakerede udgave af æstetiske årsager. Der er monteret afstivere i både tag og hjørner, så det lille Vitavia drivhus står stabilt i alt slags vejr. Drivhuset er beklædt med 3 millimeter glas hele vejen rundt, mens der er brugt buede polycarbonat plader til de runde skuldre. Taget er udstyret med et enkelt tagvindue, som kan åbnes og lukkes efter behov.

Egenskaber:

 • Areal: 5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 2,3 meter

Se prisen på Vitavia Orion drivhus hos Plantetorvet

Juliana Urban City Greenhouse – lille drivhus med hjul

Juliana Urban City Greenhouse er et smart og moderne drivhus til altanen eller den lille gårdhave. Det er robust konstrueret, og leveres med hylder.
Julianas Urban-serie består af helt små drivhuse, der er som skabt til livet på altanen eller den lille gårdhave.

Urban City Greenhouse er et lille drivhus på hjul, som har 4 millimeter hærdet glas på alle sider. Det kan derfor enten placeres frit eller op ad en væg, således at det kan stå næsten alle steder. Desuden er der hjul monteret under drivhuset, så det nemt kan flyttes rundt efter behov. På en solrig altan kan det eksempelvis være nyttigt at flytte det ind i skyggen midt på dagen, men det kan også omvendt være gavnligt at kunne rykke det ud i solen på dage med lavere temperaturer.

Det lille drivhus er ikke et traditionelt drivhus, men nærmere en lille “glasmontre” til dyrkning af krydderurter og andre mindre afgrøder. Det kan således fungere som en lille oase, hvor der kan plukkes lidt forskellige ting til madlavningen i løbet af sommeren.

Drivhuset har et areal på cirka 0,32 kvadratmeter, og det er 158 centimeter højt. Det har et vindue i toppen som kan åbnes, og foran er placeret et par skydelåger af glas. Der medfølger et par hylder som kan tages af og monteres efter behov, samt 3 kroge til opbevaring.

Egenskaber:

 • Areal: 0,32 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Dobbelt skydedør
 • Totalhøjde: 1,58 meter

Se prisen på Juliana Urban City Greenhouse hos Frishop

Halls Altan – vægdrivhuse til altanen – fra 0,9 kvm

Juliana-Altan-3-Vaegdrivhus
Halls Altan fås i to størrelser fra 0,9 kvadratmeter. Det har en god højde, så du kan dyrke lidt grøntsager og krydderurter selvom pladsen er trang.
De små vægdrivhuse fra Halls er praktiske til enten altanen eller den lille terrasse, hvor ønsket er at dyrke et par tomatplanter og nogle krydderurter. Du kan vælge mellem det lille 0,9 kvadratmeter drivhus eller det lidt større 1,3 kvadratmeter drivhus. Forskellen er at den mindste har 2 sektioner i bredden, mens den store har 3. Begge størrelser har en god totalhøjde på 1,84 centimeter og et enkelt tagvindue, som giver god ventilation i det lille drivhus. Gode aluminiumsprofiler og 3 millimeter glas sikrer at drivhuset står stabilt, og du kan nemt passe dine planter ved hjælp af den letløbende skydedør.

Halls Altan drivhuset er konstrueret af et aluminiumsskelet med en beklædning af 3 millimeter glas. Glasset er billigste beklædningsmateriale, og derfor kan prisen holdes nede under 1.500 kroner for den lille model (Altan 2). Du kan med fordel montere en hylde på væggen, så du kan dyrke planter i flere lag. På den måde udnytter du pladsen optimalt, og du kan eksempelvis dyrke stort i bunden, mens du har krydderurter og andre små ting i potter på en overhylde. Halls Altan 2 og Altan 3 fås også med beklædning af polycarbonatplader, hvis dette ønskes.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 0,9 til 1,3 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør
 • Totalhøjde: Fra 1,72 til 1,84 meter

Se prisen på Vitavia Ida drivhus hos Frishop

Halls Popular 86 – komplet sæt med fundament – 5 kvm

Halls-Popular-86-Drivhus
Halls Popular 86 er et af de billigste små drivhuse vi har kunnet finde. Det sælges som en komplet pakkeløsning, hvor fundamentet er inkluderet i prisen.
Halls Greenhouses er engelsk, men ejes af danske Juliana. Dette billige drivhus leveres komplet med fundament, så du behøver ikke købe dette ved siden af. Dette lille drivhus er således et rigtig godt køb. Halls Popular 86 er monteret med afstivere i hjørnesektionerne, som hjælper på stabiliteten i hårdt vejr. Sidehøjden er på 1,24 meter og totalhøjden er på 1,95 meter. Det betyder at langt de fleste mennesker kan stå fuldt oprejst i drivhuset, hvilket letter arbejdet med planterne. Og med 5 kvadratmeter dyrkningsareal er dette lille drivhus faktisk også ganske rummeligt.

Halls Popular 86 er konstrueret af rene aluminiumsprofiler. Dyrkningsarealet er på 5 kvadratmeter og taget er udstyret med et enkelt tagvindue, så der kan luftes ud i løbet af dagen. Beklædningen består af glas i hele baner med 3 millimeters tykkelse, hvilket giver optimalt lysindfald og godt indkig udefra. Det er et ganske populært begynderdrivhus, som mange købere er rigtig glade for. Den simple skydedør gør det let at komme ind og ud, og den integrerede tagrende sørger for at en eventuelt omgivende græsplæne skånes for plaskende vandmængder når det regner.

Egenskaber:

 • Areal: 5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 1,95 meter

Se prisen på Halls Popular 86 hos Frishop

Juliana Compact – lille drivhus med stalddør – fra 5 kvm

Juliana-Compact-Drivhus
Juliana Compact er et lille drivhus i en bedre kvalitet med mange fine detaljer, der gør det både dekorativt og funktionelt at arbejde med.
Hvis du er haveinteresseret og gerne vil have et lille drivhus af en bedre kvalitet med eksklusive detaljer, så skal du kigge mod Julianas sortiment af små drivhuse. Compact-serien er et godt bud på små drivhuse med en lidt højere grad af detaljer. Du betaler lidt mere for disse drivhuse end for andre billigere mærker, men du får til gengæld en smule mere for pengene, samt service fra Juliana, der kan assistere med reservedele samt råd og vejledning under hele forløbet.

Juliana Compact er en serie af små drivhuse i høj kvalitet. De findes i 3 størrelser: 5, 6,6 og 8,2 kvadratmeter. De er alle sammen konstrueret af aluminium med valgfri beklædning af enten 3 millimeter glas, 3 millimeter hærdet glas, 6 millimeter polycarbonat eller 10 millimeter polycarbonat. Derudover kan du vælge mellem farverne Alu/sort eller Antracit/sort, så du kan få det i en farve du synes passer ind i din have. Selvom Juliana Classic er et lille drivhus, så er sidehøjden god: 1,52 meter. Totalhøjden er helt oppe på 2,26 meter, hvilket er nok til at alle kan stå oprejst og arbejde med planterne. Dette drivhus er monteret med en praktisk stalddør og 1 eller 2 tagvinduer alt efter hvilken størrelse du vælger. Der er desuden monteret tagrender med nedløbsrør i hver side, så græsplænen skånes.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 5 til 8,2 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af type
 • Stalddør medfølger
 • Totalhøjde: 2,26 meter

Se prisen på Juliana Compact hos Davidsenshop.dk

Juliana Veranda – nyt lille drivhus til gårdhaven – fra 4,4 kvm

Juliana-Veranda-Drivhus
Juliana Veranda er et moderne vægdrivhus, som blev lanceret til 2015-sæsonen. Der er fokus på at det både skal kunne fungere som drivhus og hyggelig udestue.
Det lille flotte Veranda drivhus fra danske Juliana har en god højde på mindst 1,92 meter, hvilket giver en stor rumfølelse selv i det mindste af modellerne. Her er der tale om et lille drivhus til gårdhaven som supplement til terrassen, eller bare et pænt og hyggeligt sted til dyrkning af grøntsager og afslapning. Juliana Veranda er nemlig skabt til moderne haveentusiasters ønske om at kombinere hygge med havearbejde, og således får du med dette lille drivhus en stor dobbelt stalddør i facaden, så det bliver nemt at komme ind og ud. Konstruktionen er i kraftige aluminiumsprofiler som man kender det fra Juliana, og drivhuset er forstærket med afstivere i alle hjørnerne. Tophængslede vinduer i siderne giver desuden en følelse af udestue frem for traditionelt drivhus.

Juliana Veranda er fremstillet af stærke aluminiumsprofiler, hvor flere elementer leveres med en sort lakering. Du kan vælge mellem tre størrelser fra 4,4 til 12,9 kvadratmeter, og så kan du enten vælge den billige model i farverne alu/sort eller den lidt dyrere model i farverne antracit/sort. Alle Juliana Veranda drivhusene leveres som standard med 2 effektive nedløbsrør og tagrende. Taget er belagt med 10 millimeter polycarbonat plader og siderne er i 3 millimeter hærdet glas.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 4,4 til 12,9 kvm
 • Antal sidevinduer: 2
 • Dobbelt stalddør
 • Totalhøjde: Fra 2,31 til 2,59 meter

Se prisen på Juliana Veranda hos Homeshop

Halls Qube – kubistisk lille drivhus – fra 3,8 kvm

Halls Qube er et moderne lille drivhus i et kubisk design, som har sorte profiler og paneler af hærdet glas.
Halls Qube er et flot kubistisk lille drivhus, som har sorte profiler. Det betyder at drivhuset fremstår mere stilrent end basismodellerne med rene aluminiumsprofiler, og det tager sig særligt godt ud i haven ved det nye parcelhus.

Da Halls Qube er et mindre drivhus, er det ligeledes velegnet til små haver. Den mindste model er kvadratisk med et areal på 3,8 kvadratmeter, hvilket er tilstrækkeligt til dyrkning af blandt andet krydderurter, tomater, agurker og forskellige salater.

Det lille drivhus leveres uden tilhørende fundament, men dette kan tilkøbes for en lille merpris. Glaspartierne er af 3 millimeter hærdet glas, hvilket både er en stærk, pæn og sikker løsning til alle slags haver. På trods af den ringe størrelse er drivhuset faktisk ganske højt langs midten indvendigt, og det er derfor muligt for de fleste at stå fuldt oprejst herinde.

Halls Qube fås i størrelser på 3,8 kvadratmeter, 5 kvadratmeter eller 6,2 kvadratmeter. De kan alle ses ved at klikke videre til forhandleren herunder.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 3,8 til 6,2 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af type
 • Enkelt skydedør
 • Totalhøjde: Fra 1,35 til 2,19 meter

Se prisen på Halls Cube drivhusene hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Læs også: Drivhus – Den komplette guide til de bedste drivhuse

Forhandlere af små drivhuse

De mest populære små drivhuse er enten fra Vitavia, Halls eller Juliana. Fordelen ved at købe drivhus fra en af disse producenter er at du får god service både før, under og efter købet. Og uanset hvor du køber drivhuset, leveres det direkte fra producenten og hjem til din adresse. Ofte uden meromkostninger, da flere forhandlere inkluderer fragten gratis.

Her er nogle af de billigste og bedste forhandlere af henholdsvis Vitavia, Halls og Juliana drivhuse:

Se også denne artikel på bygoghjem.dk: Få inspiration til et lille drivhus til haven, altanen eller terrassen: 8 gode bud

Læs også vores artikel om: Termotag – De bedste tag til overdækning af drivhuse, carporte, entréer og udestuer

Denne side er anmeldt af: Martin Poulsen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

4 Comments

 1. Hej Thomas,

  Hvad har du af erfaring med andre mærker end dem du snakker om her på bloggen? Jeg er ret sikker på at vi skal have en drivhus til sommer, så vi kan være mere selvforsynende i det nye år.

  Venlig hilsen
  Maibrit

  • Hej Maibrit,

   Jeg har ikke nogle erfaringer med andre mærker, men det lyder da som en spændende idé at blive mere selvforsynende. De fleste drivhusmærker er udmærkede i haver der ligger i læ, men hvis du bor på landet eller i et område der ofte er udsat for kraftig blæst, kan det være en god idé at få en specialtilpasset løsning.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre, og held og lykke med at blive mere selvforsynende i det nye år :-)

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. vibeke svendsen Reply

  Ved du om der er nogle steder i DK man kan købe Palram Plant Inn? – Amazon DE (linket) leverer nemlig ikke til DK. VH Vibeke

  • Hej Vibeke,
   Jeg har lige forsøgt at søge efter Palram Plant Inn, men det ser desværre ikke ud til at kunne købes i Danmark. Amazon DE har tidligere kunnet sende det til Danmark, men jeg kan desværre godt se at det ikke er muligt længere.
   Jeg vil lige kigge lidt videre, og skal nok opdatere artiklen hvis jeg finder nye oplysninger.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Write A Comment