Med et lille drivhus kan du dyrke dine egne afgrøder, selvom pladsen er trang. De mindste modeller fylder nemlig mindre end 1 kvadratmeter og kan købes for under 2.000 kroner. Her kan du blandt andet dyrke lækre cherrytomater, krydderurter, skoleagurker og mange andre ting, som du normalt skal købe i supermarkedet.

I denne artikel kommer vi med vores bud på 9 smarte drivhuse, som både er kompakte og funktionelle. Se dem herunder:

Vitavia Ida – billigt drivhus til væggen – fra 0,9 kvm

Vitavia-Ida-Vaegdrivhus
Vitavia Ida er et lille vægdrivhus, som fås i størrelser fra 0,9 kvadratmeter. Det passer dermed rigtig godt til altanen eller den lille gårdhave.

Vitavia producerer en række fine vægdrivhuse til hobbybrug, som fås helt ned til 0,9 kvadratmeter. Det betyder at det uden problemer kan placeres på en solrig altan, hvor det ikke fylder mere end 1,32 x 0,69 meter. På trods af den lille størrelse er der en god højde på hele 1,84 meter og 2,21 meter på de store modeller, hvilket giver god plads til selv høje planter. Der er på de små modeller monteret en enkelt skydedør, mens der på de lidt større modeller er monteret dobbelt skydedør i siden. Desuden er der tagvinduer, hvilket sikrer en effektiv udluftning.

Vitavia Ida er konstrueret med aluminiumsprofiler, og du kan på nogle modeller vælge mellem 3 mm glas eller polycarbonat som beklædning. Polycarbonat har den fordel at det dæmper lysindfaldet en smule, og så er det mere slagfast og robust end almindeligt glas. Ida drivhusene er lavet i størrelser så de passer til plantesække, og du kan således udnytte pladsen optimalt.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 0,9 til 7,8 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af typen
 • Enkelt eller dobbelt skydedør afhængigt af typen
 • Totalhøjde: Fra 1,84 til 2,21 meter afhængigt af typen

Se priser på Vitavia Ida drivhus hos Plantetorvet, som tilbyder gratis fragt.

Vitavia Venus – fornuftigt begynderdrivhus – fra 3,8 kvm

Vitavia-Venus-Aluminium-Drivhus
Vitavia Venus er et billigt drivhus fra fynske OPJ A/S. På trods af den lave pris rummer det alt hvad hobbygartneren kan ønske sig.

Det fornuftige Venus drivhus har aluminiumsprofiler og afstivere i hjørnerne, hvilket hjælper på stabiliteten. Glasbeklædningen er i hele baner, og den kompakte størrelse giver optimale dyrkningsmuligheder i den lille have. Det er et simpelt og funktionelt lille drivhus, som har en sidehøjde på 1,24 meter og en totalhøjde på hele 1,97 meter. Du har således mulighed for at stå oprejst mens du arbejder med dine planter, og der er god plads til at dyrke alt hvad du måtte ønske.

Vitavia Venus er et lille drivhus, som fås i 4 størrelser: Fra 3,8 kvadratmeter og op til 7,5 kvadratmeter. Konstruktionen er af ren aluminium, og du kan frit vælge mellem en grøn lakering eller almindelig aluminium. Vælger du den grønne lakering, koster drivhuset en smule mere. Udover farvevalget kan du vælge mellem almindelig beklædning af glas eller de slagfaste polycarbonatplader, som er kendt for at isolere bedre og skærme lidt af for den hårde middagssol. Klart glas giver til gengæld et bedre udsyn og ser pænere ud.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 3,8 kvm til 7,5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af type
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 1,97 meter

Se priser på Vitavia Venus drivhus hos Plantetorvet, som tilbyder gratis fragt.

Vitavia Orion – flot lille drivhus i rundbuedesign – 5 kvm

Vitavia-Orion-Drivhus
Vitavia Orion har med det afrundede tag en ekstra god sidehøjde, som gør det rart at arbejde i. Der er desuden plads til høje planter, og du kan eksempelvis dyrke tomater.

Det lille Vitavia Orion drivhus har et pænt rundbuedesign, som tilfører ekstra højde i siderne. Det betyder blandt andet at tomatplanter har optimale forhold, da de vokser bedst i et relativt højt drivhus. Ophold i drivhuset bliver ligeledes behageligt, da du kan stå fuldt oprejst og arbejde med dine planter, ligesom der er plads i drivhuset til et lille plantebord, hvor du kan opbevare forskellige redskaber.

Vitavia Orion er konstrueret i aluminium og fås i en almindelig eller grønlakeret udgave. Mange vælger den almindelige udgave i ren aluminium fordi den er billigst, mens nogle vælger den grønlakerede udgave af æstetiske årsager. Der er monteret afstivere i både tag og hjørner, så det lille Vitavia drivhus står stabilt i alt slags vejr. Drivhuset er beklædt med 3 mm glas hele vejen rundt, mens der er brugt buede polycarbonat plader til de runde skuldre. Taget er udstyret med et enkelt tagvindue, som kan åbnes og lukkes efter behov.

Egenskaber:

 • Areal: 5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 2,3 meter

Se priser på Vitavia Orion drivhus hos Plantetorvet, som tilbyder gratis fragt.

Halls Altan – smarte vægdrivhuse til altanen – fra 0,9 kvm

Juliana-Altan-3-Vaegdrivhus
Halls Altan fås i to størrelser fra 0,9 kvadratmeter. Det har en god højde, så du kan dyrke lidt grøntsager og krydderurter selvom pladsen er trang.

De små vægdrivhuse fra Halls er praktiske til enten altanen eller den lille terrasse, hvor ønsket er at dyrke et par tomatplanter og nogle krydderurter. Du kan vælge mellem det lille 0,9 kvadratmeter drivhus eller det lidt større 1,3 kvadratmeter drivhus. Forskellen er at den mindste har 2 sektioner i bredden, mens den store har 3. Begge størrelser har en god totalhøjde på 1,84 centimeter og et enkelt tagvindue, som giver god ventilation i det lille drivhus. Gode aluminiumsprofiler og 3 mm glas sikrer at drivhuset står stabilt, og du kan nemt passe dine planter ved hjælp af den letløbende skydedør.

Halls Altan drivhuset er konstrueret af et aluminiumsskelet med en beklædning af 3 mm glas. Glasset er billigste beklædningsmateriale, og derfor kan prisen holdes nede under 1.500 kroner for den lille model (Altan 2). Du kan med fordel montere en hylde på væggen, så du kan dyrke planter i flere lag. På den måde udnytter du pladsen optimalt, og du kan eksempelvis dyrke stort i bunden, mens du har krydderurter og andre små ting i potter på en overhylde. Halls Altan 2 og Altan 3 fås også med beklædning af polycarbonatplader, hvis dette ønskes.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 0,9 til 1,3 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør
 • Totalhøjde: Fra 1,72 til 1,84 meter

Se priser på Halls Altan drivhus hos 10-4 Byggemarked

Halls Popular 86 – komplet sæt med fundament – 5 kvm

Halls-Popular-86-Drivhus
Halls Popular 86 er et af de billigste små drivhuse vi har kunnet finde. Det sælges som en komplet pakkeløsning, hvor fundamentet er inkluderet i prisen.

Halls er engelsk, men ejes af danske Juliana. Dette billige drivhus leveres komplet med fundament, så du behøver ikke købe dette ved siden af. Dette lille drivhus er således et rigtig godt køb. Halls Popular 86 er monteret med afstivere i hjørnesektionerne, som hjælper på stabiliteten i hårdt vejr. Sidehøjden er på 1,24 meter og totalhøjden er på 1,95 meter. Det betyder at langt de fleste mennesker kan stå fuldt oprejst i drivhuset, hvilket letter arbejdet med planterne. Og med 5 kvadratmeter dyrkningsareal er dette lille drivhus faktisk også ganske rummeligt.

Halls Popular 86 er konstrueret af rene aluminiumsprofiler. Dyrkningsarealet er på 5 kvadratmeter og taget er udstyret med et enkelt tagvindue, så der kan luftes ud i løbet af dagen. Beklædningen består af glas i hele baner med 3 millimeters tykkelse, hvilket giver optimalt lysindfald og godt indkig udefra. Det er et ganske populært begynderdrivhus, som mange købere er rigtig glade for. Den simple skydedør gør det let at komme ind og ud, og den integrerede tagrende sørger for at en eventuelt omgivende græsplæne skånes for plaskende vandmængder når det regner.

Egenskaber:

 • Areal: 5 kvm
 • Antal tagvinduer: 1
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 1,95 meter

Se priser på Halls Popular 86 drivhus hos 10-4 Byggemarked

Juliana Compact – lille drivhus fra Danmarks førende producent – fra 5 kvm

Juliana-Compact-Drivhus
Juliana Compact er et lille drivhus i ekstra høj kvalitet med mange fine detaljer, der gør det smart og funktionelt at arbejde med.

Hvis du er haveinteresseret og gerne vil have et lille drivhus i højest mulige kvalitet, så skal du kigge mod Julianas sortiment af små drivhuse. Compact-serien er et godt bud på små drivhuse. Du betaler væsentligt mere for disse drivhuse end for andre billigere mærker, men du får til gengæld 12 års garanti og uendelig service fra Juliana, der assisterer med reservedele samt råd og vejledning under hele forløbet.

Juliana Compact er en serie af små drivhuse i høj kvalitet. De findes i 3 størrelser: 5, 6,6 og 8,2 kvadratmeter. De er alle sammen konstrueret af aluminium med valgfri beklædning af enten 3 mm glas, 3 mm hærdet glas, 6 mm polycarbonat eller 10 mm polycarbonat. Derudover kan du vælge mellem farverne Alu/sort eller Antracit/sort, så du kan få det i en farve du synes passer ind i din have. Selvom Juliana Classic er et lille drivhus, så er sidehøjden god: 1,52 meter. Totalhøjden er helt oppe på 2,26 meter, hvilket er nok til at alle kan stå oprejst og arbejde med planterne. Dette drivhus er monteret med en praktisk stalddør og 1 eller 2 tagvinduer alt efter hvilken størrelse du vælger. Der er desuden monteret tagrender med nedløbsrør i hver side, så græsplænen skånes.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 5 til 8,2 kvm
 • Antal tagvinduer: 1-2 afhængigt af type
 • Stalddør medfølger
 • Totalhøjde: 2,26 meter

Se priser på Juliana Compact drivhus hos 10-4 Byggemarked, som tilbyder gratis fragt.

Juliana Classic – flot lille trædrivhus – fra 4,4 kvm

Juliana-Classic-Drivhus
Juliana Classic er et fint lille drivhus i canadisk certificeret cedertræ, som får det til at fremstå varmt og indbydende.

Juliana Classiv er et flot lille drivhus med et skelet af certificeret canadisk cedertræ. Denne træsort er blandt andet kendt for at være meget hårdfør. Af samme grund klarer den sig rigtig godt i det danske klima. Købere af dette lille drivhus har blandt andet udtalt at de er begejstrede for den særlige duft, som træet afgiver i den lune sommer, og det er derfor en fornøjelse at opholde sig i det. Træet får med tiden en flot gråbrun patina, men dette kan dog undgås ved at behandle regelmæssigt med en gang olie. Dette drivhus er med sine 4,4 kvadratmeter en flot lille model til dig der går op i havens indretning og ønsker noget pænt at kigge på.

Juliana Classic er fremstillet af cedertræ som det bærende element, mens flere bevægelige dele er fremstillet af grønlakeret aluminium. Således er eksempelvis skydedøren monteret på en aluminiumsskinne der sikrer gnidningsfri betjening, ligesom der på hver side af drivhuset er monteret aluminiumstagrender med et effektivt nedløbsrør i to af hjørnerne. En anden fin detalje på dette lille drivhus er trævinduerne i siderne og de 2 tagvinduer, som nok skal sørge for god udluftning.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 4,4 til 7,2 kvm
 • Antal tagvinduer: 2
 • Enkelt skydedør medfølger
 • Totalhøjde: 2,31 meter

Se priser på Juliana Classic drivhus hos 10-4 Byggemarked, som tilbyder gratis fragt.

Juliana Veranda – nyt lille drivhus lanceret i foråret 2015 – fra 4,4 kvm

Juliana-Veranda-Drivhus
Juliana Veranda er et moderne vægdrivhus, som blev lanceret til 2015-sæsonen. Der er fokus på at det både skal kunne fungere som drivhus og hyggelig udestue.

Det lille og flotte Veranda drivhus fra danske Juliana har en god højde på mindst 1,92 meter, hvilket giver en stor rumfølelse selv i det mindste af Veranda-modellerne. Her er der tale om et lille drivhus til gårdhaven som supplement til terrassen, eller bare et ekstra pænt sted til dyrkning af grøntsager og afslapning. Juliana Veranda er nemlig skabt til moderne haveentusiasters ønske om at kombinere hygge med havearbejde, og således får du med dette lille drivhus en stor dobbelt stalddør i siden, så det bliver nemt at komme ind og ud. Konstruktionen er i kraftige aluminiumsprofiler som man kender det fra Juliana, og den er forstærket med afstivere i alle hjørnerne. Tophængslede vinduer i siderne giver desuden en følelse af udestue frem for traditionelt drivhus.

Juliana Veranda er fremstillet af stærke aluminiumsprofiler, hvor flere elementer leveres med en sort lakering. Du kan vælge mellem tre størrelser fra 4,4 til 12,9 kvadratmeter, og så kan du enten vælge den billige model i farverne alu/sort eller den lidt dyrere model i farverne antracit/sort. Alle Juliana Veranda drivhusene leveres som standard med 2 effektive nedløbsrør og tagrende. Taget er belagt med 10 mm polycarbonat plader og siderne er i 3 mm hærdet glas.

Egenskaber:

 • Areal: Fra 4,4 til 12,9 kvm
 • Antal sidevinduer: 2
 • Dobbelt stalddør
 • Totalhøjde: Fra 2,31 til 2,59 meter

Se priser på Juliana Veranda drivhus hos 10-4 Byggemarked, som tilbyder gratis fragt.

Palram Plant Inn er et lille smart drivhus med opbevaring

Palram-Lille-Drivhus
Plant Inn fra den store producent Palram er et supersmart lille drivhus, som også er multifunktionelt. I soklen er der eksempelvis indbygget opbevaring.

Til den helt lille have, terrasse eller balkon, findes denne unikke og smarte løsning. Palram Plant Inn er et smart lille drivhus, hvori du kan dyrke en masse små planter, blomster og krydderurter.

Den særlige konstruktion giver mulighed for at opbevare haveredskaber såsom vandslange, plantemuld og urtepotter i soklen, mens dine planter står trygt og godt i drivhus-sektionen.

Den minimale aluminiums-konstruktion giver et godt lysindfald og beklædningen i polycarbonat er både slagfast og holdbar. Der medfølger 2 store plantekasser, som hver har plads til 225 liter.

Du kan se en video af det lille drivhus her.

Egenskaber:

 • Areal: 0,65 kvm
 • Vinduer kan åbnes helt i begge sider
 • 10 plantehængere medfølger
 • Totalhøjde: 1,46 meter

Se priser på Palram Plant Inn drivhus hos Amazon Tyskland

Forhandlere af små drivhuse

De mest populære små drivhuse er enten fra Vitavia eller Juliana. Fordelen ved at købe drivhus fra en af disse danske producenter er at du får fuld service både før, under og efter købet. Og uanset hvor du køber drivhuset, så leveres det direkte fra producenten og hjem til din adresse. Ofte uden meromkostninger.

Her er de billigste forhandlere af henholdsvis Vitavia og Juliana drivhuse:

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. vibeke svendsen Svar

  Ved du om der er nogle steder i DK man kan købe Palram Plant Inn? – Amazon DE (linket) leverer nemlig ikke til DK. VH Vibeke

  • Thomas Svar

   Hej Vibeke,
   Jeg har lige forsøgt at søge efter Palram Plant Inn, men det ser desværre ikke ud til at kunne købes i Danmark. Amazon DE har tidligere kunnet sende det til Danmark, men jeg kan desværre godt se at det ikke er muligt længere.
   Jeg vil lige kigge lidt videre, og skal nok opdatere artiklen hvis jeg finder nye oplysninger.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar