Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Oversigt: 5 smarte og pæne hønsehuse i samlesæt

Oversigt: 5 smarte og pæne hønsehuse i samlesæt

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Hvis du drømmer om nylagte æg til morgenmaden, så kan du nemt komme i gang med et saml-selv hønsehus. De leveres i et komplet byggesæt med alle nødvendige materialer, så du blot skal samle og placere det.

Hønsehuse fås i store varianter med løbegård og æggerede, men du kan også købe mindre modeller, som fritgående høns kan overnatte og lægge deres æg i.

Vi har samlet 5 af de bedste saml-selv hønsehuse, så du kan få et overblik over de forskellige sæt:

Sidste ændring: 15. februar 2023

Vi har rykket Ryom XL til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Ryom hønsehus
med mange anvendelsesmuligheder

 • Har plads til 6 høns
 • Ideel til nybegyndere
 • Designet med mange detaljer

Hønsehuset her er perfekt til dig, der vil have et hønsehus, som passer lidt mere diskret ind i de øvrige omgivelser.

Mere om Ryom hønsehus

Detaljer

 • Materiale: Træ
 • Kapacitet: Op til 6 høns
 • Antal æggereder: 2 stk.
 • Mål:  L225 x B95 x H143 cm

Det grønne Ryom hønsehus er perfekt til haven med masser af træer og planter, da det med den grønne farve blender ind. Designet indvendigt er desuden som et rigtigt hus med dør og vindue.

På siden af hønsehuset ses en redekasse med to rum, således at to høns kan lægge æg samtidig. Der medfølger desuden både siddepinde og stige, og taget er allerede belagt med tagpap fra fabrikken. Du skal derfor ikke tænke på andet end at samle huset.

Modellen er ideelt til mellem 4 og 6 høns, som vil have glæde af at gå i løbegården, når de ikke har adgang til udearealet. Det er desuden muligt at tilkøbe en udvidelse af løbegården, som giver et ekstra areal på 108 x 144 centimeter, eller hvad der svarer til 1,55 kvadratmeter.

Hønsehuset måler 225 centimeter i længden, 95 centimeter i bredden og 143 centimeter i højden.

Ryom hønsehus 157x97x110 cm
det lille og hyggelige

 • Kompakt designet til mindre haver
 • Fås i forskellige farver
 • Ventilationsvindue og to redekasser

Hønsehuset her fra VidaXL er mindre end de fleste andre modeller. Derfor skal du tænke over, hvor mange høns, du vil have, da der kun er plads til 2-3.Huset er dog super flot til haven, hvor det nærmest ligner et legehus.

Mere om Ryom hønsehus 157x97x110 cm

Detaljer

 • Producent: vidaXL
 • Farve: Træ
 • Materiale: Massivt fyrretræ
 • Mål: 157 x 97 x 110 cm

Hønsehuset har et frontvindue, som gør, at hønsene får frisk luft ind. Der er også to redekasser og begge har et tag, der kan åbnes, så du på den måde nemt kan hente æg uden at forstyrre hønsene. 

Hønsehuset kan låses udefra, så ingen ubudne gæster kommer ind. Materialet er robust og kan holde til alt slags vejr, og så er taget vandtæt. 

Huset har ikke en løbegård, hvilket kan være en ulempe. Hønsene får dog frisk luft ind gennem vinduet, men de kan ikke bevæge sig på samme måde som med en løbegård. Huset fås i forskellige farver, så du kan vælge et andet design end det klassiske, hvis du hellere vil det. 

vidaXL hønsehus 295x163x170 cm
rummeligt hønsehus

Endnu et hønsehus fra vidaXL, dog mere rummelig, så hønsene både har plads til aktivitet, men også til hvile. Modellen har en løbegård med åben bund, så de har plads til at bevæge sig, og så har de også overdækkede områder, hvor de kan hvile sig og lægge æg.

Dertil kan redekassens tag løftes, når der skal hentes æg, så processen er nem. På den måde behøver du ikke forstyrre hønsene mere end højst nødvendigt. Derudover er der en aftagelig bakke, som gør det nemt at rengøre stedet. 

Mere om vidaXL hønsehus 295x163x170 cm

Detaljer

 • Producent: vidaXL
 • Materiale: Massivt fyrretræ og pulverlakeret trådnet i jern
 • Mål: 278 x 152 / 116 x 166 cm
 • Inkl.: Malet udtrækningsbakke

Trådnettet i jern beskytter mod andre dyr, og samtidig sørger det for, at hønsene får frisk luft. For at komme op i hønsehusets øverste regioner, kan hønsene gå på en skridsikker rampe. Dørene kan også låses udefra, så du kan efterlade dem med ro i kroppen. 

Det grønne stof på taget er vandtæt og holder dermed hønsene tørre. 

Hønsehuset er til dig, der vil have et naturligt look med plads nok til, at alle høns både kan hvile samt bevæge sig rundt. 

Hvis du er ude efter et stort hønsehus til haven, så er dette sekskantede hønsehus et godt valg.

Mere om Stort sekskantet hønsehus med æggerede

Detaljer

 • Materiale: Grundmalet sort træ
 • Kapacitet: Op til 7 høns
 • Antal æggereder: 1 stk.
 • Mål: L240 x B240 x H270 cm

Med til hønsehuset får du et lukket opholdsrum med siddepinde og en redekasse, så dine høns kan opholde sig inde, hvor det er trygt og varmt i løbet af natten. Om morgenen kan du så åbne for hønsene, så de kan komme ned i løbegården eller helt ud i haven, hvor de kan gå rundt og hygge sig mens de nipper i jorden og spiser.

Det sekskantede hønsehus er et komplet samlesæt, men du skal huske at fastmontere det til et fundament eller nedgravede stolper ved hjælp af et passende vinkelbeslag.

Hvis du ikke vil have mere end 2-3 mellemstore høns, så er dette hønsehus et godt valg. Det fås til en fornuftig pris på nettet, og det er tilmed let at samle. Du kan derfor hurtigt komme i gang med hønsehold i haven, uden at det tager for meget tid eller optager for meget plads.

Mere om Lille hønsehus med redekasse

Detaljer

 • Materiale: Trykimprægneret fyrretræ
 • Kapacitet: Op til 3 høns
 • Antal æggereder: 1 stk.
 • Mål: L198 x B78,5 x H103 cm

Hønsehuset er fremstillet af brunbejdset træ, som du også kan male efter eget ønske. I hønsehuset har hønsene god plads på jorden, og så er der monteret en stige, der går op til et hvileområde med siddepind og en udvendigt monteret redekasse. På den måde kan du nemt komme til rederne og hente æg, uden at forstyrre hønsene.

Det lille Hortus hønsehus måler 198 x 78,5 cm og er 103 cm højt.

Opsummering: De 5 bedste hønsehuse

Se hele tabellen

Se 3 tidligere anmeldte produkter

Ryom XL - Stort hønsehus

Firkantet hønsehus med stor åbning i gavlen

Ekstra stort hønsehus i sortmalet træ

FAQ

Er læ vigtigt for høns?
Ja, for høns er læ vigtigt, især om natten. Derfor er det oplagt, at du enten køber eller bygger et hønsehus, så de altid kan gå i sikkerhed og få varme.
Hvorfor er hønsehuse løftet fra jorden?
Ikke alle hønsehuse er løftet fra jorden, men der er visse fordele ved det. Et hævet hønsehus gør f.eks., at der dannes mindre fugt og at det samtidig er sværere for rovdyr at grave sig ind.
Hvor ofte bør jeg rengøre mit hønsehus?
Hvor ofte du bør rengøre dit hønsehus afhænger af hvor meget fugt, der trænger ind i huset. Har du et godt isoleret hønsehus, kan du nøjes med at rengøre det grundigt hver sjette måned.
Hvad skal der være i et hønsehus?
Faktisk har høns ikke brug for særlig meget i deres hus. De eneste ting, der absolut skal være, er fire vægge, et tag, god ventilation, redekasser samt pinde, der er hævet over jorden, så hønsende kan sidde.

Se også Hønsehus i haven – alt, hvad du skal vide skrevet af bolius.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme