Havebænk – 22 smukke bænke til haven

En havebænk er både dekorativ og praktisk. Mange bruger den eksempelvis i forhaven eller på altanen, men den kan også bruges ved bålstedet eller som supplement til eksisterende havemøbler. I denne artikel har vi samlet 22 flotte og populære havebænke, som er eftertragtede i de danske haver. Se dem herunder:

Rosenbænk – populær havebænk til fornuftig pris

Rosenbænken er en populær klassiker, som gennem tiden har høstet hundredvis af positive anmeldelser fra køberne. Den er både billig og elegant, og som det ses på billedet kan der tilkøbes en hynde for en beskeden merpris.

FSC-certificeret akacietræ – fås i flere varianter

Den flotte hvide havebænk er lavet af akacietræ, som er FSC-certificeret. Det betyder at træet er udvundet fra bæredygtige skovbrug, med henblik på at mindske belastningen på verdens skove. Havebænken fås ikke kun i den hvide udgave som ses på billedet, men også i en umalet eller sort udgave.

Havebænken er perfekt til placering i et lille hyggehjørne eller på den lille altan, hvor den enten kan stå for sig selv eller ved et lille bord. Vælger du at tilkøbe hynden, kan du sågar sidde komfortabelt og nyde kaffen eller maden i det fri.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 130 cm
 • Materialer: Akacietræ

Se pris på Rosenbænken hos Coop

Mega Recycle – stor havebænk i planker af genbrugsteak

Mega Recycle er en flot og rustik havebænk af genbrugsteak, som er særdeles hårdført og derfor holder meget længe.

Massive teakplanker og 240 centimeter lang

Mega Recycle er opbygget af flotte massive teakplanker, som er lavet af genbrugsteak. Teaktræ er nemlig en af de tætteste og mest hårdføre træsorter i verden, hvorfor det giver god mening at genbruge træet fra eksempelvis gamle udtjente både og huse. Teak er samtidig en eksklusiv træsort, som fremstår med en flot rustik glød, der dog med tiden vil få en flot grå patina. Denne kan dog undgås, hvis du plejer træet regelmæssigt.

Havebænken har en længe på hele 240 centimeter, og der kan således sidde mellem 4 og 5 personer. Den er velegnet til placering sammen med et stort havebord, men den kan også stå for sig selv – eksempelvis i en stor entre.

 • Velegnet til: 5 personer
 • Længde: 240 cm
 • Materialer: Genbrugsteak

Se pris på Mega Recycle havebænken hos Havemøbelland

Casion – elegant havebænk til 2 personer

Casion havebænken er både elegant og vedligeholdesesfri. Den har et klassisk design og passer til 2 personer, som ved tilkøb af hynder kan sidde mageligt.

Ingen løbende vedligeholdelse

Da denne havebænk har et metalstel og er monteret med polyrattan flet i farven “dusty”, kræver den ingen form for løbende vedligeholdelse. Du kan derfor nøjes med at tørre den over med en opvredet klud, hvis du synes at den er blevet støver eller nusset af at stå udenfor. Farven “dusty” er en blanden af grå og sand, og den passer således rigtig fint ind sammen med grønne planter på en lyst indrettet terrasse.

Til denne havebænk kan der naturligvis også tilkøbes en bænk, og i samme serie findes også en stol så du kan lave en kombination til placering omkring et havebord.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 126 cm
 • Materialer: Polyrattan og metal

Se pris på Casion havebænken hos Havemøbelland

Skagerak Cutter – havebænk i rillet design

Cutter-havebænken er indbegrebet af moderne retro. Den er designet af Niels Hvass og fås i eg, teak eller sortbejdset eg. Det nostalgiske design med de rene linjer passer perfekt ind i den moderne indretning, men også i den klassiske have hvor der ønskes rene linjer og minimalistisk charme.

Massivt træ og unikt design

Skageraks Cutter-serie kan bruges til mange formål. Bænken fungerer godt som enten havebænk, entrebænk eller som opbevaringsplads, hvortil der kan købes Trip Trap kasser, der passer under sædet. Uanset om du vælger havebænken i massiv eg, teak eller sortbejdset eg, er den både robust og holdbar. Den tåler at stå ude året rundt, men hvis du ønsker at bibeholde de varme farver, kræver det regelmæssig pleje og beskyttelse. Det rillede design er spændende og udfordrende, og formålet med havebænken var oprindeligt at den skulle passe ind i den elegante have. Serien er dog under tiden blevet videreudviklet med en række tilbehør, så du kan bruge den både inde og ude.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Massiv teak, eg eller sortbejdset eg

Se pris på Skagerak Cutter havebænken hos Livingshop

Amalienborg – hvid havebænk i klassisk stil

Til placering midt imellem blomster og planter findes denne smukke havebænk, der oser af dansk sommeridyl. Designet er klassisk og elegant, og den passer ind i stort set alle typer haver.

Hvidlakeret mahogni er holdbart og stilrent

Amalienborg havebænken er udskåret af massivt mahognitræ. Det er en god og holdbar træsort, der ikke lader sig kue af det danske klima. En hvid lakering beskytter desuden træet og giver et smukt og stilrent udseende. Havebænken passer fint ind i næsten alle miljøer. Og hvis du ønsker at fremme en idyllisk atmosfære med et strejf af ægte Morten Korch, så er den et godt valg. Da denne havebænk er fremstillet af massiv træ med hvid lakering, er det en god idé at opbevare den tørt i løbet af vinteren. Sne og kulde kan være hårdt mod de naturlige materialer og den hvide lakering, og det kan være med til at nedsætte bænkens holdbarhed.

 • Velegnet til: 3 personer
 • Længde: 150 cm
 • Materialer: Mahogni

Se pris på Amalienborg havebænken hos Havemøbelland

Bananformet havebænk i massiv teak

Denne bananformede havebænk er det rette valg til den hyggelige have, hvor den især stor godt i en rund hyggekrog. Placer den eksempelvis ved bålpladsen eller i et hvilket som helst hjørne, hvor det er oplagt at sidde og nyde udsigten.

Massiv teak er robust og tungt

Havebænken i den halvrunde bananform har plads til 2 personer. Den måler 147 centimeter i bredden, 55 centimeter i dybden og 78 centimeter i højden. I både sæde og ryg er der monteret teaklameller, som gør at luft frit kan passere og vand ikke bliver liggende. Til havebænken kan der købes en hynde, hvis du ønsker at øge siddekomforten. Farverne på hynderne kan du se hos forhandleren.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 147 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på bananformet havebænken hos Havemøbelland

Scandic duobænk i teak – havebænk med bord i midten

Hvis du har en lille swimmingpool i haven eller bare en lille favorithyggekrog som du gerne vil dele med en anden, så er denne havebænk en overvejelse værd. Bænken består egentlig bare af to stole som er sat sammen, og i midten er der et lille bord. Dette kan passende bruges til at sætte snacks og kolde drikkevarer på, og i det forborede hul kan der sidde en parasol på de varme dage.

Massiv teak med vandbaseret olie giver en varm glød

Denne havebænk er lavet i massiv teak, som efterfølgende har fået en gang vandbaseret olie. Dette får træet til at fremstå i en mørkere og mere eksklusiv glød, som passer perfekt ind i den rustikt indrettede have. Havebænken har en bredde på 160 centimeter, og de to siddepladser er let skråtstillede så de passer til en placering omkring en bålplads eller svømmepøl, eksempelvis. Siddemålene i stolene er 50 x 50 centimeter.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 160 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Scandic havebænken hos Havemøbelland

FDB J204 – nytegnet havebænk i let design

FDB Møbler er vækket til live igen, og det med en række nytegnede møbler til både hus og have. Denne J204 havebænk er eksempelvis tegnet i 2014 af Thomas E. Alken, og den er en del af Sammen-serien. Stilen er enkel og funktionel, med et strejf af lethed i det slanke design, der går igen i hele konstruktionen.

Rillet design og bæredygtigt træ

Det rillede design får havebænken til at fremstå let og stilren. Inspirationen kommer fra 1950’erne, hvor FDB-møbler for første gang var på tegnebrættet. Der er således tale om en moderne fortolkning af de klassiske møbler, og i tråd med FDB Møblers ansvarlighedskodeks er havebænken selvfølgelig fremstillet af FSC-certificeret teaktræ, hvilket betyder at træet kommer fra bæredygtige skovbrug. Havebænken måler 120 centimeter, og passer således til 2 personer.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på FDB J204 havebænken hos Coop

Keter Jacob – havebænk med opbevaring til hynder

Denne havebænk er et billigt og fornuftigt valg for dig, der ønsker flere funktioner i én. Under havebænken er der således lavet et rum til opbevaring, og her kan du eksempelvis opbevare dine hynder, grillbriketter, stearinlys og hvad du ellers bruger når du opholder dig på din terrasse.

Vedligeholdelsesfri materialer

Keter Jacob havebænken er fremstillet af polypropylene, som er en type plastik der egner sig til placering udendørs. Af samme grund er den nem at vedligeholde, da du blot skal sørge for at rengøre den med lidt sæbevand efter behov. Opbevaringsrummet måler 38 centimeter i højden, 128 centimeter i længden og 50 centimeter i dybden, så der er god plads til dine hynder. Bænken tåler desuden en belastning på op til 350 kilo på låget, så konstruktionen er meget robust.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 140 cm
 • Materialer: Polypropylene

Se pris på Keter Jacob havebænken hos Coop

Cane-line Edge – enkel havebænk i aluminium og flettede fibre

Havebænken er en del af Edge-serien fra Cane-line. Serien består af en række stilrene havemøbler i gode lette materialer, som du nemt kan placere i flere slags haver. Bænken har et sortlakeret aluminiumsstel, og siddefladen er lavet af særlige flettede fibre, der ikke kræver nogen vedligeholdelse. Havebænken kan med fordel placeres ved hoveddøren, på altanen eller i den lille forhave.

Aluminium og vedligeholdelsesfri fibre

Cane-line Edge er en lille havebænk på kun 117 centimeter. Den er en del af Edge-serien, og du kan således kombinere flere forskellige havemøbler herfra med hinanden. Siddefladen er lavet af særlige fibre, som er flettede og let elastiske. Det betyder at du har en god siddekomfort, selvom designet er meget stilrent og let.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 117 cm
 • Materialer: Aluminium og flettede fibre

Se pris på Cane-line Edge havebænken hos TrendyLiving

Geneve – vedligeholdelsesfri havebænk i polyrattan

Geneve-HavebaenkDenne simple og stilrene havebænk er billig og nem at vedligeholde. Den har et flot antracitgråt design, som passer godt ind i enhver have. Hos Havemøbelland kan du desuden tilkøbe hynder i forskellige farver.

PE-flet og stålstel er vejrbestandigt og nemt at vedligeholde

Geneve havebænken er fremstillet med et stålskelet hvorpå der er monteret PE-flet, som er et syntetisk materiale. Fordelen er at det ikke kræver nogen pleje, og så holder det sig pænt i mange år. Det eneste du skal sørge for er at tørre den over med en opvredet klud ved behov. Det lette design passer godt ind i ethvert miljø, uanset om det er en gårdhave, altan eller ved bålstedet. Den kan desuden tåle at stå ude hele året.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 centimeter
 • Materialer: Stål og PE-flet

Se pris på Geneve havebænken hos Havemøbelland

Naja – sort havebænk i nonwood

Naja-HavebaenkDenne havebænk har et sortlakeret aluminiumsstel med sorte nonwood lameller på siddefladen. Således er den helt vedligeholdelsesfri, og den vil se godt ud på den moderne terrasse.

Sort nonwood er stilrent og vedligeholdelsesfrit

Naja havebænken har en god størrelse og kan med fordel bruges ved bålpladsen, som ekstra siddeplads på terrassen eller noget helt tredje. Den har et stel af aluminium og siddeflade belagt med nonwood lameller, som ikke kræver anden vedligeholdelse end en fugtig klud i ny og næ.

Havebænken vil se godt ud på den moderne terrasse, hvor der måske allerede er placeret havemøbler i aluminium, polyrattan og nonwood.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Aluminium og nonwood

Se pris på Naja havebænken hos Havemøbelland

Cinas Kenny – stilren tremmebænk i massiv teak

Cinas-Kenny-HavebaenkCinas Kenny er en havebænk i massiv teak, som er indkøbst fra statskontrollerede leverandører i Indonesien. Den er meget dekorativ og kan bruges både ude og inde, som del af en moderne eller mere klassisk indretning.

Massiv teak og æstetisk smukt design

Denne havebænk er udskåret af massiv teak, og dens tremmeformede design gør at den fremstår moderne og æstetisk gennemført. Den kan med fordel anvendes til flere formål, og du kan eksempelvis kombinere med et par hynder, hvis du ønsker en øget siddekomfort.

Cinas Kenny kan placeres på både terrassen, i drivhuset eller i entréen, hvis den vil se godt ud og være god som ekstra siddeplads. Med tiden vil det massive teak træ få en flot gråbrun patina. Du kan dog vælge at behandle træet løbende for at bibeholde de varme nuancer.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 104 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Kenny havebænken hos Unoliving

Havebænk af nye trætraller

Traller bruges på byggepladserne til stilladser og har et solidt og hårdført design. I nyere tid er de også blevet populære udenfor byggepladserne, da de nemt kan laves om til bænke, borde, liggestole og meget andet.

Havebænk af nye trætraller fremstår industriel og unik

Det er den danske virksomhed Plus A/S, der står bag designet og produktionen af disse havebænke af trætraller. De fås i drivtømmerfarvet fyrretræ, som giver den et rustikt look. Den fås desuden i flere størrelser, og du kan vælge om du ønsker en underhylde eller ej. Havebænken er lavet ud af en trætralle i massiv fyr, som er skåret i en 45-graders vinkel og derefter sammensat som bænk.

Havebænken kommer som samlesæt med forborede huller til benene, og alle bænkene er unikke forstået på den måde at trætrallerne er fremstillet af råt fyrretræ, som ikke har modtaget nogen former for behandling. Der kan således også forekomme harpiksudtræk, hvorfor vi anbefaler at man tilkøber et par siddehynder.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 138 cm
 • Materialer: Massiv fyr

Se pris på Plus tralle havebænken hos Coop

Cane-Line Copenhagen – simpel hvid havebænk

Cane-Line-Copenhagen-HavebaenkCane-Line Copenhagen er en simpel havebænk i hvid aluminium. Den er således let at flytte rundt på, og så passer den rigtig godt ind i den moderne norske indretning.

Hvidlakeret aluminium kræver ingen vedligeholdelse

En af fordelene ved at vælge en havebænk af aluminium, er at den ikke kræver nogen former for regelmæssig vedligeholdelse. Aluminium er nemlig et robust materiale, som tåler lidt af hvert. Du kan derfor nøjes med at tørre havebænken over med en fugtig klud af og til, når du synes det er nødvendigt. Havebænken fremstår desuden meget let med den hvide lakering, og vil derfor ikke fylde unødigt i det lille hjem.

Cane-Line Copenhagen er designet af Strand + Hvass, og i samme serie findes et bord, som kan bruges sammen med havebænken hvis du ønsker dette.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 121 cm
 • Materialer: Hvidlakeret aluminium

Se pris på Cane-Line Copenhagen havebænken hos Unoliving

HAY Palissade – havebænk i minimalistisk design

HAY-Palissade-HavebaenkModsætninger mødes i denne havebænk fra HAY, som er kraftig uden at være fyldig og let uden at være sart. Det kan lade sig gøre på grund af det rillede og let afrundede ståldesign med slanke linjer, som giver havebænken et helt unikt udseende.

Del af en moderne serie, som fås i 3 farver

HAY Palissade havebænken er en del af en kollektion af udendørs havemøbler, som er designet af Ronan & Erwan Bouroullec. Der er kredset for detaljerne i alle aspekter på denne havebænk, som både er behagelig at sidde i og ser godt ud på den moderne terrasse.

Havebænken fås i antracitgrå, lysegrå eller grøn, så der er en farve til enhver smag. Den er lavet i stål, som efterfølgende er elektrogalvaniseret og pulverlakeret for bedste holdbarhed på terrassen.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 128 cm
 • Materialer: Stål

Se pris på HAY Palissade havebænken hos TrendyLiving

Cinas Rosenborg – stor havebænk i massiv teak

Rosenborg-HavebaenkHer er en stor og komfortabel havebænk til dig, der sætter pris på ægte naturmaterialer. Rosenborg bænken er fremstillet af massiv teak, som er en af de mest hårdføre og eksklusive træsorter i verden.

Massiv teak er smukt og nemt at vedligeholde

Teaktræ har en række naturlige egenskaber, som gør det velegnet til brug i havemøbler. Træsorten er særdeles hårdfør, og tåler at stå udendørs uden forudgående behandling med træolie og lignende. Det skyldes blandt andet at teak er en meget kompakt og fin træsort med et stort indhold af naturlige olier. Hvis du lader havebænken stå ubehandlet, vil den med tiden få en smuk gråbrun patinering. Du kan også vælge at give den en behandling med finkornet sandpapir og lidt olie, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer. Rosenborg havebænken har et elegant udseende, og passer godt ind i enhver have. Den har en længde på 150 centimeter, og der kan sidde 2-3 personer i den.

 • Velegnet til: 3 personer
 • Længde: 150 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Rosenborg havebænken hos Unoliving

Sika-Design George – rustik bænk i genbrugsteak

Sika-George-HavebaenkDen rustikke havebænk fra Sika-Design kan enten benyttes alene eller som del af George-serien, der udover havebænken byder på forskellige haveborde.

Genanvendt teaktræ har flere årtiers holdbarhed

Den rustikke George havebænk er fremstillet af massiv teak med en fortid. Hver planke og hvert ben har således en historie, da det er genanvendt fra andre formål. Teaktræ kan nemlig bruges i flere årtier, og holder sig utrolig smukt hvis det behandles jævnligt med finkornet sandpapir og lidt olie. Havebænken har en længde på 220 meter, og der kan således sidde op til 4 personer. Den er perfekt til placering ved et bålsted, men kan også bruges sammen med et havebord. Den robuste konstruktion er særdeles holdbar, og du skal ikke frygte at den bliver taget af kraftig blæst – teaktræ er nemlig en af de tungeste og mest kompakte træsorter i verden.

 • Velegnet til: 4 personer
 • Længde: 220 cm
 • Materialer: Massiv genanvendt teak

Se pris på George havebænken hos Unoliving

Trip Trap England – klassisk havebænk i massiv teak

Trip-Trap-England-Havebaenk-180England havebænken er rummelig og fremstillet i massiv teak. Den er inspireret af England, deraf navnet.

Massiv teak og elegant design

De fleste af os kender Trip Trap, og det skal ikke være nogen hemmelighed at vi rigtig godt kan lide havemøbler af teak. Teaktræ er nemlig et af de mest robuste naturmaterialer, og det tåler at stå udendørs i flere årtier. Det holder desuden rigtig fint i det danske klima, hvor det er særdeles modstandsdygtigt overfor blandt andet råd. Trip Trap England er en robust havebænk i et smukt design. Den har en række fine detaljer, som gør den velegnet til dekorativ placering i haven eller på altanen. Teaktræ er et tæt og tungt materiale, og derfor egner havebænken sig bedst til en fast placering. Du kan vælge at lade den stå ubehandlet hvis du ønsker en flot gråbrun patinering, men du kan også give en tur med lidt olie hvert halve år, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer.

 • Velegnet til: 3-4 personer
 • Længde: 180 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Trip Trap England havebænken hos TrendyLiving

Muubs Brooklyn – havebænk i fiberbeton

Muubs-Brooklyn-Beton-HavebaenkRå betonelementer har en særlig charme, som ikke findes i andre materialer, og mange er vilde med det rå og rustikke look. Muubs Brooklyn er en fed havebænk i fiberbeton, der passer perfekt ind i den moderne nordiske indretningsstil.

Vedligeholdelsesfri og råt design

Muubs Brooklyn fås i flere forskellige størrelser. Havebænken kan enten placeres i forhaven eller på terrassen, hvor den sagtens kan bruges som siddeplads ved et havebord. Den kan også placeres ved bålpladsen, hvor den kan fungere som kombineret sidde- og afsætningsplads, når der skal ristes pølser eller skumfiduser. Beton kræver ingen løbende vedligeholdelse, og så er materialet særdeles robust. Det tåler alverdens knubs, og der er minimal risiko for ridser og skrammer. Skulle der alligevel komme en ridse eller skramme, vil det ikke kunne ses specielt tydeligt, grundet det i forvejen rå design. Denne havebænk har en længde på 200 centimeter, så der er plads til at 4 personer kan sidde ved siden af hinanden.

 • Velegnet til: 4 personer
 • Længde: 200 cm
 • Materialer: Fiberbeton

Se pris på Muubs Brooklyn havebænken hos TrendyLiving

Rund havebænk i antik bronze-lakeret jern

Denne runde havebænk er perfekt som et skulpturelt element i haven, og du kan eksempelvis sætte en lille plante i midten eller blot have bænken stående for sig selv. Den er fremstillet af jern og har et klassisk elegant udseende, der går godt sammen med en lidt større have med masser af små hyggekroge.

Jern med krummelurer

Den runde havebænk har spændende krummelurer i hele konstruktionen, og den midterste cylinder udgør både ryglæn og espalier, hvis du ønsker at sætte en plante i midten. Havebænken har en diameter på 154 centimeter, og siddedybden er på 41 centimeter. Det er således ikke en havebænk der er lavet til at man skal sidde der i timevis, da den primært skal betragtes som en dekorativ genstand.

 • Velegnet til: 4-6 personer
 • Længde: Diameter på 154  cm
 • Materialer: Jern

Se pris på den sorte runde havebænk hos Lepong

Høj rund havebænk i antik brun

Denne runde havebænk er ikke så stor, men den har et højere cylinder i midten. Det betyder at du for alvor kan gør brug af midten til slyng- eller klatreplanter, som så med tiden vil brede sig ud over havebænken. Det vil blandt andet se rigtig smukt ud i forhaven eller som en del af en rund indkørsel, hvor den kan stå i midten som en flot skulptur.

Jern med høj cylinder til planter

Denne runde havebænk har et fint rundt design og er lavet af jern fra bund til top. Den er velegnet til placering på lidt mindre områder, da den kun måler 122 centimeter i diameter. Det midterste cylinder har flotte krummelurer øverst, og måler 114 centimeter over jorden. Det betyder at klatre- og slyngplanter kan placeres i midten, hvorfra de kan vokse op og ud til siderne. Siddedybden er på små 36 centimeter, så komforten er ikke så høj. Denne havebænk skal således primært betragtes som et dekorativt element til haven.

 • Velegnet til: 4-6 personer
 • Længde: Diameter på 122 cm
 • Materialer: Jern

Se pris på den høje runde havebænk hos Lepong

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar