En havebænk er både dekorativ og praktisk. Mange bruger den eksempelvis i forhaven eller på altanen, men den kan også bruges ved bålstedet eller som supplement til eksisterende havemøbler. I denne artikel har vi samlet 28 flotte og populære havebænke, som er eftertragtede i de danske haver. Se dem herunder:

Halong – havebænk af bambus

Halong havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Halong er en flot rustik havebænk af bambus, som er et bæredygtigt og nemt materiale. Bambus er fra naturens side et hårdt og robust materiale, så havebænken i denne serie kræver kun minimal pasning og pleje.

I samme serie finder du flere forskellige møbler til haven, og du kan således sammensætte et helt arrangement med disse møbler, og dermed indrette både en stor eller lille terrasse. Havebænken vil desuden være dekorativ til brug indendørs, og her er det nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Mens benene og bunden af havebænken er bygget op om bambusrør, er sædet opbygget af flere små stykker bambus. Det betyder at siddefladen er helt jævn, således at du også kan bruge bænken som afsætningsplads for blomsterkrukker, en lampe eller hvad du ellers måtte ønske.

Havebænken måler 132 centimeter i længden, og der er således plads til at op imod 3 personer kan sidde komfortabelt ved siden af hinanden.

 • Velegnet til: 2-3 personer
 • Længde: 132 cm
 • Materialer: Bambus

Se pris på Halong havebænken hos ILVA

Paon – sofistikeret havebænk af metal med sæde i bambus

Paon havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Paon er en elegant havebænk i et sofistikeret design, der kun gør minimalt væsen af sig.

Stellet og ryglænet er fremstillet af tynde metalstænger, som alligevel udgør et stabilt fundament på grund af designet. Dertil kommer en siddeflade af oliebehandlede bambuslameller, som tilfører bænken et flot og charmerende udtryk.

Du kan få Paon havebænken med stel i flere forskellige farver, og på billedet er det den sortlakerede udgave der er vist.

Havebænken har en bredde på 116 centimeter, så her har vi at gøre med en lidt mindre model. Det vurderes at to personer vil kunne sidde mageligt ved siden af hinanden her, og den kan enten placeres indendørs eller udendørs. Der er mange muligheder, og sammen med en hynde eller et lammeskind kan komfortniveauet løftes markant.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 116 cm
 • Materialer: Metal og bambus

Se pris på Paon havebænken hos ILVA

Læs også vores artikel om: Den moderne gyngestol

Colmar – havebænk i olieret akacie og fibercement

Colmar havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Colmar er en flot havebænk, som kombinerer det naturlige og det rå i en flot æstetik. Havebænken er perfekt til den moderne terrasse, men den kan også bruges på passager eller som del af en lille hyggekrog.

FSC-certificeret akacietræ – fås også i sort

Colmar-havebænken har et sæde af flot FSC-certificeret akacietræ, som er olieret for at frembringe mere rustikke nuancer. Olieringen beskytter samtidig træet, så det holder længere. Havebænken står på et par skamler af fiberbeton, som bryder med de rustikke nuancer og tilfører et råt element.

Længden på havebænken er 160 centimeter, og den er 35 centimeter bred. Siddehøjden er desuden på 45 centimeter, hvilket er ganske fornuftigt. Den er ligeledes velegnet til placering i entréen, hvor den eksempelvis kan kombineres med et par kasser under bænken.

 • Velegnet til: 3-4 personer
 • Længde: 160 cm
 • Materialer: Akacietræ og fibercement

Se pris på Colmar havebænken hos ILVA

Merano – elegant havebænk i teaktræ

Merano-Havebænk
Merano havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Klassisk og elegant havebænk fra Merano. Havebænken er fremstillet af FSC-certificeret teaktræ og hvid metal, som giver havebænken et nærmest eventyrligt look.

Med sin forholdsvis korte bredde på 116 cm er denne havebænk ideel på en terrasse, eller i en lille krog i haven, hvor du kan at læse en god bog eller udfolde dine store tanker. Endvidere er denne Merano havebænk også relevant for dig, som har en lille have eller ikke ønsker, at din havebænk skal optage særligt meget plads i din have.

Denne Merano havebænk kræver desuden minimum vedligeholdelse, hvorfor den er perfekt til dig, som ikke nødvendigvis har tiden eller lysten til at behandle dine havemøbler med jævne mellemrum.

 • Velegnet til 2 personer
 • Længde: 116 cm
 • Materiale: Hvid metal og teaktræ

Se pris på Merano havebænken hos ILVA

Ceriale Havebænk – komfortabel havebænk med hynde

Ceriale Havebænk - komfortabel havebænk med hyndeEr du ude efter en enkel havebænk, som også er rar at sidde på? Så vil denne havebænk ved navn Ceriale være et oplagt køb for dig.

Havebænkens stel er fremstillet i aluminium, der er pulverlakeret. Stellet er dermed i stand til at stå ude i al slags vejr. I købet af denne havebænk medfølger også en hynde, der er fremstillet i polyester og har en grå farve. Du skal dermed ikke selv anskaffe en hynde.

Designet på denne havebænk er enkel og stilrent. Den vil kunne passe ind i enhver have eller på enhver terrasse uanset hvilken indretningsstil, man måtte have.

Da denne havebænk har en hynde, vil den være komfortabel og rar at sidde på i længere tid, hvorved man vil have en god oplevelse og vil kunne nyde enten haven eller terrassen til fulde.

Af praktiske specifikationer kan havebænkens mål nævnes:

 • 100 cm i længden
 • 45 cm i højden
 • 32,5 cm i bredden

Denne havebænk vejer ikke ret meget, da den kun har en vægt på 4,5 kg. Du har dermed mulighed for nemt at kunne rykke rundt på den, hvis du har behov for dette.

Se pris på Ceriale Havebænk hos ILVA

Muuto Linear – havebænk af stål og runde ben

Muuto Linear havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Muuto Linear er en serie bestående af moderne havemøbler, hvor denne havebænk også indgår.

På billedet er den vist i mørkegrøn, hvilket komplimenterer havens naturlige farver ganske fint.

Havebænken kan enten stå for sig selv eller kombineres med et bord og en ekstra bænk i samme serie, hvis du ønsker et helt siddearrangement for familie eller venner.

Muuto Linear er lavet af stål, som er galvaniseret og pulverlakeret. Af den årsag kan havebænken tåle at stå ude hele året, og den vil især være dekorativ ved den moderne bolig.

Bænken fås med en længde på enten 110 eller 170 centimeter, og den er designet af Thomas Bentzen.

 • Velegnet til: 2-4 personer
 • Længde: 110 eller 170 cm
 • Materialer: Stål

Se pris på Muuto Linear havebænken hos luxoliving.dk 

Rosenbænk – populær havebænk til fornuftig pris

Rosenbænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Rosenbænken er en populær klassiker, som gennem tiden har høstet hundredvis af positive anmeldelser fra køberne. Den er både billig og elegant, og som det ses på billedet kan der tilkøbes en hynde for en beskeden merpris.

FSC-certificeret akacietræ – fås i flere varianter

Den flotte hvide havebænk er lavet af akacietræ, som er FSC-certificeret. Det betyder at træet er udvundet fra bæredygtige skovbrug, med henblik på at mindske belastningen på verdens skove. Havebænken fås ikke kun i den hvide udgave som ses på billedet, men også i en umalet eller sort udgave.

Havebænken er perfekt til placering i et lille hyggehjørne eller på den lille altan, hvor den enten kan stå for sig selv eller ved et lille bord. Vælger du at tilkøbe hynden, kan du sågar sidde komfortabelt og nyde kaffen eller maden i det fri.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 130 cm
 • Materialer: Akacietræ

Se pris på Rosenbænken hos Coop

Cinas Rosenborg – stor havebænk i massiv teak

Rosenborg-Havebaenk
Cinas Rosenborg havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Her er en stor og komfortabel havebænk til dig, der sætter pris på ægte naturmaterialer. Rosenborg bænken er fremstillet af massiv teak, som er en af de mest hårdføre og eksklusive træsorter i verden.

Massiv teak er smukt og nemt at vedligeholde

Teaktræ har en række naturlige egenskaber, som gør det velegnet til brug i havemøbler. Træsorten er særdeles hårdfør, og tåler at stå udendørs uden forudgående behandling med træolie og lignende. Det skyldes blandt andet at teak er en meget kompakt og fin træsort med et stort indhold af naturlige olier. Hvis du lader havebænken stå ubehandlet, vil den med tiden få en smuk gråbrun patinering. Du kan også vælge at give den en behandling med finkornet sandpapir og lidt olie, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer. Rosenborg havebænken har et elegant udseende, og passer godt ind i enhver have. Den har en længde på 150 centimeter, og der kan sidde 2-3 personer i den.

 • Velegnet til: 3 personer
 • Længde: 150 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Rosenborg havebænken Frishop

Skagerak Cutter – havebænk i rillet design

Skagerak Cutter havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Cutter-havebænken er indbegrebet af moderne retro. Den er designet af Niels Hvass og fås i eg, teak eller sortbejdset eg. Det nostalgiske design med de rene linjer passer perfekt ind i den moderne indretning, men også i den klassiske have hvor der ønskes rene linjer og minimalistisk charme.

Massivt træ og unikt design

Skageraks Cutter-serie kan bruges til mange formål. Bænken fungerer godt som enten havebænk, entrebænk eller som opbevaringsplads, hvortil der kan købes Trip Trap kasser, der passer under sædet. Uanset om du vælger havebænken i massiv eg, teak eller sortbejdset eg, er den både robust og holdbar. Den tåler at stå ude året rundt, men hvis du ønsker at bibeholde de varme farver, kræver det regelmæssig pleje og beskyttelse. Det rillede design er spændende og udfordrende, og formålet med havebænken var oprindeligt at den skulle passe ind i den elegante have. Serien er dog under tiden blevet videreudviklet med en række tilbehør, så du kan bruge den både inde og ude.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Massiv teak, eg eller sortbejdset eg

Se pris på Skagerak Cutter havebænken hos luxoliving.dk

Keter Jacob – havebænk med opbevaring til hynder

Keter Jacob plastik havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Denne havebænk er et billigt og fornuftigt valg for dig, der ønsker flere funktioner i én. Under havebænken er der således lavet et rum til opbevaring, og her kan du eksempelvis opbevare dine hynder, grillbriketter, stearinlys og hvad du ellers bruger når du opholder dig på din terrasse.

Vedligeholdelsesfri materialer

Keter Jacob havebænken er fremstillet af polypropylene, som er en type plastik der egner sig til placering udendørs. Af samme grund er den nem at vedligeholde, da du blot skal sørge for at rengøre den med lidt sæbevand efter behov. Opbevaringsrummet måler 38 centimeter i højden, 128 centimeter i længden og 50 centimeter i dybden, så der er god plads til dine hynder. Bænken tåler desuden en belastning på op til 350 kilo på låget, så konstruktionen er meget robust.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 140 cm
 • Materialer: Polypropylene

Se pris på Keter Jacob havebænken hos Coop

Cinas Kenny – stilren tremmebænk i massiv teak

Cinas-Kenny-Havebaenk
Kenny havebænk fra Cinas. Se mere ved at klikke på billedet.
Cinas Kenny er en havebænk i massiv teak, som er indkøbst fra statskontrollerede leverandører i Indonesien. Den er meget dekorativ og kan bruges både ude og inde, som del af en moderne eller mere klassisk indretning.

Massiv teak og æstetisk smukt design

Denne havebænk er udskåret af massiv teak, og dens tremmeformede design gør at den fremstår moderne og æstetisk gennemført. Den kan med fordel anvendes til flere formål, og du kan eksempelvis kombinere med et par hynder, hvis du ønsker en øget siddekomfort.

Cinas Kenny kan placeres på både terrassen, i drivhuset eller i entréen, hvis den vil se godt ud og være god som ekstra siddeplads. Med tiden vil det massive teak træ få en flot gråbrun patina. Du kan dog vælge at behandle træet løbende for at bibeholde de varme nuancer.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 104 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Kenny havebænken hos Frishop

Havebænk af nye trætraller

Havebænk af nye traller. Se mere ved at klikke på billedet.
Traller bruges på byggepladserne til stilladser og har et solidt og hårdført design. I nyere tid er de også blevet populære udenfor byggepladserne, da de nemt kan laves om til bænke, borde, liggestole og meget andet.

Havebænk af nye trætraller fremstår industriel og unik

Det er den danske virksomhed Plus A/S, der står bag designet og produktionen af disse havebænke af trætraller. De fås i drivtømmerfarvet fyrretræ, som giver den et rustikt look. Den fås desuden i flere størrelser, og du kan vælge om du ønsker en underhylde eller ej. Havebænken er lavet ud af en trætralle i massiv fyr, som er skåret i en 45-graders vinkel og derefter sammensat som bænk.

Havebænken kommer som samlesæt med forborede huller til benene, og alle bænkene er unikke forstået på den måde at trætrallerne er fremstillet af råt fyrretræ, som ikke har modtaget nogen former for behandling. Der kan således også forekomme harpiksudtræk, hvorfor vi anbefaler at man tilkøber et par siddehynder.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 138 cm
 • Materialer: Massiv fyr

Se pris på Plus tralle havebænken hos Coop

Cane-Line Copenhagen – simpel hvid havebænk

Cane-Line-Copenhagen-Havebaenk
Cane-line Copenhagen havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Cane-Line Copenhagen er en simpel havebænk i hvid aluminium. Den er således let at flytte rundt på, og så passer den rigtig godt ind i den moderne norske indretning.

Hvidlakeret aluminium kræver ingen vedligeholdelse

En af fordelene ved at vælge en havebænk af aluminium, er at den ikke kræver nogen former for regelmæssig vedligeholdelse. Aluminium er nemlig et robust materiale, som tåler lidt af hvert. Du kan derfor nøjes med at tørre havebænken over med en fugtig klud af og til, når du synes det er nødvendigt. Havebænken fremstår desuden meget let med den hvide lakering, og vil derfor ikke fylde unødigt i det lille hjem.

Cane-Line Copenhagen er designet af Strand + Hvass, og i samme serie findes et bord, som kan bruges sammen med havebænken hvis du ønsker dette.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 121 cm
 • Materialer: Hvidlakeret aluminium

Se pris på Cane-Line Copenhagen havebænken hos Unoliving

Skagerak England – klassisk havebænk i massiv teak

Trip-Trap-England-Havebaenk-180
Skagerak England havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
England havebænken er rummelig og fremstillet i massiv teak. Den er inspireret af England, deraf navnet.

Massiv teak og elegant design

De fleste af os kender Skagerak, og det skal ikke være nogen hemmelighed at vi rigtig godt kan lide havemøbler af teak. Teaktræ er nemlig et af de mest robuste naturmaterialer, og det tåler at stå udendørs i flere årtier. Det holder desuden rigtig fint i det danske klima, hvor det er særdeles modstandsdygtigt overfor blandt andet råd. Skagerak England er en robust havebænk i et smukt design. Den har en række fine detaljer, som gør den velegnet til dekorativ placering i haven eller på altanen. Teaktræ er et tæt og tungt materiale, og derfor egner havebænken sig bedst til en fast placering. Du kan vælge at lade den stå ubehandlet hvis du ønsker en flot gråbrun patinering, men du kan også give en tur med lidt olie hvert halve år, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer.

 • Velegnet til: 3-4 personer
 • Længde: 180 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Skagerak England havebænken hos luxoliving.dk

Vigo – havebænk af fibercement

Hvis du er vild med rå elementer af beton og cement, skal du tage et nærmere kig på Vigo havebænken.

Den er nemlig lavet af fibercement, og fremstår således med rå farvenuancer. Af den grund passer den perfekt ind i den moderne nordiske indretningsstil, eksempelvis sammen med rå elementer af træ og grønne planter.

Havebænken er i al sin enkelthed udformet som en “klods”, og i siderne er der et håndtag således at den nemt kan flyttes rundt. Der vil optræde små forskellige i hver af disse havebænke, hvorfor alle modeller er helt unikke.

Vigo havebænken har en længde på 120 centimeter, hvilket betyder at op til 2 personer kan sidde komfortabelt ved siden af hinanden. Det er måske også muligt at sidde 3 personer, hvis man sidder lidt tæt.

 • Velegnet til: 2-3 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Fibercement

Se pris på Vigo havebænken hos ILVA

Naja – sort havebænk i nonwood

Naja-Havebaenk

Denne havebænk har et sortlakeret aluminiumsstel med sorte nonwood lameller på siddefladen. Således er den helt vedligeholdelsesfri, og den vil se godt ud på den moderne terrasse.

Sort nonwood er stilrent og vedligeholdelsesfrit

Naja havebænken har en god størrelse og kan med fordel bruges ved bålpladsen, som ekstra siddeplads på terrassen eller noget helt tredje. Den har et stel af aluminium og siddeflade belagt med nonwood lameller, som ikke kræver anden vedligeholdelse end en fugtig klud i ny og næ.

Havebænken vil se godt ud på den moderne terrasse, hvor der måske allerede er placeret havemøbler i aluminium, polyrattan og nonwood.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Aluminium og nonwood

Se pris på Naja havebænken hos Havemoebelland

Bananformet havebænk i massiv teak

Denne bananformede havebænk er det rette valg til den hyggelige have, hvor den især stor godt i en rund hyggekrog. Placer den eksempelvis ved bålpladsen eller i et hvilket som helst hjørne, hvor det er oplagt at sidde og nyde udsigten.

Massiv teak er robust og tungt

Havebænken i den halvrunde bananform har plads til 2 personer. Den måler 147 centimeter i bredden, 55 centimeter i dybden og 78 centimeter i højden. I både sæde og ryg er der monteret teaklameller, som gør at luft frit kan passere og vand ikke bliver liggende. Til havebænken kan der købes en hynde, hvis du ønsker at øge siddekomforten. Farverne på hynderne kan du se hos forhandleren.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 147 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på bananformet havebænken hos Havemoebelland

Amalienborg – hvid havebænk i klassisk stil

Til placering midt imellem blomster og planter findes denne smukke havebænk, der oser af dansk sommeridyl. Designet er klassisk og elegant, og den passer ind i stort set alle typer haver.

Hvidlakeret mahogni er holdbart og stilrent

Amalienborg havebænken er udskåret af massivt mahognitræ. Det er en god og holdbar træsort, der ikke lader sig kue af det danske klima. En hvid lakering beskytter desuden træet og giver et smukt og stilrent udseende. Havebænken passer fint ind i næsten alle miljøer. Og hvis du ønsker at fremme en idyllisk atmosfære med et strejf af ægte Morten Korch, så er den et godt valg. Da denne havebænk er fremstillet af massiv træ med hvid lakering, er det en god idé at opbevare den tørt i løbet af vinteren. Sne og kulde kan være hårdt mod de naturlige materialer og den hvide lakering, og det kan være med til at nedsætte bænkens holdbarhed.

 • Velegnet til: 3 personer
 • Længde: 150 cm
 • Materialer: Mahogni

Se pris på Amalienborg havebænken hos Havemoebelland

Mega Recycle – stor havebænk i planker af genbrugsteak

Mega Recycle er en flot og rustik havebænk af genbrugsteak, som er særdeles hårdført og derfor holder meget længe.

Massive teakplanker og 240 centimeter lang

Mega Recycle er opbygget af flotte massive teakplanker, som er lavet af genbrugsteak. Teaktræ er nemlig en af de tætteste og mest hårdføre træsorter i verden, hvorfor det giver god mening at genbruge træet fra eksempelvis gamle udtjente både og huse. Teak er samtidig en eksklusiv træsort, som fremstår med en flot rustik glød, der dog med tiden vil få en flot grå patina. Denne kan dog undgås, hvis du plejer træet regelmæssigt.

Havebænken har en længe på hele 240 centimeter, og der kan således sidde mellem 4 og 5 personer. Den er velegnet til placering sammen med et stort havebord, men den kan også stå for sig selv – eksempelvis i en stor entre.

 • Velegnet til: 5 personer
 • Længde: 240 cm
 • Materialer: Genbrugsteak

Se pris på Mega Recycle havebænken hos Havemoebelland

Casion – elegant havebænk til 2 personer

Casion havebænken er både elegant og vedligeholdesesfri. Den har et klassisk design og passer til 2 personer, som ved tilkøb af hynder kan sidde mageligt.

Ingen løbende vedligeholdelse

Da denne havebænk har et metalstel og er monteret med polyrattan flet i farven “dusty”, kræver den ingen form for løbende vedligeholdelse. Du kan derfor nøjes med at tørre den over med en opvredet klud, hvis du synes at den er blevet støver eller nusset af at stå udenfor. Farven “dusty” er en blanden af grå og sand, og den passer således rigtig fint ind sammen med grønne planter på en lyst indrettet terrasse.

Til denne havebænk kan der naturligvis også tilkøbes en bænk, og i samme serie findes også en stol så du kan lave en kombination til placering omkring et havebord.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 126 cm
 • Materialer: Polyrattan og metal

Se pris på Casion havebænken hos Havemøbelland

Cane-line Edge – enkel havebænk i aluminium og flettede fibre

Havebænken er en del af Edge-serien fra Cane-line. Serien består af en række stilrene havemøbler i gode lette materialer, som du nemt kan placere i flere slags haver. Bænken har et sortlakeret aluminiumsstel, og siddefladen er lavet af særlige flettede fibre, der ikke kræver nogen vedligeholdelse. Havebænken kan med fordel placeres ved hoveddøren, på altanen eller i den lille forhave.

Aluminium og vedligeholdelsesfri fibre

Cane-line Edge er en lille havebænk på kun 117 centimeter. Den er en del af Edge-serien, og du kan således kombinere flere forskellige havemøbler herfra med hinanden. Siddefladen er lavet af særlige fibre, som er flettede og let elastiske. Det betyder at du har en god siddekomfort, selvom designet er meget stilrent og let.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 117 cm
 • Materialer: Aluminium og flettede fibre

Se pris på Cane-line Edge havebænken hos TrendyLiving

HAY Palissade – havebænk i minimalistisk design

HAY-Palissade-Havebaenk

Modsætninger mødes i denne havebænk fra HAY, som er kraftig uden at være fyldig og let uden at være sart. Det kan lade sig gøre på grund af det rillede og let afrundede ståldesign med slanke linjer, som giver havebænken et helt unikt udseende.

Del af en moderne serie, som fås i 3 farver

HAY Palissade havebænken er en del af en kollektion af udendørs havemøbler, som er designet af Ronan & Erwan Bouroullec. Der er kredset for detaljerne i alle aspekter på denne havebænk, som både er behagelig at sidde i og ser godt ud på den moderne terrasse.

Havebænken fås i antracitgrå, lysegrå eller grøn, så der er en farve til enhver smag. Den er lavet i stål, som efterfølgende er elektrogalvaniseret og pulverlakeret for bedste holdbarhed på terrassen.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 128 cm
 • Materialer: Stål

Se pris på HAY Palissade havebænken hos TrendyLiving

Sika-Design George – rustik bænk i genbrugsteak

Sika-George-Havebaenk

Den rustikke havebænk fra Sika-Design kan enten benyttes alene eller som del af George-serien, der udover havebænken byder på forskellige haveborde.

Genanvendt teaktræ har flere årtiers holdbarhed

Den rustikke George havebænk er fremstillet af massiv teak med en fortid. Hver planke og hvert ben har således en historie, da det er genanvendt fra andre formål. Teaktræ kan nemlig bruges i flere årtier, og holder sig utrolig smukt hvis det behandles jævnligt med finkornet sandpapir og lidt olie. Havebænken har en længde på 220 meter, og der kan således sidde op til 4 personer. Den er perfekt til placering ved et bålsted, men kan også bruges sammen med et havebord. Den robuste konstruktion er særdeles holdbar, og du skal ikke frygte at den bliver taget af kraftig blæst – teaktræ er nemlig en af de tungeste og mest kompakte træsorter i verden.

 • Velegnet til: 4 personer
 • Længde: 220 cm
 • Materialer: Massiv genanvendt teak

Se pris på George havebænken hos TrendyLiving

Muubs Brooklyn – havebænk i fiberbeton

Muubs-Brooklyn-Beton-Havebaenk

Rå betonelementer har en særlig charme, som ikke findes i andre materialer, og mange er vilde med det rå og rustikke look. Muubs Brooklyn er en fed havebænk i fiberbeton, der passer perfekt ind i den moderne nordiske indretningsstil.

Vedligeholdelsesfri og råt design

Muubs Brooklyn fås i flere forskellige størrelser. Havebænken kan enten placeres i forhaven eller på terrassen, hvor den sagtens kan bruges som siddeplads ved et havebord. Den kan også placeres ved bålpladsen, hvor den kan fungere som kombineret sidde- og afsætningsplads, når der skal ristes pølser eller skumfiduser. Beton kræver ingen løbende vedligeholdelse, og så er materialet særdeles robust. Det tåler alverdens knubs, og der er minimal risiko for ridser og skrammer. Skulle der alligevel komme en ridse eller skramme, vil det ikke kunne ses specielt tydeligt, grundet det i forvejen rå design. Denne havebænk har en længde på 220 centimeter, så der er plads til at 4 personer kan sidde ved siden af hinanden.

 • Velegnet til: 4 personer
 • Længde: 220 cm
 • Materialer: Fiberbeton

Se pris på Muubs Brooklyn havebænken hos TrendyLiving

PLUS – nostalgisk plankebænk til haven

PLUS-Plankebænk

Klassisk og nostalgisk plankebænk fra PLUS, som giver associationer til barndommen. Denne havebænk skaber de bedste rammer for en hyggelig bålaften i haven, hvor ungerne eller vennerne kan grille snobrød eller skumfiduser.

Bænken er lavet med krydsende ben med en planke henover. På den måde sikres bænken et stabilt fodfæste. Endvidere er denne havebænk nem at flytte rundt på, hvorfor den både egner sig til din terrasse eller ved dit bålsted.

Havebænken er utrolig nem at samle, og kræver stort set ingen løbende behandling eller vedligeholdelse. Af denne årsag er PLUS’ nostalgiske havebænk utrolig velegnet til børnefamilier, hvor der kan være begrænset tid til praktiske opgaver.

 • Velegnet til 3-4 personer
 • Længde: 177 cm
 • Materiale: Fyr/gran

Se pris på PLUS plankebæk hos TrendyLiving

HAY Palissade – smart havebænk fra HAYs Palissade serie

HAY-Palissade-Havebænk

Vi har valgt at inddrage endnu en havebænk fra HAYS Palissade serie, grundet seriens unikke og minimalistiske danske design. Havebænken kommer i et neutralt og minimalistisk design, som er velegnet i en have, hvor der ikke ønskes at havebænken skal tage for meget opmærksomhed.

Klassisk dansk design

Palissade serien fra HAY er kendt på sit minimalistiske design med slanke linjer, som bestemt også kommer til udtryk i denne havebænk. Serien er derudover kendt for, at være kraftig uden at være pladskrævende. Af denne årsag, kan denne HAY havebænk pryde enhver terrasse.

Havebænken er lavet af elektrogalvaniseret og pulverlakeret stål, der sørger for, at havebænken kan tåle at stå ude på din terrasse i al slags vejr. Havebænken kræver derudover ikke yderligere vedligeholdelse og er nem at holde.

 • Velegnet til 2 personer
 • Længde: 128 cm
 • Materiale: Stål

Se pris på HAY Palissade havebænken hos TrendyLiving

Lene Bjerre Mandisa – havebænk i bambus

Bambus-Bænk

Det danske designhus, Lene Bjerre, er blandt andet kendt for yderst unikke og flotte bambusmøbler. Bambus giver et rolig og naturligt look, som de fleste

100% organisk og bæredygtig

Denne havebænk er lavet på 100% organisk og bæredygtigt materiale, og er en del af en organisk møbelserie. Mandisa er håndlavet på den højeste kvalitet af bambus. Ved køb af denne bambus havebænk har du mulighed for, at skabe en naturlig afslappet zone på din terrasse, hvor naturen kan få lov at udspille sig.

Vær opmærksom på, at havemøbler af bambus kræver vedligeholdelse. De kræver som udgangspunkt en behandling om foråret og efteråret og bør jævnligt tørres af med en fugtig klud.

 • Velegnet til 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materiale: Bambus

Se pris på Lene Bjerre Mandisa hos TrendyLiving

Se også artiklerne: Lysterapilampe test – her er de 5 bedste og sådan bruges de 

Se vores artikel om: Funktionelle og moderne læhegn – Find de bedste læhegn til haven, terrassen eller altanen 

Denne side er anmeldt af: Christoffer S. Thorsen Rating 5/5

Dette indlæg har fået 4.67 stjerner baseret på 15 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar