Indholdsfortegnelse

En havebænk er både dekorativ og praktisk. Mange bruger den eksempelvis i forhaven eller på altanen, men den kan også bruges ved bålstedet eller som supplement til eksisterende havemøbler. I denne artikel har vi samlet 28 flotte og populære havebænke, som er eftertragtede i de danske haver. Se dem herunder:

Halong – havebænk af bambus


Halong-Havebaenk
Halong havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Set på ILVA

Halong er en flot rustik havebænk af bambus, som er et bæredygtigt og nemt materiale. Bambus er fra naturens side et hårdt og robust materiale, så havebænken i denne serie kræver kun minimal pasning og pleje.

I samme serie finder du flere forskellige møbler til haven, og du kan således sammensætte et helt arrangement med disse møbler, og dermed indrette både en stor eller lille terrasse. Havebænken vil desuden være dekorativ til brug indendørs, og her er det nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Mens benene og bunden af havebænken er bygget op om bambusrør, er sædet opbygget af flere små stykker bambus. Det betyder at siddefladen er helt jævn, således at du også kan bruge bænken som afsætningsplads for blomsterkrukker, en lampe eller hvad du ellers måtte ønske.

Havebænken måler 132 centimeter i længden, og der er således plads til at op imod 3 personer kan sidde komfortabelt ved siden af hinanden.

 • Velegnet til: 2-3 personer
 • Længde: 132 cm
 • Materialer: Bambus

Se pris på Halong havebænken hos ILVA

PLUS Funkis havebænk – stilren bænk i fyr/gran


PLUS Funkis havebænk

Set på Frishop

 

Det kræver ikke meget udstyr eller mange møbler at gøre haven til en oase, der indbyder til hyggelige stunder og afslapning. Tit og ofte kan en havebænk gøre hele forskellen.

Når den bedste bænk til haven eller terrassen skal vælges, skal du forholde dig til materialer. De mest slidstærke møbler til udendørs brug laves i hårdt træ. 

Denne PLUS Funkis bænk er fremstillet i naturmaterialer af hhv. fyr og gran. Bænken er nem at vedligeholde. 

Træbænken er grundmalet fra producenten af. Derved skal du ikke til at forholde dig til klargøring af bænk, før den tages i brug derhjemme. 

Benene og stellet på bænken er lavet i stål, så du får et produkt med maksimal holdbarhed. 

Den skarpe pris på bænken gør den ekstra attraktiv for dig, der går op i haveforskønnelse, og som nyder at opholde dig udendørs.

Specifikationer

 • Konkurrencedygtig pris
 • Slidstærkt og vejrbestandige materialer 
 • Tidløst design

Se pris på PLUS Funkis havebænk hos Frishop

WOUD Ray Bænk – en holdbar bænk med et elegant udtryk


Set på Unoliving

Woud RayBænke bliver mere og mere populære – og det gælder såvel i haven som indenfor. Og der er helt bestemt også en grund til, at denne fine, blå sag fra WOUD er meget populær. Den er fremstillet af aluminium og kan derfor holde til al slags vind og vejr. Samtidig giver den fine blå pulverlakering en både diskret, yndig og elegant finish, der vil klæde enhver have eller terrasse. 

Der er desuden tænkt over detaljerne her, idet de fine riller i ryggen ikke kun er til pynt – de forhindrer nemlig regnvand i at lægge sig på bænken.

Bænken kan bruges både ved jeres havebord, midt i haven eller op af en væg. Men faktisk kan du også sagtens bruge bænken indenfor. Stil den for eksempel i jeres entre, når vinteren falder på, hvor den kan være det perfekte stoppested til at tage sko af og på.

Specifikationer

 • Højde: 79,9 cm
 • Længde: 135,9 cm
 • Bredde: 49,9 cm
 • Siddehøjde: 46 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Farve: Blå

Se pris på WOUD Ray Bænk hos Unoliving

Plus Siesta – Trallebænk bænk


Set på Frishop
Plus Siesta bænk/bord – trender hos Pricerunner

 • trender hos Pricerunner

Hvis du er på udkig efter et multimøbel til terrassen, så må du se denne kombination mellem bord og bænk. Produktet her er af Pricerunner i kategorien ’trender’, som vidner om, at det er populært. Møblet, som kan bruges som både bord og bænk, er lavet i drivtømmer i fyr og gran. Hvis du vil have møblet som bord, kan du tilkøbe en glasplade, som gør møblet mere praktisk som bord. Møblet er i et nordisk, moderne look, som vil passe godt til de fleste terrasser og haver. 

Farverne er naturtræfarver i lyse nuancer, mens stellet er i en sort farve.

 • Størrelser: 49x138x43 cm (BxLxH)
 • Produceres af Plus
 • Model: Siesta
 • Behandl for længere holdbarhed
 • Grundmalet drivtømmer
 • Lavet på fyr og gran

Se pris på Plus Siesta bænk/bord hos Frishop

Gardenlife trallebænk – stilig træbænk til haven


Gardenlife trallebænk

Set på Frishop

Denne stilige, sorte trallebænk passer ind i haven, der lægger vægt på de mørkere jordfarver. Det kan bl.a. være haver rige på træer, men også haver med stendiger omkring bedene. Er husets mure hvide, fx på grund af kalkning, kan Gardenlife havebænken dog også give et udsøgt præg af elegance, da sort kontrasterer godt med hvidt og giver et moderne look. Altså har bænken mange muligheder og kan stå enten midt på en terrasse eller op ad en mur. Du kan også sagtens flytte den efter behov.

Diskret bænk til siestaer

Gardenlife bænken har ikke et prangende design, men er i stedet diskret og passer fint ind de fleste steder. Den falder i ét med omgivelserne og kan derfor tjene en rent praktisk funktion, uden den hele tiden kalder øjets opmærksomhed til sig. Det er en fin bænk til haven for dig, der trænger til at hvile benene efter hårdt havearbejde og derfor kunne have brug for en siesta i skyggen. Leder du efter en bænk til små pauser, er Gardenlife et billigt bud, der kan være værd at tage i betragtning.

 • Velegnet til: 2 personer.
 • Længde: 120 cm.
 • Materialer: Træ.

Se pris på Gardenlife trallebænk hos Frishop

Skagerak Drachmann – havebænk med prægtigt ryglæn


 

Skagerak DrachmannDrachmann bænken fra Skagerak er lavet af lyst teaktræ og bærer et prægtigt udseende med et flot ryglæn, hvis lægter danner flotte kryds. Modsat andre havebænke, der blot tjener det rent praktiske formål at give et sted at sidde for at slappe af, løfter Drachmann bænken din haves æstetiske værdi ved at være et flot møbel, der specielt placeret uden for skygge udstråler stil og elegant raffinement.

Oven i det er bænken stabil takket være de tykke ben og den solide ramme under bænkbrædderne, så alt i alt har du i denne bænk et luksusmøbel, der modstår al slags vejr og holder sig over flere år.

Får sølvgrå patina med tiden

Apropos bænkens evne til at holde sig over årene, vil du erfare, at med tiden vil den lysebrune farve fra teaktræet erstattes af sølvgrå patina, så ønsker du en havebænk, der ligesom rødvin bliver bedre med årene, er Drachmann bænken en investering værd. Vælger du at give den en chance, vil du vide, at den kan bruges som bænk ved det udendørs bord, uden du går på kompromis med komfort.

 • Velegnet til: 3 personer.
 • Længde: 165 cm.
 • Materiale: Teaktræ.

Mandalay Marguerit – ikonisk havebænk


Mandalay MargueritSet på Shopping.coop.dk

Brædder af teaktræ understøttet af en ramme i pulverlakeret aluminium udgør den ikoniske havebænk, hvis historie rækker helt tilbage til de første Marguerit bænke i 50’erne og 60’erne. Den karakteristiske, hvide bue øverst og ryglænets brædder, der er arrangeret nærmest som tangenter, giver Marguerit bænken fra Mandalay høj æstetisk værdi. Ideelt ville det være at placere bænken i en lysning, for at stille den i skygge eller op langs en mur ville stække dens meget romantiske design.

Du kan være vis på, at bænken vil være noget, gæsterne bemærker, når du inviterer dem ud i haven en solskinsrig sommerdag. Og du kan blive ved med at imponere dem år for år, for bænken har ikke brug for anden behandling end at blive påført med nogle hvide sæbespåner eller lidt teaktræsolie.

Handl med god samvittighed – teaktræ imødekommer bæredygtighedskrav

Køber du Marguerit bænken fra Mandalay, handler du med god samvittighed, for leverandøren af teaktræet overholder EU’s krav til bæredygtigt skovbrug krystalliseret i FLEGT-ordningen. Det er din garant for, at anvendte træer er fældet under hensyntagen til miljøet og uden rovdrift på naturen.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 112 cm.
 • Materialer: Teaktræ og aluminium

Se pris på Mandalay Marguerit hos Shopping.coop.dk

VidaXL – havebænk i akacietræ – kan nemt foldes sammen


Set på vidaXL

vidaXL havebænk i akacietræDenne praktiske vidaXL havebænk i akacietræ er lav i pris og kan foldes sammen og stilles af vejen, når sommeren er ved at rinde ud. Bænken byder på et behageligt ryglæn og to armlæn, så de, der er så heldige at sidde yderst, kan hvile den ene arm. Ønsker du en havebænk, du ikke har så meget lyst til at have stående året rundt, og bare skal tjene sin funktion, er vidaXL bænken det gode valg.

Bænken er desuden let at samle – og omvendt. Så har du ønske om at skulle den ad for at gøre den endnu mere kompakt, er det en snild sag. Sæt den sammen om foråret, pak den ned om efteråret.

Kan bruges både inden- og udendørs

Bænken er i modsætning til mange andre havebænke også egnet til indendørs brug. Det kunne fx være i sommerhuset eller til det interimistiske langbord ved familiesammenkomster, hvor der er behov for flere siddepladser. Da vidaXL bænken af akacietræ netop er let at flytte rundt på, er det fuldkommen uden besvær at klappe den sammen, flytte den ind i spisestuen og ud igen efter festen.

 • Velegnet til: 2-3 personer.
 • Længde: 120 cm.
 • Materialer: Akacietræ.

Se pris på VidaXL – havebænk hos vidaXL

Tectake Pino havebænk – ultralet at rengøre


Set på (Produktet er udgået)

Tectake Pino havebænkDenne flotte bænks stålstel støtter op om et ryglæn af lameller af plast og træ, hvis bøjede konstruktion naturligt støtter op om den svajende ryg, når du læner dig tilbage. Pino havebænken fra Tectake er derfor ergonomisk komfortabel på andre fronter end blot det at stille et sæde til rådighed. Bæreevnen på hele 250 kg koblet op med valget i holdbare materialer giver bænken lang levetid samt en evne til at modstå mange tunge bagdele og meget dårligt vejr over flere års forløb.

Det til side gør valget i plast som et dominerende materiale også, at bænken er let at gøre ren. Fugleklatter får ikke lov at trænge ind gemme de plastiske lameller og kan derfor let tørres af med en våd klud og lidt knofedt. I Pino fra Tectake får du en komfortabel, solid samt praktisk havebænk.

En bænk med egen niche

Er du derfor på udkig efter en havebænk, der har sin egen niche, når det gælder at sikre god støtte af rygraden, tåle vejrets luner og være let at rengøre, er Tectake Pino et kig værd. Tjek den ud i dag.

 • Velegnet til: 3 personer.
 • Længde: 120 cm.
 • Materialer: Stål, plastik og træ.

Se pris på Tectake Pino hos (Produktet er udgået)

Sika-Design Isabell havebænk – retro bænk med stofpolstring


Set på Hoejgaardbrugskunst.dk

Sika-Design Isabell havebænkSika-Designs yndige Isabell havebænk tåler på grund af stofpolstringen ikke det samme uforsonlige vejr som andre havebænke, men byder på ynde i særklasse. Det retro design gør den stilmæssigt i stand til at passe ind i såvel entreer som ude på terrassen, og den lave vægt på 11,8 kg gør den let nok at flytte omkring. Den hvide polstring giver en unik komfort, du ikke finder ved havebænke, der trækker blot på bænkbrædder i træ eller plastik. Så Isabell er en både yndefuld og behagelig bænk.

Sætter rammen for romantik

Bænken passer fint stillet op ved et middagsbord, hvis der nu skulle komme flere gæster forbi, end I har stole til. Isabell giver siddeplads til yderligere tre personer at gøre godt med. Til de romantiske solnedgange giver bænken et komfortabelt sæde for to, og I får det bedste frem i det hvide stof ved at stille bænken i en lysning eller under en svajende trækrone.

Lad Isabell fra Sika-Design sætte rammen for mange smukke seancer over årets løb. Se påskeliljerne spire om foråret, bedene i fuldt flor om sommeren og efterårets røde løv.

 • Velegnet til: 2-3 personer.
 • Længde: 162 cm.
 • Materialer: Træ og hvidt stof.

Se pris på Sika-Design Isabell hos Hoejgaardbrugskunst.dk

VidaXL – havebænk til børn – klassisk stil og flot ryglæn


Set på vidaXL

vidaXL havebænk til børnDu har en flot bænk til børn i denne vidaXL havebænk, der giver 84 cm siddeplads og derfor nok til to eller måske tre unger afhængigt af alder. Bænkens sædelameller og ryglænets ydre ramme er lavet i solidt træ, der tåler de slag og vippen omkring, som impulsive børn med energioverskud kan udsætte dem for. Samtidig holder ryglænets ramme på et flot motiv af dyr og planter i metal, der giver bænken yndig æstetisk værdi og drager paralleller til blomsterparkers dekorative siddepladser.

Selve stellet består også af metal og trækker i sit design på organiske former a la dem ved antikke møbler, hvor kurver og sindrige bølger dominerer. Samlet set er vidaXL havebænken til børn en fryd for øjet, der giver de små et sted at sidde, der ser ud, som var det skræddersyet lige til dem.

Bænken møder børn i øjenhøjde

Find en bænk til børn, der i modsætning til bænke til voksne ikke får børnene til at ligne diminutive skabninger. vidaXL har en løsning til dig i denne flotte bænk til privat brug i have eller på terrassen.

 • Velegnet til: 2-3 børn
 • Længde: 84 cm.
 • Materialer: Træ og metal

Se pris på VidaXL – havebænk til børn hos vidaXL

HAY Palissade Dining Bench Olive – Flot og enkel bænk fra HAY


 

HAY Palissade Dining Bench OliveEr du på udkig efter en ny havebænk, der passer ind i langt de fleste haveindretninger? Så kan det være, at denne model fra HAY er det, du leder efter. Her er der tale om en meget stilren og enkel havebænk, der bærer præg af et moderne, nordisk design. Modellen er da også tegnet med enkelthed og elegance for øje.

En bænk til flere forskellige formål

Grundet modellens allerede nævnte stilrene design er dette en bænk, der passer til flere forskellige formål; ønsker du at finde en bænkemodel, der passer til en café, bar eller en ganske almindelig have? Her har du bænken, der opfylder alle dine ønsker og krav, hvad end der tale om en bænk til privaten eller andetsteds.

Materiale og farve

Denne smukke bænk fra det velkendte og elskede HAY er fremstillet i pulverlakeret stål, der skal sikre møblet en lang levetid. Endvidere kommer bænken i en flot olivengrøn farve, der gør den særdeles velegnet til den frodige, grønne have.

Modellens specifikationer

Denne bænk har en bredde på 128 cm, en dybde på 70 cm og en højde på 80 cm, altså er dette en bænk med god plads.

Brug MOOD10 for 10 % rabat (gælder kun for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer)

i samarbejde med PriceRunner

Nordal Havebænk – Bænk i polyrattan med hynde


Set på Unoliving

Nordal HavebænkHer er der tale om en flot havebænk med et klassisk design, der gør den velegnet til flere forskellige haver og udearealer. Denne bænk passer både til dig, der ønsker en bænk i haven, hvorfra du kan nyde solen og til en smuk sommerhave. Leder du efter en bænk til en udestue, er denne også en mulighed. Med andre ord er det kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvor denne model kan benyttes.

Modellens udseende og materiale

Som allerede nævnt er der her tale om en bænk med et klassisk og dog stadig meget moderne udtryk. Bænken er fremstillet i vandtæt polyrattan, der tager form som et gitter. Herudover medfølger der, ved køb af denne havebænk, en hynde, der er udformet i 100% polyester. Altså er dette ikke blot en flot havebænk, men derudover også en model, hvor der er taget højde for siddekomforten. Endvidere er modellen yderst slidstærk og robust, altså er der tale om kvalitet til prisen.

Modellens specifikationer

Denne bænk har en siddehøjde på 42 cm og en hyndetykkelse på 5 cm. Endvidere har selve bænken en højde på 83 cm, en længde på 126 cm og en dybde på 76 cm.

Se pris på Nordal Havebænk hos Unoliving

 

VidaXL Havebænk – Klassisk havebænk i sort stål


Set på vidaXL

VidaXL Havebænk - Klassisk havebænkDenne bænk henvender sig i særdeleshed til dig, der søger en havebænk, der passer ind i en klassisk og romantisk have eller i en hyggelig, landlig gårdhave. Med denne bænk er du sikret en model, der tager sig godt ud og giver din have eller dit udendørsareal det sidste touch. Modellen er endvidere beregnet til to personer, så hvad enten du ønsker at tage en slapper under solen eller drikke en kop kaffe sammen med en anden, er der mulighed for det.

Bænkens materiale og udformning

Ved køb af denne bænk er du sikret en model, hvor der er taget højde for en lang levetid. Bænken er udformet i robust og slidstærkt kvalitetstål samt PVC. Altså får du her en prisvenlig model, der holder mange år frem. Bænken er udformet i et klassisk design med armlæn samt en ryg i et flettet gittermønster.

VidaXL Havebænk – Specifikationer

Som allerede nævnt er der her tale om en bænk, der egner sig til to personer. I forhold til modellens specifikke mål, har bænken en længde på 118 cm, en bredde på 50 cm og en højde på 75 cm. Her er bænken til dig, der ikke vil nøjes.

Se pris på VidaXL Havebænk – Klassisk hos vidaXL

Muuto Linear – havebænk af stål og runde ben


 

Muuto-Linear-Havebaenk
Muuto Linear havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Muuto Linear er en serie bestående af moderne havemøbler, hvor denne havebænk også indgår.

På billedet er den vist i mørkegrøn, hvilket komplimenterer havens naturlige farver ganske fint.

Havebænken kan enten stå for sig selv eller kombineres med et bord og en ekstra bænk i samme serie, hvis du ønsker et helt siddearrangement for familie eller venner.

Muuto Linear er lavet af stål, som er galvaniseret og pulverlakeret. Af den årsag kan havebænken tåle at stå ude hele året, og den vil især være dekorativ ved den moderne bolig.

Bænken fås med en længde på enten 110 eller 170 centimeter, og den er designet af Thomas Bentzen.

 • Velegnet til: 2-4 personer
 • Længde: 110 eller 170 cm
 • Materialer: Stål

Brug MOOD10 for 10 % rabat (gælder kun for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer)

i samarbejde med PriceRunner

Cinas Rosenborg – stor havebænk i massiv teak


Rosenborg-Havebaenk

Set på Frishop

Her er en stor og komfortabel havebænk til dig, der sætter pris på ægte naturmaterialer. Rosenborg bænken er fremstillet af massiv teak, som er en af de mest hårdføre og eksklusive træsorter i verden.

Massiv teak er smukt og nemt at vedligeholde

Teaktræ har en række naturlige egenskaber, som gør det velegnet til brug i havemøbler. Træsorten er særdeles hårdfør, og tåler at stå udendørs uden forudgående behandling med træolie og lignende. Det skyldes blandt andet at teak er en meget kompakt og fin træsort med et stort indhold af naturlige olier. Hvis du lader havebænken stå ubehandlet, vil den med tiden få en smuk gråbrun patinering. Du kan også vælge at give den en behandling med finkornet sandpapir og lidt olie, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer. Rosenborg havebænken har et elegant udseende, og passer godt ind i enhver have. Den har en længde på 150 centimeter, og der kan sidde 2-3 personer i den.

 • Velegnet til: 3 personer
 • Længde: 150 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Rosenborg havebænken Frishop

Skagerak Cutter – havebænk i rillet design


Skagerak Cutter
Skagerak Cutter havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.

Se pris her

Cutter-havebænken er indbegrebet af moderne retro. Den er designet af Niels Hvass og fås i eg, teak eller sortbejdset eg. Det nostalgiske design med de rene linjer passer perfekt ind i den moderne indretning, men også i den klassiske have hvor der ønskes rene linjer og minimalistisk charme.

Massivt træ og unikt design

Skageraks Cutter-serie kan bruges til mange formål. Bænken fungerer godt som enten havebænk, entrebænk eller som opbevaringsplads, hvortil der kan købes Trip Trap kasser, der passer under sædet. Uanset om du vælger havebænken i massiv eg, teak eller sortbejdset eg, er den både robust og holdbar. Den tåler at stå ude året rundt, men hvis du ønsker at bibeholde de varme farver, kræver det regelmæssig pleje og beskyttelse. Det rillede design er spændende og udfordrende, og formålet med havebænken var oprindeligt at den skulle passe ind i den elegante have. Serien er dog under tiden blevet videreudviklet med en række tilbehør, så du kan bruge den både inde og ude.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 120 cm
 • Materialer: Massiv teak, eg eller sortbejdset eg

Se pris på Skagerak Cutter havebænken her

Cinas Kenny – stilren tremmebænk i massiv teak


Cinas-Kenny-Havebaenk
Kenny havebænk fra Cinas. Se mere ved at klikke på billedet.
Set på Frishop

Cinas Kenny er en havebænk i massiv teak, som er indkøbst fra statskontrollerede leverandører i Indonesien. Den er meget dekorativ og kan bruges både ude og inde, som del af en moderne eller mere klassisk indretning.

Massiv teak og æstetisk smukt design

Denne havebænk er udskåret af massiv teak, og dens tremmeformede design gør at den fremstår moderne og æstetisk gennemført. Den kan med fordel anvendes til flere formål, og du kan eksempelvis kombinere med et par hynder, hvis du ønsker en øget siddekomfort.

Cinas Kenny kan placeres på både terrassen, i drivhuset eller i entréen, hvis den vil se godt ud og være god som ekstra siddeplads. Med tiden vil det massive teak træ få en flot gråbrun patina. Du kan dog vælge at behandle træet løbende for at bibeholde de varme nuancer.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 104 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Cinas Kenny havebænken hos Frishop

Havebænk af nye trætraller


Havebænk af nye trætraller (1)
Havebænk af nye traller. Se mere ved at klikke på billedet.
Set på Shopping.coop.dk

Traller bruges på byggepladserne til stilladser og har et solidt og hårdført design. I nyere tid er de også blevet populære udenfor byggepladserne, da de nemt kan laves om til bænke, borde, liggestole og meget andet.

Havebænk af nye trætraller fremstår industriel og unik

Det er den danske virksomhed Plus A/S, der står bag designet og produktionen af disse havebænke af trætraller. De fås i drivtømmerfarvet fyrretræ, som giver den et rustikt look. Den fås desuden i flere størrelser, og du kan vælge om du ønsker en underhylde eller ej. Havebænken er lavet ud af en trætralle i massiv fyr, som er skåret i en 45-graders vinkel og derefter sammensat som bænk.

Havebænken kommer som samlesæt med forborede huller til benene, og alle bænkene er unikke forstået på den måde at trætrallerne er fremstillet af råt fyrretræ, som ikke har modtaget nogen former for behandling. Der kan således også forekomme harpiksudtræk, hvorfor vi anbefaler at man tilkøber et par siddehynder.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 138 cm
 • Materialer: Massiv fyr

Se pris på Plus tralle havebænken hos Shopping.coop.dk

Skagerak England – klassisk havebænk i massiv teak


Set på luxoliving.dk

Skagerak England
Skagerak England havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
England havebænken er rummelig og fremstillet i massiv teak. Den er inspireret af England, deraf navnet.

Massiv teak og elegant design

De fleste af os kender Skagerak, og det skal ikke være nogen hemmelighed at vi rigtig godt kan lide havemøbler af teak. Teaktræ er nemlig et af de mest robuste naturmaterialer, og det tåler at stå udendørs i flere årtier. Det holder desuden rigtig fint i det danske klima, hvor det er særdeles modstandsdygtigt overfor blandt andet råd. Skagerak England er en robust havebænk i et smukt design. Den har en række fine detaljer, som gør den velegnet til dekorativ placering i haven eller på altanen. Teaktræ er et tæt og tungt materiale, og derfor egner havebænken sig bedst til en fast placering. Du kan vælge at lade den stå ubehandlet hvis du ønsker en flot gråbrun patinering, men du kan også give en tur med lidt olie hvert halve år, hvis du ønsker at bibeholde de varme farvenuancer.

 • Velegnet til: 3-4 personer
 • Længde: 180 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på Skagerak England hos luxoliving.dk

Skagerak Skagen bænk i teaktræ – topscorer hos forbrugerne


Set på luxoliving.dk

Skagerak Skagen bænk

Skagerak Skagen bænken er blevet vurderet med 5/5 stjerner hos Connox.

Om Skagerak Skagen bænk

Skagen bænken fra Skagerak er en klassisk havebænk, som er lavet af solidt og smukt teaktræ. Den er både yderst dekorativ og har en god siddekomfort. Der er plads til to eller tre personer på bænken. Den er designet af den danske møbeldesigner Mogens Holmriis. Den kan bruges både med og uden hynde.

Teaktræ har den evne, at det patinerer på smukkeste vis, hvis du ikke behandler det med teak-olie, som kan bevare den særlige teaktræsglød.

I forhold til Palissade bænken fra HAY så fremstår denne Skagerak bænk mere klassisk i designet, og en træbænk er markant anderledes end en bænk i stål.

Udvalgte specifikationer

Den dansk-designede havebænk i teaktræ, Skagerak, fra Skagen har blandt andet følgende egenskaber:

 • Mærke: Skagen
 • Materiale: teaktræ
 • Mål: 150 x 58 x 88 cm
 • Sædehøjde: 44 cm
 • Plads til to eller tre personer

Se pris på Skagerak Skagen hos luxoliving.dk

HAY havemøbel Palissade bænk – 5 ud af 5 stjerner


 

HAY havemøbel Palissade bænk

HAY havemøbel – Palissade bænk er blevet tildelt 5 stjerner ud af 5 fra kunder hos Connox.dk.

Om HAY Palissade bænk

I sammenligningen med teaktræsbænken Skagen fra Skagerak, så fremstår Palissade bænken mere moderne og enkel i sit udtryk. En spinkel bænk af stål har et helt andet udtryk end en klassisk bænk af træ. 

Havebænken fra HAY er en del af havemøbelserien, Palissade, der indbefatter borde, stole og bænke. Den er lavet af elektrogalvaniseret pulverlakeret stål, og den er helt enkel i sit udtryk. Den fås i flere farver, så du kan finde den, der matcher resten af dit havemøblement bedst.

Materialet er vejrbestandigt, og bænken kræver derfor ingen vedligeholdelse. Palissade-serien er designet af Ronan & Erwan Bouroullec. Bænken er både solid og enkel i sit udtryk, og den kan bruges både med og uden hynde.

Udvalgte specifikationer

Den elegante og enkle Palissade bænk fra HAY har blandt andet følgende egenskaber:

 • Mærke: HAY
 • Materiale: elektrogalvaniseret pulverlakeret stål
 • Mål: 120 x 42 x 45 cm
 • Uden ryglæn

Brug MOOD10 for 10 % rabat (gælder kun for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer)

i samarbejde med PriceRunner

Paon – sofistikeret havebænk af metal med sæde i bambus


Paon Havebænk (1)
Paon havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.
Set på Moodings

Paon er en elegant havebænk i et sofistikeret design, der kun gør minimalt væsen af sig.

Stellet og ryglænet er fremstillet af tynde metalstænger, som alligevel udgør et stabilt fundament på grund af designet. Dertil kommer en siddeflade af oliebehandlede bambuslameller, som tilfører bænken et flot og charmerende udtryk.

Du kan få Paon havebænken med stel i flere forskellige farver, og på billedet er det den sortlakerede udgave der er vist.

Havebænken har en bredde på 116 centimeter, så her har vi at gøre med en lidt mindre model. Det vurderes at to personer vil kunne sidde mageligt ved siden af hinanden her, og den kan enten placeres indendørs eller udendørs. Der er mange muligheder, og sammen med en hynde eller et lammeskind kan komfortniveauet løftes markant.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 116 cm
 • Materialer: Metal og bambus

Brug MOOD10 for 10 % rabat (gælder kun for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer)

i samarbejde med PriceRunner

Læs også vores artikel om: Den moderne gyngestol

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 


Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Rosenbænk – populær havebænk til fornuftig pris


Coop rosenbænk - Hvid
Rosenbænk. Se mere ved at klikke på billedet.

 

Rosenbænken er en populær klassiker, som gennem tiden har høstet hundredvis af positive anmeldelser fra køberne. Den er både billig og elegant, og som det ses på billedet kan der tilkøbes en hynde for en beskeden merpris.

FSC-certificeret akacietræ – fås i flere varianter

Den flotte hvide havebænk er lavet af akacietræ, som er FSC-certificeret. Det betyder at træet er udvundet fra bæredygtige skovbrug, med henblik på at mindske belastningen på verdens skove. Havebænken fås ikke kun i den hvide udgave som ses på billedet, men også i en umalet eller sort udgave.

Havebænken er perfekt til placering i et lille hyggehjørne eller på den lille altan, hvor den enten kan stå for sig selv eller ved et lille bord. Vælger du at tilkøbe hynden, kan du sågar sidde komfortabelt og nyde kaffen eller maden i det fri.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 130 cm
 • Materialer: Akacietræ

Cane-line Edge – bænk i aluminium


Cane-line-Edge-Havebaenk
Cane-line Edge. Se mere ved at klikke på billedet.

Havebænken er en del af Edge-serien fra Cane-line. Serien består af en række stilrene havemøbler i gode lette materialer, som du nemt kan placere i flere slags haver. Bænken har et sortlakeret aluminiumsstel, og siddefladen er lavet af særlige flettede fibre, der ikke kræver nogen vedligeholdelse. Havebænken kan med fordel placeres ved hoveddøren, på altanen eller i den lille forhave.

Aluminium og vedligeholdelsesfri fibre

Cane-line Edge er en lille havebænk på kun 117 centimeter. Den er en del af Edge-serien, og du kan således kombinere flere forskellige havemøbler herfra med hinanden. Siddefladen er lavet af særlige fibre, som er flettede og let elastiske. Det betyder at du har en god siddekomfort, selvom designet er meget stilrent og let.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 117 cm
 • Materialer: Aluminium og flettede fibre

 

Cane-Line Copenhagen


 

Caneline Copenhagen baenk
Cane-line Copenhagen havebænk. Se mere ved at klikke på billedet.

Cane-Line Copenhagen er en simpel havebænk i hvid aluminium. Den er således let at flytte rundt på,

og så passer den rigtig godt ind i den moderne norske indretning.

Hvidlakeret aluminium kræver ingen vedligeholdelse

En af fordelene ved at vælge en havebænk af aluminium, er at den ikke kræver nogen former for regelmæssig vedligeholdelse. Aluminium er nemlig et robust materiale, som tåler lidt af hvert. Du kan derfor nøjes med at tørre havebænken over med en fugtig klud af og til, når du synes det er nødvendigt. Havebænken fremstår desuden meget let med den hvide lakering, og vil derfor ikke fylde unødigt i det lille hjem.

Cane-Line Copenhagen er designet af Strand + Hvass, og i samme serie findes et bord, som kan bruges sammen med havebænken hvis du ønsker dette.

 • Velegnet til: 2 personer
 • Længde: 121 cm
 • Materialer: Hvidlakeret aluminium

 

Merano


Merano-Havebænk

Klassisk og elegant havebænk fra Merano. Havebænken er fremstillet af FSC-certificeret teaktræ og hvid metal, som giver havebænken et nærmest eventyrligt look.

Med sin forholdsvis korte bredde på 116 cm er denne havebænk ideel på en terrasse, eller i en lille krog i haven, hvor du kan at læse en god bog eller udfolde dine store tanker. Endvidere er denne Merano havebænk også relevant for dig, som har en lille have eller ikke ønsker, at din havebænk skal optage særligt meget plads i din have.

Denne Merano havebænk kræver desuden minimum vedligeholdelse, hvorfor den er perfekt til dig, som ikke nødvendigvis har tiden eller lysten til at behandle dine havemøbler med jævne mellemrum.

 • Velegnet til 2 personer
 • Længde: 116 cm
 • Materiale: Hvid metal og teaktræ

Ceriale Havebænk 


Ceriale Havebænk - komfortabel havebænk med hynde

Er du ude efter en enkel havebænk, som også er rar at sidde på? Så vil denne havebænk ved navn Ceriale være et oplagt køb for dig.

Havebænkens stel er fremstillet i aluminium, der er pulverlakeret. Stellet er dermed i stand til at stå ude i al slags vejr. I købet af denne havebænk medfølger også en hynde, der er fremstillet i polyester og har en grå farve. Du skal dermed ikke selv anskaffe en hynde.

Designet på denne havebænk er enkel og stilrent. Den vil kunne passe ind i enhver have eller på enhver terrasse uanset hvilken indretningsstil, man måtte have.

Da denne havebænk har en hynde, vil den være komfortabel og rar at sidde på i længere tid, hvorved man vil have en god oplevelse og vil kunne nyde enten haven eller terrassen til fulde.

Af praktiske specifikationer kan havebænkens mål nævnes:

 • 100 cm i længden
 • 45 cm i højden
 • 32,5 cm i bredden

Denne havebænk vejer ikke ret meget, da den kun har en vægt på 4,5 kg. Du har dermed mulighed for nemt at kunne rykke rundt på den, hvis du har behov for dette.

 

Se også artiklerne: Lysterapilampe test – her er de 5 bedste og sådan bruges de og Funktionelle og moderne læhegn – Find de bedste læhegn til haven, terrassen eller altanen 

FAQ

🤓 Jeg skal købe en havebænk, men hvilket materiale skal jeg vælge?

Tænk over, hvor meget du vil vedligeholde møblerne. En havebænk i træ kræver vedligeholdelse, samtidig med at der kan opstå små revner med tiden. Hårdttræ har dog ikke brug for den helt stor pleje. Til gengæld kan farven falme. En havebænk i plastic eller aluminium er stort set vedligeholdelsesfri.

🤔 Hvor lang skal min havebænk være?

Du bør gå ud fra funktion og placering. Vil du placere bænken på et mindre område, bør du måske kun gå efter en 2-personers bænk, mens du med fordel kan vælge den store 3-personers bænk til loungeområdet, hvor I jævnligt mødes som familie til større sammenkomster.

💰 Hvor kan jeg placere min havebænk?

Kun fantasien sætter grænser! Placér den op ad husmuren ved hoveddøren, anvend den som et fritstående møbel i haven eller lad den indgå i det større loungeområde. Flere af dagens havemøbler er også så smidige og elegante, at de kan indgå i boligindretningen, f.eks. i entréen eller orangeriet.

🧐 Hvilken trætype skal jeg vælge til min havebænk?

Fælles for træbænke er, at de kræver regelmæssig vedligeholdelse, modsat plasticmøbler. Der kan også opstå små revner over tid. Bambustræ er et bæredygtigt og vedligeholdelsesvenligt materiale, mens hårdttræ som teak ikke har brug for den helt stor pleje. Til gengæld kan træets farve falme. Følg altid producentens anvisninger for vedligeholdelse.


Læs også Havebænk: De 14 bedste havebænke til haven udgivet af furnished.dk.

Denne side er anmeldt af: Christoffer S. Thorsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar