Har du en åben terrasse, en stor have eller en åben grund, ved du, at vinden kan ødelægge muligheden for at nyde en middag udendørs i sommerperioden. Den samme udfordring vil være genkendelige for dig, som bor i lejlighed med altan. Et hegn til læ har praktiske fordele og kan bruges til at skabe en hyggelig stemning på altanen, i haven eller på terrassen.

Derudover kan et hegn til læ bruges til at beskytte dine buske eller store planter i haven, så de skånes bedst muligt i det danske blæsevejr.

Læhegn findes i mange forskellige udgaver og størrelser, så du kan vælge dig den model, der matcher dit formål og dine ønsker. 

Herunder finder du de bedste læhegn, der varierer i pris, anvendelsesformål og design.

Plus Newline Læhegn – perfekt til afskærmning


Set på FrishopPlus Newline Læhegn – perfekt til afskærmning

Dette læhegn er perfekt til at skærme mod fremmede blikke og for vinden. 

Plus Newline læhegn er et lamelhegn med espalier i trykimprægneret gran/fyrretræ. På toppen er der espalier lavet af tyndere lameller. Hegnet er perfekt, hvis du gerne vil have et højt hegn, som skærmer mod vinden, men som også kan skærme, så folk ikke kan se ind. I Danmark kan vi godt lide at være lidt private i vores haver. Dette kan hegnet hjælpe dig med. 

Du har mulighed for at sammensætte hegnet med andre moduler i Newline serien. På den måde bliver hegnet dit helt personlige. Du kan male hegnet, men det ser også super fedt ud i det helt lækre materiale. Træet får efterhånden et sølvgråt udtryk, der bestemt ikke er til det dårligere. 

Træet er samtidig også et materiale, som passer godt ind i en have og går i et med naturen omkring sig. Designet er dermed lækkert, og du kan dermed skærme mod vind og udefrakommendes blikke. Hegnet kræver ingen særlig vedligehold, medmindre du vælger at male det. 

Særlige produktfordele:

 • Fremstillet i holdbare materialer
 • Høj hegn til optimal afskærmning
 • Klassisk design

Se pris på Plus Newline Læhegn hos Frishop

PLUS Futura Hegn – Vedligeholdelsesfrit læhegn til planter og hyggekroge 


Set på Frishop

Til beskyttelse af planer, buske og opstammede træer er der brug for hegn, som kan skærme for vind og vejr. I denne forbindelse vil et mindre samt smalt hegn være ideelt.

Denne PLUS Futura model egner sig perfekt til de formål, hvor der ønskes at blive lavet små hyggekroge i haven, eller hvor der er brug for at skærme nyligt udplantede busker eller træer for kraftig vind. 

Det stilrene og moderne look kan matche enhver have. Den helt store fordel ved at vælge dette kvalitetsprodukt fra PLUS er, at det er skabt i et vedligeholdelsesfrit design. Alt, der skal til for rengøring, er vand og en almindelige køkkensvamp. Dermed kan du få glæde af dit hegn til planter og hyggekroge i mange år frem.

”Futura” er produktnavnet på en række forskellige læhegn, der alle varierer i størrelser og dimensioner. Du kan bruge modellen til at opbygge den krog eller det område i haven, som matcher dine ønsker og behov.

Særlige produktfordele: 

 • Fremstillet i vedligeholdelsesfrit komposittræ
 • Dimensioner: 180x91cm 
 • ”Futura” hegn findes i forskellige størrelser
 • Elegant, sort design

Se pris på PLUS Futura Hegn hos Frishop

PLUS Silence hegn – Elegant designerhegn i teaktræs look 


Set på Frishop

Der kan være flere behov, når det kommer til at vælge hegn til afskærmning i haven. Hos nogle er funktionen det vigtigste, mens det for andre er ønsket at finde et hegn, som både giver optimal privatlivsfred, og som samtidig kan bringe stil og elegance i og omkring boligen.

Hører du til den sidstnævnte gruppe, vil dette ”Silence” hegn være et smagfuldt valg. Det stilfulde hegn findes i mange forskellige moduler, så du kan sammensætte den afskærmningsløsning, som matcher dine behov. 

Hegnet er fremstillet i teaktræsfarvet look, der giver en varm og flot nuance. Hegnet adskiller sig fra hovedparten af andre moderne og funktionelle læhegn både på grund af lamellernes design og ikke mindst som følge af det smukke, gyldne look. 

Lamellerne er sammensat horisontalt og med en anelse mere afstand imellem hver trælamel end strukturen på de klassiske hegn. Dette skaber et stilrent udtryk, som vil give et æstetisk udtryk omkring din have i mange år frem. 

”Silence” findes som noget særligt i skråelementer, så du kan afrunde afskærmningen af din have på bedste, visuelle manér.

Særlige produktfordele

 • Gyldent og varmt look i teaktræ
 • Modellen findes i mange forskellige moduler
 • Du kan sammensætte din egen løsning til afskærmning 
 • Smukt design med de horisontale lameller

Se pris på PLUS Silence hegn hos Frishop

Schou hegn – funktionelt læhegn med udtræk i polyester


Set på (Produktet er udgået)

Når du vælger et hegn med udtræk, får du en funktionel og praktisk løsning til anvendelse i helårsboligen eller i sommerhuset. Du kan bruge denne Schou model forskellige steder i haven og på terrassen, og du kan tilpasse længden på hegnet til dit ønskede formål. 

Hegnet er fremstillet i polyester, der gør det nemt at rulle hegnet ind og ud efter behov. Skulle der komme støv på hegn, er det nemt at vasket rent med en almindelig køkkensvamp.

Hegnet er designet i mørkegrå nuance, der skaber et tidløst og elegant look.

Der medfølger både beslag, skruer og rawplugs, så du kan montere dit læhegn med udtræk et fast sted i haven eller ved huset.

På trods af det moderne look og funktionelle design, kan du spare mange penge ved at vælge dette Schou produkt, der befinder sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen. 

Særlige produktfordele:

 • Praktisk design der kan trækkes ud efter behov
 • Alle beslag til montering medfølger
 • Lang holdbarhed og nemt at vedligeholde
 • Tidløst look og moderne funktion

Se pris på Schou hegn hos (Produktet er udgået)


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Tammer Tukku hegn – Flytbart læhegn i grå polyester


Vil du kunne skabe hyggelige kroge forskellige steder i haven, eller har du brug for at kunne flytte dit læhegn efter behov på terrassen, skal du gå efter en flytbar model.

Den største forskel mellem de moderne læhegn på markedet, er deres materialer. De er enten fremstillet i træ (fast design) eller i polyester (mulighed for mobilitet med produktet).

Når du vælger dette Tammer Tukku hegn, får du masser af fleksible anvendelsesmuligheder med dit hegn til afskærmning. Polyester er et vedligeholdelsesfrit og slidstærkt materiale, der ikke tynger. Du kan således omplacere dit hegn efter dine ønsker. 

Hegnet måler 1,4m i højden og fungerer med udtræk. Du kan opnå en længde til afskærmning på hele 3 meter. 

Udtrækket er nemt og enkelt, da der er et integreret håndtag i den ene side af aluminiumsstængerne. Med et elegant og stilrent polyester læhegn med udtræk kan du få hyggelige, private og rolige stunder i haven eller på terrassen år efter år.

Det er ikke kun funktionaliteten og de mange anvendelsesmuligheder, du får glæde af, når du vælger Tammer Tukku hegnet i polyester. Du kan også glæde dig over prisen, der ligger i den lave ende af skalaen for læhegn.

Særlige produktfordele:

 • Stor mobilitet 
 • Læhegn med udtræk (op til 3m)
 • Antrasitgråt design
 • Lav pris 

PLUS Decora hegn til afskærmning – Hvidt læhegn til terrasse


Ét af de mest almindelige anvendelsesformål med et læhegn er som afskærmning på terrasse. Har du en åben terrasse, eller vil du være fri for, at naboer eller forbipasserende kan få syn ind i din have, vil et hegn være det optimale løsning. 

Der findes hegn til afskærmning i mange udgaver og designs. Til dig med en stor terrasse er der brug for et bredt hegn, der giver optimalt læ uden at fylde visuelt i din have. 

I denne forbindelse kan det være en godt valg med et hvidt, overfladebehandlet læhegn, som skaber et let og elegant udtryk. 

Den store og praktiske ved dette PLUS Decora hegn er, at det er fungicidbehandlet, hvilket giver dig forlænget holdbarhed på dit produkt. Har du planer om at få glæde af dit hegn i mange år frem, skal du gå efter produkter, som er forbehandlet og overfladebehandlet fra producentens side.

Designet på hegnet er skabt til dekoration omkring din terrasse. Øverst oppe er hegnet afsluttet med åbne lameller, som tillader delvist udsyn fra stående niveau. 

For optimal holdbarhed anbefales det, at du efterbehandler hegnet både før og efter montering. 

Særlige produktfordele: 

 • Fremstillet i robust design af fyr og gran
 • Overmalet hvid á 2 omgange fra producentens side
 • Fungicidbehandlet for øget holdbarhed og modstandsdygtighed 
 • Klassisk og elegant design med lameller

 

Plastmo glashegn 


Vil du have en stilren og moderne løsning til din terrasse, når det kommer til at finde afskærmning, som hverken tager udsyn eller plads, kan et hegn i glas være den optimale løsning. 

På en altan kan der være begrænset plads, og det er for de fleste mennesker en oase, hvor det ønskes at bevare mest muligt udsyn. Et læhegn i glas er den stilrene og praktiske løsning, der kombinerer komfort og funktion. Du slipper for at skulle begrænse udsigten, og du kan nyde godt af fordelene ved at kunne sidde i læ på din altan.

Dette moderne Plastmo produkt er skabt i bedste kvalitet med glaspartier, som beskytter tæt på 100% af solens skadelige UV-stråler. 

Glaspartierne er både nemme at vedligeholde og rengøre, og de er samtidig enkle at sætte sammen. Alle ’fag’ (som hvert glasparti betegnes) bliver udregnet præcist i forhold til dine angivne mål i forbindelse med bestilling. 

Et læhegn i glas er den ideelle løsning til dig med altan eller balkon. Det laminerede glas er robust, og det kan ydermere holde på varmen, så du kan få maksimal glæde af din altan hele året. 

Særlige produktfordele: 

 • Findes i forskellige typer af glaspartier 
 • Specialdesignes efter ønsker og mål
 • Simpel montering
 • 98% beskyttelse af UV-stråler
 • Ubegrænset udsyn 
 • Nemt vedligehold 

 

Sådan vælger du det bedste læhegn

Når du er på udkig efter hegn til afskærmning, er det afgørende, at du vælger en model, som matcher dit anvendelsesformål. Mens glashegn er ideelle til balkoner og altaner, er læhegn af trælameller eller polyester egnede til haven og terrassen. 

Design- og smagsmæssigt kan der være forskel på, om du er til et hegn i polyester eller en model skabt af trælameller. 

Vil du være have det nemmeste vedligehold, vil et læhegn udtræk være det rette valg. Du skal ikke behandle dit polyesterhegn, som du skal med et produkt i træ. Når du har et hegn af ubehandlet naturtræ, skal du for- og efterbehandle det med træmaling for optimal slidstyrke og holdbarhed. 

Med det rette læhegn der passer til dit formål, kan du skabe den hyggelige krog i haven til sommer, eller du kan afskærme terrassen fra naboer og forbipasserende og få den fred, du ønsker i boligen eller sommerhuset. 

Se også Nyt hegn: Få inspiration til dit nye hegn lige her! skrevet af håndværker.dk

 

 

FAQ

Hvad er de to forskellige slags læhegn?
Generelt kan du skabe et læhegn på to forskellige måder. Den første måde er ved at plante nogle større buskplanter, som kan være med til at skærme områder af haven imod vind. Den anden – og hurtigere måde – er ved at købe læhegn, som du kan sætte op.
Hvorfor er det vigtigt at have læhegn i haven?
Det er vigtigt at have læhegn i haven, da det kan have mange praktiske fordele. Et læhegn kan være med til at beskytte planter, som står meget udsat i forhold til vind. Dertil kan et læhegn også være med til at afskærme et siddeområde, så du kan sidde i læ.
Hvor bredt bør et læhegn være?
Et læhegn bør være så bredt, som du har behov for. Læhegn findes i mange forskellige bredder, da det varierer fra sted til sted, hvor meget bredde der er brug for, før du danner læ. Derfor bør du vurdere, hvor meget bredde du skal bruge, inden du køber et læhegn.
Hvor meget koster et læhegn?
Prisen på læhegn varierer alt efter, hvilket materiale de er lavet af, såvel som hvilken kvalitet de er i. Dertil afhænger prisen også af, hvor meget læhegn du skal bruge. Dermed har du mulighed for at finde et læhegn, som passer til det budget, som du har til rådighed.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar