En læselampe er ideel til brug på skrivebordet eller ved sengen, da lyset er retningsbestemt og derfor kan peges i den retning der er behov for. Du kan således få god belysning når du læser, men du kan også pege lyset væk og få et dæmpet lys når du arbejder ved computeren. Der findes også små læselamper med batteri, som du kan tage med i bilen, flyet eller teltet – perfekt til dig der elsker at læse når du er på farten.

Vi har håndplukket 9 smarte læselamper, som du kan læse mere om herunder:

Halo Design væglampe – Vintage – Sort

Halo Design væglampe - Vintage - Sort

 • Halo Design væglampe er en populær model indenfor væglamper hos Coop

Halo Design væglampe er en sakselampe, der både er flot og funktionel – og også en klassiker i mange danske hjem. Skærmen er fremstillet i metal, og armen er fremstillet i massivt valnøddetræ, hvilket er en kombination af det industrielle og naturlige, der er meget populært i den skandinaviske indretning og giver modellen et moderne look 

Lampen er designet af Michael Waltersdorff hos Halo Design i deres Vintage serie. Den har farverne sort og valnød, og så har den en størrelse på 13 cm i højden, 18 cm i bredden og 70 cm i dybden. 

Halo Design væglampe hører ind under energiklassen B – E, og benytter LED-lys, hvorfor den kan betragtes som værende mere miljøvenlig end mange andre lignende lamper.

Detaljer:

 • Mål: H13 x B18 x D70 cm. 
 • Lyskilde: LED, 40 Watt (medfølger ikke)

 

Halo Design bordlampe – Watch & Light

 • Halo Design bordlampe - Watch & LightHalo Design bordlampen er en populær model hos Coop.

Denne bordlampe fra Halo Design er en funktionel og smart bordlampe, der ikke blot kan oplyse bordplade, men også kan vise dato, klokkeslæt og temperatur i det givne lokale. Yderligere har lampen også en alarm, så du har muligheden for at bruge lampen som natlampe og vækkeur i én.

Bordlampen er sort og har et enkel, moderne og stilrent design, der benytter LED-lys og har en tretrins lysdæmper, hvilket blot gør den endnu mere velegnet som natlampe. 

Selve lampearmen på bordlampen er fleksibel, så du kan vinkle den til lige præcis dit behov, hvorfor den også er særligt ideel som læselampe. 

Halo Design bordlampen er designet af Michael Waltersdorff i Halo Designs Watch & Light serie, og den måler 50 cm i højden, 18 cm i bredden og 7 cm i dybden. Lyskilden er indbygget LED, og den hører ind under energiklassen B. 

Detaljer: 

 • Mål: H50 x B18 x D7 cm.
 • Lyskilde: LED, 7 Watt (Indbygget)

 

Philip Bro & Dögg Guðmundsdóttir bordlampe – Hiti – U4

 • Philip Bro & Dögg Guðmundsdóttir bordlampe - Hiti - U4Philip Bro & Dögg Guðmundsdóttir bordlampen er en populær model hos Coop.

Hiti bordlampen er lille og karakterfuld med sin skærm i sfærisk form; en smuk organisk form, der fænger med sin enkelhed og mindre om både en gople og en globe.

Bordlampen er fremstillet med tanke på dansk designtradition, og skærmen er lavet i mundblæst glas mens benene er fremstillet i valnøddetræ. Philip Bro & Dögg Guðmundsdóttir bordlampe har farverne natur -farven efter valnøddetræet – og glas.

Philip Bro & Dögg Guðmundsdóttir bordlampen er designet af Philip Bro og Dögg Gudmundsdottir i FDb møblers Hiti serie. Den bruger LED-lys og hører under energiklassen B – E, og så måler den 39,7 cm i højden, 25,8 cm i bredden og 25,8 cm i dybden.

Detaljer:

 • Mål: H38,7 x B25,8 x D25,8 cm.
 • Lyskilde, LED, 40 Watt (medfølger ikke)

 

Muuto Tip – lille læselampe i sortlakeret aluminium

Tip er en fin lille læselampe fra Muuto, som passer godt til skrivebordet i det minimalistisk indrettede rum.

Læselampen fås i flere forskellige farver og har en indbygget LED-lyskilde på 7 Watt, som kan dæmpes efter behov. Det er således en smart og alsidig lampe, der både kan bruges til læsning og som dæmpet belysning når du sidder ved skrivebordet og arbejder på din computer. Selvom læselampen er relativt simpelt designet, kan lyset alligevel peges i den ønskede retning på grund af det lille led der er monteret i armen. Den kan desuden drejes fra side til side.

Muuto Tip er lavet af aluminium og har en højde på 40 centimeter, mens fodens diameter er på 16 centimeter. Den har en 2,5 meter lang ledning, så der er gode muligheder for at finde en optimal placering.

Detaljer:

 • Mål: H40 x Ø16 cm.
 • Lyskilde: LED, 7 Watt (indbygget)

Northern Buddy – læselampe med holder til blyanter og kuglepenne

Den lille Buddy læselampe vandt i 2015 en fornem Northern Student Design Award, hvor den blev udvalgt blandt 130 andre produkter. Det er med andre ord en rigtig fin og nyskabende lille læselampe, som i det spinkle design gemmer på den ekstra funktion.

I foden er der nemlig indrettet en holder som blandt andet kan bruges til kuglepenne, blyanter og hvad du ellers finder praktisk at have ved hånden. Dermed er læselampen ikke kun minimalistisk, men også multifunktionel og perfekt til det lille rum hvor optimal udnyttelse af pladsen er i centrum.

Den lille læselampe har en GU10 fatning, og du kan derfor vælge din foretrukne lyskilde på op til 9 Watt. Buddy måler 49 centimeter i højden og foden er kun 8,5 centimeter i diameter.

Detaljer:

 • Mål: H49 x Ø8,5 cm.
 • Lyskilde: LED, maks. 9 Watt

Kelvin LED Base – stor hvid læselampe til bordet

Denne læselampe har en indbygget LED lyskilde, og armen og hovedet kan justeres i alle vinkler. Det betyder at du har gode muligheder for at tilpasse lyset efter dit behov, og således er læselampen brugbar i mange forskellige situationer.

Kelvin LED Base er designet af Antonio Citterio for FLOS, som er en italiensk designvirksomhed med mere end 50 år på markedet. Læselampen er først og fremmest funktionel, men den har også fået et moderne og stilrent design som passer godt ind i mange typer hjem eller kontorer. Den er skabt til dig der har behov for et rigtig godt arbejdslys ved skrivebordet, og som gerne vil kunne justere læselampen efter behov.

Der medfølger en LED lyskilde på 8 Watt til denne læselampe, så den leveres klar til brug.

Detaljer:

 • Mål: H43,5 cm.
 • Lyskilde: LED, 8 Watt (medfølger)

Club – sort læselampe til gulvet

Den sorte Club læselampe er designet for House Doctor, som er en dansk designvirksomhed med benene solidt plantet i den jyske muld. Herfra udtænker de spændende møbler og indretningsartikler, som alle har et helt unikt og råt twist. Således er House Doctors produkter velegnede i den rå eller rustikke indretning, hvor skandinavisk minimalisme er gennemgående.

Club læselampen er ingen undtagelse hvad angår House Doctors vanlige stil, og således er den både flot og simpel med små kobberdetaljer. Lampen giver et godt retningsbestemt lys, takket være den justerbare lampeskarm med indvendig hvid lakering, så den er perfekt som læselampe ved sofaen eller lænestolen.

Justeringsmulighederne begrænser sig til selve lampeskærmen, som kan drejes eller vippes i den ønskede retning. Dette er dog for de flestes vedkommende tilstrækkeligt, for så længe den står placeres korrekt på gulvet ved siden af stolen eller sofaen, så er det nemt at pege lyset i den rigtige retning.

Detaljer:

 • Mål: H130 x Ø18-20 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Carronade – LED læselampe i slankt design til gulvet

Denne læselampe er designet af Markus Johansson for Le Klint. Den indgår i en ny serie af lamper, som har et flot slankt design med rustikke undertoner.

Læselampen står på 3 slanke ben med messingfødder, og i forlængelse af det ene ben går en lille arm op og holder den tværgående metalpind til selve lampen. Læselampen kan selvfølgelig justeres både op og ned, men også drejes til siderne så du peger lyset i den helt rigtige retning.

Carronade er udformet som en klassisk spotlampe, monteret på et beslag med detaljer i amerikansk valnød og messing. Den kan justeres i højden så den måler fra 111 til 133 centimeter, og der medfølger en E14 LED-pære på 5 Watt.

Detaljer:

 • Mål: H111-133 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 5 Watt (medfølger)

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Tim – læselampe med batteri til rejsen

Den lille Tim-læselampe er perfekt til dig der elsker at læse – også når du er på farten. Den er designet som en miniature-arkitektlampe med 3 indbyggede LR41 knapbatterier (som følger med) og en LED-diode, som giver et godt og langtidsholdbart lys.

Læselampen er designet til at blive klipset fast i toppen af din bog, eksempelvis på bogens omslag, så du har et godt og diskret læselys der ikke generer dine medpassagerer. Læselampens arm er 13 centimeter lang, og den kan desuden stå selv på den lille fod. Således har du den altid indenfor rækkevidde, når du skal læse en bog, et kort eller hvad du ellers måtte have brug for på din vej.

Den lille læselampe fås i både rød og sort, og hos forhandleren er køberne meget tilfredse. Det afspejles i de positive anmeldelser.

Detaljer:

 • Mål: L13 cm.
 • Lyskilde: LED-diode (indbygget)

Se vores artikel om: Ny spisebordslampe? Her er de 7 bedste

Læs også: 13 væglamper i flot og moderne design

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar