En læselampe er ideel til brug på skrivebordet eller ved sengen, da lyset er retningsbestemt og derfor kan peges i den retning der er behov for. Du kan således få god belysning når du læser, men du kan også pege lyset væk og få et dæmpet lys når du arbejder ved computeren. Der findes også små læselamper med batteri, som du kan tage med i bilen, flyet eller teltet – perfekt til dig der elsker at læse når du er på farten.

Vi har håndplukket 10 smarte læselamper, som du kan læse mere om herunder:

Klarinett Mini – lille LED læselampe til natbordet

Denne lille smarte LED læselampe er perfekt til dig der har brug for et godt koncentreret lys ved sengen. Klarinett Mini er nemlig ikke stor af størrelse, men den har et godt retningsbestemt lys.

Som en ekstra smart detalje har denne læselampe to hakker i foden. Dermed kan du sætte din bog på højkant i det ene hak, og lægge din telefon i det andet. Perfekt til det lille soveværelse, hvor pladsen skal udnyttes optimalt. Der er desuden USB-stik på siden, så du kan oplade din smartphone uden at sætte din adapter i væggen først.

Den lille læselampe har indbygget LED lyskilde, og lyset er perfekt til læsning i sengen.

Detaljer:

 • Mål: H46 x Ø15 cm.
 • Lyskilde: LED, 5 Watt (indbygget)

Se pris på Klarinett Mini læselampen hos Luxlight

Carronade – LED læselampe i slankt design til gulvet

Denne læselampe er designet af Markus Johansson for Le Klint. Den indgår i en ny serie af lamper, som har et flot slankt design med rustikke undertoner.

Læselampen står på 3 slanke ben med messingfødder, og i forlængelse af det ene ben går en lille arm op og holder den tværgående metalpind til selve lampen. Læselampen kan selvfølgelig justeres både op og ned, men også drejes til siderne så du peger lyset i den helt rigtige retning.

Carronade er udformet som en klassisk spotlampe, monteret på et beslag med detaljer i amerikansk valnød og messing. Den kan justeres i højden så den måler fra 111 til 133 centimeter, og der medfølger en E14 LED-pære på 5 Watt.

Detaljer:

 • Mål: H111-133 cm.
 • Lyskilde: E14, maks. 5 Watt (medfølger)

Se pris på Carronade læselampen hos Luxlight

Dropp – funktionel LED læselampe til sengen eller bordet

Dropp er en simpel og funktionel LED læselampe i aluminium. Den er perfekt til placering ved siden af sengen, men også til skrivebordet eller andre steder hvor du tit har behov for et godt fokuseret læselys.

Læselampen står på en lille rund fod, hvorpå tænd- og sluk knappen også er monteret. Fra foden går en arm op til selve lampen, og denne kan bevæges i alle retninger. Armen er nemlig bøjelig, så her kan lyset for alvor fokuseres præcist i den retning du ønsker det.

Dropp læselampen har en højde på 35 centiemter, og der er indbygget en LED lyskilde på 3 Watt.

Detaljer:

 • Mål: H35 cm.
 • Lyskilde: LED, 3 Watt (indbygget)

Se pris på Dropp læselampen hos Luxlight

Duett – stor LED læselampe til bord eller væg

Den store LED læselampe i Duett-serien er perfekt til enten skrivebordet eller væggen. Den har en lang todelt arm som kan justeres i flere led, og så medfølger der både beslag til vægmontering og en fod til placering på bordet. Dermed er læselampen multifunktionel, og du kan således nemt finde plads til den i selv små rum.

Læselampen fås i bde hvis eller sort, og den er lavet i metal. Lampehovedet holdes af et beslag i krom, som bryder med det ellers meget minimalistiske design. Hver af de to arme måler cirka 50 centimeter, og det giver således gode muligheder for at fokusere lyset i et mindre område eller løfte lampen op så lyset spredes over et større område.

Der er indbygget en LED lyskilde i denne læselampe, og du kan se både den sorte og den hvide model hos forhandleren ved at klikke på linket herunder.

Detaljer:

 • Mål: H50 cm.
 • Lyskilde: LED, 5 Watt (indbygget)

Se pris på Duett læselampen hos Luxlight

Kelvin LED Base – stor hvid læselampe til bordet

Denne læselampe har en indbygget LED lyskilde, som kan dæmpes efter behov. Det betyder at du har gode muligheder for at tilpasse lyset efter dit behov, og således er læselampen brugbar i mange forskellige situationer.

Kelvin LED Base er designet af Antonio Citterio for FLOS, som er en italiensk designvirksomhed med mere end 50 år på markedet. Læselampen er først og fremmest funktionel, men den har også fået et moderne og stilrent design som passer godt ind i mange typer hjem eller kontorer. Den er skabt til dig der har behov for et rigtig godt arbejdslys ved skrivebordet, og som gerne vil kunne justere læselampen efter behov.

Der medfølger en dæmpbar LED lyskilde på 7,5 Watt til denne læselampe, så den leveres klar til brug.

Detaljer:

 • Mål: H43,5 cm.
 • Lyskilde: LED, 7,5 Watt dæmpbar (medfølger)

Se pris på Kelvin LED Base læselampen hos Luxlight

Eridan – læselampe i børstet stål

EGLO Eridan er en smart og simpel læselampe i et funktionelt design. Den passer fint ind i de fleste indretninger, men grundet designet er den bedst egnet til arbejdspladsen hvor den står perfekt ved siden af computeren.

Læselampen er lavet i børstet stål, som giver den et eksklusivt udtryk. Den står på en rund fod og har en enkelt arm op til lampen, hvor det øverste stykke er fuldt fleksibelt og gør det muligt at justere lyset i en hvilken som helst retning. Skulle læselampen gå hen og blive varm at røre ved, kan du stadig justere lysets retning ved hjælp af den lille metalpind som er monteret over lampefatningen.

Den lille læselampe bruger en GU10 pære og måler 34 centimeter, så den er nem at finde lyskilder til og den kan stå i selv små rum.

Detaljer:

 • Mål: H34 cm.
 • Lyskilde: G10, maks. 5 Watt

Se pris på Eridan læselampen hos Wupti

Apollo – sort læselampe med kip

Apollo læselampen er designet af svenske By Rydéns, der har gjort sig umage for at skabe et specielt og unikt design uden at det virker overtænkt. Det har ført til en smart lille læselampe med en bøjet arm, som tilfører den et spændende twist.

Læselampen er lille af størrelse og sortlakeret med kromdetaljer, så den passer ind i mange slags rum. Den sætter kun et minimalt aftryk på rummets atmosfære, og den lille lampe kan nemt peges i den ønskede retning.

I Apollo læselampen skal der monteres en enkelt GU10 pære på højst 15 Watt, og her er det oplagt at vælge en lille LED lyskilde på højst 5 Watt. Dermed får du et godt læselys, som også kan peges væk når du blot ønsker at lyse skrivebordet op.

Detaljer:

 • Mål: H49 x B34 x L16 cm.
 • Lyskilde: GU10, maks. 15 Watt

Se pris på Apollo læselampen hos Wupti

Club – sort læselampe til gulvet

Den sorte Club læselampe er designet for House Doctor, som er en dansk designvirksomhed med benene solidt plantet i den jyske muld. Herfra udtænker de spændende møbler og indretningsartikler, som alle har et helt unikt og råt twist. Således er House Doctors produkter velegnede i den rå eller rustikke indretning, hvor skandinavisk minimalisme er gennemgående.

Club læselampen er ingen undtagelse hvad angår House Doctors vanlige stil, og således er den både flot og simpel med små kobberdetaljer. Lampen giver et godt retningsbestemt lys, takket være den justerbare lampeskarm med indvendig hvid lakering, så den er perfekt som læselampe ved sofaen eller lænestolen.

Justeringsmulighederne begrænser sig til selve lampeskærmen, som kan drejes eller vippes i den ønskede retning. Dette er dog for de flestes vedkommende tilstrækkeligt, for så længe den står placeres korrekt på gulvet ved siden af stolen eller sofaen, så er det nemt at pege lyset i den rigtige retning.

Detaljer:

 • Mål: H130 x Ø18-20 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Se pris på House Doctor Club læselampen hos Littlethings

Stor læselampe til gulvet fra Bloomingville

Bloomingville er en spændende dansk designvirksomhed, som følger tiden og tendenserne nøje. Denne læselampe er ingen undtagelse, og med det simple og stilrene design passer den perfekt ind i den moderne skandinaviske indretning.

Stellet består af et enkelt sortlakeret metalrør, som ved foden er bøjet til en trekant som holder læselampen i en stabil position. Derudover er selve lampeskærmen i et flot blankt kobberlook, som skaber en flot og varm atmosfære i rummet. Lampeskærmen har også kobber indvendigt, så lyset reflekteres ud i rummet i en varm tone.

Læselampen måler 137 centimeter i højden, og den kan således nemt placeres ved enten lænestolen eller sofaen.

Detaljer:

 • Mål – stel: H137 x B38 x L45 cm.
 • Mål – lampeskærm: Ø14 x H21 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Se pris på Bloomingville læselampen hos Littlethings

Tim – læselampe med batteri til rejsen

Den lille Tim-læselampe er perfekt til dig der elsker at læse – også når du er på farten. Den er designet som en miniature-arkitektlampe med 3 indbyggede LR41 knapbatterier (som følger med) og en LED-diode, som giver et godt og langtidsholdbart lys.

Læselampen er designet til at blive klipset fast i toppen af din bog, eksempelvis på bogens omslag, så du har et godt og diskret læselys der ikke generer dine medpassagerer. Læselampens arm er 13 centimeter lang, og den kan desuden stå selv på den lille fod. Således har du den altid indenfor rækkevidde, når du skal læse en bog, et kort eller hvad du ellers måtte have brug for på din vej.

Den lille læselampe fås i både rød og sort, og hos forhandleren er køberne meget tilfredse. Det afspejles i de positive anmeldelser.

Detaljer:

 • Mål: L13 cm.
 • Lyskilde: LED-diode (indbygget)

Se pris på den lille Tim læselampe hos Coolstuff

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar