Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Top 3 : Hvilken aftrækstørretumbler er bedst?

Top 3 : Hvilken aftrækstørretumbler er bedst?

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Aftrækstørretumblere er et billigt og effektivt alternativ til kondenstørretumblere, og de egner sig især til placering i et rum der ikke tåler megen fugt – eksempelvis et kælderrum, som i forvejen kan være svært at holde tørt. Aftrækstørretumblere sender nemlig dampen fra tøjet ud i det fri, hvorimod kondenstørretumblere normalt sender en lille procentdel af dampen ud i rummet.

Til denne artikel har vi gennemgået udvalget hos netbutikkerne, og fundet frem til de bedste og mest populære aftrækstørretumblere. Vi har udvalgt dem på baggrund af et større antal positive anmeldelser, og vi har i alt fundet 5 modeller som du kan læse mere om herunder.

Vores favorit aftrækstørretumbler

Electrolux EDE1072PDW

Bedst vurderet af kunderne Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bedst vurderet af kunderne

Electrolux EDE1072PDW
billig aftrækstørretumbler med stor lugeåbning

 • 4,8/5 stjerner hos Amazon
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • Gør strygningen nemmere og hurtigere
 • Ideel til husholdninger på 3-4 personer
 • Ekstra stor lugeåbning

Electrolux EDE1072PDW er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og derfor kan det betale sig at tjekke priserne på begge modeller. Der kan nemlig være penge at spare.

Derfor anbefaler vi Electrolux EDE1072PDW

Detaljer

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil
 • Dimensioner: 60,0 x 63,0 x 85,0 cm

Denne aftrækstørretumbler er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og den er ligeledes meget populær. Den får ligeledes rigtig mange gode anmeldelser fra køberne, hvilket vidner om at den overordnet set er en ganske god aftrækstørretumbler. Og med tromlekapacitet på 7 kilo er behovet opfyldt hos en mindre familie på 3-4 personer. Det er således en god og fornuftig aftrækstørretumbler, som i øjeblikket er et af de bedste køb. 

Mere om Electrolux EDE1072PDW

Electrolux ejer Zanussi, hvilket forklarer hvorfor nogle af deres hvidevarer er identiske. EDE1072PDW er identisk med den meget populære ZTE7101PZ, hvilket ses i designet. Betjeningspanelet er dog en smule anderledes, men funktionerne er ens.

Aftrækstørretumbleren fra Electrolux har et årligt energiforbrug på 512 kWh og placeres således i energiklasse F, hvilket er normalt for tørretumblere med aftræk. Den har kapacitet til 7 kilo i tromlen, hvilket svarer til behovet for en familie på 3-4 personer. Den påmonterede låge kan både hængsles i højre eller venstre side, og den kræver blot et lille tryk for at åbne.

Støjniveauet ligger på 64 decibel, og der kan monteres aftræk i både venstre side, højre side eller bagtil.

Godt praktisk valg

Blomberg TAF 7231E
Sensorstyret aftrækstørretumbler 

 • Sensorstyret tørring
 • Forskellige praktiske programmer
 • Smart timer-funktion

Her er der tale om en sensorstyret aftrækstørretumbler fra Blomberg i hvid. Modellen kan rumme hele 7 kg tøj og henvender sig derfor til langt de fleste husstande og en klassisk familiestørrelse på mellem 3 og 4 personer, alt efter, hvor meget og hvor ofte, I har brug for tørretumbling af jeres tøj. Tørretumbleren har en vægt på 30 kg og en bredde på 597 mm, en dybde på 584 mm og en højde på 856 mm. Endvidere ligger denne tørretumbler i energiklasse C og har et anslået årligt energiforbrug på 519.5 kWh pr. år. Modellen har et støjniveau på 67 dB, hvilket er ganske normalt for en tørretumbler i denne størrelsesorden. 

Mere om Blomberg TAF 7231E

Detaljer

 • Kapacitet: 7 kg.
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 519 kWh/år
 • Dimensioner: 59,7 x 58,4 x 85,6 cm

Sensorstyring og andre brugbare funktioner

Når man nævner denne Blomberg TAF 7231E aftrækstørretumbler er det svært at komme uden om dens mange gode og brugbare funktioner. Her kan blandt andet nævnes modellens sensorstyrede teknologi, hvilket gør, at du til hver en tid vil undgå unødig overtørring af tøjet samt en unødvendig drift af selve tørretumbleren. Endvidere er modellen udstyret med en sensor, der har til formål at måle, hvor høj restfugtigheden i tøjet er efter vask, for derefter at bestemme, hvor lang og intensiv en tørretid, der er brug for. En anden funktion, der gør denne tørretumbler yderst anvendelig i en travl og til tider stressende hverdag, er dens funktion kaldet ”udskudt start”. Her har du mulighed for at fastsætte en tid, hvor du ønsker tørringen af dit tøj skal påbegyndes. Denne funktion er smart for dig, der ønsker struktur på hverdagen, samt gerne vil undgå at komme hjem til krøllet tøj, der har ligget for længe. Endvidere er det med denne tørretumbler muligt at placere den oven på en vaskemaskine og derved etablere en multifunktionel og pladsbesparende vaskesøjle.

Bedste budgetvalg

AEG T75170AV
aftrækstørretumbler med kapacitet til 7 kilo

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • OptiSense-sensorer til automatisk tørring
 • ÖKOFlow filtersystem
 • Indbygget digitalt display

Denne billige aftrækstørretumbler fra AEG har stor låge og lys i tromlen. Den høster et stort antal positive anmeldelser i flere netbutikker vi har besøgt.

Derfor anbefaler vi AEG T75170AV

Detaljer

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil
 • Dimensioner: 60,0 x 84,4 x 60,0 cm

Med tromle-kapacitet på 7 kilo, indbygget lys og digitalt display er denne aftrækstørretumbler både rummelig og nem at bruge, hvilket bekræftes af de mange positive kundeanmeldelser i de netbutikker, vi har besøgt. Hos blandt andet Whiteaway, Skousen og Lavpriskøkken bemærker flere kunder, at du får høj kvalitet og mange gode funktioner for pengene. Lydniveauet er desuden tåleligt, og generelt vurderes den ikke at være særligt støjende under tørringen. Med mulighed for at montere aftræk i begge sider eller bagtil, kan du placere denne aftrækstørretumbler stort set alle steder. 

Mere om AEG T75170AV

AEG T75170AV er en billig aftrækstørretumbler med kapacitet i tromlen til op til 7 kilo tøj. Der er stor låge, som fra fabrikken er højrehængt. Denne kan dog vendes, hvis du ønsker dette. Maskinen har et årligt energiforbrug på 512 kWh eller hvad der svarer til 4,25 kWh for tørring af 7 kilo tøj. Der kan på denne model monteres aftræk i både højre og venstre side samt bagtil, hvilket giver flere muligheder for placering. I tromlen er der monteret lys, så det er nemt at få overblik over tøjet i maskinen.

AEG T75170AV har en antikrøl funktion, så tøjet ikke krøller i tilfælde af at du ikke får tømt maskinen lige ved programslut. Der er desuden digitalt display i denne model som viser resttid, ligesom der er indbygget restfugtmåler så tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet er tørret. Det betyder at tidsforbruget automatisk nedsættes, hvis du vasker mindre end 7 kilo tøj ad gangen.

 

Opsummering: De 3 bedste aftrækstørretumbler

Se hele tabellen

Se 2 tidligere anmeldte produkter

Zanussi ZTE7101PZ - billig aftrækstørretumbler med stor lågeåbning

Miele T8302

FAQ

Hvilken aftrækstørretumbler er den bedste?
Der findes flere rigtig gode aftrækstørretumblere på markedet i øjeblikket, men nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Electrolux EDE1072PDW, Blomberg TAF 7231E og AEG T7517AV. Tørretumblerne har fået nogle super gode anmeldelser i en række test, da de indeholder nogle smarte og praktiske egenskaber.
Hvor meget koster det at ventilere min aftrækstørretumbler?
Prisen på at ventilere din aftrækstørretumbler varierer en smule alt efter, hvor du køber dine materialer, og hvorvidt du gør arbejdet selv eller får hjælp af professionelle. Dog kan du ca. regne med, at projektet vil komme til at koste dig et sted mellem 800 – 1200 kr.
Er det usundt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler?
Ja, det er yderst usundt og kan være decideret farligt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler. Det skyldes, at udstødningen indeholder CO2. Hvis du derfor ikke har en god nok ventilation, så kan CO2’en ophobe sig i dit hjem, hvilket er farligt og kan i ekstreme tilfælde være livsfarligt.
Kan udstødningen fra en aftrækstørretumbler være skadeligt?
Ja, da udstødningen fra en aftrækstørretumbler hovedsageligt består af CO2, så kan det være skadeligt at indånde det. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din aftrækstørretumbler altid har en god ventilation, og at der ikke ophober sig støv og skidt, som kan hindre ventilationen.

Skal du vælge en aftrækstørretumbler?

En aftrækstørretumbler er billigere i anskaffelse end den dyrere kondenstørretumbler. Samtidig bliver der ikke ledt lige så meget restfugt ud i lokalet, ligesom du slipper for at skulle tømme en beholder med kondensvand løbende. Det betyder dog også, at bor du et sted hvor der ikke er mulighed for at lave aftræk, så kan du ikke anskaffe dig en aftrækstørretumbler, da denne kræver aftræk til det fri. Herunder har vi opstillet en række fordele og ulemper ved tørretumblere med aftræk:

Fordele:

 • Billig at anskaffe
 • Lav udledning af fugt i rummet
 • Nemme at bruge

Ulemper:

 • Kræver aftræk til det fri
 • Bruger mere energi

En aftrækstørretumbler er med andre ord et godt valg til dig der for det meste tørrer tøjet udendørs, men engang imellem ønsker at have mulighed for at tørre tøjet nemt og hurtigt. De bruger lidt mere energi end kondenstørretumblere, men til gengæld findes der gode modeller som koster under en tredjedel af hvad gode kondenstørretumblere gør.

Aftrækstørretumblere er billigst på nettet

Vi anbefaler dig at undersøge priserne grundigt, inden du beslutter dig. Konkurrencen på hvidevarer er høj, og du kan tit opnå yderligere rabatter hvis du henvender dig hos forhandleren, såfremt du finder tørretumbleren billigere andre steder. Whiteaway, Skousen og Elgiganten er blandt de forretninger, som gerne giver yderligere rabat såfremt du enten køber stort ind eller finder varen billigere andre steder.

Se vores artikel om: Udendørs tørrestativ – 11 af de bedste tørrestativer til haven

Læs også: VVS installation af vaskemaskine – få hjælp til gør-det-selv projektet eller kontakt til håndværker

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Har du brug for nemt at finde produkter hos forskellige forhandlere og sammenligne priser, er Google Shopping en stor hjælp. På undersiden til Google kan du nemt få et overblik over markedet, og forbrugerne har også mulighed for at anmelde produkterne.

Forbrugerne på Google Shopping har anmeldt AEG T75170AV, der er testet i praksis af almindelige købere i eget hjem. Aftrækstørretumbleren har fået anmeldelser af mere end 110 forbrugere, der sammenlagt giver en gennemsnitlig bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Generelt er forbrugerne meget tilfredse med den hurtige tørring af tøj.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme