Aftrækstørretumblere er et billigt og effektivt alternativ til kondenstørretumblere, og de egner sig især til placering i et rum der ikke tåler megen fugt – eksempelvis et kælderrum, som i forvejen kan være svært at holde tørt. Aftrækstørretumblere sender nemlig dampen fra tøjet ud i det fri, hvorimod kondenstørretumblere normalt sender en lille procentdel af dampen ud i rummet.

Til denne artikel har vi gennemgået udvalget hos netbutikkerne, og fundet frem til de bedste og mest populære aftrækstørretumblere. Vi har udvalgt dem på baggrund af et større antal positive anmeldelser, og vi har i alt fundet 5 modeller som du kan læse mere om herunder.

Zanussi ZTE7101PZ – billig aftrækstørretumbler med stor lågeåbning

Zanussi ZTE7101PZ er en af de mest populære aftrækstørretumblere i øjeblikket, og med god grund. Den får rigtig mange gode anmeldelser, og så fås den til den meget fornuftig pris på nettet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Zanussi ZTE7101PZ: Aftrækstørretumbleren fra Electrolux-ejede Zanussi får mange positive anmeldelser, og den er i øjeblikket en af de mest populære modeller i flere netbutikker. Køberne er generelt meget glade for maskinens effektivitet, simple betjeningspanel og den ekstra store luge der gør det nemt og bekvemt at fylde og tømme maskinen. Den har desuden kapacitet til hele 7 kilo, og tromlen kan køre i begge retninger så tøjet løsnes og krøller mindre. Denne aftrækstørretumbler vurderes at være et af de bedste køb lige nu. 

Om: Zanussi ZTE7101PZ er en billig aftrækstørretumbler med kapacitet til 7 kilo i tromlen. På denne model er lågen ekstra stor og vendbar, hvilket betyder at du kan vende den i den mest optimale retning i forhold til placeringen. Ydermere åbnes lågen ved hjælp af et let tryk, så du ikke behøver have hånden fri for at trække lågen åben.

Det årlige energiforbrug er for denne aftrækstørretumbler på 512 kWh. Det svarer til energiklasse C, og er gennemsnitligt for tørretumblere med aftræk. Støjniveauet ligger desuden på 64 decibel, hvilket også er gennemsnitligt. Aftrækket kan monteres i enten højre side, venstre side eller bagtil, så der er gode muligheder for at placere maskinen optimalt.

Aftrækstørretumbleren er selvfølgelig sensorstyret, hvilket betyder at fugtindholdet måles og tørretiden tilpasses herefter. Der er indbyggede programmer til blandt andet babytøj, gennemblæsning af kold luft, strygelet plus, jeans, blandet bomuld/syntetisk tøj.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Electrolux EDE1072PDW – billig aftrækstørretumbler med stor lugeåbning

Electrolux EDE1072PDW er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og derfor kan det betale sig at tjekke priserne på begge modeller. Der kan nemlig være penge at spare.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Electrolux EDE1072PDW: Denne aftrækstørretumbler er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og den er ligeledes meget populær. Den får ligeledes rigtig mange gode anmeldelser fra køberne, hvilket vidner om at den overordnet set er en ganske god aftrækstørretumbler. Og med tromlekapacitet på 7 kilo er behovet opfyldt hos en mindre familie på 3-4 personer. Det er således en god og fornuftig aftrækstørretumbler, som i øjeblikket er et af de bedste køb. 

Om: Electrolux ejer Zanussi, hvilket forklarer hvorfor nogle af deres hvidevarer er identiske. EDE1072PDW er identisk med den meget populære ZTE7101PZ, hvilket ses i designet. Betjeningspanelet er dog en smule anderledes, men funktionerne er ens.

Aftrækstørretumbleren fra Electrolux har et årligt energiforbrug på 512 kWh og placeres således i energiklasse C, hvilket er normalt for tørretumblere med aftræk. Den har kapacitet til 7 kilo i tromlen, hvilket svarer til behovet for en familie på 3-4 personer. Den påmonterede låge kan både hængsles i højre eller venstre side, og den kræver blot et lille tryk for at åbne.

Støjniveauet ligger på 64 decibel, og der kan monteres aftræk i både venstre side, højre side eller bagtil.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

AEG T75170AV – aftrækstørretumbler med kapacitet til 7 kilo

aeg-aftraekstoerretumbler-t75170av

Denne billige aftrækstørretumbler fra AEG har stor låge og lys i tromlen. Den høster et stort antal positive anmeldelser i flere netbutikker vi har besøgt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi AEG T75170AV: Med tromle-kapacitet på 7 kilo, indbygget lys og digitalt display er denne aftrækstørretumbler både rummelig og nem at bruge, hvilket bekræftes af de mange positive kundeanmeldelser i de netbutikker, vi har besøgt. Hos blandt andet Whiteaway, Skousen og Lavpriskøkken bemærker flere kunder, at du får høj kvalitet og mange gode funktioner for pengene. Lydniveauet er desuden tåleligt, og generelt vurderes den ikke at være særligt støjende under tørringen. Med mulighed for at montere aftræk i begge sider eller bagtil, kan du placere denne aftrækstørretumbler stort set alle steder. 

Om: AEG T75170AV er en billig aftrækstørretumbler med kapacitet i tromlen til op til 7 kilo tøj. Der er stor låge, som fra fabrikken er højrehængt. Denne kan dog vendes, hvis du ønsker dette. Maskinen har et årligt energiforbrug på 512 kWh eller hvad der svarer til 4,25 kWh for tørring af 7 kilo tøj. Der kan på denne model monteres aftræk i både højre og venstre side samt bagtil, hvilket giver flere muligheder for placering. I tromlen er der monteret lys, så det er nemt at få overblik over tøjet i maskinen.

AEG T75170AV har en antikrøl funktion, så tøjet ikke krøller i tilfælde af at du ikke får tømt maskinen lige ved programslut. Der er desuden digitalt display i denne model som viser resttid, ligesom der er indbygget restfugtmåler så tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet er tørret. Det betyder at tidsforbruget automatisk nedsættes, hvis du vasker mindre end 7 kilo tøj ad gangen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Siemens WT34A2L7DN – brugervenlig aftrækstørretumbler med display

Siemens WT34A2L7DN er en smart og brugervenlig aftrækstørretumbler, som overordnet set får positive anmeldelser fra køberne. Den har et display, som er nyttigt når du gerne vil kunne følge resttiden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens WT34A2L7DN: Denne aftrækstørretumbler fås til en fornuftig pris, selvom den faktisk har en række ekstra funktioner der gør den nemmere at anvende i hverdagen. Det gælder ikke mindst det indbyggede display med visning af resttid, men også de mange programmer og indbyggede timer. Af køberne roses denne aftrækstørretumbler for at være både brugervenlig og effektiv, hvilket formentlig er de vigtigste kriterier hos alle, der er på udkig efter en ny aftrækstørretumbler.

Om: Siemens WT34A2L7DN har kapacitet til 7 kilo vasketøj, hvilket er passende for en gennemsnitlig husstand. Aftrækstørretumbleren placeres i energiklasse C, hvilket er helt normalt. Det skyldes at tørretumblere med aftræk bruger mere energi end kondenstørretumblerne, og derved kan de ikke opnå en højere klassificering. Dens årlige energiforbrug er på 427 kWh for en gennemsnitlig familie, men taller kan variere alt efter hvor flittigt den anvendes.

Med kapacitet til 7 kilo vasketøj er den velegnet til en husstand på op til 4 personer. Den har desuden sensorstyring samt antikrøl-funktion, der lader tromlen rotere i intervaller i op til 90 minutter efter tørreprogrammet er slot. Den har desuden lysindikator der lyser op når programmet er slut, samt når den skal rengøres.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 427 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 66 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre eller bagtil

Miele T8302 – testvindende aftrækstørretumbler

Miele-Aftraekstoerretumbler-T8303

Miele tørretumblere er normalt temmelig dyre, men denne aftræksmodel fås til en fornuftig pris. T 8302 er tidligere blevet testvinder hos Tænk, og den får gode anmeldelser af køberne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Miele T 8302: Miele hvidevarer er generelt i en meget høj kvalitet, og til forskel fra andre producenter har Miele deres egne fabrikker. Desuden er Miele det mærke, som forbrugerne er mest tilfredse med, viser undersøgelse hos Which.co.uk (se link). Dette underbygges desuden i en række testresultater hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk, hvor denne aftrækstørretumbler førhen har været bedst i test. Hos blandt andet Whiteaway og Elgiganten får denne aftrækstørretumbler 5/5 stjerner af kunderne, som vurderer at den lever op til forventningerne og har en god og solid konstruktion. Der er mulighed for at montere aftræk i både venstre side, højre side og bagtil, hvilket giver gode muligheder for placering af maskinen.

Om: Tyske Miele har ry for at fremstille hvidevarer i høj kvalitet, som holder mange år frem. Det skyldes blandt andet at de producerer alle deres produkter på egne fabrikker, primært i Tyskland men også i andre EU-lande. Ifølge Miele er de også den eneste producent, som emaljerer fronten på deres vaskemaskiner, tørretumblere og vaske-tørremaskiner. Den lidt højere pris opvejes derfor af en generelt længere holdbarhed og højere kvalitet. Som med resten af tørretumblerne med aftræk i denne artikel, er Miele T 8302 sensor-styret, hvilket betyder at en indbygget restfugtmåler sørger for at stoppe programmet så snart tøjet er tørt. Der kan tørres op til 6 kilo tøj ad gangen, og maskinen har et lavt lydniveau på kun 63 decibel.

Betjeningspanelet er lige, hvilket gør det nemmere at betjene tørretumbleren i en vaskesøjle, da skrå paneler kan være sværere at se når den står placeret højt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 425 kWh
 • Tørrekapacitet: 6 kg.
 • Lydniveau: 63 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Skal du vælge en aftrækstørretumbler?

En aftrækstørretumbler er billigere i anskaffelse end den dyrere kondenstørretumbler. Samtidig bliver der ikke ledt lige så meget restfugt ud i lokalet, ligesom du slipper for at skulle tømme en beholder med kondensvand løbende. Det betyder dog også, at bor du et sted hvor der ikke er mulighed for at lave aftræk, så kan du ikke anskaffe dig en aftrækstørretumbler, da denne kræver aftræk til det fri. Herunder har vi opstillet en række fordele og ulemper ved tørretumblere med aftræk:

Fordele:

 • Billig at anskaffe
 • Lav udledning af fugt i rummet
 • Nemme at bruge

Ulemper:

 • Kræver aftræk til det fri
 • Bruger mere energi

En aftrækstørretumbler er med andre ord et godt valg til dig der for det meste tørrer tøjet udendørs, men engang imellem ønsker at have mulighed for at tørre tøjet nemt og hurtigt. De bruger lidt mere energi end kondenstørretumblere, men til gengæld findes der gode modeller som koster under en tredjedel af hvad gode kondenstørretumblere gør.

Aftrækstørretumblere er billigst på nettet

Vi anbefaler dig at undersøge priserne grundigt, inden du beslutter dig. Konkurrencen på hvidevarer er høj, og du kan tit opnå yderligere rabatter hvis du henvender dig hos forhandleren, såfremt du finder tørretumbleren billigere andre steder. Whiteaway, Skousen og Elgiganten er blandt de forretninger, som gerne giver yderligere rabat såfremt du enten køber stort ind eller finder varen billigere andre steder.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

3 Comments

 1. Bent Jørgensen Reply

  Skousen matcher ikke laveste pris på nettet hvis det ikke er på lager. Jeg har lige spurgt dem.

 2. Erik Blohm Reply

  Hej
  Ser ud som om, at I er sponsoreret af Skousen og Wupti.
  Har fundet dem billigere.

  • Thomas Reply

   Hej Erik

   Tak for tippet. Del endelig oplysninger om hvor du har fundet den billigere og hvilken model der er tale om – det kommer alle til gavn :-)

   Dog matcher f.eks. Skousen laveste pris på nettet, så hvis deres øjeblikspris ikke er lavest kan den matches. Du kan evt. læse om det på deres webshop, hvis det har interesse.

   Vi er ikke sponsoreret af nogen bestemt. Vi vælger selv hvem vi vil henvise til, da de forskellige netbutikker indgår i et partnernetværk som vi frit kan benytte alt efter hvad der giver mest mening.

   Ved udarbejdelse af artikler ajourfører vi desuden priserne med flere andre prissammenligningssider, for at være sikre på at Skousen/Wupti/m.fl. rent faktisk har de laveste priser – og det er som oftest tilfældet. Desværre kan der altid ske smuttere, og jeg beklager at det var tilfældet her.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Write A Comment