Aftrækstørretumblere er et billigt og effektivt alternativ til kondenstørretumblere, og de egner sig især til placering i et rum der ikke tåler megen fugt – eksempelvis et kælderrum, som i forvejen kan være svært at holde tørt. Aftrækstørretumblere sender nemlig dampen fra tøjet ud i det fri, hvorimod kondenstørretumblere normalt sender en lille procentdel af dampen ud i rummet.

Til denne artikel har vi gennemgået udvalget hos netbutikkerne, og fundet frem til de bedste og mest populære aftrækstørretumblere. Vi har udvalgt dem på baggrund af et større antal positive anmeldelser, og vi har i alt fundet 5 modeller som du kan læse mere om herunder.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.


Electrolux EDE1072PDW – billig aftrækstørretumbler med stor lugeåbning

Electrolux EDE1072PDW er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og derfor kan det betale sig at tjekke priserne på begge modeller. Der kan nemlig være penge at spare.

Derfor anbefaler vi Electrolux EDE1072PDW: Denne aftrækstørretumbler er identisk med Zanussi ZTE7101PZ, og den er ligeledes meget populær. Den får ligeledes rigtig mange gode anmeldelser fra køberne, hvilket vidner om at den overordnet set er en ganske god aftrækstørretumbler. Og med tromlekapacitet på 7 kilo er behovet opfyldt hos en mindre familie på 3-4 personer. Det er således en god og fornuftig aftrækstørretumbler, som i øjeblikket er et af de bedste køb. 

 

 

Om: 

Electrolux ejer Zanussi, hvilket forklarer hvorfor nogle af deres hvidevarer er identiske. EDE1072PDW er identisk med den meget populære ZTE7101PZ, hvilket ses i designet. Betjeningspanelet er dog en smule anderledes, men funktionerne er ens.

Aftrækstørretumbleren fra Electrolux har et årligt energiforbrug på 512 kWh og placeres således i energiklasse F, hvilket er normalt for tørretumblere med aftræk. Den har kapacitet til 7 kilo i tromlen, hvilket svarer til behovet for en familie på 3-4 personer. Den påmonterede låge kan både hængsles i højre eller venstre side, og den kræver blot et lille tryk for at åbne.

Støjniveauet ligger på 64 decibel, og der kan monteres aftræk i både venstre side, højre side eller bagtil.

Specifikationer:

 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Blomberg TAF 7231E – Sensorstyret aftrækstørretumbler 

Blomberg TAF 7231E - Sensorstyret aftrækstørretumbler

Her er der tale om en sensorstyret aftrækstørretumbler fra Blomberg i hvid. Modellen kan rumme hele 7 kg tøj og henvender sig derfor til langt de fleste husstande og en klassisk familiestørrelse på mellem 3 og 4 personer, alt efter, hvor meget og hvor ofte, I har brug for tørretumbling af jeres tøj. Tørretumbleren har en vægt på 30 kg og en bredde på 597 mm, en dybde på 584 mm og en højde på 856 mm. Endvidere ligger denne tørretumbler i energiklasse F og har et anslået årligt energiforbrug på 519.5 kWh pr. år. Modellen har et støjniveau på 67 dB, hvilket er ganske normalt for en tørretumbler i denne størrelsesorden. 

Sensorstyring og andre brugbare funktioner

Når man nævner denne Blomberg TAF 7231E aftrækstørretumbler er det svært at komme uden om dens mange gode og brugbare funktioner. Her kan blandt andet nævnes modellens sensorstyrede teknologi, hvilket gør, at du til hver en tid vil undgå unødig overtørring af tøjet samt en unødvendig drift af selve tørretumbleren. Endvidere er modellen udstyret med en sensor, der har til formål at måle, hvor høj restfugtigheden i tøjet er efter vask, for derefter at bestemme, hvor lang og intensiv en tørretid, der er brug for. En anden funktion, der gør denne tørretumbler yderst anvendelig i en travl og til tider stressende hverdag, er dens funktion kaldet ”udskudt start”. Her har du mulighed for at fastsætte en tid, hvor du ønsker tørringen af dit tøj skal påbegyndes. Denne funktion er smart for dig, der ønsker struktur på hverdagen, samt gerne vil undgå at komme hjem til krøllet tøj, der har ligget for længe. Endvidere er det med denne tørretumbler muligt at placere den oven på en vaskemaskine og derved etablere en multifunktionel og pladsbesparende vaskesøjle. 

 


AEG T75170AV – aftrækstørretumbler med kapacitet til 7 kilo

aeg-aftraekstoerretumbler-t75170av

Denne billige aftrækstørretumbler fra AEG har stor låge og lys i tromlen. Den høster et stort antal positive anmeldelser i flere netbutikker vi har besøgt.

Derfor anbefaler vi AEG T75170AV: Med tromle-kapacitet på 7 kilo, indbygget lys og digitalt display er denne aftrækstørretumbler både rummelig og nem at bruge, hvilket bekræftes af de mange positive kundeanmeldelser i de netbutikker, vi har besøgt. Hos blandt andet Whiteaway, Skousen og Lavpriskøkken bemærker flere kunder, at du får høj kvalitet og mange gode funktioner for pengene. Lydniveauet er desuden tåleligt, og generelt vurderes den ikke at være særligt støjende under tørringen. Med mulighed for at montere aftræk i begge sider eller bagtil, kan du placere denne aftrækstørretumbler stort set alle steder. 

 

 

Om:

AEG T75170AV er en billig aftrækstørretumbler med kapacitet i tromlen til op til 7 kilo tøj. Der er stor låge, som fra fabrikken er højrehængt. Denne kan dog vendes, hvis du ønsker dette. Maskinen har et årligt energiforbrug på 512 kWh eller hvad der svarer til 4,25 kWh for tørring af 7 kilo tøj. Der kan på denne model monteres aftræk i både højre og venstre side samt bagtil, hvilket giver flere muligheder for placering. I tromlen er der monteret lys, så det er nemt at få overblik over tøjet i maskinen.

AEG T75170AV har en antikrøl funktion, så tøjet ikke krøller i tilfælde af at du ikke får tømt maskinen lige ved programslut. Der er desuden digitalt display i denne model som viser resttid, ligesom der er indbygget restfugtmåler så tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet er tørret. Det betyder at tidsforbruget automatisk nedsættes, hvis du vasker mindre end 7 kilo tøj ad gangen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

Har du brug for nemt at finde produkter hos forskellige forhandlere og sammenligne priser, er Google Shopping en stor hjælp. På undersiden til Google kan du nemt få et overblik over markedet, og forbrugerne har også mulighed for at anmelde produkterne.

Forbrugerne på Google Shopping har anmeldt AEG T75170AV, der er testet i praksis af almindelige købere i eget hjem. Aftrækstørretumbleren har fået anmeldelser af mere end 110 forbrugere, der sammenlagt giver en gennemsnitlig bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Generelt er forbrugerne meget tilfredse med den hurtige tørring af tøj.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Zanussi ZTE7101PZ – billig aftrækstørretumbler med stor lågeåbning

Zanussi ZTE7101PZ er en af de mest populære aftrækstørretumblere i øjeblikket, og med god grund. Den får rigtig mange gode anmeldelser, og så fås den til den meget fornuftig pris på nettet.

Derfor anbefaler vi Zanussi ZTE7101PZ: Aftrækstørretumbleren fra Electrolux-ejede Zanussi får mange positive anmeldelser, og den er i øjeblikket en af de mest populære modeller i flere netbutikker. Køberne er generelt meget glade for maskinens effektivitet, simple betjeningspanel og den ekstra store luge der gør det nemt og bekvemt at fylde og tømme maskinen. Den har desuden kapacitet til hele 7 kilo, og tromlen kan køre i begge retninger så tøjet løsnes og krøller mindre. Denne aftrækstørretumbler vurderes at være et af de bedste køb lige nu. 

Om:

Zanussi ZTE7101PZ er en billig aftrækstørretumbler med kapacitet til 7 kilo i tromlen. På denne model er lågen ekstra stor og vendbar, hvilket betyder at du kan vende den i den mest optimale retning i forhold til placeringen. Ydermere åbnes lågen ved hjælp af et let tryk, så du ikke behøver have hånden fri for at trække lågen åben.

Det årlige energiforbrug er for denne aftrækstørretumbler på 512 kWh. Det svarer til energiklasse F, og er gennemsnitligt for tørretumblere med aftræk. Støjniveauet ligger desuden på 64 decibel, hvilket også er gennemsnitligt. Aftrækket kan monteres i enten højre side, venstre side eller bagtil, så der er gode muligheder for at placere maskinen optimalt.

Aftrækstørretumbleren er selvfølgelig sensorstyret, hvilket betyder at fugtindholdet måles og tørretiden tilpasses herefter. Der er indbyggede programmer til blandt andet babytøj, gennemblæsning af kold luft, strygelet plus, jeans, blandet bomuld/syntetisk tøj.

Specifikationer:

 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Tørrekapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Miele T8302

Miele-Aftraekstoerretumbler-T8303

Miele tørretumblere er normalt temmelig dyre, men denne aftræksmodel fås til en fornuftig pris. T 8302 er tidligere blevet testvinder hos Tænk, og den får gode anmeldelser af køberne.

Derfor anbefaler vi Miele T 8302: Miele hvidevarer er generelt i en meget høj kvalitet, og til forskel fra andre producenter har Miele deres egne fabrikker. Desuden er Miele det mærke, som forbrugerne er mest tilfredse med, viser undersøgelse hos Which.co.uk (se link). Dette underbygges desuden i en række testresultater hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk, hvor denne aftrækstørretumbler førhen har været bedst i test. Hos blandt andet Whiteaway og Elgiganten får denne aftrækstørretumbler 5/5 stjerner af kunderne, som vurderer at den lever op til forventningerne og har en god og solid konstruktion. Der er mulighed for at montere aftræk i både venstre side, højre side og bagtil, hvilket giver gode muligheder for placering af maskinen.

 

Om:

Tyske Miele har ry for at fremstille hvidevarer i høj kvalitet, som holder mange år frem. Det skyldes blandt andet at de producerer alle deres produkter på egne fabrikker, primært i Tyskland men også i andre EU-lande. Ifølge Miele er de også den eneste producent, som emaljerer fronten på deres vaskemaskiner, tørretumblere og vaske-tørremaskiner. Den lidt højere pris opvejes derfor af en generelt længere holdbarhed og højere kvalitet. Som med resten af tørretumblerne med aftræk i denne artikel, er Miele T 8302 sensor-styret, hvilket betyder at en indbygget restfugtmåler sørger for at stoppe programmet så snart tøjet er tørt. Der kan tørres op til 6 kilo tøj ad gangen, og maskinen har et lavt lydniveau på kun 63 decibel.

Betjeningspanelet er lige, hvilket gør det nemmere at betjene tørretumbleren i en vaskesøjle, da skrå paneler kan være sværere at se når den står placeret højt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: F
 • Årligt energiforbrug: 425 kWh
 • Tørrekapacitet: 6 kg.
 • Lydniveau: 63 dB
 • Aftræksmuligheder: Venstre, højre eller bagtil

Læs også: Smal vaskemaskine – her er de 4 bedste lige nu


Skal du vælge en aftrækstørretumbler?

En aftrækstørretumbler er billigere i anskaffelse end den dyrere kondenstørretumbler. Samtidig bliver der ikke ledt lige så meget restfugt ud i lokalet, ligesom du slipper for at skulle tømme en beholder med kondensvand løbende. Det betyder dog også, at bor du et sted hvor der ikke er mulighed for at lave aftræk, så kan du ikke anskaffe dig en aftrækstørretumbler, da denne kræver aftræk til det fri. Herunder har vi opstillet en række fordele og ulemper ved tørretumblere med aftræk:

Fordele:

 • Billig at anskaffe
 • Lav udledning af fugt i rummet
 • Nemme at bruge

Ulemper:

 • Kræver aftræk til det fri
 • Bruger mere energi

En aftrækstørretumbler er med andre ord et godt valg til dig der for det meste tørrer tøjet udendørs, men engang imellem ønsker at have mulighed for at tørre tøjet nemt og hurtigt. De bruger lidt mere energi end kondenstørretumblere, men til gengæld findes der gode modeller som koster under en tredjedel af hvad gode kondenstørretumblere gør.

Aftrækstørretumblere er billigst på nettet

Vi anbefaler dig at undersøge priserne grundigt, inden du beslutter dig. Konkurrencen på hvidevarer er høj, og du kan tit opnå yderligere rabatter hvis du henvender dig hos forhandleren, såfremt du finder tørretumbleren billigere andre steder. Whiteaway, Skousen og Elgiganten er blandt de forretninger, som gerne giver yderligere rabat såfremt du enten køber stort ind eller finder varen billigere andre steder.

Se vores artikel om: Udendørs tørrestativ – 11 af de bedste tørrestativer til haven

Læs også: VVS installation af vaskemaskine – få hjælp til gør-det-selv projektet eller kontakt til håndværker

FAQ

Hvilken aftrækstørretumbler er den bedste?
Der findes flere rigtig gode aftrækstørretumblere på markedet i øjeblikket, men nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Electrolux EDE1072PDW, Blomberg TAF 7231E og AEG T7517AV. Tørretumblerne har fået nogle super gode anmeldelser i en række test, da de indeholder nogle smarte og praktiske egenskaber.
Hvor meget koster det at ventilere min aftrækstørretumbler?
Prisen på at ventilere din aftrækstørretumbler varierer en smule alt efter, hvor du køber dine materialer, og hvorvidt du gør arbejdet selv eller får hjælp af professionelle. Dog kan du ca. regne med, at projektet vil komme til at koste dig et sted mellem 800 – 1200 kr.
Er det usundt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler?
Ja, det er yderst usundt og kan være decideret farligt at indånde udstødningen fra en aftrækstørretumbler. Det skyldes, at udstødningen indeholder CO2. Hvis du derfor ikke har en god nok ventilation, så kan CO2’en ophobe sig i dit hjem, hvilket er farligt og kan i ekstreme tilfælde være livsfarligt.
Kan udstødningen fra en aftrækstørretumbler være skadeligt?
Ja, da udstødningen fra en aftrækstørretumbler hovedsageligt består af CO2, så kan det være skadeligt at indånde det. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din aftrækstørretumbler altid har en god ventilation, og at der ikke ophober sig støv og skidt, som kan hindre ventilationen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

3 kommentarer

 1. Bent Jørgensen Svar

  Skousen matcher ikke laveste pris på nettet hvis det ikke er på lager. Jeg har lige spurgt dem.

 2. Erik Blohm Svar

  Hej
  Ser ud som om, at I er sponsoreret af Skousen og Wupti.
  Har fundet dem billigere.

  • Hej Erik

   Tak for tippet. Del endelig oplysninger om hvor du har fundet den billigere og hvilken model der er tale om – det kommer alle til gavn :-)

   Dog matcher f.eks. Skousen laveste pris på nettet, så hvis deres øjeblikspris ikke er lavest kan den matches. Du kan evt. læse om det på deres webshop, hvis det har interesse.

   Vi er ikke sponsoreret af nogen bestemt. Vi vælger selv hvem vi vil henvise til, da de forskellige netbutikker indgår i et partnernetværk som vi frit kan benytte alt efter hvad der giver mest mening.

   Ved udarbejdelse af artikler ajourfører vi desuden priserne med flere andre prissammenligningssider, for at være sikre på at Skousen/Wupti/m.fl. rent faktisk har de laveste priser – og det er som oftest tilfældet. Desværre kan der altid ske smuttere, og jeg beklager at det var tilfældet her.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar