Pryd din bolig med en ny facadedør

Når man kommer til en bolig for at besøge bekendte, for et eventuelt køb eller bare til egen bolig i hverdagen, er facadedøren oftest noget af det, der først bliver lagt mærke til. Sammen med vinduerne er den meget afgørende for, hvorledes førstehåndsindtrykket for boligen som helhed tager sig ud. Derfor er det særdeles vigtigt at have en facadedør, der passer til boligens udseende, mens den samtidigt skal være passende til boligens andre vinduer og døre. Formår du at opnå dette, vil du med sikkerhed kunne finde en ny hoveddør, som kan pryde din nye bolig.

Facadedøre fås ikke kun til boliger, da det også kan være til indgangen til et lejlighedskompleks, kontorbygninger eller lignende, hvor det altid er essentielt at finde en flot ny hoveddør, der passer til boligen. Der er dog flere forskellige ting, der er vigtigt at holde sig for øje, når der skal udvælges en ny hoveddør, således du finder den rette dør – uanset hvor den skal benyttes.

Det skal heller ikke være usagt, at en ny hoveddør vil koste noget, og der findes facadedøre i mange forskellige prisklasser, hvor alle kan være med. Dernæst er det vigtigt, at den nye facadedør bliver monteret korrekt, således dens funktion er optimal. Det er faktisk en del sværere at skifte en hoveddør, end man måske lige tror, hvorfor det er en stor fordel at få professionel hjælp til denne del. Her er det dog essentielt at benytte sig af det rette tilbud, hvorfor du bør drage fordel af, at du kvit og frit kan indhente 3 byggetilbud på netop din opgave – derfra kan du så udvælge det bedste.

Ønsker du 3 gratis tilbud på facadedør?

“Klik her for at modtage 3 gratis tilbud”

 

Se videoen herunder om justering af facadedøre:

Facadedørens funktion i hverdagen

Når facadedøren skal monteres, er det essentielt, at den monteres på en sådan måde, at det passer ind i indretningen i boligen. Med dette menes der, at det er vigtigt at overveje åbningsretningen nøje, så det passer bedst ind i jeres hverdag. Åbningsretningerne er naturligvis indad og udad, og der følger flere forskellige fordele ved de to åbningsretninger. Når døren åbner ind ad, opnås fordele såsom:

 1. Det er muligt at åbne og lukke døren uden at skulle have sko på. Det er eksempelvis en fordel, når du skal lukke gæster ind i boligen
 2. Den er let at åbne med varer eller lignende i hænderne
 3. Der er ikke risiko for, at døren slår ud i noget på ydersiden
 4. Den er let at styre

Når døren åbner ud ad, vil du opnå fordele såsom:

 1. Dørens åbning skal ikke optage plads inde i boligen
 2. Døren kan vise sig at stå bedre mod vind og vejr, når den åbner ud ad
 3. Ved sikring ved åbningen undgår du, at den vil slå mod noget ved åbning

Det mest normale er, at døren åbner ind ad grundet de opridsede fordele. Dermed skal det ikke siges, at den anden åbningsretning skal afskrives fuldstændigt, da den er værd at overveje. Det er især gældende, hvis du ikke har for meget plads til, at døren skal åbne ind ad. Det kan være i tilfælde af, at du har et meget småt bryggers, mens indretningen heri kan forårsage, at det ikke er muligt med en åbningsretning ind ad. Det er naturligvis noget, som du kan få rådgivning til af de fagfolk, du ender med at hyre til opgaven.

Priser på hoveddøre

Udover en praktisk foranstaltning som åbningsretningen er det også vigtigt at være opmærksom på det praktiske i forhold til prisen. Når facadedør og pris omtales, er der flere forskellige elementer, der er afgørende. Først og fremmest er det naturligvis meget afgørende, hvilken type af dør, du måtte ende med at vælge. Der er store prisforskelle på forskellige døre, og det er muligt at finde en dør, der kan passe ind i det budget, du end måtte have til rådighed hertil.

Det er muligt at få facadedøre, der koster i underkanten af 1.000 kroner, mens det også er muligt at finde facadedøre i en meget højere prisklasse på flere tusinde kroner. Her skal det nævnes, at jo højere pris, jo bedre vil døren oftest også være. Det er dog en tommelfingerregel, og der vil naturligvis være nogle undtagelser, der dog kan siges at bekræfte reglen. Du kan være heldig at finde et godt tilbud, hvor du får et godt afslag i den oprindelige pris på ny facadedør.

Det anbefales herfor, at du gør følgende, hvis du er på jagt efter en ny facadedør:

 1. Få et overblik over dine behov og krav til en ny facadedør
 2. Undersøg hvilke typer af døre, der passer til dine behov og krav
 3. Læg et budget for, hvor meget den nye hoveddør nogenlunde må koste
 4. Find en balancegang mellem punkt 2 og 3, hvorefter du vil stå med en hoveddør passende til krav, behov samt budget

Dette kan dog være lidt udfordrende, og du kan risikere, at du skal gå på kompromis med enten behov eller pris for at finde det rette tilbud. Dette vil dog heller ikke have den helt store betydning, hvis du finder frem til en hoveddør, som kan fungere i hverdagen og pryder boligens udseende. Derudover kan det være en fordel at holde øje med hoveddør pris løbende, da det kan være, at der kommer et godt tilbud, så du kan finde en dør passende til krav, behov og pris.

Derudover vil prisen også afhænge en hel del af, hvilket materiale du ender med at vælge, da nogle materialer i sig selv er dyrere end andre pr kvadratmeter. Derudover er opbygningen af døren også udslagsgivende for prisen. Jo mere krævende en opbygning vil være, jo højere vil prisen også oftest være. Det kan eksempelvis være, at der er tale om en dør med fyldninger, glasfelter eller lignende, hvilket alt sammen vil have en indflydelse på prisen.

Montering af hoveddør har påvirkning på prisen

Det er dog ikke udelukkende selve døren, der kommer til at afgøre den samlede pris, du skal budgettere med, da det også vil koste noget at få døren monteret. For at opnå den bedste funktionalitet på døren, bedste isolering osv., skal karmene til døren også skiftes. Det er ikke en opgave, der er så let at udføre, hvis ikke du er prøvet i faget, hvorfor det kan være en fordel at søge hjælp fra professionelle.

Her sikrer du sig, at afmonteringen af den gamle facadedør foregår på en sådan måde, at omkringliggende dele på boligen ikke kommer til at tage skade under skiftet. En mindst lige så vigtig pointe er, at du med professionel hjælp sikrer sig, at de nye karme samt selve døren monteres helt korrekt. Det medfører, at åbningen er gnidningsfri, mens døren er solidt monteret og er isoleret på den rigtige måde.

For at få den absolut bedste pris på monteringen, kan det være en fordel at indhente de tre tilbud, da du herved kan sikre dig, at du får det bedste tilbud. Det er ganske enkelt, uforpligtende og gratis at indhente tilbuddene, hvorfor det altid kan svare sig at gøre, da du ikke mister noget ved at gøre det. Det foregår ganske enkelt på følgende måde:

 1. Du udfylder en simpel og enkel formular
 2. Den sendes til forskellige firmaer
 3. Firmaerne leverer et tilbud til dig, og de ved, at det skal være det bedste for, at de er i betragtning til at blive valgt af dig
 4. Du får 3 tilbud
 5. Du vælger det bedste og får derigennem den bedste pris

Det er en let proces, og det kan vel aldrig skade at få et tilbud? Og måske er det endda så godt, at du skal have udskiftet din hoveddør til en ny, der kan præge din boligs udseende positivt.

Vælg en facadedør i det rette udseende

Når der er styr på det praktiske i forhold til valg af ny hoveddør, er det også vigtigt at få valgt en variant i det rette udseende og i det rette materiale. Der findes mange forskellige typer af hoveddøre, hvilket eksempelvis er gældende for hoveddør med glas. Denne giver ekstra lys ind i boligen, selvom døren er åben, og det er klart en af de mest populære typer af døre. Den fungerer på mange måder som et ekstra vindue, hvilket er en fordel, da du derved får et meget lyst bryggers. Skal facadedøren derimod bruges til en garage, depotrum, bagdør eller lignende, er det måske ikke nødvendigt, og det er vigtigt, at du får dette afstemt med dine krav og behov.

Det er forskelligt fra dør til dør, hvorledes glasset i døren er placeret. Nogle døre har mindre vinduer i toppen formet som en cirkel, halvcirkel, firkanter, ruder eller lignende. Andre mere klassiske modeller er produceret med glas i den øverste halvdel og dørens materiale i den resterende del af døren. Andre døre har blot selve rammen i kanten samt den midterste del af rammen, der deler døren i to, hvor begge halvdele så er beklædt med glas. Der udvikles i dag typer af glas, der er særdeles stærke og robuste, hvorfor der skal en del til at beskadige det.

De beskrevne typer af døre, placeringer af glas osv. er blot et meget småt udpluk af de forskellige typer af døre, der findes på markedet. En fordel ved de mange forskellige typer af døre, der findes på markedet, er, at du med sikkerhed vil kunne finde en type af dør passende til netop din bolig. Noget af det vigtige er dog, at du finder en dør passende til din bolig samt andre vinduer, således det hele indgår i en harmonisk sammenhæng.

Forskellige udseender kan bidrage forskellige til boligen

En anden fordel ved de mange forskellige typer af døre i forskellige udseender er også, at de kan bidrage til boligens udseende. Ved at få valgt det rette look, kan du faktisk pryde din bolig yderligere og give den et endnu bedre udseende, end den allerede har. Det samme er gældende for vinduerne, som dog også er vigtige at matche med en ny hoveddør. Hvis ikke hoveddøren passer til vinduerne, vil den og/eller vinduerne komme til at skille sig ud fra boligen, hvormed der gås på kompromis med harmonien i udseendet.

Bliver vinduerne og hoveddøren derimod matchet og valgt, så de passer godt til boligen, vil det give et nøk i den positive retning for boligens samlede udseende. Det er ikke noget, du skal tage fejl af, da det giver et langt bedre førstehåndsindtryk. Dette er også gældende ved lejligheder, kontorbygninger, skoler, institutioner og lignende. Der findes en god hoveddør til ethvert byggeri – det handler blot om at finde det rette.

Det handler også om at finde en dørtype passende til den bolig, du bor i. Bor du eksempelvis i en palævilla, kan det være passende med mange detaljer i form af fyldninger, spændstykker og lignende. Bor du i en mere moderne villa, kan det være en fordel med en hoveddør i et mere klassisk udseende, således det passer sammen i helheden. Bor du på en bondegård, kan det måske være en fordel med en forholdsvis enkel dør med flere glasfelter, således udseendet minder om bondegårdsvinduer.

Materialemuligheder

Der findes også døre i mange forskellige materialer, hvilket også medfører de mange forskellige udseender. Typer af materialer er:

 • Træ
 • Træ-aluminium
 • Plast
 • Mahogni
 • Og lignende

Det er 4 af de mest benyttede materialer i dørproduktionen. Det er muligt at få døren i træ, hvilket selvfølgelig er behandlet, så det holder godt og er let at vedligeholde. For at gøre funktionen og holdbarheden bedre, er der også lavet døre i et materiale, der er en kombination af træ og aluminium. Ved at vælge en hoveddør af plast, får du muligheden for at kunne vælge mange forskellige farver, mens det også er et miljørigtigt valg grundet god isoleringsevne. Samtidigt har døren af plast også den fordel, at du ikke skal vedligeholde den, mens den stadig har en lang holdbarhedstid.

En træsort, der benyttes til hoveddøre, er mahogni, der er meget modstandsdygtigt grundet dets høje indhold af olie og salt. Modstandsdygtigheden afspejler sig blandt andet i, at vandet preller af døren, når det regner. Det er samtidigt også særdeles flot og langtidsholdbart træ, som kan pryde din bolig mange år frem i tiden.

Når du skal vælge materiale til din nye hoveddør, skal du altså overveje følgende:

 1. Udseende
 2. Materialets klimavenlighed
 3. Hoveddørens udseende i forhold til boligen samt vinduer
 4. Prisen

Det er tre af de vigtigste punkter at have afstemt, når du skal vælge en ny hoveddør til din bolig, kontorbygning, lejlighedskompleks, eller hvor der end måtte være behov for en ny dør.

Vær også klimatisk bevidst i udvælgelsen

Det er også vigtigt, at du er klimabevidst i forbindelse med udvælgelsen af din nye hoveddør, hvilket er vigtigt alle de steder, du ønsker at holde kulden ude og varmen inde. Dette gør du ved at vælge en hoveddør, der har en god isoleringsevne. Er din bolig ikke ordentligt isoleret, vil du opleve, at varmen trækker ud af boligen, mens kulden trækker ind. Her vil du kunne mærke træk, mens du også kan mærke det på din varmeregning.

Det forholder sig nemlig sådan, at din boligs, dit kontors eller lignendes energikilde skal kompensere for varmetabet forårsaget af dårlig isolation. Det vil sige, at varmekilden kommer på periodisk overarbejde, hvilket kræver flere ressourcer, hvilket giver ulemperne:

 1. Det koster mere for dig
 2. Det udleder mere CO2 og er dårligt for klimaet

Sidstnævnte er dog kun gældende, hvis ikke din bolig opvarmes af udelukkende grøn energi. Derfor er det en fordel for din pengepung samt miljøet, såfremt du vælger en hoveddør med god isoleringsevne, således du undgår disse ulemper. Dermed er der også tale om en form for helhedsvurdering i forhold til at få valgt en hoveddør, der hovedsageligt skal passe i forhold til:

 1. Udseende
 2. Isoleringsevne
 3. Pris
 4. Materiale
 5. Åbningsretning

Er disse 5 punkter afstemt, vil du med al sandsynlighed have fundet en ny hoveddør, som du vil blive glad for, og som passer ind i budgettet.

Se også denne lignende artikel på vores side: Find den perfekte foldedør til dig

Det er vigtigt at kunne finde den rette størrelse

Dog er det også værd at nævne størrelsen på døren, da denne naturligvis skal passe med den åbning, den er tiltænkt at skulle lukke. En facadedør i standardmål vil være mulig at finde i en udbyders sortiment, men hvis ikke du skal have standardmål er det også muligt at få lavet facadedør efter mål. Her handler det naturligvis også meget om, hvordan din bolig er bygget op. Ønsker du at få en større dør end den tidligere, vil dette også være en mulighed at indhente et tilbud på.

Når du skal tage mål til din nye dør, er det vigtigt, at du er opmærksom på:

 1. Mål udvendigt fra mursten til mursten på tværs. Væggene kan være skæve – især på gamle huse – hvorfor du bør måle efter flere steder. Dette skal gøres ift. længde og bredde, og det kaldes samlet hulmål
 2. Du fratrækker hulmålene 2,5 cm, hvorefter du har karmmålet.

Når du har størrelsen, er du helt klar til at finde en ny hoveddør.

Se også denne artikel på dr.dk: Håndværk & Design

Læs også vores artikel om: Termoruder – Indhent pris eller gør det selv?

Læs også: Skoreol – 19 af de bedste reoler til sko

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment