Gulvlampe - 11 geniale modeller i smart og moderne design

Gulvlampe - 11 geniale modeller i smart og moderne design

En gulvlampe er perfekt til stuen eller soveværelset, hvor den kan placeres i et hjørne og give godt med lys ved sengen eller sofagruppen. Gulvlamper fås i mange forskellige modeller og størrelser, så der er noget for enhver smag og ethvert rum.

Vi har fundet 12 flotte og moderne gulvlamper, som du kan se herunder:

Designerens valg

Le Klint, Carronade Gulvlampe
designerens topvalg

 • Drejeligt lampehoved
 • Designet af Markus Johansson
 • Alsidig brug

Le Klint, Carronade Gulvlampe kommer som en del af en komplet lampeserie fra det kendte Le Klint, der vil være det perfekte valg for den forbruger, der har design for øje. Lampeseriens udtryk er oprindeligt baseret på ideen om en bordlampe med en lille kanon som lyskilde, og derfor er stilen meget markant og anderledes.

Mere om Le Klint, Carronade Gulvlampe

Detaljer

 • Højde: 175 centimeter
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Modellen kommer med en base i massivt valnøddetræ, og selve lampehovedet har mange anvendelsesmuligheder – det er drejeligt og kan anvendes som spotlight på bordet eller reolen eller som væglampe i soveværelset. Kan også placeres i entreen eller alene i stuen som et lille kunstværk i sig selv.

I denne serie findes tillige væglampe, bordlampe, læselampe og spotpendel.

 

Moderne valg

Flos IC F2 Gulvlampe
populær model, der blander form og funktion

 • Fås i to størrelser og farver
 • Mundblæst glas giver et diffust lys
 • Stilfuldt og unikt design

Ønsker man en bemærkelsesværdig gulvlampe, der virkelig drejer hoveder, så vil Flos IC F2 Gulvlampe være et godt valg. Her er for alvor leget med konventionerne, og resultatet er et særdeles spændende udtryk, der udfordrer tyngdekraften.

Mere om Flos IC F2 Gulvlampe

Detaljer

 • Højde: 185 centimeter
 • Lyskilde: E27, maks. 205 Watt

Produktets centrale element er lyskuglen, der balancerer på toppen af en spinkel metalstang, hvor den giver et klart og lysende skær over overfladen af messing eller krom. Lampen er et lille kunstværk i sig selv og fortjener en god placering i hjemmet, hvor den både vil fungere som lyskilde og dekoration.

Flos IC F2 Gulvlampe er en ud af flere varianter i samme serie, som også inkluderer en bordlampe, væglampe og pendler.

 

Minimalistisk valg

Gubi Gräshoppa Gulvlampe
klassisk gulvlampe i nytænkt form

 • Tilbøjeligt stativ og justerbar lampeskærm
 • Greta Grossman design
 • Lang ledning med mange placeringsmuligheder

Med Gubi Gräshoppa Gulvlampe er her tale om et ikonisk værk, der givet nyt liv til kontoret, stuen eller soveværelset. Den så første gang dagens lys i 1947 designet af den feministiske pioner Greta Grossman, hvis vision var at skabe en lampe, der virkede levende og som en organisk del af indretningen.

Mere om Gubi Gräshoppa Gulvlampe

Detaljer

 • Højde: 125 centimeter
 • Lyskilde: E14, maks. 30 Watt

Modellen er udformet med tre lange ben forneden, der smelter sammen længere oppe og fører mod det drejelige hoved. Stilen er meget enkel med kun få konstruktioner, og designet formår at gøre et stort indtryk med kun få virkemidler.

Hovedet kan roteres, og lampen vil passe godt ind i det minimalistiske hjem, der foretrækker skarpe linjer.

 

Belid Cato Gulvlampe
populær model i helt enkelt snit

Ønsker du en gulvlampe, der både formår at være helt usynlig og gøre meget væsen af sig, så vil Belid Cato Gulvlampe være et virkelig godt valg. Denne model er meget klassisk og enkel i designet og består kun af få konstruktioner, der forbinder hinanden: Der er tale om en solid og rund fod, der danner basen for en helt tynd stamme, som møder en balancerende tværgående stamme, hvor lyskilden er placeret for enden.

Kvalitet og håndværk er i fokus, og det slanke og ranke udtryk vil passe ind i både soveværelset og stuen, hvor det praktiske forenes med det æstetiske.

Belid Cato Gulvlampe kommer i en hel serie, der også omfatter væglamper, bordlamper, pendler og spots.

 

Mere om Belid Cato Gulvlampe

Detaljer

 • Højde: 134 centimeter
 • Lyskilde: 3W LEDGU4 –211 Lumen–2700K

Frandsen Cool Gulvlampe
populær model i stringent design

Ønsker man en gulvlampe til boligen, som giver et godt lys, er af god kvalitet og har et meget stringent, praktisk og spartansk design, så vil Frandsen Cool Gulvlampe være det perfekte valg.

Mere om Frandsen Cool Gulvlampe

Detaljer

 • Højde: 154 centimeter
 • Lyskilde: E37, maks. 60 Watt

Denne variant er så simpel, som en gulvlampe kan blive: Den kommer med en rund fod med en tynd metalstamme, der foroven drejer skarpt og udmunder i fatningen, hvori der blot sidder en enkelt pære. Farven er i kobber, hvilket givet et ekstra touch på en diskret måde og giver et subtilt pift til stuen eller soveværelset.

Hvis man ønsker, kan man udskifte pæren med en anden lyskilde.

Produktet kommer som en del af en hel lampeserie, hvor der også findes bordlamper, væglamper og pendler.

 

Baltimore
dobbelt gulvlampe i sort metal

Baltimore gulvlampen er til dig der ønsker belysning af et større rum. Det være sig stuen eller hyggekrogen, hvor både sofaen og lænestolen skal deles om lyset. Den dobbelte gulvlampe giver således godt med lys, og med en højde på 150 centimeter er der masser af frihøjde under lamperne.

Hver af de to lamper er monteret på et beslag, som gør det muligt at dreje skærmen til den ønskede retning. Dermed kan du enten kaste lyset ind på væggen for en mere dæmpet lysstyrke, eller dreje det direkte ned mod din bog hvis du vil læse.

Udover den viste model med 2 lamper, fås Baltimore gulvlampen også med en enkelt lampe.

 

Mere om Baltimore

Detaljer

 • Mål: H150 cm
 • Lyskilde: 2 x E27, maks. 40 Watt

House Doctor Game
sort gulvlampe på todelt fod

House Doctor Game er en simpel og stilren gulvlampe, der sætter minimalt aftryk på indretningen og derfor fint kan indgå i mange forskellige stile. Gulvlampen passer perfekt til både den rå, den klassiske og den simple indretning, hvor selv små rum føles lette og overskuelige med lette møbler og indretningsartikler.

Gulvlampen er formet af en todelt fod, der hver former en trekant op til den enkelte arm der holder lampen. Det giver en god balancer, og gulvlampen er perfekt til brug ved lænestolen eller skrivebordet. Dens skærm er hvid indvendig, og lyset reflekteres derfor fint i den retning det måtte ønskes.

Højden på denne gulvlampe er på 150 centimeter, og der medfølger hele 3,5 meter ledning.

 

Mere om House Doctor Game

Detaljer

 • Mål: H150 cm
 • Lyskilde: E27, maks. 25 Watt

Muuto Pull
gulvlampe i træ med stofskærm

Muuto er kendt og elsket for at designe simple møbler og indretningsartikler i fine farver, men med et minimalistisk islæt. Det gør sig også gældende for denne gulvlampe, der er designet med en enkelt egetræsfod på 31,5 millimeter og en ditto rundstok på 150 centimeter, der holder ledningen og lampeskærmen oppe.

Gulvlampen er designet med en hængende hvid lampeskærm i stof, som giver et godt og behageligt varmt lys i rummet. Som navnet antyder kan lampen justeres ved at trække forsigtigt i ledningen, så lampen kommer længere ned og dermed er tættere på dig.

Til denne gulvlampe kan der isættes en E27 pære på højst 60 Watt, hvilket giver et godt og stærkt lys til stuen eller hyggekrogen.

 

Mere om Muuto Pull

Detaljer

 • Mål - skærm: Ø27 x H24 cm.
 • Mål - stel: Ø31,5 x H150 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Flos Kelvin LED Floor
LED gulvlampe med lysdæmper

Hvis du søger en rigtig god LED gulvlampe, bør du kigge nærmere på Flos Kelvin LED Floor gulvlampen. Den har en god og justerbar konstruktion og et rigtig godt lys, der tilmed kan justeres i 3 trin ved hjælp af den indbyggede lyddæmper. Du kan også aktivere gulvlampens Green Mode, så den tilpasser lysstyrken efter lyset i rummet. Det kan lade sig gøre på grund af en lille sensor, der aflæser hvor meget lys der er i rummet.

Flos Kelvin LED Floor er designet til dig der gerne vil kunne sidde og læse i din sofa eller lænestol. LED-lys giver nemlig et godt og behageligt lys til læsning, og da retningen og lysstyrken kan justeres, er den et rigtig godt valg til stuen med flere stole der alle skal kunne udnytte lyset fra gulvlampen.

Gulvlampen har en højde på 110 centimeter, og der er indbygget en LED lyskilde. Den er konstrueret i aluminium, og dermed let at håndtere.

 

Mere om Flos Kelvin LED Floor

Detaljer

 • Mål: H110 cm.
 • Lyskilde: LED, indbygget

EGLO Dundee
turkisgrøn gulvlampe på slank trefod

EGLO Dundee er en rigtig flot gulvlampe i en turkisgrøn farve. Den er konstrueret som en meget slank trefod, der støtter en stor lampeskærm i toppen. Ben og lampe er lavet af stål, og den optager et areal på gulvet svarende til 60 centimeter i diameter. Dermed kræver den god plads, men den er ideel til en hjørneplacering grundet designet og måden lampen er monteret på.

Gulvlampen har en god højde på 135,5 centimeter, og lampens retning kan justeres efter behov. Den er hvid indvendigt og har en E27 fatning, der går til pærer på højst 60 Watt.

 

Mere om EGLO Dundee

Detaljer

 • Mål: Ø60 x H135,5 cm
 • Lyskilde: E27, maks. 60 Watt

Ktribe F1
blank gulvlampe til stuen med bronzeskærm

Flos Ktribe F1 er en flot og klassisk udseende gulvlampe, der er designet af Philippe Starck. Den fås med stel i forkromet stål og med en skærm i sølv, bronze, transparant og stof. Dermed er der gode muligheder for at finde en gulvlampe, der passer ind i dit hjem.

Gulvlampen står på en base på 25 x 25 centimeter, og derfra måler Ktribe F1 112 centimeter i højden. På grund af svingarmen er den perfekt til læsning, da du nemt kan trække gulvlampen ind over lænestolen, sofaen eller bordet.

Designet af denne gulvlampe passer ind i både den moderne og klassiske indretning, og den vil især tage sig flot ud i et hjørne ved siden af en sofa og en lænestol.

 

Mere om Ktribe F1

Detaljer

 • Mål - skærm: Ø24 cm.
 • Mål - stel: B25 x D25 x H112 cm.
 • Lyskilde: E27, maks. 70 Watt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme