Effektive metoder: Sådan fjerner du edderkopper i huset på naturlig vis

Effektive metoder: Sådan fjerner du edderkopper i huset på naturlig vis

I Danmark har vi flere arter af edderkopper, som gerne vil indenfor i løbet af året. Og medmindre dit hus er hermetisk lukket, vil du aldrig kunne undgå dem helt. De kan nemlig komme ind af selv små revner, og de lukker gerne sig selv ind via et åbent vindue. Edderkoppen betragtes dog som et nyttedyr, da den holder bestanden af insekter og fluer nede. Derfor er de gode at have i og omkring hjemmet.

Hvis du alligevel synes at du har for mange edderkopper i hjemmet, er der råd at hente. Du kan nemlig træffe en række naturlige foranstaltninger, som holder dem på afstand.

Grundig rengøring i æglægningsperioden

Husedderkopperne, som er de mest udbredte i danske hjem, lægger æg i forbindelse med deres parringstid der varer fra maj til juni. I samme periode er det derfor nødvendigt med ekstra rengøring.

Støvsug med fugemundstykket langs kanter, i hjørner og samlingerne mellem loft og væg. På den måde kommer du edderkoppernes spind og æg til livs på en naturlig måde.

Sørg for et tørt indeklima med jævn temperatur

Grunden til at du ofte ser edderkopper i kælderen, er at de foretrækker fugtige og lidt køligere rum. Ved at sørge for god udluftning og opvarmning, kan du holde rummene tørre og i en temperatur som kan få edderkopperne til at søge videre efter bedre levesteder. Dette kan gøres med fx. en aircondition eller en affugter.

Fug revner og sprækker

Edderkopper kan entrere dit hjem gennem selv små sprækker, og de gemmer sig gerne i små åbninger. Derfor kan det være en god idé at fuge revner og sprækker, for at begrænse adgangen for edderkopperne. Husk dog at huset skal kunne ånde, så det er en god idé at være påpasselig.

Brug insektnet for døre og vinduer

Det er nødvendigt med jævnlig udluftning, både for at sikre indeklimaet men også for at køle hjemmet ned på varme dage. Dette er en oplagt mulighed for edderkopperne, der ikke skal bruge mange minutter før de er indenfor. Af samme grund kan det være en idé med et insektnet, som kan sættes op for både døre og vinduer.

Luk afløb i vask og badekar

Hvis du har mistanke til at edderkopperne kravler op igennem afløbet i vasken eller badekarret, så kan du med fordel lade proppen sidde når du ikke bruger dem.

Lav en anti-edderkop-spray

Hos Mad & Bolig kan du finde en opskrift på en spray, der holder edderkopperne på afstand. Du skal bruge en sprayflaske (en blomsterforstøver er helt fin), 3 dråber opvaskemiddel, 7 dråber pebermynteolie eller tea tree oil, 5 dråber eddike og varmt vand fra hanen. Det hele rystes sammen i sprayflasken.

Herefter skal du blot bruge din spray på de områder, hvor edderkopperne holder til. Med tiden vil de fjerne sig, og du undgår at udsætte dig selv og omgivelserne for giftige insektsprays.

Bliv venner med edderkopperne

Edderkopper er, som skrevet længere oppe, nyttedyr. De spiser nemlig andre insekter, som ellers kan være voldsomt generende i hjemmet.

Du kan derfor med fordel lade edderkopperne være i dit hjem på “tålt ophold”, forstået på den måde at de bliver fjernet hvis de bliver set i soveværelset. Lad dem eksempelvis leve i stuen så de stadig gør nytte og du får fred i sindet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme