Gasgrill Test – her er de 9 bedste til store og små behov

En god gasgrill er uundværlig for dig der nyder at grille året rundt. Men hvilke gasgriller er bedst, og hvad skal du kigge efter? Vi har undersøgt anmeldelser og testresultater, og fundet 9 af de bedste gasgriller til såvel store som små behov.

Napoleon TravelQ 285

Lille gasgrill med stor effekt. Napoleon TravelQ 285 er en smart lille gasgrill, der klarer sig godt i udenlandske tests. Den roses blandt andet for at blive meget varm, og designet skærmer godt af for vind og vejr.


Set til: 2.599,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

Derfor anbefaler vi Napoleon TravelQ 285: Denne gasgrill klarer sig rigtig godt i test hos Good Housekeeping, og generelt roses den af køberne. Det er en lille effektiv model med 2 brændere og et grillareal på 54 x 37 centimeter, som på grund af det kompakte design er perfekt til sommerhuset eller dig der kun griller få gange i løbet af sommeren. Stativet kan nemlig klappes sammen og bruges som en trolley, så du nemt kan opbevare og fragte gasgrillen frem og tilbage. Alt i alt en genial lille gasgrill i et smart og robust design, som er velegnet til dig der ønsker god kvalitet og mange muligheder.

Om: Napoleon TravelQ 285 er en kompakt gasgrill i et smart design, hvor der er tænkt funktionalitet ind i alt fra stativ til selve grillen. Stativet fungerer således også som trolley hvorpå du kan transportere gasgrillen, og selve grillen kan låses så den transporteres sikkert og nemt.

Gasgrillen har et blåt låg, og under dette finder du et grillareal på 54 x 37 centimeter og 2 brændere, der kan styres separat. Den er således perfekt til dig der primært griller ved direkte varme, men den kan også tilberede mindre portioner ved indirekte varme. Gasgrillen kan tilsluttes små gasflasker som sælges i byggemarkeder og udvalgte dagligvarebutikker, men du kan også købe et regulatorsæt hvis du ønsker at tilslutte en stor gasflaske på 5 til 10 kilo. Dette anbefales især, hvis du bruger gasgrillen i en stationær position, da de store gasflasker er billigere.

Der er termometer i låget på gasgrillen, som måler temperaturen umiddelbart herunder. Risten er todelt og lavet af støbejern, som er designet med Napoleons karakteristiske bølgeform. På de to sideborde er der kroge hvorpå tilbehør kan hænges, og der findes et stort udvalg af originalt Napoleon-tilbehør på markedet.

Detaljer:

 • Grillareal: 54 x 37 cm
 • Antal brændere: 2
 • Sideblus: Nej
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2.599,00 kr. 0,00 kr. 2.599,00 kr. Til butik »

Napoleon Triumph 410

Fornuftig gasgrill med 3 brændere. Den mellemstore Triumph 410 er det rette valg for dig der ønsker at grille ved såvel direkte som indirekte varme, og med et grillareal på 59 x 43 centimeter er der god plads.


Set til: 3.999,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

Derfor anbefaler vi Napoleon Triumph 410: Den mellemstore Triumph 410 gasgrill byder på mange interessante funktioner. Den har eksempelvis foldbare sideborde så den fylder mindre når den ikke bruges, godt termometer i låget, en sidebrænder og 3 primære brændere, hvilket muliggør flere former for tilberedning udenfor hjemmets køkken. Napoleon klarer sig generelt fint i test, og Triumph 410 er den perfekte mellemvej for dig, der ønsker en god gasgrill uden at investere en formue.

Om: Napoleon Triumph 410 er en mellemstor gasgrill med 3 brændere og en enkelt sidebrænder, hvorpå du kan have en gryde eller en pande stående. Den er et godt valg for dig der både ønsker at grille ved direkte og indirekte varme, da du kan slukke et eller flere brændere og i stedet lade varmen fordele sig op under låget.

Gasgrillen er udstyret med to sideborde, som begge kan klappes op og ned efter behov. Den fylder således mindre når den ikke bruges, hvilket er gavnligt på den lille terrasse. Låget på denne model er sortlakeret, og resten af siderne har fået en grå lakering. Bordene og siden på grillen fremstår med overflader i rent rustfrit stål, ligesom brænderne også er fremstillet i rustfrit stål. De tændes nemt ved hjælp af Napoleons JetFire system, der antænder en lille gasflamme når du drejer brænderens knap. Dermed får du nemt dine brændere igang, så snart der er løbet tilstrækkeligt gas i dem. Crosslightning-funktionen sikrer desuden at brænderne tænder igen, hvis en af dem eksempelvis går ud på grund af blæst.

Inde i grillen ligger der kraftige støbejernsriste i bølgeformet design, som holder godt og længe på varmen. Der medfølger også en brødhylde, som kan bruges til at holde maden varm på eller opvarme brød og grøntsager ved lavere varme.

Detaljer:

 • Grillareal: 59 x 43 cm
 • Antal brændere: 4
 • Sideblus: Ja, 1
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »

Napoleon LE485

Multifunktionel gasgrill med stort grillareal. Napoleon LE485 koster en smule mere end andre modeller i samme størrelse, men den har til gengæld flere finesser. I amerikansk test roses den for at være robust og effektiv.


Set til: 8.499,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

Derfor anbefaler vi Napoleon LE485: Hos TopTenReviews roses denne gasgrill for at være en af de bedste, de har testet. Den har kraftige bølgeriste i støbejern, infrarød bagbrænder og en Sizzle Zone i sidebordet, som du kan bruge som ekstra grill eller til en gryde eller pande. I det andet sidebord finder du desuden en indbygget marinade-/opbevaringsboks med tilhørende skærebræt, som du kan udnytte efter behov. Alt i alt får du således rigtig meget grill og mange funktioner for pengene, så hvis du gerne vil eksperimentere med mange forskellige retter og have grillen som midtpunkt på terrassen, er Napoleon LE485 det rette valg.

Om: Napoleon LE485 er en alsidig gasgrill med mange funktioner, som kan være nyttige hvis du ønsker at grille flere forskellige retter. Den har 3 almindelige brændere, og derudover har den en Sizzle Zone i sidebordet samt en infrarød bagbrænder bagest under låget. Sizzle Zone kan eksempelvis bruges til at give dit kød perfekte grillmærker og smag, hvorefter du lægger dem ind i grillen og lader dem stege færdig ved lavere blus. Den kan også bruges sammen med en gryde eller pande, så det er op til dig selv hvad du ønsker at bruge det til. Bagbrænderen kan bruges når du tilbereder med rotisserie, eller den kan bruges når du laver pizza eller bare gerne vil give din steg et godt skud varme fra flere sider.

I grillen finder du tunge riste i støbejern, som har Napoleons bølgedesign, og mens du i det ene sidebord finder en Sizzle Zone, gemmer det andet sidebord på en marinade-/opbevaringsboks og spækbræt. Der medfølger også en brødhylde, og kontrolknapperne lyser op så de kan ses i mørke.

Napoleon LE485 er en stor og tung gasgrill på hele 80 kilo, der egner sig bedst til en stationær placering på den store terrasse.

Detaljer:

 • Grillareal: 68 x 46 cm
 • Antal brændere: 3
 • Sideblus: Ja, 1
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
8.499,00 kr. 0,00 kr. 8.499,00 kr. Til butik »

Char-Broil Performance T-22G

Bedste gasgrill til små behov. Hvis du er på udkig efter en lille og billig gasgrill til fast placering på terrassen, så er Char-Broil Performance T-22G et godt køb. Den er populær på grund af den lave pris, men yder godt i købernes egne tests.


Set til: 3.199,00

Køb hos Wupti

Derfor anbefaler vi Char-Broil T-22G: Hvis behovet ikke er stort og du primært griller ved direkte varme, så er Char-Broil T-22G det rette valg. Gasgrillen har et fint lille grillareal på 47 x 47 centimeter, og med 2 brændere kan du sagtens tilberede mad ved indirekte varme hvis behovet er der. Den er særligt velegnet til den lille terrasse og en fast placering, hvor den vil fungere som en praktisk gasgrill til både hverdag og weekend. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der er ude efter en funktionel lille gasgrill til hjemmebrug.

Om: Char-Broil Performance T-22G er den mindste og billigste gasgrill i Performance-serien. Den er således kompakt og praktisk, men har alligevel 2 brændere som muliggør både direkte og indirekte varme. Gasgrillen har Char-Broils TRU Infrared grillsystem, som fungerer ved at støbejernsristene ligger på et sæt bølgeformede stålplader, som brænderne opvarmer. På den måde bliver risten opvarmet jævnt over det hele, og du sikrer kødet mod pludselige opflamninger fra dryppende fedt og kødsaft, som antændes når det rammer de metalskjole, der beskytter brænderne. Du kan se hvordan TRU Infrared systemet fungerer i denne video (åbner i ny fane).

Gasgrillen er udstyret med 2 støbejernsriste og 2 TRU Infrared plader. Brænderne har selvfølgelig elektronisk tænding, og under låget finder du desuden en brødhylde. I denne gasgrill er termometrene monteret umiddelbart over hver brænder, så det kan være en god idé at investere i et lille ekstra termometer som du kan bruge til at måle temperaturer under låget.

Detaljer:

 • Grillareal: 47 x 47 cm
 • Antal brændere: 2
 • Sideblus: Nej
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i fronten
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3.199,00 kr. 0,00 kr. 3.199,00 kr. Til butik »

Char-Broil Performance T-47G

Billig gasgrill med 4 brændere. Den store Char-Broil T-47G gasgrill klarer sig godt i brugernes egne test. Den har et stort grillareal og fås til en meget fornuftig pris på nettet.


Set til: 7.914,00

Køb hos Wupti

Derfor anbefaler vi Char-Broil T-47G: Her får du en stor gasgrill med gode egenskaber. Char-Broil T-47G har nemlig et grillareal på hele 79 x 47 centimeter og 4 individuelle brændere samt en enkelt sidebrænder, som gør det muligt at tilberede maden ved både direkte og indirekte varme. En af de særlige funktioner som gør en Char-Broil speciel, er det indbyggede TRU Infrared grillsystem. Det beskytter din mad mod flammer, og det bliver således muligt at grille kød med flot ensartet mønster. Char-Broil T-47G giver med andre ord fuld valuta for pengene, og der kan tilkøbes en masse forskelligt udstyr til lave priser.

Om: Char-Broil T-47G er den største gasgrill i deres billige Performance-serie. Den har således et meget stort grillareal og 4 individuelle brændere, som kan tændes og slukkes efter behov. Du kan med andre ord “nøjes” med at bruge en enkelt eller 2 brændere i hverdagen, mens du kan have alle 4 tændt når familien er på besøg. Der er desuden bord i begge sider, og det ene bord har et indbygget gasblus der kan bruges efter behov. Til hver brænder er monteret et termometer, som måler temperaturen umiddelbart over brænderne. De giver således en indikation af hvornår gasgrillen er varm.

Med til denne gasgrill følger en støbejernsrist, som sidder over det førnævnte TRU Infrared system. Dette system forhindrer flammer i at dannes som resultat af nedløbende fedt, da der ligger et lag af perforeret stål under støbejernsristen. Dette betyder at kødet effektivt beskyttes mod flammer, hvilket sikrer et mere ensartet grillmønster.

Char-Broil T-47G er lavet i rustfrit stål, og fremstår stilren i designet. Den fås også i sort og mørkegrå. Der er underskab til opbevaring af gasflaske (op til 5 kg), og i gasgrillen er der en brødrist, hvor maden kan holdes varm imens du griller resten færdig.

Detaljer:

 • Grillareal: 79 x 47 cm
 • Antal brændere: 5
 • Sideblus: Ja, 1
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i fronten
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
7.914,00 kr. 0,00 kr. 7.914,00 kr. Til butik »

Char-Broil Professional 3400

Robust gasgrill med gode egenskaber. Bomagasinet har i øjeblikket denne nye gasgrill til test, og den overrasker positivt. TRU Infrared teknologien er opdateret, konstruktionen forstærket og du får således meget gasgrill for pengene.


Set til: 6.499,00

Køb hos Wupti

Derfor anbefaler vi Char-Broil Professional 3400: Fremtiden tegner sig lovende for Char-Broils tilstedeværelse i Danmark, efter de har indført den nye Professional-serie. Gasgrillen er i øjeblikket til test hos Bomagasinet, og den overrasker positivt på både design og funktioner. Den adskiller sig fra den billigere Performance-serie ved at have et højt låg med termometer, og materialerne virker til at være i en bedre og tungere kvalitet. Du får således en rigtig god gasgrill til prisen, og griller du meget er den det perfekte valg.

Om: Char-Broil Professional 3400 er nyeste skud på stammen, og serien består af en række modeller med 2, 3 eller 4 brændere. Denne model har 3 brændere og en enkelt sidebrænder, hvilket er det rette valg til de fleste. Holder du af at grille for større forsamlinger er modellen med 4 brændere at foretrække, mens den kompakte model med 2 brændere er at foretrække hvis pladsen er trang.

Gasgrillen adskiller sig fra Performance-serien ved at have et opdateret TRU Infrared-system, hvor perforeringen i de rustfrie stålplader befinder sig helt oppe under støbejernsristen, så kødsaft og olie samler sig i randerne i stedet for at sive ned over brænderne. Det betyder også at perforeringen ikke stoppes til når du griller, så varmen får fri passage op til selve risten.

Professional 3400 er lidt tungere end ditto Performance-model, og den højere vægt findes primært omkring selve grillen, da låget og bunden er forstærket og bedre isoleret. Grillarealet er på 60,3 x 44,5 centimeter.

Detaljer:

 • Grillareal: 60,3 x 44,5 cm
 • Antal brændere: 3
 • Sideblus: Ja, 1
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
6.499,00 kr. 0,00 kr. 6.499,00 kr. Til butik »

COBB Premier Gas

Perfekt til udflugten. COBB Premier Gas er en uundværlig gasgrill, når du skal på korte eller lange ture. Den kræver blot tilslutning af en lille gasflaske, og så kan du tilberede alt fra pølser til hele kyllinger.


Set til: 1.449,00

Køb hos Wupti

Derfor anbefaler vi COBB Premier Gas: Hvis du ønsker en rigtig transportabel gasgrill, er COBB Premier Gas det rette valg. Den er så lille og kompakt at den uden problemer kan være i bilens bagagerum, og så kan den stå direkte på jorden eller på havebordet mens maden tilberedes. Den bliver ikke varm udvendigt, så der er ingen fare for opvarmning af underlaget. Gasgrillen klarer sig godt i en række forskellige uvildige tests, og anbefales blandt andet til campister og/eller dig der gerne vil grille i parken, skoven eller på stranden.

Om: COBB Premier Gas er designet til campisterne og naturelskerne, der gerne vil grille når de er på udflugt. Den har et højt låg som muliggør tilberedning af en hel kylling, og den medfølgende varmeplade kan vendes så du både har en flad og en rillet overflade at grille på. Der medfølger også en lille ekstra rist, som placeres over den eksisterende rist og muliggør tilberedning ved indirekte varme.

Der kan til denne gasgrill tilkøbes en masse ekstra udstyr, som udvider mulighederne efter dine behov. Efter brug kan alle aftagelige rustfrie dele gå i opvaskemaskinen, og så er den klar til brug igen. Hele grillen vejer 4 kilo, og grillområdet er på cirka 30 centimeter i diameter.

Detaljer:

 • Grillareal: Ca. Ø30 cm
 • Antal brændere: 1
 • Sideblus: Nej
 • Sideborde: Nej
 • Termometer: Nej
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.449,00 kr. 0,00 kr. 1.449,00 kr. Til butik »
1.699,95 kr. 0,00 kr. 1.699,95 kr. Til butik »

Everdure Force

Gasgrill i lækkert design. Heston Blumenthal har med Everdure rykket ved opfattelsen af at en gasgrill skal være stor og klodset. Everdure Force er nemlig både pæn og rigtig god.


Set til: 5.999,00

Køb hos KitchenOne

Derfor anbefaler vi Everdure Force: Heston Blumenthal er nok bedst kendt for hans optrædender på TV, hvor han fusionerer videnskaben med gastronomi på højt plan. Han har dog også lagt navn til et grillsortiment af højeste kaliber og professionelt køkkenudstyr. Everdure Force er navnet på gasgrillen med 2 brændere, og skal man tro køberne lever den op til navnet. Eksempelvis roser 8 købere hos Product Review gasgrillen for at være effektiv, nem at rengøre og i en generelt meget høj kvalitet. Så hvis du søger en god gasgrill i et flot design, behøver du ikke lede længere.

Om: Everdure by Heston Blumenthal står bag en række gasgriller i eksklusivt design. Force er således en mellemstor variant i serien, hvor der er indbygget 2 brændere. Det giver mulighed for både at grille ved direkte og indirekte varme, hvilket er nyttigt ved tilberedning af alt fra bøffer til stege.

Låget i gasgrillen er lavet i aluminium, hvilket bunden også er. Det betyder at gasgrillen ikke samler på rust som stålmodellerne, men også at producenten kan stille 5 års garanti på alle dele i aluminium.

Gasgrillen har en todelt støbejernsrist og sideborde, som kan klappes ned.

Detaljer:

 • Grillareal: 60 x 42 cm
 • Antal brændere: 2
 • Sideblus: Nej
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Nexgrill 3B DeLuxe

Fornuftig gasgrill i robust design. Nexgrill er et stort mærke i USA, hvor de sælges i alle større varehuse. Det er en udmærket begyndergrill til en meget rimelig pris, og med en konstruktion der fremstår robust.


Set til: 2.495,00

Køb hos Coop

Derfor anbefaler vi Nexgrill 3B DeLuxe: Hvis du ikke er ude efter en dyr gasgrill men gerne vil have masser af muligheder, så er Nexgrill 3B DeLuxe det rette valg. Den fås til en meget fornuftig pris, og konstruktionen er ganske fornuftig. Til denne model får du både rotisserie og overtræk med i prisen, så du skal faktisk ikke ud og købe dyrt ekstraudstyr for at komme igang med mere avanceret madlavning eller beskyttelse af grillen. Grillarealet er i denne model på 65,5 x 43,8 centimeter, hvilket er rigtig fornuftigt for en model med 3 brændere.

Om: Nexgrill 3B DeLuxe har 3 brændere og en sidebrænder. Dens riste er af støbejern, og Nexgrill har udviklet denne gasgrill med effektivitet og gasforbrug for øjet. Den har et grillareal på 65,5 x 43,8 centimeter, og i hver side er monteret et bord som du kan bruge til afsætning. Under det ene bord er desuden en sidebrænder, som du kan bruge sammen med en gryde eller stegepande.

Mens sidebordene og betjeningspanelet er holdt i rustfrit stål, er skabene og låget sortlakerede. Der er desuden monteret et termometer i låget, som måler temperaturen når du griller med låget lukket ned.

Detaljer:

 • Grillareal: 65,5 x 43,8 cm
 • Antal brændere: 3
 • Sideblus: Ja, 1
 • Sideborde: Ja, 2
 • Termometer: Ja, indbygget i låget
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2.495,00 kr. 0,00 kr. 2.495,00 kr. Til butik »

Kom på grillkursus hos Weber Grill Academy

Nu kan du komme på kursus hos Weber Grill Academy, hvor eksperter lærer dig at tilberede lækker grillmad. Kurset indeholder også mad og drikke.

Hvis du elsker at grille og ønsker ny viden i disciplinen, så kan du nu komme på et særligt grillkursus på Webers egen grillskole.

På kurset står en række eksperter til rådighed, og du lærer blandt andet at grille følgende:

 • Tigerrejer
 • Stegt flæsk
 • Revelsben
 • Æbletærte

Og ikke nok med at du lærer at grille forskellige lækkerier, du får også tid til at spise dem bagefter. På kurset er der vand/sodavand, samt 2 genstande til alle deltagere.

På kurset lærer du også om optænding, grillteknikker, varmrøgning og valg af den rette grill. Det er således et godt allround-kursus til alle der gerne vil være bedre til at grille, og den perfekte gaveidé til en nyslået husejer.

Find mere info og priser om kurset hos DuGlemmerDetAldrig

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række testresultater fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Vi har kigget på tendenser, egenskaber og anmeldelser, for at kunne give et så nuanceret billede som muligt af hvilke gasgriller der er bedst lige nu. Se alle kilderne herunder:

Tests af COBB Premier Gasgrill

Herunder har vi samlet tests af COBB Premier Gasgrillen, så du nemt får overblik:

Tests er overvejende positive, og gasgrillen roses blandt andet for at være meget alsidig og nem at bruge. Det bemærkes også at den hverken bliver varm i bunden eller siderne, så den kan sagtens stå i sandet på stranden, på bordet eller på græsplænen derhjemme.

Alle ovenstående tests er gratis at læse.

TopTenReviews

Test af Napoleon LE485.

Denne test tager udgangspunkt i en gasgrill tilsvarende den ovennævnte model, og den udmærker sig på flere områder i testen. Blandt andet har den en robust konstruktion og mange forskellige funktioner, som gør det muligt at grille stort set al slags mad.

Den får således ros af testpanelet, og anbefales som favorit til dig der ønsker noget ekstra lækkert uden at blive ruineret. Hele testen og vurderingen kan læses gratis hos TopTenReviews.

About.com (2015)

Det store livsstils- og forbrugermagasin About.com har vurderet hvilket 10 gasgriller mellem 2.500 og 6.000 kroner der er bedst på markedet lige nu.

Det er en såkaldt kvik-guide, hvor der ikke gås i dybden med test resultater, derimod kigges der nærmere på grillens funktioner og egenskaber.

Weber Genesis E330 får en førsteplads, og anbefales derfor som førstevalg til grillentusiasterne. Den vurderes at være det bedste køb til prisen, ligesom ingen andre modeller i prisklassen kommer i nærheden af den. Derudover anbefales blandt andet Broil King, Napoleon og Saber Cast.

Good Housekeeping (Juni 2015)

Test af Napoleon TravelQ 285.

I denne test har Good Housekeeping fokus på den lille TravelQ 285 gasgrill fra Napoleon, som de har testet og vurderet blandt 11 forskellige modeller.

Gasgrillen blev testet for hvor jævnt varmen blev fordelt over hele grillarealet, hvor godt det færdige grillresultat blev samt hvor nem og sikker den var at bruge.

Napoleon TravelQ 285 ender på en god samlet bedømmelse, da den både er brugervenlig og gav et rigtig flot stegeresultat.

Hele testen kan læses gratis hos Good Housekeeping.

Politiken (22. juni 2015)

Politiken har i denne test haft fokus på 8 griller til picnicbrug, hvoraf 4 var til kul og 4 var til gas. To kokke udgjorde dommerpanelet og stod desuden for den praktiske test af de 8 modeller. Alle grillerne blev derfor samlet og tændt, hvorefter der blev grillet pølser og spyd med kød og grønt. Som en del af testen blev hver enkelt grill desuden vurderet på hvor lette de er at transportere, hvor nemme de er at samle og en række andre kriterier, der har indflydelse på anvendelses- og opbevaringsmulighederne. Derudover blev hver enkelt grill vurderet i forhold til rengøringsvenlighed.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken, hvor du kan læse en dybdegående vurdering af alle modellerne.

Klikk.no (11. juni 2014)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har i 2014 testet 5 store gasgriller for at finde den bedste.

I testen gives der point fra 1 til 6, og testpanelet består af en række grillkokke og slagtere.

De 5 gasgriller er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Grilltemperatur
 • Varmestabilitet
 • Brugervenlighed
 • Byggekvalitet

I Klikk.no’s gasgrill test er der lagt mest vægt på temperaturen og stabiliteten af denne, da det er de afgørende kriterier for en succesfuld grilloplevelse.

I testen tager Weber Spirit E320 førertrøjen, og ender med at få en bedømmelse på 5/6 for den bedste præstation.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (22. maj 2014)

Tyske Stiftung Warentest er nok den mest anerkendte testportal i Europa. De får testet en omfattende række produkter hver måned, og således har de også fået testet gasgriller. Det drejer sig i alt om 6 modeller.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Grillegenskaber 40 %
 • Brugervelighed 35 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Holdbarhed 10 %

Også i denne test er der primært lagt vægt på grillegenskaberne, men det er ligeledes blevet vurderet hvor sikre de forskellige modeller at at bruge, hvor god byggekvaliteten er og hvor godt de holder når de står udendørs året rundt.

I den tyske gasgrill test placeres Weber Spirit E320 i toppen og bliver bedst i test. Det skyldes blandt andet de gode grillegenskaber, men også den solide byggekvalitet og de gode detaljer er med til at trække bedømmelsen op.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af et betalt medlemsskab hos Test.de.

Gastromand (9. maj 2014)

Ekspert-bloggen Gastromand har taget et kig på Grand Hall Maxim GTI 4S, som er en stor gasgrill med 3 brændere og sidebrænder.

Den er blevet testet over to uger, og i perioden er der blevet vurderet på følgende kriterier:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Materialevalg og kvalitet
 • Ekstraudstyr
 • Grillegenskaber

Selve grillen begejstrer, på trods af at den leveres i byggesæt og har et par små detaljer som godt kunne være gjort bedre. Eksempelvis fremhæves det at indikationen på drejeknapperne sidder under dem, hvilket betyder at man de første gange skal bukke sig ned for at se hvilken brænder man betjener.

Du kan læse hele testen hos Gastromand.dk, hvor der også er blevet taget en række billeder af gasgrillen.

Bäst-i-Test.se (2014)

Det svenske testmagasin har undersøgt en lang række produkter, og har ligeledes testet i alt 9 gasgriller.

I testpanelet sidder en grillekspert og en kok, og alle gasgrillerne er blevet bedømt på prisen, men også hvor godt de opfylder følgende kriterier:

 • Grillegenskaber
 • Funktionalitet
 • Design
 • Kvalitet

Der er både blevet grillet ved direkte varme, indirekte varme og ved en 50/50 løsning.

I testen bliver Grand Hall Maxim 423 bedst i test, men også Weber Q300 får topplacering.

Hele testen kan læses gratis hos Bäst-i-Test.

Hus & Hem (23. maj 2013)

Hos svenske Hus & Hem er 8 gasgriller blevet testet. De er alle blevet udsat for en række testscenarier, og der er blevet grillet svinefilet, pølser, hakkebøffer og grøntsagsspyd. Rent praktisk er det blevet vurderet hvor nemme de forskellige gasgriller er at anvende, og så er byggekvaliteten også blevet set efter. Hver gasgrill er desuden blevet vurderet ud fra prisen.

I testen gives point fra 1 til 5, men ingen af gasgrillerne opnår højeste antal point. Flere modeller opnår dog 4 point, blandt andet Barbecook Brahma 5,2 og Broil King Crown 440. Weber Spirit E320 må se sig slået med kun 3 point.

Hele testen kan læses gratis hos Hus & Hem.

ETM Testmagazin (26. april 2013)

Det tyske ETM Testmagazin har testet 12 gasgriller i foråret 2013. De er alle blevet testet på varmefordelingen og alle er blevet vurderet ved tilberedning ved både direkte og indirekte varme.

I testen bliver Weber Genesis S330 bedst i test. Grunden til at den hedder S330 og ikke E330, er at den er fremstillet af rustfrit stål. Dette er en smule dyrere end den traditionelle sortemaljerede overflade.

Du kan læse hele testen mod en engangsbetaling på 2€.

Klikk.no (20. maj 2011)

7 mellemstore gasgriller er i maj 2011 blevet testet af forbrugermagasinet Klikk.no. Her står det klart, at mellemstore gasgriller er det perfekte valg for familien, da du får mest for pengene samtidig med at de yder fænomenalt.

I testen er der først og fremmest lagt vægt på grillegenskaberne. Der er blevet grillet steaks, fiskefilet og asparges for at teste hver gasgrill så alsidigt som muligt. Desuden er der blevet grillet pølser over hele overfladen, for at teste hvor god varmefordeling der er på grillarealet.

Udover grillegenskaber og varmefordeling er hver grill blevet bedømt ud fra brugervenlighed,  materialevalg og ekstraudstyr.

Weber Q300 bliver bedst i test og får den højest mulige karakter på 6 point. Den griller jævnt og godt, og så er den effektiv. Desuden er brugsanvisningen nem og udførlig.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no

Living Smart TV (14. juli 2010)

Denne artikel er en kvik-test af den lille Weber Q120 – som nu hedder Q1200 i den nye udgave.

Kenneth Wedmore Lund har anmeldt denne lille gasgrill, som har været i familiens grillarsenal over en periode. Den er vurderet ud fra dens mobile egenskaber, men også grillegenskaberne har været i fokus.

Det konkluderes i testen, at grillen fungerer rigtig godt både som supplement til en større grill og til en tur på stranden eller ved campingvognen.

Du kan læse hele testen og se en række billeder af grillen gratis, hvis du klikker dig ind på Living Smart TV.

Søndagsavisen (18. juni 2010)

I Søndagsavisens gasgrill test har de sammenlignet 4 modeller med hinanden. Der er givet plusser og minusser og en lille kommentar til hver model, så du får et hurtigt indblik i styrker og svagheder.

I testen ender Weber Spirit E310 og Dancook 6000 hver især med at få 5 stjerner for det bedste resultat.

Hele testen kan læses gratis på Søndagsavisens hjemmeside.

Smartson (13. august 2009)

Smartson testede tilbage i 2009 en række små og store gasgriller – i alt 8 af slagsen.

Hver gasgrill er blevet testet med forskellige typer kød og grøntsager: Pølser, kylling, grøntsager og laks.

Der er lagt vægt på disse kriterier i bedømmelserne:

 • Design
 • Grillegenskaber
 • Kvalitet
 • Funktioner
 • Pris

De små og store gasgriller er blevet testet og vurderet hver for sig, for at give et så retvisende resultat som muligt.

I testen ender Sunwind Opal Master 503 med at blive bedst i test, men også Weber Genesis E320 og Cadac Chef de lux får høje bedømmelser.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Hvad synes du om artiklen?
(Stemmer: 1 Vurdering: 5)

7 kommentarer

 1. Kasper Jensen den

  Hej Tomas, jeg synes det kunne være interresant at få nogle anmeldelser/sammenligninger, på diverse Charbroil grille kontra de tilsvarende Weber modeller.
  Tænker især på Charbroil T5000 og T-47G.
  Vh. Kasper

  • Bomagasinet den

   Hej Kasper,

   Tak for forslaget, det er noteret til næste gang vi kigger på gasgriller :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Henrik Børgesen den

  den er jo på INGEN MÅDER reel denne undersøgelse ift hvilke grill der både er bedst OG billigst—–ift små grill ville outdoorchefs city vinde med flere længder hvis man kigger på grillkvaliteten…alm grill vil outdoorchefs ascona vinde STORT…og når man kigger på store gasgrill så får weber da bare SÅ MEGET baghjul af BROIL-KING-..de er både BILLIGERE,BEDRE GARANTI, BEDRE HOLDBARHED, BEDRE ISOLERET, BEDRE TEMPERATURKONTROL, BEDRE DÆKKEN, ROTISSERI ER INKL I PRISEN, BEDRE PLACERING AT HÆNGSEL, BEDRE BRÆNDER MED 10ÅRS GARANTI….TJA….jeg kunne blive ved…

  • Bomagasinet den

   Hej Henrik,

   Tak for din kommentar, og jeg beklager at du ikke finder artiklen reel. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i testresultater fra flere uafhængige instanser, for at kunne give et billede af hvilke griller der kan anbefales til det almene publikum. Valget af grill er jo ofte et spørgsmål om smag og behag, samt behov hos den interesserede køber. De modeller der anbefales i denne undersøgelse, er således anbefalet ud fra en vurdering af funktioner og behov, samt præstationer i de forskellige test.

   Jeg er selvfølgelig altid åben overfor at lære nyt, så hvis du kan anbefale nogle specifikke modeller du synes jeg skal kigge nærmere på, vil jeg meget gerne tage dem under forstørrelsesglasset.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. grill mig her og der, det samme altid, KUN WEBER, der findes sku da andre der der lige så gode, for udslet og røde knopper bare jeg hører ordet WEBER.

  • Bomagasinet den

   Hej, og tak for din kommentar.

   Artiklen er skrevet med udgangspunkt i test og anmeldelser foretaget af forskellige magasiner og portaler. Og da Weber generelt er godt repræsenteret med høje rangeringer i forhold til andre mærker, er det selvfølgelig dem vi anbefaler som de første. Dermed ikke sagt at andre mærker ikke er gode, men det er jo altid en delvist subjektiv bedømmelse og med forbehold i de kriterier, der testes og bedømmes ud fra. Og så er det selvfølgelig også en smagssag hvad man bedst kan lide :-)
   Jeg er meget interesseret i at udvide horisonten, og hører derfor gerne hvis du har gode erfaringer eller links til anmeldelser af andre grillmærker, så artiklen kan blive mere nuanceret. Det gælder selvfølgelig også for andre læsere.

   Fortsat god påske.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Erik Duväll den

  Jeg købte en Weber Q300 for mange og siden og hold k. hvor er det bare en god grill til prisen. Glem alt om den dyre Genesis eller Summit grill, de eneste grunde til at vælge dem er for at kunne blære sig og købe en større grill end naboen. Grillfladen er næsten ligeså stor, jeg har bare ikke en brødrist som der er i Spirit og Genesis og Summit grillene. Men kan du undvære den ekstra blærfaktor og brødhylde…,, så er Q det bedste køb

  og køb nu en stor gasflaske og smæk den på grillen – det kan bedst betale sig

  Hilsen Erik

Skriv en kommentar