En elgrill er genial når der skal grilles på altanen eller i forteltet til campingvognen. Den oser ikke på samme måde som en kul- eller gasgrill, og enkelte modeller klarer sig faktisk rigtig godt i test. Sæt den blot i stikkontakten, og du er klar til at grille.

Herunder er de 3 modeller, som vi anbefaler på baggrund af testresultater og anmeldelser:

Weber Q1400 – testvindende lille elgrill til bordet

Weber-Q1400-Elgrill

Bedste pris: 1.799,00 (Frishop)

 • Testvinder – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi Weber Q1400: Den lille elgrill i Webers Q-serie har et grillareal på 42,5 x 32 centimeter, og er således perfekt til 2-3 personer. Den klarer sig rigtig godt i Aftonbladets elgrill test hvor den udmærker sig på byggekvaliteten, effektiviteten og et godt grillresultat. Med testens bedste samlede bedømmelse bliver den testvinder, og vi anbefaler den således som et rigtig godt valg til dig med campingvogn eller altan, hvor du kan grille nemt, sikkert og uden at genere naboerne. Q1400 leveres med den sædvanlige støbejernsrist, som giver nogle flotte grillstriber på dit kød.

Om: Q1400 er den mindste elgrill fra Weber og velegnet til tilberedning af kød og grøntsager ved direkte varme. Den har alle de samme egenskaber som gasgrillen i samme serie, og differentierer sig altså kun på varmekilden som består af et elektrisk varmelegeme på 2.200 Watt.

Weber Q1400 er lavet til placering på et bord eller stativ. Du kan eksempelvis tilkøbe en Weber vogn eller blot stille den på et bord i en passende størrelse og højde, så du også får mulighed for at have afsætningsplads ved siden af elgrillen.

Risten er todelt og lavet af kraftigt støbejern, som holder godt på varmen. Det er på grund af denne rist at dit kød får de flotte grillstriber, da støbejernets massefylde er høj og derfor holder godt på varmen. Da risten er todelt kan du tilkøbe en grillplade, hvis du eksempelvis ønsker at svitse grøntsager eller andre ting på den ene halvdel. Det gør også risten nem at rengøre og pleje, at den kan deles i to og dermed rengøres i køkkenvasken.

Låget og bunden er lavet i støbt aluminium, som både er et let og robust materiale. Det har også den egenskab at det holder godt på varmen, hvilket er en fordel når du griller med lukket låg.

Q1400 sættes i en almindelig 230 Volt stikkontakt, og den udvendige elektriske enhed skal altid opbevares i læ for vind og vejr. Grillen kan adskilles, når du ønsker at rengøre den indvendigt.

Detaljer:

 • Grillareal: 42,5 x 32 cm.
 • Effekt: 2.200 Watt
 • Trinløs varmeregulering
 • Inkl. todelt støbejernsrist
 • Låg og bund af støbt aluminium
 • Fedtopsamlingsbakke i bunden
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Til butik »

Weber Q2400 – stor elgrill med stander

Weber-Q2400-Elgrill

Bedste pris: 2.999,00 (Frishop)

 • Større grillareal

Derfor anbefaler vi Weber Q2400: Denne elgrill er identisk med Q1400, men har et større grillareal. Det giver blandt andet muligheder for langtidsstegning af større stykker kød, da der er god plads under låget og mulighed for at regulere varmen trinløs i siden. Weber Q2400 leveres med en smart stander, så du har elgrillen oppe i en god arbejdshøjde. Standeren kan selvfølgelig af- og påmonteres efter behov, og det er blandt andet smart hvis du ønsker at have elgrillen stående på et havebord eller lignende. Som med andre griller i Webers serie medfølger der en todelt støbejernsrist, som giver et flot grillresultat hver gang. Alt i alt en god elgrill, som er tilstrækkelig til op mod 6 personer.

Om: Weber Q2400 er den største elgrill i Webers sortiment. Den har et stort grillareal på 54 x 39 centimeter, hvilket er tilstrækkeligt når der skal laves mad til 5-6 personer ad gangen.

Der medfølger et stativ til Q2400, som du kan af- og påmontere efter behov. Det er blandt andet smart hvis du ønsker at grillen har en fast plads på altanen, samtidig med at du gerne vil have mulighed for at tage den med i campingvognen eller andre steder uden at den fylder for meget.

Låget og bunden er i støbt aluminium, som holder godt på varmen. Det anbefales altid at varme grillen op med lukket låg, for at støbejernsristen optager mest mulig varme. På den måde får du mest mulig grillsmag og -udseende på dit kød, som hurtigt bliver tilberedt under det lukkede låg.

Risten er af den klassiske type i porcelænsemaljeret støbejern. Den holder derfor længe, og da den er delt op i to kan du vælge at kombinere med en grillplade eller andet ekstraudstyr efter eget ønske. Den høje massefylde i støbejern er med til at holde risten brændende varm, hvilket du kan se på kødets flotte grillmønster.

Varmelegeme og grill kan adskilles og afmonteres, når du ønsker at rengøre den i dybden.

Detaljer:

 • Grillareal: 54 x 39 cm.
 • Effekt: 2.200 Watt
 • Trinløs varmeregulering
 • Inkl. todelt støbejernsrist
 • Låg og bund af støbt aluminium
 • Fedtopsamlingsbakke i bunden
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.999,00 kr. 0,00 kr. 2.999,00 kr. Til butik »

Severin Bordgrill – hyggelig lille elgrill til bordet

Severin-Elgrill

Bedste pris: 359,00 (Wupti)

 • Testvinder – Helsingborgs Dagblad

Derfor anbefaler vi Severin Bordgrill: Denne elgrill bliver testvinder hos Helsingborgs Dagblad, der har testet 6 mindre modeller til brug på bordet. Severin bordgrillen klarer sig samlet set bedst, og roses blandt andet for at være robust og effektiv med et fint grillresultat. Den er samtidig den letteste grill i testen med en vægt under 3 kilo, og den er således ideel til campingferien eller brug på altanen.

Om: Severin bordgrillen er lille, let og perfekt til en grillaften såvel inde som ude. Den kan med fordel placeres direkte på spisebordet hvis du ønsker at samle familien til en hyggeaften, eller du kan tage den med i campingvognen eller ud på altanen. Fordelen med denne type elgrill er at den kun sviner meget lidt, og den er god når der skal grilles pølser og mindre stykker kød ved direkte varme.

Grillarealet i denne lille elgrill er på 41 x 26 centimeter. Den har en justerbar termostat på fronten og en kontrollampe der viser når varmelegemet er aktivt, og så er der indbygget en sikkerhedsafbryder når varmelegemet tages ud af elgrillen. Grunden til at varmelegemet kan tages ud, er at det skal være nemt at gøre rent.

For at minimere røg- og lugtgener, er grillbakken vandtæt. Den kan således fyldes med vand, så neddryppende fedt- og madrester ikke ligger og ryger. Den medfølgende rist kan desuden justeres i 2 højdeniveauer, alt efter om der skal grilles ved høj eller lav varme.

Detaljer:

 • Grillareal: 41 x 26 cm.
 • Effekt: 2.500 Watt
 • Emaljeret stålkabinet
 • Minimal røg- og lugtudvikling
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
359,00 kr. 0,00 kr. 359,00 kr. Til butik »

Sådan får du mest muligt ud af din elgrill

En elgrill kan naturligvis ikke erstatte den “ægte vare” til gas eller kul, men den kan komme meget tæt på hvis du gør det ordentligt. Herunder kommer vi med vores anbefalinger, så du får mest muligt ud af din nye elgrill:

Lad elgrillen blive godt varm inden brug

Det er essentielt for det færdige resultat, at grillen er varmet godt og grundigt op inden brug. Eksempelvis kræver testvinderen Q1400 fra Weber en relativt lang opvarmningstid, og enkelte købere vurderer at du med fordel kan lade den varme op i 15-20 minutter før brug. På den måde er du sikker på at elgrillen er varmet helt op, så du får flotte grillstriber på dit kød.

Undgå fedtfattigt kød på elgrillen

Det er selvfølgelig sundest at gå udenom kød med højt fedtindhold, men hvis du ønsker et lækkert stykke kød med masser af grillsmag, så kommer du ikke udenom at der skal være et højt fedtindhold i kødet. Det gælder uanset om du griller hakkebøffer eller kyllingelår. Fedtet får kødet til at smage af noget, og hvis du vil grille fedtfattigt kød kan du med fordel nøjes med at stege det på en pande i køkkenet. Resultat vil nemlig blive nogenlunde ensartet, hvilket ikke er ment negativt.

Det er især vigtigt når du griller på en elgrill, hvis du ønsker at kødet skal have en smule af den eftertragtede røgede grillsmag.

Overlæs ikke grillen

Hvis du griller bøffer og gerne vil have en flot grillskorpe udvendigt, så kan du med fordel nøjes med at grille på halvdelen af elgrillens areal. På den måde kan du flytte dem fra den ene til den anden side, og udnytte at overfladen har fået lov at blive godt varm. Hvis du læsser grillen helt op med grøntsager og kød, så risikerer du at temperaturen falder og det tager længere tid at få kødet færdigt. Oven i det risikerer du også at kødet begynder at ligge og “koge” hvis temperaturen bliver for lav, og så mister det også en stor mængde smag.

Testkilder

Herunder får du oversigt over nye elgrill test, som vi har vurderet relevante til denne artikel. Du kan således selv dykke ned i testresultaterne og se hvilke modeller der klarer sig godt, og hvilke modeller der klarer sig dårligt.

Aftonbladet (26. juli 2015)

For dig der ikke ønsker en kul- eller gasgrill af praktiske eller andre årsager, så er denne test værd at læse. Aftonbladet har, i samarbejde med WiseGuide, testet 6 forskellige elgriller for at finde den bedste.

Alle elgrillerne er blevet testet og bedømt ud fra følgende delkriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Grillresultat
 • Brugervenlighed

Resultat i testen varierede meget fra top til bund, og de dårlige modeller var så ineffektive at de blot kogte kødet i stedet for rent faktisk at grille det. Men en enkelt grill klarer sig rigtig godt, og får testens højeste bedømmelse. Weber Q1400 ender på en førsteplads som testvinder, da den er rigtig god og griller så tæt på den “ægte vare” som muligt. Testpanelet roser den for at være bygget i en god kvalitet, og helt igennem reel i brug. Den afgiver desuden godt med varme, som kan ses i kødets flotte grillstriber.

I bunden finder vi en Severin elgrill, som testpanelet kritiserer for at “koge” kødet i stedet for at grille det.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad (2. juli 2014)

Helsinborgs Dagblad tester, også i samarbejde med WiseGuide, 6 forskellige elgriller i bordstørrelse. De er særligt velegnede til dig med altan eller ringe plads udendørs, men som stadig ønsker fornøjelsen ved at sidde og grille med familie eller venner.

I testen er modellerne undersøgt og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Grillresultat
 • Brugervenlighed

Testens vinder bliver en bordgrill fra Severin, der samlet klarer sig rigtig godt. Den vurderes at være bygget i en god kvalitet med en meget lav vægt, hvilket er praktisk når du skal have grillen med på campingferie eller opbevare den indendørs når den ikke bruges. Eneste kritikpunkt er dog at den er lidt svær at rengøre.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at gå til Helsingborgs Dagblad.

Elgrill test – her er de 3 bedste elektriske griller
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar