En lille gasgrill er perfekt til madlavning på altanen, på båden, ved campingvognen eller på den lille terrasse. Den optager ikke megen plads, og nogle modeller er endda så kompakte at de kan smides i bagagerummet og tages med på tur. Den lille gasgrill har med andre ord rigtig mange fordele, og udover at være let at transportere er den også billig i drift.

I denne artikel kigger vi nærmere på 10 små gasgriller, som både er smarte og nemme at finde plads til. Se dem alle herunder:

Napoleon TravelQ 285 – kompakt gasgrill i sammenklappeligt design

Napoleon TravelQ 285 er en smart lille gasgrill, som både kan bruges på udflugten og terrassen. Den står på et sammenklappeligt metalstativ der samtidig fungerer som en trolley, hvor grillen kan hæftes på når den skal medbringes i bilen eller opmagasineres om vinteren.

På nettet får denne lille gasgrill gode anmeldelser, og den roses blandt andet for at være robust og effektiv, hvilket betyder at den holder længe og hurtigt bliver meget varm. Der er også god beskyttelse mod vindpust, så du kan grille uden problemer på en varm dag. Risten har et areal på 54 x 37 centimeter og er lavet af støbejern, der som bekendt har en høj massefylde og giver flotte grillstriber på kødet. Der kan i en snæver vending grilles ved indirekte varme da gasgrillen har 2 brændere, men den er dog bedst til tilberedning ved direkte varme.

Den lille TravelQ 285 gasgrill har en samlet vægt på kun 19 kilo, og der er termometer i låget. Under det ene sidebord finder du et udtag til små gasflasker, men du kan også tilkøbe et regulatorsæt og påsætte en gasflaske på mellem 5 og 10 kilo.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Napoleon TravelQ gasgrill hos 10-4

Campingaz Xpert 200L – lille gasgrill til fornuftig pris

Hvis du ikke ønsker at ofre mange penge på en lille gasgrill, så er Campingaz Xpert 200L et fint valg. Det er sandsynligvis en af de billigste gasgriller på markedet, og hvis du kun skal grille få gange i løbet af året er den ganske fin.

Xpert 200L er fremstillet i et let og simpelt sort design med små foldbare sideborde i rustfrit stål, så du har lidt afsætningsplads ved siden af risten. Den har 2 brændere og et par store hjul i den ene side, så den nemt kan flyttes rundt på din terrasse. Grillristen er lavet af emaljeret stål, og den har et grillareal på 54,5 x 34,5 centimeter.

Denne lille gasgrill vejer kun 21 kilo på trods af størrelsen, og den har en smart opbevaringshylde foran til salt, peber og andre småting, som er gode at have ved hånden når der grilles.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 foldbare sideborde

Se pris på den lille Campinggaz Xpert 200L gasgrill hos 10-4

Landmann Triton PTS 2.0 – funktionel lille luksusgrill

Landmann Triton PTS 2.0 adskiller sig fra andre små gasgriller ved at have en kraftigere konstruktion og en række brugervenlige finesser. Eksempelvis er det værd at nævne den udtagelige underbakke i rustfrit stål, hvilket gør det særdeles nemt at holde den lille gasgrill ren og fri for stegefedt. Risten er lavet i kraftigt støbejern med en god massefylde, og der er 2 brændere på det 48 x 44 centimeter store grillareal.

Materialekvaliteten ses ved den markant højere vægt, som for denne model er på 42 kilo. Det er med andre ord nogen kraftige stålelementer der er brugt i designet, så den står godt og robust på din terrasse. Den har et par foldbare sideborde som er praktiske på den lille terrasse og termometer i låget, så du nemt kan aflæse temperaturen i grillen.

Til denne lille gasgrill medfølger der ikke slange eller regulator, men dette kan købes i næsten alle byggemarkedet og enkelte dagligvarebutikker med grilludstyr.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 foldbare sideborde

Se pris på den lille Landmann Triton PTS 2.0 gasgrill hos KitchenTime

COBB Premier Gas – smart mini gasgrill til camping

COBB-Premier-GasgrillDen lille COBB Premier gasgrill er uundværlig til campingvognen, båden, altanen eller turen til stranden. Den har et smart rundt design med et højt låg, som gør at du kan grille en hel steg uden problemer. Det kan blandt andet også lade sig gøre, fordi varmekilden er isoleret i midten hvorfra den fordeles ud over en varmeplade. Der er også isolering i siderne, så gasgrillen ikke bliver varm udenpå.

COBB Premier gasgrillen kan kombineres med en masse tilbehør, som kan købes efter behov. Eksempelvis en stander, bæretaske, stegepande, lågforhøjer med kyllingeholder, et cover, lågholder og mange andre ting.

Alle aftagelige dele i rustfri stål kan gå i opvaskemaskinen. Det letter rengøringen og sikrer dig en ren grill hver gang, og så bliver det endnu nemmere at bruge den lille gasgrill i hverdagen.

Den lille COBB Premier gasgrill kan bruges med små gasdåser, som giver op til 3 timers tilberedningstid. Du kan dog også købe et regulatorsæt og montere en stor gasflaske, hvis du vil have endnu længere drifttid. Det kan eksempelvis være praktisk hvis du skal bruge gasgrillen på campingferien eller lignende.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. låg

Se pris på den lille COBB Premier Gasgrill hos Wupti

Char-Broil Performance T-22G – veludstyret lille gasgrill med 2 brændere

Charbroil-T-22G-GasgrillAmerikanske Char-Broil roses mange steder for at være et rigtig godt alternativ til Weber, og de modeller vi har haft mulighed for at undersøge virker både robuste og i en god materialekvalitet. Til Char-Broil gasgrillerne kan der desuden tilkøbes en masse udstyr: Overtræk, rotisserie, tangsæt, rygeboks og en pose rygeflis. Dette fås både på nettet og i fleste lavprisvarehuse, hvor det ofte er på tilbud til en god pris.

En af de største fordele ved Char-Broil er at deres gasgriller er udstyret med Tru-Infrared grillsystem, som fordeler varmen jævnt og modvirker dannelse af flammer omkring kødet. Du kan derfor grille i ro og mag, samtidig med at du kan føre samtaler med din familie eller venner. Systemet fungerer ved at have en perforeret bølgeformet stålplade mellem støbejernsristen og flammerne. Varmen stråler således fra denne stålplade og op på kødet, altimens fedt kan løbe igennem og opsamles i bunden. Dette modvirker desuden at fedtet løber ned og tilstopper brænderne.

Performance T-22G er en lille gasgrill til terrassen eller altanen. Den har et grillareal på 47 x 47 centimeter og 2 brændere, som kan reguleres individuelt. Den har hjul på alle fire ben, og de to af dem kan låses. Der er to sideborde og et skab i bunden, hvor der kan opbevares en gasflaske på op til 5 kilo. Under låget er der desuden en brødrist, som også kan bruges til at holde din færdigstegte mad varm på. På grund af den lave pris er den meget populær, og grillarealet er tilstrækkeligt for de fleste.

Gasforbruget ligger på op til 6 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 6 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Char-Broil T-22G gasgrill hos Wupti

Char-Broil Professional 2200 – lille gasgrill med højt låg og 2 brændere

Char-Broils Professional-serie er på mange måder en forbedret udgave af den billigere Performance-serie. Den lille Professional 2200 gasgrill har blandt andet en mærkbart kraftigere konstruktion, låget er højere og termometeret er nu placeret i låget. Det højere låg betyder desuden at brødristen nu er mere brugbar end hidtil, så du for alvor får mulighed for at benytte denne.

En af fordelene ved at vælge en Char-Broil grill er ikke mindst prisen, men også det omfattende sortiment af tilbehør. Sortimentet er på størrelse med det der også findes fra Weber, men i modsætning til Weber kan Char-Broil tilbehør ofte findes i supermarkederne til rigtig gode priser.

Det smarte TRU-Infrared system er bibehold i denne serie, så du undgår flammer omkring dit kød og modvirker fedtet i at løbe ned og tilstoppe brænderne.

Professional 2200 er en lille gasgrill til terrassen eller altanen. Den har et grillareal på næsten samme størrelse som T-22G, og du får således mulighed for at grille på at areal på 46,8 x 44,5 centimeter. Der er hjul på alle fire ben og sidebord i hver side, samt forborede huller til ophængning af tilbehør i S-kroge.

Gasforbruget ligger på op til 5,3 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 5,3 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Char-Broil Professional 2200 gasgrill hos Wupti

Outdoorchef City 420 – anmelderrost lille kugleformet gasgrill

Outdoorchef-City-420-GasgrillDenne lille gasgrill er nyttig til brug på campingferien. Det vurderer magasinet Alt Om Camping, som har haft mulighed for at benytte den i en periode på 8 måneder inden anmeldelsen.

Outdoorchef er et schweizisk mærke og relativt ukendt herhjemme, men de laver ikke desto mindre nogle særdeles gode griller til både gas og kul. City 420 er den mindste gasgrill i deres sortiment, og dermed perfekt til brug på campingturen, på altanen eller i den lille have.

En af de smarte finesser ved den lille City 420 gasgrill er dens tragt-system, som skal forebygge fedtbrande og røgdannelse heraf. Tragten leder nemlig fedtet direkte ned i en beholder i bunden, som nemt kan tømmes efter behov. Og da tragten er 2-delt, kan den øverste vendes alt efter om du ønsker at grille ved direkte eller indirekte varme.

City 420 gasgrillen yder, ifølge Alt Om Camping, 4,3 kw/t. Det er ganske pænt og betyder at den hurtigt bliver varm og giver et flot grillmønster på dit kød.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Effekt: 4,3 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Tragt-system til forebyggelse af fedtbrande

Se pris på den lille Outdoorchef City 420 gasgrill hos KitchenOne

Weber Spirit Original E-210 – robust lille gasgrill til terrassen

Weber-Spirit-Original-E-210-GasgrillHvis du sværger til Weber og gerne vil have den bedste kombination af pris og størrelse, så er Spirit Original E-210 et rigtig godt køb. E-210 er det lille alternativ til testvinderen E-320, som bliver testvinder hos både Klikk.no og Stiftung Warentest. Forskellen på de to modeller er at E-210 har 2 brændere imod 3 på E-320, og så er sidebrænderen sparet væk på E-210. Den er således et rigtig godt for dig der godt kan undvære sidebrænder, og som ikke behøver et kæmpestort grillareal.

Weber Spirit Original E-210 har et godt grillareal på 52 x 44 centimeter og et højt låg, som gør det muligt at grille større stykker kød eller bøffer ved både indirekte eller direkte varme.

Grillristen er lavet af porcelænsemaljeret støbejern, som holder godt på varmen. Det betyder at kødet får nogle flotte grillstriber, og med det store dobbeltsidede låg med indbygget termometer kan du udnytte varmen effektivt.

Under denne lille gasgrill er der et skab, som kan bruges til opbevaring af udstyr eller gasflaske. Den yder hvad der svarer til 7,75 kw/t, når begge brændere er tændt. På siderne er der i alt 6 holdere til redskaber.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 7,75 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Weber Spirit Original E-210 gasgrill hos KitchenTime

Weber Q1200 – anmelderrost gasgrill til altanen eller stranden

weber-q1200-gasgrillEfterfølgeren til Weber Q120 kommer nu i helt sort design. Den lille Q1200 gasgrill er ideel til altanen, til strandturen eller som supplement til den store grill, og så får den ros hos Living Smart TV for at være perfekt til både brød og grøntsager. Det skyldes selvfølgelig at den ikke afgiver så meget varme som større modeller, men til gengæld bruger den heller ikke særlig meget gas.

Selvom Weber Q1200 er en lille gasgrill, så har den et grillareal på 42,5 x 32 centimeter. Den er fremtillet i USA og har et låg og en bund af aluminium, samt grillrist i porcelænsemaljeret støbejern. Den kraftige grillrist giver et minimalt varmespild når der lægges mad på grillen, og så giver den også flotte striber på dit kød.

Der er på denne model en enkelt brænder i rustfrit stål, som yder op til 2,49 kw/t., og så leveres Q1200 med 2 sammenklappelige sideborde. De er blandt andet nyttige hvis du har brug for krydderier, marinader eller olier mens du griller.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Effekt: 2,49 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde
 • Termometer i låget

Se pris på den lille Weber Q1200 gasgrill hos Johannes Fog

Weber Q3000 – alsidig lille gasgrill med gode testresultater

Weber-Q3000-GasgrillDen lille Weber Q3000 gasgrill er efterfølger til Q300, som bliver testvinder hos Klikk.no, hvor den vinder over 6 forskellige modeller. Testpanelet vurderede blandt andet at denne gasgrill giver det bedste resultat ved tilberedning af kød, men den er også genial til både fisk og grøntsager.

På trods af beskedne ydermål har denne lille gasgrill et grillareal på hele 65 x 46 centimeter, hvilket er mere end nok for de fleste.

Weber Q3000 er ideel til den store altan eller den lille terrasse, hvor den egner sig bedst til en stationær position. Den kan dog nemt flyttes rundt, da der er monteret hjul på to af benene.

Der kan grilles ved både direkte og indirekte varme på Q3000, som har 2 individuelle brændere. Brænderne kan samlet yde op til 6,35 kw/t hvilket giver et lidt højere gasforbrug end på mindre modeller, men dette kan variere efter hvor meget du har skruet op og om du bruger 1 eller 2 brændere. Den har desuden 2 sideborde, elektronisk tænding og trinløs varmeregulering.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 6,35 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde
 • Termometer i låget

Se pris på den lille Weber Q3000 gasgrill hos Bilka

Få et rigtigt grillkursus hos Weber Grill Academy

Hos Weber Grill Academy lærer du at grille dit kød til perfektion. Tilmeld dig dette kursus, og lær eksperternes hemmeligheder om tilberedning på grill.

Uanset om du er novice eller entusiast, så er der inspiration og nyttige tricks at hente med dette grillkursus. Du får således fuld glæde af den lille gasgrill, når du lærer eksperternes tricks til veltilberedt grillmad.

På kurset lærer du blandt andet at grille følgende:

 • Tigerrejer
 • Stegt flæsk
 • Revelsben
 • Æbletærte

Når maden er færdigtilberedt, spises den i selskab med de andre kursister på stedet. Weber Grill Academy giver desuden vand og sodavand, samt 2 genstande til deltagerne.

Udover tilberedning af ovennævnte retter, er der også sat tid af til at lære om optimal optændning, eksperternes grillteknikker, varmrøgning og valg af den rette grill. Du får således en masse ny viden med dig i bagagen, som du kan tage med hjem og finpudse ved din egen grill.

Find mere info og priser om kurset hos DuGlemmerDetAldrig

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar