Elcykler er populære som aldrig før. Det skyldes især at batterierne er både bedre og billigere end tidligere, hvilket betyder at elcyklerne nu er nede i et prisniveau hvor de fleste kan være med.

I denne artikel har vi kigget nærmere på cykler fra Raleigh og Kildemoes, da de klarer sig suverænt i test – se modellerne herunder.

Kildemoes City og Street – langtidsholdbare elcykler i høj kvalitet

Kildemoes-City-Elcykel
Bedst i test: Kildemoes elcykel er bedst i test hos magasinet GEAR og får en topplacering hos Tænk. Se alle dame- og herremodeller fra Kildemoes her

Testresultaterne taler for sig selv: Kildemoes laver nogle rigtig gode elcykler og bliver således bedst i test hos magasinet GEAR og topscorer hos Tænk. Kildemoes’ elcykler tager udgangspunkt i deres almindelige cykel-serier, og derfor ses det ikke ved første øjekast at der er tale om en elcykel.

Godt batteri og høj komfort

Batteriet ligger i en diskret boks under bagagebæreren, og er særdeles kraftigt. Det hjælper ikke hele tiden, men giver dig et kærligt skub hvis du sætter farten ned eller træder langsommere i pedalerne. Det er med til at gøre cykeloplevelsen god og komfortabel.

Om Kildemoes City:

Kildemoes-Elcykel
Kildemoes City – findes i både dame- og herremodeller

Kildemoes City er en komfortabel og letkørende hverdagscykel i et klassisk design. Den bliver bedst i test hos GEAR og så er den nem at betjene, med køreegenskaber helt i top. Der kan vælges imellem en sort eller hvid model, og de er begge udstyret med 7 indvendige Nexus gear. Batteriet er et 36-volts batteri med 11Ah i den nyeste model. City-cyklen anbefales til dig der kører ca. 15-20 km om dagen og ønsker god komfort og flot design. Du kan vælge imellem flere modeller og størrelser til både damer og herrer.

 • Størrelser: 47, 50 eller 55 cm
 • Batteri: 36V Li-Ion 11Ah
 • Alustel
 • Farver: Hvid eller Sort
 • Findes både i herre- og dame modeller
 • 7 indvendige NEXUS gear

Kildemoes City fås lige nu fra 11.999,00 ved at klikke her.

Om Kildemoes Street:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kildemoes Street – findes både i dame- og herremodeller

Den lækre Kildemoes Street elcykel fås til både damer og herrer. Den er mere adræt end City-modellen, og passer godt til dig der kan lide at køre hurtigt og langt. Hydrauliske skivebremser på både for- og baghjul sikrer hurtig og komfortabel opbremsning, og så er der hele 8 gear at skifte imellem. Også på denne model er batteriet diskret integreret i bagagebæreren. Kildemoes Street indgår ikke i nogle elcykel test på nettet, men ud fra andre Kildemoes-modellers testresultater vurderer vi at denne elcykel er i tilsvarende eller bedre kvalitet.

 • Størrelser: 51, 55 eller 59 cm
 • Batteri: 36V Li-Ion 11,6Ah
 • Sport Alustel
 • Farver: Sort
 • Findes både i herre- og dame modeller
 • 8 indvendige Alfine gear

Kildemoes Street fås lige nu til 16.999,00 ved at klikke her.

Raleigh Carlton – let elcykel i diskret indpakning

Raleigh-Carlton-Elcykel
Topscorer: Raleigh Carlton fås både til damer og herrer. Den får topbedømmelse i Tænks elcykel test. Se alle modeller her

Den diskrete Raleigh elcykel vandt testpanelets hjerter hos Tænk, der gav denne elcykel en topbedømmelse i deres elcykel test. Den er testens letteste med sine kun 22 kg, og så er den særdeles diskret.

Alt er fuldt integreret

Batteriet er integreret i kædeskærmen, så du undgår at have det liggende synligt under bagagebæreren, og både lygter og batteri styres centralt fra cykelstyret, hvor batteriet også kan oplades fra. Raleigh Carlton er velegnet som hverdagscykel til dig der gerne vil cykle rundt i byen. Det eneste negative testpanelet kunne finde ved denne elcykel, er den lidt hårde saddel. Det kan dog løses ved at skifte den ud med en mere behagelig variant.

Om Raleigh Carlton:

Raleigh-Carlton-Herre-Elcykel
Raleigh Carlton – findes både i dame- og herremodeller

Raleigh Carlton fås i både dame- og herremodeller, og er udført i et flot klassisk design. Styret sidder i en behagelig høj position, så du sidder godt og komfortabelt. Carlton er ligesom Kildemoes City udstyret med 7 indvendige NEXUS gear og punkterhæmmede dæk. Der er v-bremse foran og fodbremse bagtil. Kædeskærmen og batteriet er integreret i ét stykke, og cykelkæden er således godt afskærmet. Elcyklen fra Raleigh er monteret med cykellygter både for og bag, og disse kan tændes og slukkes på styret.

 • Størrelser: 47, 50 eller 55 cm
 • Batteri: 36V Li-Ion 8,7Ah
 • Farver: Cremehvid eller sort
 • Findes både i herre- og dame modeller
 • 7 indvendige NEXUS gear
 • Vægt: Kun 22 kg

Raleigh Carlton fås lige nu til 13.199,00 ved at klikke her.

Se vores artikel om: Den ultimative købeguide til el løbehjul

Testkilder

Vi har gennemgået en række testresultater og anmeldelser for at finde frem til de bedst elcykler på markedet lige nu. Herunder får du et indblik i hvilke test der har haft indflydelse på vores vurderinger:

Testfakta (1. april 2016)

I denne test ser det sort ud for de seks implicerede elcykler. Fem ud af seks har nemlig for dårlige bremser i forhold til EU-standarderne, og det er kritisk hvis du skal bremse hårdt op.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Køreegenskaber og brugervenlighed 25 %
 • Batteri og ladetid 25 %
 • Bremser 25 %
 • Konstruktion og kvalitet 25 %

Som det ses herover vægtes hovedkriterierne lige højt. Ud af de testede elcykler var det kun EcoRide Ambassador, som klarede bremsetesten med et acceptabelt resultat. De andre cykler levede ikke op til EU-standarderne, hvilket sandsynligvis betyder at cyklerne trækkes tilbage eller får skiftet bremserne til bedre systemer.

Du kan læse hele testen hos Testfakta gratis.

Tænk (1. juli 2013)

(Testen er ikke længere online.)

Tænk testede 8 forskellige elcykler tilbage i 2013. Her konstateres det, at pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen, når det handler om køb af elcykel. De billige elcykler er simpelthen ikke egnede til at køre længere ture, og en enkelt elcykel dumper testen da den ikke overholder loven.

I Tænks elcykel test er følgende kriterier indgået:

 • Overordnet køreoplevelse 50 %
 • Testpanelets anbefaling 50 %

I testpanelet sidder 8 kvinder i alderen 28-67 år. Tilsammen har de testet elcyklerne over 1.300 kilometer, og det er foregået i dagligdagen for at give et så retvisende billede af elcyklernes egenskaber som muligt. De har fået en uge til hver cykel, hvorefter de skulle bedømmes.

Efter hver test skulle panelet udfylde et spørgeskema, hvor de svarede på hvorvidt elcyklen var god at køre på, om pedalerne var nemme at træde ned, samt hvor nem og brugervenlig den er i hverdagen.

I testen bliver der ikke fundet en ‘bedst i test’ elcykel, men både Batavus, Raleigh og Kildemoes placeres i toppen med en bedømmelse på mellem 72 og 83 %. De klarer sig generelt godt og batteriets levetid er god. I den anden ende af skalaen finder vi en elcykel fra X-Zite, der dumpede testen fordi hjælpemotoren fik cyklen til at køre hurtigere end tilladt. 2 billige elcykler fra hhv. Puch og Busetto får desuden bundkarakter og kan ikke anbefales af testpanelet.

Du kan læse hele Tænks elcykel test ved at oprette et betalt medlemsskab.

Magasinet GEAR (2010)

Tilbage i 2010 foretog magasinet GEAR en test af 5 forskellige elcykler.

Testen giver et godt indblik i hvordan de forskellige elcykler præsterer, og der er gode beskrivelse af hver enkelt model.

Disse 5 elcykler er testet hos GEAR:

 • Nordic e-bike
 • Everton EL
 • Elvira Madigan
 • Promovec Electric – Element
 • Kildemoes Classic EL

Alle elcyklerne er testet ud fra disse kriterier:

 • Design
 • Ydelse
 • Features

Alle ovennævnte elcykler vurderes at være gode til hverdagsbrug, men Elvira og Kildemoes skiller sig ud. Således bliver Kildemoes Classic bedst i test, mens Elvira Madigan anbefales som ‘Bedste køb’. Kildemoes Classic giver testens bedste køreoplevelse, og så er designet både lækkert og diskret.

Du kan læse hele elcykel testen gratis hos ISSUU.

Denne side er anmeldt af: Simone S. Winther 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar