Til værkstedet, cykelskuret, udhuset eller jagthytten er der brug for en ekstra slidstærk dør, der kan modstå alt slags vind og vejr. 

Der findes mange forskellige slags døre til udhuse, hvoraf dobbeltdøre samt døre af fyrretræ er iblandt de mest populære. 

Der er mange fordele ved at vælge en såkaldt ”udhusdør” til udendørs formål. Den er skabt i formstabilt design, der gør, at den modstår fugt og slid uden at miste sin funktion. 

Herunder finder du et overblik over de mest populære og klassiske døre til udhuse. 

Formstabil udhusdør – Højkvalitetsdør til dit udhus


Set på Byggebilligt.dk

Formstabil udhusdørNår du vil have den bedste dør til dit skur, anneks, redskabsrum eller fritidshytte, skal du gå efter en model, som er overfladebehandlet fra producentens side. Vil du have en dør til værkstedet eller skuret, som skal være skabt i bedste materiale, og som skal kunne opretholde sin elegante front i mange år, er denne udadgående kvalitetsdør et god valg.

Den er udstyret med 8765 låsekasse samt 3 sikkerhedshængsler, der sørger for, at du kan passe godt på dine cykler, dit værktøj, din motorcykel eller dit friluftsudstyr.

Om døren fra Safco Doors

Døren er designet i en elegant, hvid front, der kan passe til ethvert hus. Bundstykket er beklædt med aluminium, der er med til at opretholde dørens holdbarhedsevne og forlænge dens levetid. 

Den helt store kvalitetsmæssige fordel ved denne dør er, at den leveres i færdigbehandlet træ.

Det er Safco Doors, der står bag produktionen af den formstabile udhusdør. 

Når du køber et Safco Doors produkt, får du 5 års udvidet garanti på dit køb. Garantien dækker blandt andet produktets funktion samt formstabilitet.

Udhusdøre findes i mange designs og prisklasser. Denne model fra Safco Doors kombinerer solidt design med god pris. 

Sammenholdt med dens høje kvalitet, sælges den til konkurrencedygtig pris.

Særlige produktfordele:

 • Bundstykke i aluminium der giver forlænget holdbarhed
 • Elegant, hvidt design
 • CE-mærket
 • Fremstillet i massivt træ
 • 3 sikkerhedshængsler 
 • Udvendige karmmål: 89x199x10,5cm  

Se pris på Formstabil udhusdør hos Byggebilligt.dk

Swedoor udhusdør – Funktionel dør til udhuset med glasrude


Swedoor udhusdør

Set på 10-4 online byggecenter

Der findes forskellige modeller af facadedøre på markedet. De varierer i træsort, design og omfang af overfladebehandling. 

Du kan spare penge på dit køb ved at vælge en model, som er fremstillet i ubehandlet træ. Med den kan du selv vælge, hvilken nuance på træmalingen, du ønsker at give døren. 

Der kan være både designmæssige og praktiske grunde til at vælge en dør med indfattet rude. Ruden er med til at skabe et mere autentisk og hjemligt udtryk om døren, der således får et mindre råt look. Derudover kan ruden gør det nemt for dig at få et kig ind til dine opbevarede genstande.

Om døren med glasruder fra Swedoor

Swedoor er én af de mest eftertragtede producenter af døre til udendørs brug. 

Denne Swedoor udhusdør findes i 2 forskellige modeller – hhv. en højrevendt og en venstrevendt. Dette giver dig mulighed for at vælge den åbning, som matcher vinklen på dit udhus.

Døren er skabt i ubehandlet fyr. For at opnå den bedste modstandsdygtighed samt længste levetid, anbefales det, at du behandler døren med enten olie- eller vandbaseret maling til udendørs brug. 

Det optimale er at male døren både på inderside og yderside hvert andet år for at undgå, at sol og fugt nedbryder overfladen.

Særlige produktfordele:

 • Døren findes i 2 forskellige modeller (hhv. højre- og venstrevendt)
 • Indfattet rude
 • Fremstillet i massivt fyrretræ 
 • Leveres i ubehandlet tilstand
 • Dimensioner: 88,8×197,8×9,2cm (bredde, højde og dybde)

Se pris på Swedoor udhusdør hos 10-4 online byggecenter

Dobbelt udhusdør – Praktisk dobbeltdør til udhuset med termoruder


Set på Frishop
Dobbelt udhusdør

 Til den store garage eller det brede skur til opbevaring af materiel er der brug for en bred dør, der giver dig maksimal fleksibilitet. Vil du have en dobbeltdør i bedste kvalitet, der kan passe godt på dine cykler, maskiner eller dit værktøj, skal du vælge en model med termoruder. Denne model fra PLUS kombinerer høj slidstyrke, praktisk design med høj funktionalitet. 

Om dobbeltdøren fra PLUS

Nederst på begge døre er der monteret en sparkeplade, der skåner døren mod slid. Sparkepladen har betydning for dig, som bruger dit udhus til opbevaring af værktøj og udstyr. Der kan være brug for at kunne åbne døren helt ved brug af din fod, hvis du har værktøj eller andet i din favn. 

Døren er særlig egnet til udhuse og annekser, hvor der er en temperaturdifference mellem ude og inde på maksimum 10 grader. I denne forbindelse har det afgørende værdi for kvaliteten og funktionaliteten på døren, at den er udstyret med termoruder. 

Du får mest værdi for pengene, når du sørger for at forbehandle dobbeltdøren før montering. Det er i denne forbindelse vigtigt at være opmærksom på, om der fra producentens side er krav til, hvilken type træbehandlingsprodukt der anvendes. 

Det kan have negativ indflydelse på formstabiliteten, hvis du ikke følger de produktanvisninger, som du finder i produktbeskrivelsen.

Særlige produktfordele:

 • Praktisk design med sparkeplade
 • Fremstillet i norsk/svensk fyrretræ
 • Rustik, ubehandlet dobbeltdør til udhus 
 • Justerbart design i højden
 • 33mm isolering
 • Dimensioner: 187,80×151,20cm (højde og bredde)

Se pris på Dobbelt udhusdør hos Frishop

Klassisk Swedoor udhusdør – Bedst og billigst


Set på 10-4 online byggecenter

Klassisk Swedoor udhusdørEr du på udkig efter en billig udhusdør, vil denne model fra kvalitetsbevidste Swedoor være et godt valg. Designet er klassisk og enkelt, og modellen kan passe til ethvert skur eller værksted. Døren er fremstillet i ubehandlet fyrretræ, der kræver behandling, før du monterer døren. Der er ingen grund til at vælge den dyreste løsning på markedet, når du har brug for en robust og klassisk dør, der skal kunne holde i mange år. 

Om den klassiske og budgetvenlige dør fra Swedoor

Du behøver ikke betale høj pris, når du vil have en dør til udendørs brug til en budgetvenlig pris. Swedoor fremstiller udhusdøre i mange designs og til forskellige formål. Denne klassiske model egner sig til værkstedet eller redskabsskuret i sommerhuset, fritidshuset eller din helårsbolig. 

Døren er fremstillet i massivt fyrretræ, der er opbygget af lodrette planker. Fyrretræ er ét af de mest slidstærke og robuste træsorter, du kan vælge til døre, vindueskarme og dørkarme. Træsorten er hårdfør over for slid, hvilket har særlig stor betydning, når det drejer sig om elementer til udendørs anvendelse.

Du får leveret døren i ubehandlet form. For at opnå den længste holdbarhed, skal du sørge for at træbehandle døren, før du monterer den i karmen. Det anbefales at bruge vand- eller oliebaseret maling frem for lak.

Døren egner sig til dig, der har et udhus, skur eller hytte, hvor det ikke er nødvendigt at have det opvarmet. 

Særlige produktfordele:

 • Budgetvenlig pris
 • Klassisk og enkelt design
 • Fremstillet i rustikt og hårdført fyrretræ 
 • Enkel isolering 
 • Dimensioner: 88,8×197,8×9,2cm (bredde, højde og dybde)

Se pris på Klassisk Swedoor udhusdør hos 10-4 online byggecenter

Facadedør fra PLUS – Smukkeste design 


Set på Frishop
Facadedør fra PLUS

Den store fordel ved det brede og varierede udvalg af døre til udhuse er, at du kan vælge en model, som både i dimensioner, design og funktionalitet matcher dine ønsker og behov. Går du op i stil og udtryk, kan det være særlig værdifuldt for dig at vælge en dør, som adskiller sig fra flertallet af udhusdøre. 

Om den stilfulde dør i sildebensdesign fra PULS

Døren er bygget op i sildebensmønster, som vil skabe elegance både nu og i fremtiden. Du kan købe denne udhusdør på tilbud, som gør det muligt for dig at spare penge på dit køb af kvalitetsdør i flot design. 

Døren kan være egnet til dig, som har en holdning til, hvordan din bolig og dens omgivelser skal tage sig ud. En dør siges at være et hus’ ansigt udadtil. Dette gælder også, når det kommer til skure, redskabsrum eller et anneks, som ligger i forbindelse med et sommerhus eller helårshus. 

Det smukke look er gennemført med den indfattede rude, som skaber et let og elegant udtryk om døren, og får den til at se mindre massiv ud. 

Selve døren er fremstillet af massivt fyrretræ, der giver dig stor værdi for pengene som følge af træsortens høje slidstyrke.

Det lille vindue består af en 2-lags termorude.

Særlige produktfordele:

 • Smukt og gennemført design i sildebensmønster 
 • Termorude i 2 lag
 • Fremstillet i rustikt fyrretræ
 • Du kan købe denne udhusdør på tilbud
 • Lavt varmetab i dit skur, redskabsrum, hytte eller anneks
 • Dimensioner: 187.80×78,60cm (højde og bredde)

Se pris på Facadedør fra PLUS hos Frishop

Isoleret udhusdør – Moderne dør til opvarmet udhus


Set på Frishop
Isoleret udhusdør

Har du et opvarmet værksted, cykelskur eller fritidshytte, er det vigtigt, at du vælger en facadedør med isolering. Særligt når det kommer til opbevaring af maskiner, motorcykler, racercykler og andre værdifulde genstande, er det afgørende for holdbarheden af disse elementer, at de opbevares i lune og tempererede rum.

Om den let isolerede dør fra PLUS

Denne model fra PLUS er designet med stilrene, lodrette planker i fyrretræ. Den kompakte mængde af træ i denne dør er medvirkende til at give den lang holdbarhed og høj formstabilitet. 

PLUS er en stor og anerkendt producent af døre til udendørs brug. De fremstiller facadedøre i forskellige designs og størrelser, og deres konkurrencedygtige priser gør det muligt for enhver boligejer at få en udhusdør i høj kvalitet og med funktionelle detaljer. 

Døren er klassificeret som en ”10 graders dør”, hvilket betyder, at den er egnet til rum, hvor der findes en temperaturforskel på 10 grader mellem indendørs og udenfor. 

Monteringen af en dør til opvarmet anneks eller redskabsrum foregår på samme måde som en facadedør til uopvarmede udhuse og skure.

Særlige produktfordele: 

 • Stor formstabilitet og lang holdbarhed
 • 10graders isoleret dør
 • Fremstillet af massive fyrrepaneler
 • Låsekasse og karm følger med
 • Produceret med sparkeplade nederst på fronten
 • Dimensioner: 197,80×88,60cm (højde og bredde)

Se pris på Isoleret udhusdør hos Frishop

Gode tips i forbindelse med montering af din udhusdør

Du behøver ikke få hjælp fra en professionel fagmand for at få sat din dør fast i et dørhul i udhuset. Uanset hvilken dør du vælger, vil der følge en monteringsvejledning med. Der vil følge et komplet montagesæt med, når du bestiller en Swedoor. Dette består af kiler, karmskruer og dækpropper.

Det er essentielt, at du følger den pågældende vejledning, da der kan være særlige elementer, som du skal være opmærksom på med den dør, du har valgt.

Der gælder nogle vigtige opmærksomhedspunkter i forhold til korrekt montering af dør i karmen:

 • Anvend vaterpas så du sikre dig at karmen monteres præcist og i vinkel
 • Foretag en krydsmåling før du skruer karmen fast
 • Afslut med fugning 
 • Vælg håndtag som matcher dine ønsker for design og udtryk

Korrekt og præcis montering af karmen er afgørende for, at du kan efterjustere din dør. Det er bedst at anvende et så langt vaterpas som muligt, så du kan opnå de mest nøjagtige målinger. En krydsmåling sikre, at de 2 diagonale mål er ens, før du begynder at skrue karmen fast.

Hvis du skal have fjernet en gammel dør, skal du sørge for at fjerne både karm og den gamle gummifuge, før du kan montere den nye dør.

Hos Jem & Fix, Silvan og Bauhaus kan du finde håndtag i mange forskellige designs.

Hvordan overfladebehandler jeg min udhusdør?

Uanset om du har en udhusdør fra Jabo, Plus eller Swedoor, kan dit produkt være fremstillet i ubehandlet design. Nogle af de bedste og mest holdbare døre bliver fremstillet i fyrretræ. De fleste døre til udendørs anvendelse leveres i ubehandlet form. Dette betyder, at du selv skal stå for forbehandlingen og vedligeholdet igennem dørens levetid. 

Det rette og optimale vedligehold sikres ved brug af god træmaling, der kan være enten vand- eller oliebaseret. Nogle producenter stiller krav om brug af bestemte træbehandlingsprodukter for, at din garanti på døren opretholdes. 

Sørg for at behandle døren, før du monterer den i karmen. Døren skal frigøres for støv, og den må ikke være fugtig.

Efter første behandling skal du vedligeholde den med ny omgang maling enten hvert år, hvert andet år eller efter behov. 

Hvordan vælger jeg den bedste udhusdør?

Når du skal vælge den dør til skuret, værkstedet eller fritidshytten, skal du forholde dig til både størrelse, design og overfladebehandling. 

Først og fremmest skal du vælge en dør, som i dimensioner matcher indgangen på det udhus, hvor modellen skal monteres. Døre til udhuse findes både som enkeltmodeller samt i dobbelt designs. 

Vil du have det nemmeste vedligehold med din facadedør, skal du vælge en model, som er overfladebehandlet fra producenten af. Vælger du en ubehandlet dør, skal du male den med enten vand- eller oliebaseret træbeskyttelse cirka hvert andet år, så træet forbliver robust, slidstærkt og vandafvisende. Når du behandler din dør til udhuset optimalt, kan du få glæde af den i mange år frem.

Når det kommer til design og udtryk på døren, kan der være smagsmæssige og individuelle ønsker. Mens nogle er til et design med en rude, ønsker andre en elegant dør, der f.eks. skal være opbygget i stilfuldt sildebensmønster. 

Denne side er anmeldt af: Anders N. Iversen 5/5

Læs også Det kan vel ikke være så svært … at bygge en dør udgivet af fyens.dk

Se vores artikel om: Udendørs skydedør til terrasse: Find inspiration her

Læs også: Indbygget skydedør – en stilren og pladsbesparende løsning

Læs også vores artikel om: Gerigter til døre fuldender dørens look

Se vores artikel om: Hold dit hjem rent med den helt perfekte dørmåtte

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar