Artiklen indeholder reklamelinks.

En god brødkniv er en uundværlig del af det samlede antal køkkenknive, som ikke behøver tælle mere end 3 eller 4 forskellige knive. Som navnet antyder bruges brødkniven til alle slags brød, og den skal helst kunne skære fine lige skiver uden at flænse skorpen på dit nybagte brød.

Spørgsmålet er så: Hvilken brødkniv er bedst?

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste anmeldelser, for at finde frem til de bedste brødknive. Vi har i alt fundet 4 gode brødknive, som du kan læse mere om herunder.

Yaxell Zen – testvindende brødkniv i robuste materialer

  • Testvinder – Politiken

Yaxell Zen klarede sig fremragende i test hos Politiken, og kokkekniven i samme serie klarer sig ligeledes godt i lignende test. Brødkniven er således et perfekt valg for dig, der ønsker det bedste af det bedste i én og samme serie.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.099,00 1.099,00 Til butik »

Om knivbladet: Knivbladet er 23 centimeter langt og lamineret med 37 lag stål, hvilket giver den specielle struktur i overfladen. Knivbladets hårdhed er desuden på 61 Rockwell (angives også med forkortelsen HRC), hvilket er i den høje ende. Det betyder kort sagt at brødkniven kan slibes særdeles skarp, og holder sig skarp i længere tid.

Om skæftet: Skæftet på denne kniv er af micarta, som er et kunststofmateriale. Det er kendt for at være holdbart og giver et godt skridsikkert greb. Det er heller ikke plejekrævende, hvilket er en fordel i det travle hverdagskøkken.

Om knivserien: Zen-serien er en del af sortimentet fra japanske Yaxell, og den kendetegnes på det karakteristiske udvendige finish, der præger alle knivene i serien. Den henvender sig både til professionelle og mad-entusiaster, der ønsker gode og solide knive til køkkenet.

Specifikationer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: 190 gram
  • Knivbladslængde: 23 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Skæftemateriale: Micarta

Zwilling Four Star – bedste budgetvenlige brødkniv

  • Testvinder – idényt

Den tysk producerede Zwilling Four Star klarede sig rigtig godt i test hos idényt, og er det perfekte valg for dig der ønsker en god brødkniv til en brøkdel af prisen for tilsvarende modeller.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,95 349,95 Til butik »
799,00 799,00 Til butik »

Om knivbladet: Brødkniven fra Zwilling har et knivblad af stål, og den er produceret i Tyskland. Knivbladet er ishærdet, hvilket bringer det op på en hårdhed på cirka 57 Rockwell. Dette er ganske acceptabelt, især når man tager prisen i betragtning.

Om skæftet: Skæftet på denne brødkniv er af sort plastik, men udformningen sikrer alligevel et godt og ergonomisk greb der forhindrer hånden i at glide under brug.

Om knivserien: Four Star-serien blev introduceret på markedet tilbage i 1976, og udmærker sig ved at have knive til ethvert formål. Der er fokus på ergonomisk og sikkert design, og serien anses af Zwilling som værende en af deres bestsellers gennem tiden.

Specifikationer:

  • Produktionsland: Tyskland
  • Vægt: 220 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 57 HRC
  • Skæftemateriale: Plastik

Kai Shun Classic – skarp testvinder i luksuriøst design

  • Testvinder – Klikk.no

Skal det være ekstra luksurist, er Kai Shun Classic et godt valg. Den har vundet test hos Klikk.no, og har et flot og luksuriøst design. Den japanske knivserie er kendt over hele verden, og har et karakteristisk knivblad i hårdt damaskusstål.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.899,00 1.899,00 Til butik »

Om knivbladet: Knivbladet er fremstillet af damaskusstål, som er betegnelsen for stål der har gennemgået en særlig bearbejdning for at opnå det unikke mønster i overfladen. Mønsteret viser faktisk de forskellige lag af stål, som er foldet ad flere omgange i løbet af processen. Dette giver knivbladet en særlig hårdhed, som for brødkniven er på 61 Rockwell.

Om skæftet: Skæftet på Shun Classic brødkniven er af pakkatræ, som er en robust træsort med et fint mønster. Det er afrundet og ergonomisk udformet, således at der sikres et godt og ergonomisk greb om kniven.

Om knivserien: Shun Classic-serien er fremstillet i Japan, og består af hele 35 forskellige knive. Ifølge producenten forenes de gamle smedetraditioner med ny teknologi i denne serie, hvilket har bidraget til skabelsen af unikke knive i en høj kvalitet. Prisen er i den høje ende men materialerne er også valgt fra de øverste hylder.

Specifikationer:

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: 295 gram
  • Knivbladslængde: 23 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Skæftemateriale: Pakkatræ

Lion Sabatier Ideal – brødkniv med godt greb

  • Topscorer – idényt

Lion Sabatier Ideal klarede sig godt i test hos idényt, hvor den blandt andet fik ros for at have et godt greb og et godt knivblad.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Om knivbladet: Vi ved om denne brødkniv, at knivbladet er smedet af ét stykke X50Cr Mov15 kromstål, og at knivbladet har en længde på 20 centimeter. Stålet er selvfølgelig rustfrit og en af de mest almindelige typer brugt til køkkenknive af europæiske fabrikanter.

Om skæftet: Skæftet er af sort plast, og grebet er ergonomisk og komfortabelt. Kanterne i grebet sikrer desuden hånden mod at glide. Skæftet er påsat knivbladet med 3 messingnitter, der går igennem skæftet.

Om knivserien: Ideal-serien er produceret af Lion Sabatier, som er en fransk producent med mere end 100 år på markedet. Løve-symbolet på knivbladet skal symbolisere styrke, smidighed og overlegenhed, hvilket tilsammen er producentens kvalitetssymbol. Serien henvender sig til hjemmekokke, der ønsker udstyr af en særlig klasse og kvalitet.

Specifikationer:

  • Produktionsland: Frankrig
  • Vægt: 187 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HRC
  • Skæftemateriale: Plastik

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar