Actifryere er I løbet af årene blevet mere og mere populære, da det bliver en større og større trend med nem og hurtig, men stadig god mad især til aftensmad – og her er actifryeren god. Den kan nemlig tilberede lækkert tilbehør – og i nogle tilfælde hele måltider – uden kokkens opsyn, da langt de fleste har indbyggede timere, der fortæller, hvornår maden er færdig.

I en travl hverdag kan en actifry derfor gøre den helt store forskel – og så er det jo bare et plus, at pommes fritterne bliver en smule sundere, end hvis du putter dem i frituregryden.

Fra at en actifry er et smart køkkenredskab, til hvilken du skal vælge, er der dog et godt stykke. Hvis du vil blive klogere på de forskellige typer, hvad de kan bruges til, hvordan du gør dig det bedste køb, og hvilken du skal vælge, kan du få et overblik i vores testoversigt, som fremhæver de bedste produkter.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Philips HD9650/90 XXL Air Fry – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk


PHILIPS HD9650 90 XXLTestresultater

Som testvinder af Forbrugerrådet Tænks store test af 13 forskellige airfryers, er denne model en sikker vinder. Derudover har den fået 4,5/5 stjerner hos tyske Testberichte.de, 4/5 stjerner hos amerikanske T3.com, 3/5 stjerner hos amerikanske Cnet.com, 9,4/10 stjerner af Healthfryers.com, samt 65/100 points hos Englands største testmagasin Which.co.uk.

Gode ting ved Philips HD9650/90 XXL Air Fry

 • Stor kapacitet
 • Volumen på hele 1,4 liter
 • 5 forskellige programmer
 • Fantastisk sensor, der sørger for perfekte resultater
 • 71% hos Forbrugerrådet Tænk

Om Philips HD9650/90 XXL Air Fry

Denne airfryer anvender varmluft til at stege dine yndlingsretter. Du kan enten stege helt uden olie eller med en lille mængde olie. Med den helt nye Twin Turbostar teknologi sørger maskinen for, at du kan stege med helt op til 90 % mindre fedt end normalt, hvilket lader dig lave både sundere og mere velsmagende mad, når du anvender denne airfryer fra Philips. 

Med en samlet score på hele 71% I Forbrugerrådet Tænks store test af airfryers gik denne Philips HD9650/90 XXL Air Fry direkte ind og tog det eftertragtede mærkat som Bedst i test. Årsagen er ganske enkel.

”Det er den airfryer, der kan tilberede de største mængder, og pommes frites, kyllingelår og forårsruller bliver stegt til perfektion. ”

Eksperterne lagde altså særligt vægt på den store kapacitet, som denne model har. Med en volumen på hele 1,4 liter er den perfekt for store familier, der spiser meget mad til hverdag. Den store størrelse betyder dog også, at vægten er lidt højere end de fleste andre i testen hos Forbrugerrådet Tænk.

Philips HD9650/90 XXL Air Fry vs markedet

Denne airfryer fra hollandske Philips er en af de største modeller på markedet. Det gør den skræddersyet til den store børnefamilie eller familien, der elsker at have store middagsselskaber på besøg. Det gør dog også, at den vægtmæssigt ligger markant over størstedelen af markedet med sine 8,2 kg. Dens store kapacitet gør også, at den ligger i den høje ende af skalaen, når det kommer til strømforbruget. Alt i alt er modellen et perfekt valg, hvis du vil gøre madlavningen både sundere og nemmere for din familie i hverdagen uden at skulle betale en bondegård.

 

Fritel Snack Tastic 4202 – perfekt til enkeltpersoner eller par


Fritel - My SnackTastic 4202Testresultater

Denne Airfryer fra hollandske Fritel har fået en yderst god anmeldelse hos danske Forbrugerrådet Tænk. Dertil lægges en god anmeldelse hos tyske Testberichte.de, samt 66/100 point hos det engelske magasin Which.co.uk, hvilket gør det til en af de absolut bedste airfryeres i denne prisklasse. 

Gode ting ved Fritel Snack Tastic 4202

 • Meget lille og handy
 • Lav vægt på kun 2,6 kg
 • Meget god sikkerhed
 • God byggekvalitet
 • God til især kyllingelår og forårsruller
 • Perfekte til studenter, par eller personer, der bor alene
 • Tilbereder velsmagende mad med lavt fedtindhold

Om Fritel Snack Tastic 4202

Denne lille handy og lette airfryer fra Fritel er ideel til dig, der ønsker at tilberede lækker og fedtfattig mad til 1 eller 2 personer ad gangen. Med sin lave vægt på kun 2,6 kg samt sin begrænsede størrelse er den oplagt at have stående i et skab i køkkenet, hvor der i forvejen ikke er alt for meget plads. Den leverer sprøde og velsmagende pomfritter på få minutter, og den er hurtig og nem at starte op. Med stegetemperaturer på mellem 40 og 200 grader celsius har du rig mulighed for at styre tilberedningen, så den bliver præcis, som du ønsker det. Derudover er den nem at vaske op, da kurven både tåler opvaskemaskine og let gøres rent i hånden.

Fritel Snack Tastic 4202 er et godt køb

Denne airfryer fra Fritel har fået en god anmeldelse hos Forbrugerrådet Tænk, der satte prædikatet ”Et godt køb” på netop denne maskine. Airfryeren anbefales af eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk som et godt og billigt alternativ til den noget dyrere testvinder i deres store test af airfryeres. Den vurderes som meget god, hvis der ikke skal tilberedes mad i store mængder. Til gengæld steger den både pommes frites, kyllingelår og forårsruller i mindre mængder til glimrende resultater. 

Fritel Snack Tastic 4202 vs markedet

Denne airfryer fra Fritel er en af de mindste på markedet. På trods af den lille størrelse og meget lave pris, så fungerer den stadig rigtig godt, når den tilbereder både pommes frites, kyllingelår og forårsruller. Den er derfor perfekte til dig, der bor alene, er studerende eller et par, der ikke har det helt store økonomiske råderum eller overflødeligt meget plads i køkkenet. Den er helt klart en af de bedste modeller i sin prisklasse, og kan derfor klart anbefales, hvis du ønsker at kunne lave sund, velsmagende mad i mindre portioner.

 

OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0 – Innovativ Air Fryer med app


OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0

Testresultater 

Det er en god idé at undersøge forskellige produktudgaver, før du vælger den air fryer, der passer bedst til dig. Vil du have en model, der får de mest rosende anmeldelser, skal du vælge denne OBH Nordica udgave. Den anmeldes med 4,2/5 stjerner hos Elgiganten.dk.

Gode ting ved airfryer AG7608S0

 • Elegant, kompakt og stilrent design 
 • 9 valgfrie programmer 
 • Dual Motion-teknologi (der sparer på olieforbruget)
 • Højkvalitetsmaskine 
 • Gode anmeldelser

Om OBH Nordica ActiFry Genius 

Der produceres løbende nye airfryers, der udstyres med flere programmer, mere brugervenlige indstillinger og øget effektivitet. Vil du have en model, der skal være enkel, nem og simpel at bruge i hverdagen, skal du vælge denne udgave fra OBH Nordica.

Brugervenlig funktion med app-styring 

Det særlige ved OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0 er, at den er programmeret til at kunne styres fra din mobil. Når du har hentet appen (”My ActiFry”) ned til din smartphone, kan du bogstaveligt talt lave mad fra mobilen. 

Den dansksproget app guider og vejleder dig til at få indstillet din ActiFry Genius korrekt, og du kan nemt vælge imellem de 9 programmer. Du vælger selv, om du vil lave mad med styring fra appen, eller om det skal foregå manuelt. 

På din ActiFry maskine er der en skræm i toppen, så du let kan vælge program. I bunden af skærmen er der ikoner for en række forskellige fødevarer. Det er ikke os alle, der har prøvet at lave sund mad med en Airfryer før. Er det første gang, du køber køkkenmaskinen til dig selv, kan det være en fordel at vælge dem, hvor du får mest hjælp. 

Når du har trykket på en fødevarekategori (f.eks. ”fjerkræ” eller ”grønsager”), vil der blive angivet tid på skærmen. 

Skabt til minimalt behov for olie

Der er mange gode airfyers at vælge imellem på det danske marked. Går du op i sundhed, og vil du have en maskine, der bruger mindst mulig olie, er OBH Nordica ActiFry Genius et godt valg. Den er lavet til at spare ekstra på olie, uden at maden bliver tør eller kedelig. Det er den særlige Dual Motion-teknologi, der er årsagen bag den effektive og sunde funktion. Olien udnyttes bedre, så du kan servere friturestegt mad uden dårlig samvittighed.

Delonghi Multifry FH1396 – Premium valget


Delonghi Multifry FH1396

Når du køber et produkt, har du tit en forventning om, at du får noget for pengene. Med denne Deloghis Multifry, så bliver denne forventning bestemt ikke til en skuffelse, men derimod måske nærmere en positiv overraskelse. Denne multifry kan nemlig meget mere end bare at lave pommes frites.

Delonghi Multifry FH1396 er af eksperter hos Trustedreviews.com blevet testet som en god og imponerende multifunktionel airfryer, der kan tilberede en bred vifte af forskellige retter og former for tilbehør. Derfor er den med i vores oversigt som ”premium valget”.

Om Delonghi Multifry FH1396

Udover de mange alsidige funktioner, så kan den også bruges til at tilberede mad til mange mennesker på én gang. Den har nemlig en kapacitet på hele 1700 gram, hvilket rækker til 6 personer – du kan altså snildt invitere vennerne over på besøg.

Konstruktionen af Delonghi Multifry er også anderledes, da den både kan varme fra oven og neden samt efterligne varmluftseffekten fra en ovn. Dette gør det muligt at bruge multifryeren til bagning, pizza-tilberedning og selvfølgelig de klassiske actifry-retter – knapperne på frontens kontrolpanel gør det dog muligt at navigere rundt blandt de forskellige funktioner.

Særlige specifikationer:

 • 1700 gram kapacitet
 • Ekstra alsidighed blandt retterne
 • Timerfunktion
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af retter
 • Alsidighed mellem rettet
 • Let at bruge, når du har lært at finde rundt blandt funktionerne.
 • Nem rengøring
 • Maden laver sig selv langt hen ad vejen

OBH Nordica ActiFry Genius XL – Stor varmluftsrister i sort


OBH Nordica ActiFry Genius XL - Stor varmluftsrister i sort

Denne varmluftsrister, måske bedre kendt som ActiFry, fra OBH Nordica henvender sig til den større familie eller ved sammenkomster på omkring 8 personer. Modellen har til formål at tilberede mad på en sundere måde end den klassiske frituregryde, samtidig med, at der her er tale om et alternativ, der er nemt at rengøre og ikke sviner med olie omkring sig under brug. Actifry tilbereder maden med meget lidt eller næstet ingen olie, hvilket kan lade sig gøre grundet produktets Dual Motion-teknologi, der har til formål at kombinere cirkulation af varm luft med en skånsom omrøring for derefter at efterlade dig med det bedst mulige resultat. 

Modellens funktioner og specifikationer

Her er der tale om en varmluftsrister, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne køkkenbruger. Modellen er spækket med luksus og har både komfort og kvalitet i absolut højsæde. Produktet kommer med 9 forskellige tilberedningsmuligheder, der gør netop denne maskine anvendelig til tilberedning af et bredt sortiment af madvarer; alt lige fra pommes frites, til grøntsager, kød eller deserter.

Her er det faktisk kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvad en ActiFry kan bruges til. Endvidere er der her tale om en simpel tilberedningsform, hvor du som forbruger slipper for lang og unødvendig tid bag gryderne i en travl og til tider stressende hverdag. Sidst, men ikke mindst, kommer denne ActiFry med en praktisk funktion, der betyder, at modellen holder maden varm, indtil den tages ud af maskinen.

 

OBH actifry original plus – til den sunde familie


OBH actifry original plusDenne OBH actifry er ikke i stand til at tilberede flere retter på én gang, men den kan derimod tilbyde et større – og måske sundere – variation mellem de forskellige måltider. Actifryeren er netop god til den sunde familie grundet dens store kapacitet og dens evne til at lave fedtfattigt friturestegt mad.

Om OBH actifry Original Plus

OBH actifry kan via patenteret teknologi tilberede mav ved hjælp af varm cirkulerende luft og automatisk omrøring. Den har en kapacitet på op til 1 kilo, hvilket er nok mad til en 4-5 personers familie, og så behøver det ikke være fyldt med fedt. Med bare 1 teskefuld olie kan du nemlig tilberede pomme frites, fisk, grøntsager, kød og desserter – der skal dog ikke bruges olie til det hele.

 

Timeren gør OBH actifry nem at bruge og mindre tidskrævende, da du blot sætter den i gang, hvorefter du kan tage dig af dagens resterende pligter. Derudover er alle aftagelige dele lige til at smide i opvaskeren, og skålen er belagt med sammen non-stick overflade, som den forrige – efter aftensmaden er der altså heller ingen bekymringer om det helt store rengøringsprojekt.

Særlige specifikationer:

 • 1,2 kilos kapacitet.
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af mad
 • Alsidighed mellem rettet
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Passer sig selv langt hen ad vejen
 • Transparent låg for nem overvågning

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance – velsmagende og sund mad hver dag


PHILIPS HD9741 10Testresultater

Denne airfryer fra hollandske Philips er topscorer hos Forbrugerrådet Tænk. Derudover er den kåret som topscorer hos norske TV2.no, fået 3/5 stjerner hos amerikanske Cnet.com, samt fået flotte 72/100 point britiske Good Housekeeping Institute.

Gode ting ved Philips HD9741/10 Airfryer Avance

 • Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • Topscorer hos TV2 Norge
 • God tilberedning af fedtfattig mad
 • Justerbar termostat
 • God sikkerhed og brugervenlighed
 • En vægt på kun 5,3 kg
 • Volumen på 0,8 liter
 • 4 forskellige programmer

Om Philips HD9741/10 Airfryer Avance

Med denne Airfryer fra Philips får du mulighed for at lave lækker, sund og velsmagende mad. Med den nye Twin Turbo Star teknologi, der er designet til at trække fedt ud af maden, har du de bedste kort på hånden, når du både vil lave lækre friturestegte retter med kun et minimalt brug af olie. Airfryeren anvender varmluft, når den tilberede maden helt selv uden at du skal holde øje med den. Derudover kan den med sin geniale holde varm tilstand sørge for at maden er klar til spisning, lige når det passer dig og din familie.

Philips HD9741/10 airfryer Avance er topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Med flotte 70 % som samlet vurdering hos Forbrugerrådet Tænk strøg denne airfryer fra Philips direkte ind som topscorer. Med vurderingen ”Meget god” i kategorien sikkerhed, da den har en lav temperatur på kun 28,5 grader celsius på kritiske steder, er den perfekte før børnefamilier, hvor børnene skal være med i køkkenet. Med en god brugervenlighed og god tilberedning af den fedtfattige mad er eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk meget glade for denne airfryer. Det bliver også noteret fra eksperternes side, at airfryeren har et bemærkelsesværdigt lavt energiforbrug under tilberedningen af sprøde og veltilberedte pomfritter.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance vs markedet

Denne airfryer er en af de mest alsidige på markedet. Den ligger i den dyrere ende af markedet, men der er dog ingen tvivl om, at man får rigtig meget for pengene med lige præcis denne model. Størrelsesmæssigt ligger den rimelig gennemsnitligt, og kan sagtens klare at lave mad til en hel familie på en gang. Med en volumen på 0,8 liter kan den tilberede cirka 800 gram perfekte, gyldne og sprøde pommes frites på en omgang, hvilket er rigeligt for langt de fleste familier. Du får altså masser af kvalitet for pengene med denne airfryer og mulighed for at lave både sund og velsmagende mad.

Tefal FZ 7108 Actifry – Perfekt valg for dig der ofte frituresteger mad


Tefal FZ 7108 ActifryTestresultater 

Denne kvalitetsmaskine fra Tefal anmeldes med hele 4,7/5 stjerner hos Amazon og er samtidig kåret som ”Amazon UK Choice”.

Gode ting ved Tefal FZ 7108 Actifry

 • 6 forudindstillede programmer
 • Kan nemt stå fremme i køkkenet
 • Manuel varmeindstilling
 • Let at bruge

Om Tefal FZ 7108 Actifry 

Laver du mad til 1-2 mennesker normalt, og er du på udkig efter en simpel, kompakt og populær maskine er Tefal FZ 7108 Actifry det rette valg. Med det transparente låg kan du holde øje med din mad, når den tilberedes.

Det er energibesparende, at du vælger en maskine, der i kapacitet matcher dine madlavningsbehov.

Designet til hverdagen 

Vil du kunne lave sund mad fremover, der er lækker, indbydende og velsmagende, kan Tefal FZ 7108 Actifry være din løsning. Både funktion og designmæssigt er den skabt til hverdagen.

Har du planer om ofte at gøre brug af din varmluft maskine, skal du vælge en model, der kan passe ind til dit køkken. Tefal FZ 7108 Actifry er lavet i et kompakt design, der gør den let at have stående på en fast plads i køkkenet. Dens sorte look kan passe til ethvert køkken, og med de brugervenlige programmer kommer madlavningen til at gå som en drøm.

Tefal er et sikkert valg

Uanset om du før har brugt en varmluft maskine til friturestegning, eller om det er første gang, du vil i gang med tilberedningsmetoden, er Tefal et godt brand at gå efter. Det er særligt kvaliteten sat op i forhold til prisniveau, der gør, at producenten er bredt repræsenteret, når det kommer til at anmelde de bedste og mest velfungerende airfryers.

Tefal ActiFry Genius XL AH9600 – Bedste Airfryer til den store familie


Tefal ActiFry Genius XL AH9600Testresultater 

Det er værd at forholde sig til kundeanmeldelser, når der købes køkkenmaskiner. Denne nye og innovative Tefal model kåres med 4,5/5 stjerner af knap 500 kunder hos Amazon.

Gode ting ved Tefal ActiFry Genius XL AH9600

 • Kapacitet på op til 1,7kg
 • Maksimumtemperatur på 220 grader
 • Touch skærm
 • Hærdet glas som låg
 • Automatisk sluk-funktion
 • Gode anmeldelser

Om Tefal ActiFry Genius XL

Til den store familie er der brug for køkkenudstyr, der matcher behovene i husstanden. Denne ActiFry fra Tefal er skabt til husstande med 4-8 medlemmer. Du kan lave op til 8 portioner friturestegt mad med den stilrene og effektive maskine.

Vælger du Tefal ActiFry Genius XL AH9600, kan du slappe af i de travle hverdage, mens maskinen klarer tilberedningen for dig.

Når madlavningen skal gå effektivt og problemfrit

Du kender alt til, at det ind imellem er lettest at lave ”hurtig mad”. Det er mad, som ikke nødvendigvis er den sundeste variant. Vil du kunne servere lækre, indbydende og næringsrige måltider for din familie, og vil du spare tid i de travle ulvetimer i fremtiden, skal du vælge denne Tefal ActiFry Genius XL maskine.

Med den justerbare termostat kan du selv vælge, hvor kraftig en varme din mad skal tilberedes under.

ActiFry Genius XL kan friturestege mad op til 220 grader.

Lille olieforbrug – stor smag

Tefal er kendt for at bruge den nyeste teknologi til fremstilling af produkter til køkkenet. Når du vælger køkkenmaskiner fra denne producent, får du udstyr af høj kvalitet og med lang levetid. Det er produkter, som er skabt til dine behov både nu og i fremtiden.

Med Tefals innovative teknologi kan du spare på olien, mens du kan skrue op for både smag, saft og kraft. Hvad du ønsker at tilberede på din ActiFry, er op til dig. Det kan være de klassiske pommes frites, eller du kan prøver kræfter med grønsager eller kød.

Til de velkendte retter kan du bruge de forudindstillede programmer på maskinen, mens de manuelle indstillinger kan være at foretrække, når du eksperimenterer med nye råvarer.

Skulle du glemme at slukke for maskinen, vil den automatisk slå fra af sig selv. Dette højner sikkerheden i hjemmet.

Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking – Bedste AirFryer til nybegynderen med varmluftstegning


Tefal FZ 7110 Actifry Original SnackingTestresultater 

Vil du have masser af værdi, kvalitet og anvendelsesglæde for pengene, er denne Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking et sikkert valg.

Den anmeldes med 4,4/5 stjerner hos Amazon.

Gode ting ved Tefal FZ 7110 Actifry

 • Klassisk design
 • God pris
 • Mange praktiske og brugervenlige funktioner
 • 6 forudindstillede programmer
 • Alt tilbehør medfølger
 • Gode anmeldelser

Om Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking

Med denne Tefal varmluft frituresteger får du alle de elementer, fordele og funktioner, som du har brug for, når du vil i gang med at lave sund og velsmagende mad.

Der medfølger alt det tilbehør, der skal bruges til at varmlufttilberede kød, grønsager og rodfrugter.

De mest brugervenlige airfryers er dem, hvor du løfter ’kurven’ op (og ikke ud). Denne Actifry Original Snacking er designet med en lille fjernbetjening, så du kan holde øje med tid og temperatur på afstand fra maskinen.

Det charmerende ved den lille Tefal maskine er, at den kan stå ved køkkenbordet, så der kan laves mad sammen i familien.

Sikker og pålidelig

Den kraftfulde maskine er udstyret med teknik, der kan varme den op til over 200 grader. Når du tager din færdigtilberedte mad af maskinen, skal det kunne gøres på en måde, så du ikke kommer i direkte berøring med mad, maskine eller kurv.

Det særlige ved flere af de anmelderroste maskiner fra Tefal er det innovative design på kurvene. De er udstyret med et justerbart, langt håndtag, der gør, at du kan holde den brandvarme kurv på god afstand fra dig. Dette har stor betydning, når du serverer og anretter maden.

Du kan hele tiden holde øje med din mad, når den tilberedes i airfryeren. Med det transparente låg kan du se, hvornår dit kød eller dine grønsager får det ønskede, gyldne look.

Nem at vedligeholde og rengøre

Det er praktisk at købe en ActiFryer, der kan skilles ad i moduler. Det anbefales, at du rengør din maskine med jævne mellemrum, så madrester fjernes. Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking er nem at rengøre, så du altid kan lave mad til familie og gæster på hygiejnisk vis.

”Original Snacking” er en sikker, simpel og effektiv maskine, der kan købes til en god pris. Den er et godt valg for dig, der vil lave varmluftstilberedt mad en gang imellem.

Tefal Actifry FZ 7100 – den lette


Tefal Actifry FZ 7100

En lidt simplere – men bestemt ikke dårligere udgave af den ovenstående actifry er denne Tefal Actifry FZ 7100. Fordelen ved denne er netop dens enkle konstruktion, hvilket betyder, den kan det, som du køber den til at kunne uden, at du betaler for en masse funktioner, som du egentligt ikke skal bruge og derfor ikke var interesseret i at få fat i.

Tefal Actifry FZ 7100 var topscorer hos den svenske testsite smartson.se, og kvalificerer sig altså som en af Tefals bedste actifryers samt en af de bedste actifryers i det hele taget.

Om Tefal Actifry FZ 7100

Actifryeren er til 4-personers familien, der vil tilberede 1 kg pr. måltid uden besværet med at indstille en hel masse. Actrifryeren tilbereder maden med varm luft til op til 150 grader, og når først maden i gjort klar til tilberedning og du har smidt det ned i din actifry, så passer den sig selv.

Når maden først er lavet, så skal du heller ikke bekymre dig det store om opvask, da tilbehørsdelene kan smides i opvaskemaskinen og kurvene er fremstillet i non-stick materiale.

Særlige specifikationer:

 • 1 kilos kapacitet
 • Alsidighed mellem retter
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Passer sig selv langt hen ad vejen
 • Enkelt konstrueret

Philips HD9240/90 Airfryer – den hurtige


Philips HD9240-90 Airfryer

Hos nogle familier er der bare mere travlt end hos andre – og hos dem, hvor det står sådan til, så skal det altså nogle gange gå lidt hurtigt med maden. Hvis du har en familie, hvor i tit render rundt til forskellige ting, så er denne Philips HD9240/90 Airfryer det sidste familiemedlem, som i skal have inddraget – og hvis sport tit er det, som der står imellem jer og det gode, veltilberedte måltid, så er den endnu bedre.

Airfryeren blevet samlet vurderet til middel af TÆNK grundet dens manglende optimalitet i forhold til temperaturkontrol og friteringstid, men hvor den har nogle mangler her, bliver det vejet op af brugervenlighed og rengøring, der er helt i top.

Om Philips HD9240/90 Airfryer

Det er næsten almen viden, at friture stegt mad ikke tager lang tid at lave – derfor er det heller ikke overraskende at en frituregryde er hurtigere til at tilberede mad end en airfryer. Philips HD9240/90 Airfryer giver dog frituregryden kamp til stregen – og så er måltidet her fra langt sundere. Du skal nemlig ikke bruge mere end nogle enkelte skefulde olie til de perfekte, sprøde pommes frites, hvilket også betyder, at de ikke bliver slatne af olie. En frituregryde skal du også holde øje med, hvorimod denne airfryer passer sig selv og afgiver lyd, når din mad er færdigt og klart – når ikke du skal stå og overvåge maden, så gør det ikke nær så meget, at du skal bruge femten minutter ekstra.

Særlige specifikationer:

 • 1 kilos kapacitet.
 • Timerfunktion
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af retter
 • Alsidighed mellem rettet
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Maden laver sig selv langt hen ad vejen

Tefal Actifry 2in1 – Topscorer


Tefal Actifry 2in1

Tefan actifry 2in1 er en udvikling af den originale Tefal Actifry nu med den nye funktion, at du kan tilberede 2 måltider på én gang og dermed få et helt måltid uden besvær. Den lette adgang til et velsmagende måltid er især det, der tiltaler kunderne, og den store succesrate er medvirkende til en score på 4,9 stjerner ud af 5 på Skousen.dk

Produktet er ikke blevet inkluderet i test, men forbrugerne over hele landet har efterladt store komplimenter, hvilket også ses i anmeldelserne hos Skousen.dk – derfor har vi taget dette produkt med som topscorer i vores oversigt.

Om Tefal Actrifry 2in1

Tefal Actifry 2in1 er ikke blevet testet blandt andre actifryers, men den er som sagt populær blandt forbrugerne, da den nemt og hurtigt tilbereder måltider, der går ud over en normal omgang pommes, der normalt associeres med en actifry.

2in1 delen består af, at du kan tilberede de klassiske pommes, men i fedtfattig model, men samtidg kan du med den ekstra bakke, der følger med, tilberede bøffer, fjerkræ eller fisk. Du får altså nemt og hurtigt et måltid stablet på benene.

Actifryeren er nem at anvende, den passer primært sig selv og ved hjælp af timeren, stopper den selv for tilberedningen, når maden er klar.

Rengøringen efterfølgende vækker heller ikke de store problemer, grundet non-stick overfladematerialet, der er blevet brugt til fremstillingen af produktet.

Særlige specifikationer:

 • 2 retter på én gang
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af pommes
 • Alsidighed mellem retter
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Passer sig selv langt hen ad vejen

Philips ACTIFRY HD92220/20 – den brugervenlige


Philips ACTIFRY HD92220-20
Tefal har lavet flere brugervenlige actrifryers, men nu vil Philips også være med, når det kommer til brugervenlighed – og det har de lykkedes med, når det kommer til denne. Ikke nok med at maden, som denne actifry tilbereder, smager godt, så er selve arbejdet med maskinen også ganske nemt og problemfrit.

Om Philips ACTIFRY HD92220/20

Hvis du ønsker en nem og let tilgængelig aftensmad – om ikke andet, så tilbehøret til aftensmaden – så er denne actifry altså lige netop det udstyr, der mangler i din samling. Du får nemlig nemt og hurtigt stablet en omgange pommes frites eller nogle lækre grøntsager på benene, og så kan du jo bare steget et stykke kød på panden, hvis ikke det helt kan gøre det.

Hvis du ikke er alverden teknisk, så skal du heller ikke bekymre dig om, hvorvidt du kan få maskinen til at fungere, der medfølger nemlig en velskrevet manual, der gør det nemt at finde hoved og hale i det hele.

Særlige specifikationer:

 • 800 grams kapacitet
 • Temperaturkontrol
 • Timerfunktion
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af retter
 • Alsidighed mellem rettet
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Maden laver sig selv langt hen ad vejen

Tefal Essential actifry – Bedst til prisen


Tefal Essential actifry er det gode køb til familien, der ønsker god mad, der ikke sætter sig på sidebenene. Den er nemlig i stand til at tilberede sunde, fedtfattige måltider uden det helt store besvær fra kokkens side af.

Som navnet antyder, så kan Tefal Essential actifry lige netop det essentielle og ikke meget andet, hvilket netop gør det til den bedste actrifry til prisen – den kan hvad den lover, og du betaler ikke for noget, som du ikke skal bruge.

Om Tefal Essential actifry

Actifryeren kan benytte cirkulerende varm luft og automatisk omrøring grundet dens patenterede teknologi til at tilberede fedtfattige, sprøde pommes frites med kun en spiseskefuld olie – det er dog ikke her grænsen går. Du kan også tilberede kød og grøntsager og på den måde, står du pludselig med enten en nem ret eller nemt tilbehør.

Om Tefal Essential actifry:

 • 1,2 kg kapacitet.
 • Timerfunktion
 • Lavt fedtindhold ved tilberedning af retter
 • Alsidighed mellem rettet
 • Let at bruge
 • Nem rengøring
 • Maden laver sig selv langt hen ad vejen
 • Transparant låg for nem overvågning

Testkilder

Vi har ikke selv kunne teste alle produkterne, men vi vil alligevel give dig de bedste forslag. Vi har derfor sat vores tillid til andre tests og forbrugernes mening. Herunder kan du se, hvilket kilder vi har anvendt:

Kundeanmeldelser hos:

 • com
 • dk

Disse tests og hjemmesider har vi hentet tests og inspiration fra:

 • Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet tænk varetager 82.000 personlige medlemmer og 28 medlemsorganisationer, og du er derfor sikret en alsidig vurdering af produktet.

 • se

Smartson.se Består af flere kvalificerede testere, der alle er i stand til at teste produkterne objektivt og retfærdigt.

 • com

Trustedreviews.com sætter en ære i at formidle upartiske og selvstændige anmeldelser af en lang række produkter.

Hvordan køber du den rigtige actifry eller airfry?

Der er ikke en actifry eller airfry, der passer til alle – heldigvis er der lavet mange forskellige, hvilket nok også er af netop denne årsag, samt den gradvise udvikling, der jo sker i produkter. Men netop fordi, der ikke bare findes en actifry, som alle kan blive tilfredse med, så kan det også være svært at vælge den helt rigtige – især hvis ikke du har den store viden om maskinen og de forskellige funktioner, som de forskellige actifryers tilbyder. Der er dog nogle få ting, som du kan gøre, der kan gøre det nemmere for dig at vælge rigtigt.

Få et overblik over de forskellige produkter

Det første trin, som du skal gøre, har du måske allerede været igennem, hvis du har gået med tanken om at anskaffe dig en actifry over en længere periode. Det handler nemlig om at skabe et overblik over de forskellige produkter, så du kender lidt mere til de forskellige funktioner, som du kan vælge imellem.

Når du har et overblik, så vil det være nemmere for dig at fortsætte med de følgende punkter, da det kræver en hel basal viden om produktet.

Du kan få et overblik over de forskellige produkter ved at gå rundt i forskellige butikker – eller endnu nemmere ved at søge på nettet. Internettet er fyldt med en masse forskellige actifryers, og du kan nemt og hurtigt gå frem og tilbage mellem de forskellige, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne.

I sidste ende bør du have en ide om, hvilke egenskaber der hæver prisen, og hvilke forventninger du kan have til maskinen alt efter din prisklasse.

Læg dig fast på et budget

Når først du har et overblik over de forskellige egenskaber og de tilhørende priser, er der du nemlig kommet dertil, hvor du skal lægge dig fast på et budget. Udgangspunktet for dette kan selvfølgelig være det bedste og det billigste, men hvis du har planer om at få fingrene i en ordentlig actifry, så er det bedst, hvis du er villig til at ofre en skilling på produktet.

Ofte hænger det sådan sammen, at jo flere egenskaber maskinen har, jo dyre vil den også være. Hvis du blot vil have en simpel actifry, der kan det helt basale, så skal du dog alligevel være opmærksom på, at nogle actifryers er bedre end andre. Hvis du derimod går efter en actifry i en mere avanceret klasse, så skal du modsat være opmærksom på, om du betaler for mærket eller om du faktisk betaler for nogle ekstra egenskaber.

Det er netop grundet disse to tilfælde, at du skal fastlægge dit budget både fra billigst til dyrest, så du ikke lader dig rive med af, at du pludselig kan spare en masse penge eller at du pludselig kan få en actifry for en meget større pris end nødvendigt, fordi den netop kun er bedre på papiret og ikke i praksis.

Beslut dig for kravene

Når du først har besluttet dig for en pris, har du også tænkt en smule i, hvilke krav du har til den ideelle actifry. Derfor bør dette step ikke være så svært, men det er dog rart i udvælgelsen processen at have en liste over de forskellige minimumskrav, så du ikke pludselig glemmer et eller flere af dem, da der lige er en, der ellers falder i din smag.

Kravene kan bestå af alt fra kapacitet til tilberedningsmuligheder. Måske har du en lille familie og I har kun brug for en lille actifry. Måske har du en stor familie, og I vil så omvendt have brug for en actifry med stor kapacitet. Derudover handler det også om, hvor meget du ønsker, at du kan bruge din actifry til; i sidste ende skal det ende ud i, at dine forventninger er tilpasset produktet.

Forventningsafstemning

At gennemgå alle disse steps inden du køber en actifry, virker måske en smule overdrevent – især hvis din kapital er således, at du har massere penge at bruge på en madlavningsmaskine. Det er dog vigtigt i forhold til din egen tilfredshed med produktet, at du sørger for at tage dig god tid til at udvælge produktet, da du på den måde vil blive gladere for det i sidste ende.

I vesten er der tendens til en forbrugerkultur, hvilket kommer fra, at vi køber og smider ud på livet løs. Dette gør, at ting har mindre værdi for os, men det er også dårligt for miljøet samt spild af penge for forbrugeren.

Ved virkelig at overveje dit køb – selv når det bare gælder en actifry – så bliver du gladere for produktet, da du har dedikeret din tid til at vælge det rigtige, og du får et produkt, der lige netop passer til dine behov.

Samtidig giver det dig mulighed for at afstemme dine forventninger til produktets egenskaber, så du ikke ærgrer dig over, at dit produkt ikke kan det, som du forventede det kunne. Det er altså også bedre for din oplevelse.

Undersøg dine muligheder

Når først du har dit budget, og du har dine krav, og du har dine forventninger til produktet på plads, så er det ved at være tid til at undersøge dine muligheder. Igen kan dette gøres på to måder:

Den første metode, som du kan benytte, er de fysiske butikker, der ligger spredt ud over hele landet. Her kan du selv vælge, alt efter hvilken du tror har det bedste udvalg samt de steder, hvor du har haft de bedste oplevelser som kunde.
Der findes dog en lettere og mere effektiv metode.

Den anden muligheder er igen internettet. Internettet er især genialt, hvis du har en masse krav til actifryeren, da du langt de fleste steder har mulighed for at begrænse din søgning med forskellige præferencefiltrer. Du kan først og fremmest angive dit budget, og herefter kan du fortsat afgrænse det udvalg, som hjemmesiden præsenterer for dig ved at indskrive dine forskellige krav til eventuelle egenskaber, tilberedningsmuligheder og kapacitet.

Hvilken actifry skal du vælge?

Dette er som sagt et svært spørgsmål at give et svar på, men der er nogle guidelines, som du kan følge.

Hvis du er en lille familie, kan du overveje dit behov for en actifry med stor kapacitet – selvom det kan være rart, hvor nødvendigt er det så, når det kommer til stykket?

Hvis du er en stor familie til gengæld, så skal du passe på ikke at falde i den anden grøft – det handler ikke om at nøjes med en vis størrelse kapacitet, det handler om at finde den, der passer til din familie. Det er aldrig rart, hvis der pludseligt mangler pommes frites til aftensmaden, og hele pointen med det lette måltid går lidt af, hvis du skal til at lave flere halvvejs igennem måltidet.

Herefter handler det om egenskaber – hvis du kun skal bruge actifryeren til pommes fritter, er det ikke nødvendigt med en actifry, der både kan bage, stege og lave pizza. Her skal du måske vælge en, der blot kan de helt standard ting.

Er du derimod ude efter en actifry, som du kan eksperimentere med, så er det netop en, der kan bage, stege og lave pizza, som du skal have fat i, da det er denne, der giver dig mulighed for dette. Der er stor forskel på, hvor mange ting en actifry kan, og derfor skal du sikre dig, at du køber en actifry med de muligheder, som du gerne vil benytte.

Leder du efter en Airfryer eller frituregryde?

Inden du stiller alle disse spørgsmål om, hvilken actifry der passer til dit behov, skal du måske først og fremmest have styr på, om det overhovedet er en actifry eller en airfryer, som du søger. Selvom forskellen på en airfryer og en frituregryde måske ikke virker så stor i nogle øjne, så kan du gå hen at blive skuffet, hvis du ikke tager forbehold for forskellen.

En frituregryde er kendt for at kunne varme olie op til enorme temperaturer, hvorefter du dypper maden i olien, og i stedet for en kartoffel, så står du med en masse lækre, fedtede pomfritter. Denne type madlavning og tilberedning af pommes frittes er ikke forkert og heller ikke dårligere end tilberedningen i en actifry.

Som du måske har bemærket, så er mange actifryere kendt for at kunne tilberede pommes fritter med kun nogle få skefulde olie. Dette gør, at pommes fritterne ikke bliver lige så snaskede og fedtede, som dem du får fra en frituregryde. De bliver derimod sprøde og også en smule sundere.

Det er vigtigt at kende denne forskel på de to køkkenredskaber, da du nemt bliver skuffet, hvis du er stor tilhænger af de fedtede pommes fritter – dem får du nemlig ikke med actifryeren.

Gå på jagt efter tilbud

Hvis du er en af dem, der ikke har det store overskud i økonomien til at gå ud og bruge en helt masse penge på nyt køkkenudstyr, men samtidig har en masse forskellige krav til din actifry – hvilket er en god ide uanset din økonomi – så skal du på jagt efter tilbuddene.

Actifryers er ikke en undtagelse, når det kommer til, hvilke varer der kommer på tilbud. Det er derfor en god ide at vente på, at nogle butikker holder udsalg, da du på den måde kan spare en masse penge.

Det er aldrig en god ide at tilpasse kravene til prisen, da du ikke vil blive tilfreds med produktet. Hvis ikke du er tilfreds med produktet ender du blot med ikke at bruge det eller også har du hurtigt interesse i at købe en ny, hvilket blot bliver endnu dyre. Det bedste tip er altså at vente på tilbud.

Spar op til dit køkkenudstyr

Selvom det umiddelbart lyder fjollet at spare op til køkkenudstyr, da det ofte ikke drejer sig om mere end et par tusind kroner, så er det en god ide for dig, der ikke har overskud i økonomien – en lige så god ide, hvis ikke bedre, som at vente på tilbuddene.

Når du sparer op til køkkenudstyret, er du for det første sikker på, at du har pengene til det, og beslutningen bliver ikke forhastet på samme måde, fordi du lige ser et vindue i økonomien. Spontane køb er noget af det værste du kan bevæge dig ud i, da du ikke ved, om produktet lever 100% op til dine forventninger, hvis ikke du undersøger det først.

Hvis ikke produktet lever op til dine forventninger ender du netop ud i, at du ikke vil bruge produktet eller at du hurtigt ønsker dig en ny og anderledes model. Hvis du ender med at købe en ny, har du pludseligt brugt dobbelt så mange penge – hvis ikke flere.

At spare op er derfor noget af det bedste du kan gøre, fordi du tænker over dit køb over en længere periode, du kommer ikke til at mangle pengene i slutningen af måneden – og du bliver måske gladere for produktet, fordi du kan se det, som noget du har oplevet.

Hvad kan du lave i en actifry?

Actifryeren bliver ofte købt, fordi de laver nogle gode pommes fritter, der ikke kræver ret meget hjælp fra kokkens side af. Men en actifry kan lave meget mere end det – i mange tilfælde er det kun fantasien, der sætter grænser.

En actifry kan for det første bruges til en lang række grøntsager og rodfrugter – det er for eksempel ikke unormalt med pommes fritter lavet af sødkartofler i stedet for kartofler, fordi nogen mener, at denne type er sundere. Det er dog alle typer rodfrugter og de fleste grøntsager, som du også kan tilberede i actifryeren – ikke kun sødkartofler og kartofler.

Derudover kan du også finde opskrifter på for eksempel porretærte, men for at lave denne type, kræver det en actifry, der kan dampe.

Der findes også opskrifter på kage, der er lavet i en actifry, men igen kræver dette nogle specielle egenskaber for at det kan fungere.

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Airfryer testoversigt – find de bedste i test

Læs også vores artikel om: Sådan finder du den bedste Thermomixer

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar