Når der skal indrettes børneværelse er lamperne en essentiel kilde til hygge og tryghed. Derfor er søde, hyggelige og sjove børnelamper at foretrække, fordi de skaber en rar atmosfære, hvor børnene føler sig godt tilpas. Flere af børnelamperne kan desuden dæmpes og bruges som natlamper, da lysstyrken ikke er specielt høj. Mange børn føler en tryghed ved at have lidt lys tændt om natten, enten i perioder eller over længere tid. Mørket kan nemlig være overvældende, og derfor er det en rigtig god idé at have mindst én lampe der kan give et dæmpet og hyggeligt lys i rummet.

Til denne artikel har vi håndplukket 16 af de flotteste, sødeste og hyggeligste børnelamper på markedet netop nu. Flere af dem kan også bruges som natlamper, og enkelte modeller kan genoplades og kræver ingen ledning. Se alle modellerne herunder.

Mr. Maria Smiley Happy Decor XL – Spred glæde og humør på børneværelset

Mr. Maria Smiley Happy Decor XLDenne børnelampe fra Mr. Maria er en sjov lampe, som uden tvivl vil sprede glæde og kreativitet i børneværelset. Lampen forestiller en stor, lysende smiley – denne kan placeres på gulvet, hvor den vil stå og smile og lyse. Denne lampe er særligt populær hos Lampemesteren.dk, hvilket siger noget om, at der er tale om en lampe, som mange synes er ekstra god og fin. 

Smiley Happy Decor XL passer helt perfekt ind på børneværelset. Den fås med en fjernbetjening til, hvorpå det er muligt at justere lysstyrken, så det bliver lige, som I gerne vil have det. Lampens materiale er polyethen, og den har en vægt på 3 kg. Denne lampe er i XL, så det er en forholdsvis stor lampe. Dette, vil de fleste børn kun synes, gør lampen endnu mere spændende og interessant. 

 • Trinløs dimmer
 • Diameter: 435 mm
 • 2 meters ledning
 • Lyskilde: 10W LED

 

Roomate Kite – Eventyrlig loftslampe i hvid

Roomate KiteMed denne loftslampe fra Roomate, som forestiller en drage, er du sikret en fin lampe til børneværelset. Lampen udsender et blidt og hyggeligt lys. Roomate Kite er en populær lampe hos coop.dk, hvor den sælges i stor stil. Dette siger noget om, at Roomate Kite er en børnelampe, som mange mennesker holder af og derfor køber. 

Denne lampe fra Roommate er en loftslampe, og den forestiller en drage – men ikke sådan en uhyggelig, uhyreagtig drage. I stedet forestiller den en drage af den type, som man flyver med på stranden i blæsevejr. 

Du kan med fordele installere denne lampe over dit barns seng. Så kan han/hun/hen ligge og se op på den fine og søde lampe, inden søvnen indtræffer, hvormed barnet vil overlades til en forhåbentlig dyb og eventyrlig søvn.

 • Lavet i pulverlakeret metal
 • 2 meter ledning
 • Mål: 52 x 40 x 16 cm

 

Mr Maria Miffy First Light – genopladelig LED natlampe

Miffy First Light er en sød lille natlampe, der ikke kræver stikkontakt for at fungere. Det betyder at den kan stå ved siden af dit barns seng og give et godt natlys, samtidig med at dens søde look vil berolige barnet og skabe en hyggelig atmosfære i rummet.

Lampen skal tilsluttes et USB-stik for at blive opladet, hvilket betyder at de fleste mobil-opladere kan bruges til dette. Du har således rig mulighed for at lade den op, og den indbyggede LED-lyskilde giver mange timers lys på en enkelt opladning. LED-pærer er nemlig meget strømbesparende.

Den lille natlampe forestiller en sød kanin med strittende ører, og den er 30 centimeter høj. Den er lavet i silikone som føles blødt at røre ved, og så kan den desuden medbringes på udflugter til stranden eller lignende, hvis du ønsker at tilbringe en hyggelig sommeraften udendørs.

 • Indbygget genopladeligt batteri
 • Oplades via USB stik
 • 30 centimeter høj

 

Mr Maria Nanuk – mellemstor dæmpbar børnelampe

Nanuk er en sød børnelampe, der forestiller en siddende hvid bamsebjørn. Det siges at Nanuk blev skabt af nordlyset på Nordpolen, hvorfra de blev sendt ud i verden på isflager for at sprede lys og glæde.

Børnelampen måler 42 centimeter i højden og er lavet i hvid polyethylen med en indbygget LED-lyskilde på 5 Watt. Der er desuden indbygget dæmper, så lysstyrken kan reguleres efter behov. Dermed kan du nedjustere lysstyrken hvis du bare ønsker lidt hyggelys eller vil bruge den som natlampe på børneværelset, men den kan også skrues helt op når der skal læses en bog i lampens skær.

Til børnelampen er monteret en 2 meter lang ledning, så der er gode muligheder for at finde en god placering til den.

 • 42 centimeter høj
 • Indbygget LED-lyskilde på 5 Watt
 • Trinløs lysdæmper
 • 2 meter ledning

 

Mr Maria Lia – dæmpbar børnelampe formet som hjerte

Hvis du er til hjerter, romantik og hygge, så er denne hjerteformede børnelampe perfekt. Den passer eksempelvis fint ind på prinsesseværelset, men kan også sagtens bruges i en legekrog eller ved puslebordet.

Børnelampen forestiller et hvidt hjerte, som er fremstillet af hvid polyethylen og står på et par skrå fødder. Den kan således stå direkte på gulvet i et hjørne eller på en hylde, hvor den afgiver et flot varmt lys.

Hjertelampen er selvfølgelig dæmpbar, så du kan skrue op og ned for lysstyrken efter behov. Det giver mulighed for at skabe et hyggeligt natlys, så dit barn kan sove godt og trygt om natten.

 • 44,5 centimeter høj
 • 42 centimeter bred
 • Lysdæmper
 • 1,5 meter ledning

 

Marset Bicoca – børnelampe i friske farver

Bicoca er en flot børnelampe, som fås i flere friske farver. Den har en helt speciel detalje, som gør lampen unik.

I bunden af denne børnelampe sidder en magnet, hvilket betyder at den kan stå på et bord eller sættes på en hvilken som helst overflade af stål eller jern. Dette giver mulighed for at placere børnelampen nogen pudsige steder, så indretningen både bliver sjov og anderledes.

Børnelampen er genopladelig og kan derfor tages med rundt, hvilket kun gør den indbyggede magnet mere brugbar. Du kan eksempelvis stille den på et havebord eller gelænder af metal, hvor den så bliver stående selvom det måske blæser lidt.

 • 22,5 centimeter høj
 • Indbygget genopladeligt batteri
 • Indbygget LED-lyskilde
 • Fås i flere farver

 

Piffany Mr. Wattson – sjov børnelampe med bøjelig krop

Der findes næppe en sjovere eller mere pudsig lampe end denne, men den er alligevel perfekt som børnelampe. Det skyldes ikke mindst træstellet, som er formet som en krop og kan modelleres så den eksempelvis kan sidde eller ligge.

Børnelampen fra Piffany Copenhagen skaber morskab og glæde omkring sig, og den afgiver et godt retningsbestemt lys. Det betyder blandt andet at du kan sætte den i “skammekrogen” i et hjørne hvis der blot ønskes lidt hyggebelysning, eller du kan sætte den på et bord eller en reol ved siden af barnets seng hvis i skal læse sammen eller barnet ønsker lidt lys om natten.

Mr. Wattson er navnet på denne børnelampe, og den er lavet af aluminium og asketræ. Den fås i flere forskellige farver, som kan ses hos forhandleren.

 • LED-lampe i træ og metal
 • Designet som en krop med bøjelige led
 • Højde fra 18 til 40 cm.

 

Philips Hue Wellner – smart børnelampe med justerbart lys

Philips Hue er et smart lys-system, der har indbygget mulighed for fjernstyring. Som udgangspunkt kan Wellner-lampen styres ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening, men du kan også tilkøbe en Hue bridge som kan kommunikere med din smartphone via en app.

Wellner er med andre ord en smart, simpel og fremtidssikret børnelampe, som du kan fjernstyre så dit barn ikke forstyrres under nattesøvnen. Måske foretrækker dit barn at falde i søvn i et rum der er helt oplyst, og her kan du med fordel tage fjernbetjeningen i brug når lyset enten skal dæmpes eller slukkes efter barnet er faldet i søvn.

Philips Hue Wellner leveres med en lyskilde på 9,5 Watt, som du med fjernbetjeningen kan regulere efter behov. Således kan lampen anvendes i stort set alle rum og til alle placeringer, men den er særligt god på børneværelset hvor der ønskes et justerbart lys.

 • Kan fjernbetjenes
 • Kan udvides med Hue bridge
 • LED-lyskilde medfølger

 

Foscarini Binic – lille børnelampe til natbordet

Denne lille søde børnelampe fås i flere flotte farver, og inspirationen er blandt andet hentet fra lamperne i fyrtårne samt luftventiler på skibe.

Binic er faktisk også navnet på et fyrtårn i den by som designeren, Ionna Vautrin, kommer fra. Dette giver selvfølgelig god mening, når man tager lampens design i betragtning.

Den lille Binic-børnelampe er perfekt til brug på natbordet eller en hylde tæt ved barnets seng, da luset enten kan peges mod sengen eller væk fra sengen afhængigt af om der eksempelvis skal læses eller om barnet bare har brug for lidt natlys.

 • Fremstillet i polycarbonat
 • 20 centimeter høj
 • 1,9 meter ledning

 

Roommate Cloud Silhouette – rosa børnelampe formet som sky

Cloud Silhouette er en flot og sød lille børnelampe, der egner sig fint til natlampe. Den lille lyserøde sky giver et hyggeligt og varmt lys på børneværelset, hvilket er perfekt til barnet der måske har svært ved at sove.

En række købere har berettet at de elsker denne børnelampe, og flere bruger den faktisk ved barnets seng hvilket de har indsendt billeder af til forhandleren.

Børnelampen bruger en E14 pære på højst 7 Watt, og den er lavet til montering på væggen. I samme Silhouette-serie fås også en række andre søde børnelamper i forskellige motiver, som alle kan ses hos forhandleren.

 • Bredde på 33 centimeter
 • Højde på 20,6 centimeter
 • 2 meter ledning

 

Roommate Town House Silhouette – væghængt børnelampe formet som hus

Town House Silhouette forestiller et hus, som er lyst op bagfra. Det skaber et flot og hyggeligt lys, fordi silhuetten er grå og dermed dæmper en del af lysets reflektioner.

Børnelampen er derfor perfekt til brug som natlampe, og den vil tage sig flot ud på børneværelset ved siden af sengen eller i et hjørne som savner lidt lys.

Lampen måler 31 centimeter i højden og er lavet af pulverlakeret metal. Detaljerne med vinduerne gør den til en sjov og spændende børnelampe, som de fleste børn med sikkerhed vil elske.

 • Bredde på 24 centimeter
 • Højde på 31 centimeter
 • 2 meter ledning

 

Zoolight Elefant Intermezzo

Zoolight Elefant IntermezzoDenne børnelampe fra Zoolight er den helt perfekte natlampe til børneværelset. Lampen udsender et mildt og blødt lys, og så forestiller den en elefant – et dyr, som de fleste børn kender og elsker! Zoolight Elefant Intermezzo er en af de mest populære modeller på Lampemesteren.dk. Det er altså en lampe, som mange synes er rigtig fin og sød. 

En af de helt store fordele ved denne lampe er, at den er sikkerhedsgodkendt. Du kan altså med ro i sindet bruge den som natlampe på dit barns værelse. Lampen er en del af den kreative serie Zoolight med lamper, der forestiller forskellige dyr. Her forestiller lampen elefant. Elefant Intermezzo er en væglampe, og den udsender LED-lys, som er både energisparende og godt for miljøet. 

 • Højde: 25 cm
 • Dybde og bredde: 27 cm
 • Sikkerhedsgodkendt natlampe
 • LED-lys

Mr Maria Kokeshi

Kokeshi-børnelampen forestiller en lille smilende pige, som afgiver et varmt og hyggeligt lys i rummet. Den kan både placeres i en læsekrog eller nær barnets seng, hvor den 64,5 centimeter høje børnelampe vil stå fint og flot.

Børnelampen har en indbygget LED-lyskilde på 5 Watt, som afgiver et godt og varmt lys. Den er desuden udstyret med en trinløs dæmper, så lysets styrke kan reguleres efter behov. Af den grund kan Kokeshi også bruges som natlampe, hvilket betyder at den er alsidig og rigtig god til børneværelset.

På børnelampen er monteret en 2 meter lang ledning, og den udvendige “skal” er lavet af polyethylen, som er den mest benyttede type plast i verden.

 • 64,5 centimeter høj
 • Indbygget LED-lyskilde på 5 Watt
 • Trinløs lysdæmper
 • 2 meter ledning

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Kids Concept Edvin – børnelampe til bordet med elgmotiver på skærmen

Denne bordlampe er perfekt som børnelampe, fordi den har et flot og sødt motiv på lampeskærmen.

Edvin har en lampeskærm med motiver af elge, som står i en lille flok der omgiver skærmen. Denne floks silhuetter vises på børneværelset vægge om aftenen og natten, hvilket skaber en sjov og hyggelig atmosfære som barnet kan ligge i sengen og studere. Dette er med til at holde barnet beskæftiget og berolige det.

Børnelampen er 33 centimeter høj og har en hvid lampefod. Den bruger en pære med E14 sokkel.

 • Højde på 33 centimeter
 • Diameter på 15 centimeter
 • 1,8 meter ledning

Bloomingville børnelampe til væg formet som kanin

Bloomingville er en dansk virksomhed, der designer flotte og moderne indretningsartikler til hjemmet.

Denne børnelampe er ingen undtagelse, og den forestiller en sød kanin med strittende ører. Den er lavet til at blive monteret på væggen, hvor den afgiver et behageligt og hyggeligt lys. Af samme grund er den perfekt som natlampe, hvis ikke den placeres lige ved barnets seng.

Børnelampen fra Bloomingville er lavet af træ, og den bruger en enkelt pære med E27-sokkel. Den måler 39 centimeter i højden og er derfor ikke helt lille, så barnet kan tydeligt se den søde kanin selvom den ophænges lidt på afstand af barnets seng.

 • Højde på 39 centimeter
 • Bredde på 20 centimeter
 • Fremstillet af træ med påmalet motiv

Zoolight Happy Pingvin

Happy Pingvin er en fin pendel lampe til børneværelset. Den har søde pingvin-motiver hele vejen rundt, samt små røde fisk der svømmer i det blå hav.

Børnelampen er fra Zoolight, som er en serie af flotte og sjove lamper til børneværelset. Bag serien står italienske Intermezzo, som designeren har samarbejdet med for at kreere nogen helt unikke børnelamper i luksuriøse og flotte designs.

Happy Pingvin lampen har en diameter på 32 centimeter og en højde på 30 centimeter, og det er således en mellemstor børnelampe til ophængning.

 • Pendel lampe
 • Diameter på 32 centimeter
 • Højde på 30 centimeter

Natlamper formet som smilende skyer fra A Little Lovely Company

Savner dit barns værelse lidt hygge, er disse søde skylamper det perfekte køb. Børnelamperne fås i flere størrelser og farver, og kræver ikke tilslutning til stikkontakt.

Børnelamperne er alle formet som små søde skyer der smiler og har røde kinder, hvilket skaber hygge og tryghed på børneværelset. De små skyer kan enten købes enkeltvis eller i små samlinger, som kan placeres på en hylde eller et bord.

Lysskyerne kan også sagtens fungere som barnets tro følgesvend ved natbordet, så barnet altid har en lille natlampe ved sin side hvis der i løbet af natten opstår behov for lys.

Du kan se alle størrelserne og farverne hos forhandleren.

 • Lyssky fås i flere farver og størrelser
 • Indbygge lyskilde
 • Bruger 3 x LR44 batterier (medfølger)

A Little Lovely Company Lightbox A4

Lightbox A4 er på mange måder en sjov og nyttig børnelampe, som giver et hyggeligt og fint lys på børneværelset.

Som navnet antyder er der tale om en kasse med lys i, hvor fronten er hvid. På fronten kan du indsætte bogstaver og lave små sætninger, eksempelvis citater eller små beskeder til dit barn. Omvendt kan dit barn også lave små beskeder til dig, og dermed hygge sig med at lære at stave.

Lightbox A4 er perfekt som børnelampe, og som navnet antyder måler den 21 x 30 centimeter som et stykke A4-papir. Der medfølger 85 bogstaver og symbolder i pakken, og der kan tilkøbes flere efter behov. Den bruger 6 AA batterier, men du kan også købe en adapter til stikkontakten.

 • Lystavle med 85 bogstaver/symboler
 • Måler 21 x 30 centimeter
 • Bruger 6 x AA batterier (medfølger ikke)
 • Kan tilsluttes stikkontakten med adapter (medfølger ikke)

A Little Lovely Company Poster Lightbox

Poster Lightbox er en flot lysramme, hvori du kan indsætte din favoritplakat og ophænge den på væggen. Du kan således lyse din plakat op om natten, og på den måde er den perfekt som børnelampe eller natlampe.

Hvis lampen ophænges på væggen kan du med fordel nøjes med at benytte batterier, da den bruger 6 x AA batterier. Du kan dog også vælge at stille lysrammen på et bord eller en hylde, og så tilslutte den en stikkontakt ved hjælp af en adapter som skal købes separat.

Lysrammen måler 30,5 x 21,5 centimeter, og den er 7 centimeter tyk. Den kan derfor sagtens stå selv.

 • Lysramme af egetræ
 • Plakat kan indsættes i rammen og oplyses bagfra
 • Bruger 6 x AA batterier (medfølger ikke)
 • Kan tilsluttes stikkontakten med adapter (medfølger ikke)

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar