Alle køkkenknive uanset kvalitet og købspris har behov for at blive slebet og vedligeholdt løbende. Det kan du gøre på flere måder, men en af de sikre metoder til at sørge for, at dine knive altid står knivskarpt, er et strygestål. Brug dit strygestål, når du skal lave mad, eller sæt tid af til at slibe alle dine knive med jævne mellemrum.

I denne artikel har vi samlet markedets bedste strygestål, og du kan derfor blive klogere på, hvilket strygestål du skal investere i, hvis du vil være sikker på, at dine knive altid er skarpe og kan skære bedst muligt. Vi præsenterer dig både for strygestål, der er gode på budget, har et flot design, er effektive og praktiske, og også anmelderroste strygestål.

 

Qknives Diamant strygestål: Vores anbefaling

Qknives Diamant strygestål

Med diamant-strygestålet fra Qknives får du et strygestål i høj kvalitet. Strygestålet har et stilrent design og er blandt andet fremstillet i mørkt ibenholttræ, og diamant-strygestålet egner sig perfekt til slibning af knive med høj HrC. HrC betyder hårdhed, og de fleste køkkenknive har en høj hårdhed.

Derfor skal du vælge Qknives Diamant strygestål

Med diamant-strygestålet fra Qknives kan du hurtigt og nemt slibe dine knive. Strygestålet er også oplagt til at slibe hårdere knive med, da strygestålet i sig selv har en høj hårdhed og er holdbart. Køkkenknive har som oftest en meget høj HrC, og derfor er det vigtigt, at du anvender et strygestål, der kan holde til knivenes hårdhed. Det får du med diamant-strygestålet fra Qknives.

Strygestålet er nemt at anvende, og du behøver derfor ikke være hverken professionel eller have flere års erfaring for at kunne bruge diamant-strygestålet fra Qknives.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Diamant-strygestål i stilrent design med ibenholttræ
 • Nemt at anvende
 • Velegnet til slibning af knive med en høj hårdhed

 

Sieger 721928 28 cm: Anmelderrost og bedste premiumvalg

Sieger 721928 28 cm

Strygestålet Sieger 721928 28 cm er både anmelderrost og vurderet til at være det bedste premiumvalg. I Politikens store strygeståltest scorede Sieger Keramisk 721928 28 cm nemlig hele fem ud af seks stjerner, og det hænger sammen med, at strygestålet både er nemt at anvende, effektivt og sikkert.

Derfor skal du vælge Sieger 721928 28 cm

I Politikens store strygeståltest konkluderede man, at slibeevnen er helt i top på strygestålet fra Sieger. Strygestålet er altså effektivt, og du når hurtigt i mål med at slibe dine knive. Strygestålet er dertil nemt at bruge, og du behøver hverken være professionel eller rutineret for at få et godt resultat ud af strygestålet. Strygestålets skaftmateriale er lavet i plast, mens selve strygestålet har en karakteristisk, rød farve.

Sieger-strygestålet har også en fantastisk balance, og det ligger derfor godt i hånden. Det giver strygestålet en fin sikkerhed, da du ikke skal være bange for, at strygestålet pludselig glider ud af hånden. Strygestålet er dertil godt at anvende til store knive takket være strygestålets længde på 28 centimeter, og i den sammenhæng er det også rart med en god sikkerhed.

i samarbejde med PriceRunner

Specifikationer:

 • Slibeevnen er i top
 • Godt at anvende til store knive
 • Strygestålet 28 centimeter langt
 • Skaft i plast med karakteristisk, rødt stål

 

Gastrotools keramisk strygestål: Kundefavorit

Gastrotools keramisk strygestål

Strygestålet fra Gastrotools er kundernes favorit, og det hænger sammen med, at strygestålet fra Gastrotools er et keramisk strygestål med et klassisk og stilrent design. Strygestålet er godt til slibning af hårde knive, og det er nemt at hive frem, når du skal sikre dig, at dine knive er tilpas skarpe.

Derfor skal du vælge Gastrotools keramisk strygestål

Strygestålet fra Gastrotools er perfekt til alle køkkenknive af hårdt stål. Du kan nemlig anvende strygestålet på selv de fineste knive af hårdt stål. Strygestålet har en finkornet, keramisk slibeflade i hårdhed 67 HrC, og det er derfor velegnet til dig, der gerne vil holde alle dine køkkenknive fuldstændigt skarpe hele tiden.

Strygestål i keramik er særdeles velegnet til køkkenknive af hårdt stål, og det er tilmed anbefalet af danske Michelin-kokke. Med strygestålet fra Gastrotools er du altså sikret høj kvalitet, flot design og ultraskarpe knive.

Specifikationer:

 • Stilrent og klassisk design
 • Keramisk strygestål i hårdhed 67 HrC
 • Anbefalet af danske Michelin-kokke

 

MAC SR-95 24 cm: Bedst til hårde knive

MAC SR-95 24 cm

Strygestålet MAC SR-95 24 cm scorede fire ud af seks stjerner i Politikens store strygeståltest, og stjernerne blev blandt andet givet, fordi strygestålet egner sig rigtig godt til slibning af hårde knive.

Derfor skal du vælge MAC SR-95 24 cm

Strygestålet MAC SR-95 24 cm har en totallængde på 36 centimeter, hvoraf selve strygestålet måler 24 centimeter. Selve det hvide strygestål er fremstillet i keramik, mens skaftet er lavet i træ. Det keramiske strygestål er velegnet til slibning af hårde knive, og derfor kan du slibe selv de tunge knive i knivblokken med MAC SR-95 24 cm.

I Politikens strygeståltest vurderede man, at strygestålet sliber eminent, og at strygestålets størrelse og vægt er god. Strygestålet ligger derfor godt i hånden, og det er behageligt og bekvemmeligt at anvende. Strygestålet har derudover en rigtig god pris, som de fleste kunder kan være med på, og derfor er MAC SR-95 24 cm et godt og anvendeligt strygestål, der er tilgængeligt for de fleste.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Keramisk strygestål med skaft i træ
 • Egner sig godt til slibning af hårde knive
 • God pris, som de fleste kan være med på

 

Zwilling Ovalt strygestål med diamantbelægning: Bedst i budgetklassen

Zwilling Ovalt strygestål med diamantbelægning

Strygestålet fra Zwilling er bedst i budgetklassen, og det er et både praktisk og effektivt strygestål til dig, der gerne vil have skarpe knive, men ikke har behov for at kaste de helt store pengesummer efter et godt strygestål.

Derfor skal du vælge Zwilling Ovalt strygestål med diamantbelægning 

Det budgetvenlige strygestål Zwilling Ovalt strygestål med diamantbelægning har en oval stang, der måler 26 centimeter. Den lange stang på strygestålet gør det nemt også at slibe store og lange knive, og det er derfor anvendeligt til mange forskellige knive.

Strygestålets stang har en diamantbelægning, der sikrer en fin og effektiv slibning af dine knive, og dertil har strygestålet et ergonomisk korrekt plasthåndtag, som ligger godt i hånden. Det ergonomisk korrekte håndtag er med til at sikre, at både sikkerheden og komforten i top, når du vil sørge for, at dine knive er skarpe.

Strygestålets design er enkelt og minimalistisk, og det gør ikke meget væsen af sig i dit køkken. Derfor passer strygestålet ind i de fleste køkkener – ikke kun når det kommer til praktik og effektivitet, men også til æstetik og design. Et strygestål kan sagtens hænges op på din knivmagnet sammen med dine køkkenknive og på den måde være en del af indretningen og det æstetiske udtryk i dit køkken. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Budgetvenligt og effektivt strygestål
 • Strygestål med diamantbelægning, der giver en fin slibning af dine knive
 • Ergonomisk korrekt håndtag i plast, der sikrer komfort og sikkerhed

 

Robert Welch Signature strygestål: Bedst til prisen

Robert Welch Signature strygestål

Det stilrene strygestål Robert Welch Signature strygestål har et flot og klassisk design, samtidig med at strygestålets effektivitet er i top. Strygestålet er en del af Robert Welch Signature-serien, og det er fremstillet i rustfrit stål. Derfor er strygestålet også vurderet til at være det bedste strygestål til prisen.

Derfor skal du vælge Robert Welch Signature strygestål

Strygestålet fra Robert Welch er et på samme tid både utroligt effektivt og langtidsholdbart strygestål. Da strygestålet er fremstillet i rustfrit stål, er strygestålet nemlig både slidstærkt og resistent over for alt det, du udsætter det for, og dertil får du endda 25 års garanti på produktet.

Kvaliteten af strygestålet fra Robert Welch er god, og strygestålet er derfor et sikkert køb og det bedste køb til prisen. Strygestålet er altså på en gang både praktisk og elegant, og netop derfor er det også anbefalet af det amerikanske magasin T3.com.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Fremstillet i rustfrit stål
 • Langtidsholdbart og i god kvalitet
 • Anbefalet i det amerikanske magasin T3.com

 

Global G-45 Keramisk Strygestål: Det populære valg

Global G-45 Keramisk Strygestål

Strygestålet Global G-45 Keramisk Strygestål fra det populære brand Global er et populært valg blandt forbrugerne. Strygestålet bærer præg af Globals velkendte og karakteristiske design, og strygestålet er velegnet, når du skal rette op på din knivs knivsæg.

Derfor skal du vælge Global G-45 Keramisk Strygestål

Strygestålet Global G-45 Keramisk Strygestål er et keramisk strygestål, der hjælper dig med at passe godt på og vedligeholde dine knive. Med dit Global-strygestål kan du rette op på din knivs knivsæg, og du kan med fordel supplere din slibning med en slibesten eller en god knivsliber, hvis du vil ende ud med det bedst og skarpest mulige resultat.

Strygestålets håndtag har det karakteristiske Global-design og en fin, hvid, keramisk stang. 

Global-strygestålet er fremstillet i stål med sorte detaljer på skaftet og måler sammenlagt 35 centimeter. Strygestålet er på grund af sin længde derfor også velegnet til slibning af store og lange knive.

i samarbejde med PriceRunner

Specifikationer:

 • Keramisk strygestål
 • Klassisk Global-design
 • Velegnet til at rette op på din knivs knivsæg

 

Dick 75983300 30 cm: Det sikre all round valg 

Dick 75983300 30 cm

Strygestålet Dick 75983300 30 cm er det sikre all round valg, når du skal investere i et strygestål til dine bedste kokkeknive og køkkenredskaber. Strygestålet er fremstillet i stål med et klassisk håndtag i træ, der giver strygestålet et maskulint og klassisk look.

Derfor skal du vælge Dick 75983300 30 cm

Strygestålet Dick 75983300 30 cm er fremstillet i rustfrit stål og har et flot, men praktisk skaft i træ. For enden er strygestålet udstyret med en elegant sølvring, så du nemt kan hænge dit strygestål op i dit køkken. Strygestålet måler 30 centimeter, og det er derfor velegnet til at slibe dine store knive, mens det samtidig sagtens kan anvendes til dine mindre køkkenknive. Strygestålet er derfor det oplagte all round valg.

Med Dick 75983300 30 cm er du sikker på, at du nemt og bekvemmeligt kan sørge for, at dine knive altid er skarpe. Der findes ikke noget værre end sløve køkkenknive, og alle køkkenknive uanset kvalitet vil blive sløve over tid, hvis ikke du plejer og vedligeholder dem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Kan bruges til både større og mindre knive
 • Fremstillet i stål med træhåndtag
 • Strygestålet måler 30 cm

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal jeg slibe mine knive? 

Alle knive bliver over tid slidte og sløve, når man bruger dem. Det handler ikke om kvaliteten på dit knivsæt, fordi det vil ske for alle dine knive uanset brand og materiale. Du bør derfor slibe dine knive, så de bliver ved med at fungere, som de skal. Når du sliber din kniv, genopretter du det slid, du har udsat din kniv for.

Der er flere måder at slibe din kniv på. En af dem er med et strygestål, men du kan også anvende en slibesten eller en knivblok. Hvilken metode du anvender, afhænger af, hvilket resultat du vil have.

Hvad skal jeg tage højde for, når jeg vælger strygestål?

Du skal tænke over, hvad dit behov er. Hvad vil du bruge dit strygestål til? Skal dit strygestål blot tjene et praktisk formål, eller har du også interesse i, at dit strygestål skal tage sig æstetisk godt ud? Nogle ynder at have deres strygestål hængende fremme, og så er det selvfølgelig ikke lige meget, hvordan strygestålet ser ud.

Du skal også tage stilling til, hvilken overflade dit strygestål skal have. Du kan for eksempel enten vælge at gå med et diamant-strygestål eller et keramisk strygestål. De to overflader giver forskellige resultater, og hvilket strygestål du skal vælge, afhænger også af, hvilke knive du vil slibe med dit strygestål.

Hvordan bruger jeg et strygestål?

Som navnet indikerer, stryger du din kniv mod strygestålets stang. Du skal i mange tilfælde holde din kniv i en vinkel på 10-15 centimeter på strygestålet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du se film på YouTube, hvor det bliver vist, hvordan du helt konkret gør. Du kan også prøve dig frem. Du ødelægger ikke dine knive af en enkelt slibning, der ikke sidder helt i skabet.

Hvordan skal jeg pleje mit strygestål?

De fleste strygestål er fremstillet i stål, og strygestål er derfor som hovedregel meget hårdføre og langtidsholdbare. Det er dog selvfølgelig vigtigt, at dit strygestål ikke bliver beskidt, eller at strygestålets stang ikke er fyldt med snavs på overfladen. Dette vil nemlig give et mindre godt resultat, og det kan i værste tilfælde ridse dine knive, og derfor vil slibningen gøre mere skade end gavn. Sørg for at rengøre og tørre dit strygestål af indimellem.

Hvis du strygestål har et skaft i et andet materiale for eksempel træ, skal du selvfølgelig pleje skaftet, så det ikke bliver slidt. Træ har brug for behandling indimellem, men behandlingen afhænger selvfølgelig af, hvilken træsort der er tale om, og hvordan det er behandlet.

Testkilder

Her kan du læse mere om og se nærmere på de test, vi blandt andet har kigget nærmere på, da vi lavede researchen til denne testartikel og fandt de bedste strygestål på markedet.

Politikens strygeståltest

I Politikens strygeståltest afprøver Politiken nogle af markedets bedste strygestål og giver en ærlig anmeldelse af, hvordan strygestålene fungerer i praksis.

Denne side er anmeldt af: Magnus M. Paulsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar