Bugner vindueskarme, krukker og plantekasser med levende grønt, så er det også vigtigt at huske at vande dem.

Når du skal vande planter derhjemme, så er en vandkande en praktisk hjælp, der gør arbejdet både let og hurtigt. Med en god model kan du klare vandingen i et snuptag, så planterne forbliver friske og sprudlende.

Har du brug for en flot og funktionel vandkande til blomster og planter? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi har samlet nogle af de flotteste og mest funktionelle vandkander ét sted, så der er noget for enhver smag.

Kent & Stowe vandkande grå metal 4,5 liter – retro vandkande til udendørsbrug


Kent & Stowe vandkande gra metal 4.5 literSkal det gå hurtigt med at vande blomsterne udenfor, så er retro vandkanden på 4,5 liter fra Kent & Stowe en af oversigtens bedste valg. Modellen er fremstillet i galvaniseret stål, der har en grå nuance. Det betyder, at den fint kan holde til at stå udenfor uden at ruste, så du altid har den lige ved hånden, når planter og blomster hænger med hovedet.

 

Se priser og tilbud på Kent & Stowe vandkande grå metal 4,5 liter her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Kent & Stowe

 • Fremstillet i galvaniseret stål
 • Foldbart håndtag i toppen
 • Bestandig overfor rust

Modellen fra Kent & Stowe er både praktisk og flot. Bliver de helt store vandkander for tunge, kan denne model være en god mellemvej. Du bliver ikke træt i armene af at slæbe på den, men heller ikke i benene af at gå frem og tilbage til vandhanen.

Med en kapacitet på 4,5 liter er den i mellemstørrelsen, og materialerne gør den vejrbestandig, så den kan bruges udenfor. Med et pænt retro design vil vandkanden også være et fint element til din indretning af haven, hvis den står fremme. Mangler du andre redskaber til havearbejdet, kan du se vores oversigt over brændekløvere.

Når du skal bære vandkanden, har du både et håndtag på siden, der er en hjælp, når du hælder. Der er dog også et foldbart håndtag i toppen, der gør det nemmere at bære vandkanden fra A til B, når du bevæger dig rundt i haven.

Specifikationer

 • Kapacitet: 4,5 liter
 • Materiale: Galvaniseret stål

Green-It 10 liter – stor prisvenlig plastik vandkande


Green-It 10 literSkal det være så enkelt og billigt som muligt, så bør du gå med den store grønne plastik vandkande fra Green-it. Modellen er ikke visuelt den mest stimulerende, men designet er praktisk og funktionelt, så du hurtigt kan få ordnet tørstige planter og blomster. Og så er prisen rigtig god, hvis budgettet er stramt, og du skal bruge en af de bedste vandkander på markedet.

 

Se priser og tilbud på Green-It 10 liter her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Green-It 

 • Simpelt design
 • Holdbart plastik
 • Prisvenlig model

Modellen fra Green-It har en god kapacitet på 10 liter, så du ikke skal gå frem og tilbage til vandhanen hele tiden, når du vander blomster. Til udendørsbrug er denne model optimal, fordi plastik fint kan holde til både vind og vejr.

Fremstillet i plastik vejer vandkanden ikke meget i sig selv, så den ikke bliver uhandy, når den er fyldt til randen. Selvom den har en høj kapacitet, kan du derfor godt gå med vandkanden uden besvær.

Har du en stor have, mange krukker udenfor eller en dejlig køkkenhave, er plastikvandkanden med høj kapacitet et oplagt valg. Den er god uanset, om du bare slår græsset engang imellem med en cylinderklipper eller går op i det grønne med liv og sjæl.

Til prisen får du en helt klassisk model, der letter opgaven uden det store besvær.

Specifikationer

 • Kapacitet: 10 liter
 • Materiale: Plastik

House Doctor Vandkande 10 liter – stor vandkande med filter


House Doctor Vandkande 10 literI oversigten har vi medtaget 2 forskellige vandkander med en kapacitet på 10 liter. Denne model fra House Doctor er den elegante udgave, der designmæssigt er både flot og funktionelt. Der er selvfølgelig intet i vejen med at vælge den billigere udgave i plastik, men ønsker du en dekorativ vandkande, så bør du gå med denne model.

 

Se priser og tilbud på House Doctor Vandkande 10 liter her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge House Doctor 

 • Høj kapacitet
 • Dekorativt design
 • Aftageligt filter/vandspreder

Har du brug for ekstra høj kapacitet og ønsker et lækkert design, så er udgaven fra House Doctor et godt valg. Fremstillet i galvaniseret jern er den skabt til at holde selv til det danske vintervejr, så den kan stå ude hele året.

Designet er retro med en lang tud og 2 praktiske håndtag; et i siden og et håndtag i toppen. Det galvaniserede jern er lakeret med en let grå nuance, der er lys og moderne.

Modellen har et praktisk aftageligt filter/vandspreder på tuden, der filtrerer blade og skidt fra vandet. Du kan derfor fint bruge vandkanden, selvom den har stået udenfor over længere tid og samlet vand. Har du brug for ekstra hjælp til det genstridige løvfald, så kan du tjekke vores oversigt over løvblæsere.

Filteret på kanden spreder også vandet over et større område, hvis du går en varm sommerdag og vil give bede eller køkkenhaven lidt vand.

Specifikationer

 • Kapacitet: 10 liter
 • Materiale: Galvaniseret jern

Plast Team Watering Can – billigste blomster vandkande 3 liter


Plast Team Watering CanEr prisen afgørende, så er oversigtens billigste vandkande den lille 3 liters model fra Plast Team. Du skal ikke have den store pengepung op for at få råd til plastikvandkanden.

Modellen er perfekt til at vande blomsterne i vindueskarme og krukker, for den er udstyret med en tilspidset tud. Det er derfor nemt at ramme plet hver gang, så der ikke kommer uønsket vand på gulvet.

 

Se priser og tilbud på Plast Team Watering Can her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Derfor skal du vælge Plast Team Watering Can

 • Tilspidset tud til blomstervanding
 • Robust model i plastik
 • Prisvenlig

Plastikkanden fra Plast Team er en helt almindelig hverdagsmodel, der leverer varen uden dikkedarer. Kanden er fremstillet i plastik og er hvid med en længere tud og et smart håndtag.

Der er ikke kræset for detaljerne, men designet er praktisk, og materialerne holdbare. Du har derfor måske ikke lyst til at have din lille kande stående fremme, men den er til at gemme væk med sin praktiske størrelse, når den ikke er i brug.

Med en kapacitet på 3 liter er vandkanden god til hjemmet, hvor du skal vande planter, krydderurter eller lignende. Skal du vande større blomster udenfor, kan vandkanden hurtigt blive for lille, og her kan du i stedet vælge den store plastikmodel på 10 liter.

Specifikationer

 • Kapacitet: 3 liter
 • Materiale: Plastik

Eva Solo AquaStar 2 liter – minimalistisk og dekorativ vandkande indendørs


Eva Solo AquaStar 2 literDet er langt fra alle vandkander, du vil have lyst til at stille frem, når der kommer gæster. Den elegante, minimalistiske og helt anderledes model fra Eva Solo skal nok skabe opmærksomhed, hvis du lader den stå i vindueskarmen.

Modellen er ikke kun flot designet, men den er også nem at hælde fra med en kapacitet på 2 liter. Du kan derfor let få ordnet potteplanterne med den unikke vandkande fra Eva Solo.

Se priser og tilbud på Eva Solo AquaStar 2 liter her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Eva Solo AquaStar 

 • Minimalistisk design
 • Aftagelig tud i krom
 • Fås i flere farver

Det er ikke kun designet, der er noget særligt ved vandkanden fra Eva Solo. Forbrugerne på Amazon.com har anmeldt modellen, hvor den får 4,2 stjerner ud af 5. Den er ifølge forbrugerne let at anvende, har et dekorativt og legende design og laver en god stråle, når du hælder fra tuden.

Hældetuden er aftagelig og fremstillet i krom, og den er designet, så vandet løber i en jævn og kontrollerbar stråle. Du kan derfor hurtigt få taget blomsterne og planterne, når de ser tørstige ud.

Modellen kommer i flere forskellige nuancer, hvor du kan vælge mellem en enkel hvid, grå eller en farverig limegrøn.

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 liter
 • Materiale: Plastik og krom

Eva Solo Globe Vandkande 2,5 L – Rund og hyggelig udgave


Eva Solo Globe Vandkande 2.5 LKanden fra Eva Solo er en del af Globe-serien, der er letgenkendelig med sit hyggelige afrundede design. Globe Vandkanden er designet med en rund krop i kunststof, hvor både tud og håndtag er i naturlig forlængelse af designet. Det er derfor et design, der bestemt vil vække opsigt, hvis du ikke gemmer kanden væk efter brug.

 

Se priser og tilbud på Eva Solo Globe Vandkande 2,5 L her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Eva Solo Globe 

 • Let at rengøre og vedligeholde
 • Stort hul til påfyldning
 • Anderledes facon

Når du skal vande blomster i hjemmet, så er Globe kanden et flot og dekorativt valg. Når den ikke er i brug, vil vandkanden kunne pynte med sin runde krop, der er markant anderledes end andre modeller på markedet.

Det er nemt at fylde kanden med vand, for hullet er ekstra stort. Du skal derfor ikke stå med besvær under vandhanen, når der skal vandes blomster i hjemmet. Kapaciteten er i alt 2,5 liter, så det passer fint til en håndfuld krukker i vindueskarmen eller blomsterne på altanen.

Hanken er ergonomisk udformet, og tuden giver en meget præcis stråle, så du let kan ramme selv de små krukker uden at spilde.

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,5 liter
 • Materiale: Kunststof

Zone Denmark Herb & Sprout vandkande – Moderne vandkande i metal


Zone Denmark Herb Sprout vandkandeDen lille og fikse vandkande fra Zone er perfekt til hverdagens små behov for at vande stueplanter og krydderurter. Med en kapacitet på 1,5 liter kan du hurtigt klare vandingen, og når den ikke er i brug, vil modellen være et smukt blikfang i din indretning.

Designet er gennemført moderne med helt enkle linjer i sort pulverlakeret rustfrit stål. Det moderne design er både elegant og funktionelt, så du også får glæde af vandkanden i praksis.

Se priser og tilbud på Zone Denmark Herb & Sprout vandkande her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Zone Denmark Herb & Sprout 

 • Fremstillet i rustfrit stål
 • Geometrisk og moderne design
 • God til stueplanterne

Har du brug for en mindre vandkande, så er denne model fra Zone både smuk og funktionel. Med en god lang tud kan du komme helt ned i krukkerne, så der ikke ender vand på vindueskarme eller overflader. Det er derfor en god vandkande til blomsterne og de grønne blade i hjemmet.

For nogle kan det være hårdt at gå med en tung kande i længden, og derfor kan det være bedre at vælge en mindre model og gå flere gange fremfor at gå med den største model. Har du brug for en stor vandkande med meget kapacitet, så bør du gå udenom denne model, men har du almindeligt behov for at vande planter, så er den både elegant designet og praktisk.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Materiale: Rustfrit stål

Stelton Original Vandkande 1,7 liter – Designklassiker i ny lancering


Stelton Original Vandkande 1.7 literStelton Original Vandkande er en klassiker, der oprindeligt er fra 1978 og designet af Peter Holmblad for Stelton. Modellen har nu fået en genlancering, hvor det elegante Original-design hyldes, og den kan nu også pynte flot hos dig.

Vi har medtaget den elegante model i vores oversigt, fordi den er lækkert udført, flot at se på, men også opfylder funktionen optimalt.

Se priser og tilbud på Stelton Original Vandkande 1,7 liter her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Derfor skal du vælge Stelton Original 

 • Elegant skulpturelt design
 • Genlancering af en designklassiker
 • God blomster kande

Elsker du design, så vil vandkanden fra Stelton sikkert tiltale dig. Modellen er elegant designet med rene linjer i minimalistisk stil. Håndtaget er både funktionelt og æstetisk stimulerende, og tuden lang og nem at få ned i krukker med planter. Den kan derfor nemt anvendes til at vande planter og blomster i vindueskarme og krukker.

Kapaciteten er 1,7 liter, så modellen fra Stelton er ikke så oplagt udenfor, eller hvis du ikke vil gå frem og tilbage for at fylde kanden op. Den passer dog fint til det almindelige behov i hjemmet.

Modellen er en af oversigtens allerdyreste, og du skal betale for det flotte og gennemførte design, Når du har investeret i en Stelton vandkande, behøver du dog ikke tænke på en ny de næste mange år. Kvaliteten af materialer og design er nemlig i top, så du kan glæde dig over den, hver gang du vander planterne langt ud i fremtiden.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Materiale: Rustfrit stål

Gode råd til valg af vandkande

Er du blevet i tvivl om, hvilken model i vores oversigt, der bedst lever op til dine behov? Brug vores gode råd her, så du nemt kan lokalisere den perfekte udgave i oversigten. Du kan stille dig selv spørgsmålene og dermed finde svaret på, hvilken model der bedst passer til dig.

Plastik eller metal?

Vi har medtaget modeller i både metal og plastik i vores oversigt over de bedste udgaver på markedet. Forskellen på de 2 materialer er, at plastik er meget let og billigt, mens metal er dyrere og mere holdbart. Du kan derfor let få råd til en plastikvandkande, men det er dog ikke sikkert, den tjener dig så mange år, som hvis den var af metal.

Det er op til dig, hvad du foretrækker, men skal du bruge din vandkande i mange år, kan det godt betale sig at investere i en lækker model i metal ifølge Thefabulousgarden.com. Vi har flere gode udgaver i vores oversigt, du kan vælge mellem.

Er du alligevel på udkig efter nyt udstyr til haven, kan du også tage et kig på vores oversigt over højtryksrensere.

Kvalitet i top?

Hvad budget arbejder du med? Det kan godt betale sig at vælge god kvalitet, når du skal købe en vandkande. Jo bedre kvalitet, jo bedre vil din valgte model også holde sig over årene.

Hvis du vil være helt sikker på, at kvaliteten er i top, kan du tjekke anmeldelser og tests. Vi har allerede gjort en del af arbejdet for dig ved at samle de bedste udgaver her.

Du kan også gå med et velkendt brand såsom en Fiskars vandkande eller en Georg Jensen vandkande, hvis det også betyder noget, hvem der har designet og produceret dit nye køb.

Kapacitet er afgørende

Har du brug for en lille eller stor vandkande? Der findes både små udgaver af de klassiske kander på 1 liter, mens du også kan få store udgaver med en kapacitet på 10 liter. Det er op til dig og dine behov, hvad der passer i størrelsen.

Har du mange krukker udenfor, en stor køkkenhave, blomsterbede eller drivhus kan det være en god ide med en stor vandkande med høj kapacitet. På Gardeningknowhow.com anbefaler de også en god hank i toppen, hvis du ofte skal vande større områder med en stor vandkande. På den måde sparer du dine arme og skuldre for belastningen.

Hvor ofte og hvordan skal man vande?

Er du ny indenfor havearbejde og grønne planter, så kan du hurtigt komme til at dræbe spirene med kærlighed. Det gælder særligt de hyggelige stue- og potteplanter indenfor ifølge Sortenegle.dk.

I stedet for at vande i blinde, kan du med fordel læse op på dine planter og finde ud af, hvilken frekvens de skal vandes med. Du kan også tydeligt se på de fleste planter, hvis de hænger lidt med mulen. Det er bedre de tørrer lidt ud, end at du overvander dine planter. Du kan nemlig ende med at drukne dem med omsorg.

Vanding udenfor

Selvom solen ikke altid skinner i Danmark, så kan sommeren blive ganske varm og tør. Derfor kan det også blive nødvendigt at vande haven, hvis der ikke kommer nok ned ovenfra. Hvis du ikke sørger for at vande planterne i haven, drivhuset eller krukkerne, vil de nemlig dø.

Vand skal bruges med omtanke, da det er en vigtig ressource. Derfor skal du ifølge Bolius.dk ikke vande træer og buske under en tør periode, for deres rodnet er dybt og kan holde planten forsynet. Der er dog andre planter og blomster, det er nødvendigt at vande under en tørkeperiode:

 • Krukker med blomster og planter
 • Planter i drivhus
 • Køkkenhavens grønt
 • Højbede
 • Nyplantede buske, blomster, træer og hække

Planterne på listen har ikke dybt rodnet endnu eller får det aldrig, og derfor kan de ikke komme til det vand, der ligger længere nede i jorden. Derfor kan du vande dem, når sommeren er ekstra tør.

Det anbefales, at du vander morgen eller aften og undlader at vande midt på dagen. Der får planterne nemlig mest muligt ud af vandet.

Hvor meget koster det at vande haven?

I Danmark har vi ikke tradition for at vande vores græsplæner eller blomsterbede, medmindre sommeren viser sig fra sin skønneste side med mange varme og solrige dage i streg. Det kan dog blive nødvendigt at vande, hvis du vil holde liv i dine grønne planter og smukke blomster.

Anlægger du et nyt blomsterbed, er det også vigtigt at vande, så planterne overlever flytningen. Et helt nyt bed på 200 m2 skal ifølge Bolius.dk have 40 liter vand pr. m2 i ugen i de varmeste måneder juli og august. Det bliver til hele 8000 liter i alt, hvilket også koster en del penge.

Det er meget forskelligt fra have til have, hvor dyrt det er at vande. Prisen på vandet afhænger nemlig af, hvilket vandværk du er tilknyttet. Ifølge Vimedhave.dk vil prisen på at vande 85m3 ligge et sted mellem 700 og 800 danske kroner alt efter kommune.

Hvis du vil være helt sikker på, hvor meget vand du bruger, så kan de lave nogle beregninger og holde styr på forbruget. Det er vigtigt, at vandingen er effektiv, da der ellers kan spildes mange penge – og rent vand – unødvendigt.

Har du mulighed for det, kan du også samle regnvand til at vande med. Det sparer både dig og miljøet for unødvendig belastning, når du kan genbruge det vand, der alligevel falder fra himlen.

Overvejer du at anlægge et nyt bed eller ordne køkkenhaven, så kan du tjekke vores oversigt over de bedste havefræsere. De gør arbejdet med at gøre jorden klar meget lettere.

FAQ

🤩 Hvad kendetegner en god vandkande?

En god vandkande har en høj kapacitet, er let at hælde fra og flot at kigge på. Kombinationen af flot design og funktionalitet er vigtigt, når det gælder brugsgenstande.

🤔 Hvor stor en vandkande skal jeg vælge?

Hvor stor en vandkande, du har brug for, afhænger af dit behov. Har du mange planter og vander ofte, kan du med fordel vælge en større model.

🧐 Er der sammenhæng mellem pris og kvalitet på vandkander?

Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men du kan også være heldig at gøre et godt kup. Har du forelsket dig i en kvalitetsvandkande, så hold øje med tilbud.

Denne side er anmeldt af: Nikolaj M. Bak Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar