Artiklen indeholder reklamelinks.

Det kan være anstrengende at holde haven fri for løv om efteråret, men det er nødvendigt hvis din græsplæne skal kunne ånde. Derfor er en løvsuger eller løvblæser et godt redskab, da du nemt og effektivt kan opsamle løv fra stort set alle overflader.

Overordnet findes der enten kombinerede løvsugere og -blæsere eller løvblæsere, hvor sidstnævnte er en smule mere kompakt men kræver lidt manuelt arbejde i forbindelse med opsamlingen.

I denne artikel har vi samlet 5 gode løvsugere og -blæsere samt 2 gode løvblæsere, der alle klarer sig godt i test og/eller anbefales til private haver.

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser – effektiv testvinder til fornuftig pris


Set til: 669,00

Køb hos Frishop

 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Bosch ALS 25 er en effektiv og multifunktionel havemaskine, der klarer sig rigtig godt i test hos Råd & Rön. Den fungerer både som løvsuger og løvblæser, og derudover har den også indbygget plantekværn. Denne sørger for at kværne planteaffaldet, så det fylder cirka en tiendedel og dermed nemmere kan blandes i kompostbunken til senere brug. Alt i alt en rigtig god løvsuger og løvblæser til den mindre have.

Om: Bosch ALS 25 er en kombineret løvsuger og løvblæser, som hurtigt transformeres ved hjælp af et koblingsstykke til røret. Den har en motoreffekt på 2.500 Watt, hvilket gør den i stand til at levere lufthastigheder på op til 300 kilometer i timen. Dette betyder at den både har et kraftigt sug og et lige så kraftigt pust, der hurtigt og nemt får løvet på rette vej.

Når du bruger løvsugeren, kan du med den indbyggede plantekværn hakke løvet i mindre stykker så det findeles og komprimeres i forholdet 10 til 1. Opsamleren rummer desuden 45 liter, og løvblæseren i sig selv vejer 3,2 kilo. Som løvsuger kommer vægten op på 4,4 kilo med opsamler og skuldersele monteret.

Specifikationer:

 • Vægt – løvblæser: 3,2 kg.
 • Vægt – løvsuger: 4,4 kg.
 • Effekt: 2.500 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 300 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 10:1
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
669,00 669,00 Til butik »
699,20 699,20 Til butik »

Ryobi RBV 3000 CESV – god og billig løvsuger


Set til: 669,00

Køb hos Frishop

 • Topscorer  – Gør Det Selv

Derfor anbefaler vi den: Løvsugeren fra Ryobi klarer sig ganske godt i test hos Gør Det Selv, og den fås til en yderst fornuftig pris på nettet. Generelt klarer maskiner fra Ryobi sig også fint i test, og det er således værd at overveje denne løvsuger over andre modeller. Ryobi RBV 3000 CESV roses blandt andet for at være nem og hurtig at samle, og den har en motor med masser af kræfter til dagligdagens havearbejde. Det er desuden muligt at veksle mellem suge- og blæsefunktion, således at du nemt kan klare oprydning af nedfaldent løv på både græs og fliser.

Om: Ryobi RBV 3000 CESV er en billig løvsuger, der ligeledes kan bruges som løvblæser. Den har et fast greb som ikke kan justeres i højden eller vinklen, men til gengæld har den skulderrem så armene til en vis grad kan aflastes under brug.

I løvsugeren sidder en motor med et effektoptag på 3000 Watt, og den har desuden en indbygget kompostkværn der reducerer 16 liter blade til kun én liter. På den måde kan den medfølgende opsamlingspose på 45 liter udnyttes optimalt, og du slipper for at tømme den hvert øjeblik.

Løvsugeren har i alt 3 funktioner: Løvblæser, løvsuger eller begge på samme tid. Vægten for denne løvsuger ligger omkring gennemsnittet, da den i alt vejer 5,1 kilo.

Specifikationer:

 • Vægt: 5,1 kg.
 • Effekt: 3.000 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 375 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
669,00 669,00 Til butik »
699,20 699,20 Til butik »

Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser – topscorer til fornuftig pris


Set til: 666,00

Køb hos Frishop

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Gardena ErgoJet 3000 er en særdeles kraftig kombineret løvsuger og løvblæser, som klarer sig rigtig godt i test. Den opnår således en rigtig god samlet bedømmelse hos Råd & Rön, og til prisen er den et rigtig godt køb.

Om: Gardena ErgoJet 3000 hører til de billigere modeller, men effektiviteten fejler ikke noget. Det kommer først og fremmest til udtryk i den kraftige motor på 3.000 Watt, men også i testresultaterne. Løvsugeren har desuden et ClickFit-system, som gør det muligt at skille den ad og samle den uden brug af værktøj.

Blæsehastigheden kommer i denne løvsuger/løvblæser op på hele 310 kilometer i timen, hvilket er et hak bedre end testvinderen fra Bosch. Det betyder dog også at vægten er en smule højere, og med alt udstyr lander den på 4,8 kilo.

Opsamleren er på denne model på 45 liter, men den indbyggede plantekværn kan komprimere bladene i en 16 til 1 ratio, hvilket betyder at de kværnes meget fint og dermed sparer plads i opsamleren. Altsammen ganske fornuftigt, hvis du da kan holde ud at bære på den.

Specifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Effekt: 3.000 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 310 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
666,00 666,00 Til butik »

Stiga SBV 48 AE løvsuger/løvblæser – batteridrevet topscorer


Set til: 1.060,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

Derfor anbefaler vi den: Det kan være besværligt at trække ledninger med rundt i haven, og derfor kan det være en fordel at vælge en batteridrevet løvsuger/løvblæser. Stiga SBV 48 AE er en smart maskine til batterier, som nemt tages med rundt i haven, på gårdspladsen eller i indkørslen. Ganske smart løsning til dig, der ikke ønsker at være afhængig af stikkontakter og ledninger.

Om: Stiga SBV 48 AE er en batteridrevet løvsuger og løvblæser, som leveres uden batteri. Det betyder ikke desto mindre, at du med fordel kan købe den hvis du i forvejen har batteridrevne Stiga-maskiner i hjemmet. Løvsugeren kører nemlig på et standardiseret 48 Volt-batteri, og hos Stiga kan dette batteri benyttes på tværs af flere slags havemaskiner.

Selvom løvsugeren og løvblæseren er batteridrevet, er der ikke sparet på kræfterne. Motoren præsterer således en blæsehastighed på hele 273 kilometer i timen, og dens vægt lander på 3,6 kilo. Plantekværnen må du dog kigge langt efter, da den ikke er at finde på denne model. Til gengæld rummer opsamlerposen 50 liter, og da affaldet ikke komprimeres, bliver den aldrig rigtigt tung at bære rundt på.

Specifikationer:

 • Vægt: 3,6 kg.
 • Batteri: 48 Volt (IKKE INKLUDERET)
 • Opsamler kapacitet: 40 liter
 • Blæsehastighed: 273 km/t.
 • Plantekværn: Nej
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.060,00 1.060,00 Til butik »
1.099,00 1.099,00 Til butik »
1.099,00 1.138,00 Til butik »
1.195,00 1.244,00 Til butik »

Echo ES-255ES løvsuger/løvblæser – kraftig benzinmodel til krævende opgaver


Loevsuger-echo-es-255es

Set til: 3.555,00

Køb hos Huskhaven

Derfor anbefaler vi den: Echo ES-255ES er en kraftig løvsuger og løvblæser, der anbefales til større arealer. Den har en høj kapacitet med en opsamler på hele 68 liter, en god og solid skulderrem, et godt greb og en relativt lav vægt i forhold til egenskaberne. Alt i alt et rigtig godt køb til den krævende bruger.

Om: For de flestes vedkommende vil denne kombinerede løvsuger og løvblæser være en unødig investering, men hvis du har en stor have, en gårdsplads eller eksempelvis kører rundt og bruger den som en del af dit erhverv, så er den et fornuftigt køb. Den er nemlig benzindrevet, og således kan du blot hælde mere brændstof på når den er ved at løbe tør. Der skal hverken trækkes ledninger eller oplades batterier.

Den stærke 2-takt motor kan indstilles til enten at suge eller blæse, hvilket den kan gøre med op til 240 kilometer i timen. Den hører således ikke til de kraftigeste løvsugere og løvblæsere på markedet, men til gengæld har den en høj udholdelighed og tåler brug i længere perioder ad gangen. Udover motoren finder du også en indbygget plantekværn, som sørger for at kværne løv, smågrene og lignende haveaffald. Dermed komprimeres det, så opsamlerposen på 68 liter udnyttes optimalt.

Også til denne model medfølger en kraftig skulderrem, som er uundværlig når du opsamler løv i den medfølgende pose.

Specifikationer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • Motor: 2-takt, 25,4 cc
 • Opsamler kapacitet: 68 liter
 • Blæsehastighed: 240 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 12:1
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.555,00 3.555,00 Til butik »

Makita DUB362Z – batteridrevet løvblæser


Set til: 1.999,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Du får næppe en bedre batteridrevet løvblæser end denne model, som anprises af hundredvis af købere på flere forskellige netbutikker. Makita DUB362Z roses generelt for at være kraftfuld og brugervenlig, hvilket er essentielle egenskaber når haven skal ryddes for nedfaldent løv i løbet af efteråret og vinteren. Med en batteridrevet løvblæser slipper du desuden for at trække en lang ledning efter dig, og du kan således hurtigt få overstået oprydningen i din have.

Om: Makita DUB362Z er en batteridrevet løvblæser, som drives af et par 18 Volt batterier der tilsammen leverer 36 Volt. Det giver løvblæseren en god styrke, så du kan holde hele haven ren uden at skulle trække ledninger.

Løvblæseren har i alt 6 hastighedsindstillinger, således at du kan tilpasse dens blæsestyrke efter behov. Da det er en solo-udgave, leveres den uden batterier og oplader, hvilket betyder at du kan bruge batterier du i forvejen har liggende, eller købe præcis det antal du har behov for ved siden af.

Det er muligt at købe batterier med en kapacitet på mellem 1,5 og 6,0 Ah, så har kan du nemt tilpasse batteritiden efter hvor stor din have er. Løvblæseren fra Makita vejer desuden 4,1 kilo, hvilket er i den lave ende for en batteridrevet model.

Specifikationer:

 • Vægt: 4,1 kg.
 • Batteri: 18 Volt(ikke inkluderet)
 • Opladningstid: 15-55 min.
 • Blæsehastighed: 54 m/sek.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Til butik »
2.000,00 2.000,00 Til butik »
2.034,00 2.083,00 Til butik »
2.812,00 2.828,00 Til butik »

Bosch ALB 18 Li løvblæser – topscorer med smart batterisystem


Set til: 407,00

Køb hos Frishop

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Bosch ALB 18 Li er udstyret med den smarte Syneon Chip, som tilpasser energitilførslen under brug. Det betyder at løvblæseren holder længere på en opladning, og da batteriet samtidig er hurtigopladeligt trækker det markant op i Råd & Röns test. Det er med andre ord en effektiv lille kraftkarl, der anbefales til mindre haver.

Om: Bosch ALB 18 Li er en kompakt batteridrevet løvblæser, som opnår gode drifttider på grund af den indbyggede Syneon Chip. Med batteri har løvblæseren en samlet vægt på cirka 2,5 kilo, hvilket placerer den mellem nogen af de letteste modeller på markedet.

Løvblæseren er i stand til at opnå blæsehastigheder på op til 210 kilometer i timen, og drifttiden normeres til cirka 17 minutter. Her er det vigtigt at notere, at Bosch opgiver batteriets ladetid til kun 1 time, hvilket er langt under andre mærker. Det betyder at du hurtigt opnår en fuld opladning, så du kan fortsætte havearbejdet.

Specifikationer:

 • Vægt: 2,5 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: 1 time
 • Blæsehastighed: 210 km/t.
 • Plantekværn: Nej
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
407,00 407,00 Til butik »
1.199,00 1.238,00 Til butik »
8.655,00 8.655,00 Til butik »

Overvejelser før køb – kan det betale sig at købe løvsuger eller løvblæser?

Det kan godt betale sig at købe en løvsuger, hvis du ønsker at opsamle blade og smågrene i haven. Det kan enten være i forbindelse med at de falder af i løbet af efteråret, men det kan også være når du har klippet hækken. Løvsugeren klarer med andre ord lidt af hvert, så din have efterlades ren og pæn. Samtidig kan de fleste løvsugere omstilles til at blæse, hvis dette ønskes i stedet.

Løvblæseren er ikke så funktionel som løvsugeren, da den kun kan blæse. Til gengæld er den en mere kompakt løsning, da du ikke skal bruge plads på at opbevare en stor opsamlerpose og ekstra mundstykker. Så hvis du blot ønsker en maskine der kan puste blade og andet haveaffald i en bestemt retning, er den det rette valg.

Er den pengene værd?

Ja. Hvis hovedformålet er at gøre havearbejdet lettere, er det en rigtig god investering med en løvsuger eller løvblæser. Især hvis du døjer med en stor mængde løv. Alternativt kan du sagtens nøjes med den billige løvrive, men så skal rugbrødsmotoren aktiveres og det kan være hårdt for kroppen at rive blade sammen i en hel have. Derudover er løvriven ikke lige effektiv på alle underlag, hvilket eksempelvis gælder for løse underlag af perlegrus, granitskærver og lignende.

Læs mere:

Batteri, ledning eller benzin?

Om du skal købe det ene frem for det andet, afhænger af dit behov.

Hvis du har en mindre have og ønsker en mobil løsning, er de batteridrevne løvsugere et godt valg. Især hvis du i forvejen har batterier liggende, for så sparer du en betragtelig del af den samlede købspris.

Løvsugere med ledning er ideelle til større og mere krævende arealer. De har nemlig også ofte en plantekværn indbygget, som sørger for at findele og komprimere haveaffaldet så du ikke skal tømme opsamlerposen konstant.

De benzindrevne løvsugere og -blæsere er primært til den krævende bruger. Det kan være du driver virksomhed og bruger den til havearbejde på professionelt plan, men det kan også være du bare har en stor gårdsplads og en stor grund med mange træer.

Testkilder

Som i alle vores test- og sammenligningsartikler, har du herunder mulighed for at få indblik i hvilke resultater, anmeldelser og undersøgelser, der ligger til bund for vores vurderinger. Normalt har vi mange testkilder at vælge imellem, men med netop løvsugere har der ikke været foretaget nyere anerkendte tests, hvilket har betydet at vi har grebet vores research lidt anderledes an. Vi har kigget på en række vurderinger, og fundet frem til hvad havefolket og eksperterne mener er kendetegnende ved en god løvsuger. Herunder får du et overblik over en række af de artikler og tests, som vi har benyttet os af:

Råd & Rön (17. august 2017)

Svenske Råd & Rön har i august 2017 udgivet en test af 12 forskellige løvsugere og løvblæsere. I testen indgår både modeller til batteri og ledning, og disse sammenstilles side om side i testskemaet.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Løvh¨åndtering 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Vibrationer og støj 10 %
 • Batteri 10 %

To modeller udmærker sig ved at blive bedst i test. Derudover bliver en enkelt model anbefalet som et godt køb, da den både klarer sig godt og fås til en lav pris. Ingen af de testede modeller faldt igennem med et dårligt resultat, og alle modellerne opfylder derfor deres anvendelsesformål.

Du kan læse hele testen og dykke ned i bedømmelserne af de enkelte løvsugere og løvblæsere, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Gør Det Selv (28. september 2015)

Test af Ryobi RBV 3000 CESV løvblæser.

Magasinet Gør Det Selv tager i denne test et kig på ovenstående løvblæser.

Du kan læse en hurtig gennemgang af maskinen, samt læse en vurdering af den med både fordele og ulemper.

Testen er gratis tilgængelig hos Gør Det Selv.

DinSide.no (15. september 2013)

Artiklen omhandler valget af redskab, når der skal opsamles løv fra græsplænen. I artiklen vurderes det, at en løvrive tit kan være en utilstrækkelig og krævende løsning, hvis man har en mere avanceret have. Der kigges nærmere på en række løsninger, heriblandt løvsugere og løvblæsere.

Artiklen er på norsk, men den er kort og giver et godt og letforståeligt overblik over mulighederne.

Bolius (25. oktober 2012)

I denne artiklen sammenligner en haveekspert brugen af løvrive i forhold til en løvblæser. Artiklen er relevant, da løvsugere også er i stand til at blæse.

Sammenligningen foregår ud fra disse 3 kriterier:

 1. Hvor hurtigt er det?
 2. Hvor anstrengende er det?
 3. Hvor effektivt er det?

Testen er foretaget på to stykker græsplæne, hvor et lag blade er blevet fordelt ud over hver plæne. Herefter blev der testet med henholdsvis løvriven på det ene stykke og løvblæseren på det andet, ligesom der blev testet i en indkørsel med perlegrus.

Denne mini-test ender ud med at have løvblæseren som vinder, da den vurderes at være nemmest at bruge, samtidig med at du undgår dårlige arbejdsstillinger.

Idényt (4. maj 2006)

En guide af lidt ældre dato, som dog stadig er relevant. Her får du et godt overblik over anbefalede maskiner og redskaber til haven, heriblandt løvsugere og blæsere, som anbefales til større haver, med større mængder nedfaldne blade.

Artiklen er desuden værd at læse, hvis du skal investere i nye haveredskaber, da den giver et godt overblik over hvilke redskaber der er gode at have i arsenalet, når kampen mod ukrudt, løv og andet uønsket skal tages op.

ETM Testmagazin (1. oktober 2012)

Tysk magasin, der mod betaling lader dig hente omfattende tests af forskellige produkter. I denne store test har de kigget nærmere på 25 løvsugere, hvor de er gået utrolig meget i detaljer med hver enkelt.

Testen er delt op i tre grupper, hvor der både testes benzin-drevne, el-drevne og batteri-drevne løvsugere.

Hvis du er god til tysk og gerne vil have et godt indblik i hvad der er bedst, så kan det anbefales at betale de 2 Euro, som artiklen koster at hente.

Grunden til at vi ikke er gået mere i dybden med netop denne artikel, er at modellerne ikke føres særlig bredt i Danmark, og du kan dermed risikere at modellerne enten er udgået eller kun findes i udlandet. Men som udgangspunkt kan du i artiklen finde information om hvilke producenter der klarer sig godt fremfor andre.

Løvsuger – hvilken skal man vælge? (28. oktober 2009)

Forum-indlæg fra Lav-det-selv.dk, en gør det selv portal for danske hjemmehåndværkere.  Indlæggets forfatter, Metrik, efterspørger en god håndholdt løvsuger, til højst 1.000 kroner. Den skal helst være el-drevet, og bruges i en 900 kvm. have.

I forum-tråden kan du læse en række gode råd til valg af mærker og prisniveau generelt, ligesom du kan læse nærmere om hvorfor det er en god idé at lade en lille smule blade ligge på plænen – evt. som finthakkede blade, spredt i et fint lag.

Der synes at være en bred enighed om at de billige løvsugere sagtens kan leve op til hans behov.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar