Er du i tvivl om hvilken emhætte du skal vælge og hvad du skal gå efter? I denne artikel ser vi nærmere på testresultater fra Danmark og Sverige, og finder markedets bedste emhætter lige nu.

Emhætterne spiller en stor rolle for indeklimaet i dit hjem, og derfor er det vigtigt at du vælger en god og effektiv model, der helst ikke skal støje for meget. Herunder har vi fundet de 8 bedste emhætter, som alle har mulighed for installation med både aftræk og recirkulation.

Bosch DWF97KM60 – imponerer eksperterne i tests


Bosch DWF97KM60

Bedste pris: 5.524,00

Køb hos Elgiganten

Testresultater

Bosch DWF97KM60 er en energieffektiv emhætte, der klarer sig godt i en test og bedømmelse foretaget af tyske Testberichte.de. Her fremhæver anmelderen en række fordele, blandt andet LED-lyset og kontrolpanelet med touch-skærm. 

Også i en anden test og sammenligning af forskellige emhætter klarer Bosch DWF97KM60 sig fornuftigt.

Se priser og tilbud på Bosch DWF97KM60 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Igen er det Testberichte.de, der står bag, og de anerkender modellens kvalitet med en positiv vurdering. På parameteren ”Funktion”, som vægter 45% af bedømmelsen, scorer emhætten ratingen ”God”. Det samme er tilfældet for støj, mens Bosch DWF97KM60 bliver udnævnt til ”Meget god” på det parameter, der handler om sikkerhed og forarbejdning. 

Det er dog ikke kun eksperter, men også forbrugerne, der er positive over for emhætten fra Bosch. 

Flere kunder har anmeldt produktet, der får en rating på 4.5/5 stjerner. En tilfreds køber skriver: ”Skøn emhætte, der har et lækkert design og et fantastisk sug ift. den gamle”. 

Bosch DWF97KM60 vs. markedet

Emhætten fra Bosch skiller sig ud på markedet ved den gode LED-belysning og det brugervenlige kontrolpanel med touch. 

Bosch DWF97KM60 har desuden klaret sig godt i flere tests, og brugerne anerkender også produktets kvalitet. 

Produktet bruger en del strøm, og det er lidt sværere at håndtere end visse andre modeller på markedet. Til gengæld får du med Bosch DWF97KM60 tre forskellige blæsehastigheder og vaskbare filtre, hvilket er smart i praksis. 

Derfor skal du vælge denne model

 • Kontrolpanel med touch-skærm
 • Tre blæsehastigheder
 • LED-belysning

Siemens LC98KLP60 – veludstyret og økonomisk med automatisk eftersug


Siemens LC98KLP60

Bedste pris: 6.633,00

Køb hos Computersalg

Testresultater

Siemens LC98KLP60 klarer sig godt i en test foretaget af tyske Stiftung Warentest. Her bliver emhætten topscorer og ender som nummer 2 ud af 8 forskellige modeller. 

Produktet får ros på flere områder, blandt andet funktion som vægter 45% af den samlede vurdering. Her får Siemens LC98KLP60 ratingen ”God”.

Se priser og tilbud på Siemens LC98KLP60 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Også tyske Testberichte.de anerkender emhættens fordele. Her bliver den placeret som nr. 2 i en test og sammenligning af 6 forskellige modeller. 

Her scorer den ratingen ”Meget god” på parametrene strømforbrug samt sikkerhed og forarbejdning. 

Ikke bare eksperter, men også forbrugere roser Siemens LC98KLP60. Kunderne hos Amazon.de har vurderet modellen til en score på 4.9/5 stjerner. 

En glad køber giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Jeg var længe på udkig, ​​prisen afskrækkede mig først, men den er hver øre værd. God sugeevne.” 

Siemens LC98KLP60 vs. markedet

Siemens LC98KLP60 skiller sig ud på markedet ved at have et lavt støjniveau og en god ydeevne. 

Du kan bruge den væghængte emhætte til at cirkulere luften i dit køkken, men den kan også suge luften ud. 

Modellen er meget praktisk i den forstand, at den kommer med en intern motor, der gør den let for dig at sætte op. 

Emhætten er desuden skråtstillet, hvilket betyder, at du kan få et bedre overblik over gryder og pander, når du laver mad. 

Siemens LC98KLP60 er dyr, og den er derfor særligt velegnet til dig, der er villig til at betale ekstra for at få god kvalitet. 

Derfor skal du vælge denne model

 • Udsugningsluft eller cirkulerende luft
 • Maksimalt støjniveau: 77 dB
 • 6 effektniveauer

Neff D95IHM1S0 – brugervenlig, børnesikker og med smart fedtfilter


Neff D95IHM1S0

Bedste pris: 19.999,00

Køb hos Nyvo.dk

Testresultater

Neff D95IHM1S0 er en brugervenlig emhætte, der har klaret sig fint i en test foretaget af tyske Stiftung Warentest. Her får modellen den samlede bedømmelse ”God” og en tredjeplads i en test af 8 forskellige produkter. 

Især på det parameter, der handler om sikkerhed og forarbejdning, får Neff D95IHM1S0 ros med vurderingen ”Meget god”.

Se priser og tilbud på Neff D95IHM1S0 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Også hos Testberichte.de præsterer emhætten godt i en test og sammenligning af 6 skrå emhætter. Modellen kommer på en delt tredjeplads ved siden af Bosch DWF97KM60, og får blandt andet ros for strømforbruget. Her får emhætten bedømmelsen ”God”, og det samme er tilfældet for støjniveauet.  

Det er dog ikke kun eksperterne, men også forbrugerne, der er positivt stemte overfor Neff D95IHM1S0. Forbrugerne hos Amazon.de vurderer produktet til en score på 4.3/5 stjerner, og en tilfreds kunde skriver: ”Jeg kan kun anbefale den. Fantastisk produkt!” 

Neff D95IHM1S0 vs. markedet

Neff D95IHM1S0 adskiller sig fra andre emhætter på markedet ved at være brugervenlig og have et smart fedtfilter. 

Modellen larmer lidt mere end nogle emhætter, men til gengæld er modellen børnesikker, hvilket kan være en klar fordel. 

Produktet er brugervenligt på den måde, at det er nemt for dig at installere, så du ikke skal bruge unødigt meget tid og energi. 

Du kan få Neff D95IHM1S0 til en rimelig pris, hvilket giver emhætten en fin værdi for pengene. Du skal dog bruge noget yderligere tilbehør, blandt andet et ekstra filter og et startsæt, for at bruge recirkulationstilstanden.

Derfor skal du vælge denne model

 • Integreret fedtfilter lavet af metal
 • Børnesikker
 • Nem installation

Miele PUR 68 W – bedste 60 cm emhætte


Bedst i test: Miele PUR 68 W vurderes at være en af de bedste væghængte emhætter på markedet netop nu.

Bedste pris: 6.126,00

Køb hos Skousen

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Miele PUR 68 W vurderes netop nu at være en af de bedste emhætter med en bredde på 60 centimeter. Denne bredde er blandt andet praktisk i mindre køkkener, hvor pladsen helt skal udnyttes optimalt. Den har nemlig samme bredde som et klassisk 60’er skab, hvorved den passer perfekt ind mellem køkkenmodulerne.

Se priser og tilbud på Miele PUR 68 W her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Emhætten klarer sig blandt andet rigtig godt i test hos Tænk og Råd & Rön, hvor den begge steder får særdeles positive bedømmelser. Og da det er en Miele emhætte, er der heller ikke tvivl om at kvaliteten er på sit vanlige høje niveau.

Miele PUR 68 W betjenes ved hjælp af trykknapper, der er placeret på fronten. Alle overflader er desuden af rustfrit stål, som nemt tørres af og er lavet så fedtfingre ikke tydeligt kan ses.

Du kan også bruge denne emhætte til recirkulation, og den har et støjniveau på mellem 47 og 67 decibel som afhænger af hastighedsindstillingen. Lyskilden er desuden LED, hvilket giver et godt og kraftigt lys.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 47 dB – max. 67 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 650 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Thermex Preston 2 – væghængt emhætte med sort glasfront


Gode anmeldelser: Thermex Preston 2 er en af de mest populære væghængte emhætter blandt køberne. Den har en stilren front i sort glas.

Bedste pris: 4.224,00

Køb hos Frishop

 • Gode anmeldelser

Thermex Preston 2 er en yderst populær væghængt emhætte, som har en flot stilrent front i sort glas. Den passer således til de fleste moderne køkkener, og den sorte glasfront er ligeledes nem at gøre ren og fremstår flot skinnende i mørke nuancer.

Rigtig mange købere har efterladt positive anmeldelser af denne emhætte på tværs af flere netbutikker, og den roses blandt andet for at være flot og nem at betjene. Den kan betjenes ved hjælp af et berøringsfølsomt panel, og derudover er det muligt at tilkøbe Thermex Top Link Cook Top og/eller Thermex Top Link Oven, som kobler emhætten til kogepladen og/eller ovnen, hvorved den automatisk tændes når kogepladen og/eller ovnen tændes.

Se priser og tilbud på Thermex Preston 2 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Emhætten fra Thermex har 4 forskellige hastighedstrin, og den interne motor har et støjniveau på mellem 56 og 67 decibel. Den er desuden placeret i energiklasse A, og har således et årligt energiforbrug på kun 53 kWh ved gennemsnitlig brug.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 56 dB – max. 67 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål og glas
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 774 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Siemens LF97BCP50 – emhætte med fantastisk sugeevne


Siemens LF97BCP50 – emhætte med fantastisk sugeevneBedste pris: 4.468,00

Køb hos Elgiganten

Hvis du er på udkig efter en emhætte med kraftig sugeevne, er der en god sandsynlighed for, at denne er det helt rigtige valg til dig. Den kan både bruges med og uden aftrækskanal, da den har mulighed for recirkulation. Hvis du har mulighed for det, vil vi anbefale dig, at du bruger den med aftrækskanal.

Den passer godt ind i et moderne køkken, så hvis du kan lide et stilrent design, så er denne emhætte med sit design og look i rustfrit stål lige dig. 

Se priser og tilbud på Siemens LF97BCP50 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den har et fint lydniveau, som er relativt normalt for en emhætte med almindeligt max på 54 dB. Dog har den et ekstra sugeniveau. Når du benytter dette boost, kommer den helt op på 65 dB. Det er anvendeligt at bruge, hvis du laver mad, hvor du ved, at der kommer meget røg.

Det er også det, som gør Siemens LF97BCP50 til en virkelig god emhætte, fordi den er så kraftig. 

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 45 dB – max. 54 dB (lydniveau boost på 65 dB)
 • Højde: 74,4 cm
 • Bredde 90 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 727 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Miele DA 6096 W – bedste emhætte til recirkulation


Bedst i test: Miele DA 6096 W er den bedste emhætte til recirkulation. Det konkluderes i test af Råd & Rön, hvor den placeres blandt de bedste emhætter på markedet.

Bedste pris: 8.101,00

Køb hos Skousen

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Denne væghængte emhætte er det bedste valg til recirkulation. Hos Råd & Rön klarer den sig faktisk bedre ved recirkulation end ved aftræk, og den placeres på en andenplads i testskemaet med en meget høj samlet bedømmelse. Det bedste for indeklimaet er dog at benytte aftryk, da dampen ikke suges ud af huset ved recirkulation.

Miele DA 6096 fås med enten hvide eller sorte paneler, og designet er stilrent og smart hvis du gerne vil undgå at have en emhætte hængende ned foran dig. Udover en meget effektiv recirkulation af luften, har emhætten også et godt lys. Generelt er kvalitetsindtrykket højt, hvilket er kendetegnende for stort set alle Miele produkter.

Se priser og tilbud på Miele DA 6096 W her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du ønsker at benytte emhætten til recirkulation, kræves der indkøb af et kulfilter. Du kan dog også bruge emhætten til almindelig aftræk, da den også her klarer sig godt i test.

DA 6096 W måler 90 centimeter i bredden og har et hvidt glaspanel i hver side. Fordelen ved det hvide glaspanel er at fedtfingre ikke ses lige så nemt som på mørke/blanke overflader, og emhætten synes desuden af mindre. Den har desuden 2 LED-lamper på 4,5 Watt indbygget, og der medfølger et fedtfilter af rustfrit stål som tåler opvaskemaskine.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 40 dB – max. 66 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål og glas
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 650 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

Væghængt emhætte fra Gorenje – Emhætte til det mindre køkken


GORENJE WHC623E16X

Bedste pris: 1.159,00

Køb hos Skousen

Godt køb hos Forbrugerrådet Tænks oversigt over emhætter.

Om Gorenje emhætte

Denne simple emhætte fra Gorenja er oplagt til det lidt mindre køkken med en maksimal kapacitet på 505 m3/t.

Emhætten er væghængt, hvorfor den er synlig i dit køkken. Du skal derfor kunne lide designet af emhætten, når den hænger frit. Udført i rustfrit stål er den lavet i et simpelt design, der passer til de fleste hjem. Samtidigt får du en meget effektiv emhætte, hvis du vælger denne type.

Det er simpelt, når selve emhætten skal installeres, da den interne motor gør, at den blot sættes op samlet.

Hvis du ikke kan opsætte emhætten med adgang til en aftrækskanal, så kan du anvende den til recirkulation og stadig få en rigtig god effekt.

Nøglespecifikationer

 • Støvniveau max 62 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet max 505 m3/t
 • Både til aftrækskanal og recirkulation

Se priser og tilbud på Væghængt emhætte fra Gorenje her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

outlet section button for DK sites

 

Miele DA 429-6


Miele-DA-429-6-Emhaette
Bedst i test: Miele DA 429-6 får den bedste bedømmelse af alle testede emhætter, og udmærker sig især på lavt støjniveau og en høj effektivitet.
 • Testvinder – Råd & Rön

Denne Miele emhætte klarer sig endnu bedre end tidligere testvindere og placerer sig således helt i toppen af testskemaet med en meget høj samlet bedømmelse. Det er især den effektive udsugning og det lave støjniveau, som imponerer testpanelet hos Råd & Rön, men også lyset, det generelle kvalitetsindtryk og brugervenligheden får positive tilbagemeldinger. Således er denne væghængte emhætte den bedste på markedet ifølge testresultaterne.

Emhætten fra Miele er lavet af rustfrit stål på alle overfladerne, som dermed nemt kan holdes rene og fri for snavs. Under den 90 centimeter brede emskærm har du to metalfedtfiltre, som nemt kan klikkes af og på. De kan gå direkte i opvaskemaskinen, så du ikke skal stå og rense dem manuelt. At fedtfiltrene er delt op i to betyder desuden, at de har en kompakt størrelse, som er nem at få plads til i både køkkenvasken og opvaskemaskinen.

Emhætten er lavet til aftræk med intern motor, men kan også bruges til recirkulation ved køb af et kulfilter. Det kan de andre emhætter i denne artikel også.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 27 dB – max. 53 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 640 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

 

Bosch DWW067A50


Bosch-dww067a50-emhaette
Godt køb: Bosch DWW067A50 emhætte får topplacering i test og fås til en god pris. Den anbefales som et godt og billigt alternativ til Miele.
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Emhætten fra Bosch vurderes at være fuldt ud på højde med de dyrere Miele emhætter, når det kommer til kvalitet og ydeevne.

Hos Tænk anbefales denne emhætte som et særdeles godt og billigt alternativ til Mieles dyrere emhætte og den roses for at have turbosug-funktion, ligesom den er nem at installere og bruge.

Ligesom på Miele emhætten sidder de to filtre monteret med store håndtag, så de er nemme at klikke af og på ved rengøring. Overfladerne er holdt så enkle som muligt, hvilket ligeledes letter rengøringen og forhindrer fedt og snavs i at sætte sig. Emhætten fra Bosch har desuden en god belysning ned på kogeøen, og byggekvaliteten vurderes at være i top.

Du kan både bruge denne emhætte til aftræk eller recirkulation. I testen er der udelukkende fokuseret på aftræksfunktionen, som vurderes at være meget effektiv.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 44 dB – max. 58 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 690 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

 

Siemens LC67BC532


Siemens-lc67bc532-Emhaette
Godt køb: Siemens LC67BC532 emhætten er identisk med Bosch DWW067A50. Den bliver topscorer hos Råd & Rön og anbefales som et billigt og godt alternativ til Miele.
 • Topscorer – Råd & Rön

Denne Siemens emhætte vurderes kvalitets- og ydelsesmæssigt at være på stort set samme niveau som Miele emhætterne, og derfor er der tale om et rigtig godt køb til prisen. Det kan desuden godt betale sig at holde øje med priserne på de identiske Siemens- og Bosch emhætter, da de kan variere. Og er du ligeglad med mærket, så kan du spare penge ved at vælge den billigste.

Hos Tænk og Råd & Rön klarer denne emhætte sig godt på alle parametre, og den samlede bedømmelse ligger på 70 %. Den er således både effektiv, støjsvag og brugervenlig, ligesom den har en smart turbosug-funktion, der hurtigt suger mados og røg ud af køkkenet.

Også på denne emhætte er metalfedtfiltrene to-delte og klikket fast med store håndtag, så de nemt kan af- og påmonteres ved rengøring. De går ligeledes i opvaskemaskinen, så du ikke skal vaske dem i hånden. To LED-lamper sørger for belysningen ned på kogepladen.

Der er mulighed for at bruge denne emhætte til både aftræk og recirkulation, dog skal du påregne et højere støjniveau hvis du vælger at tilkøbe et kulfilter og bruge emhætten til recirkulation.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 44 dB – max. 58 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 690 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

 

Thermex Derby – topscorer med smarte funktioner


Thermex-Derby-662-Emhaette
Topscorer: Thermex Derby fås til en fornuftig pris på nettet. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den roses for bl.a. godt udsug og nem rengøring.
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Thermex Derby er en funktionel emhætte med gode resultater hos både Tænk og Råd & Rön. Testpanelerne roser blandt andet emhætten for at være effektiv ved udsugning af damp og fedtfiltrering, ligesom den håndværksmæssige udførsel er god. Alt i alt en god og brugbar emhætte, der giver godt overblik over kogepladerne.

Thermex Derby emhætten er fremstillet i rustfrit stål med en glasplade og en samlet bredde på 90 cm. Glaspladen er nem at rengøre, ligesom overfladerne af rustfrit stål også er nemme at renholde. Emhætten har desuden eftersug, så den kan efterlades tændt, hvorefter den slukker automatisk efter noget tid. Der kan vælges mellem 3 hastigheder,  og kogepladerne oplyses af fire LED-lamper. Derudover er der mulighed for recirkulering ved tilkøb af et aktivt kulfilter.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau min. 47 dB – max. 67 dB
 • Bredde 90 cm
 • Rustfrit stål og glas
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 449 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

 

outlet section button for DK sites

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

 I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de

Testberichte.de er en kendt, tysk testside, som står bag vurderinger af mere end 500.000 produkter. De baserer i store træk deres anmeldelser på testresultater, forbrugeres bedømmelser og tekniske data. 

Vi har valgt at citere Testberichte.de, fordi de har bragt en test af vores anbefalede Bosch DWF97KM60. Her bliver en række fordele fremhævet, for eksempel LED-lyset og det smarte kontrolpanel, der kommer med en touch-skærm. 

Testen er udført den: 28. februar 2021

Du kan se testen her

Testberichte.de har også foretaget en anden test og sammenligning af forskellige emhætter, deriblandt Bosch DWF97KM60, Siemens LC98KLP60 og Neff D95IHM1S0. 

Modellen fra Siemens scorer en andenplads, men de to andre emhætter får en delt tredjeplads ud af seks produkter.

Testen er udført: marts 2021

Du kan se testen her

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en tysk forbrugerorganisation- og fond, der beskæftiger sig med at sammenligne forskellige produkter og tjenester. Det er blandt andet indenfor kategorier som køkkenudstyr og hvidevarer. 

Vi har citeret Stiftung Warentest, fordi de har foretaget en test af Siemens LC98KLP60, som er bragt på Testberichte.de. 

Emhætten klarer sig godt i testen og bliver én af topscorerne med en andenplads ud af otte produkter. 

Testen er udført: februar 2021

Du kan se testen her

Stiftung Warentest har også testet vores anbefalede Neff D95IHM1S0, som præsterer fornuftigt.

Modellen scorer en tredjeplads ud af de otte forskellige produkter og får bedømmelsen ”God”.  

Testen er udført: februar 2021

Du kan se testen her

Tænk (13. november 2018)

Hos Tænk er 33 emhætter blevet testet på deres aftræksfunktion, da det stadig er denne der er mest støjsvag og populær i de danske hjem. I testen indgår både bordemfang, frithængende emhætter, udtræksemhætter og væghængte emhætter, som er blevet testet og vurderet efter de samme kriterier.

Tænk har målt hver enkelt emhætte på deres evne til at trække damp og røg ud af køkkenet, ligesom der er blevet målt og vurderet på den generelle brugervenlighed såsom rengøring og betjening, samt støjniveauet.

Her ses kriterierne, som indgår i Tænks emhætte test:

 • Ydelse 50 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Støj 25 %

I testen klarer flere modeller fra både Miele, Bosch og Siemens sig rigtig godt, og kun få modeller falder igennem med dumpekarakter. Det betyder at de fleste emhætter i testen faktisk er udmærkede, men der er dog alligevel stor afstand mellem de allerbedste og de middelmådige modeller i testen.

Du kan få adgang til testen hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (29. oktober 2018)

Svenske Råd & Rön tester en lang række produkter efter samme metoder og på samme laboratorier som bl.a. Forbrugerrådet Tænk og tyske Stiftung Warentest. I deres emhætte test har de kigget nærmere på i alt 106 emhætter fra 18 forskellige producenter. Testen er løbende blevet opdateret siden 2014, og tæller emhætter til ophængning på væg, underbygning og loftmontering. Fra 2015 er flere af emhætterne også testet med recirkulation, hvilket kun inkluderer de modeller som har mulighed for montering af kulfilter.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Effektivitet 50 %
 • Støj 25 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Byggekvalitet 5 %

Effektiviteten ved udsugning af røg og damp vejer selvfølgelig mest i den samlede bedømmelse, men en god emhætte bør ikke støje mere end 30-40 dB, hvilket også er den yderste “smerte”grænse i forhold til hvad der er komfortabelt at høre på i længere tid. De fleste emhætter kan dog indstilles til kraftig sugning, hvilket giver mere støj, men dette er også kun nødvendigt hvis der er usædvanligt meget røgdannelse i køkkenet. Af disse årsager vægtes effektivitet og støjniveau med hele 75 % af den samlede bedømmelse. Brugervenligheden er selvfølgelig også afgørende, da rengøring af fedtfiltre og betjening af emhættens funktioner gerne skulle foregå let og smertefrit.

I testen får Miele-emhætterne flere af de bedste bedømmelser, og generelt er de tyske producenter stærkt repræsenteret i toppen hvor de både klarer sig godt ved aftræk og recirkulation. Aftræk er dog stadig den funktion der går igen i de fleste testede modeller, men enkelte modeller med recirkulation klarer sig også godt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Testfakta (20. november 2015)

Hos svenske Testfakta er 7 populære emhætter blevet testet i november 2015. I testen lægges der mest vægt på evnen til at suge stegeos og damp, hvilket selvfølgelig også er hovedformålet med emhætten. Alle modellerne er blevet testet på laboratorium for at sikre ensartede scenarier med professionelt måleudstyr, så du får et retvisende resultat.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Effektivitet – stegeos 30 %
 • Effektivitet – damp 20 %
 • Støjniveau 20 %
 • Betjening og belysning 20 %
 • Energiforbrug 10 %

Siemens LC97BC532 bliver bedst i test, da den klarer de praktiske test med det bedste resultat. Den er mest effektiv til udsugning af stegeos, men også damp bliver let absorberet i den 90 centimeter brede Siemens emhætte. Den får også en høj bedømmelse for at være meget støjsvag, nem at anvende og meget energivenlig. Gorenje WHT941A2XBG er topscorer og får en andenplads, da den klarer sig over middel på alle kriterier.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Læs også: Emhætte til indbygning – 6 af de bedste

FAQ

???? Hvilken emhætte er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste emhætter på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes emhætter?

Emhætter vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange emhætter?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes emhætter til flere forskellige prisklasser.

Hvor højt skal en emhætte hænge?

Det kommer an på den enkelte opsætning. Oftest vil du kunne se den anbefalede højde på produktet.

Denne side er anmeldt af: Frederikke L. Schou Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

34 kommentarer

 1. Anette Dupont Svar

  Hej Thomas
  Vi vil gerne have et loftemfang, men har et hus med flad tag.
  Du skriver at i har en extern motor der er monteret på taget – hvordan gør man det og er det en speciel motor der skal bruges?
  mvh Anette

  • Hej Anette

   Vores hus havde også fladt tag, og der blev loftemhætten sat op i en kasse mellem spærene, hvorfra aftrækket blev trukket op igennem taget med motoren monteret direkte herpå. Mig bekendt kan man også få den bygget op i en kasse, som sidder under loftet – men hvilken løsning der er bedst, afhænger nok af hvilken slags loft og tagkonstruktion I har.

   Ja, motoren er en speciel type der passer til emhætten. Vi købte vores som en samlet løsning gennem HTH, som leverede hele køkkenet.

   Jeg tør ikke gå i dybden med hvordan det er blevet lavet teknisk, da jeg ikke har den fornødne viden rent fagligt. Her skal I forhøre jer hos en tømrer og en elektriker, da de kan give jer svar på specifikke spørgsmål vedrørende jeres tagkonstruktion og hvorvidt en loftemhætte passer hertil.

   Jeg håber det kunne hjælper jer lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Vibeke Milwertz Svar

  Hej
  Jeg skal snart i gang med at bygge hus. I den forbindelse har jeg været hos forskellige køkkenfirmaer, som har foreslået forskellige typer emhætter. Ved du hvor effektiv kogezoner med integreret emhætte er ?

  • Hej Vibeke

   Jeg har ikke specifikt kendskab til denne type kogeplader med indbygget emhætte, men min umiddelbare tanke er at det kan blive en rodet affære. Først og fremmest skal der etableres en form for aftræk (medmindre den kører recirkulation, som så ikke suger dampen væk), og det skal så gøres ned igennem køkkenelementerne. For det andet vil fedt- og madrester sætte sig ned i indsugningen, da den normalt er placeret i “epicentret” for madlavningen.

   Det kan selvfølgelig også vise sig at det er en rigtig god løsning, men udvalget lader til at være meget snævert (og dyrt) indtil videre – så det er måske værd at undersøge udvalget nøje, og evt. kigge på alternativerne.

   Er det for at undgå en stor og grim emhætte over kogepladsen, kan det evt. være værd at overveje en wirehængt emhætte med recirkulation. Den tager så ikke dampen, men den sørger husets ventilationsanlæg formentlig for.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt på vej.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Jutta Kolding Svar

  Hej Thomas
  Vi skal have en 60cm emhætte med filter til et lavloftet køkken. Det Eneste vi har kunne finde er Oslo by Jacobsen, som jeg kan forstå at du ikke kender til. Vi har kun 130cm fra kogeplade til loft og de øvrige vi har set på har min højde fra 90cm, så det er ikke muligt. Kender du til alternativer?
  pft og mvh Jutta

  • Hej Jutta

   Jeg tror den rette løsning for jer er at besøge den lokale hvidevareforretning. Gerne en Skousen, Punkt1 eller lignende, for de har den faglige ekspertise der formentlig kræves for at vælge den rette løsning til jer.
   Alle emhætter er nemlig designet til at hænge i en bestemt højde, for at være mest effektiv. Derudover er det også relevant hvilken type kogeplade I har, for hvis det er gas skal der være ekstra højde under emhætten.
   OSLO by Jacobsen er formentlig en udmærket emhætte, men jeg vil anbefale at I tager kontakt til forhandleren og evt. viser dem nogle tegninger og mål af den ønskede placering. Dermed kan I være sikre på at få en emhætte der passer til pladsen.

   Umiddelbart tænker jeg at en lille udtræksemhætte kunne være løsningen, såfremt der er skabe over kogepladen? Det er egentlig mit bedste bud, men måske I vil kunne få flere og bedre anbefalinger der passer jeres behov hos en forhandler.

   Jeg håber det kan hjælpe jer lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Hej Thomas,
  Jeg skal have en ny emfang til mit nye køkken, det er ca 18 m2 med kogeø.
  Vil meget gerne have en loftmonteret emfang, men har svært ved at finde nyttigt information omkring disse, hvor effektive er de?
  Det skal være med ekstern motor, vores nuværende er også med ekstern motor.
  Grunden til at vi gerne vil have den loft monteret er at man ikke kan se hinanden pga emfang hænger i øjenhøjde.
  Har du nogen erfaring eller links hvor jeg kan blive klogere?
  Hvis du har kendskab til loft monteret emfang, hvilke kan anbefales og hvad skal man undgå, hvilke overvejelser skal man gøre sig i forhold til frithængene emfang.
  Håber du kan guide mig så jeg lettere kan tage den rigtige beslutning.

  • Hej Per

   Vi har selv haft et Thermex Passat loftemfang med en kraftfuld ekstern motor. Den var MEGET effektiv – ja, faktisk så effektiv at vi fik anbefalet at sætte vinduerne på klem da den ellers ville forårsage vakuum i vores nybyggede hus (grundet tætheden af konstruktionen) :-)

   Faktisk valgte vi også netop et loftemfang af samme grund som jer, og det fortrød vi ikke. Det eneste der selvfølgelig er en smule mere besværligt, er rengøringen af emhætten og filtrene. Emhætten sidder jo lige lidt længere oppe, men den har til gengæld ikke særlig mange overflader og jeg kunne let rengøre den med en fugtig klud og lidt mildt sæbevand.

   En dårlig emhætte resulterer jo ofte i fedtede overflader i køkkenet, men det har absolut ikke været et problem i vores hus.

   Afhængigt af hvilken emhætte og motor I vælger, er der nogle krav til hvor højt den kan/bør sidde i forhold til kogeøen. Dette kan du typisk få oplyst hos forhandleren eller ved henvendelse til producenten. Der kræves også lidt flere håndværksmæssige færdigheder at få monteret et loftemfang, da der skal laves en “kasse” den kan sættes op i.

   Jeg kan anbefale jer at gå efter et loftemfang med mulighed for eftersug og en indikator, der viser hvilket trin den suger på. Vi savnede selv begge funktioner i vores emfang. Derudover bør I også vælge et loftemfang med kraftigt LED-lys, da den jo hænger højere oppe. Thermex Passat gav, efter min mening, ikke tilstrækkeligt lys på køkkenøen.

   Jeg håber det kan hjælpe jer lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Michael Ahler

    Hej Thomas!

    Vi er faldet over en vægmonteret emhætte fra det danske firma Nilroy. Enten deres 104 eller 106.
    Kender du noget til dem? Det er svært at finde info på nettet.

    Mvh Michael.

   • Hej Michael

    Jeg kender desværre ikke noget til emhætterne fra Nilroy, men har lige kigget lidt på deres hjemmeside. Umiddelbart ser det ud til at emhætterne ordreproduceres, og der vil man som køber kunne sætte sit eget præg på dem.

    Hvis I har interesse i deres emhætter, kan det være en god idé at overveje/undersøge følgende:

    – Hvilken slags fedtfiltre sidder i emhætten?
    – Kan fedtfiltrene gå i opvaskemaskinen?
    – Kan emhætten fjernstyres, og er fjernbetjeningen i en ordentlig kvalitet?

    En stor del af effektiviteten afhænger desuden af motoren, men også aftrækskanalen. Her er det blandt andet vigtigt at der anvendes de rette dimensioner, og at motoren er i en tilpas størrelse. Altsammen noget, som jeg er sikker på at de har styr på hos Nilroy.

    Jeg vil gerne lige vende tilbage til denne kommentar, i tilfælde af at jeg finder ud af mere om dem.

    Jeg håber ovenstående kunne bruges.

    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 5. Betul Dasdemir Svar

  Hej Thomas,

  Kender du til emhætter fra by jacobsen?
  Jeg kan ikke finde nogen hjemmeside eller nogen beskrivelser omkring mærket.

  Venlig hilsen
  Betul Dasdemir

  • Hej Betul

   Nej dem kender jeg desværre ikke til. Det ser dog ud til at det er Køkken24.dk, der forhandler dem eksklusivt – måske er det også dem, der står for designet?
   Emhætterne er tilsyneladende produceret i Italien, hvis du kigger på dette link:
   https://www.koekken24.dk/byjacobsen-oslo80bl.html

   Jeg tror du skal kontakte Køkken24.dk direkte, de kan formentlig give dig et præcist svar i forhold til mærkets oprindelse og hvilken italiensk producent der er tale om :-)

   Jeg håber det kan hjælpe dig videre i søgningen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 6. Hej Thomas,

  Har ud erfaringer med bordemfang eller måske helt konkret Siemens Air Induction?? (https://www.siemens-home.bsh-group.com/dk/produktliste/ovne-kogesektioner-mikroovne-og-emfang/kogesektioner/kogesektioner-med-betjeningspanel/EX877LX33E)

  Jeg er med på, at den tager ret meget plads fra selve inductionspladen, men hvis nu man kan overleve det. Er det så bare et forsøg på noget nyt “tech” eller er det rent faktisk noget vi vil se mere af i fremtiden?
  Vi skal bygge nyt hus med kogesektion ude i rummet, dvs. vi skal have bygget en kasse ned fra loftet med en emhætte i, da der ingen overskabe er, vælge et frithængende emfang med kulfilter eller som en joker denne løsning fra Siemens. Det skal siges at loftet er med hældning.

  Kunne være fedt hvis du vidst lidt om det, eller måske ville dele ud af dine tanker omkring det.
  Pft.

  • Hej Jesper

   Jeg har desværre ikke så meget erfaring eller viden omkring kogeplader med integreret emfang, men prisen og funktionaliteten taget i betragtning har jeg svært ved at se fordelene. Først og fremmest skal du enten have aftrækskanalen ned i gulvet eller udelukkende bruge kulfilter, men så får du ikke suget dampen med ud af rummet. Dernæst er der rengøringen – det kan hurtigt blive omstændigt at holde emfanget rent og pænt, især når det jo normalt kan sprutte og sprøjte en del når man steger. Jeg tror også du vil blive ked af at have gryder og pander mast ud til siderne, fordi emfanget optager pladsen i midten.

   Har i kigget på et bordemfang? Det kan måske være en bedre løsning, fordi det sidder bag kogepladen og dermed ikke kommer i vejen for madlavningen. Når det ikke bruges, køres det ned i bordet og skjules. I kan eksempelvis tage et kig på nogen modeller her:
   https://www.whiteaway.com/hvidevarer/emhaette/bord-emhaette/

   Nu ved jeg ikke om i får installeret ventilationsanlæg i det nye hus, men hvis i vælger en emhætte med kulfilter er det en god idé at sikre god udluftning. Nye huse er jo som bekendt meget tætte, så derfor skal der åbnes vinduer for at få noget cirkulation i luften. Kulfilteret tager som nævnt ikke dampen, og generelt er emhætter med recirkulation ikke helt så effektive som tilsvarende modeller med aftræk til det fri. Dermed ikke sagt at de er dårlige, men ifølge testresultaterne har de bare ikke helt den samme kapacitet som hvis de kørte med aftræk til det fri.

   Jeg håber det kunne hjælpe jer lidt videre i søgningen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

  • Hej Jesper,
   Står i præcis samme situation som dig. Så emhætten demoet hos forhandleren hvilket virkede overbevisende, men er bange for at funktionaliteten ikke er helt i top.
   Er du kommet længere i dine overvejelser?

   Drop evt. en privatmail i mikael@broeggerinvest.dk

   Bh.
   Mikael

 7. Hej Thomas Jeg søger en emhætte på 100 cm ( alternativt 90 cm ) frithængende . Har et stort åbent køkken / alrum på 35 kvadratmeter og med 6 gasblus placeret som 2 og 2 og 2 ved siden af hinanden. Hvilken emhætte kan du anbefale ? Samtidig skal jeg ha et nyt køleskab og har overvejet at købe et industri køleskab. Først fordi vi er en stor familie med 5 hjemmeboende børn andet fordi at køleskabet tit bliver åbnet og har læst at industri køkeskabe er hurtigere til at køle og tredje så har vi gulvvarme og grøntsager holder ikke så længe og tænkte at med et stort industrikøleskab så er der plads til det også men er det overhovedet billigt at investere i mht strøm osv? Har kig på et armitek industrikøleskab på 1333 liter. Glæder mig til at høre fra dig mvh kirsten

  • Hej Kirsten

   Jeg kender ikke meget til frithængende emhætter, da der ikke er foretaget tests af disse. Jeg har dog fundet et par stykker, som du måske kunne kigge nærmere på:

   https://www.wupti.com/produkter/hvidevarer/emhaetter-og-emfang/frithaengende-emhaette/siemens-lf97bb532
   (Intern motor, mange gode anmeldelser fra købere hos bl.a. Whiteaway og Skousen)

   https://www.whiteaway.com/hvidevarer/emhaette/frithaengende-emhaette/product/bosch-dib091u51/
   (Dyrere model med intern motor, som til gengæld har programmerbar eftersugning fra 1 til 9 minutter – især brugbart efter stegning af f.eks. kød eller krydret mad)

   https://www.whiteaway.com/hvidevarer/emhaette/frithaengende-emhaette/product/miele-da-420-6-t-ext/
   (Dyreste model, hvor motoren ikke medfølger. Her kan du vælge en kraftigere motor, som så placeres udendørs eller på loftet så den ikke støjer så meget)

   Husk også at det har stor betydning for emhættens effektivitet, at der kan trækkes frisk luft ind i rummet så der kan skabes en naturlig luftgennemstrømning. Er jeres hus godt isoleret og dermed tæt, er det således en god idé at åbne et par vinduer på klem. Ellers vil emhætten blot danne vakuum i rummet, og dermed vil effektiviteten nedsættes.

   Jeg er ikke sikker på hvad du mener mht. at i har gulvvarme? Køleskabe står aldrig direkte på gulvet, men er typisk hævet 1-2 centimeter ved hjælp af de justerbare fødder som er monteret for at køleskabet kan indstilles til at stå i vater på skæve gulve. Et industrikøleskab ville jeg ikke anbefale – først og fremmest fordi de kan larme temmelig meget, men også fordi de afgiver meget varme og bruger markant mere strøm end køleskabe til private. Så vidt jeg lige kan se findes der ikke EU-energimærkninger til industrikøleskabe, så det er svært at sammenligne med almindelige køleskabe. Men du kan evt. prøve at besøge en lokal restaurant eller lignende, her vil du ofte kunne høre et enkelt eller flere køleskabe stå og “brumme” i baggrunden :-)

   Du kunne eventuelt overveje at købe 2 almindelige køleskabe og så sidestille dem – eksempelvis denne model:
   https://www.whiteaway.com/hvidevarer/koeleskab/fritstaaende-koeleskab/product/electrolux-erf4114aox-testvinder-2015/
   Dørene i dette køleskab kan nemlig vendes, så håndtagene centreres. Der kan du så lægge ting der bruges hyppigt i det ene køleskab, så det ikke er begge køleskabe der åbnes ofte.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 8. Hej,
  jeg har et 70’er hus og et lukket køkken på ca 13 m2 jeg skal have en emhætte. Jeg har ingen anelse hvilken slags den nuværende er. Den hænger op af en væg så jeg ved ihvertfald det skal være en væghængt af slagsen. Kan alle væghængte emhætter bruges?
  Hvilken vil du anbefale til en familie der laver meget mad og til tider meget asiatisk hvor det har en stærkt duft?
  Vi har gas kogeplade. Ved ikke om det gør nogen forskel.

  vores nuværende er en der har været der fra før vi flyttede ind. Synes hverken den er køn eller optimal. Kan ikke se nogle mærker på den. Men ved at den ikke er optimal. Al mad duft ender altid i alle værelser i huset. Hvilket er noget vi er irriteret over.

  • Hej Sandra

   Der er følgende ting du bør være opmærksom på, når du vælger emhætte til dit køkken:

   1) Mål aftrækskanalen – det er altid bedst at finde en emhætte som enten har en mindre eller lige så stor kanaltilslutningsdiameter som i huset. Ellers risikerer du at emhætten larmer for meget eller ikke kan suge effektivt nok.
   2) Når du har gaskomfur, skal emhætten monteres med større afstand til komfuret. Så vidt jeg husker drejer det sig om mindst 70 centimeter, men det kan du typisk læse på producentens hjemmeside eller i brugsanvisningen.

   Madduften kan være meget svær at undgå i alle rum, medmindre du lukker døren til køkkenet. Det kan også hjælpe at åbne et par vinduer nær køkkenet, så der kommer frisk luft ind imens emhætten suger luften ud.

   Nu skriver du at i laver meget mad og at det til tider er asiatisk mad, så jeg formoder at i ofte steger i olie?Hvis i gør det, er det også en god idé at vælge en emhætte som er nem at holde ren og hvor fedtfiltrene nemt kan klikkes ud og renses. Emhætter med hvide overflader er desuden nemmere at holde rene end emhætter med sorte glasoverflader.

   Noget der også er nyttigt at kigge efter, er en emhætte med automatisk slukfunktion. Så kan den køre videre i f.eks. 10 minutter, hvorefter den slukker automatisk. Så kan man sætte sig til bords og spise, mens emhætten suger den sidste madduft ud af køkkenet og slukker sig selv efterfølgende.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 9. Nick Hofland Svar

  Hej Thomas
  Vi står og skal bygge nyt køkken, og have en ø. Men i stedet for en vask i køkken ø’en vil vi have kogeplade, da det spare en del ophugning af gulv.
  Så vi skal bruge en hvid indbygning emhætte. Er der nogle som virker bedre end andre? Og hvilke
  På forhånd tak

  Mvh
  Nick

  • Hej Nick

   Det lyder som en rigtig god idé at have kogeplade i køkken-øen. Mht. emhætte antager jeg at det er et loftemfang i er ude efter? En indbygningsemhætte skal nemlig typisk bygges ind i et væghængt køkkenskab..
   Loftemfang ligner typisk hinanden, så her kan i egentlig blot vælge en model i synes er flot. Gå gerne efter en model med et godt og kraftigt lys, da den jo sidder monteret højere oppe end en almindelig frithængende emhætte. Der er typisk monteret 2-3 fedtfiltre i sådan en emhætte, og disse klikkes ud på præcist samme måde som andre emhætter.
   Så vidt jeg ved er der ikke foretaget nogen rigtige tests af loftemfang endnu, så mit bedste råd er at i tager til en hvidevareforretning og prøver modellerne selv. Eksempelvis hvordan fjernbetjeningen er at anvende, da den er uundværlig på grund af loftemfangets monteringshøjde. I kan også med fordel besøge en køkkenforhandler som HTH eller Svanekøkkenet, da de normalt har mange udstillingskøkkener med loftemfang.
   Jeg håber det kan hjælpe jer lidt videre, ellers må du endelig skrive igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 10. Hanne olsen Svar

  Hej Thomas,
  Har du erfaring med lampe emhætterne.mit køkken er max 20 kvadratmeter (rent arbejds sted) og vil nu vælte halvmur til stue. Tænkte at den ville virke mindre voldsom end en lofthængt emhætte. Hvordan er belysning. Er det koldt og kedeligt? Og er den funktionel…trods dyr pris. Hvad er det råd?
  Mvh. Hanne

  • Hej Hanne

   Du har helt ret i at de wire-hængte emhætter er flotte. Du skal dog være opmærksom på at de ikke fjerner dampen men kun stegeosen/lugten, så du bliver muligvis nødt til at lufte ekstra ud hvis du vil undgå problemer med fugt.

   I mange nye hjem hvor der er genvex-anlæg er dette selvfølgelig ikke et problem, men i ældre boliger kan det være et stort problem. Især hvis der i forvejen ikke er godt ventileret.

   I forhold til lyset er det nok en vurderingssag fra emhætte til emhætte. Lyskilden er typisk LED, men det er normalt i alle nye emhætter i dag. Det giver selvfølgelig et lidt koldere lys end normalt, men ikke noget jeg personligt oplever som alt for koldt eller kedeligt.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre i søgningen, ellers må du endelig spørge igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 11. Erik Pedersen Svar

  Har du eller andre erfaringer med de “skrå ” vægmont emhætter , i forhold til de vandrette vægmont, og hviken type der er bedst i et normalt typehus køkken , på ca 20 m2 fra 70 erne.

  Mvh.

  Erik Pedersen

  • Hej Erik

   De skrå vægmonterede emhætter er ganske gode. Eksempelvis bliver Miele DA 6096 W bedst i test hos Tænk. Og så er det selvfølgelig bedst at have aftræk frem for recirkulation, så både os og damp trækkes helt ud i det fri.

   Husk også på at emhætten kun udgør en del af selve udsugningen – aftrækskanalen og motoren er mindst lige så vigtig, så det er en god idé at vælge et komplet system der passer sammen og giver optimal ydelse.

   Jeg håber det kan hjælpe dig lidt videre.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 12. Hej Thomas

  Jeg skal for første gang købe en ny emhætte til mit køkken, og jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg kan være sikker på, at den nye emhætte vil passe til mit køkken. Jeg har målt bredden og dybden af den emhætte, som jeg har nu og har kigget på en ny med samme mål. Mit spørgsmål er bare, om du har en ide om, at der måske er andet, jeg skal tage hensyn til, eller om jeg godt kan være sikker på, at denne emhætte også passer til min køkken?

  Venlig hilsen
  Johanne

  • Hej Johanne,

   Det kommer meget an på hvilken emhætte du har nu. Hvis det er en indbygnings- eller udtræksemhætte, skal den først og fremmest passe i bredden. Dernæst skal du sikre dig at der også er tilstrækkeligt plads i højden, og aftrækskanalen skal passe til kanaltilslutningen. Du skal derfor også måle højden på din nuværende emhætte og evt. tjekke om der er plads til den nye emhætte du har kigget på, samt kigge på bredden af kanaltilslutningen og sørge for at vælge en af samme størrelse. Du kan dog få en adapter til aftræksrøret, men du risikerer enten at emhætten larmer for meget eller mister effektiviteten.
   Hvis du stadig er meget usikker, kan du skrive målene og modelnavnet ned på din nuværende emhætte og tage det med til en forhandler – eksempelvis Punkt1 eller Skousen, og så høre hvilke muligheder du har.
   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre.

   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 13. Niels Stæhr Svar

  Hej Thomas
  Har du en mening om emfang der sidder i loftet. Vi har 2.3 m fra gulv til loft og jeg regner med selv at stykke et eller andet sammen og montere en exhausto ventilator på taget. Så kan der monteres et Miele filter eller 3 eller 4 hvis der skal et lidt større areal til.
  Venlig hilsen Niels. ,Svejstrup Skanderborg

  • Hej Niels,
   Jeg har selv et Thermex loftemfang med ekstern motor monteret i fladt tag. Jeg har ikke teknisk erfaring med denne løsning, men praktisk kan jeg fortælle at den fungerer rigtig godt. Vi har ca. 2,4 meter til loftet, og selvom vi har åben køkken-alrum-stue indretning, så er vi hverken generet af mados eller fedtede belægninger.
   Vi oplever dog at vores nybyggede hus næsten er for “tæt” til at emhætten kan arbejde effektivt, så hvis du bor i nybyggeri eller for nylig har fået energirenoveret huset, er det en god idé at sætte et par vinduer på klem så emhætten har noget frisk luft at trække fra.
   Alt i alt er det jo et større indgreb at få monteret et loftemfang, hvis man sammenligner med en frithængende emhætte. Men det er også en flottere løsning, og lige så effektiv da damp og varm luft jo som bekendt trækker opad og derfor fint fanges af emfanget. Rengøringen er faktisk det eneste vi oplever som en ulempe, da det kræver en stige/skammel når overfladerne skal aftørres og filtrene afmonteres/vaskes med et par ugers mellemrum.
   Jeg kan anbefale at kigge ind på f.eks. Lav-det-selv.dk, hvis du vil høre fagfolks vurderinger af den tekniske løsning, du påtænker.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

   • Torben Nielsen

    Hej Thomas
    Du skriver du selv har thermex. Vi skal til at bygge nyt hus hvor vi skal have thermex loftemhætte med tagmotor. Det er et stort rum på 42 kvm med 3 meter til loftet. Dertil er der åben adgang til tv stue. Derfor tænker vi at motoren skal være kraftig. Vi tænker at tage den kraftige tagmotor med 1224 m3 men byggefirmaet mener den kan være for kraftig til nye tætte huse. Hvad mener du når vi nu skal have stor åben planløsning med tre meter til loftet ?
    Pft
    Torben

   • Hej Torben

    Jeg tænker at det lyder som en fornuftig løsning med en loftemhætte og kraftig motor. Den kan være god at have i situationer hvor det er nødvendigt, og den behøver jo ikke nødvendigvis at køre på fuld styrke ved normal madlavning. Selv har vi kun sjældent emhætten kørende på fuld styrke, men når vi kører den på fuld styrke kan vi tydeligt mærke at der trækkes luft ind fra vinduernes ventiler (dem har vi for det meste åbne). Vi gør typisk det at vi åbner et par vinduer på klem mens emhætten kører, da vores hus også er nybygget (2016). Ellers skabes der blot et vakuum, og emhætten kan ikke trække luften væk fra køkkenet når der ikke er mulighed for at trække ny luft ind.
    Vi har ikke genvex, og jeg ved ikke om dette spiller en rolle i forhold til byggefirmaets anbefalinger? Den tekniske del af det har jeg nemlig ikke forstand på, så måske kan i få byggefirmaet til at forklare nærmere hvorfor de mener at motoren bliver for kraftig.
    Jeg ved ikke om det var svar nok, det tekniske aspekt har jeg som nævnt ikke så stort indblik i. Det kunne dog være interessant at finde ud af hvorfor byggefirmaet mener at motoren bliver for kraftig – måske vi alle bliver klogere :-)

    Venlig hilsen
    Thomas, Bomagasinet.dk

 14. Hejsa…
  Fantastisk med dit engagement og at du deler din viden og indsigt på en forståelig måde.
  Mange tak.
  Mvh
  Susanne Power

  • Hej Susanne,

   Mange tak for de pæne ord, det sætter jeg pris på :-)

   God weekend.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar