Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Slangeopruller test-guide: Vores vurdering af 10 af de bedste slangeoprullere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Slangeopruller test-guide: Vores vurdering af 10 af de bedste slangeoprullere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

En slangeopruller er et brugbart redskab, når sommervarmen melder sin ankomst, og dine planter skal vandes. Oprulleren holder styr på haveslangen, og gør det nemt at vande haven, så du hurtigere kan blive færdig.

Du kan få slangeoprullere til både vægmontering eller på hjul, men der findes også enkelte mere kompakte modeller, der kan bæres i hånden.

Vores favorit slangeoprullere

Gardena AquaRoll L Easy
Lager

Gardena AquaRoll L Easy

Bedste valg til større områder Gå til bedste pris
998 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Hozelock 25m vægmonteret slangetromle
Lager

Hozelock 25m vægmonteret slangetromle

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris
999 Kr. hos Netbyggemarked
Læs vores anmeldelse
Lager
Kärcher Premium HT 80
Lager

Kärcher Premium HT 80

Bedste valg til slangeholder Gå til bedste pris
856 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic
Lager

Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic

Bedste brugervenlige valg Gå til bedste pris
779 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Fiskars Waterwheel
Lager

Fiskars Waterwheel

Bedste kompakte valg Gå til bedste pris
299 Kr. hos jem & fix
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Hozelock Pico Reel, Hozelock Auto Reel 40 m til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

18. oktober 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste slangeoprullere i test-guiden 2024:

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte slangeoprullere

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste valg til større områder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena AquaRoll L Easy
med 50 meter haveslange

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena AquaRoll L Easy:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Funktionelt og blødt håndtag
 • Pladsbesparende opbevaring
 • Frostbeskyttede materialer

Gardena AquaRoll L Easy er kåret som bedst i test hos Testfakta, og generelt er deres vandingsartikler i høj kvalitet. Deres slangevogn er et godt valg til dig, der ofte vander i haven.

Grunde til at købe

 • Let at bruge
 • Nem oprulning
 • Solid konstruktion
 • Kompatibel med andre mærker

Grunde til at undgå

 • Har svært ved at holde en 100 m haveslange

Gardena AquaRoll L Easy vs. markedet

Gardena slangeoprulleren adskiller sig fra andre vogne på markedet ved, at der medfølger en testvindende haveslange. Fordelen er også, at du kan vælge at købe den med eller uden haveslange, hvis du allerede har en.

Udover slangen på 50 m kan du få en af markedets længste haveslanger, fordi du kan forlænge den med en ekstra slange. Derfor kan du få op til 100 meter og nå rundt i hele haven uden problemer.

Mere om Gardena AquaRoll L Easy

Detaljer

 • Slangelængde: 50 m
 • Materiale: Plast og aluminium
 • Medfølgende tilbehør: Strålespids og 2 stk. hanekoblinger

Slangevognen leveres med 50 meter haveslange, som fik god en bedømmelse hos Testfakta. Den blev blandt andet rost for at være i god og holdbar kvalitet, hvilket er vigtigt ved køb af ny haveslange.

Vælger du den viste model med 50 meter slange, kan du på et senere tidspunkt tilkøbe en ekstra haveslange og forlænge den med et samleled. Dermed er slangeoprulleren både fleksibel og fremtidssikret, da du blot kan udvide længden efter behov. I alt har modellen kapacitet til 100 meter haveslange, hvilket for de flestes vedkommende er mere end rigeligt.

Slangevognen har store hjul i kraftig plast, mens selve skelettet er af aluminium. Der medfølger en strålespids, slangekoblinger og 2 hanekoblinger.

Bomagasinets vurdering

Vi anbefaler Gardena AquaRoll L Easy som det bedste valg til større områder, på grund af dens 50 meter lange slange. Den er blevet kåret som bedst i test af Testfakta, og så er Gardenas produkter generelt kendt for deres høje kvalitet.

Vi kan godt lide, hvor nem den er at bruge, og hvordan den let rulles op, den solide konstruktion og at produktet er kompatibelt med andre mærker.

En ulempe er dog, at den ikke kan håndtere en 100 meter lang slange. På trods af denne begrænsning anbefaler vi dog stadig Gardena AquaRoll L Easy som det bedste valg til større områder.

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hozelock 25m vægmonteret slangetromle
slangerullesæt med den bedste værdi

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Hozelock 25m vægmonteret slangetromle:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Praktisk foldbart bærehåndtag
 • 2-i-1-funktionalitet
 • Lukket kasse for ekstra beskyttelse

Hozelock 25m er en slangetromle, der er let at bruge, og som lader dig arbejde effektivt med vanding af din have.

Grunde til at købe

 • Automatisk langsom tilbagespoling
 • Fylder ikke meget
 • God pris
 • Simpel at bruge

Grunde til at undgå

 • Bedst til små haver

Hozelock 25m vs. markedet

Produktet adskiller sig fra andre lignende slangeruller ved, at det både kan bruges fritstående og monteres på væggen, mens det samtidig fås til en lav pris.

Slangetromlen har blandt andet fået en god vurdering af Mark J. Draper fra Reviewfy.co.uk, som er et bevis på, at produktet har flere gode fordele og praktiske egenskaber.

Mere om Hozelock 25m vægmonteret slangetromle

Detaljer

 • Slangelængde: 25 m
 • Slangediameter: 12,5 mm
 • Inkl.: Alle nødvendige dele og en sprøjte

Slangerullen kan anvendes fritstående, men den kan også monteres på en væg, hvilket i praksis er en smart mulighed at have.

Slangetromlen leveres komplet med en god sprøjtepistol, og med sin 25 meter lange slange har modellen god rækkevidde.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig begejstrede for Hozelocks 25 m vægmonterede slangerulle. Den skiller sig ud fra andre lignende produkter på grund af tre hovedfunktioner. For det første kan vi godt lide den automatiske langsomme oprulningsfunktion, der gør det muligt for dig at undgå manuel op-rulning af slangen. For det andet er det en pladsbesparende slangerulle, hvilket gør den ideel til små haver eller begrænsede opbevaringsområder. Og endelig er prisen rigtig god, så du får virkelig meget for pengene.

Selvom vi synes, at Hozelock 25 m slangerullen har mange positive kvaliteter, er der et par ting, som vi mener kunne forbedres. Vi kunne godt have ønsket os en længere slange tilgængelig, da 25 meter måske ikke er nok til større haver. Desuden ville en bredere slangedia-meter sikre en bedre vandgennemstrømning.

Trods disse mindre ulemper kan vi stærkt anbefale Hozelock 25 m vægmonteret slangerulle som det bedste valg. Den er nem at bruge, har pålidelig automatisk oprulning og en konkurrencedygtig pris, hvilket gør den til en god investering for alle, der ønsker en praktisk og effektiv måde at vande deres have på.

Bedste valg til slangeholder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Kärcher Premium HT 80
robust og funktionel

Dagens bedste priser og tilbud på Kärcher Premium HT 80:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Egnet til flere forskellige slangestørrelser
 • Udstyret med et ergonomisk rullehåndtag
 • Foldbart design med praktisk håndtag

Kärcher Premium HT 80 er perfekt til dig, der vil have en praktisk model, du nemt kan fragte med rundt. Helt specifikt kan oprulleren køres rundt i haven på stativet, som oprulleren er monteret på.

Slangen kan dertil trækkes ud og sættes i ’hak’, så den ikke ruller tilbage. Desuden trækkes slangen automatisk ind igen. Sammenlignet med slangen og oprulleren fra Gardena kan denne model fragtes med rundt i haven, hvilket gør den ekstra fleksibel.

Grunde til at købe

 • Ergonomisk greb
 • Automatisk sammenrulning af slange
 • Kan flytte rundt i haven

Grunde til at undgå

 • Haveslange skal købes separat

Kärcher Premium HT 80 vs. markedet

Modellen fra Kärcher er en fleksibel slangeholder. Den står stabilt på stativet, når du skal rulle slangen op og har herudover et ergonomisk håndtag, så du kan tage den med rundt i haven.

Fordelen her i forhold til andre modeller er, at slangen kan trækkes ud og sættes i hak, så den ikke ruller tilbage igen. Når du er klar til at lægge haveslangen væk, trækkes den automatisk tilbage igen.

Mere om Kärcher Premium HT 80

Detaljer

 • Ekstraudstyr: Støttestativ
 • Medfølger slange: Nej

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast skiller Kärcher Premium HT 80 sig ud med sit robuste og funktionelle design, hvilket er noget, vi virkelig sætter pris på. Vi finder det ergonomiske greb behageligt at holde og manøvrere rundt i haven, og det er bestemt en funktion, der gør brugen mere behagelig for os. Ydermere er den automatiske tilbagetrækning af slangen virkelig tidsbesparende og eliminerer det besvær, der kan være ved manuel oprulning.

Det er dog en skam, at slangen skal købes separat – det ville have været mere praktisk, hvis den var inkluderet i købet.

På trods af denne lille ulempe kan vi varmt anbefale Kärcher Premium HT 80 som det bedste valg til en slangeholder. Dens robuste konstruktion, ergonomiske funktioner og bærbarhed gør den til en praktisk og pålidelig løsning. Uanset om du har brug for at flytte den rundt i haven eller hurtigt opbevare din slange, er du dækket ind med denne model.

Bedste brugervenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic
praktisk og smart

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Vægmonteret design
 • Innovativ roll-up-teknologi
 • Pladsbesparende, fleksibel opbevaring

Denne væghængte holder til din vandslange er smart, hvis du gerne vil arbejde hurtigt og effektivt i haven uden besvær undervejs. Modellen hiver selv slangen tilbage igen, når du har brugt den og fylder desuden ikke meget på væggen.

Slangen er 15 meter lang og frostbeskyttet, og der medfølger både boks og slange med til Gardenas produkt.

Grunde til at købe

 • Frostsikret
 • Spoler tilbage
 • Frostbeskyttet slange
 • Kan opholde sig udendørs hele året rundt

Grunde til at undgå

 • Slangen kunne være længere

Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic vs. markedet

Når Gardena slangeoprulleren hænger på væggen, har du stor fleksibilitet i retningen, du bevæger dig i. Med den klassiske slangeopruller er du låst fast i den vinkel, du har stillet oprulleren i, men her kan den dreje rundt på hængslet, så du får stor frihed.

Her får du også en slange, der er frostbeskyttet, så du ikke behøver stille den indenfor om vinteren.

Mere om Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic

Detaljer

 • Inkl.: Slangeboks og slange
 • Slangelængde: 15 meter
 • Medfølgende tilbehør: Forbindelsesslange, rengøringsdyse, vandstop, 3-hanestikforbindelser, vægbøjler og slangestikforbindelse

Bomagasinets vurdering

Gardena Walls slangeoprul fanger vores opmærksomhed med sine tre enestående funktioner: en frostbeskyttet slange, innovativ oprulningsteknologi og et pladsbesparende design. Vi kan godt lide, hvordan slangeboksen tilbyder en fleksibel og praktisk løsning til enhver haveopgave. Muligheden for nemt at dreje slangeboksen giver større bevægelsesfrihed i modsætning til traditionelle slangeoprullere, der begrænser din rækkevidde. Derfor er det praktisk at have denne slangeboks ved hånden.

Desuden sikrer frostbeskyttelsen, at du kan lade den stå udendørs året rundt uden bekymringer. Det er en stor fordel, da du ikke behøver at bekymre dig om at tømme slangen hver gang, det bliver koldt. Vi ville dog ønske, at selve slangen var lidt længere. Mens længden på 15 meter er tilstrækkelig til de fleste opgaver, kan nogle brugere finde det begrænsende for større haver eller områder længere væk fra vandkilden. Det er vigtigt at tage dette i betragtning, når man vælger den rigtige slangeboks.

På trods af denne lille ulempe kan vi varmt anbefale Gardena Wall-Mounted Hose Box 15 roll-up automatic som det bedste brugervenlige valg.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste kompakte valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Fiskars Waterwheel
Bedste håndholdte slangeopruller

Dagens bedste priser og tilbud på Fiskars Waterwheel:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 360° rotation
 • Komplet sæt til nem vanding af haver
 • Fritstående og vandret placering

Fiskars Waterwheel er en kompakt letvægter med en 15 meter slange. Den er oplagt til den lille have, og så er den nem at opbevare.

Modellen er lille, men den er både smart og funktionel og på trods af det kompakte ydre, gemmer den på 15 meter slange i 9 millimeters tykkelse.

Grunde til at købe

 • Kompakt og nem at håndtere
 • Vejer kun 3,5 kg
 • Tilbehørspakke medfølger
 • Kompatibel med andre mærker

Grunde til at undgå

 • Bedst til små haver

Mere om Fiskars Waterwheel

Detaljer

 • Slangelængde: 15 meter
 • Materiale: Plast
 • Vægt: 3,5 kg
 • Medfølgende tilbehør: Sprøjtepistol og universal hanekobling

Slangeoprulleren har et håndtag foroven, et opbevaringsrum til tilbehør i midten samt et håndtag, der gør det muligt at rulle haveslangen ind og ud. Tilbehørspakken indeholder en universal hanekobling, der passer til vandhaner, på 1/2″, 3/4″ og 1″, samt sprøjtepistol med holder.

Der kan desuden for en lille merpris tilkøbes et vægbeslag, men da den kun vejer 3,5 kg, kan den også nemt bæres rundt i hånden eller lægges på jorden under brug. På den måde kan du også rulle den sammen og gemme den væk i et depotrum, når den ikke bruges.

Bomagasinets vurdering

Fiskars slangeoprul er et godt kompakt valg til en håndholdt slangetromle. Vi er virkelig glade for denne model, da den er let og nem at håndtere med sin vægt på kun 3,5 kg. Den 15 meter lange slange kan nemt opbevares i det kompakte design, hvilket gør den ideel til mindre haver.

Vi er især imponerede over den brugervenlighed, denne slangetromle tilbyder. Den har et praktisk håndtag i toppen samt et opbevaringsrum til tilbehør i midten. Derudover er der et håndtag til at rulle slangen ind og ud. Det medfølger også en nyttig tilbehørspakke, der indeholder et universalstik til vandhanen og en sprøjtepistol med holder.

Eneste lille minus er, at vi gerne havde set muligheden for at købe et vægbeslag separat. Selvom tromlen er bærbar, ville det være en god tilføjelse at kunne montere den på væggen. Ikke desto mindre gør dens lette vægt det nemt at bære eller opbevare den på jorden, når den ikke er i brug.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Fiskars slangeopruller som det bedste kompakte valg til alle med en lille have – den 15 meter lange slange, letvægtsdesignet og det medfølgende tilbehør gør den nemlig til en komplet pakke til problemfri vanding.

5 ting du skal overveje, før du køber slangeoprullere

 • Materiale

  De tre materialer, der oftest anvendes til fremstilling af slangeoprullere er plast, aluminium og stål. Modeller af plast er generelt lettere og billigere end deres modstykker af aluminium, men er ikke optimale til tungere og længere slanger. De er også lettere at flytte rundt, hvilket gør dem til et godt valg til små haver eller terrasser. Plastikruller kan dog revne eller falme med tiden og er ikke så holdbare som aluminium eller stål. Slangeoprullere i aluminium eller stål er dyrere og tungere end plastmodeller, men de er også mere holdbare. De er mindre tilbøjelige til at revne eller falme og kan tåle hårdt brug.

 • Funktioner

  Når du køber en slangeopruller, er der mange praktiske funktioner, du skal overveje. En vigtig funktion er f.eks., om tromlen er vægmonteret eller fritstående. Vægmonterede slangeoprullere er mere pladsbesparende og ofte lettere at bruge, mens fritstående modeller er mere alsidige og kan flyttes rundt efter behov. En anden vigtig egenskab, der skal overvejes, er rotation. Nogle modeller kan kun rotere i én retning, mens andre har 360 graders rotation for større fleksibilitet. Derudover leveres mange slangeoprullere med et antidryp-system, der forhindrer vand i at dryppe på jorden, efter slangen er blevet brugt. Derudover har nogle automatisk oprul, der nemt opbevarer slangen pænt.

 • Type

  Optrækkelige slangeoprullere er et populært valg på grund af deres bekvemmelighed og brugervenlige design. Træk den mængde slange ud, du har brug for, og lad tromlen gøre arbejdet med at rulle den op, når du er færdig. Halvmanuelle slangeoprullere er en anden mulighed, hvor du skal dreje håndtaget for at rulle slangen op. Motoriserede modeller er den tredje type, som bruger en motor til at rulle slangen automatisk op. De er generelt de dyreste, men kan være investeringen værd, hvis du har en stor have eller ofte bruger en slange.

 • Pris

  Budgetvenlige modeller koster typisk fra 300 kr., mens dyrere oprullere koster omkring 2.000 kr. De dyrere modeller er ofte fremstillet af materialer af højere kvalitet og har dertil også bedre ydeevne. De kan også komme med funktioner, der gør dem mere praktiske, såsom automatisk oprul og slangeføringer. Har du regelmæssigt brug for slangeoprulleren, er det værd at investere i en mere robust og dyrere model.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser kan give dig en masse oplysninger, der kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning. Brugeranmeldelser giver indblik i, hvordan produktet fungerer i praksis, mens ekspertanmeldelser giver en mere dybdegående analyse. I vores artikel har vi både inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser for at hjælpe dig med din købsbeslutning.

FAQ

Kan det betale sig for mig at købe en slangeopruller?
Er du haveejer, vil du med stor sandsynlighed elske din slangeopruller. Med automatisk oprul slipper du for at rulle slangen sammen manuelt, når du er færdig med at vande, så du undgår de mange buk på slangen.
Hvor skal jeg placere min slangeopruller?
Det kommer helt an på modellen. Flere slangeoprullere kan monteres på en plan facade, mens andre er bærbare eller kan monteres på f.eks. en vogn. Alt efter modellen kan det være en god idé at tage slangeoprulleren ind i vintermånederne, så levetiden forlænges.
Hvor skal jeg opbevare slangeoprulleren i vintermånederne?
Flere slangeoprullere er designet til at kunne stå/hænge ude hele året, men det er altid en god idé at tage dem ind hen over vintermånederne. Sørg altid for at tømme din slangeopruller for vand i tilfælde af frost.

Hvad er fordelene ved en slangeopruller?

En slangeopruller er et værktøj, der kan hjælpe dig med at organisere og bruge din slange, så processen bliver hurtigere og mere effektiv. Dette værktøj er især nyttigt, hvis du har med lange slanger at gøre, som f.eks. en siveslang. Slangeoprulleren er også god at have, hvis du har en flex haveslange.

Slangeopruller findes i forskellige størrelser og med forskellige designs, så det er vigtigt at vælge en, der passer bedst til dine behov. Nogle af de vigtigste fordele ved at bruge en slangeopruller er øget effektivitet, færre sammenfiltringer af slangen og bedre organisering og kontrol af slangen.

En anden stor fordel ved slangeopruller er forbedret sikkerhed. Da slangeoprullere holder din slange pænt oprullet og under kontrol, er der mindre risiko for ulykker eller skader ved at snuble. Og når slangeoprullerne ikke er i brug, hjælper de med at beskytte selve slangen mod skader, så den holder længere og fungerer bedre over tid.

Så hvis du leder efter en måde at organisere og beskytte din slange på, er en slangeopruller måske lige det, du har brug for.

Hvilke slags slangeoprullere kan man få?

Der findes flere forskellige typer af slangeopruller, lige fra manuelle til automatiske slangeoprullesystemer.

En mekanisk slangeopruller bruger enten et håndsving eller en elektrisk motor til at rulle slangen op, så den kan opbevares væk fra det sted, hvor den bruges. Mekaniske slangeopruller har tendens til at være mindre end andre typer slangeopruller og er typisk enheder i ét stykke, som let kan monteres på eksempelvis vægge. De er også typisk holdbare, hvilket gør dem til et godt valg til brug udendørs.

Automatiske slangeoprullere er en anden type, der bruger en elektrisk motor til at rulle slangen op. Automatiske slangeopruller er normalt større og mere komplekse end mekaniske slangeopruller, men de er generelt også mere praktiske.

Du kan også få en slangeopruller på vogn, hvilket gør det nemt at flytte slangeoprulleren fra et sted til et andet, f.eks. fra garagen til indkørslen eller ud i baghaven. Denne type kan være særlig nyttig, hvis du har et stort område, der skal vandes, da du blot kan rulle slangen op og flytte den med dig.

Uanset om du har brug for en lille, kompakt slangeopruller til brug omkring dit hjem eller en større model, der gør det lettere at flytte en slange rundt på din ejendom, findes der en, der passer til dine behov. Hvis der skulle være størknet jord eller mudder på slangeoprulleren, kan du bruge et redskab som et lille skuffejern til at fjerne det.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Gør Det Selv

Hos Gør Det Selv kan du mod oprettelse af betalt medlemsskab læse en lang række omfattende tests af værktøj og redskaber, som primært anvendes til hjemmebrug.

Her finder du følgende tests af slangeoprullere:

Test af 8 slangeoprullere (10/2015)
Test af 8 slangeoprullere (10/2011)

De forskellige tests tager udgangspunkt i en række fastsatte kriterier, og slangeoprullerne udsættes for en række prøvelser.

Hos Gør Det Selv kan du læse mere om de enkelte testede modeller, ved at oprette et betalt medlemsskab.

Testfakta

I juli 2016 har svenske Testfakta testet 7 forskellige haveslanger. Der er både tale om dyre haveslanger til kendte systemer samt billige haveslanger fra mindre kendte systemer.

Haveslangerne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed og funktion 70 %
 • Kvalitet 30 %

Gardena Classic udmærker sig ved at klare testen rigtig godt, og derfor bliver den bedst i test med den højeste samlede bedømmelse. Lige efter finder vi Garden Glory haveslangen, som dog er markant dyrere. På sidstepladsen finder vi testens billigste haveslange, Rusta Water Hose, som dog stadig får en bedømmelse lidt over middel.

Viivilla.no

I april 2016 testede Viivilla.no 8 forskellige væghængte slangeoprullere. Der er primært tale om dyrere modeller, men enkelte billige modeller har dog også fundet vej til testen.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Kvalitet 30 %
 • Funktion 40 %
 • Betjening 30 %

Gardena 35 Li, som er den batteridrevne udgave af Gardena Comfort 35, bliver bedst i test. Den klarer sig nemlig samlet set bedst, og får topkarakter i både funktion og brugervenlighed. Cocraft 40-7013 klarer sig omvendt værst, da byggekvaliteten ikke virker særlig robust.

Expertreviews.co.uk

Engelske Expertreviews.co.uk har rødder i et magasin, der så dagens lys i 1987. Er du interesseret i at se tests og anmeldelser af en række tekniske produkter, er du havnet det rigtige sted. Udgangspunktet er ærlige og ”lige til biddet”-gennemgange, der er skrevet i et letforståeligt sprog.

Expertreviews.co.uk har fokuseret på et nøje udvalg af haveslanger med oprul. To af de haveslanger, der placerer sig som henholdsvis nr. 2 og 3 kommer fra Hozelock. Slangen med 60 meter er ifølge testpanelet det bedste bud til dig, der har en stor have. Anmelderne anbefaler modellen med 25 meter varmt som et alternativ, særligt til dig, der ønsker en prisvenlig variant med en lettilgængelig betjening.

Testen er opdateret den: 18. juni 2021
Du kan se testen her

Das Haus

Tyske Das Haus kan bedst betegnes som et boligmagasin. Det præsenterer læserne for en bred palet af nyhedsartikler og tests, der særligt fokuserer på alt, der kan have interesse for dig med hus og have.

Das Haus har set nærmere på flere forskellige haveslanger med oprul. Én af de modeller, der klarer sig særligt godt i testen, er Kärcher HR 7.315. Den er blevet vurderet i flere enkeltstående kategorier såsom kvalitet, funktion og ergonomi og har fået tildelt karakterer i intervallet 1-10. Gennemsnitskarakteren ligger på 8,5. Slangen bliver særligt rost for sin høje kvalitet, lave vægt og nemme betjening.

Testen er udført: 16. marts 2021
Du kan se testen her

Gardenersworld.com

Som haveentusiast kan du hente mange gode tips hos BBC’s haveteam på Gardenersworld.com. De giver gode råd til, hvad du kan plante i haven og drivhuset, ligesom du kan få adgang til flere forskellige tests af haveudstyr.

Ét af de produkter, det engelske team har set nærmere på, er haveslanger med oprul. De har udvalgt nogle af de modeller, der har scoret toppoint i deres interne tests med 4 eller 5 ud af 5 mulige. Testen er ret kortfattet og holder sig primært til fordele og ulemper. 2 af de produkter, der placerer sig højt på listen, er Hozelock Pico Reel og Kärcher CR 3.110. Førstnævnte produkt er testvinder med karakteren 4,75 og vinder primært på sin store alsidighed.

Testen er udført den: 22. april 2020
Du kan se testen her

Best Reviews Guide

Best Reviews Guide er en engelsk datadreven webportal, der giver dig et hurtigt overblik over testkarakterer og priser for produkter i de ønskede kategorier. Du slipper dermed som forbruger for at sidde og sammenligne en række websites manuelt.

Ét af de mærker, der generelt klarer sig rigtigt godt i oversigten hos Best Reviews Guide, er Hozelock. Deres model med 60 meter slange har tidligere lagt nr. 2 og ligger stadig flot placeret på listen. Den ligger med en karakter på et godt stykke over 8, hvilket vidner om den høje Hozelock-kvalitet. Opdateringen af testresultater og priser sker i realtid, og oversigten er derfor dynamisk og kan ændre sig dag for dag.

Testen er opdateret: juli 2021
Du kan se testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme