Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

hero-image

Robot gulvvasker – guide til at hjælpe dig med det rette køb

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Er du træt af at vaske gulv? Der findes heldigvis en nem løsning, så du kan slippe for at bruge tid og ressourcer på at vaske gulvet. Du kan med fordel investere i en robot gulvvasker, der fungerer lidt på samme måde som en robot støvsuger, som de fleste efterhånden kender. Forskellen er bare, at robot gulvvaskeren vasker gulvet frem for at støvsuge det. 

Her på denne side har vi samlet en oversigt over en række forskellige produkter, der har klaret sig godt i forskellige robot gulvvasker tests. 

Vores favorit gulvvasker

iRobot Braava m6

Bedst til større områder Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris

Conga 1099 Connected

Fremragende alsidigt valg Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris
Godt praktisk valg

Cleanmate S900
lavt støjniveau

 • Virtuel væg og moppefunktion
 • Dobbeltsidede børster
 • Nem betjening med 4-trins program

Her får du en robotstøvsuger, der også er udstyret med en gulvmoppefunktion, og du får derfor en maskine, der både kan støvsuge og vaske gulv på en og samme tid. Dermed slipper du også for at købe to forskellige produkter med hver sin egenskab. 

Mere om Cleanmate S900

Detaljer

 • Funktioner: Robotstøvsuger med moppefunktion
 • Dækningsområde: Stort arbejdsareal på 100 kvadratmeter
 • Arbejdstid: Arbejdstid på op til halvanden time
 • Batteri opladning: Hurtig opladning på 240 minutter
 • Støjniveau: Lavt støjniveau på 60 dB. 

Samtidig er der her tale om ganske fornuftig model, der har en lang arbejdstid på 90 minutter, og som kan dække et areal på maksimalt 100 kvadratmeter. Det er stort nok til, at den kan klare støvsugningen og vask af gulvet de steder i huset, der udsættes for mest snavs. Det kan for eksempel være i køkkenet, bryggerset og stuen, men den vil også kunne anvendes i de fleste lejligheder. 

Derudover har denne robot gulvvasker en opladningstid på 240 minutter, hvilket er meget almindeligt for denne type maskine. Den er til gengæld meget støjsvag sammenlignet med lignende maskiner, da den kun har et lydniveau på 60 dB. Til sammenligning har en almindelig støvsuger i gennemsnit et lydniveau på 74 dB. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedst til større områder

iRobot Braava m6

 • PCmag redaktørens valg - med en bedømmelse på 4/5 stjerner
 • Tom's guide anbefaling - med høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner
 • TechHive redaktørens valgpris - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner
 • Høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner hos RealHomes
 • Kan håndtere flere rum og større områder
 • Wi-fi-forbindelse til smarte funktioner
 • En række forskellige mopping-muligheder

Er du på udkig efter den bedste robot gulvvasker på markedet, kan du med fordel vælge denne model. Her er der ingen grænser for, hvor stort et gulvareal du kan få vasket, og modeller er designet til at kunne klare enhver opgave. 

Mere om iRobot Braava m6

Detaljer

 • Funktioner: Forskellige smarte driftsfunktioner
 • Dækningsområde: Ubegrænset arbejdsareal
 • Betjening: Nem
 • Effekt: Effektiv rengøring
 • Funktion: Kan både opfange dyrehår, snavs og støv
 • Kompatibel: Kompatibel med Google Assistent og Amazon Alexa
 • Detaljer: Har sin egen opladningsstation
 • Smart opkoblingsknap: Intelligent model der lærer din bolig at kende og husker de forskellige rum. 
 • Arbejdstid: 160 minutter

Denne robot gulvvasker er produceret af iRobot, som har mere end 25 års erfaring inden for robotteknologi, og du er dermed garanteret en af de førende modeller på markedet. Den er yderst effektiv og meget nem at betjene, og derudover navigeres den nemt rundt omkring dine tæpper, møbler og andre forhindringer i din bolig. 

Derudover har den sin egen såkaldte ”Home Base”, som den vender hjem til, når den skal lades op. Ønsker du en ekstra grundig rengøring, kan denne model sættes til at støvsuge gulvet først, inden den herefter vasker gulvet grundigt. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Fremragende alsidigt valg

Conga 1099 Connected
velegnet til de fleste hjem

 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • Innovativ 2 i 1-funktion
 • Turbo Clean-tæppesystem
 • Renser luften med det højeffektive filter

Conga 1099 Connected er en to i en robotstøvsuger og gulvvasker. Du får dermed både en støvsuger og en gulvvasker i en og samme maskine, og på den måde kan du både spare plads, samtidig med at du også sparer penge ved ikke både at skulle købe en støvsuger og en gulvvasker. 

Mere om Conga 1099 Connected

Detaljer

 • Dækningsområde: Ubegrænset arbejdsområde
 • Arbejdstid: 160 minutters brugstid
 • Funktioner: Kører selv tilbage til opladestationen, når batteriet er ved at være tomt
 • Smart opkoblingsknap: Kan styres via app
 • Funktioner: Kan både støvsuge og vaske gulv. 

Denne model er rigtig velegnet til den helt almindelige husholdning, og den vil derfor være en rigtig god model for mange danske husstande. Her får du en robot gulvvasker med en god sugeevne, som både kan klare gulvtæpper og hundehår. Du kan vælge mellem tre forskellige rengøringsniveauer, og samtidig kan du også planlægge et rengøringsskema eller styre sugeevnen direkte via en app, den er forbundet med. 

Den kan også styres via stemmen med Google Assistent og Amazon Alexa, men det er også muligt at styre den via en simpel fjernbetjening. Derudover er den udstyret med en smart teknologi, som sikrer, at den ikke støder ind i dine møbler, vægge og lignende. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Opsummering: De 3 bedste gulvvasker

Se hele tabellen

Se 10 tidligere anmeldte produkter

Xiaimo Robotstøvsuger Roborock S5 Max White

Conga 3290 Titanium

Zaco V5sPro

iRobot Braava 390T

Xiaomi Roborock Mi S50

Ecovacs Deebot OZMO 950

iRobot Braava Jet 240

Ecovacs Deebot OZMO Slim10

ViRobi Slim

Xiaomi Roborock S5 (S50)

FAQ

Hvilken gulvvasker robot er den bedste?
En robot gulvvasker er en god løsning for dig, der ønsker at spare en masse tid i hverdagen. En af de bedste robot gulvvaskere på markedet er iRobot Braava m6 gulvvaskeren. Modellen har en fornuftig pris, samtidig med, at den leverer effektiv og funktionel rengøring hver dag.
Hvordan vælger jeg en robot gulvvasker?
Du tror det måske ikke, men det kan faktisk være en fin ide at gøre dig nogle forskellige overvejelser, inden du køber en robot gulvvasker. Det er eksempelvis vigtigt at overveje, hvor lang tid robot gulvvaskeren kan køre på blot en enkelt opladning. Nogle tager længere tid end andre.
Er en robot gulvvasker det værd at købe?
Har du en travl hverdag, hvor gulvvask og støvsugning ikke er øverst på din liste? Så er en robot gulvvasker med sikkerhed det værd for dig at købe. En robot gulvvasker skal blot tilkobles i dit hjem, og herefter kan du trygt lade den klare arbejdet for dig.
Hvor længe holder en robot gulvvasker?
Robot gulvvaskeren har en lang levetid, hvis den behandles og vedligeholdes godt. Den generelle batterilevetid under gulvvask er cirka 150 til 200 minutter ad gangen. Det betyder altså, at en robot gulvvasker er enormt smart og effektiv. Robot gulvvaskeren kan gøre din hverdag meget lettere.

Testkilder

Til at udarbejde denne oversigt, over hvordan en række forskellige robot gulvvaskere har klaret sig i forskellige tests, har vi anvendt en række forskellige testkilder. 

Amerikanske kilder

USA er et stort og meget omfattende land, og der bliver hver dag foretaget rigtig mange forskellige test af alverdens produkter. Derfor er det også meget naturligt, at langt størstedelen af de anvendte kilder til denne guide kommer fra USA. 

Vi har blandt andet benyttet os af den amerikanske teknologiside digitaltrends.com, som både skriver artikler, nyheder, guides samt foretager tests af en række forskellige elektroniske produkter. Det kan både være robot støvsugere, robot gulvvaskere, TV, computere, smartphones og mange andre teknologiske gadgets. 

En anden af vores amerikanske kilder er gearbest.com, som ligeledes har en hovedbeskæftigelse omkring forskellige former for gadgets og teknologi generelt. 

Gearbrain.com er også en af de kilder, vi har anvendt til at udarbejde denne oversigt. Det er ligeledes en amerikansk hjemmeside med fokus på teknologi, forskellige gadgets og teknik. De foretager blandt andet også deres egne tests, og de har blandt andet testet nogle af de robot gulvvaskere, som er med i denne oversigt. 

En anden amerikansk kilde, som er blevet anvendt til udarbejdelsen af denne guide, er pcmag.com, som er et online computer- og teknologimagasin. Her bliver der skrevet om alt, hvad der er aktuelt inden for netop computere og andre former for teknologiske gadgets. Samtidig udarbejder de også en lang række tests og guides af mange forskellige produkter, og de har blandt andet også testet nogle af de produkter, der er gennemgået her i denne testoversigt. 

Vi har også været forbi amerikanske techradar.com, som ligeledes er en international hjemmeside med fokus på teknologi. Her skrives der blandt andet om nyheder og forskellige trends inden for teknologiverdenen, ligesom der også udarbejdes tests og guides omkring en række forskellige teknologiske produkter. De har ligeledes testet nogle af de produkter, der er at finde her i denne oversigt. 

Techgearlab.com er en anden af de kilder, som vi har brugt til at udarbejde denne oversigt over forskellige robot gulvvaskere, som er blevet testet. Der er tale om en amerikansk teknologihjemmeside, der blandt andet tester og anmelder forskellige former for teknologisk udstyr og tekniske gadgets til almindelige forbrugere. En af disse test og anmeldelser har været af robot gulvvaskere, som vi har brugt til denne oversigt. 

En anden amerikansk testkilde, som vi har brugt til udarbejdelsen af denne oversigt, er techhive som beskæftiger sig med at skrive om det seneste nye inden for teknologien. Derfor har de blandt andet også testet og anmeldt en lang række af forskellige teknologiske produkter og robotprodukter som for eksempel robot gulvvaskere. 

Vi har også været forbi den amerikanske teknologiside thehomerobots.com, der har specialiseret sig i at skrive om forskellige former for robotter, som bliver brugt i hjemmet. Derfor har de naturligvis også lavet en test og en anmeldelse af en robot gulvvasker. 

Britiske kilder

Af britiske kilder er det særligt den internationale testside trustedreviews, som vi har brugt til at samle denne oversigt over forskellige tests af robot gulvvaskere. Den britiske testside er anerkendt inden for at foretage mange forskellige tests og ekspertundersøgelser, når det kommer til de nyeste elektroniske produkter til private forbrugere – og derfor har de selvfølgelig også testet forskellige robot gulvvaskere. 

Norske kilder

Vi har også anvendt en enkelt norsk kilde til vores guide, så du har de bedste forudsætninger for at vælge den helt rigtige robot gulvvasker. Det er teknologimagasinet tek.no, som vi har brugt i denne forbindelse. De skriver blandt andet både guides, nyheder og foretager tests af alt, der har noget med teknologi at gøre. Derfor har de selvfølgelig også testet en af de gulvvaskere, der er med i denne testoversigt. 

Hvorfor investere i en robot gulvvasker?

Der er mange gode grunde til at investere i en robot gulvvasker, og de er meget lig de grunde, der er til at investere i en robot støvsuger eller en robot græsslåmaskine. Robot støvsugerne og robot græsslåmaskinerne er i løbet af de sidste par år blevet meget moderne, og de er efterhånden hver mands eje. Det skyldes blandt andet, at man kan slippe for de sure og kedelige pligter ved at lade en robot overtage dem – så hvorfor ikke benytte sig af muligheden? Det er i princippet det samme, der gør sig gældende, når det kommer til en robot gulvvasker. 

Hvis du er træt af at bruge din fritid på at slå græs i haven en gang om ugen, støvsuge huset et par gange om ugen eller vaske hele gulvet fra tid til anden, så lad en robot klare opgaven for dig. Det kan også være, at du simpelthen bare ikke har tiden til det, men at du samtidig ikke ønsker at betale for, at der kommer rengøringshjælp i huset, eller at du bare ikke kan lide tanken om, at der kommer fremmede ind i dit hjem. Sidst men ikke mindst kan det også bare være, at du simpelthen har en tendens til at glemme de daglige pligter i hjemmet, fordi du har travlt med job, børnepasning, fritidsaktiviteter, madlavning og så videre. 

I løbet af de seneste år har der været en omfattende udvikling på markedet for robothjælpemidler til private forbrugere, og derfor kan man også i dag købe maskiner, der faktisk er rigtig gode, og som ikke koster alverden. Da de små robothjælpere i sin tid kom på markedet første gang, var det noget helt nyt, og det har vist sig at være nødvendigt at forbedre produkterne løbende undervejs i takt med, at ny teknologi har udviklet sig. I dag forholder det sig dog sådan, at der er blevet forsket og testet så meget på området, at du i dag sagtens kan købe en rigtig god robot støvsuger, græsslåmaskine eller gulvvasker, der dækker dine behov, og som klarer opgaven til perfektion. 

Fordele ved robot gulvvasker

Der er rigtig mange fordele ved at investere i en robot gulvvasker, men det kommer helt an på, hvorfor du ønsker at investere i maskinen, og hvor meget du forventer at komme til at bruge den. Helt overordnet set er en af de primære fordele ved robot gulvvasker dog, at du selv slipper for at bruge tid, kræfter og energi på at vaske gulvet i huset. 

Samtidig undgår du også den dårlige samvittighed, hvis du kommer til at glemme at vaske gulvet regelmæssigt, eller hvis du bare ikke kan finde tiden til det. Robotten sørger for, at det bliver gjort, og det eneste du bare skal huske er at trykke på startknappen og sørge for, at den bliver opladet, så den har batteri nok til at klare opgaven.  

En anden fordel ved at benytte en robot gulvvasker er, at den typisk faktisk er mere effektiv, end du selv ville være. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilken model du går ud og køber, og hvor effektiv den er. Nogle modeller er for eksempel så gode, at de kan komme helt ind i hjørnerne og vaske gulvet rent der. Andre modeller er så lave, at de nemt kan komme ind under møblerne, hvor du måske ikke selv vil kunne komme ind med en almindelig gulvmoppe. Skal møblerne flyttes i forbindelse med en gulvvask, vil de fleste i mange tilfælde være tilbøjelige til at lade være med at vaske gulvet under møblerne i stedet for at flytte dem. 

Det er for besværligt og tidskrævende for mange, når man tænker på, at man samtidig ikke kan se resultatet, fordi møblerne dækker for gulvet. Omvendt har det bare en utrolig stor betydning for indeklimaet og luften i huset, at der er rent alle steder, også under møblerne, og derfor kan du altså med stor fordel vælge at investere i en robot gulvvasker. 

Dette er dog langt fra de eneste fordele ved at investere i en robot gulvvasker. Langt de fleste af modellerne på markedet har også en indbygget støvsuger, og på den måde skal du kun ud og investere i én maskine. Det kan hurtigt gå hen og blive dyrt, hvis du både skal investere i en robot støvsuger og en robot gulvvasker, og samtidig skal du finde plads og opladersteder til to maskiner. Det slipper du for ved at vælge en gulvvasker, der samtidig også har en indbygget støvsuger. 

Vælger du en gulvvasker, der også har en indbygget støvsuger, kan du samtidig også sikre dig, at du får vasket dine gulve væsentlig oftere, end de måske ellers ville blive vasket. Det skyldes, at de netop også kan blive vasket, når de alligevel er i gang med at blive støvsuget, og du behøver ikke selv at røre en finger. 

Har du husdyr eller børn, eller kommer du selv eller din partner ofte hjem med snavs under skoene, så kan husets gulve faktisk rigtigt hurtigt blive beskidte. Det gælder også, selvom man ikke nødvendigvis kan se, at der ligger skidt og snavs på gulvene. 

Det kan nemlig lægge sig som et tyndt lag snavs på gulvet, som ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje. Til gengæld vil jeres sokker eller sutsko hurtigt blive beskidte, når I går rundt på gulvet. Derfor kan det faktisk i mange tilfælde være nødvendigt at vaske gulvet i huset ofte, end man lige umiddelbart skulle tro. Det gælder særligt om vinteren, når det regner, eller hvis man har husdyr eller børn, der har en tendens til at samle rigtigt meget skidt under skoene eller poterne. 

Hvordan vælger jeg den bedste robot gulvvasker?

Der findes et rigtigt stort udvalg af forskellige robot gulvvaskere på markedet, og det skyldes blandt andet, at det er meget populært at erstatte de klassiske rengøringsmetoder med robotter. Samtidig skyldes det også, at robothjælperne i dag er blevet meget bedre, mere effektive, og at de kan holde længere på en opladning end tidligere, men også at de er blevet væsentligt billigere, end de var til at starte med. 

Hvis du er en af de mange danskere, der overvejer at investere i en robot gulvvasker, så er der nogle ting, som du med fordel kan tage stilling til på forhånd, inden du går ud og køber en ny gulvvasker. Har du allerede en robot støvsuger eller en robot græsslåmaskine, så ved du formentlig allerede, hvilke specifikationer der er særlige vigtige at kigge nærmere på. Samtidig har du formentlig også allerede en ide om, hvor meget du er villig til at betale for din nye rengøringshjælp i huset. 

Er der tale om din første robot-investering, så er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser, inden du går ud og investerer i den første robot gulvvasker, du kan finde. Der findes nemlig rigtig mange forskellige modeller, som du kan vælge imellem, og de kan nogle forskellige ting. Derudover findes de også i mange forskellige prisklasser, og det er ikke nødvendigvis sikkert, at den billigste er god nok til dine behov, ligesom det heller ikke er sikkert, at den dyreste model er den bedste for dig. 

Hvordan vælger du så den bedste robot gulvvasker? Det gør du kort og godt ved at gøre dig nogle konkrete overvejelser omkring de funktioner, den nye gulvvasker skal have, men gør dig også fra start af nogle overvejelser omkring, hvor meget du er villig til at betale. 

Ved at starte med at sætte en maksimal pris som du er villig til at betale, starter du allerede her med at udelukke nogle modeller, som du måske alligevel ikke har råd til. I stedet for kan du bruge din tid på at læse om de forskellige modeller, som du rent faktisk har råd til, og som der i sidste ende er en chance for, at du køber. Når det så er sagt, kan det altid være en god ide at finde en lidt dyrere model end dit budget tillader for at se, hvor meget mere du kan få for lidt ekstra penge. På den måde kan du også hurtigt finde ud af, om det er noget, som du har lyst til at ofre flere penge på, eller om du faktisk kan finde en billigere model, som kan det samme. 

Nogle af de ting der er vigtige at overveje er: 

 • Er det vigtigt, at gulvvaskeren har en indbygget støvsuger eller evt. også en fejekost?
 • Har du mange tæpper i boligen?
 • Har du høje dørtærskler?
 • Har du mange møbler stående på gulvet?
 • Skal du kunne styre gulvvaskeren via en app?
 • Hvor stort et areal skal gulvvaskeren kunne rengøre?
 • Hvor lang brugstid skal gulvvaskeren kunne klare?
 • Hvor lang tid skal opladningen tage?
 • Har du husdyr, der fælder?
 • Hvor meget må den larme?
 • Vil du have en gulvvasker, der selv kan finde tilbage til sin ladestation?
 • Hvor meget er du alt i alt villig til at betale for din nye gulvvasker?

Gulvvasker med indbygget støvsuger

Flere af modellerne har også en indbygget støvsuger, og nogle af dem har endda også en indbygget fejekost. En af fordelene ved at vælge en model med en indbygget støvsuger og/eller fejekost er, at du her får en alt i en løsning, og du slipper dermed for at investere i de andre maskiner og finde plads til dem i hjemmet. Hvis du hellere vil gøre vaske gulv og støvsuge på samme tid manuelt, så kan du gå ind og læse om vores Kärcher gulvvaskere

Tæpper i boligen

Har du mange tæpper i din bolig, er det også noget, som du bør tage højde for, når du skal ud og investere i en robot gulvvasker. Der er nogle modeller, der er bedre til at genkendte tæpperne og køre over dem i stedet for at vaske dem, fordi gulvvaskeren tror, at det er et gulv. Det vil du naturligvis helst undgå. Alternativet er, at du selv skal fjerne gulvtæpperne, inden du sætter gulvvaskeren i gang. 

Høje dørtærskler

Har du døre mellem de rum eller værelser, der skal have vasket gulv, kan det være en rigtig god ide at vælge en model, der nemt kan køre over dørtærsklerne. Ellers er alternativet, at du selv skal løfte gulvvaskeren over dørtærsklerne hver gang, den skal ind i et andet rum eller værelse. 

Møbler på gulvet

Hvis du har mange møbler på gulvet, det kunne for eksempel være kommoder, reoler, skænke og lignende, så kan det være en god ide at måle, hvor meget luft der er mellem gulvet og den nederste del af møblet. I så fald kan du med stor fordel vælge en gulvvasker, der er mindre end denne afstand, så den nemt og ubesværet selv kan køre ind under møblerne og vaske gulvet der. 

Mulighed for styring via app

Flere af modellerne kan styres via en app, men her skal du være opmærksom på, om der er tale om en app, som du kan downloade til lige netop din smartphone. Samtidig kan det også være en god ide, at du tænker over, om det er et reelt behov du har, og om det eventuelt er noget, som du er villig til at betale ekstra for. Ved du allerede på forhånd, at det ikke er en funktion, som du kommer til at benytte dig af, så kan du med fordel i stedet for vælge en anden model, der enten er billigere, eller som har nogle andre funktioner, som du i højere grad vil benytte dig af. 

Hvor mange kvadratmeter gulv skal vaskes?

Noget af det vigtigste i forhold til at købe en robot gulvvasker er at finde ud af, hvor mange kvadratmeter gulv den skal kunne vaske. Har du allerede en robot støvsuger eller en robot græsslåmaskine, så kender du formentlig allerede til nødvendigheden af at vælge en model, der kan dække det areal, du har brug for. 

Vælger du en model, der kun kan dække et mindre gulvareal end det, du har behov for, kan det give dig nogle store udfordringer. For eksempel kan du være nødt til at få vasket gulvene i intervaller, og du kan derfor ikke få gjort hele gulvarealet rent på samme tid. Samtidig bliver du også selv nødt til at flytte rundt på gulvvaskeren, og så begynder fordelene ved ”robot”-delen at forsvinde. 

Hvor lang tid skal gulvvaskeren kunne arbejde?

Det er også vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvor lang tid det er nødvendigt, at dit robot gulvvasker skal kunne arbejde mellem opladningerne. Vælger du en model, der både kan støvsuge og vaske gulvet, vil den som regel have en længere brugstid ved støvsugningen end ved gulvvask. 

Hvor lang tid skal opladningen tage?

Der er meget stor forskel mellem de forskellige modeller på, hvor lang tid de er om at lade op. Det kommer blandt andet an på, hvor kraftfuld og effektiv modellen er, og hvor stort et areal den skal kunne dække. Hvor lang tid opladningen tager har en indflydelse på, hvor meget strøm du skal bruge på en opladning, og hvor lang tid der går, før den er klar til brug igen. 

Husdyr der fælder

Nogle gulvvaskere er bedre til at vaske gulve, hvor der ligger hår på gulvene end andre. Har du dyr, særligt hvis du har hund eller kat, så kan det være en rigtig god ide at vælge en robot gulvvasker, der kan vaske gulvet på trods af hårene på gulvet. 

Støjniveau

Ligesom med støvsugere og robotplæneklippere er der stor forskel på, hvor meget en robot gulvvasker larmer, når den er i brug. Langt de fleste foretrækker en støjsvag model, men her bør du være opmærksom på, at de fleste modeller faktisk larmer mindre end helt almindelige støvsugere.

Ladestation

Nogle robot gulvvaskere har en ladestation, som de selv er intelligente nok til at kunne finde tilbage til, når de er ved at løbe tør for batteri. Det kan være en rigtig stor fordel for dig, der kan have en tendens til at glemme at lade gulvvaskeren op. Vælger du en model, der selv kører tilbage til sin ladestation, kan du være sikker på, at den altid er klar, når du skal bruge den. 

Hvor meget vil du betale?

I sidste ende handler det i bund og grund om, hvor meget du er villig til at betale for din nye robot gulvvasker. Overordnet set gælder det, at jo mere du betaler, desto bedre og mere effektiv en gulvvasker får du også for pengene. Dette kan du dog ikke regne 100 % med, og derfor kan det være nødvendigt at lave noget research for at se, hvor langt pengene egentlig rækker. 

Hvordan bruger jeg en robot gulvvasker?

Hvis du er i tvivl om, hvordan du egentlig bruger en robot gulvvasker, så kan du med fordel læse nedenstående råd. Hvordan du helt konkret skal anvende din gulvvasker afhænger af, hvilke gulve der skal vaskes, men overordnet set anbefales det, at du starter med at støvsuge gulvet, så du får fjernet al støv, skidt og snavs, der måtte ligge på gulvet. 

Herefter sætter du din gulvvasker til at vaske gulvet ud fra, hvordan dit konkrete gulv skal vaskes. Det kan du læse mere om i næste afsnit.

Til sidst skal gulvet tørres grundigt af med en klud, så overskydende fugt og vand tørres væk, og så du samtidig også kan fjerne det sidste snavs, der måtte være tilbage på gulvet. 

Hvordan skal jeg vaske mit gulv?

Når du skal have vasket dine gulve, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad det helt konkret er for et gulv, du skal vaske. Der er nemlig forskel mellem de forskellige gulvtyper på, hvordan det skal vaskes. 

Vask af trægulv

Uanset om du skal vaske et behandlet eller et ubehandlet trægulv, er det en god ide at anvende både vand og sæbespåner. Her kan du med fordel blande en deciliter sæbespåner med fem liter vand, hvorefter du skal sørge for at blande det godt sammen. 

Har du et oliebehandlet trægulv, skal du være opmærksom på, at du i så fald i stedet for bør anvende specialsæbe til vasken. 

Vask af linoleumsgulv

Til vask af et linoleumsgulv bør du anvende sæbespåner og vand. Brug omkring en halv deciliter sæbespåner til fem liter vand. En gang imellem kan du også anvende et universalrengøringsmiddel, men det må ikke have en pH-værdi, der er højere end 9, da det ellers kan skade gulvet. 

Vask af laminatgulv

Skal du vaske et laminatgulv, bør du anvende brun sæbe og vand, men du kan også anvende et universalrengøringsmiddel, hvis du foretrækker det. Bruger du brun sæbe, skal du blande en liter sammen med fem liter vand. 

Vask af betongulv

Et betongulv bør vaskes med en blanding af sæbespåner og vand. Brug en deciliter sæbespåner til fem liter vand. En gang imellem kan det dog også være en god ide at benytte sig af et universalrengøringsmiddel frem for sæbespåner. 

Vask af klinker og fliser

Fliser og klinker vaskes bedst med vand og brun sæbe. Brug omkring 0,5 liter brun flydende sæbe til fem liter vand. Du kan eventuelt også anvende sæbespåner, hvis det er det, du har. 

Gode råd til køb af en robot gulvvasker

Et køb af en robot gulvvasker er en af de dyrere investeringer til husholdningen derhjemme, især hvis du vælger en af de dyrere modeller. Derfor kan det godt betale sig at lave en grundig research, inden du beslutter dig for, hvilken model du skal købe. Finder du den rigtige model, der passer til din bolig og dine specifikke rengøringsbehov, får du til gengæld en rigtig god robot gulvvasker, der helt sikkert vil være alle pengene værd. 

En robot gulvvasker kan nemlig spare dig for rigtig meget tid, besvær og dårlig samvittighed, og du kan dermed bruge din fritid på nogle andre ting, som du hellere vil. Samtidig kan du også få nogle meget renere gulve, end du måske selv ville komme frem til ved en traditionel gulvvask. Det skyldes både, at mange af modellerne kan komme ind under dine møbler, ligesom de også kan komme helt ind i hjørnerne. 

Vælger du en model, der kan styres via app, så er der ved mange af modellerne en værdifuld funktion, du med stor fordel kan benytte dig af. Her kan du nemlig selv gå ind og lægge en plan for, hvornår robotten skal køre, og du slipper på den måde også for selv at huske på, at det er ved at være tid til at støvsuge eller vaske gulvet. 

For at finde den bedste robot gulvvasker til lige netop dine behov er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad dit konkrete behov egentlig er, og hvilke funktioner og specifikationer de forskellige modeller har. Når du har fundet en robot gulvvasker, du kunne være interesseret i at købe, kan det være en god ide at gå ind og se, om du kan finde nogle brugeranmeldelser af modellen. Nogle gange er resultaterne anderledes ved længere tids brug end dem, der kommer frem, når et ekspertpanel tester en model en enkelt gang.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte

Testberichte er med hovedsæde i Berlin Tysklands største test- og forbrugerside. Hver dag arbejder teamet dedikeret på at sammenligne allerede udførte tests og foretage sine egne, så den almene forbruger kan få bedst mulige vilkår for køb.

Testberichte har lavet en liste over robotstøvsugere. Zaco V5sPro er med på listen. Den klarer sig flot i forskellige uafhængige tests, men også er en favorit hos forbrugerne. Det fremhæves, at støvsugeren er god selv på tæpper, har lang batterilevetid og generelt har en god sugeevne. Støvbeholderen er dog lidt for lille ifølge anmeldelsen.

Du kan se hele anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon startede for over to årtier siden og er i dag verdens største handelsplads. På siden kan du både købe ting fra hele verden, men siden tilbyder også deres kunder at give feedback med stjerner ud af 5 og kommentarer.

Zaco V5sPro får en samlet vurdering på siden med 4,3 ud af 5 mulige stjerner, mens Ecovacs Deebot OZMO 950 ligger lige over med 4,4 ud af 5 stjerner. Anmeldelserne bliver løbende opdateret, som flere forbrugere skriver deres mening og erfaring om produktet og bedømmer med stjerner.

Du kan se anmeldelserne af Zaco V5sPro her
Du kan se anmeldelserne af Ecovacs Deebot OZMO 950 her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme