En kuffert er dit vigtigste redskab på rejsen, da den skal beskytte dine dyrebare ejendele mens du er på farten. Den skal ikke kun være robust, men også nem at håndtere og så let som muligt. Sidstnævnte er især vigtigt hvis du flyver meget, da flyselskaberne sætter grænser for hvor mange kilo du må medbringe uden merpris. Af samme grund er kabinekufferter blevet populære, da næsten alle flyselskaber tillader 5-8 kilo gratis bagage i kabinen.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater, og bringer i denne artikel en oversigt over de 8 bedste rejsekufferter og kabinekufferter lige nu.

Herunder er vores top 3 over de kufferter, som vi vurderer at være bedst lige nu:

Epic HDX Hexacore – testvindende kuffert til fornuftig pris


Epic-HDX-Hexacore-Kuffert
Billig testvinder. Epic HDX Hexacore klarer sig godt i Tænks og Råd & Röns kuffert test, hvor den får den bedste bedømmelse. Den fås i 3 størrelser og koster fra under 1.000 kroner på nettet.

Set til: 899,00

Køb hos RejseGear

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Allt Om Resor

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Der er ingen grund til at bruge tusindvis af kroner på en dyr kuffert, som blot skal sørge for at tøj og toiletartikler kommer helskindet frem. Det ses ud fra testresultaterne hos Tænk og Råd & Rön, hvor den billige Epic HDX Hexacore kuffert bliver bedst i test med en højere samlet bedømmelse end flere kufferter fra blandt andet Samsonite. Kufferten er lavet i et robust design med en hård udvendig skal af plastik og et smart indvendigt pakkesystem, der gør det let at organisere dine personlige ejendele. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ønsker en god kombination mellem pris og kvalitet.

Om: HDX Hexacore er lavet af svenske Epic, der har et stort sortiment af tasker, kufferter, computertasker og lignende. Der er fokus på enkelt skandinavisk design udvendigt og smarte funktioner indvendigt. Det enkle design skal ifølge producenten gøre det nemt at udnytte pladsen i kufferten, samtidig med at de indvendige opbevaringsrum gør det muligt at adskille ejendelene og organisere dem. Dette er især smart hvis du er på rundrejse og hurtigt skal kunne pakke ind og ud.

Udvendigt er kufferten lavet af polycarbonat, som er et hårdt og stødsikkert materiale. Der er indbygget en lås på siden af kuffertens eneste rum, som gør det muligt at fastgøre lynlåsene. Dette er blandt andet nyttigt når du skal ud at flyve, da lynlåsene kan blive revet op på transportbåndet eller ved af- og pålæsning på flyet.

Der er 4 drejbare hjul under denne rejsekuffert og et håndtag med udtræk, som gør det muligt at transportere kufferten i flere positioner.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 64x46x24 eller 73x54x28 cm.
 • Vægt: 2,6, 3,4 eller 4 kg.
 • Kapacitet: 37, 69 eller 98 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
899,00 kr. 0,00 kr. 899,00 kr. Til butik »

Titan Xenon – robust rejsekuffert med god plads


Titan-Xenon-Kuffert
Bedst i test. Titan Xenon klarer sig rigtig godt hos Testfakta og Allt Om Resor, hvor den får testens højeste bedømmelse for et fejlfrit resultat. Den fås billigt på nettet og i 3 størrelser.

Set til: 1.599,00

Køb hos RejseGear

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Allt Om Resor

Derfor anbefaler vi denne kuffertTitan Xenon er, ifølge testpanelet hos Testfakta og Allt Om Resor, en fejlfri kuffert uden skavanker. Den får topkarakter for at være den mest robuste kuffert i testen, hvilket især er vigtigt på lange flyrejser. Udvendigt er kufferten designet med en hård skal af plastik der tåler stød, slag og vandstænk, samt et indbygget teleskophåndtag når du skal trække kufferten. Indvendigt er kufferten fornuftigt delt op, og det bliver således nemt at organisere dine ejendele i de smarte opbevaringsrum. Alt i alt en rigtig god og robust kuffert til dig der rejser langt og sætter pris på orden.

Om: Xenon kufferten er et resultat af tysk design, som sælges i mere end 30 forskellige lande. Tyske Titan har specialiseret sig i at designe rejsekufferter, og ifølge testpanelerne klarer de opgaven godt.

Indvendigt har kufferten flere forskellige opbevaringsrum, som gør det nemt og enkelt at holde styr på dine ejendele. Dette er især nyttigt på rundrejser eller kortere ture, hvor det er nødvendigt at organisere dine ejendele i kufferten, så du altid kan få fat i en ren bluse, tandbørsten eller en oplader. Kufferten er opdelt således at der er et stort åbent rum i den ene side, hvor du kan have dit tøj liggende. Det holdes så på plads med en fleksibel X-formet rem, så det ikke ligger og rutsjer rundt. I den anden side finder du 2 rum bag lynlås, hvor du blandt andet kan opbevare toiletartikler, rejsebøger, opladere og andre fornødenheder.

Udvendigt er Xenon kufferten lavet af en polycarbonat skal, som tåler både slag og vandstænk. Der er 4 hjul monteret i bunden, og de kan alle dreje 360 grader. Under transport kan lynlåsene fæstnes i låsesystemet på siden, så kufferten ikke kan åbnes ved et uheld eller af fremmede.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x38x20, 67x46x28 eller 74x53x31 cm.
 • Vægt: 2,4, 3,1 eller 3,8 kg.
 • Kapacitet: 38, 66 eller 104 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »

American Tourister Bon Air – robust kuffert med god pladsudnyttelse


Topscorer med god indretning. American Tourister Bon Air er meget velegnet til flyrejser. Den klarer sig godt i test og kan både købes som kabinekuffert og større rejsekuffert.

Set til: 1.099,00

Køb hos RejseGear

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i flere farver.

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne kuffert: American Tourister Bon Air er en flot kuffert, som fås i flere farver. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får en god samlet bedømmelse. Udvendigt er den lavet af polypropylen, som er et hårdført og slagfast materiale. Indvendigt er pladsen udnyttet optimalt, og det er således nemt at få plads til både tøj og andre personlige ejendele. Kufferten har desuden 4 hjul og et håndtag der kan låses i flere højder. Du kan således nemt trille afsted med kufferten i lufthavnen, uden at blive træt i armen. Alt i alt en rigtig god kombination af pris og egenskaber.

Om: American Tourister er oprindeligt grundlagt i USA i 1933, men har siden 1993 været ejet af Samsonite. Tilsammen udgør de to mærker en stor del af det samlede marked for kufferter, hvor Bon Air ifølge producenten er deres mest populære hardcase kuffert.

Mens Samsonite har sit primære fokus på den forretningsrejsende, er American Tourister rettet mod turister. Det ses også på deres store sortiment af rygsække og Disney-kufferter, som appellerer til børn og unge.

Den hårde Bon Air-kuffert har en ydre skal af polypropylen, som er et let plastikmateriale med god slagfasthed. Alle seriens modeller har 4 hjul og et håndtag, der kan låses i to højder. Derudover har de også allesammen TSA-lås, mens de to store modeller har håndtag i siden for nemmere løft.

Da det er en hardcase kuffert, er der ingen udvendige rum. Indvendigt er der et par elastiske remme i den ene side, som holder tøjet på plads. I den anden side er der lynlåsrum og lommer, hvori du kan opbevare mere tøj eller andre personlige ejendele.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 66x46x25,5 eller 75×54,5×29 cm.
 • Vægt: 2,5, 3,5 eller 4,2 kg.
 • Kapacitet: 31,5, 57,5 eller 91 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Epic DiscoveryAIR – god begynderkuffert til fornuftig pris


Godt køb. Hos Smartson er denne kuffert blevet testet og vurderet til at være et rigtig godt køb. Den fås fra under 600 kroner på nettet.

Set til: 649,00

Køb hos RejseGear

Type: Frit valg mellem kabinekuffert og/eller større rejsekufferter (3 forskellige størrelser). Fås i sort.

 • Topscorer – Smartson

Derfor anbefaler vi denne kuffert: Selvom Epic DiscoveryAIR var testens billigste model, klarede den sig alligevel rigtig godt. Den anbefales således som “bedste budgetvalg” af Smartson, hvor den placeres over flere dyrere modeller. Kufferten er således et rigtig godt valg for dig der er førstegangsrejsende, og som bare gerne vil have en god rejsekuffert til en fornuftig pris.

Om: Epic DiscoveryAIR hører til blandt de billigere kufferter, hvor designet og indretningen er holdt simpelt og rent. Alle kufferter har en TSA-lås som myndighederne i USA kan låse op uden problemer, hvilket er nyttigt hvis du rejser den vej. Den har desuden en udvendig lomme, som blandt andet kan bruges til opbevaring af rejsedokumenter. Dette kan især være nyttigt i den lille model, da denne kan medbringes i kabinen.

Kufferten har to hjul i den ene side, hvilket kun gør det muligt at trække kufferten bag sig. Den fås dog også i en udgave med 4 hjul, men den er en smule dyrere.

Udvendigt er kufferten lavet af et nylonmateriale, som er med til at bringe vægten ned. Den har desuden beskyttelse på alle udsatte kanter. Indvendigt er kufferten delt op i en stor nedre del og en mindre øvre del, som i den mellemstore og store model kan udvides hvis der bliver behov for ekstra plads. Der er både remme i toppen og i bunden, samt net der kan anvendes hvis pladsen i kufferten skal deles op.

Specifikationer:

 • Størrelser: 50x40x20, 65x44x29 eller 75x49x33 cm.
 • Vægt: 2,3, 3,2 eller 3,8 kg.
 • Kapacitet: 38, 55 eller 86 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »

Samsonite Firelite – rummelig letvægter med god indretning


Samsonite-Firelite-Kuffert
Bedst i test. Samsonite Firelite får den højeste karakter i kuffert test hos Allt Om Resor. Den roses for at være robust og i en meget høj kvalitet, hvilket er perfekt til dig der ofte er på farten.

Set til: 1.959,30

Køb hos CarrieAlong

Type: Rejsekuffert. Fås i flere forskellige størrelser, som kan ses hos forhandleren. Fås i flere farver.

 • Testvinder – Allt Om Resor

Derfor anbefaler vi denne kuffertDer er ingen vej uden om Samsonite, hvis du vil have en luksuriøs rejsekuffert i et let design. Denne kuffert vejer kun 2,6 kilo, og med en kapacitet på hele 73 liter er den en rigtig letvægter. Den bliver testvinder hos Allt Om Resor, som roser den for at være robust og i en høj kvalitet. Indretningen er holdt i et klassisk todelt design, hvor den ene side har en fleksibel X-formet rem til tøjet og den anden side har lynlåsåbning. På den måde bliver det let for dig at organisere dine ejendele, så de altid er indenfor rækkevidde. En fordel ved Firelite kufferten er også, at det integrerede teleskophåndtag er lavet i enkeltrør, som fylder mindre indvendigt. Alt i alt en rigtig god kuffert til dig der ofte er på farten.

Om: Firelite er en let kuffert fra amerikanske Samsonite, der har eksisteret i mere end 100 år. Der er fokus på kufferter til den travle forretningsrejsende, hvor kravene til kuffertens design og indretning er høje. Det giver dig også nogle fordele som ferierejsende, især hvis du skal til fjerne destinationer hvor kufferten må forventes at blive behandlet hårdere end normalt.

Samsonite Firelite er en let kuffert med en udvendig skal af hårdt Curv-materiale, som består af polypropylen. En af de største fordele ved dette materiale er den høje slidstyrke og lave massefylde, som gør det muligt at lave en let og meget stødsikker kuffert. Af samme årsag giver Samsonite 10 års garanti på deres kufferter.

Firelite kufferten har et teleskophåndtag og 4 drejbare hjul, der gør det muligt at transportere kufferten i flere positioner. Den er opdelt indvendigt i 2 store rum, hvor det ene rum er til tøj og det andet til toiletartikler og andre fornødenheder. En lille indvendig lomme gør det muligt at opbevare vigtige rejsepapirer og andre ting, som du gerne vil have hurtig adgang til under hele rejsen.

Kufferten fås med en 3-cifret kombinationslås, som sikrer kufferten mod at blive åbnet uden din accept.

Specifikationer:

 • Størrelser: 69x47x29, 75x52x31 eller 80x55x32 cm.
 • Vægt: 2,6, 2,9 eller 3,2 kg.
 • Kapacitet: 77, 93 eller 124 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.959,30 kr. 0,00 kr. 1.959,30 kr. Til butik »

Rimowa Salsa – luksuriøs testvinder til forretningsrejsen


Rimowa-Salsa-Kuffert
Bedst i test. Rimowa Salsa bliver testvinder hos Aftonbladet, da den er robust og nem at håndtere. En rigtig luksuskuffert til dig der ofte er på farten.

Set til: 2.796,00

Køb hos CarrieAlong

Type: Rejsekuffert. Fås også i mindre størrelser til kabinen, som kan fremsøges hos forhandleren. Fås i flere farver.

 • Testvinder – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi denne kuffertRimowa er for mange mennesker ensbetydende med det bedste af det bedste. Og det er da heller ikke helt forkert, hvis man kigger på testresultaterne. Rimowa Salsa klarer sig så godt hos Aftonbladet at den bliver testvinder, og det eneste negative der kunne findes ved denne kuffert er prisen. Rimowa Salsa udmærker sig blandt andet ved at være nem at håndtere og meget robust. På trods af dette er kufferten faktisk meget let, og derfor anbefaler vi den til dig der rejser meget og har brug for en god, let og robust kuffert.

Om: Rimowa er en tysk kuffertproducent med speciale i slagfaste aluminiums- og polycarbonat modeller til både kabine og som indchecket bagage. Navnet er en sammentrækning af grundlæggerens fulde navn, Richard Morszeck Warenzeichen, og siden begyndelsen i 1937 har designet været ikonisk for den tyske producent.

Rimowa Salsa er en let kuffert i flere forskellige farvet. Air-modellen, som vi har valgt at fremhæve, har desuden et teleskophåndtag i integreret enkeltrør, hvilket sparer på pladsen. Den udvendige skal er slagfast og lavet i polycarbonat med de klassiske lodrette riller, og indvendigt er kufferten delt op i 2 opbevaringsrum med lynlåslukning.

Der er monteret 4 drejbare hjul i bunden af kufferten samt lås på siden, som gør det muligt at sikre kufferten mod at blive åbnet uden din accept.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 67x45x25 eller 78x52x27 cm.
 • Vægt: 1,9, 3,2 eller 3,8 kg.
 • Kapacitet: 33, 65 eller 91 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.796,00 kr. 0,00 kr. 2.796,00 kr. Til butik »

Delsey Vavin Securite – topscorende kabinekuffert i tætsluttende design


Delsey-Vavin-Securite-Kuffert
Tætsluttende topscorer. Delsey Vavin Securite brillerer hos Tænk og Råd & Rön på det tætsluttende design, som klarer regnvejrstesten bedst ud af alle modeller.

Set til: 1.520,00

Køb hos CarrieAlong

Type: Kabinekuffert. Fås også i store størrelser, som kan fremsøges hos forhandleren. Fås i flere farver.

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne kuffertDelsey Vavin Securite kendetegnes på dens smarte lukkesystem, som består af 2 kliklåse. De er ikke så nemme at bryde op som lynlåse, og giver samtidig kufferten et eksklusivt look. Det konkluderes desuden at denne kuffert er den bedste til at holde vand ude, og derfor anbefales den i særdeleshed til dig der ofte rejser i område med stor risiko for kraftige regnbyger, eller som bare gerne vil have en kuffert med et ekstra tætsluttende lukkesystem.

Om: Vavin Securite laves af franske Delsey, som har været på markedet i mere end 70 år. Af samme grund har kufferten et moderigtigt og eksklusivt udseende, og du kan vælge imellem flere forskellige farver. Kufferten har et lukkesystem bestående af 2 kliklåse, som du nemt kan klikke op og i. Det betyder at du er fri for lynlåse, og at kufferten kan lukkes helt tæt grundet en forstærket ramme.

Udvendigt er kufferten lavet af slidstærk polycarbonat og et lukkesystem i metal. Der er monteret 4 drejehjul i bunden, og det integrerede teleskophåndtag kan trækkes ud og skubbes ind efter behov.

Indvendigt er denne rejse- og kabinekuffert indrettet med fleksible X-remme i begge sider, som gør det nemt at organisere og fastholde dine ejendele under rejsen. Der er også et lille indvendigt rum med lynlås, hvori du kan opbevare vigtige fornødenheder som rejsepapirer og andre ting.

Specifikationer:

 • Størrelser: 55x40x20, 66,5×46,5×25 eller 77x53x28 cm.
 • Vægt: 3,5, 4,3 eller 5,6 kg.
 • Kapacitet: 40, 70,3 eller 105,4 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.520,00 kr. 0,00 kr. 1.520,00 kr. Til butik »

Samsonite B-Lite 3 – lille og let kabinekuffert til korte rejser


Samsonite-B-Lite-3-Kuffert
Topscorende letvægter. Samsonite B-Lite 3 er velegnet til dig der ofte er på farten i kortere tid ad gangen, og så klarer den sig godt i test hos Tænk og Råd & Rön.

Set til: 1.279,20

Køb hos CarrieAlong

Type: Kabinekuffert. Fås også i store størrelser, som kan fremsøges hos forhandleren. Fås i flere farver.

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne kuffertB-Lite 3 er den perfekte kuffert til dig der typisk rejser et par dage ad gangen, og derfor ikke har stort pladsbehov. Den er let og velegnet som kabinekuffert, men fås også i større modeller til indchecket bagage. B-Lite 3 klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og så er den lavet i slidstærkt nylon med beskyttelse langs alle kanter, hvilket sikrer en god holdbarhed. Alt i alt en rigtig god og handy kuffert, der er godkendt til medbringelse i kabinen hos mange forskellige flyselskaber.

Om: Samsonite B-Lite 3 er en billig kuffert når man tager mærket i betragtning, og så er den holdt i et let og traditionelt design. Udvendigt er der således blød nylon med opbevaringsrum, forstærket kantbeskyttelse og et integreret teleskophåndtag, mens der indvendigt er et stort rum med X-formet fleksibel sele og et lille rum bag lynlås.

Kufferten er velegnet til brug som kabinekuffert, men fås også i større modeller der kan medtages som indchecket bagage. Der er monteret 4 drejbare hjul i bunden, og lynlåsene kan låses på siden, så du forebygger adgang til kuffertens indhold uden din accept. Der er desuden håndtag i top og på siden.

B-Lite 3 fås i mange forskellige størrelser, og vi anbefaler at du tager et kig på dem alle hos forhandleren.

Specifikationer:

 • Størrelser: Fra 55x40x20 cm.
 • Vægt: Fra 2,2 kg.
 • Kapacitet: Fra 36,5 liter
 • TSA-lås: Ja
 • Farver: Mange forskellige – se hos forhandleren
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.279,20 kr. 0,00 kr. 1.279,20 kr. Til butik »

Hvilken kuffert skal du vælge?

Når du leder efter en ny kuffert til din forestående rejse, så er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvilke forskellige typer der findes.

En af de vigtigste forskelle er de udvendige materialer. Kufferter kan have en hård skal af plast eller aluminium, eller de kan have en blød “skal”, der typisk består af slidstærk nylon. Alle materialerne er sådan set udmærkede, men der er fordele og ulemper ved alle slags:

Kufferter i aluminium/hård plast:

+ Dine ejendele er godt beskyttet
+ Kufferten har ingen syninger der kan gå op
+ Bedre sikring mod hærværk

– Bliver hurtigt ridset
– Dyr i indkøb

Kufferter i nylon/bløde tekstiler:

+ Let design
+ Slidstærk

– Tåler ikke skarpe genstande
– Skrøbelige ejendele er ikke beskyttet

En kuffert i aluminium eller hård plast er altid at foretrække, hvis du er bekymret for om dine ejendele går i stykker undervejs. Den holder nemlig formen selvom du ikke fylder kufferten helt op, og den hårde udvendige skal sørger for at beskytte det der ligger indeni.

En kuffert i nylon er at foretrække hvis du blot skal på ferie, og derfor primært har pakket tøj og andre hårdføre genstande i din kuffert. Den bliver nemlig ikke så hurtigt ridset udenpå, og når du er på ferie skal du sandsynligvis ikke rejse så meget rundt med kufferten.

Husk låsen, hvis du skal til USA

De fleste kufferter har idag monteret en lås, men det er ikke alle der er godkendt af TSA (Transportation Security Administration). Hvis låsen ikke er TSA-godkendt, bliver tolderne i USA nødt til at bryde din kuffert op hvis de har en begrundet mistanke om at din kuffert indeholder mistænkelige varer. Er låsen derimod TSA-godkendt, hvilket den er i de fleste tilfælde, så har de amerikanske toldmyndigheder en universalnøgle som de kan åbne kufferten med.

Ifølge loven skal din lås være TSA-godkendt ved indrejse i USA, og alle kufferter i denne artikel har indbygget TSA-lås.

Kabinekuffertens vægt og størrelse – hvad er tilladt?

En normal kabinekuffert måler ikke mere end 55 x 40 x 20 centimeter, og så skal den helst veje så lidt som muligt. Det er nemlig begrænset hvor meget du må bringe med dig op i flyet, og enkelte flyselskaber går så meget op i dette at din håndbagage bliver indvejet ved check-in.

Undersøg altid reglerne i dit flyselskab

En kabinekuffert måler som standard ca. 55 x 40 x 20 centimeter, men det er ikke ensbetydende med at den er tilladt hos alle flyselskaber og på alle afgange. Du bør derfor selv undersøge hvad der er tilladt inden afrejse, så du ikke kommer til at medbringe en kuffert der er for stor til kabinen.

På alle flyselskabers hjemmeside er det tydeligt angivet, hvor stor kabinekufferten må være, og hvor mange kilo du må medbringe i håndbagagen.

Det er altid dit eget ansvar at undersøge reglerne hos de enkelte flyselskaber, og du bør aldrig stole blindt på producentens oplysninger – der kan nemlig være sket ændringer i reglerne siden kufferterne kom på markedet, og det er helt op til flyselskaberne hvad de tillader og hvad de ikke gør.

Testkilder

For at finde de bedste kufferter, har vi undersøgt testresultater fra Danmark og udland.

Allt Om Resor (9. februar 2016)

Expressens rejsesektion, Allt Om Resor, har i februar 2016 testet 8 hårde rejsekufferter. De er alle blevet afprøvet på inden- og udenrigsrejser i og fra Sverige, og så er de blevet transporteret over forskellige overflader, for at se hvordan hjulene og håndtaget er at bruge.

Kufferterne er blevet bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Anvendelse
 • Kvalitet
 • Vægt
 • Design
 • Sikkerhed

I testen klarer Samsonite Firelite sig rigtig godt, og får den højeste samlede bedømmelse. Det er en dyr men også robust kuffert, som er velegnet til forretningsrejsende og andre, der ofte er på farten. Den er godt indrettet og nem at gøre ren, og den vurderes at være pengene værd. Titan Xenon Deluxe klarer sig også godt, og bliver topscorer med en god samlet bedømmelse.

Råd & Rön (22. januar 2016)

Hos svenske Råd & Rön konkluderes det, alle 10 kufferter er robuste og lette at rulle, men at der er stor forskel på hvor vandafvisende de enkelte modeller er.

I testen er kufferterne blevet vurderet ud fra følgende hovedkriterier:

 • Ergonomi 50 %
 • Holdbarhed 50 %

Epic HDX Hexacore klarer sig så godt at den bliver bedst i test som den eneste kuffert, men Samsonite B-Lite 3 får en tilsvarende bedømmelse og kommer tæt på testvinderen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (november 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2015 testet 10 forskellige kabinekufferter, hvoraf enkelte modeller dog er for store til at måtte tages med ombord hos 12 af de mest populære flyselskaber.

Kufferterne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Holdbarhed

Under de ovennævnte kriterier er en række underkriterier, som kufferterne er blevet bedømt udfra. Blandt andet skal kufferten være nem at manøvrere med og komfortabel i brug, og så skal den være robust og stærk nok til at kunne modstå almindelige strabadser under en rejse.

I testen klarer Epic HDX Hexacore sig rigtig godt, og bliver som eneste kuffert bedst i test.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Aftonbladet (12. juni 2015)

Svenske Aftonbladet har deres Plus-sektion testet 6 kufferter med hård udvendig skal. Testen er foretaget af WiseGuide, og alle kufferterne er i mellemstor størrelse, som er den mest almindelige størrelse for skandinaviske turister.

I testen er kufferterne blevet testet og vurderet ud fra deres egenskaber ved rulning på ujævne overflader, indvendige detaljer og den generelle holdbarhed og slidstyrke. Alle modellerne er blevet pakket med cirka 15 kilo bagage, hvorefter de er blevet taget ud på simulerede udflugter og rejser.

De overordnede kriterier i denne test er følgende:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Håndtering

Den dyre Rimowa Salsa kuffert ender med at klare sig bedst, og bliver således testvinder. Den får ros for at rulle smidigt og være komfortabel i brug. På den negative side er den en smule dyr. Cavalet Boston anbefales desuden som et godt køb, grundet et overvejende godt testresultat og en fornuftig pris.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Allt Om Resor (6. april 2014)

I april 2014 testede Expressens rejsesektion, Allt Om Resor, 6 forskellige kufferter i hårdt design. Den praktiske test er foretaget i samarbejde med WiseGuide, og alle modellerne er blevet pakket med cirka 10 kilo for at gøre testen så realistisk som muligt.

Kufferterne er blevet kørt rundt på forskellige underlag for at undersøge manøvredygtigheden, og så er holdbarheden også blevet undersøgt.

I testen indgår følgende hovedkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Holdbarhed
 • Manøvrering
 • Håndtering
 • Indretning

Titan Xenon kalrer sig bedst, og anbefales af redaktionen. Den får testens højeste bedømmelse og roses blandt andet for en rigtig god indretning, Den er nem at manøvrere med og robust udenpå.

Testfakta (12. april 2013)

Svenske Testfakta har i april 2013 testet 7 forskellige kufferter. I testen skuffer flere kufferter ved at de går i stykker under testen, hvor det især er hjulene og hjørnerne, der har det svært under prøvelserne. Enkelte modeller klarer sig dog også rigtig godt.

I testen er der lagt vægt på følgende hovedkriterier:

 • Håndtagets holdbarhed 20 %
 • Hjulenes holdbarhed 40 %
 • Fald/stød holdbarhed 40 %

Som det ses på kriterierne, er der udelukkende tale om en holdbarhedstest, og her klarer Titan Xenon sig rigtig godt med højeste bedømmelse på alle tre kriterier. Den bliver således bedst i test. Samsonite Firelite følger lige efter, da den også klarer sig godt.

Smartson (2. januar 2012)

I denne test, som senest er opdateret i januar 2012, indgår 8 kufferter i vidt forskellige prisklasser.

Testen er af ældre dato, men de fleste af kufferterne er stadig på markedet. Derfor er den stadig aktuel, og giver et godt fingerpeg om hvilke modeller der stadig er bedst.

Alle kufferterne er udvalgt af et testpanel hos Smartson, som har udvalgt en række mellemstore modeller på mellem 50 og 70 liter. Modellerne skal derfor indcheckes inden afgang. Kufferterne er blevet testet såvel indendørs som udendørs på forskellige overflader, og de har været forsøgt pakket med både tøj og andre personlige ejendele for at simulere hvordan de fungerer på en rejse.

I testen er kufferterne bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Kapacitet
 • Kvalitet
 • Design
 • Funktioner
 • Pris

Testvinderen er Samsonite Cubelite, som får 21 ud af 25 point. Det er desuden testens næstdyreste kuffert. På andenpladsen er testens dyreste kuffert, Rimowa Salsa Deluxe. Endelig finder vi på 4. pladsen Epic Discovery, som nu hedder DiscoveryAIR. Denne anbefales som bedste budgetvalg.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Hej Thomas
  Jeg læste din anmeldelse og var rigtig glad for flere af dine punkter, specialt TSA-låsen, det vidste jeg slet ikke.
  Men jeg tænke om der evt. kommer en lignende anmeldelse af kufferter for 2017?

  • Thomas Svar

   Hej Siri

   Tak for din kommentar. Ja, TSA-låsen er nyttig at have på kufferten hvis du ønsker at have den med til USA.

   I forhold til artiklen, så er de anbefalede kufferter stadig gode. Det kan godt være at artiklen bliver opdateret med nye produkter, men det bliver først når der kommer nye testresultater som er relevante for kufferter solgt på det danske marked. Det er muligt at det bliver til foråret, hvor rejseaktiviteten generelt øges.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar