Foråret står for døren, og lige om lidt vælter det op af jorden med blomster og alskens ukrudt, ligesom træer og buske springer ud og vokser sig større. For haveejere betyder det op med ærmerne og på med havehandskerne. Er du træt af at bruge din sommer på at køre til og fra genbrugsstationen? Og er du kommet frem til den erkendelse, at en kompostkværn vil gøre livet lettere for dig, så læs med her. Vi har gransket markedet og kommer her med en guide, som på overskuelig vis sørger for, at du er godt klædt på, når du skal ud og investere i en kompostkværn. Vores guide bygger på grundig research, og du vil både kunne finde testvindere, bedst til prisen og meget mere. God læselyst!

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

AL-KO Easy Crush LH 2800 – Støjsvag kompostkværn

Vores anbefaling


AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800Testresultater: Kompostkværnen fra AL-KO er blevet meget positivt anmeldt i Gør Det Selv’s test af kompostkværne: 

Derudover kårer TV2 FRI’s gartner Anja Barfoed kompostkværnen til at være den bedste til prisen. Maskinen vinder over en kompostkværn fra BOSCH og en anden fra Park. Årsagen til kåringen var særligt AL-KO’s gode kværneegenskaber.

 

 

 

Om AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800” 

Kompostkværne kan enten være udstyret med valse eller knive. Hvis en kompostkværn er udstyret med knive, vil dit haveaffald blive til meget fint flis. Det sker, fordi maskinen arbejder ved mange omdrejninger, og du vil derfor også opleve, at den støjer en hel del. Når maskinen derimod har valse, arbejder den ved lavere omdrejninger, og du får dermed grovere flis retur, når du fylder den med grene og kviste. Den grove flis er ideel at ligge som for eksempel bunddække i bede. Maskinen fra AL-KO er udstyret med valse, hvilket betyder, at du får en støjsvag maskine og grov flis. Kompostkværnen har et kraftigt snittesystem og kan kværne kviste og grene på op til 42 mm, hvilket gør havearbejdet noget nemmere for dig.

Udvalgte specifikationer:

 • Testvinder
 • Grov flis ideel til underdække i blomsterbede
 • Kraftigt snittesystem
 • Støjsvag
 • God til prisen

Einhell GC-KS 2540 2500W – Tranportabel kompostkværn

Bedst til prisen


Einhell GC-KS 2540 kompostkværn 2500WTestresultater: Særligt i Tyskland bliver denne maskine anbefalet. Blandt andet kåres den som bedst til prisen af test-vergleiche.com på grund af dens gode pris og nemme anvendelighed. Hvis du leder efter et godt kompostkværn tilbud, er dette en god kandidat for dig.

 

Om Einhell CC-KS 2540 kompostkværn 2500 W”

Er du en af dem, der elsker at bevæge dig rundt i din have, og som ikke vil lade dig binde til en enkelt arbejdsstation, hvor kompostkværnen står placeret? Så læs lige med her. Denne Einhell-model er nemlig yderst handy. Med en vægt på kun 11,2 kg og gode transporthjul er den nem at tage med sig rundt i haven. Modsat de andre kompostkværne i denne testgennemgang, som alle har en opsamlingsboks, er Einhell-kværnen udstyret med en kompostopsamlingspose, som er nem at tømme for indhold. 

Nu tænker du måske, at denne lille kompostkværn kun kan tage blade og de blødeste kviste? Men her skal du ikke lade dig narre af kompostkværnens størrelse. Denne maskine er med sine 2400 Watt faktisk en kraftfuld maskine, som kan kværne grene på op til 40 mm. Maskinen er altså både nem at transportere rundt i haven og yderst effektiv. 

Udvalgte specifikationer:

 • Nem at transportere rundt i haven
 • Opsamlingspose
 • Vejer 11,2 kg
 • 2400 Watt motor
 • kan kværne grene op til 40 mm

Eliet Maestro Country 6,5 HK XR950 – Kompostkværn med kraftig motor 

Bedste Premium valg


Set til: 14.575,00Eliet Maestro Country kompostkværn 6,5 HK XR950

Køb hos Frishop

Om Eliet Maestro Country kompostkværn 6,5 HK XR950”

Er du vild med gadgets? Her kommer en af kategoriens tunge drenge. Faktisk både i ordets egentlige forstand og i overført betydning. Denne maskine vejer ikke mindre end 63 kilo og måler 138cm x 65cm x 140cm. Det er altså både testens største og tungeste maskine. Kompostkværnen ligger i den dyre ende, og det er der en forklaring på. Mærket Eliet er kendt for dets gode kvalitet, og du går derfor ikke galt i byen med denne – hvis du altså har et behov, den dækker. Maskinen er med dens motor på 6,5 hk kraftfuld og effektiv. Den kværner derfor cirka 1,4 m3 haveaffald i timen. Er du ejer af en lille have med få træer og buske, vil denne maskine måske være i overkanten. Har du derimod en stor have med mange træer og buske, eller skal du forvandle et vildt område til en græsplæne, så vil kompostkværnen fra Eliet være perfekt.

Kompostkværnen er handy, da den har en stor indføringsåbning, hvor man nemt kan komme grene og kviste ned i. Desuden behøver du ikke tømme opsamlingsboksen hele tiden, da den med sine rummelige 80 liter kan indeholde meget.

Udvalgte specifikationer:

 • Rummelig opsamlingsboks på 80 liter
 • Kraftig motor på 6,5 hk
 • Stor indføringsåbning

BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC – bedst i udenlandske test


BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC

Testresultater: Rigtig god kompostkværn. Den passer til alt fra grove kviste til grene,” lyder en kundeanmeldelse på test.de. Og netop den tyske side test.de har kåret den til markedets bedste. Den svenske pendant test.se anbefaler også denne kompostkværn.

 

Om Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 TC”

Hvis du synes, at BOSCH-kompostkværnen ovenfor lyder som en god maskine, får du her dens storebror. Den kan alt det maskinen ovenfor kan – og lidt til. I modsætning til valsesystemet, som ”lillebror” kører med, har denne et innovativt Turbine-Cut-system med en motoreffekt på 2500 Watt. Det betyder blandt andet, at den kan kværne op til 230 kilo haveaffald i timen – hvilket er en hel del! Maskinen har en skærekapacitet på op til 45 mm og en opsamlingsboks på 53 liter. Vi har altså her at gøre med en kraftfuld maskine, der er perfekt, hvis du har en masse groft haveaffald eller en stor have.

Kompostkværnens sikkerhed er i top, da kværnen kun kan køre, når opsamlingsboksen sidder, hvor den skal. Desuden er skæreværket afskærmet, så ingen kommer til skade ved brug af maskinen.

Sidst, men ikke mindst skal det nævnes, at der med denne maskine virkelig er tænkt over at mindske støjniveauet. Derfor er kompostkværnen designet med en lav støjemission, som sikrer støjsvag drift og glade naboer.

Udvalgte specifikationer:

 • Motorydelse på 2500 W
 • Yderst støjsvag
 • Aftagelig tragt
 • Skærekapacitet på 45 mm
 • Turbine-Cut-System, der kan kværne op til 230 kilo affald i timen

Makita kompostkværn 2500W UD2500 – en brugervenlig maskine


Makita kompostkværn 2500W UD2500

Om Makita kompostkværn 2500W UD2500”

Med denne kompostkværn får du en nem maskine, som alle vil kunne håndtere. Er du ny i haven, eller vil du bare gerne have en maskine, som altid fungerer, som den skal, er dette et godt bud.

 

Kompostkværnen fra Makita har en stor og praktisk opsamlingsboks på 67 liter, hvilket gør den ideel, hvis du har en stor have, eller hvis du gerne vil undgå at tømme den hele tiden. 

Maskinen er med sine 2500 W meget kraftfuld og yderst effektiv. Har du en have med mange grene og træer vil den være optimal, da maskinen kan kværne grene med en tykkelse på op til 45 mm. Maskinen har valser, hvilket betyder, at den ikke støjer helt så meget, hvilket du selv og dine naboer med sikkerhed vil sætte pris på. På denne maskine er der også tænkt over sikkerheden, da den har en termisk sikkerhedsafbryder, som slukker maskinen i tilfælde af, at den bliver for varm.

Udvalgte specifikationer:

 • motorydelse på 2500 W
 • kan kværne grene på 45 mm
 • Maskinen har valser og er dermed støjsvag
 • Sikkerhedsafbryder

Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D – effektive maskine


Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D

Om BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 D”

Denne kompostkværn er yderst effektiv. Den har en motoreffekt på 2500 watt, en skærehastighed på 41 omdrejninger i minuttet, og så klipper den helt op til 175 kilo grenaffald i timen. Maskinen er ikke bange for en grov gren og klipper gerne grene, som er helt op til 40 mm. Kompostkværnen vejer 31,3 kg, er robust og meget nem at anvende. Opsamlingsboksen er 53 liter, så der er god plads til haveaffaldet. Du kan tage maskinens tragt af og er dermed meget nem at fylde med haveaffald. På samme måde er det ikke noget problem at fjerne en gren, hvis den sætter sig fast. Den aftagelige tragt gør det nemt at komme til.

 

Der er desuden tænkt ekstra sikkerhed ind i maskinen fra BOSCH, så du behøver ikke frygte for fingre og andre lemmer. Maskinen har en sikkerhedsfunktion, som sørger for, at kompostkværnen kun virker, når opsamlingsboksen er rigtig sat på.

Sidst, men ikke mindst er det værd at nævne, at maskinen – i forhold til mange andre maskiner – fylder meget lidt, når den ikke er i brug. Den kan klappes sammen, så den passer ind i reolsystemet i garagen eller skuret.

Udvalgte specifikationer

 • En motorydelse på 2500 W
 • Kan kværne grene på 40 mm
 • Har en opsamlingsboks på 53 liter
 • Fylder meget lidt, når den er sammenklappet

Stiga Bio Master 2200 – med udskiftelige knive


Stiga Bio Master 2200

Testresultater: En køber udtaler, at maskinen er rigtig god til prisen, nem at bruge, og den fylder ikke noget.” 

 

 

Om Stiga Bio Master 2200”

Denne lille gul og sorte kompostkværn er udstyret med knive i stedet for valse. Knivene kan vendes og udskiftes, så oplever du, at knivene bliver sløve, behøver du altså ikke anskaffe dig en ny maskine, men blot et par nye knive. At maskinen har knivskær gør, at den producerer meget fint flis. Erhverver du dig denne maskine, behøver du altså ikke at køre en tur på genbrugsstationen, da du sagtens kan bruge flisen rundt om i din have. Maskinen er ikke så stor og har et smalt design, men har alligevel plads til cirka 50 liter i opsamlingsboksen. Forbrugere på nettet fortæller, at maskinen særligt er velegnet til blade og bløde kviste, men derimod kan have sværere ved grove grene. Maskinen kan derfor anbefales til mindre haver, hvor haveaffaldet mest af alt består af bløde grene, hækafklip med mere.

Maskinen har en meget lav vægt, og da den oven i købet er udstyret med praktiske transporthjul, er den nem at tage med rundt i haven. 

Udvalgte specifikationer:

 • lav pris
 • Sikrer fin flis
 • Udskiftelige knive
 • Lille, handy og let maskine

Black + Decker  2800W kompostkværn – tjek på sikkerheden


Black + Decker 2800W kompostkværn

Om Black + Decker  2800W kompostkværn”

Denne Black + Decker-kompostkværn er med sine 2800 Watt en robust og effektiv maskine. Den kan skære kviste og grene på op til 45 mm, og så har den en opsamlingsboks på 45 liter. Med denne maskine går man som husejer altså ikke helt galt i byen – specielt ikke, hvis man er lidt fummelfingret. Der er nemlig virkelig tænkt på sikkerheden. Som ved flere af de andre kompostkværne, kan du kun fjerne dens opsamlingsboks, hvis du har slukket maskinen. Men i denne maskine er der tænkt lidt videre med hensyn til sikkerheden. Hvis maskinen bliver udsat for overbelastning, slukker den for eksempel automatisk, og du slipper dermed for blokering. Så der er altså ingen grund til at frygte for fingrene.

Selvom maskinen er udstyret med knive, er det en relativt stille kompostkværn, vi her har med at gøre – klar til mange timers arbejde i haven.

Udvalgte specifikationer:

 • kraftfuld 2800 Watt motor 
 • opsamlingsboks på 45 liter
 • kan kværne grene op til 45 mm
 • Tjek på sikkerheden
 • Ikke støjgenerende

Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn – testens letteste og hurtigste


Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn

Om Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn”

Vi bevæger os nu fra testens tungeste kompostkværn til en af testens letteste. Som det ligger i navnet Bosch Rapid, har vi her en maskine, der er hurtig, let, handy og kraftfuld. Maskinen vejer blot 11,5 kg og er derfor ekstremt nem at skubbe rundt i haven på de monterede hjul. Kompostkværnen er udstyret med laserskårne knive, som er meget skarpe, og dens evne til at skære er derfor helt i top. Leder du efter en lille, men effektiv maskine, er dette et godt bud, da den har omkring 7 gange så høj skærekapacitet som mange af de andre kompostkværne på markedet.

 

Som erfaren haveejer, der har været i kontakt med en kompostkværn før, ved du, hvor vigtig tragten på en kompostkværn er. For det skal være nemt at proppe haveaffaldet ned i maskinen, ellers går det fra at være en fornøjelse til at blive en sur tjans, der skal overstås. Selvom Bosch Rapid-modellen er lille, har man virkelig tænkt over, hvordan man alligevel laver en tragt, der kan rumme de grove grene og kviste. Modellen er udstyret med en innovativ tragt, der gør det nemt at komme af med haveaffaldet.

Udvalgte specifikationer

 • Maskinen vejer kun 11,5 kg
 • 7 gange så høj skærekapacitet som andre kompostkværne
 • innovativ tragt
 • hurtig og kraftfuld

Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø 45 mm grene 2800 W – effektiv og god til prisen


Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn

Om Wolf Garten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø”

Har du en bunke haveaffald, der ligger og venter på dig ude i haven? Så er det måske nu, du skal have fat i en kompostkværn. Med den røde og gule kompostkværn fra Wolf Garten har du mulighed for at følge med i processen, mens den kværner. Opsamlingsboksen er nemlig gennemsigtig, så du nemt kan se, når den er fyldt op. På den måde risikerer du ikke en overopfyldning. Kompostkværnen kører med en 2800 watts motor, hvilket betyder, at det er en effektiv maskine, som gør det muligt at kværne grene, som er op til 45 mm i diameter.

 

I denne kompostkværn har man tænkt over, at beskytte motoren godt, og så er den lydsvag i forhold til mange af de andre modeller. Erhverver du dig denne maskine, kan du roligt gå foråret i møde.

Udvalgte specifikationer:

 • gennemsigtig opsamlingsboks
 • 2800 watt
 • kan kværne grene på op til 45 mm.

ALKO Duotec TCS 2500 kompostkværn – effektiv med to indføringstragte


ALKO Duotec TCS 2500 kompostkværn

Testresultater: Denne maskine har scoret 4 ud af 5 stjerner på mange tyske forbrugersider og får blandt andre kommentarer som denne med på vejen: Kraftig, robust chopper med flot metalhus og hele to påfyldningshalse som fint hakker grove grene.”

 

 

Om ALKO Duotec TCS 2500 kompostkværn”

Når du kigger på kompostkværnen fra ALKO, vil du med det samme se, at maskinen adskiller sig fra de andre. Den har nemlig to indføringstragte: Den ene, som er placeret bagerst, er til blødt materiale såsom blade, kviste og hækafklip, og den anden er til grove kviste og grene på op til 45 mm. Særligt sidstnævnte tragt er stor, så du nemt kan proppe grene derned. Der er altså virkelig tænkt over, hvordan du får det bedst mulige ud af maskinen, så du får mest muligt ud af din tid i haven, og dit haveaffald bliver kværnet hurtigt og effektivt.

Knivkompostkværnen har en 2500 Watts motor, hvilket gør den egnet til at kværne træ. Kompostkværnen har ingen opsamlingsboks, men har til gengæld en bred udkasterkanal, som forhindrer tilstopning. 

Maskinen vejer 51 kg, men er udstyret med to gode hjul og et bredt chassis, så den er nem at anvende og flytte rundt til de steder i haven, hvor dine bede trænger til en omgang flis.

Udvalgte specifikationer:

 • to indføringstragte
 • bred udkasterkanal
 • kan kværne op til 45 mm
 • 2500 watts motor

Eliet Neo kompostkværn – med gennemsigtigt knivhus


Eliet Neo kompostkværn

Testresultater: Kompostkværnen fra Eliet Neo vinder den svenske pendant til Tænk, test.se’s bedst i test-pris. Det gør den, fordi maskinen er tung, solid og pålidelig og på grund af dens rummelige opsamler.

 

Om “Eliet Neo kompostkværn”

Vi har her at gøre med endnu en kompostkværn fra Eliet, som er kendte for deres kvalitet. Men denne maskine adskiller sig fra de andre, da den er markedets første, der har et gennemsigtigt knivhus. Det betyder, at du kan stå og følge med, når knivene kværner haveaffaldet. Måske en sjov feature, der kan lokke selv børnene med ud i haven og i gang med havearbejdet?

Med en elmotor på 3500 watt er maskinen robust, så du kan roligt kaste dig over havens grove grene og andet haveaffald. Den har en opsamlingsboks på 50 liter, hvilket betyder, du ikke skal tømme den i tide og utide. Med denne maskine er du med andre ord godt klædt på til foråret – ja og faktisk også vinteren. Den er nemlig nem at opbevare, da du kan justere maskinens hals, så den fylder mindre i skuret.

Udvalgte specifikationer:

 • Den første på markedet med gennemsigtigt knivhus
 • 3500 watts motor
 • nem at opbevare

Ryobi RSH2545B 2500 W – god til prisen


Ryobi RSH2545B 2500 W

Testresultater: En forbruger udtaler, at kompostkværnen er billig og meget anvendelig i en lille have.”

 

 

 

Om Ryobi RSH2545B 2500 W”

Har du en lille, men frodig have, så kunne det måske godt være interessant for dig at læse med her. Med en motor på 2500 watt får du her fra Ryobi en effektiv maskine, der kan spise grene på op til 40 mm. Og den kan bare spise løs. Kompostkværnen har nemlig en opsamlingsboks, som kan indeholde 50 liter. Maskinen har desuden to hjul, hvilket betyder, at du ikke behøver at blive på den samme arbejdsstation, men nemt kan tage den med rundt i haven. Derudover har Ryobi virkelig tænkt på sikkerheden med denne kompostkværn. Maskinen er bygget op omkring en metalramme, som gør, at kompostkværnen står stabilt på jorden, når den er i brug. Der er derfor ingen grund til at være utryg. 

Måske er du nået frem til, at en kompostkværn vil være super smart at have, men alligevel holder dig tilbage på grund af pladsmangel? På dette område vinder denne kompostkværn point. Maskinen er nemlig designet sådan, at man kan skille den fra hinanden, når man ikke skal bruge den mere. Det betyder, at du nemt henover vinteren kan opbevare den i kælderen eller skuret. Når foråret kommer, og du igen skal bruge den, kan du lynhurtigt samle den, så den er klar til at kværne nye grene og kviste.

Udvalgte specifikationer:

 • kan skilles ad, og opbevares derfor nemt
 • effektiv 2500 watt maskine
 • sikkerheden i top
 • kan kværne grene op til 40 mm

Stiga Bio Silent 2500 – god til prisen


Stiga Bio Silent 2500

Testresultater: Maskinen klarer sig gennemsnitligt i udenlandske test. I en hollandsk test får den denne kommentar med på vejen: Kompostkværnen gør sit arbejde godt og trækker grenene automatisk ind, kun de tyndere og friske kviste hænger nogle gange for skærevalsen.”

 

Om Stiga Bio Silent 2500”

Så er vi nået til testens sidste kompostkværn. Står du og mangler groft flis til din have? Så kan du med fordel kigge nærmere på maskinen fra Stiga, som er udstyret med 8 tands knivvalse, og derfor producerer noget fint flis. Med en motor på 2500 watt, et grenindtag på 40 mm og en opsamlingsboks på 60 liter er dette en rigtig god maskine, som vil kunne opfylde de fleste haveejeres krav. Har du været i haven og samlet en bunke sammen af grene fra træer, buske og hæk, vil denne maskine klare mosten og forvandle dit haveaffald til flis. Sætter noget af haveaffaldet sig fast, kan du nemt bruge bakkefunktionen, som får det til at løsne sig. Herefter starter du blot maskinen igen.

Måske det er denne model, der skal hjælpe dig med havearbejdet hen over sommeren?

Udvalgte specifikationer:

 • opsamlingsboks på 60 liter
 • 2500 watts motor
 • 8 tands knivvalse

Vi har nu gennemgået markedets kompostkværne og præsenteret dig for de bedste af slagsen. Nu er det op til dig at beslutte, om du skal bruge sommeren i bilen på vej til genbrugsstationen, eller om du skal stå i din have og nyde dagens havearbejde, mens du kværner haveaffald til flis til din kompost eller dit staudebed. Der findes masser af kompostkværne på markedet, og vi håber, at denne test har gjort dig lidt klogere på udvalget. Er du stadig lidt forvirret, kan du finde nogle generelle råd herunder.

Fordele ved at købe en kompostkværn

Der findes masser af fordele ved at anskaffe sig en kompostkværn. Det er særligt en rigtig god løsning for dig, der elsker at klippe, grave og luge i haven, eller dig, som har en stor have eller en have fyldt med grove grene og buske, og dermed får en masse haveaffald henover foråret og sommeren. Er du et rigtigt havemenneske, ved du sikkert allerede, at en dag efter en god omgang havearbejde ofte ender på genbrugsstationen, hvor du skal aflevere dit haveaffald. Det er en tidskrævende proces at køre frem og tilbage – ofte er det ikke nok at køre én tur – og du skal bakse rundt med en trailer stoppet med grene og kviste. Desuden har du sikkert oplevet at skulle holde i kø sammen med alle de andre haveejere, der ligesom dig bruger lørdag på at ordne haven. 

Anskaffer du dig en kompostkværn, kan du undgå alt det stress og jag. I stedet for at forlade hus og hjem kan du blive hjemme i haven sammen med din familie, og mens maskinen kværner dit haveaffald til flis, kan du nyde resultatet af en god og effektiv dag i haven. Prikken over i’et er, at flisen er nemmere at nedbryde i naturen end de store grene er, så strøer du det ud i haven, eller laver du en kompost, vil flisen blive nedbrudt i din egen have. Dermed er cirklen fuldendt. 

Hvad så nu? Så mange kompostkværne, men hvilken skal jeg vælge?

Vi har nu gennemgået de maskiner, som klarer sig bedst på markedet. Det er klart, at det er op til dig at vurdere, hvad dit behov er. Skal du for eksempel have en med valser eller knive? Her skal du overveje, hvor meget støj, maskinen må lave, og hvor fint haveaffaldet skal kværnes. Det er desuden værd at overveje, hvad dit behov er: har du en stor have fyldt med vildtvoksende træer, som din kompostkværn skal kunne spise? Eller skal du nærmere bruge kværnen til sammenfejede blade og kviste? Det er vigtigt at slå fast, at der ikke findes én kompostkværn, der er den bedste på markedet. Det afhænger simpelthen af dit behov. Hvad der er den rigtige løsning for dig, er ikke nødvendigvis den rette for din nabo. Tag udgangspunkt i denne testgennemgang, når du kaster dig over markedet.

Skal jeg vælge en kompostkværn med valse eller knive?

Der findes overordnet set to forskellige slags kompostkværne på markedet, og her må vi rette blikket mod skæringssystemet. Når du putter haveaffald såsom grene, kviste, hækafklip og blade i din kompostkværn, bliver det kværnet af enten valse eller knive. Der er fordele og ulemper ved begge, som vi her vil kigge nærmere på.

Valse

Vælger du en kompostkværn med valse, vælger du også den mest anvendte. Valse er en funktion, hvor to tandhjul arbejder mod hinanden. Når du kommer haveaffald deri, bliver det altså mast i tandhjulene. Denne metode er god for den videre komposteringsproces, da det faktisk er med til at igangsætte komposteringen. Kompostkværne med valse er gode til det grove arbejde, og så er den forholdsvist lydsvag i forhold til kompostkværne med et skæringssystem af knive. 

Man siger, at haveaffaldet har nemmere ved at sidde fast i en kompostkværn med valser. Derudover vil du opleve, at den ikke kan kværne flis, som er så fint, at det kan bruges som dækning i bede i haven.

Knive

Kompostkværne med knive er oftest noget billigere end med valse. I stedet for tandhjul sidder der en eller flere knive, der findeler haveaffaldet. Knivene er også årsag til, at maskinen kan lave noget fint flis, som du kan bruge i dine bede. Du vil opleve, at kompostkværne med knive ofte er lidt langsommere end med valse, og så skal du huske, at knivene skal skiftes i ny og næ.

Du skal være opmærksom på, at jo billigere en kompostkværn med knive du køber, jo mere vil den larme. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvor meget du skal bruge den, og hvor tæt du bor på dine naboer, inden du køber den. Lige gyldigt hvad, skal du sørge for at bruge høreværn, så det ikke går ud over din hørelse.  

Hvad er vigtigt, når du vælger en kompostkværn?

Vi ved, kompostkværn-markedet kan være en jungle at finde rundt i. Specielt, hvis man lige et trådt ind på markedet og skal erhverve sig sin første maskine. For så har man jo ikke noget at sammenligne med. Måske kan det oven i købet være svært at definere, hvilket forbrug maskinen skal dække. Vi har samlet de vigtigste ting, som kan være gode at have for øje, når du står i en butik eller sidder på nettet og leder efter din første kompostkværn:

 • Sørg altid for, at maskinens motor er god. Jo højere Watt, jo mere effektiv er den til at kværne dit haveaffald.
 • Tag et kig ud i din have, og spørg dig selv, hvor groft det haveaffald er, som du skal bruge kompostkværnen til. Skal den kunne tage helt grove og tykke grene, eller har du i højere grad brug for en, der kan tage blade og kviste. Det har nemlig stor betydning for, hvilken kværn du skal vælge. 
 • Undersøg størrelsen på opsamleren – altså hvor stor skal beholderen, der samler affaldet, være. Her kan det være en god idé at tænke over, hvor stor din have er, og hvor ofte du vil tømme den.
 • Tænk over, hvor mange penge du vil bruge på en kompostkværn. Som du nok har forstået ud fra ovenstående gennemgang, findes maskinerne i mange variationer og prisklasser. Men en god tommelfingerregel er, at jo billigere maskinen er, jo mere larmer den – så overvej også, hvad dine naboer vil sige til den…
 • Tænk over dit forbrug og behov, og køb en kompostkværn, der matcher dette. Gør dig selv en tjeneste, og brug lidt tid på at sætte dig ind i markedet, så du ikke vælger forkert og bliver skuffet over kvaliteten. Pas ligeledes på med at købe en for dyr model, hvis dit behov i virkeligheden peger på en simpel, lidt billigere løsning. 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Test.de

Test.de er også kendt af mange særligt tyskere som Stiftung Warentest. Siden bringer test af produkter og servicer, og de præsenterer mere end 25.000 årligt. De prioriterer neutralitet og benytter videnskabelige metoder til at teste produkter og servicer i forskellige uafhængige institutter.

På test.de er det muligt at finde en grundig test af 21 forskellige kompostkværne. Testsiden har opkøbt modellerne i 2019, og derefter testet og vurderet dem ud fra følgende parametre:

 • Hakning: 40%
 • Håndtering: 25%
 • Holdbarhed og forarbejdning: 20% 
 • Sikkerhed: 5%
 • Sundhed og miljø: 10%

En af de kompostkværne, som er blevet testet, er BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC. Den tyske testside har ovenikøbet kåret modellen til markedets bedste. 

Testen er udført den: 31. juli 2019
Du kan se testen her

Test.se

Den svenske side test.se indsamler data og tests af produkter fra seriøse magasiner, tv og onlinepublikationer. Test.de præsenterer derpå deres top 3 modeller. Sammenligning med andre tests og data bruger de også til at udnævne ultimative testvindere i alverdens produktkategorier. 

Test.se har naturligvis også samlet informationer om kompostkværne som produktkategori, og derfra har de udarbejdet en top 3. Parametrene, som modellerne er blevet testet på, inkluderer motorkraft, maksimal kapacitet for grentykkelse og andre funktioner. På listen ligger BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC-modellen, og den er tilmed kåret som bedst i test. Det er blandt andet fordi, den er så lydsvag, uden at det er gået ud over den kraftige motor. Også modellerne Stiga Bio Silent 2500 og Makita UD2500 er at finde på siden. 

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Du kan se testen her

Husplushave.dk

Husplushave.dk er stiftet i 2010 for at levere nyheder og information om alt til hus og have. Det inkluderer også information såsom guides og gode råd, så du kan foretage det helt rigtige valg for dig i forbindelse med dit næste køb.

På husplushave.dk er en artikel over nogle af deres favoritkompostkværne på markedet i 2021. De har nævnt fire forskellige modeller. En af de modeller er den kraftfulde BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC. Den bliver blandt andet rost for at være behagelig at bruge og arbejde med i længere tid. Andre modeller på listen inkluderer: AL-KO Easy Crush LH 2800, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Stiga Bio Master 2200. 

Testen er opdateret den: 18. januar 2021
Du kan se testen her

Havesektionen.dk

Havesektionen.dk er en dansk side med indhold dedikeret til haven og udstyr hertil. Havesektionen.dk gennemgår et hav af kilder for at kunne samle guides, som kan gøre dit næste haveudstyrskøb en smule nemmere.

Havesektionen.dk har blandt andet lavet en kompostkværn guide, hvor de præsenterer modeller, som de mener, er værd at overveje. AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 er en af de modeller, og den bliver beskrevet som yderst effektiv. Det er også effektiviteten, som generelt er blevet kigget på for at vurdere modellerne. Du kan også finde Einhell GC-KS 2540 kompostkværn 2500W, Bosch AXT 25 TC kompostkværn, Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn, Black + Decker 2800W kompostkværn, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Stiga kompostkværn Bio Silent 2500 i artiklen. 

Testen er udført den: 19. februar 2021
Du kan se testen her

Goerdetselv.dk

Goerdetselv.dk er Danmarks eneste gør-det-selv-magasin. De tilbyder byggevejledninger og tests. Deres tests er 100% uafhængige af producenter og andre interessenter. Det er testredaktøren selv, som udvælger de maskiner, som bliver testet, og de bliver alle testet på lige vilkår. 

Gør det selv har testet 8 udvalgte kompostkværnmaskiner, som alle ligner hinanden på overfladen, men ved at presse modellerne til sit yderste, har testredaktøren alligevel kunne finde forskelle. Kompostkværnene er blevet testet med en bred vifte af haveaffald, og de er blevet bedømt på hastighed, styrke og støj. Modeller, som klarer det godt, er blandt andet AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Einhell GC-KS 2540 kompostkværn 2500W. 

Testen er udført den: 3. oktober 2018
Du kan se testen her

FRI tester – livsstil.tv2.dk

TV2 FRI er en dansk fritids- og friluftskanal. De laver også tests, som bliver vist på kanalen, men ofte bliver de tests også delt på livsstil.tv2.dk. 

I et afsnit af FRI tester er 3 forskellige kompostkværne blevet testet og vurderet ud fra parametrene: støj, hurtighed, hvor godt maskinen kværner og hvor håndterbare modellen er. En af kompostkværn modellerne, som særligt er fremhævet, er AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800. TV2 FRI’s gartner kårer den til at være bedst til prisen. Det er blandt andet på grund af modellens gode kværneegenskaber. 

Testen er udført den: 31 marts 2015
Du kan se testen her

kieskeurig.nl

Den hollandske side kieskeurig.nl er udviklet til, at hundredvis af brugere kan efterlade deres butik- og produktanmeldelser. Siden sammenligner produkter og giver et godt overblik over mulighederne. Det kan hjælpe den næste køber med at foretage et godt valg.

Kieskeurig.nl har undersøgt kompostkværne, og du kan nemt sammenligne modellerne på den hollandske sides oversigt. Du kan hurtigt se, hvilken motor modellen har, kapaciteten og støjniveauet. Stiga Bio Silent 2500 er en af de modeller, som du kan få overblik over på kieskeurig.nl. I en af de uddybende kommentarer bliver Stiga Bio Silent 2500 rost for at gøre arbejdet godt og selv trække grene automatisk ind. 

Testen er udført den: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Læs også: Hækkeklipper test – her er de 11 bedste lige nu

Se også KOMPOSTKVÆRN – 7 ANBEFALEDE MODELLER skrevet af bedreboligliv.dk.

Læs også: Få overblik over de bedst brændekløvere på markedet


FAQ

Hvilken er den bedste elektriske flishugger?
Det er en smule svært at bestemme og vurdere, hvilken flishugger og kompostkværn der er den bedste, da alle maskiner har forskellige funktioner. Dog har kompostkværnen kaldet Easy Chrush LH2800, fra mærket AL-KO scoret rigtigt højt på listen over de 14 bedste kompostkværne på markedet. Den er støjsvag og testvinder.
Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en elektrisk makuleringsmaskine?
Når du skal finde den perfekte makuleringsmaskine og kompostkværn, skal du først og fremmest fokusere på, at den er funktionel og støjsvag. Du vil med sikkerhed blive træt af en havemaskine, der konstant slår fra og går i stykker, og som står og larmer dag ud og dag ind.
Er elektriske makuleringsmaskiner gode?
Elektriske makuleringsmaskiner kan være enormt gode og effektive, hvis du har affald, der skal minimeres og smides ud. Alt efter hvilke makuleringsmaskine du vælger, kan maskinen bruges med hyppige mellemrum uden at kræve lange afkølingsperioder. Der findes et hav af forskellige makuleringsmaskiner!
Hvor lang tid tager det for en makuleringsmaskine at køle ned?
Du kan bruge en makuleringsmaskine til makulering af mange forskellige ting. Alt efter hvor meget du makulerer, og hvor lang tid det tager, vil det tage cirka 10 til 15 minutter, før makuleringsmaskinen er afkølet og klar igen. Det bliver ikke meget lettere end med en makuleringsmaskine!

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar