Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Kompostkværn test-guide: Overblik over de 10 bedste + gode råd

Kompostkværn test-guide: Overblik over de 10 bedste + gode råd

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Forår betyder for haveejere, at ærmerne skal smøres op og havehandskerne skal på, men er du træt af at bruge tid på at køre til og fra genbrugsstationen? Så kan det være, at en kompostkværn er lige det, du mangler.

Vi har undersøgt markedet og kommer her med en guide, der bygger på grundig research, så du kan finde din næste kompostkværn.

Vores favorit kompostkværn

AL-KO Easy Crush LH 2800
Lager

AL-KO Easy Crush LH 2800

Bedst til tunge opgaver Gå til bedste pris
1.899 Kr. hos BygXtra
Læs vores anmeldelse
Lager
Stiga Bio Master 2200
Lager

Stiga Bio Master 2200

Gå til bedste pris
1.251 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager
BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC
Lager

BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC

Gå til bedste pris
3.559 Kr. hos jem & fix
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita kompostkværn 2500W UD2500
Ukendt Lager

Makita kompostkværn 2500W UD2500

Gå til bedste pris
2.750 Kr. hos Dorch & Danola A/S
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D
Lager

Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D

Gå til bedste pris
2.899 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Black + Decker  2800W kompostkværn
Lager

Black + Decker  2800W kompostkværn

Gå til bedste pris
1.970 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn
Lager

Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn

Gå til bedste pris
2.089 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø 45 mm grene 2800 W
Lager

Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø 45 mm grene 2800 W

Gå til bedste pris
2.799 Kr. hos MKnorth.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Ryobi RSH2545B 2500 W
Lager

Ryobi RSH2545B 2500 W

Gå til bedste pris
1.799 Kr. hos BygXtra
Læs vores anmeldelse
Lager
Stiga Bio Silent 2500
Lager

Stiga Bio Silent 2500

Gå til bedste pris
2.200 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Eliet Neo kompostkværn til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

15. november 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

5 ting du skal overveje, før du køber kompostkværn

 • Type af kompostkværn

  Der findes både elektriske og benzindrevne kompostkværne, hver især med fordele og ulemper. Elektriske modeller er mere fleksible, støjsvage og lette end deres benzindrevne modstykke, men har til gengæld ikke ligeså meget kraft. Elektriske kompostkværne har op til ca. 2 HK, som ikke er nok til tungere opgaver som f.eks. træstammer. Derfor er det bedst kun at smide mindre ting som blade, kviste og let affald ned i maskinen. Den primære fordel ved benzin kompostkværne er, at de kan klare tungere opgaver og samtidig arbejde hurtigere. Hvis du har en stor have, er de derfor oplagte.

 • Maksimal gren diameter

  Gren diamateren henviser til tykkelsen af de grene, som kompostkværnen kan håndtere. Hvis du har særligt tykke grene i haven, er det vigtigt at sikre dig, at din kværn kan håndtere dem. Elektriske kompostkværne er ideelle til dig, der har brug for at skære igennem materialer med en tykkelse på 30-40 mm, mens de benzindrevne modeller kan klare op til 60 mm tykkelse. Kommercielle modeller, der anvendes af skovbrugs- og tømmerindustrien, har normalt en skærediameter på 100-200 mm eller mere.

 • Funktioner

  En vigtig funktion er den type opsamlingsbeholder, kompostkværnen har. De fleste modeller har en beholder, der skal tømmes med jævne mellemrum, men der findes også modeller med pose, som kan tages af og bortskaffes, når den er fuld. En anden funktion, der skal overvejes, er, om kompostkværnen har transporthjul eller ej. Hjul kan f.eks. være nyttige, hvis du ofte har brug for at flytte maskinen rundt. Nogle kompostkværne kan også foldes for nemmere opbevaring, hvilket er praktisk, hvis du har begrænset plads. Du kan også med fordel kigge efter et vindue i skærekammeret, så du kan følge med i, hvor meget materiale, der mangler at blive kværnet. Endelig er en sikkerhedslås en god funktion, fordi det forhindrer maskinen i at blive tændt ved et uheld.

 • Pris

  Inden du overvejer dit budget, er det en god idé at fastlægge hvordan og hvor ofte, du vil bruge maskinen. Hvilke funktioner er must-haves for dine behov? Hvor kraftig skal maskinen være? En kompostkværn koster typisk mellem 1.000-5.000 kr. eller mere. De dyrere maskiner har naturligvis flere funktioner og er desuden mere holdbare, men hvis du kun har brug for at bruge maskinen en gang imellem, kan en billigere model være alt, du har brug for.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Det er altid en god idé at læse bruger- og ekspertanmeldelser for at få et bedre billede af produktet. Brugeranmeldelser kan hjælpe dig med at få en generel idé om en bestemt models fordele og ulemper og give et indblik i, hvordan maskinen fungerer i praksis. Ekspertanmeldelser giver derimod en mere dybdegående analyse af og indsigt i f.eks. ydeevnen og funktionerne. Vi har valgt både at inkludere bruger- og ekspertanmeldelser i vores guide for at hjælpe dig med din købsbeslutning.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kompostkværn

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedst til tunge opgaver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

AL-KO Easy Crush LH 2800
Støjsvag kompostkværn

 • Bedst i test hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner

Dagens bedste priser og tilbud på AL-KO Easy Crush LH 2800 :

 • Ekstra stor beholder
 • Velegnet til både træ og blad haveaffald
 • Stabilt hus med XL-hjul

 TV2 FRI’s gartner, Anja Barfoed, kårer AL-KO Easy Crush til at være den bedste til prisen. Maskinen vinder over en kompostkværn fra BOSCH og en anden fra Park, hvor den primære årsag var kværneegenskaberne.

Grunde til at købe

 • Kraftfuld og effektiv
 • God arbejdskomfort
 • Inkluderede sikkerhedslåse
 • Lydsvag drift
 • Prisbillig

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelig at samle

Mere om AL-KO Easy Crush LH 2800

Detaljer

 • Grendiameter: 42 mm
 • Kraftigt snittesystem
 • Støjsvag
 • God til prisen
 • Effekt: 2800 W
 • Vægt: 29 kg

Maskinen fra AL-KO er udstyret med valse, hvilket betyder, at du får en støjsvag maskine og grov flis ud af dit haveaffald. Kompostkværnen har et kraftigt snittesystem og kan kværne kviste og grene på op til 42 mm, hvilket gør havearbejdet noget nemmere for dig.

Bomagasinets vurdering

Når det kommer til kraftfuld og effektiv drift, er AL-KO Easy Crush LH 2800 en klar vinder. Eksperter har givet den ros, med en topkarakter på 4,5/5 stjerner fra PriceRunner og en anbefaling fra TV2 FRI’s gartner, Anja Barfoed. Vi er også glade for de medfølgende sikkerhedslåse og den støjsvage drift, som tilfører ekstra komfort. En funktion, vi også godt kan lide, er maskinens brug af en valse, som sikrer en stille drift og producerer groft flis fra dit haveaffald. Den har også et kraftigt skæresystem, der kan findele grene og kviste på op til 42 mm i diameter, hvilket gør havearbejdet meget lettere.

Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle brugere har haft udfordringer med samleprocessen. Derudover savner vi en beholder med større kapacitet.

Alt i alt anbefaler vi AL-KO Easy Crush LH 2800 som det bedste valg til tunge opgaver. Maskinens fremragende ydeevne, overkommelige pris og godkendelse fra eksperterne taler nemlig for sig selv.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Stiga Bio Master 2200
med udskiftelige knive

Dagens bedste priser og tilbud på Stiga Bio Master 2200 :

Denne lille gul og sorte kompostkværn er udstyret med knive i stedet for valse, der både kan vendes og udskiftes, så du altid får fint flis.

Grunde til at købe

 • Overbelastningsbeskyttelse
 • Stempel medfølger
 • Knive med langvarig skarphed
 • Hurtig at samle og afmontere

Grunde til at undgå

 • Kun for filialer

Mere om Stiga Bio Master 2200

Detaljer

 • Effekt: 2.200 W
 • Grendiameter: 40 mm
 • Kapacitet: 50 l
 • Vægt: 10,4 kg

Maskinen er ikke så stor og har et smalt design, men har alligevel plads til cirka 50 liter i opsamlingsboksen. Forbrugere på nettet fortæller, at maskinen særligt er velegnet til blade og bløde kviste, men derimod kan have sværere ved grove grene. Maskinen kan derfor anbefales til mindre haver, hvor haveaffaldet mest af alt består af bløde grene, hækafklip m.m.

Maskinen har en lav vægt, og da den oven i købet er udstyret med praktiske transporthjul, er den nem at tage med rundt i haven. 

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Stiga Bio Master 2200 på grund af dens udskiftelige knive. Det sikrer, at du altid får fint findelte materialer, hvilket er meget praktisk. Maskinen har også overbelastningsbeskyttelse, hvilket giver dig en ekstra sikkerhed, når du bruger den. Den leveres også med et stempel, hvilket er meget praktisk.

En af fordelene ved denne maskine er dens langtidsholdbare knive, der forbliver skarpe længe. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at skifte knivene så ofte. Derudover er den også hurtig og nem at montere og afmontere, hvilket sparer dig for tid og besvær. Det smalle design gør også, at den passer ind i mindre rum, hvilket er perfekt til haven. Opsamlingsboksen på omkring 50 liter er også tilstrækkelig til de fleste behov.

Dog har vi bemærket, at maskinen kan have problemer med tykkere grene. Dette er noget, du skal være opmærksom på, når du bruger maskinen. Men generelt set er Stiga Bio Master 2200 et godt valg på grund af dens effektive og pålidelige ydeevne – og præcis derfor vil vi anbefale den til dig med en mindre have med mindre grene.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC
bedst i udenlandske test

 • Topscorer hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner
 • 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC :

Den tyske side, test.de, har kåret BOSCH AXT 25 TC til markedets bedste, og en kunde skriver endda også: “Rigtig god kompostkværn. Den passer til alt fra grove kviste til grene,” . Også svenske test.se anbefaler kompostkværn.

Grunde til at købe

 • God også til professionelt brug
 • Kompostkværn til både bløde og hårde materialer
 • Kraftig
 • Nem at gemme væk

Grunde til at undgå

 • Kan være en smule støjende

Mere om BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC

Detaljer

 • Kapacitet: 53 l
 • Grendiameter: 45 mm
 • Effekt: 2.500 W
 • Yderst støjsvag
 • Aftagelig tragt
 • Turbine-Cut-System, der kan kværne op til 230 kilo affald i timen

Maskinen har et innovativt Turbine-Cut-system med en motoreffekt på 2.500 W, som blandt andet betyder, at den kan kværne op til 230 kg haveaffald i timen. Maskinen har en skærekapacitet på op til 45 mm og en opsamlingsboks på 53 liter. Vi har altså her at gøre med en kraftfuld maskine, der er perfekt, hvis du har en masse groft haveaffald eller en stor have.

Kompostkværnens sikkerhed er i top, da kværnen kun kan køre, når opsamlingsboksen sidder, hvor den skal. Desuden er skæreværket afskærmet, så ingen kommer til skade.

Sidst, men ikke mindst, skal det nævnes, at støjniveauet er relativt lavt, så hverken du eller naboerne generes unødvendigt.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige kompostkværne baseret på tests og brugeranmeldelser, og vi fandt ud af, at Bosch AXT 25 TC skiller sig ud med sine imponerende funktioner. Denne kraftfulde maskine med det innovative Turbine-Cut-system og en motoreffekt på 2500 W kan uden problemer findele op til 230 kg haveaffald i timen. Vi sætter pris på den høje skærekapacitet på op til 45 mm og den store 53-liters opsamlingsboks, som gør den perfekt til dig, der har meget groft haveaffald.

En ting, vi virkelig godt kan lide ved Bosch AXT 25 TC, er dens førsteklasses sikkerhedsfunktioner. Maskinen kører kun, når opsamlingsboksen er korrekt på plads, og skæremekanismen er godt beskyttet for at forhindre ulykker.

En ulempe, vi bemærkede, er dog, at maskinen kan være lidt støjende. Selvom det måske ikke er et stort problem for alle, kan det stadig være en faktor at overveje.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Bosch AXT 25 TC kompostkværn på grund af dens kraftige ydeevne, sikkerhedsfunktioner og store kapacitet.

Makita kompostkværn 2500W UD2500
,en brugervenlig maskine

Dagens bedste priser og tilbud på Makita kompostkværn 2500W UD2500:

Med denne kompostkværn får du en nem maskine, som alle kan håndtere. Er du ny i haven, eller vil du bare gerne have en maskine, som altid fungerer, som den skal, er dette et godt bud.

Grunde til at købe

 • Brugervenligt kontrolpanel
 • Håndgreb på begge sider
 • Store gummibelagte hjul
 • Stor kapacitet

Grunde til at undgå

 • En smule voluminøs

Mere om Makita kompostkværn 2500W UD2500

Detaljer

 • Grendiameter: 45 mm
 • Effekt: 2500 W
 • Kapacitet: 67 L
 • Vægt: 27,6 kg

Kompostkværnen fra Makita har en stor og praktisk opsamlingsboks på 67 liter, hvilket gør den ideel, hvis du har en stor have, eller hvis du gerne vil undgå at tømme den hele tiden. 

Maskinen er med sine 2500 W meget kraftfuld og yderst effektiv. Har du derfor en have med mange grene og træer, vil den være optimal, da maskinen samtidig kan kværne grene med en tykkelse på op til 45 mm.

Maskinen har valser, hvilket betyder, at den ikke støjer så meget, hvilket du selv og dine naboer med sikkerhed vil sætte pris på. På denne maskine er der også tænkt over sikkerheden, da den har en termisk sikkerhedsafbryder, som slukker maskinen i tilfælde af, at den bliver for varm.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Makita 2500W UD2500 kompostkværn af tre vigtige grunde. For det første er den utroligt brugervenlig, hvilket gør den velegnet til både nybegyndere og erfarne haveentusiaster. Maskinens praktiske kontrolpanel og håndtag på begge sider sikrer dertil nem betjening og manøvredygtighed. Derudover giver de store gummibelagte hjul en jævn bevægelse, selv på ujævnt terræn, hvilket gør det nemt at flytte rundt på maskinen. Med en kraftfuld motor på 2500 W kan kompostkværnen desuden ubesværet håndtere grene på op til 45 mm i tykkelse, hvilket gør den perfekt til haver med mange træer. Vi sætter også pris på den indbyggede termiske sikkerhedsafbryder, der automatisk slukker for enheden.

Vi må dog indrømme, at modellen kan virke lidt klodset. Men denne mindre ulempe opvejes af den imponerende 67-liters opsamlingsboks, som er ideel til store haver eller til at minimere hyppige tømninger. Det betyder, at du kan arbejde længere tid uden at skulle afbryde arbejdet. Så skal du bruge en effektiv maskine med meget kapacitet, har du her et godt bud.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D
effektive maskine

 • 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne kompostkværn har en motoreffekt på 2500 watt, en skærehastighed på 41 omdrejninger i minuttet, og så klipper den helt op til 175 kg grenaffald i timen.

Grunde til at købe

 • God til hjemmebrug
 • Komfortable håndtag
 • Lydsvag drift

Grunde til at undgå

 • Ikke ideel til tunge grene

Mere om Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D

Detaljer

 • Effekt: 2500 W
 • Grendiameter: 40 mm
 • Kapacitet: 53 L
 • Vægt: 31,3 kg

Maskinen er ikke bange for grove grene helt op til 40 mm. Kompostkværnen vejer 31,3 kg, er robust og meget nem at anvende. Opsamlingsboksen er dertil på 53 liter, så der er god plads til haveaffaldet. 

Der er desuden tænkt ekstra sikkerhed ind i maskinen fra BOSCH, så du behøver ikke frygte for fingre og andre lemmer. Maskinen har nemlig en sikkerhedsfunktion, som sørger for, at kompostkværnen kun virker, når opsamlingsboksen er rigtig sat på.

Sidst, men ikke mindst, er det værd at nævne, at maskinen – i forhold til mange andre maskiner – fylder meget lidt, når den ikke er i brug. Den kan klappes sammen, så den passer ind i reolsystemet i garagen eller skuret.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Bosch kompostkværn 2500W AXT 25 D af tre hovedårsager. For det første gør den imponerende motoreffekt på 2500 watt og skærehastigheden på 41 omdrejninger pr. minut den utroligt effektiv til at makulere op til 175 kg grene i timen. Det betyder, at du kan få vores haveaffald hurtigt og nemt komposteret. For det andet er maskinen designet til hjemmebrug, netop fordi den har behagelige håndtag og en støjsvag drift, der sikrer en behagelig brugeroplevelse. Slutteligt En er dens evne til at håndtere grene med en tykkelse på op til 40 mm super praktisk – det gør den nemlig velegnet til det meste haveaffald, og du kan nemt kompostere grenene fra dine træer og buske.

Dog skal det nævnes, at den ikke er ideel til tunge grene, så det er vigtigt at være opmærksom på dette. Men alt i alt er Bosch’ kompostkværn et solidt valg til enhver, der har en masse havearbejde foran sig.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Black + Decker  2800W kompostkværn:

Denne Black + Decker-kompostkværn er med sine 2800 Watt en robust og effektiv maskine.

Grunde til at købe

 • Let at bruge og transportere
 • Høj gennemstrømningshastighed
 • Sikkerhedskontakt og overbelastningsbeskyttelse
 • Robust design

Grunde til at undgå

 • En smule stor at opbevare

Mere om Black + Decker  2800W kompostkværn

Detaljer

 • Grendiameter: 45 mm
 • Vægt: 29 kg
 • Effekt: 2800 W
 • Kapacitet: 45 l

Maskinen kan skære kviste og grene på op til 45 mm, og så har den en opsamlingsboks på 45 liter. Med denne maskine går man som husejer altså ikke helt galt i byen, og så er den og super sikker i drift. Som ved flere af de andre kompostkværne, kan du kun fjerne dens opsamlingsboks, hvis du har slukket maskinen. Dertil slukker den også automatisk, hvis den bliver overbelastet.

Selvom maskinen er udstyret med knive, er det en relativt stille kompostkværn.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Black + Decker 2800W med andre modeller, og vi synes, den skiller sig ud på flere områder. Først og fremmest imponerer dens robusthed og effektivitet. Vi kan virkelig godt lide, hvor nem den er at bruge og transportere, og vi er glade for dens høje hastighed. Med en skærekapacitet på op til 45 mm og en 45-liters opsamlingsboks er denne maskine et solidt valg for enhver husejer. Og det er også værd at nævne, at den har automatisk slukning i tilfælde af overbelastning, hvilket giver et ekstra lag af sikkerhed.

Sikkerhedsafbryderen og overbelastningsbeskyttelsen er også klare fordele, som giver dig ekstra tryghed og sikrer en sikker drift. Der er dog én lille ting, vi ikke er helt tilfredse med, og det er dens opbevaringsmuligheder. Den er nemlig lidt klodset at opbevare.

Vi anbefaler dog alligevel kompostkværnen på grund af dens ydeevne og de mange sikkerhedsfunktioner, den har. Så hvis du leder efter en pålidelig og effektiv maskine til kompostering, så er denne et godt valg.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn
testens letteste og hurtigste

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn :

Som det ligger i navnet Bosch Rapid, har vi her en maskine, der er hurtig, let, handy og kraftfuld.

Grunde til at købe

 • Kan mulche en lang række forskellige materialer
 • Laserskårne præcisionsknive
 • Høj skæreydelse
 • Meget mobil på grund af den lave vægt

Grunde til at undgå

 • Mindre grendiameter

Mere om Bosch AXT Rapid 2000 Kompostkværn

Detaljer

 • Vægt: 11.5 kg
 • 7 gange så høj skærekapacitet som andre kompostkværne
 • Grendiameter: 35 mm
 • Effekt: 2000 W

Maskinen vejer blot 11,5 kg og er derfor ekstremt nem at skubbe rundt i haven på de monterede hjul. Den er dertil udstyret med skarpe laserskårne knive, og dens evne til at skære er derfor helt i top.

Leder du efter en lille, men effektiv maskine, er dette derfor et godt bud, da den har omkring 7 gange så høj skærekapacitet som mange af de andre kompostkværne på markedet.

Selvom Rapid-modellen er lille, har Bosch virkelig tænkt over, hvordan man alligevel laver en tragt, der kan rumme grove grene og kviste. Modellen er udstyret med en innovativ tragt, der gør det nemt at komme af med haveaffaldet.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet AL-KO Easy Crush LH 2800 med andre kompostkværne på markedet, og vi mener, at den er det bedste valg til krævende opgaver. Når det kommer til kraftfuld og effektiv drift, er denne maskine en klar vinder. Eksperter har også givet den ros, med en topkarakter på 4,5/5 stjerner fra PriceRunner og en anbefaling fra TV2 FRI’s gartner, Anja Barfoed. Vi er også glade for de medfølgende sikkerhedslåse og den støjsvage drift, som tilfører ekstra komfort.

En funktion, vi særligt godt kan lide, er maskinens brug af en valse, som sikrer en stille drift og producerer groft flis fra dit haveaffald. Den har også et kraftigt skæresystem, der kan findele grene og kviste på op til 42 mm i diameter, hvilket gør havearbejdet meget lettere.

Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle brugere har haft udfordringer med samleprocessen. Derudover savner vi en beholder med større kapacitet.

På trods af det anbefaler vi AL-KO Easy Crush LH 2800 som det bedste valg til tunge opgaver. Maskinens fremragende ydeevne, overkommelige pris og godkendelse fra eksperterne taler for sig selv.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø 45 mm grene 2800 W :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Med den røde og gule kompostkværn fra Wolf Garten har du mulighed for at følge med i processen, mens den kværner, da opsamlingsboksen er gennemsigtig. 

Grunde til at købe

 • Lydsvag drift
 • Effektiv og praktisk
 • Leveres med en stor tragt
 • Skarpe og holdbare knive
 • Hurtige og præcise resultater

Grunde til at undgå

 • Til den tungere side

Mere om Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn Ø 45 mm grene 2800 W

Detaljer

 • Effekt: 2800
 • Grendiameter: 45 mm
 • Vægt: 26 kg
 • Kapacitet: 53 l

Kompostkværnen kører med en 2800 watts motor, hvilket betyder, at det er en effektiv maskine, som gør det muligt at kværne grene på op til 45 mm i diameter.

I denne kompostkværn har man tænkt over at beskytte motoren godt, og så er den lydsvag i forhold til mange af de andre modeller. Erhverver du dig denne maskine, kan du roligt gå foråret i møde.

Bomagasinets vurdering

Vi vil gerne anbefale Wolf Garden SDL 2800 EVO kompostkværn. Med dens kraftige motor på 2800 W kan du findele grene på op til 45 mm i diameter effektivt. Vi er virkelig glade for den gennemsigtige opsamlingsboks, som gør det let for dig at holde øje med findelingsprocessen. Det er også værd at nævne, at kompostkværnen er støjsvag – noget vi virkelig sætter pris på i forhold til andre modeller.

Den vejer lidt mere med sine 26 kg, hvilket for nogen kan være en ulempe, men det betyder også, at den er ekstra stabil. Og med dens imponerende kapacitet på 53 liter er det virkelig imponerende. Selvom der måske kunne have været flere funktioner, synes vi alligevel at Wolf Garden SDL 2800 EVO er et godt valg på grund af dens effektivitet, holdbarhed og overkommelige pris. Derfor vil vi anbefale den til dig som en pålidelig mulighed.

Ryobi RSH2545B 2500 W
god til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi RSH2545B 2500 W :

Har du en lille have, kunne det måske godt være interessant for dig at læse med her. Med en motor på 2500 watt får du her fra Ryobi en effektiv maskine, der kan kværne grene på op til 40 mm.

Grunde til at købe

 • Dobbeltsidet blad
 • Integrerede hjul og håndtag
 • Godt bygget
 • Overbelastningsbeskyttelse

Grunde til at undgå

 • En smule støjende

Mere om Ryobi RSH2545B 2500 W

Detaljer

 • Effekt: 2500 W
 • Grendiameter: 40 mm
 • Kapacitet: 40 l
 • Vægt: 14,5 kg

Kompostkværnen har dertil en opsamlingsboks, der kan indeholde 50 liter. Maskinen har desuden to hjul, hvilket betyder, at du ikke behøver at blive på den samme arbejdsstation, men i stedet nemt kan tage den med rundt i haven.

Derudover har Ryobi virkelig tænkt på sikkerheden, da maskinen er bygget op omkring en metalramme, som gør, at kompostkværnen står stabilt på jorden, når den er i brug. 

Måske er du nået frem til, at en kompostkværn vil være super smart at have, men alligevel holder dig tilbage på grund af pladsmangel? På dette område vinder denne kompostkværn point. Maskinen er nemlig designet sådan, at man kan skille den fra hinanden, når man ikke skal bruge den mere. Det betyder, at du nemt henover vinteren kan opbevare den i kælderen eller i skuret. Når foråret kommer, og du igen skal bruge den, kan du lynhurtigt samle den, så den er klar til at kværne nye grene og kviste.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Ryobi RSH2545B 2500W med andre muligheder på markedet, og vi må sige, at den skiller sig ud af et par vigtige grunde. For det første giver den kraftige 2500W-motor dig mulighed for effektiv findeling af grene op til 40 mm i diameter. Vi sætter også pris på den dobbeltsidede klinge, de integrerede hjul og håndtaget, som gør den nem at manøvrere rundt i haven.

En fremtrædende funktion er 50-liters opsamlingsboksen, som sikrer, at du kan arbejde i længere tid uden konstant tømning. Den indbyggede metalramme giver stabilitet under arbejdet og prioriterer sikkerhed. Og så er det smart, at maskinen kan skilles ad, så den kan opbevares om vinteren.

Selvom det generelt er et godt produkt, ville vi ønske, at den havde mere kapacitet og var lidt mere støjsvag. Men i betragtning af prisen og de funktioner, den tilbyder, kan vi varmt anbefale Ryobi RSH2545B 2500W til dig, hvis du har en lille have.

Stiga Bio Silent 2500
god til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Stiga Bio Silent 2500 :

Testresultater: Maskinen klarer sig gennemsnitligt i udenlandske test. I en hollandsk test får den denne kommentar med på vejen: Kompostkværnen gør sit arbejde godt og trækker grenene automatisk ind, kun de tyndere og friske kviste hænger nogle gange for skærevalsen.”

Grunde til at købe

 • Beholder med stor kapacitet
 • Justerbar størrelse på strimler
 • Kompakt størrelse
 • Enkle og intuitive funktioner

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelig at justere

Mere om Stiga Bio Silent 2500

Detaljer

 • Effekt: 2500 W
 • Kapacitet: 60 l
 • Grendiameter: 40 mm
 • Vægt: 27,8 kg

Står du og mangler groft flis til din have? Så kan du med fordel kigge nærmere på maskinen fra Stiga, som er udstyret med 8 tands knivvalse. Med en motor på 2500 watt, et grenindtag på 40 mm og en opsamlingsboks på 60 liter er dette en rigtig god maskine, som vil kunne opfylde de fleste haveejeres krav.

Har du været i haven og samlet en bunke sammen af grene fra træer, buske og hæk, vil maskinen her nemt klare opgaven og forvandle dit haveaffald til flis. Skulle noget af haveaffaldet sætte sig fast, kan du nemt bruge bakkefunktionen, som får det til at løsne sig. Herefter starter du blot maskinen igen.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige kompostkværne og baseret på eksterne tests og brugeranmeldelser kan vi konkludere, at Stiga Bio Silent 2500 er et godt valg. Den har en beholder med stor kapacitet, justerbar strimmelstørrelse og et kompakt design, der gør den nem at bruge – selvom det kan være en smule udfordrende at justere den. Den er ideel til at omdanne haveaffald til barkflis, men så gerne, at den havde bedre instruktioner til vedligeholdelse. Med en kraftig motor på 2500 watt, et grenindtag på 40 mm og en opsamlingsboks på 60 liter, kan vi anbefale denne kompostkværn til de fleste haveejere.

Samlet set er Stiga Bio Silent 2500 et pålideligt valg til at håndtere haveaffald og producere barkflis. Vi anbefaler det til alle haveejere, der ønsker en kompostkværn med god ydeevne og nem betjening.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

FAQ

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en elektrisk kompostkværn?
Når du skal finde den perfekte kompostkværn, skal du først og fremmest fokusere på funktionalitet og støjniveau, så du ikke får en maskine, der ikke kan klare den type haveaffald, du har mest af.
Er en kompostkværn med valse god?
En kompostkværn med valse er den mest anvendte og samtidig også mest støjsvage type. Dog kan maskiner med valse ikke kværne flis.
Hvor lang tid tager det for en kompostkværn at køle ned?
Alt efter hvor meget haveaffald, du har kværnet, vil det ca. tage 10-15 minutter før, at den er afkølet og klar igen.

Fordele ved at købe en kompostkværn

Der findes masser af fordele ved at anskaffe en kompostkværn. Det er særligt en god løsning for dig, der elsker at klippe og grave i haven, eller dig, som har en stor have. Er du et havemenneske, ved du sikkert allerede, at dagen efter en god omgang havearbejde ofte går med at køre frem og tilbage fra genbrugsstationen. 

Anskaffer du dig en kompostkværn, kan du i stedet for at forlade hus og hjem blive hjemme i haven sammen med din familie mens maskinen kværner dit haveaffald til flis. Prikken over i’et er, at flisen er nemmere at nedbryde i naturen i forhold til større grene, så du samtidig kan give næring til jorden. 

Skal jeg vælge en kompostkværn med valse eller knive?

Der findes overordnet set to forskellige slags kompostkværne på markedet, og her må vi rette blikket mod skæringssystemet. Når du putter haveaffald såsom grene, kviste, hækafklip og blade i din kompostkværn, bliver det kværnet af enten valse eller knive. Der er fordele og ulemper ved begge, som vi her vil kigge nærmere på.

Valse

Vælger du en kompostkværn med valse, vælger du også den mest anvendte. Valse er en funktion, hvor to tandhjul arbejder mod hinanden. Når du kommer haveaffald i maskinen, bliver det altså mast i tandhjulene. Valse er effektivt mht. den videre komposteringsproces, da det faktisk er med til at igangsætte komposteringen. Kompostkværne med valse er gode til det grove arbejde, og så er de forholdsvist lydsvage i forhold til kompostkværne med knive. 

Man siger dog oftest, at haveaffaldet har nemmere ved at sidde fast i en kompostkværn med valser. Derudover kan den ikke kværne flis.

Knive

Kompostkværne med knive er oftest billigere end dem med valse. I stedet for tandhjul sidder der en eller flere knive, der findeler haveaffaldet. Knivene er også årsagen til, at maskinen kan lave fint flis, som du kan bruge i dine bede. Du vil opleve, at kompostkværne med knive ofte er lidt langsommere, og så skal du huske, at knivene skal skiftes i ny og næ.

Du skal være opmærksom på, at jo billigere en kompostkværn med knive er, jo mere vil den larme. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvor meget du skal bruge den, og hvor tæt du bor på dine naboer, inden du køber den. Ligegyldigt hvad, er det altid en god idé at bruge høreværn. 

Hvad er vigtigt, når du vælger en kompostkværn?

Herunder er de vigtigste punkter at have for øje, når du skal vælge en kompostkværn:

 • Sørg altid for, at maskinens motor er god. Jo højere Watt, jo mere effektiv er den til at kværne dit haveaffald.
 • Tag et kig ud i din have og afgør, hvor groft dit haveaffald er. Skal maskinen kunne tage helt grove og tykke grene, eller har du i højere grad brug for en, der kan tage blade og kviste? Det har nemlig stor betydning for hvilken kværn, du skal vælge. 
 • Undersøg størrelsen på opsamleren – altså hvor stor skal beholderen, der samler affaldet, være. Her kan det være en god idé at tænke over, hvor stor din have er, og hvor ofte du vil tømme den.
 • et uvildigt testpanelover, hvor mange penge du vil bruge på en kompostkværn. Maskinerne findes i forskellige variationer og i forskellige prisklasser. En god tommelfingerregel er, at jo billigere maskinen er, jo mere larmer den – så overvej også, hvad dine naboer vil sige til den. 
 • et uvildigt testpanelover dit forbrug og behov, og køb en kompostkværn, der matcher dette. Gør dig selv en tjeneste, og brug lidt tid på at sætte dig ind i markedet, så du ikke vælger forkert og bliver skuffet over kvaliteten. Pas ligeledes på med at købe en for dyr model, hvis dit behov i virkeligheden matcher en billigere og mere simpel maskine bedre. 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Test.de

Test.de er også kendt af mange særligt tyskere som Stiftung Warentest. Siden bringer test af produkter og servicer, og de præsenterer mere end 25.000 årligt. De prioriterer neutralitet og benytter videnskabelige metoder til at teste produkter og servicer i forskellige uafhængige institutter.

På test.de er det muligt at finde en grundig test af 21 forskellige kompostkværne. Testsiden har opkøbt modellerne i 2019, og derefter testet og vurderet dem ud fra følgende parametre:

 • Hakning: 40%
 • Håndtering: 25%
 • Holdbarhed og forarbejdning: 20% 
 • Sikkerhed: 5%
 • Sundhed og miljø: 10%

En af de kompostkværne, som er blevet testet, er BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC. Den tyske testside har ovenikøbet kåret modellen til markedets bedste. 

Testen er udført den: 31. juli 2019
Du kan se testen her

Test.se

Den svenske side test.se indsamler data og tests af produkter fra seriøse magasiner, tv og onlinepublikationer. Test.de præsenterer derpå deres top 3 modeller. Sammenligning med andre tests og data bruger de også til at udnævne ultimative testvindere i alverdens produktkategorier.

Test.se har naturligvis også samlet informationer om kompostkværne som produktkategori, og derfra har de udarbejdet en top 3. Parametrene, som modellerne er blevet testet på, inkluderer motorkraft, maksimal kapacitet for grentykkelse og andre funktioner. På listen ligger BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC-modellen, og den er tilmed kåret som bedst i test. Det er blandt andet fordi, den er så lydsvag, uden at det er gået ud over den kraftige motor. Også modellerne Stiga Bio Silent 2500 og Makita UD2500 er at finde på siden.

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Du kan se testen her

Husplushave.dk

Husplushave.dk er stiftet i 2010 for at levere nyheder og information om alt til hus og have. Det inkluderer også information såsom guides og gode råd, så du kan foretage det helt rigtige valg for dig i forbindelse med dit næste køb.

På husplushave.dk er en artikel over nogle af deres favoritkompostkværne på markedet i 2021. De har nævnt fire forskellige modeller. En af de modeller er den kraftfulde BOSCH kompostkværn 2500W AXT 25 TC. Den bliver blandt andet rost for at være behagelig at bruge og arbejde med i længere tid. Andre modeller på listen inkluderer: AL-KO Easy Crush LH 2800, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Stiga Bio Master 2200. 

Testen er opdateret den: 18. januar 2021
Du kan se testen her

Havesektionen.dk

Havesektionen.dk er en dansk side med indhold dedikeret til haven og udstyr hertil. Havesektionen.dk gennemgår et hav af kilder for at kunne samle guides, som kan gøre dit næste haveudstyrskøb en smule nemmere.

Havesektionen.dk har blandt andet lavet en kompostkværn guide, hvor de præsenterer modeller, som de mener, er værd at overveje. AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 er en af de modeller, og den bliver beskrevet som yderst effektiv. Det er også effektiviteten, som generelt er blevet kigget på for at vurdere modellerne. Du kan også finde Einhell GC-KS 2540 kompostkværn 2500W, Bosch AXT 25 TC kompostkværn, Wolf Garrten SDL 2800 EVO kompostkværn, Black + Decker 2800W kompostkværn, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Stiga kompostkværn Bio Silent 2500 i artiklen. 

Testen er udført den: 19. februar 2021
Du kan se testen her

Goerdetselv.dk

Goerdetselv.dk er Danmarks eneste gør-det-selv-magasin. De tilbyder byggevejledninger og tests. Deres tests er 100% uafhængige af producenter og andre interessenter. Det er testredaktøren selv, som udvælger de maskiner, som bliver testet, og de bliver alle testet på lige vilkår. 

Gør det selv har testet 8 udvalgte kompostkværnmaskiner, som alle ligner hinanden på overfladen, men ved at presse modellerne til sit yderste, har testredaktøren alligevel kunne finde forskelle. Kompostkværnene er blevet testet med en bred vifte af haveaffald, og de er blevet bedømt på hastighed, styrke og støj. Modeller, som klarer det godt, er blandt andet AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800, Makita kompostkværn 2500W UD2500 og Einhell GC-KS 2540 kompostkværn 2500W. 

Testen er udført den: 3. oktober 2018
Du kan se testen her

FRI tester – livsstil.tv2.dk

TV2 FRI er en dansk fritids- og friluftskanal. De laver også tests, som bliver vist på kanalen, men ofte bliver de tests også delt på livsstil.tv2.dk. 

I et afsnit af FRI tester er 3 forskellige kompostkværne blevet testet og vurderet ud fra parametrene: støj, hurtighed, hvor godt maskinen kværner og hvor håndterbare modellen er. En af kompostkværn modellerne, som særligt er fremhævet, er AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800. TV2 FRI’s gartner kårer den til at være bedst til prisen. Det er blandt andet på grund af modellens gode kværneegenskaber. 

Testen er udført den: 31 marts 2015
Du kan se testen her

kieskeurig.nl

Den hollandske side kieskeurig.nl er udviklet til, at hundredvis af brugere kan efterlade deres butik- og produktanmeldelser. Siden sammenligner produkter og giver et godt overblik over mulighederne. Det kan hjælpe den næste køber med at foretage et godt valg.

Kieskeurig.nl har undersøgt kompostkværne, og du kan nemt sammenligne modellerne på den hollandske sides oversigt. Du kan hurtigt se, hvilken motor modellen har, kapaciteten og støjniveauet. Stiga Bio Silent 2500 er en af de modeller, som du kan få overblik over på kieskeurig.nl. I en af de uddybende kommentarer bliver Stiga Bio Silent 2500 rost for at gøre arbejdet godt og selv trække grene automatisk ind. 

Testen er udført den: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme