Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hækkeklipper test-guide: Guide til de 8 bedste + vejledning

Hækkeklipper test-guide: Guide til de 8 bedste + vejledning

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

En hækkeklipper kan være uundværlig, når hækken skal klippes ensartet og hurtigt. Men hvilke hækkeklippere er egentlig bedst?

Vi har undersøgt testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland for at finde frem til markedets bedste hækkeklippere ifølge eksperterne, så du nemt kan få et overblik.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste hækkeklippere i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

7 ting du skal overveje, før du køber hækkeklippere

 • Type

  Der findes tre hovedtyper af hækkeklippere: elektriske hækkeklippere med ledning, batteridrevne hækkeklippere uden ledning og benzindrevne hækkeklippere, der hver især har fordele og ulemper. Elektriske hækkeklippere er et godt valg til små haver eller til at trimme hække, der ikke er for høje. De er lette og nemme at bruge, men du skal have en stikkontakt i nærheden. Batteridrevne hækkeklippere bliver mere og mere populære, da de tilbyder samme fordele som elektriske hækkeklippere, men har mere mobilitet, da en stikkontakt ikke er nødvendig. Benzinhækkeklippere er de mest kraftfulde maskiner og er derfor ideelle til store haver med tykke hække. De kan være tunge og støjende, så sørg for at vælge en, der er så behagelig at bruge som mulig.

 • Klingelængde

  Hækkeklippere findes i alle former og størrelser, så det er vigtigt at vælge en, der passer godt til den pågældende opgave. En af de vigtigste ting at overveje er bladlængden. Hækkeklippere med længere blade kan nå højere grene, hvilket gør dem ideelle til høje hække. Omvendt er kortere blade bedre til at manøvrere rundt om mindre buske og snævre hjørner. For effektivt at trimme buske af gennemsnitlig størrelse skal du bruge en klingelængde på 45-60 cm. Hvis busken er tæt, skal du vælge en klinge, der er længere end 60 cm. Det er også værd at overveje tykkelsen af de grene, du skal trimme. Tykke, hårde grene kræver en kraftigere hækkeklipper, mens tyndere grene nemt klippes med en mindre kraftig model. Afstanden mellem hver tand på klingen bestemmer, hvor stor en gren, du kan klippe. Generelt gælder det, at jo bredere afstand, der er mellem tænderne, jo større stykker kan klippe.

 • Funktioner

  Afhængigt af funktioner kan hækkeklippere være mere eller mindre effektive til forskellige opgaver. Et justerbart håndtag gør det nemt at skifte position, mens du klipper, så du kan trimme toppen af en hæk uden at skulle justere dit greb. Du kan også arbejde venstre- eller højrehåndet ved blot at dreje håndtaget. Nogle hækkeklippere leveres med tandforlængelser for at mindske risikoen for at komme til skade. Hvis et større eller hårdere stykke materiale sætter sig fast i tænderne på din hækkeklipper, kan du med anti-block funktionen fjerne det sikkert uden at få hænderne i nærheden af knivene. En anden funktion er dobbelt kontakt, så begge hænder skal tage i brug. På den måde kan maskinen ikke ved uheld startes. Overvej en hækkeklipper med en on-lock indstilling, så du kan holde pauser fra konstant at trykke på aftrækkeren.

 • Sikkerhed

  Sikkerheden bør altid være i top når du kigger efter en hækkeklipper. Mange modeller kræver at begge hænder holder ved maskinen, på den måde undgår du at få fingrene i klemme.

 • Kraft

  Det er altid en god ide at vurdere, hvilke grene du forventer at din hækkeklipper skal kunne klippe, mener eksperten Samuel Ringgaard Davey. Har du en relativ ung hæk, er grene måske ikke så store, og behovet for en kraftig maskine er ligeledes ikke så stort. Har du derimod en gammel hæk med store tykke grene, kan der være behov for en kraftigere model. Klippes den gamle hæk derimod ofte, kan man måske klare sig med en mindre kraftig hækkeklipper, da det kun vil være de nyeste skud det skal klippes.

 • Pris

  Hækkeklippere varierer i pris, men de fleste modeller koster mellem 500-2.000 kr. og opefter. Generelt har dyrere modeller bedre ydeevne og ekstra funktioner. Dog findes der også gode budgetvenlige muligheder, der fungerer godt til mindre haver.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Det er altid en god idé at læse både bruger- og ekspertanmeldelser for at få indsigt i en specifik hækkeklipper, før du foretager et køb. Brugeranmeldelser kan give dig en idé om, hvor let trimmeren er at bruge, om den er manøvredygtig og hvor lang batteritid, den har. Ekspertanmeldelser kan derimod give mere detaljerede oplysninger om hækkeklipperens tekniske aspekter. For at hjælpe dig med at træffe en beslutning har vi inkluderet anmeldelser nedenfor.

Vores favorit hækkeklippere

Makita DUH502Z
Ukendt Lager

Makita DUH502Z

Vores anbefaling Gå til bedste pris
1.932 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager

Bosch AHS 50-20 Li

Bedst til prisen Gå til bedste pris
799 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Black & Decker 18V
Ukendt Lager

Black & Decker 18V

Bedste brugervenlige valg Gå til bedste pris
671 Kr. hos Merlin
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Makita DUH523Z
Lager

Makita DUH523Z

Bedste budgetvalg Gå til bedste pris
669 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager

Al-Ko HT 4055

Bedste valg til DIY gartnere Gå til bedste pris
875 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Metabo HS 45
Lager

Metabo HS 45

Bedste valg til mellemstore hække Gå til bedste pris
1.171 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita UH4570
Ukendt Lager

Makita UH4570

Bedste valg til mindre haver Gå til bedste pris
1.129 Kr. hos Verkter
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Gardena EasyCut 450/50
Ukendt Lager

Gardena EasyCut 450/50

Bedste billige elektriske hækkeklipper Gå til bedste pris
625 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte hækkeklippere

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Akku hækkeklipper: Hækkeklipper med batteri

En akku hækkeklipper er nem at have med rundt, og du skal ikke bekymre dig om forlængerledninger. Den er derfor velegnet til mindre haver, hvor du hurtigt kan hele vejen rundt.

Batteritiden er den eneste begrænsning, hvor drifttiden i gennemsnit er 45-50 minutter. For de fleste er det ganske passende, men hvis du har en stor, tæt eller grov hæk, er det en god idé at vælge en hækkeklipper med ledning i stedet.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Makita DUH502Z
hækkeklipper til tykke grene

 • Best buy-pris hos Which?
 • 4,8/5 stjerner hos Google Shopping
 • 4,8/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH502Z:

 • Støjsvag og kulfri motor
 • 50 cm klingelængde
 • Kraftfuld og miljøvenlig

Vi mener, at DUH502Z er blandt de bedste Akku hækkeklippere, markedet tilbyder, og derfor kårer vi maskinen som “vores anbefaling”.

Bag det sorte og grønne ydre gemmer sig en fornuftig motor og et skær på 50 centimeter, der ubesværet tager grene på op til 20 millimeter.

Grunde til at købe

 • Let at betjene
 • God til tykke grene
 • God kvalitet
 • Prisbillig
 • Kraftig model

Grunde til at undgå

 • Kan være vanskelig at justere

Mere om Makita DUH502Z

Detaljer

 • Energikilde: Batteridrevet
 • Effekt: 500 W
 • Snitlængde: 50 cm
 • Knivafstand: 18 mm
 • Vægt: 3,2 kg

Makitas model vejer 3,2 kg, hvilket primært skyldes det kraftige batteri og det lange skær på 50 centimeter.

Skæret har en knivbeskytter på spidsen, der sikrer hækkeklipperen mod tilbageslag, når du skærer tæt ved jorden eller mod rækværk og lignende. Knivafstanden er på 18 millimeter, hvilket gør den i stand til at klippe lidt større grene.

Bomagasinet's vurdering

Makita akku DUH502Z er et godt køb til dig, der vil have en kraftig hækkeklipper med gode klippeegenskaber. Byggekvaliteten er generelt god, og dertil er prisen fornuftig. Den er mest oplagt til mellemstore haver.

Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch AHS 50-20 Li
kraftig hækkeklipper med 3-knaps sikkerhed

 • 4,8/5 stjerner på Amazon
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch AHS 50-20 Li:

 • Antiblokeringssystem
 • Batteriteknologi af højeste kvalitet
 • Ergonomisk håndtag

Bosch AHS 50-20 Li er en batteridrevet hækkeklipper til en fornuftig pris.

Kræver det power og kapacitet at klare hækken, er Bosch AHS 50-20 et oplagt valg. Modellen er især kendt for sin styrke, og med en snitlængde på 50 centimeter samt knivafstand på 2 centimeter, får du hurtigt klippet hækket.

Grunde til at købe

 • Kraftig hækkeklipper
 • Genoplades hurtigt
 • God pris
 • Anti-blocking system
 • 3-knaps sikkerhed

Grunde til at undgå

 • Batteri medfølger ikke

Mere om Bosch AHS 50-20 Li

Detaljer

 • Energikilde: Batteridrevet
 • Snitlængde: 50 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Driftstid: 50 min
 • Vægt: 2,5 kg

AHS 50-20 har en vægt på 2,5 kg, hvilket er ganske fornuftigt. Der medfølger ikke et batteri, som i stedet skal tilkøbes.

Maskinen har en knivbeskytter, som gør skæring langs mur og jord mere sikker. Som en særlig detalje er den desuden udstyret med et elektronisk Anti Blocking system, så du undgår motorstop og lignende problemer, hvis hækkeklipperen støder på forhindringer.

Håndtaget er formet, så du opnår den bedst mulige balance og aflastes i ryg og skuldre. 3-knaps sikkerheden forebygger ligeledes, at hækkeklipperen starter ved et uheld.

Bomagasinet's vurdering

Modellen fra Bosch er en god og driftssikker hækkeklipper, der er særligt velegnet til dig med en tæt hæk. Vægten er desuden i den fornuftige ende, og batterierne passer også til andre maskiner i samme serie. Alt i alt vurderer vi, at det er et godt køb til den lille, men krævende, have.

Bedste brugervenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Black & Decker 18V
hækkeklipper med batteri og lader

 • 4,8/5 stjerner på Amazon
 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Black & Decker 18V:

 • Ideel til små og mellemstore hække
 • Designet til behagelig trimning
 • Ergonomisk håndtag

Modellen kommer med et 4,0 Ah batteri og medfølgende lader. Endvidere er der her tale om en hækkeklipper til en forholdsvis billig pris, hvor du får høj værdi for pengene. Med andre ord er hækkeklipperen velegnet til dig, der både ønsker effektivitet, kvalitet og komfort til en skarp pris.

Grunde til at købe

 • God pris
 • Let i vægt
 • Kraftig hækkeklipper
 • Ledningsfri

Grunde til at undgå

 • I nogle butikker medfølger lader og batteri ikke

Mere om Black & Decker 18V

Detaljer

 • Knivafstand: 18 mm
 • Snitlængde: 45 cm
 • Energikilde: Batteridrevet
 • Batteri: 18 V

Modellen drives af et batteri, hvilket betyder, at den er ledningsfri og derfor nem at styre. Hækkeklipperen kan tage grenstørrelser op til 18 mm og derfor også kraftigere hække og buske.

Hækkeklipperens specifikationer og egenskaber
Hækkeklipperen har den såkaldte Power Command teknologi, der har til formål at sikre et rent og præcist snit gennem grene og hække i forskellige størrelser. Det er samtidig også den teknologi, der mindsker skader ved klipning.

Dertil har maskinen en 2-håndsafbryder, der øger sikkerheden. Der er lagt vægt på at skabe et ergonomisk håndtag med flere forskellige grebsmuligheder, så både kontrollen og komforten øges. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste budgetvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Makita DUH523Z
støjsvag letvægter med godt skær

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUH523Z:

 • Dobbeltsidede klinger
 • Vibrationsdæmpende konstruktion
 • Gummibehandlede soft-grip håndtag

DUH523Z klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og en tilsvarende model (DUH523SY) bliver bedst i test hos Testfakta. Makitas maskine er let og har et ergonomisk greb, der gør den let at arbejde med. Den skærer sig ubesværet igennem grene på op til 15 millimeter og egner sig godt til den årlige beskæring af hækken.

Grunde til at købe

 • Godt ergonomisk greb
 • Let i vægt
 • Beskyttelse mod overbelastning
 • Støjsvag

Grunde til at undgå

 • Batteri og lader medfølger ikke

Mere om Makita DUH523Z

Detaljer

 • Snitlængde: 52 cm
 • Knivafstand: 15 mm
 • Batteri: 18 Volt (medfølger IKKE)
 • Vægt: 3,5 kg

DUH523Z vejer 3,4 kg, og tager man størrelsen i betragtning, er det relativt lidt i forhold til andre modeller i samme klasse. Makita hækkeklippere sælges typisk uden batteri og lader, da Makita benytter sig af samme batteri- og ladesystem til alle deres 18 Volt redskaber. Du kan derfor med fordel undersøge, om du har et batteri i forvejen.

Hækkeklipperen har et forholdsvist langt skær på 52 centimeter samt en motor med blød opstart, som sikrer den mod opstart under strømafbrydelser. Der er desuden indbygget en advarselslampe, der blinker ved overbelastning.

Det gummibelagte håndtaget er der til formet, så du har et godt overhåndsgreb uanset hvilken vinkel, du holder hækkeklipperen i.

Bomagasinet's vurdering

Makita DUH523Z er en god, let og ergonomisk hækkeklipper til den almindelige årlige beskæring af hækken. Den klarer sig godt i test og roses blandt andet for at være støjsvag og nem at håndtere. Det konstateres desuden, at den sagtens kan klippe enkelte grene op til 15 millimeters tykkelse. Den er derfor bedst egnet til mindre hækplanter som liguster og buksbom.

Bedste valg til DIY gartnere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Al-Ko HT 4055
velegnet til gør-det-selv gartneren

 • Topscorer hos PriceRunner- med høj bedømmelse på 4,5/5
 • God anmeldelse med 5/5 stjerner i april 2020 på Testberichte.de
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Al-Ko HT 4055:

 • Høj betjeningskomfort med gevind
 • Diamantskåret, skarp og lang sikkerhedskniv
 • Vibrationssvagt drev med god balance

Pricerunner har lavet en test af flere hækkeklippere på markedet ud fra parametrene: Brugervenlighed, ydeevne, konstruktion og ergonomi. Her indgår Al-Ko HT 4055 som nummer 2 i testen, hvor den kåres til ”Bedste lavprisvalg”. Modellen er også en af oversigtens billigere udgaver.

Grunde til at købe

 • Kraftfuld og præcis skæring
 • Ergonomisk håndtag
 • Let at bruge
 • Justerbart ekstra håndtag

Grunde til at undgå

 • Ikke ideel til større grene

Al-Ko HT 4055 vs. markedet

Sammenlignet med de andre hækkeklippere i vores oversigt, er Al-Ko HT 4055 et både prisvenligt og praktisk valg. Modellen snyder lidt med sværdlængden, for selvom den hos flere forhandlere står med en sværdlængde på 60 cm, måler det reelt 55 cm, da de yderste tænder mangler på klingen.

Mere om Al-Ko HT 4055

Detaljer

 • Snitlængde: 55 cm
 • Knivafstand: 20 mm
 • Batteri: 40 Volt, 5 Ah (medfølger IKKE)
 • Batteritid: 2 timer og 41 minutter
 • Lydniveau: 90,5 dB
 • Vægt: 4 kg inkl. batteri

Hækkeklipperen er udstyret med et praktisk håndtag med en bue og gummibelægning, der giver et godt greb. Det er nemt at komme til de forskellige knapper, for de sidder praktisk placeret i forhold til håndtaget, så både venstre- og højrehåndede uden problem kan bruge den.

Du kan ikke tage de mest vildtvoksende grene, men maskinen klarer fint både tynde og middeltykke grene op til 1,5 cm.

 

Bomagasinet's vurdering

Al-Ko HT 4055 er et godt valg, hvis du skal bruge en prisvenlig hækkeklipper, der kan klare småtterier og grene på ca. 1 cm i diameter.

Du kan tilmed lette arbejdsbyrden ved at investere i det smarte batteribælte, der er særligt udviklet til modellen.

Hækkeklipper med ledning: Mere kraft og lavere pris

Hækkeklippere med ledning kræver tilslutning til 230V nettet og kan i dag købes for priser helt ned til få hundrede kroner. Modellerne kører så længe, der skal klippes, og du skal aldrig tænke på at oplade dem.

En hækkeklipper med ledning har dog også sine begrænsninger. Du slipper eksempelvis ikke for at skulle investere i en god forlængerledning, så du kan nå hele vejen rundt i haven. Ledningen kan desuden være en smule irriterende, da den nogle gange kan være i vejen.

Bedste valg til mellemstore hække test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Metabo HS 45
let håndtering med kortere sværdlængde

 • Topscorer med 4. plads i maj 2015 hos Råd&Rön
 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Metabo HS 45:

 • Automatisk sikkerhedskobling
 • Lav vægt
 • Rene snit

Generelt klarer den sig godt i de forskellige tests og scorer lige over middel i de fleste opgaver fra liguster- og bøgehække til balancepunkt og støjniveau, hvilket sikrer modellen en 4. plads over forskellige hækkeklippere på Råd&Röns hjemmeside.

Grunde til at købe

 • Effektivt og bredt blad
 • Let at justere
 • Brugervenlig

Grunde til at undgå

 • Kan larme ved højere hastighed

Metabo HS 45 vs. markedet

Med en hækkeklipper er sværdets længde afgørende, da det sætter begrænsningerne for hvor langt, du kan nå, og hvor tung og håndterbar maskinen er. Metabo HS 45 er en kortere model, der også vægtmæssigt er i den lave ende. Den egner sig derfor til dig, der vil have en mere fiks og handy model.

Metabo HS 45 klarer fint grene med en tykkelse på op til 1 cm, og snittene er rene. Du slipper derfor for at klippe efter, når du har været over første gang. 

Mere om Metabo HS 45

Detaljer

 • Snitlængde: 55 cm
 • Knivafstand: 28 mm
 • Motoreffekt: 450 W
 • Vægt: 3,4 kg

Ud af det 55 cm lange sværd er 42 cm anvendeligt, når du klipper hæk. Det er en af oversigtens korteste sværd, der også begrænser, hvor langt du kan nå ad gangen.

Fordelene ved et kortere sværd er dog, at maskinen er nemmere at styre og håndtere i praksis – særligt hvis du har kortere arme eller mindre styrke i arme og overkrop.

Skulle du miste grebet, slukker maskinen automatisk, når du slipper håndtaget. Det er en ekstra sikring, så du ikke risikerer uheld under arbejdet.

Bomagasinet's vurdering

Metabo HS 45 er en fin hækkeklipper til prisen, der er meget brugervenlig og nem at svinge med, selvom kræfterne ikke er de største. Et kortere blad betyder, at du skal bruge lidt længere tid på at klippe hækken, men du bliver samtidigt mindre træt i armene, fordi hækkeklipperen fra Metabo vejer mindre end mange af de andre modeller i vores oversigt over de bedste hækkeklippere på markedet.

Bedste valg til mindre haver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Makita UH4570
effektiv testvinder til mindre haver

 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Makita UH4570:

 • Dobbeltvirkende dobbeltsidede knive
 • Anti-slibningsoverflade
 • Kraftig gearkasse

Makita er et velkendt mærke blandt professionelle og semiprofessionelle gør-det-selv folk, der sætter pris på kvalitet. Med sine alsidige funktioner og gode bedømmelser i test, er hækkeklipperen et godt valg til dig, der søger god kvalitet til en fornuftig pris.

Grunde til at købe

 • Velegnet til mindre haver
 • Tredelt greb
 • Skridkobling og kvik-stop
 • Let at bruge

Grunde til at undgå

 • Lidt tung ved længerevarende brug

Mere om Makita UH4570

Detaljer

 • Snitlængde: 45 cm
 • Knivafstand: 18 mm
 • Motoreffekt: 550 Watt
 • Slagantal: 1.600 slag/min
 • Vægt: 3,6 kg

Makita UH4570 har en snitlængde på 45 centimeter og en motor der yder 550 Watt. Den er derfor velegnet til smalle hække, hvor tykke grene på op til 18 millimeter kan klippes uden problemer.

Grebet er tredelt, så du kan stå i flere forskellige arbejdspositioner og samtidig fastholde et godt greb om maskinen.

Af sikkerhedsfunktioner kan skridkobling og kvikstop blandt andet nævnes, som sikrer hækkeklipperen, hvis du eksempelvis taber den, eller hvis sværdet giver bagslag.

Bomagasinet's vurdering

Makuta UH4570 er en højtydende hækkeklipper, der passer godt til både den grove og den fine hæk. Den klipper præcist og upåklageligt, og så giver grebet en god balance og optimal føling med hækkeklipperen og bevægelserne. Alt i alt mener vi, at det er en god og alsidig maskine til den lille have, hvor den mindre bladlængde gør det nemt at komme rundt i hjørner og kroge.

Bedste billige elektriske hækkeklipper test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena EasyCut 450/50
let hækkeklipper til fornuftig pris

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena EasyCut 450/50:

 • Ideel til at klippe små og mellemstore hække
 • Skarpe tænder
 • Ergonomisk håndtag

Den lette elektriske hækkeklipper fra Gardena er blevet redesignet og optimeret, så den er lettere end før. Vægten er nu bragt ned på små 2,76 kg uden at ydeevnen er forringet. Hækkeklipperen er derfor oplagt til lettere havearbejde. Magasinet “Gør Det Selv” vurderer i deres test af forgængeren EasyCut 46, at balance og ergonomi er i top.

Grunde til at købe

 • Let i vægt
 • Knivbeskytter for enden
 • God balance og ergonomi
 • Komfortabel skæring

Grunde til at undgå

 • Ledning kan være begrænsende

Mere om Gardena EasyCut 450/50

Detaljer

 • Snitlængde: 45 cm
 • Knivafstand: 18 mm
 • Motoreffekt: 450 Watt
 • Vægt: 2,76 kg

Gardenas hækkeklipper har en snitlængde på 45 centimeter og en knivafstand på 18 mm. Håndtaget har en stor startknap på toppen, som gør det muligt at arbejde effektivt med hækkeklipperen i flere positioner.

På modellen er der monteret en knivbeskytter for enden, så du er sikret mod bagslag og beskadigelse af maskinen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Se 8 tidligere anmeldte produkter

Makita UH6580 - kraftig hækkeklipper med ergonomisk håndtag

Einhell GE-EH 6560 - høj kvalitet til lavpris

Bosch AHS 45-16 - finklip til lavpris

Bosch AHS 55-20 Li - alsidig hækkeklipper med batteri

Bosch AHS 65-34

Gardena EasyCut Li-18/50

Bosch AHS 480-24 T

Grouw 17950 Akku Hækkeklipper 40V

FAQ

Hvilke hækkeklippere er de bedste?
Den bedste hækkeklipper er den, der passer til din have og dine behov. Derfor skal du forholde dig til motorkraft (Watt), støjniveau og vægt, når du skal købe den bedste hækkeklipper.
Hvilken hækkeklipper er bedst – med ledning eller uden ledning?
Har du en stor have med kompakte hække, kan det være en fordel at arbejde med ledningsfri hækkeklippere. Er du derimod på udkig efter en funktionel og budgetvenlig model, kan en hækkeklipper med ledning være det rette valg.
Er en hækkeklipper pengene værd?
Både praktisk, tidsmæssigt og komfortmæssigt er det værd at købe en hækkeklipper, da hækkearbejdet effektviseres markant sammenlignet med brugen af en hækkesaks. Der findes dertil mange udgaver af hækkeklippere på markedet, så det bør være muligt at finde en model, der matcher dit budget.

Guide: Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken hækkeklipper, der er den rette. Skal du gå efter en alsidig eller enkel hækkeklipper? Skal den køre på el eller benzin? Har du brug for en lang eller kort klinge? Der er flere forskellige parametre, du skal forholde dig til, og derfor bør du som det første overveje, hvad du skal bruge din hækkeklipper til.

Hvad skal du bruge hækkeklipperen til?

Tag et kig på din have og vurder de forskellige opgavers omfang. Hvor stor er den hæk, du skal klippe? Hvor tykke er grenene, og hvor tætte er de? Skal klipningen være præcis eller klares med grove træk? Er der mindre hække, som skal trimmes mere nænsomt? Skal græsset tages i samme omgang med hækkeklipperen? Har du en træstub, der skal fjernes?

På baggrund af dine arbejdsopgaver, kan du vurdere motorkraft og hvor høj præcision, din hækkeklipper skal levere.

Benzindrevet hækkeklipper

Hvis du har brug for råstyrke til tykke og tætte buske, skal du overveje en benzindreven hækkeklipper. Da du kan hælde benzin i tanken, er du fri for irriterende ledninger, som giver en mere smidig og mobil hækkeklipper.

Ulempen ved en benzindreven hækkeklipper er dog, at den er tungere og kræver mere rengøring og vedligeholdelse.

Elektrisk hækkeklipper

Med elektriske hækkeklippere har du meget råstyrke mellem hænderne, og den konstante strømtilførsel sikrer, at du kan arbejde i lang tid af gangen.

Du mister dog mobilitet og fleksibilitet, da du skal arbejde rundt om et kabel, der kan blive klippet over, hvis du ikke er opmærksom. Derfor bør du vælge en elektrisk hækkeklipper, hvis du har en mindre have, hvor rækkevidden ikke er en begrænsning.

Batteridrevet hækkeklipper

Den sidste mulighed er batteridrevne hækkeklippere, som bliver mere og mere populære. Det skyldes i høj grad, at de giver dig frihed til at bevæge dig uden ledninger. Ofte er en batteridrevet hækkeklipper også mere støjsvag end de to andre udgaver.

En batteridreven hækkeklipper er ideel til mellemstore haver, hvor du har flere forskellige opgaver, der skal klares. Der er dog ulemper ved batterier. Du skal konstant være opmærksom på, at du har strøm nok på batteriet til opgaven. Den batteridrevne udgave er ofte også begrænset i hvor stor styrke og kraft, maskinen har.

Klingen på din hækkeklipper

Selvom motoren og hastigheden har en del at sige, når det kommer til hækkeklipperes præcision, spiller klingen også en stor rolle. Du skal overveje, om det skal være en enkelt- eller dobbeltsidede klinge, om den skal være kort eller lang og hvor stor afstanden mellem tænderne skal være.

En enkeltsidet hækkeklipper er ideel, når du skal dække større arealer på én gang. Klingen er længere og lettere, hvis tænderne kun sidder på den ene side, så du nemmere kan skære lige sektioner i hækken. Omvendt er den dobbeltsidede hækkeklipper et godt valg, hvis du skal forme dine hække.

Når det kommer til formgivning af hække, er en kortere klinge ideel. På den måde kan du nemmere styre din hækkeklipper, og en kortere klinge vejer også mindre end en længere model. En lang klinge er derimod god at have ved hånden, når du skal dække større arealer på én gang, eller hvis du skal nå højere op end brysthøjde.

Afstanden mellem tænderne

Afstanden mellem hver enkelt tand (også kaldet tandmellemrum) er også relevant at overveje. Alt efter hvor tykke grenene er, skal du vælge en model med et passende tandmellemrum. En god tommelfingerregel er, at hvis du skal arbejde med tykke grene, skal tandmellemrummet gerne være over 20 mm.

Sikkerhed

Sikkerheden er det sidste afgørende element, du bør overveje, inden du investerer i en ny hækkeklipper, og bør altid være i top, hvis du spørger ekspert Samuel Ringgaard Davey. Du kan enten spørge din lokale forhandler til råds, da de kan sætte dig ind i specifikationerne ved de enkelte hækkeklippere. Du bør især holde øje med, om der er dobbelt-kontakt og tohåndsbetjening, da det øger sikkerheden. Ifølge Samuel Ringgaard Davey er det vigtigt at kigge efter, om maskinen kræver begge hænder på sig, da man derved undgår at få fingrene i maskinen.

Kilder: Johannes-Fog.dkMcCulloch.com og Husqvarna.com

Pro Tip fra ekspert Samuel Ringgaard Davey

Har du i forvejen en batteriværktøj til eks. boremaskine eller lign. kan det være en fordel at vælge en hækkeklipper af samme mærke, da batterierne i mange tilfælde er de samme. Derved kan du spare på antallet af batterier, du skal købe.

Eksempelvis laver Makita ud over håndværktøj, også en lang række haveredskaber og ens for alle disse er, at de bruger samme batteri.

Redskaber til haven

En velpasset have kræver omhyggelig pleje og vedligeholdelse af planter og buske. En af de vigtigste opgaver i haveplejen er at trimme og forme hække, og her kommer en hækkeklipper til sin ret. En hækkeklipper er ikke bare en almindelig klipper; den har unikke egenskaber, der gør den til et uundværligt redskab til havearbejde.

Hækkeklippere er designet specifikt til at trimme og forme hække og buske i haven. Moderne hækkeklippere er udstyret med avancerede funktioner, der gør arbejdet mere effektivt og nemmere for haveejere. Mange hækkeklippere har f.eks. skarpe, præcise knive eller klinger, der sikrer en ren og præcis klipning af grenene. Dette gør det nemt at skabe velplejede og symmetriske hække.

I forlængelse af hækkeklippere, kan det også være værd at lære mere om andre relevante haveredskaber. En havefræser er et nyttigt redskab til at bearbejde jorden og forberede den til plantning og såning. Med en havefræser kan du effektivt løsne og blande jorden, hvilket skaber optimale betingelser for vækst.

En rive til haven er et alsidigt redskab, der hjælper med at jævne jorden, fjerne ukrudt og skabe en ensartet overflade i haven. Disse redskaber supplerer hækkeklipperen og hjælper med at opnå en velplejet og flot have.

En anden relevant udvikling inden for havepleje er robotplæneklippere. Disse selvstændige maskiner gør det muligt at vedligeholde græsplænen uden manuel indsats. Robotplæneklippere kan klippe græsset regelmæssigt, og de er udstyret med avancerede funktioner som automatisk navigation og tilpasning til haveområdet. Ved at bruge en robotplæneklipper kan du spare tid og opnå en velplejet og veltrimmet græsplæne.

Testkilder

I vores søgen efter de bedste hækkeklippere på markedet, har vi gennemlæst en række nyere test fra både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Det er på baggrund af disse test, at vi har vurderet hvilke hækkeklippere der kan anbefales som de bedste på markedet lige nu. Herunder får du indblik i de testresultater vi har undersøgt:

Ekspert- og testkilder

Gør Det Selv

Gør Det Selv er et nordisk magasin til hus- og have folket, som rummer guides, tips og testresultater. I deres 10. udgave fra 2016 har de testet 7 populære hækkeklippere, som alle er elektriske med ledning.

I testen er der overordnet fokus på følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Robusthed
 • Kapacitet
 • Sikkerhed

Flere hækkeklippere klarer sig godt i testen, men det er altså Bosch AHS 65-34 der klarer sig bedst. Derudover får Stiga SHT 600 et “Godt Køb”-stempel, mens en enkelt hækkeklipper får en karakter under middel.

Du kan læse hele testen ved at købe et abonnement hos Gør Det Selv. Her får du desuden indblik i hvordan testen fandt sted, samt konkrete oplysninger om hvordan de enkelte modeller klarer sig i de forskellige tests.

I magasinet Gør Det Selv anmeldes hækkeklippere fra tid til anden individuelt. Der gives således en karakter fra 0 til 5 stjerner, samt en kort beskrivelse af den enkelte hækkeklipper.

I denne artikel har vi medtaget følgende hækkeklipper tests:

I disse tests gennemgås kriterier som brugervenlighed, ergonomi, kapacitet og sikkerhed. De kan desuden tilgås uden medlemsskab hos Gør Det Selv.

Gør Det Selv er et trykt magasin, der udkommer i Danmark en gang månedligt. I samme forbindelse udgiver de også artiklerne som online-udgaver, så du kan købe adgang til et bestemt antal artikler.

I deres 7. magasin i 2015 blev 12 hækkeklippere med ledning og batteri testet efter følgende kriterier:

 • Balance 30 %
 • Ydeevne 30 %
 • Betjening 40 %

Balancen er vigtig for håndteringen og ergonomien, og dette kriterie afgør hvor nem og sikker den er at bruge. Ydeevnen bestemmer hvor god hækkeklipperen er til at klippe store og små grene, og så vurderes snittene efter hvor rene de er. Betjeningen af maskinen vurderes ved at undersøge hvordan knapper, greb og håndstilling virker, og om den er god eller dårlig at arbejde med i længere tid.

I denne hækkeklipper test bliver Ryobi RHT 1851 R 15 og Stiga SHT 700 bedst i test. Det er blandt andet den fænomenale balance, styrke og ydeevne, der gør udslaget. Gardena EasyCut 46 anbefales på sidelinjen som et godt køb, da du får en suveræn hækkeklipper for meget små penge.

Hele testen kan læses hos Gør Det Selv mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta

I denne test er 6 akku hækkeklippere blevet testet af et uvildigt laboratorie i Tyskland. De er blevet testet på deres klippeegenskaber, støjniveau, vibrationer, brugervenlighed, batteriforbrug, opladningstid og sikkerhed.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Klippeegenskaber 30 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støj og vibrationer 20 %
 • Drifts- og ladetid 20 %

Flere af de testede hækkeklippere har gode klippeegenskaber, er støjsvage og har en god drifttid. Enkelte modeller er dog helt nede på 19 minutters drift på et fuldt opladt batteri, mens andre modeller kan klare næsten en time.

Testvinderen bliver Makita DUH523SY, der samlet set klarer sig bedst. Black & Decker GTC18502PC-QW kommer lige efter, med længste drifttid.

Du kan læse hele testen gratis og uden medlemsskab hos Testfakta.

 

Testfakta har i 2010 sendt 8 forskellige hækkeklippere med ledning til et laboratorium i England, hvor de er blevet testet ud fra deres egenskaber og præstationer.

Samtlige hækkeklippere er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klippeeffektivitet 20 %
 • Klipperesultat 20 %
 • Betjening 30 %
 • Håndtag 15 %
 • Støjniveau og vibrationer 15 %

Tre hækkeklippere distancerer sig fra resten i denne hækkeklipper test: Stihl HSE 51, Bosch AH5550-24ST og Gardena ErgoCut 48. Disse tre hækkeklippere præsterer fænomenalt, og får en særdeles høj bedømmelse for klippeeffektivitet og klipperesultat, ligesom de alle vurderes at være nemme at betjene og robuste i brug.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön bragte en test af 18 hækkeklippere i slutningen af maj 2015. Der er både talte om modeller med batteri og ledning, og de er alle rangeret i samme testskema.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

Batteri hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 55 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Betjening 20 %
 • Batteri og lader 10 %

Ledning hækkeklippere:

 • Hækkeklipning 60 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Betjening 20 %

Hos Råd & Rön bliver Stihl HSA 66 og Stihl HSE 52 bedst i test, da de samlet set klarer sig godt. Det er dog især den robuste konstruktion og klippeegenskaberne, der får gode bedømmelser.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

 

Helt tilbage i 2007 testede Råd & Rön 10 forskellige hækkeklippere. Der er tale om modeller med enten ledning eller batteri.

I testen er hækkeklipperne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Klipperesultat 40 %
 • Betjening 20 %
 • Holdbarhed 20 %
 • Brugsanvisning 5 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner 5 %

Makita UH5540 bliver bedst i test, men både Black & Decker GT 535 og Bosch AHS 480-24T får meget positive bedømmelser for et flot klipperesultat og god balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Klikk

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har i 2014 testet 6 forskellige hækkeklippere med ledning.

Alle 6 hækkeklippere er blevet testet ud fra disse kriterier:

 • Klippekvalitet/effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Støj
 • Vægt

I testen overrasker Stihl HSE 61 positivt, da den er en klasse for sig. Den klipper hurtigt og pænt med lavt støjniveau, har god rækkevidde og godt tillægsgreb så du kan nå svært tilgængelige grene. Den er især god til grove hække, og kvaliteten vurderes at være i top. To IKRA Flexotrim hækkeklippere vurderes også at præstere over middel, ligesom Bosch AHS 480-24T klarer sig fint i testen.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest

Det store og særdeles anerkendte tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest har i 2012 testet hele 19 forskellige hækkeklippere. 7 af disse er batteridrevne, mens de resterende 12 er med ledning.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Ydeevne 30 %
 • Håndtering 35 %
 • Holdbarhed 15 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Batteri og oplader 15 %

I testen vurderes Metabo AHS 36 V, Stihl HSA 65, Bosch AHS 50-26, Metabo HS 55 og Stihl HSE 52 at være blandt de bedste hækkeklippere på markedet. Det er blandt andet ydeevnen og kvaliteten, der trækker op, men også den gode balance.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Politiken

Politikens haveeksperter har i juni 2012 testet 8 forskellige hækkeklippere. Der er tale om både batteridrevne modeller samt modeller med ledning.

Hækkeklipperne blev testet ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Effektivitet
 • Klipperesultat
 • Balance

Det vurderes i testen at der er stor forskel på de forskellige hækkeklipperes formåen, og enkelte modeller flosser endda grenene i stedet for at klippe dem rent over.

Du kan læse hele testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Idényt

Tilbage i april 2011 foretog Idényt en test af 5 forskellige hækkeklippere. Testen er baseret på hækkeklippernes egenskaber ved klipning af ligusterhæk, og de 5 testede hækkeklippere er udvalgt efter producenternes egne anbefalinger.

Alle hækkeklipperne blev vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi
 • Styrke
 • Betjening
 • Støjniveau

I testen får Black & Decker GT510 og Bosch AHS 600-24 ST en høj karakter, da de er kraftige og lette at bruge. Black & Decker har en lille fordel i den lave vægt, og derfor lander den på testens højeste karakter.

Du kan læse hele testen gratis hos Idényt.

Johannes Fog Blog

På denne blog kan du få kvalificeret rådgivning, når det kommer til gør-det-selv-arbejdet. Johannes Fog består af et designhus og flere byggecentre, og dermed er indehaverne af bloggen specialister i denne type projekter, fremgangsmåder og redskaber.

Vi har gjort brug af artiklen ”Guide: Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?”.

Artiklen er udgivet den: 28. maj 2018.
Du kan se artiklen her

McCulloch

McCulloch er en amerikansk producent af motorsave og haveredskaber, og de har siden grundlæggelsen i 1943 guidet deres kunder til, hvordan de opnår de bedste resultater. Det ses også på deres hjemmeside, hvor de har flere blogindlæg og guides til fri afbenyttelse.

Vi har fundet inspiration i artiklen ”Ting, du bør overveje, før du køber en hækkeklipper”, der guider kunderne til at træffe det rette valg.

Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Husqvarna

Husqvarna retter især sine produkter til fagfolk inden for skov-, park- og have-områderne, men deres produkter an også i høj grad anvendes af hverdags-gør-det-selv-personen. Derfor kan man på deres hjemmeside finder mange interessante artikler, der hjælper én godt på vej.

Vi har fundet mange informationer i artiklen ”Ting, du bør overveje, før du køber en hækkeklipper”, som vi har brugt i vores guide.

Du kan se artiklen her

Læs også: Få overblik over de bedst brændekløvere på markedet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme