En håndmixer er uundværlig når der skal blandes, røres og piskes. Den gør det til en leg at piske alt fra flødeskum til marengs, og ingredienser til en kagedej blandes grundigt og hurtigt. Men hvilken er egentlig bedst, og hvad skal du kigge efter?

Vi har undersøgt de nyeste tests fra Danmark og udland, og fundet 6 af de bedste håndmixere netop nu.

Bosch MFQ4020 – billig testvinder klarer alt


Bosch-MFQ4020-Haandmixer
Bedst i test. Bosch MFQ4020 er både støjsvag, effektiv og brugervenlig. Klik på billedet og se mere.

Bedste pris: 249,00

Køb hos Proshop

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Her får du en rigtig god håndmixer fra Bosch, der generelt placerer sig højt i diverse tests. Bosch MFQ4020 udnævnes således til testvinder hos både Tænk og Råd & Rön. Håndmixeren er blandt andet rigtig god til kageblandinger og dejæltning, og ifølge de mange forbrugeranmeldelser er den både nem at rengøre, støjsvag og let at håndtere. Det er således et rigtig godt køb for dig, der ønsker en højtydende basishåndmixer.

Vi kan specielt godt lide denne håndmixer på grund af den lave pris, effektivitet og rengøringsvenlige design, hvilket betyder at håndmixeren er nem at anvende i såvel hverdage som weekender. Små detaljer som plast-skjolde øverst på piskeris og dejkroge gør at der ikke kan trænge madvarer op i mekanikken. Alt i alt et særdeles godt køb til prisen.

Inkluderet tilbehør: 2 turbopiskeris, 2 dejkroge

Specifikationer:

 • 450 Watt
 • 5 hastighedstrin
 • Mulighed for tilslutning af blenderstav

Kenwood kMix – testvinder i funktionelt design


Bedst i test. Kenwood kMix klarer sig rigtig godt i test hos både Klikk.no, GP.se og Aftonbladet. Den fås i flere forskellige farver.

Bedste pris: 589,00

Køb hos Whiteaway

 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – GP.se
 • Testvinder – Aftonbladet
 • Topscorer – Tænk

Den fine håndmixer fra britiske Kenwood fås i flere farver, og så er den brugervenlig og god at arbejde med. Det konkluderer de svenske og norske testpaneler, hvor Kenwood kMix er blevet bedst i test. Håndmixeren ligger desuden i den tunge ende, men det behøver ikke være negativt. Testpanelet hos Klikk.no bemærkede således at den føles stabil på grund af den lidt højere vægt, og designet føles gennemført med metalkabinet og en smart “fod”, så den kan placeres opretstående. Foden fungerer desuden som ledningsoprul, hvilket er en fin og funktionel detalje.

Kenwood kMix har en motor med effektoptag på 350 Watt. Den leveres med en stander, hvori der er plads til de medfølgende piskeris og dejkroge. På håndtaget finder du en knap til at skyde udstyret ud af maskinen med, og en knap der kan indstilles mellem de 5 hastigheder på håndmixeren. kMix fås i flere farver, som kan ses hos forhandleren.

Inkluderet tilbehør: 2 piskeris, 2 dejkroge

Specifikationer:

 • 350 Watt
 • 5 hastighedstrin
 • Med kombineret stander/ledningsrulle

KitchenAid – støjsvag kvalitetsmixer i retrodesign


Kitchenaid-Artisan-Haandmixer
Topscorer. KitchenAid håndmixeren er kram fra inderst til yderst. Den er udstyret med en stærk motor og får topkarakter for kvalitetsindtryk. Klik på billedet og se mere.

Bedste pris: 1.059,00

Køb hos Whiteaway

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Klikk.no
 • Topscorer – Råd & Rön

Den populære KitchenAid håndmixer fås i flere forskellige farver, og så har den et lækkert retrodesign med en konstruktion i høj kvalitet. Den støjsvage motor og ni forskellige hastighedstrin gør håndmixeren lækker at arbejde med. Det konkluderer både testpanelerne og køberne, som er enige om at håndmixeren både er effektiv og meget brugervenlig.

KitchenAid håndmixeren har et indbygget LED-display, hvorfra du styrer de i alt 9 hastighedstrin. Motoren er desuden med blød opstart, hvilket især er nyttigt når der skal røres dej eller kagemix sammen. Det kan nemlig godt støve eller plaske en smule når håndmixeren starter for voldsomt, så med blød opstart undgår du stænk i dit køkken. Den bløde opstart skåner desuden motoren. Håndmixeren er udstyret med en fleksibel telefonledning, så du undgår at have en lang ledning hængende over køkkenbordet.

Med denne håndmixer får du en større tilbehørspakke bestående af dejkroge, piskeris, ballonpiskeris, rørestativ og en opbevaringspose det hele kan ligge i. Du får således en række ekstratilbehør, som normalt ikke følger med andre håndmixere.

Inkluderet tilbehør: 2 piskeris, 2 dejkroge, rørestav, ballonpiskeris, opbevaringspose

Specifikationer:

 • 85 Watt
 • 9 hastighedstrin
 • Blød opstart
 • LED display

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch MFQ4030 – mange kræfter og får andenplads i test


Bosch-MFQ4030-Haandmixer
Bedst i test. Bosch MFQ4030 er en kraftig håndmixer med en række smarte finesser, og så er den støjsvag. Klik på billedet og se mere.

Bedste pris: 308,00

Køb hos Proshop

 • Testvinder – Icakuriren
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Den stærke Bosch MFQ4030 håndmixer ligner til forveksling testvinderen MFQ4020, og den får da også en  førsteplads hos Icakuriren og en andenplads i Tænks og Råd & Röns håndmixer test. Den roses ligeledes af flere tilfredse kunder hos Whiteaway, der alle giver mellem 4 og 5 stjerner. Det er især fordi den er støjsvag og nem at bruge, hvilket trækker op i den samlede bedømmelse og udløser en købsanbefaling.

MFQ4030 håndmixeren er lavet i et smart design, og har ligesom MFQ4020 et sæt turbopiskeris og dejkroge, der hver især har plast-skjolde i toppen så råvarerne fra skålen ikke kan trænge op i mekanikken. Det er en god lille detalje, som Bosch har tænkt ind i deres håndmixere.

Inkluderet tilbehør: 2 turbopiskeris, 2 dejkroge

Specifikationer:

 • 500 Watt
 • 5 hastighedstrin
 • Mulighed for at tilslutte blenderstav

Bosch MFQ4080 – håndmixer med masser af ekstraudstyr


Haandmixer-Bosch-MFQ4080
Masser af tilbehør. Bosch MFQ4080 har et helt sæt af tilbehør, der består af minihakker, blenderstav og bæger med måleskala og låg. Klik på billedet og se mere.

Bedste pris: 419,00

Køb hos Proshop

 • 86 % af 100 – Testberichte
 • Populær håndmixer

Vi vurderer denne Bosch håndmixer til at være et godt køb, da den generelt får rigtig gode anmeldelser og flotte test bedømmelser. Her er det blandt andet byggekvaliteten, støjniveauet og den høje brugervenlighed, der trækker de mange anmeldelser i en positiv retning.

Det er en håndmixer som kommer med en masse nyttigt tilbehør, såsom minihakker og blenderstav med blenderbæger. Derudover leveres den selvfølgelig også med turbopiskeris og dejkroge.

Denne håndmixer klarer rigtig mange funktioner i køkkenet, og til en pris på ca. 500 kroner mener vi at den er et godt køb for dig der ikke vil ud og investere i en masse unødvendige maskiner, der ender med at stå og fylde i køkkenskabene.

Inkluderet tilbehør: 2 turbopiskeris, 2 dejkroge, blenderstav, blenderbæger, minihakker

Specifikationer:

 • 500 Watt
 • 5 hastighedstrin
 • Mulighed for at tilslutte blenderstav

Bosch MFQ36480 – god og multifunktionel håndmixer


Gode anmeldelser. Bosch MFQ36480 får mange gode anmeldelser af køberne, som blandt andet roser ekstraudstyret og de mange funktioner.

Bedste pris: 372,00

Køb hos Proshop

 • Gode anmeldelser

Hvis udseendet ikke er det vigtigste og du bare gerne vil have en billig og alsidig håndmixer, så er Bosch MFQ36480 det bedste valg. Den får mange gode anmeldelser fra køberne, der alle vurderer den til at være en rigtig god håndmixer. Blandt andet konstateres det at håndmixeren er støjsvag, nem at rengøre og generelt meget brugervenlig.

Udover at fungere som håndmixer, kan Bosch MFQ36480 også bruges til mange andre ting. Der medfølger nemlig ikke kun piskeris og dejkrog, men også stavblender, blenderbæger og minihakker. Således kan du udnytte motoren i håndmixeren på mange forskellige måder, hvilket er en fordel hvis du ikke ønsker at købe udstyret hver for sig.

Inkluderet tilbehør: 2 piskeris, 2 dejkroge, blenderstav, minihakker, blenderbæger

Specifikationer:

 • 450 Watt
 • 5 hastighedstrin

Hvad kan håndmixeren bruges til?

En håndmixer er et særdeles alsidigt køkkenredskab, som med det rette tilbehør kan bruges til en række blande-, røre- og piskeopgaver. Håndmixeren er blandt andet rigtig god til:

 • Piskning
 • Blanding af ingredienser (flydende og pulveriserede)
 • Omrøring
 • Æltning

Blandt andet kan du med håndmixeren piske alt fra fløde til æggehvide helt uden at få ondt i arm, skulder og håndled. Ofte kan maskinerne gå op i et meget højt antal omdrejninger, så der virkelig kan piskes igennem under krævende opgaver.

Derudover er håndmixeren også god når der skal blandes ingredienser til kager og desserter. Eksempelvis bliver det legende let at lave chokoladekage uden klumper, og pandekagedejen laves på få minutter.

Udover piskerisene medfølger der også et par dejkroge, som kan bruges til små ælteopgaver. En god dej kræver nemlig lidt tæsk, og det kan dejkrogene sagtens levere. Kunsten er så at finde en metode hvor hele dejen æltes ligeligt, uden at kravle op ad dejkrogene. Det kan godt lade sig gøre, og er nemmere end håndæltning på køkkenbordet. I bund og grund fungerer dejkrogene som en miniudgave af røremaskinen, dog uden at du kan efterlade den uden opsyn.

Testkilder

For at finde frem til de bedste håndmixere på markedet, har vi gennemset en række europæiske tests, samt kigget på købernes vurderinger af håndmixerne i de mange danske netbutikker. Herunder kan du få et indblik i de kilder, der har haft størst indflydelse på vores vurderinger:

Icakuriren (23. januar 2015)

Det svenske mad- og forbrugermagasin, Icakuriren, foretog i januar 2015 en test af 10 forskellige håndmixere. Alle maskinerne er hver især blevet vurderet ud fra hvor gode de er til at piske fløde og blande en hvedebrødsdej, og så er brugervenligheden også blevet afprøvet. Under brugervenlighed har testpanelet vurderet grebet, balancen, støjniveau og stander.

Testresultatet viser, at der ikke umiddelbart er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Således bliver Bosch MFQ4030 bedst i test, mens både Electrolux EHM6300 og KitchenAid får 5 hjerter ud af 6 mulige. I den anden ende af skalaen finder vi Menuett Art nr 802-359, Fasett 9095-1441 og Clas Ohlson Art nr 34-1277-3, som alle får dumpekarakter for at være for lette, for larmende og med generelle mangler, der kan være til irritation, hvis man skal bruge håndmixeren ofte.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Tænk (8. januar 2015)

25 håndmixere har været igennem test hos Forbrugerrådet Tænk, der i testen pointerer at flere billige håndmixere er bedre end de dyrere af slagsen. Tænk råder til at gå efter en støjsvag model, som er behagelig at bruge – det er blandt andet disse modeller, der ender med at få bedst bedømmelse i testen.

Håndmixerne er bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Ydeevne 55 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støj 10 %
 • Byggekvalitet 5 %

I testen ender Bosch med at overraske positivt, da flere af deres håndmixere er med i toppen af testresultatet. Der er dog også blevet plads til modeller fra andre producenter, og generelt klarer mange af håndmixerne sig godt i testen.

Hele testen kan læses ved oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (20. november 2014)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet hele 33 håndmixere i november 2014. Alle håndmixerne er blevet testet hos ICRT (International Consumer Research & Testing), der også tester produkter for blandt andet Tænk og andre store forbrugermagasiner i Europa.

Alle håndmixerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Piskning 55 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støjniveau 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

I testen er der blevet forsøgt at piske/mixe fløde, æggehvide, pandekagedej, sukkerkagedej samt æltning af en dej til et madbrød.

I alle testscenarierne er håndmixerne blevet målt på tidsforbrug, jævnhed og konsistens af det færdige resultat. Desuden er det blevet vurderet hvor lette håndmixerne er at benytte, ligesom der er blevet kigget på byggekvaliteten og målt støjniveau.

Råd & Röns håndmixer test domineres i toppen af Bosch, der fylder hele top 6 med en række forskellige håndmixere, der dog er af samme type men med forskellige farver/tilbehør. Modeller fra henholdsvis Kenwood, Braun og KitchenAid klarer sig også godt.

Hele testen kan læses hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Technik Zu Hause (september 2014)

Technik Zu Hause er et tysk forbrugermagasin, der løbende udkommer med nye test resultater og gode tips og råd til dig som forbruger.

Magasinet har netop foretaget en test af 8 håndmixere, som har været udsat for blandt andet piskning af flødeskum og miksning af et rugbrød. Håndmixerne i deres test klarede alle opgaverne, men forskellen lå i den mængde tid, de forskellige håndmixere brugte på opgaverne.

Du kan læse denne test helt gratis. Den åbnes som et PDF-magasin, hvor der også er andre tests.

Klikk.no (19. december 2013)

Klikk er et norsk forbrugermagasin, og her har de testet 11 håndmixere og bedømt dem ud fra kriterierne piskning, blanding og æltning af dej, brugervenlighed og sidst, men ikke mindst, byggekvaliteten.

Der er i testen blevet pisket æggesnaps, ligesom der er blevet rørt en let dej og til sidst en brøddej. Konsistensen af dejen er herefter blevet vurderet, ligesom der under piskningen af æggesnapsen også blev taget tid. Man har desuden testet motorkraften af under æltning af dejen, hvor man har forsøgt at presse maskinerne til det yderste, for at teste om de står af, og om man har god kontrol og greb om maskinen.

Testen er måske en smule uvidenskabelig, men den giver alligevel et rigtig godt billede af hvilke håndmixere der holder, og hvilke der ikke gør.

Kenwood kMix håndmixeren bliver bedst i test og får terningkast 5, da den klarer sig rigtig godt på alle parametre. Den er tung men afbalanceret, og så er den bygget i en høj kvalitet. De fem hastigheder fungerer godt, og maskinen pisker og ælter til fuld tilfredshed hos testpanelet. KitchenAid klarer sig også rigtig godt i denne test, hvor den ender på terningkast 4. Den er behagelig og nem at bruge, og så er telefonkablet smart og praktisk.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Aftonbladet (15. februar 2013)

Hos svenske Aftonbladet har de i deres betalingssektion foretaget en test af 8 forskellige håndmixere. I testen konkluderes det, at det ikke altid er en god idé at gå efter de billigste modeller, hvis du har interesse for madlavning og gerne vil have det bedste produkt.

Testen er udarbejdet af WiseGuide, som er en testorganisation, der tester produkter på bestilling fra aviser og dagblade. Håndmixerne er alle blevet testet for deres egenskaber ved piskning af fløde, æltning af dej til hvedebrød og blanding af kagedej, ligesom maskinernes byggekvalitet, design og brugervenlighed også er blevet vurderet og taget med i den samlede bedømmelse.

I testen klarer Kenwood kMix sig rigtig godt og bliver bedst i test. Det bemærkes dog også, at det er en tung håndmixer, hvilket både kan være godt og skidt. Godt, fordi det giver bedre stabilitet, og dårligt fordi den kan blive tung at arbejde med i længere tid. Den giver dog et godt resultat ved alle opgaver, og så er byggekvaliteten god. Bosch MFQ4020 klarer sig også godt i testen, hvor den anbefales som et billigt alternativ. Den pisker, blander og ælter til fuld tilfredshed, men er ikke konstrueret i samme kvalitet som bl.a. Kenwood kMix og KitchenAid.

Du kan læse hele testen mod oprettelse at betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

GP.se (3. december 2012)

Göteborg Posten fik i december 2012 testet 8 forskellige håndmixere hos WiseGuide, som er en uafhængig testorganisation, der tester produkter på bestilling fra diverse aviser og dagblade.

I testen er håndmixerne blevet vurderet ud fra deres egenskaber ved piskning af fløde, blanding af kagedej og æltning af en dej til hvedebrød. Det er blandt andet ved æltningen, at de svageste håndmixere begynder at halte, da de ikke har styrke nok til de mere krævende opgaver. Derudover er brugervenligheden på de forskellige håndmixere blevet testet.

Håndmixerne er blevet vurderet ud fra disse delkriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Design
 • Funktioner
 • Prisværdi

I testen bliver Kenwood kMix bedst i test med en samlet bedømmelse på 4 ud af 5, da den er kraftig, har et godt greb og bygget i gode lækre materialer. Bosch MFQ4020 bliver desuden topscorer, da den også klarer sig godt.

Du kan læse testen gratis hos GP.se.

Testsieger

Testsieger indsamler løbende bedømmelser fra rigtige købere, ligesom de indsamler testresultater fra flere tyske magasiner, ugeblade og internetsider.

Tusindvis af anmeldere giver deres besyv med, og du kan herinde på et overblik over hvilke håndmixere der vurderes som de bedste på markedet netop nu.

Du kan få meget gavn af løbende at tjekke denne side, hvor du kan gå i dybden med hundredvis af personlige bedømmelser af hvert enkelt produkt.

Vær dog opmærksom på at læse bedømmelserne grundigt igennem, så du kan få indblik i hvad der præcist fremhæves som værende godt og skidt.

Politiken (21. november 2011)

Politiken har kigget nærmere på 7 håndmixere, som er blevet udsat for piskning og æltning under testen, som er foretaget af en levnedsmiddeltekniker fra Karolines Køkken.

Håndmixerne lå generelt i den billige ende, og testresultaterne er langt fra imponerende, da man formentlig har lagt for stor vægt på dejkrogenes funktion. Det er vigtigt at påpege, at en håndmixer selvfølgelig ikke er velegnet til æltning af store mængder dej, hertil er køkkenmaskiner langt bedre, men selvfølgelig også dyrere.

Politiken vurderer en af de billigste modeller som “bedst i test”, mens testens dyreste model ikke kan ælte dej uden at blive varm og hyle.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

ETM Testmagazin (april 2011)

Tyske ETM Testmagazin er gået i dybden med 20 håndmixere, som er blevet vurderet og afprøvet med både piskning af fløde, kagedej og æltning af en brøddej.

Hver håndmixer er desuden testet for dens funktionalitet, brugervenlighed samt resultat af det færdige arbejde.

Du kan i dette magasin få et godt indblik i hvordan de forskellige håndmixere klarer sig, og der er en række gode illustrationer af de færdige resultater.

Testen er gratis at hente og læse som PDF-dokument.

Denne side er anmeldt af: Emilie W. Bach Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment