Nedgravning af trampolin: Guide samt råd til korrekt nedgravning og opstilling

Nedgravning af trampolin: Guide samt råd til korrekt nedgravning og opstilling

Mange danskere vælger nedgravning af trampolin, i stedet for at have den stående over jorden. Det kan være en god løsning for nogle, men kræver også lidt omtanke og forarbejde.
Herunder finder du ikke en decideret vejledning til nedgravning af trampolin, men gode råd om processen og det forarbejde, du skal have gjort dig først.

Du får et indblik i prisen på nedgravning af trampolin, og du vil blive præsenteret for nogle af de tanker, du måske ikke har skænket en tanke før.
Kom godt i gang med nedgravning af trampolin i haven ved at læse med her. Få gode råd om selve nedgravningen, om sikkerheden, og bliv klogere på, hvad du skal overveje, før du begynder.

Det skal du overveje inden nedgravning af trampolin

Der er tre ting, du skal overveje, inden du vælger nedgravning af trampolin:

  1. Hvorfor vælger du nedgravning?
  2. Har du plads til nedgravning af trampolin?
  3. Kan det betale sig for dig?

Mange mennesker vælger nedgravning af trampolin, fordi det både er nemmere at komme op på den, nemmere at slå græs omkring den, og for ikke at skulle sætte sikkerhedsnet op hvert år. De to første er ganske fornuftige grunde til at vælge nedgravning af trampolin, men du må aldrig gå på kompromis med sikkerheden!

Du eller dine børn kan stadig få store skader, hvis I falder udenfor havetrampolinen. At lande på armen på jorden kan stadig brække den, uanset om trampolinen er hævet en meter over jorden eller er gravet ned. Sikkerhedsnettet bør komme op uanset hvad.

Det næste punkt er plads til nedgravning af trampolinen. Små haver får ingen gavn af at grave en trampolin ned, da det vil optage meget af pladsen og skabe et stort hul, som senere skal fyldes op og bliver til besvær.

Sidst er der også det økonomiske aspekt. Det er billigere at købe en trampolin end at sætte den ned selv, så du skal overveje grundigt, hvorvidt du vil bruge pengene på nedgravning af trampolin.

Fordele ved at grave din trampolin ned

Selvom der er ting, du skal overveje, inden du graver din trampolin ned, er der også mange fordele ved det. Nogle af dem er bl.a., at trampolinen;

  • har sværere ved at blæse væk i stormvejr
  • kan stå ude vinteren over
  • ikke stikker ud i landskabet
  • er nemmere at slå græs omkring

og meget mere!

Hvis du overvejer nedgravning af trampolin med ben, er det praktiske aspekt en stor del af beslutningen. Din trampolin kommer ikke til at holde for evigt, og før eller siden bliver det nødvendigt at fylde hullet igen. Men indtil da kan en nedgravning af almindelig trampolin være en kæmpe fordel!

Med små børn kommer nedgravning af trampolin med en ekstra fordel: Hvis børnene læres ordentligt om sikkerhed omkring trampolinen, er der nemlig ingen risiko for, at de falder ned fra stien og slår sig. Lær dem at omgås trampolinen, så de altid kan lege sikkert.

Vejledning til nedgravning af trampolin

Selvom du altid bør finde hjælp til nedgravning af trampolin, hvis du ikke selv er bekendt indenfor området, får du her en kort guide, der kan hjælpe dig på vej.

Når du graver et hul til din trampolin, skal det oftest graves ud som en halvkugle. Der skal ved de fleste trampoliner være omkring 10-15 centimeters afstand mellem kanten og jorden, så du ikke risikerer damp og råd under trampolinen.

Du skal sørge for en jævn udgravning, så din trampolin står sikkert. Bemærk, at ikke alle trampoliner er velegnede til nedgravning. Sørg for, at der er god afstand fra trampolinen til jorden, så du eller dine børn ikke kommer til at hoppe hårdt ned i jorden under trampolinen.

Det kan også være en god idé at ”polstre” hullet under trampolinen. Der skal stadig være lige langt fra trampolin til nærmeste overflade, men du kan evt. fylde flis eller andet ovenpå jorden, så du kan mildne eventuelle sammenstød.

Nedgravet trampolin om vinteren

Én af de store fordele ved at nedgrave en trampolin er, at du ikke skal pille den ned om efteråret. En nedgravet trampolin kan ikke blæse væk i stormvejr, og så længe, du ved, hvad du gør, kan du lade den stå ude hele vinteren.

Det anbefales, at du tager kantpude og sikkerhedsnettet ind, men ellers behøver du ikke gøre noget ved trampolinen. Hvis du vil passe ordentligt på den, så den holder længere, kan du købe et dække til den, så den er beskyttet mod vind og vejr, og så ingen hopper på den, når det er koldt. Ved frost kan trampolinen nemlig blive anstrengt, og i værste tilfælde kan den gå i stykker.

Hvis du lader din trampolin stå ude om vinteren, bør du sikkerhedstjekke den, inden nogen får lov til at hoppe på den om foråret. Kig efter rust og undersøg, om fjedrene stadig er gode, og se, om der er kommet huller nogen steder i den.

Det er også en god idé at tjekke under trampolinen for at være sikker på, den ikke er blevet brugt som læ for dyr igennem vintermånederne.

Sikkerhed ved nedgravning af trampolin

Enhver nedgravning af trampolin guide vil snakke om sikkerhed ved nedgravning, og det er også ét af de desværre oftest oversete aspekter af projektet. En trampolin bliver kun en smule mere sikker, når den er gravet ned, og der kommer pludselig nogle helt nye områder, du skal være opmærksom på.

For eksempel kan en nedgravet trampolin blive farlig, hvis der ikke er stor nok afstand til jorden under den. Hvis nogen hopper fra midten og ud i kanten, men der ikke er langt nok ned til, at trampolinen kan affjedre dem ordentligt, kan de i værste tilfælde brække anklen.

Sørg for, at der er gravet ordentligt ned, når du sætter din trampolin i jorden. Du skal også huske at sætte net på, hvis der leges vildt på trampolinen, eller hvis den bruges som atletiktrampolin. Du kan stadig slå dig meget, hvis du springer ud på jorden fra en trampolin i jorden.

Grav ned selv eller hyr hjælp – hvad er bedst?

Hvis du ikke har tidligere erfaring med at grave trampoliner ned, enten for andre eller for dig selv, bør du søge hjælp. Det kan være fra venner eller familie, men det kan også være professionel hjælp.

Uanset om det handler om nedgravning af Berg trampolin eller en almindelig trampolin, kan du betale dig fra det. På den måde sikrer du dig et ordentligt stykke arbejde, og hvis noget viser sig ikke at være gjort ordentligt, bør din kontrakt med den ansatte arbejdskraft dækker erstatning på den ene eller anden måde.

Når det kommer til nedgravning af trampolin, tales der om sikkerhed, og sikkerhed er værd at betale for. Overvej at ansætte hjælp til nedgravning af trampolin, så er du sikret, at det er gjort rigtigt i første omgang. Alternativt skal du gøre et stort og grundigt forarbejde, og gerne hente hjælp hos nogen, der allerede har erfaring med at grave deres trampolin ned selv.

Det kan også være en fordel at leje maskiner til at grave og fjerne jorden.

Hvad koster det at få gravet en trampolin ned?

Når det kommer til pris nedgravning af trampolin, er der et bredt og meget varieret spænd. Nedgravning af trampolin kan koste lige fra 4.000 kroner til 10.000, og det hele afhænger af størrelse, gravearbejdets omfang, og ofte også hvilken type jord, der skal arbejdes med.

Det kan virke som en stejl pris, men igen skal du huske, at der er tale om professionel arbejdskraft, et højt fokus på sikkerhed, et hårdt arbejde, og at jorden bliver skaffet af vejen for dig. Du kan desuden ofte selv bestemme, hvad der skal ske med jorden, hvorvidt du vil have den et andet sted på din grund, eller om det skal køres væk til en tredjepart.

For mange er nedgravning af trampolin det bedste valg, men det er et valg, der kommer med en pris. Der er dog tale om et engangsbeløb, og du kan selv vedligeholde både trampolin og trampolinhullet videre frem. Det vigtigste er, at den første nedgravning udføres med stor sikkerhed og ekspertise.

FAQ

Kan man selv grave en trampolin ned?
Du kan godt selv grave en trampolin ned, hvis du har det rette udstyr og erfaringen – men det anbefales, du hyrer hjælp, hvis du er i tvivl. Så er din trampolin stadig sikker, selvom den står i jorden.
Pris på nedgravning af trampolin?
Det kan koste mellem 4.000 og 10.000 at få nedgravet en trampolin, og prisen afhænger bl.a. af størrelsen. Men så er du også sikret den størst mulige sikkerhed, at arbejdet er gjort ordentlig, og du får mulighed for at bestemme hullets størrelse og hvad der skal ske med jorden.
Inden du graver din trampolin ned, skal du overveje, om du har pladsen til det, og om det faktisk er det mest praktiske for dig. Find ud af, om det kan betale sig, eller om du skal lade den stå på jorden

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme