En elkedel skal kunne varme vandet hurtigt og gerne støjsvagt. Derudover skal den helst ikke blive for varm udvendigt, hvis der er børn i hjemmet. De fleste elkedler klarer hovedopgaven fint, men på flere modeller kniber det med betjeningskomforten, ligesom nogen modeller har et klodset design der tilmed bliver varmt udvendigt.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, og guider dig til 7 af de bedste elkedler netop nu.

I artiklen finder du:

 • Simple elkedler til dig der ønsker en elkedel, der nemt bringer vand i kog ved tryk på en knap.
 • Avancerede elkedler til dig der ønsker en elkedel med temperaturvalg og andre avancerede funktioner, som blandt andet er nyttige når der skal brygges te eller kaffe.

Bedste simple elkedler

Simple elkedler er nemme at bruge og holder typisk i mange år, fordi dens eneste elektroniske element er en tænd/sluk knap og et varmelegeme. Den er et godt valg til dig der blot vil kunne bringe vand i kog hurtigt og nemt.


Bosch TWK7801

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Velegnet til: Dig der ønsker en billig og simpel elkedel, som tilmed har et robust design og et godt håndtag.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
299,95 kr. 50,00 kr. 349,95 kr. Til butik »
399,00 kr. 0,00 kr. 399,00 kr. Til butik »

Denne Bosch-elkedel fås i flere forskellige farver: Rustfrit stål, gylden, rød, antracit eller kobber. Elkedlen klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den lægger sig i spidsen af testen. Den har en robust konstruktion, høj brugervenlighed og en meget fornuftig pris. Flere købere bemærker dog at vandmåleren kan være svær at se da den sidder bag håndtaget, men bruger du kun sjældent denne, er elkedlen samlet set et rigtig godt køb.

Hurtig, brugervenlig og robust 

I de forskellige tests og brugervurderinger er denne elkedel blandt de hurtigste til at opvarme vand. Samtidig er den rigtig god at hælde af, og det store håndtag sikrer en god afstand til varme overflader, så du nemt kan håndtere elkedlen uden at brænde dig. Udvendigt er elkedlen af metal, og der sidder et kalkfilter bag hældetuden. Den rummer 1,7 liter, og tænd/sluk knappen lyser når elkedlen er tændt.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Temperaturvalg: Nej
 • Hold-varm funktion: Nej
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt, plast)
 • Ledningsoprul: Ja

Morphy Richards Accents

Morphy-Richards-Elkedel

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker det klassiske kedel-design med tydelig vandmåler og god hældetud.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
575,00 kr. 0,00 kr. 575,00 kr. Til butik »
589,00 kr. 0,00 kr. 589,00 kr. Til butik »
649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »

Denne elkedel er ikke udvalgt som en anbefaling på baggrund af test-resultater fra anerkendte magasiner og forbrugerråd, men derimod på grund af dens særprægede retro-design i kombination med meget positive forbrugeranmeldelser. Således er den et godt valg for dig der elsker retro design, men som ikke ønsker at give afkald på komforten ved indbygget varmelegeme.

Stilet, klassisk og høj byggekvalitet

Denne elkedel fås i flere farver (hos Wupti), og er udført som en klassisk kedel, men med indbygget varmelegeme. Den har en klassisk charme over sig, samtidig med at den fremstår moderne og flot. Byggekvaliteten er rustfrit stål, og den kan fint tages med over på bordet hvis teen skal nydes derfra.

“Det er en rigtig fin kedel, som vi er meget glade for” – Vagn Nannerup, kunde hos Whiteaway

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Temperaturvalg: Nej
 • Hold-varm funktion: Nej
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt)
 • Ledningsoprul: Nej

Bedste avancerede elkedler

Avancerede elkedler har blandt andet mulighed for temperaturvalg, så du kan bringe vandet til en ønsket temperatur. Dette er blandt andet nyttigt for dig der bruger vandet til kaffe- og tebrygning, da temperaturen er meget vigtig for smagen.


Bosch Styline

Bosch-Elkedel-TWK8613

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Velegnet til: Dig der ønsker en effektiv elkedel, som hurtig bringer vandet til en ønsket temperatur.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
458,00 kr. 0,00 kr. 458,00 kr. Til butik »
475,00 kr. 0,00 kr. 475,00 kr. Til butik »
849,00 kr. 39,00 kr. 888,00 kr. Til butik »

Bosch TWK8613 fås i både sort og hvid. Den er en del af producentens Styline-kollektion, der også omfatter en testvindende kaffemaskine. Elkedlen klarer sig generelt godt i test, og anbefales af flere omgange som en af de bedste elkedler på markedet.

Sikker, hurtig, temperaturstyring og nem at rense

Denne elkedel er bedst i test hos Råd & Rön og Stiftung Warentest, mens Testfakta har målt den til at være den hurtigste blandt 8 testede modeller. Det er med andre ord ikke uden grund, at denne elkedel får så høje vurderinger i test. Den er nemlig ikke kun hurtig til at koge vandet, den er også blandt de mest sikre elkedler, med en ydre temperatur under kogning på kun 55 grader målt i laboratorium. Den bringer 1 liter vand i kog på under 3 minutter, hvilket er rigtig godt, og så har du mulighed for indstilling af vandets temperatur ligesom på Siemens elkedlen, ligesom du kan indstille den til at holde vandet varmt i op til 30 minutter. Den har ligeledes et aftageligt kalkfilter af rustfrit stål, hvilket gør det nemt at holde den ren og kalkfri.

Denne elkedel er blandt de bedste og mest funktionelle på markedet, og så findes den til en rigtig god pris på nettet.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Temperaturvalg: Ja (70, 80, 90, 100 gr.)
 • Hold-varm funktion: Ja
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt, rustfrit stål)
 • Ledningsoprul: Ja

Philips Avance Collection

 • Favorit – Testfakta

Velegnet til: Dig der ønsker en lille og brugervenlig elkedel, som gør det muligt at indstille temperatur og holde vandet varmt.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »

Denne lille elkedel har det hele: Temperaturvælger, hold-varm funktion og en en-kops indikator på vandmåleren, som gør det nemt at dosere den rette mængde vand og dermed spare både tid og strøm. Elkedlen bliver favorit hos Testfakta, som har testet og vurderet 8 elkedler. Og med en kapacitet på 1 liter er den et godt køb til den mindre husstand.

Brugervenlig og mange funktioner 

Hvis du er ude efter en elkedel der primært skal bruges til kogning af vand til kaffe eller te, så er Philips Avance Collection HD9380/20 et godt køb. Det er en sort elkedel med en 360 graders bund, der gør det muligt at rotere elkedlen og placere den nemt og enkelt.

I modsætning til andre elkedler sidder indikatoren for vandniveau på siden, og den er markeret med tydelige tegn så det er nemt at se hvor meget vand der er fyldt på. På platformen finder du alle betjeningsknapperne, deriblandt temperaturvælgeren og hold-varm funktionen. Elkedlen er i stand til at varme vandet til 40, 80, 90, 95 eller 100 grader. Dette er blandt andet nyttigt, hvis du eksempelvis vil brygge en kande stempelkaffe eller te, hvor vandets temperatur er vigtig for smagen.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Temperaturvalg: Ja (40-100 gr.)
 • Hold-varm funktion: Ja
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt, plast)
 • Ledningsoprul: Ja

Siemens TW86103

Siemens-TW86103-Elkedel

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Test.de
 • Topscorer – Klikk.no

Velegnet til: Dig der ønsker en stilren elkedel med mulighed for at vælge temperatur og holde vandet varmt.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
457,00 kr. 0,00 kr. 457,00 kr. Til butik »
458,00 kr. 0,00 kr. 458,00 kr. Til butik »
466,00 kr. 39,00 kr. 505,00 kr. Til butik »
849,00 kr. 39,00 kr. 888,00 kr. Til butik »

Vi anbefaler denne Siemens elkedel da den klarer sig godt i test, ligesom den roses af forbrugerne.

Elkedlen har et stilrent design og er sikker i brug – ydersiden er i test målt til højst 66 grader, hvilket kan føles ubehageligt, men hverken børn eller voksne er i fare for at brænde sig alvorligt på denne elkedel.

Temperaturvalg, holde-varm funktion og nem rengøring

Siemens har i denne elkedel indbygget en række praktiske funktioner til dig der eksempelvis brygger stempelkaffe og generelt ønsker dit vand kogt til en bestemt temperatur. Du kan nemlig indstille den til at koge vandet til en ønsket temperatur, og så kan den efterfølgende holde det varmt i op til 30 minutter. Det aftagelige kalkfilter er i rustfrit stål og dermed utrolig nemt at holde rent.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Temperaturvalg: Ja (70, 80, 90, 100 gr.)
 • Hold-varm funktion: Ja
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt, rustfrit stål)
 • Ledningsoprul: Ja

KitchenAid 5KEK1722

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en smart elkedel i eksklusivt design med digitalt display og justering af temperaturen.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.473,00 kr. 0,00 kr. 1.473,00 kr. Til butik »
1.473,00 kr. 0,00 kr. 1.473,00 kr. Til butik »
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »

KitchenAid 5KEK1722 er en smart og avanceret elkedel i et moderne og stilrent design. Den fås i flere farver, men rustfrit stål synes at være den mest populære variant. Køberne roser blandt andet elkedlen for at være brugervenlig med let påfyldning, drypfri hældetud, hurtig kogning af vand og nem indstilling af temperaturen. Flere købere vurderer endda at det er den bedste elkedel de nogensinde har haft. Den anbefales især til dig der ønsker mulighed for temperaturjustering og at holde vandet varmt.

Smart, solid og hurtig

Elkedlen fra KitchenAid vurderes at være hurtig til at varme vandt op, og på trods af prisen synes de fleste købere at den er alle pengene værd. Den har kapacitet til 1,7 liter vand, og den kan bringe det op på temperaturer fra 50 til 100 grader – 6 forskellige trin i alt. Den indbyggede temperatursensor sørger for at slå elkedlen fra i tide til at opnå den ønskede temperatur, og vandet kan efterfølgende holdes varmt i op til 30 minutter.

Elkedlen har et KitchenAid logo på siden og på låget, og betjeningen foregår via trykknapper og et digitalt display til visning af ønsket temperatur.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Temperaturvalg: Ja (50, 60, 70, 80, 90, 100 gr.)
 • Hold-varm funktion: Ja
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt)
 • Ledningsoprul: Ja

KitchenAid Artisan 5KEK1522

KitchenAid-1522EOB-Artisan-Elkedel

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en avanceret elkedel i retro design, der både har indbygget termometer og temperaturjustering.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.480,00 kr. 0,00 kr. 1.480,00 kr. Til butik »
1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.752,00 kr. Til butik »

Hos både Wupti og Whiteaway høster den flotte og populære KitchenAid elkedel topkarakterer fra køberne. Den er rummelig med plads til at koge op til 1,5 liter vand ad gangen, og så er kanden isoleret i en dobbeltvægskonstruktion. På basen er der monteret en pind, så du kan justere temperaturen i 6 trin fra 50 til 100 grader, og så er der desuden monteret et termometer direkte på kanden, så du kan se vandets temperatur – også når den ikke står på basen.

Stil, kvalitet og gode funktioner

KitchenAid Artisan elkedlen indgår ikke i test, men er alligevel en af de mest populære modeller hos blandt andet Whiteaway og Wupti. I de mange anmeldelser bliver den rost for det flotte design, den høje kvalitet og de gode funktioner, som gør det muligt at opnå den perfekte temperatur til en kop te eller kaffe.

“Flot design som er en fornøjelse at se på, gode funktioner såsom temp regulering, […]utrolig støjsvag i forhold min gamle el kedel” – Svenne, kunde hos Whiteaway

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Temperaturvalg: Ja (50, 60, 70, 80, 90, 100 gr.)
 • Hold-varm funktion: Nej
 • Kalkfilter: Ja (udtageligt)
 • Ledningsoprul: Ja

Værd at overveje før køb

Der kan være bestemte ting du ønsker din elkedel skal kunne – eksempelvis kan det være rart at den kan varme vandet til en bestemt temperatur, hvis du eksempelvis skal brygge stempelkaffe, og så kan det ligeledes være nyttigt med en indbygget holde-varm funktion, som findes i en række af de elkedler vi anbefaler i denne artikel. Vi har kigget testresultater og anmeldelser igennem, og fundet elkedler med hver deres kvaliteter.

Testkilder

For at skrive denne artikel har vi foretaget et research-arbejde, der blandt andet har omfattet gennemgang af testresultater fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, ligesom vi har læst forbrugeranmeldelser igennem, for at få et så retvisende billede af hvilke elkedler der er bedst på markedet netop nu.

Testfakta (21. december 2016)

Hos svenske Testfakta har man i december 2016 testet og sammenlignet 8 forskellige elkedler.

I den hurtige test er følgende kriterier blevet undersøgt:

 • Brugervenlighed
 • Støjniveau
 • Udvendig temperatur
 • Kogetid

Testens favorit bliver Philips HD9380/20, som dog også er den dyreste af de testede modeller. Eneste ulempe testpanelet kan pege på, er at den kun rummer 1 liter ad gangen. Derudover klarer Bosch Styline sig også godt i denne test, og roses blandt andet for at være reel med temperaturvælger og hold-varm funktion.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Vestmanlands Läns Tidning (1. november 2016)

Hos Vestmanlands Läns Tidning (vlt.se) er 6 elkedler blevet testet i november 2016. Det drejer sig primært om elkedler med en konstruktion af rustfrit stål, mens en enkelt Bosch-model er af plastik. Plastik medvirker til at elkedlen ikke bliver så varm udvendigt.

Ifølge testpanelet hos vlt.se skal en god elkedel være let at hælde af og fylde på. Brugervenligheden vægter med andre ord højt i denne test.

Designet er også vigtigt, da elkedlen typisk skal stå fremme i køkkenet.

I testen klarer Kenwoods kMix-elkedel sig bedst, og får en samlet bedømmelse på 3,7 ud af 5. Elkedlen roses for at have et gedigent design i rustfrit stål, og så er den både hurtig og med godt håndtag. Eneste minus er at den blanke overflade er meget modtagelig for fingeraftryk.

Hele testen kan læses gratis hos vlt.se.

Tænk (november 2016)

Tænk har i november 2016 fået testet 14 elkedler, og som noget nyt testes der nu også på uønsket kemi. Der er tale om elkedler i forskellige prisklasser, og målet har været at finde den bedste, hurtigste og sikreste elkedel.

Hos Tænk er elkedlerne testet ud fra følgende kriterier:

 • Kogning 45 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Byggekvalitet 10 %
 • Støj 5 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Sikkerhed (afsmag og uønsket kemi)*

*Det bemærkes, at kriteriet begrænser den samlede bedømmelse.

I testen udnævnes ingen testvinder, men Bosch TWK7809 klarer sig samlet set bedst. Den er identisk med Bosch TWK7801 m.fl. Udover Bosch-elkedlen klarer Russell Hobbs 22591-70 og Philips HD 4649 sig også godt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (14. november 2016)

Råd & Rön har i november 2016 fået testet 11 elkedler. De er foretaget efter en række nye kriterier, hvor der som noget nyt blandt andet stilles krav til indholdet af uønsket kemi i de testede modeller.

Elkedlerne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Kogning 45 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Byggekvalitet 10 %
 • Støj 5 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Sikkerhed (afsmag og uønsket kemi)*

*Det bemærkes, at kriteriet begrænser den samlede bedømmelse.

I testen klarer Electrolux EEQA 3240 sig samlet set bedst, og bliver derfor testvinder. Matsui M17JKW11E klarer sig også godt, og anbefalet som godt køb. Blandt de bedste elkedler finder vi også Bosch TWK7805, der er identisk med bl.a. Bosch TWK7801 m.fl.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Helsingborgs Dagblad (6. juli 2013)

Helsingborg Dagblad har ikke selv foretaget denne test, men derimod købt den gennem WiseGuide, som er en stor svensk testorganisation.

I alt er 8 elkedler blevet testet for deres effektivitet, kvalitet, kapacitet, funktioner, design og værdi for prisen. De er desuden blevet målt på deres ydertemperatur, hvilket er et vigtigt parameter hvis man prioriterer sikkerheden omkring elkedlen højt.

I testen vinder Electrolux EEWA3100. Elkedlen ses kun sjældent på det danske marked. “Bedste budgetvalg” gives til en elkedel af mærket Fasett, som er en billig-kedel til det svenske marked.

Testen kan gratis læses i dens fulde længde hos Helsingborgs Dagblad.

Råd & Rön (21. marts 2013)

Svenske Råd & Rön får testet deres produkter samme sted som Tænk, og i deres 2013-test af elkedler er hele 40 modeller blevet gennemtestet ud fra kriterierne effektivitet, brugervenlighed, støjniveau, sikkerhed, filter og kvalitetsindtryk.

Testen går ekstra meget i dybden med hvert produkt, og hver elkedel har sin egen test-oversigt med detaljerede bedømmelser af alle kriterier.

Bosch og Siemens lægger sig i spidsen af den svenske test, og Bosch’ Styline-kollektion ender med at tage førstepladsen med 82 point, mens Siemens elkedlen ligger lige i hælene på den med 79 point.

Hele testen kan læses hos Råd & Rön mod oprettelse af medlemsskab eller betaling af et engangsbeløb.

Stiftung Warentest – Test.de (januar 2013)

Den store tyske testportal Stiftung Warentest foretager hver måned et stort antal tests, for at finde de bedste produkter i hver kategori. De er kendt for at teste selv små nicheprodukter, og hver test er ganske grundig.

I deres elkedel test har de taget 18 modeller under luppen, og bedømt dem alle ud fra deres effektivitet, funktioner, brugervenlighed, energiforbrug og sikkerhed.

I testen vinder Bosch og Siemens suverænt, men også Philips, AEG og Krups får gode placeringer. Bosch Styline-kollektionen får den bedste bedømmelse i testen, skarpt efterfulgt af Siemens.

Testen kan læses mod engangsbetaling af 5€ eller ved oprettelse af abonnement.

Idenyt (7. juni 2012)

7 elkedler har været gennem Idenyts test, hvor du også bliver klogere på hvilken elkedel du skal vælge, samt hvilke funktioner der er gode hvornår.

I testen indgår både store og små elkedler, som testes for deres kogetid, om de drypper når der holdes, samt kalkfilterets effektivitet.

Mens Krups Pittsburgh elkedlen er testens hurtigste, så finder vi et overraskende mærke på førstepladsen. Kenwood kMix SJM021 ender med at vinde testen, på grund af dens gode egenskaber, effektiviteten samt brugervenlighed og designet.

Politiken (27. februar 2012)

Politiken stiller skarpt på 8 elkedler, som gennemgår deres test. Allerede i starten af deres artikel er det tydeligt at elkedlerne døjer med et fælles problem: Vandets temperatur. Kun én af elkedlerne klarer at varme vandet op til de 100 grader, som er vandets kogepunkt, mens resten af elkedlerne slår fra før vandet når derop.

Kun en enkelt elkedel formår at varme vandet op til dets kogepunkt, og denne bliver også testens vinder.

Det er levnedsmiddelteknikeren Lone Lysdal der står bag testen, som er foretaget med et kalibreret termometer. Udover måling af temperaturen i vandet, så er elkedlerne også testet på deres helhedsindtryk samt håndtering af kanden generelt.

Du kan læse testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Klikk.no (19. oktober 2011)

Det norske forbrugermagasin har foretaget deres egen test af 8 elkedler. Testen er både simpel men også detaljeret, da hver elkedel har sit eget afsnit med detaljer om resultater og målinger.

Testens 2 hovedkriterier er effektivitet og brugervenlighed. Hurtigste elkedel er deres test koger en liter vand på kun 2 minutter og 20 sekunder, mens den langsommeste bruger 3 minutter og 40 sekunder.

Vinderen blev Electrolux EEWA5200 / EEWA5210, mens henholdsvis Siemens TW86103 og Bosch TWK8613 placerer sig på 2. og 3. pladsen med gode karakterer.

Icakuriren (7. september 2011)

10 elkedler er blevet testet af Icakuriens egne eksperter, og der er fokus på en række billigere svenske elkedler her. Der er dog også en række mere kendte elkedler, som også findes i den danske handel.

Elkedlerne er testet efter kriterierne effektivitet, ydertemperatur, vandets temperatur, ligesom det er blevet vurderet hvor lette elkedlerne var at bruge. Hver elkedel er blevet testet 3 gange med nøjagtigt 1 liter vand per gang.

I testen vinder Nova Line KE 600 A, som er et relativt ukendt mærke og ikke en model vi har i Danmark. Bosch Styline-kollektionen får en flot 2. plads, og modtager ligeledes 5 ud af 5 hjerter.

Smartson (20. januar 2011)

Testen er foretaget med fokus på billige elkedler til under 500 kroner. De er alle blevet afprøvet med 1 liter vand, der måler 15,5 grader inden kogning, og der er blevet målt på energiforbrug, temperatur efter 30 minutter, temperatur på ydersiden, ligesom designet, kapaciteten og kvaliteten er blevet vurderet.

Braun WK210 elkedlen ender med at vinde testen, mens modeller fra henholdsvis Biltema og Menuett ender på en delt 2. plads.

Smartson (22. december 2010)

Test af dyrere elkedler med flere funktioner. I denne test har Smartson haft fokus på elkedler med ekstra funktioner såsom indstilling af temperatur, holde-varm funktion m.m.

Testen er foretaget med 1 liter vand per kogning, som er afmålt til 15,5 grader, ligesom elkedlernes byggekvalitet, kapacitet, brugervenlighed samt sikkerhed er blevet afprøvet og målt af.

Krupps Pittsburgh vinder testen overlegent, og er testens hurtigste elkedel ligesom dens funktioner trækker bedømmelsen helt i top.

Test: Her er de 7 bedste elkedler
4.9 (98%) 10 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar