En termokande er uundværlig, når dine varme drikke skal holde temperaturen på udflugten eller weekendens morgenbord. Termokander og -flasker fås i flere størrelser der passer til 1-2 kopper og opefter, og nogle modeller har et låg der også kan bruges som kop.

Vi har undersøgt en række testresultater fra hele Skandinavien og fundet de 5 bedste termokander og -flasker lige nu.

Herunder er vores top 3 over de bedste termokander og -flasker lige nu:

Tiger PXM – billig testvinder med gode egenskaber


tiger-termokande
Tiger PXM er en fornuftig termokande til prisen. Den klarer sig godt i Politikens test, og får som eneste termokande 6/6 stjerner.

Bedste pris: 138,00

Køb hos KitchenOne

Testresultater:

 • Testvinder – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Tiger PXM er det perfekte valg til dig, der ønsker en no-nonsense termokande med gode egenskaber. Den er blandt andet god at hælde af, og så holder den fint på varmen. I Politikens test er vandtemperaturen således på 80,3 grader efter 6 timer, hvilket er rigtig godt. Låget skrues desuden af og på, så det kan ikke stødes og åbnes ved et uheld. Alt i alt en rigtig god og simpel termokande, som klarer hovedopgaven til perfektion.

Om: Tiger PXM er en simpel termokande, som fås i 3 varianter: Sort, hvid eller krom. Den har et klassisk termokande-design som de fleste måske husker fra klubhuset og de offentlige institutioner. Grundet den gode kombination af pris og kvalitet er termokanden meget populær i disse kredse, hvor funktionaliteten vægtes højt.

Termokanden har en glasindsats, som hjælper med at holde på varmen. Der er plads til 1 liter i beholderen, og der hældes af en lille tud som sikrer en tynd stråle. Udvendigt er termokanden lavet i plastik, medmindre du vælger den lidt dyrere model, som har en overflade i krom.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: 3
 • Udvendigt materiale: Plast
 • Indsats: Glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
99,00 kr. 39,00 kr. 138,00 kr. Til butik »
199,00 kr. 0,00 kr. 199,00 kr. Til butik »
229,95 kr. 39,00 kr. 268,95 kr. Til butik »
229,95 kr. 50,00 kr. 279,95 kr. Til butik »

Alfi Juwel – topscorer i elegant design


alfi-juwel-termokande
Juwel-termokanden har et eksklusivt look og produceres af tyske Alfi, som har mere end 100 års erfaring i design og produktion af bl.a. termokander.

Bedste pris: 1.199,00

Køb hos Coop

Testresultater:

 • Topscorer – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Den klassiske tyske Juwel-termokande roses i Politikens test for at være elegant og god at hælde af. Termokanden appellerer især til dig der ønsker et mere eksklusivt udseende til morgenbordet, hvor kaffen gerne må holde sig varm i et par timer eller mere. Den holder kaffen ved dens ideelle temperatur i næsten 6 timer, hvilket er fint for de fleste. Alt i alt en rigtig fin og flot termokande, som fås i mange forskellige eksklusive varianter.

Om: Alfi Juwel har et klassisk udseende, som pynter på morgenbordet eller går godt til eftermiddagskaffen. Termokanden er velegnet til både varme og kolde drikke, og det er muligt at betjene termokandens vippelåg og hælde fra den med kun én hånd.

Indsatsen er en dobbeltvægget og spejlbelagt glaskolbe, der sammen med andre aftagelige dele kan udskiftes hvis de går i stykker. Udvendigt er termokanden lavet af plast eller metal, alt efter hvilken model du vælger. Konstruktionen sikrer at der ikke ledes nogen varme væk fra termokanden, og dermed holdes væsken også varm så længe som muligt.

Alfi Juwel har kapacitet til 1 liter varm eller kold drik.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. krom, sort, hvid m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.199,00 kr. Til butik »
1.199,95 kr. 0,00 kr. 1.199,95 kr. Til butik »
1.199,95 kr. 0,00 kr. 1.199,95 kr. Til butik »
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Til butik »

Stelton EM77 – flot design og gode egenskaber


stelton-em77-termokande
Stelton EM77 er en dansk designklassiker som, på trods af et moderne og stilrent udseende, er designet tilbage i 1977. Den klarer sig godt i Politikens termokande test.

Bedste pris: 345,90

Køb hos Gucca

Testresultater:

 • Topscorer – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Steltons EM77 termokande har hængt ved siden 1977, hvor Erik Magnussen tegnede den. Med tiden er flere varianter stødt til, og idag kan du så den stilrene termokande i rigtig mange forskellige varianter. Termokanden klarer sig godt i Politikens test, og på trods af at prisen for de mest simple varianter er i den lave ende, holder den rigtig godt på varmen. Der medfølger desuden 2 låg: Et vippelåg til brug i hjemmet og et skruelåg til brug under transport. Alt i alt en rigtig god termokande til dig, der vægter design og kvalitet højt.

Om: Stelton EM77 er en cylinderformet termokande i et klassisk tidløst design. Det er en relativt høj model på 30 centimeter, der ligesom Alfi Juwel har aftagelige og dermed udskiftelige dele. Det betyder med andre ord, at alt fra låget til den indvendige glasindsats kan tages ud og skiftes, hvis det med tiden bliver nødvendigt.

I termokanden er der plads til 1 liter, og der medfølger både en vippeprop til brug hjemme og et skruelåg som kan sættes på når du skal transportere termokanden udenfor hjemmet.

Udover de klassiske materialer, som udvendigt består af plastik, fås Stelton EM77 også i metal med bl.a. kobber, stål, eller messing. Det tilfører termokanden et mere eksklusivt udtryk, for dig der måtte ønske dette.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. sort, hvid, rød, kobber m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
305,95 kr. 39,95 kr. 345,90 kr. Til butik »
449,95 kr. 0,00 kr. 449,95 kr. Til butik »
449,95 kr. 0,00 kr. 449,95 kr. Til butik »
349,00 kr. 39,00 kr. 488,00 kr. Til butik »

Thermos Light & Compact – smart termoflaske til udflugten


thermos-light-compact-termoflaske
Thermos Light & Compact bliver bedst i test ad flere omgange. Det skyldes ikke mindst evnen til at holde på varmen i lang tid, men også den smarte robuste konstruktion.

Bedste pris: 169,00

Køb hos Wupti

Testresultater:

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Danmarks Naturfredningsforening
 • Topscorer – Göteborgposten

Derfor anbefaler vi denne termoflaske: Thermos laver nogle særdeles gode og robuste termoflasker, som tåler livet i naturen og på farten. Den fås både som en 1-liters termokande men også som en mindre halvliters termoflaske, der er perfekt når du skal nyde varme drikke på farten eller på udflugten. Testpanelet hos Testfakta roser Thermos Light & Compact for at holde godt på temperaturen, samtidig med at den er meget robust overfor slag. Låget fungerer desuden som kop, og flasken har et praktisk indvendigt skruelåg. Alt i alt en rigtig god termoflaske til dig, der skal bruge den på farten.

Om: Thermos Light & Compact er en robust letvægter med plads til op til 1 liter i den indvendige stålindsats. Du kan også få den i en halvliters-variant, og alle varianterne fås i enten sort eller rustfrit stål.

Termokanden og -flasken har et skruelåg som slutter helt tæt, og som skrues op for at påfylde flasken og hælde fra den. Der er tydelige markeringer på selve låget, som viser hvor den varme drik hældes ud fra. Ovenpå skruelåget sidder endnu et låg, som også fungerer som kop.

Den indvendige stålindsats sørger for god isolering, samtidig med at den holder til at blive smidt rundt eller tabt når du er ude i naturen. Udvendigt er termoflasken også konstrueret i stål, så den er meget brudsikker.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,5 eller 1 liter
 • Varianter: 2
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
169,00 kr. 0,00 kr. 169,00 kr. Til butik »
229,95 kr. 39,00 kr. 268,95 kr. Til butik »

Thermos Work – robust termoflaske til hyppig brug


thermos-work-termoflaske
Thermos Work er den perfekte termokande til brug under barske forhold. Den kan både holde dine drikkevarer kolde eller varme, og testpanelet roser den for at “ose af kvalitet”.

Bedste pris: 449,95

Køb hos Coop

Testresultater:

 • Testvinder – DinSide

Derfor anbefaler vi denne termoflaske: Testpanelet er begejstrede for denne termokande, som både er rummelig og meget robust. Det konstateres at alle delene er i en høj kvalitet, og den er testens bedste termokande når det gælder om at holde temperaturen. Den er desuden nem at hælde af, og den medfølgende kop er i en fin størrelse som er god at drikke af. Alt i alt en rigtig fin termokande til dig, der skal bruge den ofte og under barske forhold.

Om: Thermos Work er designet med henblik på brug under barske forhold og/eller hverdagsbrug. Den er eksempelvis velegnet til medbringelse på byggepladsen eller vandreturen, hvor den ofte er udsat for slag og rystelser.

Termoflasken er udstyret med et bærehåndtag, og den har en udvendig gummibelægning som gør den skridsikker på glatte overflader. Selve flasken og koppen er lavet af rustfrit stål, ligesom indsatsen også er lavet af stål. Det betyder at termokanden holder stort set hele livet, hvis du sørger for at passe ordentligt på den.

Thermos Work har kapacitet til 1,2 liter, som doseres via et skruelåg.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Varianter: 1
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
449,95 kr. 0,00 kr. 449,95 kr. Til butik »

Brug også termokanden til kolde drikke

Termokanderne er ikke kun lavet til opbevaring af varme drikke. Faktisk er de også gode til kolde drikkevarer, hvilket eksempelvis er nyttigt når du er på tur i varmt vejr. Brug eksempelvis termokanden til isvand eller saftevand, så du altid kan tage en læskende tår når tørsten melder sig.

Til kolde drikke er det generelt en rigtig god idé at sørge for grundig og omgående rengøring, så snart du er færdig med at bruge termokanden. Undgå desuden at bruge termokanden til kolde mælkeprodukter.

Køb separate termokander til kaffe og te

Hvis du bruger din termokande til kaffe, vil du sandsynligvis hurtigt opdage at den også lugter af det når den er tom. Det betyder desværre at andre drikkevarer risikerer at have en snert af kaffesmag.

Vi anbefaler derfor at du køber en termokande specifikt til kaffe, og en termokande til te og andre ting. Alternativt skal du have termokandens indsats ud og rense den med eksempelvis en opvasketablet, som lægges i blød i beholderen natten over.

Ønsker du at bruge din termokande til varm kakao, anbefales det at medbringe kakaopulveret i en pose og varmt vand i termokanden, hvorefter du blandet det i koppen. Kakaoblandinger indeholder nemlig mælkeprodukter, som risikerer at sætte sig i termokanden og danne bakterier.

Testkilder

Herunder får du overblik over hvilke test vi har brugt i vores research, så du selv kan læse dig frem til hvordan de enkelte termokander klarer sig i forhold til hinanden.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar