Keramiske kogeplader er den mest udbredte type af kogeplader, som findes i de danske hjem. Det er den hygiejnevenlige løsning som følge af sin blanke, glatte overflade, der gør den nem at vedligeholde og rengøre. Derudover er kogepladetypen populær som følge af sin gode pris.

Den store, praktiske fordel ved keramiske kogeplader er, at du kan anvende gryder og pander af forskellige materialer på dem.

Herunder finder du en testoversigt over de bedste, keramiske kogeplader på det danske marked. 

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

GRAM KK 7520-90 T – Topscorer


Set til: 3.799,00

Køb hos HvidevareShoppen

GRAM KK 7520-90 TDenne kogeplade er udnævnt som topscorer på grund af de mange funktioner samt den ekstra kogeplade, der tilsammen giver dig de mest fleksible og effektive madlavningsforhold. 

Produktet har fået 5 uf af 5 stjerner hos Skousen og 4,8 stjerner ud af 5 hos PriceRunner. 

Om

Du får de bedste funktioner med en keramisk kogeplade, når du vælger GRAM KK 7520-90 T. Den er udstyret med 5 kogeplader (1 dobbelt og 1 triple), så du kan lave din mad effektivt og med et minimum af varmespild. Du får nemt ved at vælge den kogezone, som matcher størrelsen på dine gryder og pander, når du har forskellige zoner at vælge imellem.

Se forhandlere nedenunder:

Du får de mest problemfrie madlavningsforhold, da GRAM KK 7520-90 T betjenes ved hjælp af den praktiske og brugervenlige TouchControl.

Dette produkt er for dig, der vil have en keramisk kogeplade i bedste kvalitet, og som du vil have glæde af i mange år frem.

Udvalgte specifikationer

 • TouchControl for nem og brugervenlig anvendelse
 • Børnesikring
 • Opkogningsautomatik 
 • Mange madlavningsmuligheder med triplezone 
 • 5 kogezoner 

Siemens ET651HE17E – Bedst til prisen


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Simens ET651HE17EDenne kogeplade fra Siemens er taget med i oversigten som ”bedst til prisen”, da den er prisvenlig, men stadig har fået vildt gode anmeldelser. Produktet har blandt andet opnået 4,6 stjerner ud af 5 hos Google Shopping og 4,5 ud af 5 på Siemens webshop.

Om

Vil du have en multifunktionel og effektiv, keramisk kogeplade til en konkurrencedygtig pris, kan dette produkt fra Simens være det rette valg.

Produktet er udstyret med alle de funktioner, som du har brug for, når du vil lave mad under sikre og kontrollerede forhold. Simens ET651HE17E har TouchControl og er designet med 4 highspeed kogezoner i forskellige størrelser, så du kan anvende de gryder og pander, som matcher til i størrelser.

Se forhandlere nedenunder:

 

Det elegante og stilrene look på produktet vil passe ind til ethvert hjem. Pladen er skabt i et ekstra, slidstærkt og brudsikkert materiale, så du kan få glæde af din keramiske kogeplade i mange år frem. 

Udvalgte specifikationer

 • TouchControl
 • Børnesikring 
 • Restvarmeindikation 
 • Ekstra brudsikker plade 
 • Skarp pris

AEG HK634030FB – Premium valg


Set til: 3.950 Kr.

Køb hos Power

AEG HK634030FBOm

Går du op i din madlavning, har du brug for at have de bedste elementer og produkter i dit køkken. Det gælder i høj grad også, når det kommer til komfuret, hvor du har brug for at kunne time og planlægge tilberedningen af din mad.

Med dette produkt fra AEG får du en keramisk kogeplade i bedste kvalitet og med en række funktioner, som gør din madlavning sjov, effektiv og alsidig. 

Se forhandlere nedenunder:

 

Med Stop&Go funktionen kan du holde en kogezone varm, indtil du er klar til at tage den i brug. Dette minimerer varmespild, og du opnår en mere fri og afslappende tilberedning med din mad.

Den praktiske timer giver dig fuldt overblik over tilberedningstiden på samtlige 4 kogezoner. Du kan også gøre brug af timeren i andre forbindelser, når du har brug for et minutur. Det kan f.eks. være til bagning.

Har du børn i husstanden, har det ekstra, stor betydning, at du vælger en keramisk kogeplade med børnesikring som sikrer, at kogezonerne ikke kan aktiveres ved uheld.

Udvalgte specifikationer

 • Opkogningsautomatik for hurtig opvarmning af kogezonerne
 • Stop&Go function for fleksibel madlavning
 • Timer der giver dig kontrol og overblik over tilberedningstid
 • Børnesikring 
 • Henvender sig til der vil have de mest fleksible og frie madlavningsforhold 

BOSCH PKE611D17E – Nem og effektiv madlavning


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

BOSCH PKE611D17EOm

Dette produkt fra BOSCH forener de egenskaber og kvaliteter, du har brug for, når du vil have de nemmeste og mest effektive madlavningsforhold derhjemme. 

Med BOSCH PKE611D17E får du en brugervenlig og moderne, keramisk kogeplade, som kan tilsluttes ethvert køkken. Produktet er uden ramme, hvilket giver dig mulighed for at integrere det i forlængelse af din bordplade. Dette skaber et moderne look i køkkenet, som du vil gå glæde af i mange år frem.

Se forhandlere nedenunder:

 

Derudover er det en hygiejnemæssig fordel, at produktet er uden ramme, da du herved undgår, at madrester og snavs sætter sig fast i kanterne. 

Den keramiske kogeplade henvender sig både til dig, der bor alene samt dig, der bor med familien. De funktionelle og hurtigopvarmende kogezoner er skabt i forskellige størrelser, så du kan anvende de gryder og pander, du allerede har derhjemme.

Udvalgte specifikationer

 • Nem tilslutning i ethvert køkken
 • Klassisk, elegant og tidløst design
 • Nem rengøring med den glatte overflade
 • Høj hygiejne

Sådan vælger du den rette keramiske kogeplade

Der er flere elementer, du skal være opmærksom på, når du vil have den bedste, keramiske kogeplade til dit køkken. Det gælder både i forhold til design, anvendelsesmuligheder samt sikkerhed.

Du kan bruge disse punkter, når du vil vælge det bedste produkt, som matcher dine ønsker og behov:

 • Antal kogezoner
 • Med eller uden ramme
 • Børnesikring 
 • Touch funktion eller knapper

Der er forskel på, hvor mange kogezoner du har brug for i forhold til, hvor mange medlemmer der befinder sig i husstanden. De fleste kogeplader er designet med 4 kogezoner, som dækker madlavningsbehovene hos en familie på op til 4 personer. 

Har du en kogeplade uden ramme, kan den integreres direkte i dit køkkenbord. Dette er en hygiejnemæssig fordel, da du opnår den nemmeste rengøring og slipper for, at snavs samler sig i kanterne. 

Har du børn derhjemme, er det en god idé at vælge en keramisk kogeplade med børnesikring. Denne hindrer, at kogezonerne kan blive aktiverede ved uheld. I samme forbindelse kan det være et godt valg at gå efter et produkt med varmeindikator, så du kan holde øje med varmeintensiteten på de forskellige kogezoner.

Mens nogle mennesker foretrækker knapper, er andre til touch funktion. De bedste og mest moderne, keramiske kogeplader er designet med TouchControl, som giver dig den nemmeste anvendelse. 

Testkilder

Vi har ikke selv kunne teste alle disse kogeplader, så vi har været afhængige af, hvad forbrugerne mener om produkterne. Vi har researchet, læst anmeldelser og meget andet for at kunne give dig den bedste oversigt. Vi har især hentet anmeldelser fra store webshops og sammenligningstjenester som: 

 • PriceRunner
 • Siemens
 • Skousen

Vi håber, at du nu har held til at finde den kogeplade, der passer bedst til dig og dit køkken.

Se også denne artikel på politiken.dk: Den nemme udvej: Sådan får du indgroet snavs af kogepladerne

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar