Vil du i gang med at afgrænse din bolig ud til skellet, eller står du overfor at forskønne din have, er der mange fordele ved at vælge en hæk, der er udvokset.

Det tager mange år for en hæk at vokse frem, og det kan betyde, at du skal vente i lang tid på at få glæde af dine anstrengelser med haveprojekterne. 

Herunder finder du de bedste færdighække på markedet. De varierer i typer, så du kan vælge dét produkt, der matcher din have og dine ønsker. 

Bøg – billig og smuk hæk


Set på Plantetorvet
Bøg – billig og smuk hæk

Bøg er den mest populære og udbrede type af hæk i Danmark. Det er en ideel plante til både afgrænsning og prydområder, og det er en budgetvenlig færdig hæk. 

Når du vælger dette produkt, får du en smuk hæk, som er nemt at udplante. Hækken vil på kort tid slå rod, så den vokser flot og kraftigt frem. 

En bøgehæk er nem at holde. Du kan skære den til 2 gange om året, så den opretholder en elegant facon. Bøgen er modstandsdygtig, hvilket gør den egnet som hæk i Danmark. Her er der brug for, at planer holder til fugt, kulde og vind. 

Det er en fordel at vælge bøg, når du har mange m2, du skal udplante. Denne færdig hæk kan købes med mængderabat. Du kan spare penge, når du har brug for mere end 35 styk. Det optimale er at udplante 3 bøgehække på 1 meter.

Udvalgte specifikationer

 • Billig plante
 • Kan bruges til både afgrænsning og til forskønnelse af haven
 • Modstandsdygtig hæk der er nem at holde
 • Mulighed for mængderabat


Se pris på Bøg Plantetorvet

Liguster – kraftig og hårdfør hæk


Set på Plantetorvet
Liguster – kraftig og hårdfør hæk

Skal du i gang med at afgrænse din have ud til skellet, kan det være en god idé at vælge liguster som hækplante. Det er en hårdfør plante, som egner sig til det danske klima. Selvom det er en lidt dyrere hæk sammenholdt med bøg, er liguster et populært valg hos mange boligejere. De smukke, aflange, grønne blande skaber et flot udseende om hækken. 

Du får en tæt og kraftig hæk, der vil tage sig elegant ud om boligen, uanset hvilket type hus du bor i. 

Liguster er en taknemmelig hækplante. Den klarer sig lige godt, uanset om den står i sol eller skygge, og den kan modstå kraftige vindstød. Derfor er den perfekt som afgrænsning af din matrikel. 

Når du vælger denne ”Liga” udgave af liguster, skal du bruge cirka 2,5 færdighække på 1 meter. 

Du kan få mængderabat, så du sparer penge på dine køb af de elegante planter. 

I forbindelse med dit køb, skal du forholde dig til, hvor høj en hæk du ønsker. ”Liga” fås i forskellige færdigklippede højder fra 120-210cm. 

Udvalgte specifikationer

 • Smuk og elegant hæk der egner sig til afgrænsning
 • Tåler både sol og skygge
 • Kan købes i forskellige højder
 • Mulighed for mængderabat


Se pris på Liguster Plantetorvet

Færdig bøg med klump – effektiv og nem udplantning


Set på Plantetorvet
Færdig bøg med klump – effektiv og nem udplantning

Der findes forskellige udgaver af færdighække. De varierer i typer, og de fås i forskellige højder. Er det første gang, du skal i gang med at plante en færdig hæk, kan det være en fordel at vælge de udgaver, som leveres med klump. Her får du en færdighæk, der har et kraftigt rodnet. Disse er også en fordel at vælge i de tilfælde, hvor du vil have høj sikkerhed for, at din hæk vil vokse sig flot, tæt og stor. 

Når du køber en hæk med klump, vælger du et produkt, der har gro-garanti. Du er sikker på, at du får en smuk have, når du går efter de planter, hvor du er garanteret en smuk og tilfredsstillende vækst. 

Det er en stor fordel, at du kan vælge udvokset bøg i forskellige højder. Der er forskel på vores boliger og vores ønsker i forhold til haveprojekter. 

Du vil modtage din færdig bøg med klump i klippet udgave, og du kan vælge mellem 4 forskellige højder fra 120-210cm. 

Når du vælger et premium produkt, kan det få stor, økonomisk betydning, at du kan få mængderabat. Køber du mere end 60 styk af denne færdighæk, kan du få rabat.

Udvalgte specifikationer

 • Garanti for sund og optimal vækst i det første år
 • God hæk for dig der skal i gang med at udplante for første gang
 • Bøg passer til forskellige anvendelsesformål i og omkring haven
 • Du kan opnå mængderabat


Se pris på Færdig bøg med klump Plantetorvet

Opsummering 

Bøg og liguster er de mest populære typer af hække. De kan bruges til forskellige formål i og omkring haven, og du kan købe dem begge som færdighække. Vil du have en god og billig hæk, kan bøg være det rette valg for dig, mens liguster er den elegante og dyrere udgave.

For dig der ønsker gro-garanti på din hæk, skal du vælge en plante med klump. Her får du et produkt med et kraftigt rodnet, som sørger for en flot vækst. 

Når du skal købe din færdigudvoksede hækkeplanter, skal du forholde dig til, hvor mange planter du i alt har brug for. Der skal typisk bruges 2-3 færdighække på 1 meter. Uanset om du vælger bøg eller liguster, kan du få mængderabat på dine køb, så du kan spare mange penge. 

Se også SÅDAN FINDER DU DEN RETTE FÆRDIGHÆK TIL DIN HAVE skrevet af Haveselskab.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar