Er du træt af at koge æg i en gryde og skulle holde øje med, hvornår de har fået den rette tilberedning? Og er resultatet ofte ikke som ønsket? Så kan en æggekoger være den rette løsning for dig. 

Den sørger for at tilberede æggene for dig på den måde, som du ønsker, uden at du behøver at gøre andet end at vælge tilberedningen. 

Her finder du en oversigt over nogle af de bedste æggekogere på markedet, som du kan bruge til inspiration til at finde den model, der passer til dine behov. 

Profi Cook PC-EK 1139 – testvinder

æggekoger

 

En æggekoger er ikke det produkt, der bliver anmeldt hyppigst af forbrugerne. På trods af dette er der en pænt antal forbrugere, der har taget sig tid til at vurdere dette produkt. I gennemsnit får denne æggekoger 4 ud af 5 stjerner hos Google Shopping – og derfor har vi taget den med som testvinder. 

Om Profi Cook PC-EK 1139

Skal du koge æg til hele familien, for eksempel til fødselsdagsmorgenmaden eller påskefrokosten, vil denne model være oplagt til formålet. Her får du nemlig en æggekoger, hvor der er plads til at koge helt op til 8 æg ad gangen. Fordi du slipper for at koge æggene i en hel gryde med vand, kan denne model give besparelser på både din vand- og din strømregning. 

Modellen er udstyret med en enkel drejeknap på fronten, og det er via den, du indstiller, hvordan æggene skal koges. Du kan enten vælge, om æggene skal være blødkogte eller hårdkogte, men du kan også vælge, om de skal koges et sted midt imellem. 

Foretrækker du i stedet for en omelet, er det også muligt med den medfølgende indsats, hvor der er tre rum, der kan laves omelet i. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Kog æg til hele familien – plads til op til 8 æg
 • Spar penge på vand- og strømregningen
 • Vælg den tilberedningsform du foretrækker
 • Mulighed for at lave omelet
 • Timerfunktion
 • Aftagelig bakke. 

Steba EK 5 æggekoger – bedst til prisen

Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Steba EK 5 æggekoger

Vælger du denne æggekoger, får du en rigtig god maskine fra en producent, der er kendt for at fremstille køkkenudstyr i en rigtig høj kvalitet. Den har plads til at koge helt op til 8 æg, og den er derfor rigtig god til større arrangementer som for eksempel familiefødselsdage. 

Denne æggekoger har en smart timerfunktion, som gør, at den selv fortæller dig, når æggene er kogt færdigt. Du slipper dermed for selv at skulle holde øje med æggene. Du kan enten indstille maskinen til at koge blødkogte æg eller hårdkogte æg. Der er dog også mulighed for at lave pocherede æg, da der følger en række forskellige indsatser med til dette formål. 

Stilmæssigt passer denne model ind i de fleste danske hjem, og den fungerer rigtigt fint til det almindelige behov for æggekogning.

Udvalgte specifikationer: 

 • Mulighed for at koge op til 8 æg
 • Vælg mellem blødkogte eller hårdkogte æg
 • Mulighed for pochering af æggene
 • Timerfunktion der fortæller, når æggene er færdige
 • Velegnet til de fleste. 

Cloer CL6021 æggekoger – til det lille behov

æggekoger

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Cloer CL6021 æggekoger

Skal du bare koge et par æg til dig selv, eller til den lille familie, kan du med fordel vælge denne model. Her får du plads til at koge 3 æg ad gangen, og det har den store fordel, at maskinen ikke fylder meget hverken på køkkenbordet eller i køkkenskabet. 

Designmæssigt er denne model meget stilren og enkel, og den stjæler ikke for meget opmærksomhed. Derfor vil den også passe ind i langt de fleste danske husholdninger. Den er også meget simpel, når det kommer til betjeningen, og det kræver derfor ikke den store videnskab at koge et æg i denne model. Du trykker nemlig bare på tænd/sluk knappen, og når æggene er færdige, afspilles der en lyd. 

Når du er færdig med at koge dine æg, kan du nemt sætte langt størstedelen af maskinens dele i opvaskemaskinen. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Perfekt til dig med pladsmangel i køkkenet 
 • Ideel til dig der ikke har behov for at koge mange æg ad gangen
 • Lille og enkel model
 • De fleste af delene kan gå i opvaskemaskinen. 

Profi Cook EK 1124 – perfekt ved pladsmangel

 

Om Profi Cook EK 1124

Denne æggekoger har plads til 3 æg, og den er derfor særligt velegnet til dig, der ikke har brug for at koge mange æg ad gangen. Samtidig fylder den ikke ret meget, og den er derfor også ideel til dig, der ikke har så meget plads i køkkenet, hverken på køkkenbordet eller i køkkenskabet. 

Det er dog en meget effektiv model, hvor du har mulighed for at vælge mellem tre forskellige tilberedninger af æggene. Du kan enten vælge, om æggene skal være blødkogte, medium eller hårdkogte. 

Den er meget nem at betjene, du skal blot fylde vand i bunden og vælge den tilberedningsmetode, du foretrækker. 

Stilmæssigt har den et meget enkelt og slankt udseende, og den er udstyret med gummifødder, så du ikke risikerer, at den skrider på bordpladen under kogningen. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Plads til 3 æg
 • Pladsbesparende model hvilket gør den velegnet til dig, der ikke har så meget plads i køkkenet
 • Vælg mellem blødkogt, medium eller hårdkogt
 • Skridsikker.

WMF Kitchenminis – kog æg i forskellige størrelser

æggekoger

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om WMF Kitchenminis 

Denne æggekoger er fremstillet af WMF, som er et veletableret og anerkendt navn inden for køkkenudstyr. Du kan derfor være sikker på at få en holdbar model i en rigtig god kvalitet. Har du ikke behov for at koge ret mange æg ad gangen, kan denne model derfor være et rigtigt godt valg. I denne model er der nemlig kun mulighed for at koge 1-2 æg ad gangen. Til gengæld er der plads til æg i forskellige størrelser lige fra størrelse S til størrelse XL. 

Modellen er også udstyret med et integreret målebæger, der kan hjælpe dig med at afmåle den rigtige mængde vand til den kogning af ægget, du ønsker. Når maskinen er færdig med at koge dine æg, afgives der et signal, så du ved, de er færdige. Du behøver dermed ikke selv at holde øje med dem, mens de koger. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Lille og kompakt model
 • Plads til 1-2 æg i alle størrelser
 • Velegnet til det lille behov
 • Flot og stilrent design
 • Integreret målebæger
 • Timerfunktion 
 • Optager ikke meget plads i hverken køkkenskabe eller på køkkenbordet. 

Caso CS2770 – præcis kogning

æggekoger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Caso CS2770

Vælger du denne model, får du en meget kompakt æggekoger, der alligevel har en kapacitet på helt op til 7 æg. Dermed kan du både bruge denne model til at koge æg til dig selv, din familie og eventuelle gæster. Der er ikke noget krav om, at du skal koge alle 7 æg ad gangen. Du kan også nøjes med at koge et enkelt æg, hvis det er det, du har behov for. 

Hvis du går meget op i, hvordan dine æg bliver kogt, så er denne model det helt rigtige valg for dig. Her har du nemlig ikke kun mulighed for at vælge, om ægget skal være hårdkogt eller blødkogt. Du kan nemlig vælge mellem intet mindre end 13 forskellige indstillinger, så du kan koge ægget, præcis som du ønsker det. 

Denne model er også udstyret med en smart non stick-belægning, så æggene ikke sidder fast i skålen, når de er færdige. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Kog 1-7 æg ad gangen
 • Vælg mellem 13 forskellige tilberedningstrin
 • Udtagelig skål
 • Timerfunktion
 • Slukker automatisk efter endt tilberedning. 

 

Caso CS2772 æggekoger – premium valg

Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Caso CS2772 æggekoger

Vælger du denne æggekoger, kan du være sikker på, at du får en af de bedste modeller på markedet. Derfor er denne æggekoger også testvinderen. Den har både plads til at koge 8 æg, samtidig med at du kan bruge den øverste hylde til dampning af forskellige fødevarer som for eksempel fisk eller grøntsager. 

Maskinen har en smart registreringscensor, der betyder, at maskinen slukker af sig selv, når den er ved at løbe tør for vand. Et signal i æggekogeren giver dig besked, når dit æg er kogt færdigt. Samtidig er den meget nem at gøre ren, da den er udstyret med en opsamlingsskål med en non-stick belægning. 

Stilmæssigt har den et meget enkelt design, og den vil derfor passe ind i rigtig mange danske hjem. Den er lidt højere end mange andre modeller på markedet, fordi der netop er en ekstra sektion med plads til dampning. Til gengæld fylder den ikke mere på køkkenbordet af den årsag. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Kan både koge æg og dampe fisk eller grøntsager
 • Har udtageligt æggebæger
 • Plads til 8 æg
 • Giver besked når æggene er kogt færdig
 • Nem at rengøre. 

Hvilken æggekoger skal jeg vælge?

Hvilken æggekoger, du skal vælge, afhænger helt konkret af, hvad dit behov er. Helt overordnet set er der en række forskellige ting, som du med fordel kan gøre dig nogle overvejelser omkring. 

Kapacitet

Noget af det vigtigste når du skal vælge en æggekoger er at finde ud af, hvor mange æg du har behov for at koge ad gangen. Skal du kun koge æg til dig selv, kan du med fordel vælge en lille og pladsbesparende model, hvor der kan koges 2-3 æg ad gangen. Skal du bruge maskinen til større arrangementer, og har du behov for at koge mange æg ad gangen, kan du med fordel vælge en af de store modeller, der kan koge op til 8 æg ad gangen. Vælger du en model med en for lille kapacitet til dit behov, kan det blive et irritationsmoment for dig. 

Tilberedning

En anden vigtig funktion at tage stilling til er, hvordan du gerne vil have kogt dine æg. Skal de koges blødkogte eller hårdkogte eller måske et sted midt imellem? Nogle modeller er meget enkle og kan kun koge ægget enten hårdkogt eller blødkogt, mens andre modeller byder på mange forskellige tilberedningstrin, du kan vælge mellem.

Størrelse

Maskinens størrelse kan også være en væsentlig faktor, når du skal vælge mellem de mange forskellige modeller på markedet. Har du et lille køkken, og har du ikke ret meget skabsplads eller bordplads, kan det være en fordel for dig at vælge en af de mindre modeller, der kan koge mellem 1 og 3 æg. 

Behov for andre funktioner

En æggekoger behøver ikke nødvendigvis kun at være en æggekoger. Nogle af modellerne i denne testoversigt har også nogle andre funktioner, som kan være vigtige for dig. Kan du lide pocherede æg, men har du svært ved at nå i mål med et perfekt resultat, kan du vælge en af de modeller, der kan pochere. 

Der findes også modeller, som kan lave omeletter, og på den måde kan du lade din æggekoger gøre arbejdet for dig. Sidst men ikke mindst er der også nogle modeller, der er udstyret med en dampfunktion, så du både kan koge æg og dampe grøntsager eller fisk på samme tid. Foretrækker du en model til mikroovn, er der også mulighed for det. 

Mærke

Har du nogle præferencer omkring mærker, kan det også være afgørende for, hvilken model du vælger. Nogle af de producenter der fremstiller æggekogere er: OBH, Severin, Caso, ProfiCook, Conzept og WMF. Det kan dog i mange tilfælde være en fordel at se bort fra producenten og i stedet for kigge på de individuelle specifikationer for det enkelte produkt. På den måde finder du den bedste model til dine behov. 

Pris

Det vigtigste er dog formentlig, hvor meget du er villig til at betale for din nye køkkenhjælper. Er du i tvivl om, hvorvidt en æggekoger nu også er pengene værd, kan du for eksempel starte med at vælge en billig model og se, om det er noget, som du kommer til at bruge. Ellers kan du med stor fordel også holde øje med de løbende tilbud, der er på en række af de forskellige modeller. På den måde slipper du for at betale mere end højst nødvendigt for den model, du foretrækker. 

Testkilder

Her på denne side har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste test af æggekogere på markedet. Til dette formål har vi brugt en række forskellige kilder, som er beskrevet nedenfor. 

Vi har blandt andet benyttet os af Best Reviews, som er en af de største på markedet, når det kommer til anmeldelser og test af forskellige produkter. En anden af vores kilder er TopTenReviews, der ligeledes også er meget anerkendt inden for test og anmeldelser af almindelige forbrugerprodukter.

Se også ÆGGEKOGER TEST – HER ER DEN BEDSTE ÆGGEKOGER 2020 skrevet af bedste10.dk

Denne side er anmeldt af: Valdemar K. Nilsson 10/10

Læs også vores artikel om: Keramisk kogeplade

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment