Er du træt af at koge æg i en gryde og skulle holde øje med, hvornår de har fået den rette tilberedning? Og er resultatet ofte ikke som ønsket? Så kan en æggekoger være den rette løsning for dig. 

Den sørger for at tilberede æggene for dig på den måde, som du ønsker, uden at du behøver at gøre andet end at vælge tilberedningen. 

Her finder du en oversigt over nogle af de bedste æggekogere på markedet, som du kan bruge til inspiration til at finde den model, der passer til dine behov.  

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 

Cuisinart CEC-10 – Eksperters topvalg 

Cuisinart CEC-10

 • Topvalg hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
 • ”Bedste køb” ved den britiske testside GearLab
 • God bedømmelse ved det britiske magasin The Spruce Eats

”Samlet set er dette en højkvalitetsmodel, der balancerer madlavningskapacitet og størrelse”. Sådan skriver den britiske testside GearLab om Cuisinart CEC-10. Testsiden fremhæver æggekogerens moderne æstetik og evne til at producere bløde og fugtige omeletter.

Om Cuisinart CEC-10

Funktionalitet og design er løftet til et nyt niveau med CEC-10 fra Cuisinart. Den alsidige æggekoger kan både koge og pochere æg og tilberede en omelet. 

Med en effekt på 600 watt arbejder æggekogeren effektivt og hurtigt. Det gør den på trods af en kapacitet på helt op til 10 æg. Der er altså rig mulighed for veltilberedte æg til hele familien.

Æggekogeren er nem og intuitiv at betjene. Vælg mellem tre tilberedningsfunktioner, alt efter hvordan du foretrækker dine æg – blødkogte, medium eller hårdkogte. Når æggene er færdigkogte, udsender CEC-10 et lydsignal, så du kan være sikker på, at dine æg altid bliver tilberedt til perfektion. 

Den medfølgende omeletbakke har kapacitet til 3 æg, og pocheringsbakken kan rumme op til 4 æg i samme omgang. Inkluderet i pakken er også et målebæger og to æggebægre. Cuisinart CEC-10 har indbygget opbevaring, så du altid har tilbehøret i nærheden af maskinen.

Det stålgrå design gør udtrykket eksklusivt og giver en industriel finish i tråd med tidens trend. Stålmaterialet er børstet, så det har en smuk mat overflade. Som kontrast til stålet har Cuisinart valgt en klassisk sort farve med en mere blankt finish til underdelen. 

Cuisinart har siden 1973 haft fokus på at skabe innovative kulinariske redskaber, som tilbyder en ekstra hjælp i hverdagen. Det har ført til adskillige eftertragtede priser og anerkendelser gennem årene. Her er du altså garanteret kvalitet og ordentlige produktforhold. 

Æggekogeren CEC-10 er af mellemstor størrelse. Den er 19,5 centimeter høj og måler 18,4 centimeter i længden og 15,8 centimeter i dybden. Der tilbydes hele 3 års garanti på produktet. 

Cuisinart CEC-10 vs. markedet

Cusinart CEC-10 har en større kapacitet end lignende produkter på helt op til 10 æg. Den skiller sig også positivt ud fra mængden ved at være multifunktionel. Modellen evner både at koge æg med tre forskellige hårdheder, pochere æg og tilberede en omelet. Hermed bliver den en enestående hjælp i køkkenet. 

Eksperter udviser begejstring for CEC-10. Det britiske magasin Good Housekeeping Institute skriver for eksempel: ”Cuisinarts æggekoger er en super pålidelig, brugervenlig mulighed. Du kan tilberede op til 10 æg ad gangen, hvilket er ret imponerende i forhold til størrelsen”.

Udvalgte specifikationer:

 • Anerkendt af eksperter
 • Kan koge op til 10 æg
 • Flere tilberedningsmuligheder
 • Lydsignal ved færdigkogte æg
 • Nem og intuitiv at betjene
 • Eksklusiv fremtoning

Emerio EB-115560 – Kåret som testvinder

Emerio EB-115560

 • Testvinder ved den tyske side AllesBeste
 • 4,5 ud af 5 stjerner hos netbutikken Amazon UK
 • Testvinder ved den tyske testside Haus & Garten Test

”Den talende allrounder tilbyder forskellige hårdhedsgrader og smart design til en rimelig pris”, skriver den tyske side AllesBeste om Emerio EB-115560.

Om Emerio EB-115560

Udnyt tiden fornuftigt i køkkenet, og investér i æggekogeren EB-115560 fra Emerio. Æggekogeren har kapacitet til 6 æg, så den er velegnet til de fleste husstande. Med en effekt på 400 watt er ydeevnen rigtig fin til dagligdags brug. 

Du vælger selv, om æggene skal tilberedes, så de er smilende, blød- eller hårdkogte. Det giver gode muligheder for variation i køkkenet. Det er muligt at tage enkelte æg ud undervejs uden at stoppe tilberedningen for resten af æggene. På den måde kan hvert familiemedlem få æg med deres ønskede kogetid. 

Æggekogeren har en klassisk hvid farve, og låget er transparent for et godt overblik. Maskinen er praktisk bygget, så den kan skilles ad i dele. Det gør den nem at opbevare og rengøre. 

Når æggene er færdigkogte, indikerer modellen det med både lys og lyd. Faktisk kan æggekogeren tale, så du får besked via en stemme, når æggene er klar. Du kan derfor være sikker på, at tilberedningen altid er optimal. 

Emerio har stort fokus på produkter, der lever op til de strengeste sikkerhedskrav. Det involverer både funktionalitet og materialer, som tager hensyn til miljøet og din sundhed. Modellen EB-115560 er fremstillet i solid og holdbar BPA-fri plast. 

Målebægeret kan opbevares i æggekogerens opbevaringsrum til formålet. På den måde har du altid målebægeret ved hånden, når du koger æg. 

EB-115560 har en kompakt størrelse, som optager minimal plads på bordpladen. Modellen måler 17,5 centimeter i højden og bredden og er 19 centimeter dyb. Den vejer 1 kilo. Der tilbydes produktgaranti på 31 måneder. 

Emerio EB-115560 vs. markedet

Emerio EB-115560 er et godt valg, hvis du er på udkig efter en innovativ æggekoger til lavpris. Noget helt unikt ved modellen er, at alle familiemedlemmer kan få opfyldt deres individuelle ønske om tilberedning i samme omgang. At æggekogeren taler, når æggene er klar, giver den kun ekstra særpræg. 

Æggekogeren er godt bedømt af både forbrugere og eksperter. Den udnævnes som testvinder hos den tyske testside Haus & Garten Test med begrundelsen: ”EB-115560 tilbereder tre hårdheder under kun en madlavningsproces med perfekte resultater”.

Hos Amazon UK udviser forbrugerne tilfredshed med æggekogerens design, BPA-fri materiale og resultatet af tilberedningen. En skriver for eksempel: ”Den første æggekoger, der leverer, hvad den lover. Alle æg bliver optimale, og som du ønsker dem”.

Udvalgte specifikationer:

 • Godt bedømt af forbrugere og eksperter
 • Lav pris
 • Kan koge op til 6 æg
 • Aftagelige dele for nem rengøring
 • BPA-fri plast

Profi Cook PC-EK 1139 – topscorer

 

Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

En æggekoger er ikke det produkt, der bliver anmeldt hyppigst af forbrugerne. På trods af dette er der en pænt antal forbrugere, der har taget sig tid til at vurdere dette produkt. I gennemsnit får denne æggekoger 4 ud af 5 stjerner hos Google Shopping – og derfor har vi taget den med som topscorer. 

Om Profi Cook PC-EK 1139

Skal du koge æg til hele familien, for eksempel til fødselsdagsmorgenmaden eller påskefrokosten, vil denne model være oplagt til formålet. Her får du nemlig en æggekoger, hvor der er plads til at koge helt op til 8 æg ad gangen. Fordi du slipper for at koge æggene i en hel gryde med vand, kan denne model give besparelser på både din vand- og din strømregning. 

Modellen er udstyret med en enkel drejeknap på fronten, og det er via den, du indstiller, hvordan æggene skal koges. Du kan enten vælge, om æggene skal være blødkogte eller hårdkogte, men du kan også vælge, om de skal koges et sted midt imellem. 

Foretrækker du i stedet for en omelet, er det også muligt med den medfølgende indsats, hvor der er tre rum, der kan laves omelet i. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Kog æg til hele familien – plads til op til 8 æg
 • Spar penge på vand- og strømregningen
 • Vælg den tilberedningsform du foretrækker
 • Mulighed for at lave omelet
 • Timerfunktion
 • Aftagelig bakke. 

Steba EK 5 æggekoger – bedst til prisen

Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

Om Steba EK 5 æggekoger

Vælger du denne æggekoger, får du en rigtig god maskine fra en producent, der er kendt for at fremstille køkkenudstyr i en rigtig høj kvalitet. Den har plads til at koge helt op til 8 æg, og den er derfor rigtig god til større arrangementer som for eksempel familiefødselsdage. 

Denne æggekoger har en smart timerfunktion, som gør, at den selv fortæller dig, når æggene er kogt færdigt. Du slipper dermed for selv at skulle holde øje med æggene. Du kan enten indstille maskinen til at koge blødkogte æg eller hårdkogte æg. Der er dog også mulighed for at lave pocherede æg, da der følger en række forskellige indsatser med til dette formål. 

Stilmæssigt passer denne model ind i de fleste danske hjem, og den fungerer rigtigt fint til det almindelige behov for æggekogning.

Udvalgte specifikationer: 

 • Mulighed for at koge op til 8 æg
 • Vælg mellem blødkogte eller hårdkogte æg
 • Mulighed for pochering af æggene
 • Timerfunktion der fortæller, når æggene er færdige
 • Velegnet til de fleste. 

Caso E9 Æggekoger – koger dine æg, som du kan lide dem

Caso E9 Æggekoger – koger dine æg, som du kan lide dem

Hvis du nogensinde har afholdt en påske- eller julefrokost, så ved du sikkert alt om, hvor meget arbejde der faktisk ligger i at varme leverpostej, at stege frikadeller, at anrette pålæg og skære brød – for bare at nævne en smule af det. Når man så render frem og tilbage og laver mad og dækker bord, så kan man heldigvis lette arbejdsbyrden lidt ved at lade denne Caso E9 æggekoger koge æggene til æggesalaten. 

Denne smarte æggekoger kan nemlig koge dine æg til lige præcis den konsistens, du ønsker. Så skal du ikke tænke på, om der er gået syv eller otte minutter, eller på at fiske æggene ud af det skoldhede vand. 

Det er selvfølgelig ikke kun, når der er gæster, at denne æggekoger vil være en stor hjælp. Hvis du vil gøre din morgen lidt nemmere, så kan du nemlig koge dine æg, mens du for eksempel gør dig klar.

Udvalgte specifikationer:

 • Den har plads til hele otte æg
 • Du vil kunne høre på lydsignalet, når æggene er kogte
 • Du styrer selv, om dine æg skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte
 • Gennem plastiklåget kan du også selv holde øje med dine æg

Cloer CL6021 æggekoger – til det lille behov

 

https://api.pricerunner.com/gotostore/v1/partner/DK/22551_70054270/adrunner_dk_bomagasinet?productId=4327103&utm_medium=api&utm_campaign=product&utm_content=&utm_source=https%3A%2F%2Fbomagasinet.dk&partnerId=adrunner_dk_bomagasinet

Om Cloer CL6021 æggekoger

Skal du bare koge et par æg til dig selv, eller til den lille familie, kan du med fordel vælge denne model. Her får du plads til at koge 3 æg ad gangen, og det har den store fordel, at maskinen ikke fylder meget hverken på køkkenbordet eller i køkkenskabet. 

Designmæssigt er denne model meget stilren og enkel, og den stjæler ikke for meget opmærksomhed. Derfor vil den også passe ind i langt de fleste danske husholdninger. Den er også meget simpel, når det kommer til betjeningen, og det kræver derfor ikke den store videnskab at koge et æg i denne model. Du trykker nemlig bare på tænd/sluk knappen, og når æggene er færdige, afspilles der en lyd. 

Når du er færdig med at koge dine æg, kan du nemt sætte langt størstedelen af maskinens dele i opvaskemaskinen. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Perfekt til dig med pladsmangel i køkkenet 
 • Ideel til dig der ikke har behov for at koge mange æg ad gangen
 • Lille og enkel model
 • De fleste af delene kan gå i opvaskemaskinen. 

WMF Kitchenminis – kog æg i forskellige størrelser

 Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

Om WMF Kitchenminis 

Denne æggekoger er fremstillet af WMF, som er et veletableret og anerkendt navn inden for køkkenudstyr. Du kan derfor være sikker på at få en holdbar model i en rigtig god kvalitet. Har du ikke behov for at koge ret mange æg ad gangen, kan denne model derfor være et rigtigt godt valg. I denne model er der nemlig kun mulighed for at koge 1-2 æg ad gangen. Til gengæld er der plads til æg i forskellige størrelser lige fra størrelse S til størrelse XL. 

Modellen er også udstyret med et integreret målebæger, der kan hjælpe dig med at afmåle den rigtige mængde vand til den kogning af ægget, du ønsker. Når maskinen er færdig med at koge dine æg, afgives der et signal, så du ved, de er færdige. Du behøver dermed ikke selv at holde øje med dem, mens de koger. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Lille og kompakt model
 • Plads til 1-2 æg i alle størrelser
 • Velegnet til det lille behov
 • Flot og stilrent design
 • Integreret målebæger
 • Timerfunktion 
 • Optager ikke meget plads i hverken køkkenskabe eller på køkkenbordet. 

Caso CS2770 – præcis kogning Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

Om Caso CS2770

Vælger du denne model, får du en meget kompakt æggekoger, der alligevel har en kapacitet på helt op til 7 æg. Dermed kan du både bruge denne model til at koge æg til dig selv, din familie og eventuelle gæster. Der er ikke noget krav om, at du skal koge alle 7 æg ad gangen. Du kan også nøjes med at koge et enkelt æg, hvis det er det, du har behov for. 

Hvis du går meget op i, hvordan dine æg bliver kogt, så er denne model det helt rigtige valg for dig. Her har du nemlig ikke kun mulighed for at vælge, om ægget skal være hårdkogt eller blødkogt. Du kan nemlig vælge mellem intet mindre end 13 forskellige indstillinger, så du kan koge ægget, præcis som du ønsker det. 

Denne model er også udstyret med en smart non stick-belægning, så æggene ikke sidder fast i skålen, når de er færdige. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Kog 1-7 æg ad gangen
 • Vælg mellem 13 forskellige tilberedningstrin
 • Udtagelig skål
 • Timerfunktion
 • Slukker automatisk efter endt tilberedning. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Profi Cook EK 1124 – perfekt ved pladsmangel Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger

 

Om Profi Cook EK 1124

Denne æggekoger har plads til 3 æg, og den er derfor særligt velegnet til dig, der ikke har brug for at koge mange æg ad gangen. Samtidig fylder den ikke ret meget, og den er derfor også ideel til dig, der ikke har så meget plads i køkkenet, hverken på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Det er dog en meget effektiv model, hvor du har mulighed for at vælge mellem tre forskellige tilberedninger af æggene. Du kan enten vælge, om æggene skal være blødkogte, medium eller hårdkogte.

Den er meget nem at betjene, du skal blot fylde vand i bunden og vælge den tilberedningsmetode, du foretrækker.

Stilmæssigt har den et meget enkelt og slankt udseende, og den er udstyret med gummifødder, så du ikke risikerer, at den skrider på bordpladen under kogningen.

Udvalgte specifikationer: 

 • Plads til 3 æg
 • Pladsbesparende model hvilket gør den velegnet til dig, der ikke har så meget plads i køkkenet
 • Vælg mellem blødkogt, medium eller hårdkogt
 • Skridsikker.

Hvilken æggekoger skal jeg vælge?

Hvilken æggekoger, du skal vælge, afhænger helt konkret af, hvad dit behov er. Helt overordnet set er der en række forskellige ting, som du med fordel kan gøre dig nogle overvejelser omkring. 

Kapacitet

Noget af det vigtigste når du skal vælge en æggekoger er at finde ud af, hvor mange æg du har behov for at koge ad gangen. Skal du kun koge æg til dig selv, kan du med fordel vælge en lille og pladsbesparende model, hvor der kan koges 2-3 æg ad gangen. Skal du bruge maskinen til større arrangementer, og har du behov for at koge mange æg ad gangen, kan du med fordel vælge en af de store modeller, der kan koge op til 8 æg ad gangen. Vælger du en model med en for lille kapacitet til dit behov, kan det blive et irritationsmoment for dig. 

Tilberedning

En anden vigtig funktion at tage stilling til er, hvordan du gerne vil have kogt dine æg. Skal de koges blødkogte eller hårdkogte eller måske et sted midt imellem? Nogle modeller er meget enkle og kan kun koge ægget enten hårdkogt eller blødkogt, mens andre modeller byder på mange forskellige tilberedningstrin, du kan vælge mellem.

Størrelse

Maskinens størrelse kan også være en væsentlig faktor, når du skal vælge mellem de mange forskellige modeller på markedet. Har du et lille køkken, og har du ikke ret meget skabsplads eller bordplads, kan det være en fordel for dig at vælge en af de mindre modeller, der kan koge mellem 1 og 3 æg. 

Behov for andre funktioner

En æggekoger behøver ikke nødvendigvis kun at være en æggekoger. Nogle af modellerne i denne testoversigt har også nogle andre funktioner, som kan være vigtige for dig. Kan du lide pocherede æg, men har du svært ved at nå i mål med et perfekt resultat, kan du vælge en af de modeller, der kan pochere. 

Der findes også modeller, som kan lave omeletter, og på den måde kan du lade din æggekoger gøre arbejdet for dig. Sidst men ikke mindst er der også nogle modeller, der er udstyret med en dampfunktion, så du både kan koge æg og dampe grøntsager eller fisk på samme tid. Foretrækker du en model til mikroovn, er der også mulighed for det. 

Mærke

Har du nogle præferencer omkring mærker, kan det også være afgørende for, hvilken model du vælger. Nogle af de producenter der fremstiller æggekogere er: OBH, Severin, Caso, ProfiCook, Conzept og WMF. Det kan dog i mange tilfælde være en fordel at se bort fra producenten og i stedet for kigge på de individuelle specifikationer for det enkelte produkt. På den måde finder du den bedste model til dine behov. 

Pris

Det vigtigste er dog formentlig, hvor meget du er villig til at betale for din nye køkkenhjælper. Er du i tvivl om, hvorvidt en æggekoger nu også er pengene værd, kan du for eksempel starte med at vælge en billig model og se, om det er noget, som du kommer til at bruge. Ellers kan du med stor fordel også holde øje med de løbende tilbud, der er på en række af de forskellige modeller. På den måde slipper du for at betale mere end højst nødvendigt for den model, du foretrækker. 

Testkilder

Her på denne side har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste test af æggekogere på markedet. Til dette formål har vi brugt en række forskellige kilder, som er beskrevet nedenfor. 

Vi har blandt andet benyttet os af Best Reviews, som er en af de største på markedet, når det kommer til anmeldelser og test af forskellige produkter. En anden af vores kilder er TopTenReviews, der ligeledes også er meget anerkendt inden for test og anmeldelser af almindelige forbrugerprodukter.

Se også ÆGGEKOGER TEST – HER ER DEN BEDSTE ÆGGEKOGER 2020 skrevet af bedste10.dk

Læs også vores artikel om: Keramisk kogeplade

Læs også: Testoversigt – find årets bedste actifryer

Se vores artikel om: Oversigt: Find det bedste gaskomfur på markedet 

Læs også vores artikel om: Sådan finder du den bedste Thermomixer

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar