Et villatelt er perfekt til camping i naturen, da der er plads til både voksne og børn. Normalt er villateltene opdelt i et eller to soverum samt et fælles opholdsrum, men enkelte modeller har blot ét stort soverum og fås dermed til en lavere pris. Typisk er villateltene lavet til brug i kortere perioder uden sne, og nogen modeller er så høje at man kan stå oprejst i dem.

Vi har taget et kig på en række store villa- og familietelte, og så guider vi dig til de vigtigste kriterier før du køber.

Tatonka Alaska Family DLX – godt letvægtertelt med 2 store sovekabiner


Tatonka-Alaska-Family-DLX-Villatelt

Set til: 7.999,00

Køb hos RejseGear

Det kan vi lide:

 • Vandsøjletryk på 8.000 mm.
 • 2 separate sovekabiner
 • God indvendig ventilation

Se priser og tilbud på Tatonka Alaska Family DLX her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om: Hvis du ikke vil risikere at få campingferien ødelagt af regn og blæst, så skal du investere i ordentlig kvalitet. Tatonka Alaska Family DLX er et rigtig godt bud på et robust villatelt, som for alvor kommer til sin ret på en campingplads eller lignende stationære positioner. Vægten er nemlig på 9,2 kilo, så derfor er det primært lavet til dig der ligger 1-2 uger samme sted eller bare gerne vil være sikker på at have et godt og robust telt når du skal have familien med på tur.

Alaska Family DLX er designet som et tunneltelt, og denne type er populær blandt friluftsfolket da det kræver et minimalt antal stænger og er meget modstandsdygtigt overfor vind og vejr. I kombination med den tætte yderdug og bund med vandsøjletryk på henholdsvis 8.000 og 10.000 millimeter, så er teltet så godt som vandtæt selvom det står ned i stænger flere dage i træk.

I dette tunneltelt er der fortelt og indgang i hver ende, og der er 2 separate sovekabiner med god plads i hver kabine. Hver sovekabine måler nemlig 160 x 220 centimeter, så der er god plads til 2 personer i hver samt lidt grej. I midten af teltet er der desuden et mindre fællesrum med indgange og ventilationsåbninger, som kan bruges til opbevaring og som giver en god og gennemgående ventilation i teltet.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Aluminiumsstænger
 • Vandsøjletryk: 8.000 mm.
 • Vægt: 9,2 kg.

Trespass Caterthun – billigt 4-personers villatelt til campingpladsen


Trespass-Caterthun-villatelt

Set til: 1.499,00

Køb hos Cykelpartner

Det kan vi lide:

 • Meget lav pris
 • Vejer kun 8,8 kilo
 • Stort fælles opholdsrum

Se priser og tilbud på Trespass Caterthun her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om: Trespass er en engelsk producent af sportstøj og udstyr til friluftslivet, deriblandt telte. Deres telte ligger i den lavere prisklasse og passer perfekt til familieudflugten, som typisk går til campingpladser og tilsvarende rolige omgivelser. Teltet er udført i en 2-lags konstruktion med udvendig og indvendig dug, der både kan holde regnen ude og gør familieteltet åndbart.

Familieteltet har et vandsøjletryk på 3.000 millimeter, hvilket gør det åndbart og samtidig modstandsdygtigt overfor lettere regnskyl. Søger du et telt der kan klare meget kraftige regnbyger, bør du vælge et telt med et højere vandsøjletryk – de bedste ligger oppe omkring 10.000 millimeter, men så nedsættes åndbarheden også tilsvarende. Af samme grund er Trespass Caterthun velegnet som familietelt på sommerdage, hvor regnvejr normalt (og forhåbentlig) er en sjælden gæst.

Konstruktionen er opbygget af glasfiberstænger, og der er åbninger til at føre ledninger hvis dette ønskes. Dermed kan du oplade din mobiltelefon eller opsætte en lampe, så de moderne bekvemmeligheder er lige ved hånden. Højden er på henholdsvis 180 centimeter for det fælles opholdsrum og 160 centimeter for soverummet, og der er en stor åbning i teltets ene gavl.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 1 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: 11 mm. glasfiberstænger
 • Vandsøjletryk: 3.000 mm.
 • Vægt: 8,8 kg

Coleman Octagon Blue – Perfekt til børnefamilier


Coleman Octagon BlueSet til: 1.999,00

Køb hos Frishop

Dette Octagon Blue telt fra Coleman er blevet anbefalet i brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk, hvor den har opnået en flot gennemsnitlig score på 7,25 ud af 10 point. Disse anmeldelser roser blandt andet teltet for at være enormt let at sætte op, såvel som at det er stort og rummeligt indvendigt, hvilket gør det super god til familier, hvilket teltet netop også bliver reklameret for at være. 

Udover de fine anmeldelser på Ukcampsite.co.uk, så har teltet også modtaget en række anbefalinger fra andre testsider. Et udpluk af disse består af: 

Se priser og tilbud på Coleman Octagon Blue her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide:

 • Kan pakkes super kompakt, så det ikke fylder så meget 
 • Et anderledes ottekantet design med flotte farver
 • Super velegnet til børnefamilier

Om: Dette Octagon Blue telt fra Coleman bliver promoveret som værende et telt, som egner sig super godt til familier – og det kan man kun give producenterne ret i. Teltet er nemlig ikke inddelt i små adskilte sovekabiner indvendigt, hvilket kan være både super praktisk og hyggeligt, når man er en børnefamilie afsted på camping. 

Derudover har teltet også en sjov og anderledes form; den er nemlig ottekantet, hvilket tilfører teltet noget charme, da det minder lidt om et cirkustelt. Denne cirkusstemning videreføres igennem teltets stærke farver, hvormed det virkelig henvender sig til børnene.

Selvom teltet vejer 20 kilo, så kan den pakkes super kompakt sammen, sådan at den ikke fylder særlig meget. Dette er bl.a. en af de ting, som Minimalistfamilycamping virkelig roser teltet for, da testpersonen i denne artikel sagtens kunne få plads til både telt, soveposer og alt det andet campingudstyr i bagagerummet af hendes bil, hvilket er en super god fordel. 

Coleman Octagon Blue vs. markedet

Dette telt skiller sig hovedsageligt ud fra mængden på grund af dets anderledes og fantasifulde design, hvilket helt klart er en positiv ting, hvis du eller dine børn sætter pris på de cirkus associationer, som nemt opstår, når man kigger på dette telt. 

Går man dog mere praktisk til værks, så har dette telt dog nogle minusser. Campingwithstyle kritiserer bl.a. teltets opbevaringspose for at være af en dårlig kvalitet, da de oplevede, at denne gik i stykker første gang, de brugte den. Derudover var de heller ikke vilde med, at teltet netop vejer så meget, som det gør, da det gør det mere besværligt at have med sig på længere ture. 

Prismæssigt kommer teltet til en fair pris, når man tager i betragtning, at det kan rumme helt op til 8 personer, såvel som at det har en fedt design. Hvis man dog ikke har brug for helt så meget plads, eller netop ikke værdsætter designet specielt meget, så kan du muligvis godt finde mere praktiske telte end dette til den samme pris.  

Opsummering:

 • Kapacitet: 8 personer 
 • Rumopdeling: Ét stort fællesrum 
 • Konstruktion: Glasfiber og stål stænger 
 • Vandsøjletryk: 2000 mm
 • Vægt: 20,7 kg 

Coleman Cook 4 Deluxe – Familietelt til 4 personer som er perfekt til længere campingture


Coleman Cook 4 DeluxeSet til: 2.099,00

Køb hos Frishop

Dette Cook 4 Deluxe telt fra Coleman er blevet anmeldt af brugerne på Ukcampsite.co.uk, hvor det har opnået en score på 8,31 ud af 10 point. Dette flotte resultat er opnået ud fra gennemsnittet i den forskellige anmeldelser, hvilket indikerer, at brugerne generelt har haft positive oplevelser med dette telt, hvormed den har fået så gode anmeldelser. 

Udover brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk, så er dette telt også blevet anmeldt af en række andre testsider. I disse tests har teltet klaret sig således: 

 • Bliver beskrevet som værende rumligt, såvel som at der en god ventilation i teltet af Simply Hike
 • 4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne på Amazon.co.uk

Se priser og tilbud på Coleman Cook 4 Deluxe her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide:

 • Solidt og stabilt telt som kan holde flere sæsoner 
 • Mulighed for at fjerne sovekabiner for et større fællesrum
 • Har en super god ventilation inde i teltet 

Om: Dette telt egner sig rigtig godt til dig og din familie, hvis I virkelig elsker at campere, og derfor nogle gange tager på nogle længere campingture. Teltet har nemlig en overkommelig vægt og størrelse, når det er foldet sammen, hvilket gør det muligt at tage det med på vandreture, hvilket er en god fordel ved det.  

En af de vigtigste ting ved et telt er, at den er i stand til at holde vand ude. Dette telt har et vandsøjletryk på 3000 mm, hvilket ca. svarer til et barns flyverdragt. Dermed kan teltet godt holde en kraftig byge eller én dags heldagsregn ude, hvilket naturligvis er super godt – specielt hvis man tager på campingture i Skandinavien. 

I brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk bliver teltet specielt rost for dens rummelighed. Her har både pensionerede par og børnefamilier fremhævet, hvordan teltet har masser af plads til både dem, såvel som deres grej. Her har flere af personerne endda valgt at tilkøbe et fortelt til teltet, hvormed du altså også har mulighed for at tilkøbe endnu mere plads til teltet, hvilket er en lækker mulighed at have.

Coleman Cook 4 Deluxe vs. markedet

Dette telt skiller sig hovedsageligt ud på, at den netop er designet til at kunne fungere for de lidt mere seriøse campister. Dertil har teltet mange forskellige indretningsmuligheder i forhold til at sætte sovekabinerne op eller ej, hvilket gør, at du kan tilpasse teltet til dig og dine medcampister. 

Prismæssigt fås dette telt til ca. samme pris som f.eks. Coleman Octagon Blue teltet, som kan rumme dobbelt så mange personer. Dermed kan du altså få mere rummelige telte til samme pris, hvis det er dette, som du søger. 

Med dette telt er det altså ikke pladsen, som du betaler for, men derimod praktikaliteten og kvaliteten af teltet. Dette telt egner sig nemlig rigtig godt til de længere campingture for de seriøse campister, hvormed du altså med dette telt betaler for dette fremfor at have masser af plads inde i teltet. 

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum og 1 opholdsrum
 • Konstruktion: Glasfiber teltstænger
 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Vægt: 13,7 kg 

Coleman Ridgeline 6 Plus – brandhæmmende telt til seks personer


Coleman Ridgeline 6 Plus - brandhæmmende telt til seks personerSet til: 2.901,00

Køb hos Computersalg

Det kan vi lide:

 • Flammehæmmende lærred
 • Vandtæt
 • Nemt at samle

Om:

Ridgeline 6 Plus fra Coleman er et rigtig godt bud på et familietelt. Der er to separate soverum, samt et rum i midten, der kan bruges som opholdsrum om dagen, men hvor der også er plads til at sove.

Rummet i midten har to indgange, og dørene kan bruges som markiser. Under dem kan du have ting stående i nogenlunde tørvejr.

Teltet er godt at have med, hvis du er så uheldig, at det regner på din tur. Det er nemlig vandtæt, og har et vandsøjletryk på 3000 mm. Ikke noget med at vågne op til en sø inde i teltet!

Det er også udstyret med et flammehæmmende lærred, der giver en ekstra sikkerhed, hvis du vil grille eller tænde bål i nærheden af teltet.

Ridgeline 6 Plus er et kvalitetstelt, og det er derfor heller ikke underligt, at det har vundet flere tests f.eks. hos rtl.de og expertentesten.dk. Her bliver det bl.a. rost for at være nemt at samle og fuldstændig vandtæt.

Ridgeline 6 Plus ligner på flere måder andre familietelte på markedet, og har også en pris, der ligner flere andres. Det der adskiller teltet fra andre, er bl.a. at det er meget kompakt og let. Det gør det nemt at tage med på ferie. Derudover er den absolutte vandtæthed også et stort plus.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Ramme, type: hård ramme
 • Materiale: polyester
 • Siderude: ja

Coleman MacKenzie 6 BlackOut – perfekt til søvn og hvile


Coleman MacKenzie 6 BlackOut – perfekt til søvn og hvile

Set til: 3.599,00

Køb hos Frishop

Det kan vi lide:

 • BlackOut system giver fuldstændig mørke sovekabiner
 • God højde
 • Modstandsdygtig over for kraftig regn

Om:

Mackenzie 6 BlackOut fra Coleman er et luksustelt i særklasse. Med både separat opholdsrum og sovekabiner, er der rigeligt plads til 6 personer.

Opholdsrummet er endda stort nok til, at der er plads til bord og stole, så I kan sidde i tørvejr.

Teltet har et vandsøjletryk på 4500 mm, så det er meget modstandsdygtigt overfor selv kraftig regn.

Teltets store vinduer i siderne kan åbnes, så der kommer en dejlig gennemstrømning af luft. Det kommer med et integreret myggenet, du kan bruge, hvis du gerne vil have luft ind, men holde insekter ude.

Med det smarte BlackOut-system trænger 99% af det omkringliggende lys ikke ind i sovekabinerne, så de er fuldstændig mørklagte. Det giver en god nattesøvn, og er også en af de egenskaber Get Out With The Kids fremhæver i deres gode anmeldelse af teltet.
Active Traveller er også begejstret for Mackenzie 6 BlackOut, og har udnævnt det som et af de bedste familietelte i 2021.

Det er et kvalitetstelt på mange måder, men det der især adskiller MacKenzie 6 Blackout fra andre telte på markedet, er BlackOut-systemet. Ikke nok med at det holder lyset ude, det sørger også for en behagelig temperatur inde i teltet døgnet rundt. Derudover har teltet UV-Guard, som beskytter dig inde i teltet mod solens UV-stråler.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Vandsøjletryk: 4500 mm
 • Vægt: 33,7 kg
 • Indvendigt areal: ca. 18,9 m2

Coleman Rocky Mountain 5 Plus – et telt til al slags vejr


Coleman Rocky Mountain 5 Plus – et telt til al slags vejrSet til: 3.464,00

Køb hos Computersalg

Det kan vi lide:

 • God højde
 • UV-beskyttelse
 • Godt til solrige og regnfulde dage

Om:

Hvis du er på udkig efter et kompakt telt, der alligevel har god plads indvendig, så er Rocky Mountain 5 Plus fra Coleman måske det rette køb for dig.

Det har et stort rum med plads til bord og stole og et soverum med plads til i alt fem personer. Der følger en skillevæg med teltet, så soverummet kan opdeles i to separate rum.

Der er smarte indbyggede lommer både i opholdsrummet og soverummet. De giver en god mulighed for at holde teltet rydeligt og at have styr på din telefon, nøgler og andre vigtige ting.

Teltet er udstyret med Colemans smarte BlackOut-system, så der kan blive helt mørkt i soverummet. Rummet er dog udstyret med et vindue, så foretrækker du at få lidt lys ind, kan du sagtens det.

Kunderne er begejstrede for Rocky Mountain 5 Plus. På Test Bericht reviews har teltet fået 4/5 stjerner, på Amazon har det fået 4.3/5 stjerner og på Smarter Camping har det fået 84/100 point.

Rocky Mountain 5 Plus vs. markedet

Noget af det, der adskiller Rocky Mountain 5 Plus fra andre gode telte på markedet er, at det egner sig utrolig godt til al slags vejr.
Med indbygget UV-beskyttelse er det godt til solrige dage og med et vandsøjletryk på 4500 mm, kan det også klare kraftig regn.

Opsummering:

 • Kapacitet: 5 personer
 • Ramme, type: hård ramme
 • Vandtætte samlinger: ja
 • Materiale: polyester

Outwell Airville 6SA – ideelt til mere end to nætter


Outwell Airville 6SA – ideelt til mere end to nætterSet til: 10.860,00

Køb hos Frishop

Det kan vi lide:

 • Mørklagte soverum
 • Masser af plads
 • Oppustelige luftstænger

Om:

Slip for bøvl med teltstængerne med det smarte Airville 6SA fra Outwell. Teltet er nemlig udstyret med luftstænger, der blot skal pustes op. Det gør det enormt nemt at sætte teltet op og giver mere tid til hygge med familien.

Det er et rummeligt telt med to soverum og plads til seks personer i alt. Der er også et stort opholdsrum med flere smarte opbevaringsmuligheder.
Samtidig er teltet modstandsdygtigt overfor kraftig regn. Der er forstærkning på alle stresspunkter, hvilket gør det robust og i stand til at klare vind og vejr.

Det britiske magasin Independent fremhæver Airville 6SA som et af de bedste familietelte på markedet på trods af, at prisen er i den høje ende.
Get out with the kids er ligeledes imponerede over teltet og har givet det en rating på 9.1/10 point.

Det er de små detaljer, der gør Airville 6SA det mere luksuriøst og adskiller det fra andre telte på markedet. F.eks. er vinduerne mørklagte, der er indbyggede clips til kabler og lynlåsene er designede til at være næsten lydløse.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Vandsøjletryk: 6000 mm
 • Vægt: 41,3 kg
 • Forstærkning på alle stresspunkter

Easy Camp Arena Air 600 – 6-personers telt med masser af små, praktiske detaljer


Easy Camp Arena Air 600Set til: 6.649,00

Køb hos Rejsegear DK

Dette Arena Air 600 telt fra Easy Camp er blandt de mest populære produkter på Rejsegear.dk. Dermed er dette telt altså super populært blandt denne sides kunder, hvilket altså indikerer, at dette telt indeholder en række fordele og egenskaber, som forbrugerne virkelig er glade for. En stor interesse fra kunderne er altid en rigtig god indikation for, at dette produkt kan være værd at investere i, hvilket altså er tilfældet med dette telt.

Se priser og tilbud på Easy Camp Arena Air 600 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide:

 • Stærke luftrør med udvendige ventiler 
 • Opbevaringslommer i opholdsrum og indertelt 
 • Enormt nemt at sætte op 

Om: Dette Arena Air 600 telt fra Easy Camp er et super rummeligt telt, som egner sig perfekt til alt fra den mellemstore familie til pensionisterne, som sætter pris på at have et rummeligt telt, som man har mulighed for at stå oprejst inde i. I dette telt er der mulighed for at skabe 6 sovepladser fordelt på 2 sovekabiner og fællesrummet. Ønskes der mere plads i fællesrummet, så er det desuden muligt at lyne kabinerne op, hvilket er smart. 

Dette telt indhenter rigtig mange gode point på dens detaljer. F.eks. er det udstyret med opbevaringslommer i opholdsrummet, såvel som i inderteltet, hvilket bare er super praktisk. På denne måde er det nemlig nemmere at ”pakke ud” inde i teltet, hvilket er super rart – specielt hvis man har planer om at overnatte flere nætter i teltet. 

Arena Air 600 teltet har dog den minus, som er, at den er relativ tung. Den vejer nemlig hele 23,3 kg, når det er pakket sammen, hvilket altså er meget – specielt hvis man havde forestillet sig, at man skulle bruge dette telt til vandreture. I længden vil teltet nemlig blive for tungt, hvilket er lidt ærgerligt. Dermed er det altså et telt, som egner sig meget bedre til personer, som enten ikke vandre så langt ud i naturen, eller til dem som foretrækker at ligge på en campingplads. 

Easy Camp Arena Air 600 vs. markedet

Dette telt er ret tungt, hvilket er et minus ved den. Dette gør det nemlig mere besværligt at have teltet med på vandreture, såvel som til festivaler, hvilket naturligvis er lidt ærgerligt. Til gengæld egner teltet sig godt til f.eks. fastlæggere eller gæster på campingpladser, da den netop er super komfortabel at overnatte i.

Prismæssigt er dette telt væsentligt dyrere end mange af de andre telte, som du finder i denne oversigt. Med denne pris er det hovedsageligt det smarte design, såvel som den gode plads i teltet, som du betaler for. Dertil er teltet også enormt praktisk og indeholder gode detaljer – såsom en lanternestrop i loftet – hvormed teltets design er virkelig gennemtænkt. 

Hvis du og dine medcampister derfor sætter pris på at have godt med plads, såvel som at I nyder de små detaljer i teltet, som kan gøre jeres campingtur mere komfortabel, så kan dette sagtens være det rette telt for dig. 

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 sovekabiner, 1 opholdsrum 
 • Konstruktion: Luftrør
 • Vandsøjletryk: 3000 mm 
 • Vægt: 23,3 kg 

Outwell Knightdale 7PA – Rummeligt telt til hele familien


Outwell Knightdale 7PA – Rummeligt telt til hele familienSet til: 9.499,00

Køb hos Cykelpartner

Det kan vi lide:

 • Mulighed for privatliv
 • Oppustelige luftstænger
 • Stabilt telt

Om:

Skal du på telttur med vennerne eller hele familien? Så er Knightdale 7PA fra Outwell det rette telt. Der er plads til syv personer fordelt på tre soverum og et opholdsrum. De separate rum har tintede vinduer, der giver god mulighed for privatliv på turen, og holder lyset ude, så du ikke bliver vækket, så snart solen står op.

Teltet er udstyret med smarte luftstænger, der blot skal pustes op. Du slipper altså for bøvlet, der er med normale teltstænger. Det gør også teltet lettere, hvilket er en fordel, hvis du f.eks. skal have det med i et fly eller, hvis du skal bære rundt på det.

Det har fået flere gode anmeldelser, bl.a. fra Made for Mums, der påpeger at teltet er godt til familier med teenagere, der har brug for privatliv.

På Get Out With The Kids har teltet også fået en flot score på 8.8/10 point og bliver rost for den fleksibilitet der er i forhold til teltets layout og soverummene.

Knightdale 7PA er lige det større end mange andre telte på markedet. Selve soverummene har også en god længde, som giver ekstra komfort.

Derfor er teltet især velegnet til store familier, større vennegrupper eller generelt til folk, der camperer i længere tid ad gangen, og har brug for ekstra komfort.

Opsummering:

 • Kapacitet: 7 personer
 • Vandsøjletryk: 4000 mm
 • Tintede vinduer
 • Luftstænger

MSR Elixir 4 – bedste 4-personers telt til camping i det fri


MSR Elixir 4 – bedste 4-personers telt til camping i det friSet til: 2.999,00

Køb hos Frishop

Det kan vi lide:

 • Billig pris
 • God ventilation
 • Let vægt

Om:

Elixir 4 er et oplagt valg, hvis du er på udkig efter et telt, du kan have med på vandreture. Det er nemlig et letvægtstelt, der kun vejer 2,63 kg, så det er ikke et problem at bære rundt på det.

Alligevel er teltet ret rummeligt, og der er plads til fire personer, samt udstyr, der kan opbevares i rummet foran. Med to indgange er det let at komme ind og ud af teltet.

Teltet har den smarte funktion, at det kan sættes op uden oversejlet. Toppen af inderteltet er nemlig et myggenet, der holder insekter og andet kravl ude, men samtidig gør det muligt at ligge og kigge på stjerner. Det giver også en god ventilation på varme dage.

Elixir 4 er et kvalitetstelt, der har fået flere gode anmeldelser. Bl.a. fra Expert Reviews, der har givet det en 2. plads i deres test af familietelte fra 2021. De roser det især for at være rummeligt og nemt at sætte op.

Elixir 4 adskiller sig fra andre familietelte på markedet, da det er meget let og kompakt, men stadig rummeligt nok til en lille familie. Derudover er prisen i den lave ende i forhold til mange andre telte, så det er et godt bud på et begyndertelt, hvis du gerne vil prøve at campere uden at bruge alt for mange penge.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Vægt: 2,63 kg
 • Vandsøjletryk: 1500 mm
 • Producent: MSR

Coleman Oak Canyon – højt familietelt med 2 soverum


Coleman-Oak-Canyon-Villatelt

Det kan vi lide:

 • Mørke soverum – bedre søvn på lyse nætter
 • 2 separate soverum
 • Stort fælles opholdsrum

Se priser og tilbud på Coleman Oak Canyon her:

i samarbejde med PriceRunner

Om: Coleman Oak Canyon er det perfekte villatelt til campingpladsen eller tilsvarende rolige områder, hvor familien kan opholde sig i kortere perioder på komfortabel vis. Det rummelige villatelt har nemlig 2 separate soverum så både børn og voksne kan trække sig tilbage og have lidt privatliv, og begge soverum er udført i en helt mørk polyesterdug som er særligt smart til de korte sommernætter.

Udover soverummende har villateltet også et fælles opholdsrum med teltbund, vindue i siden samt åbninger i både gavlen og siden. Dermed for du en god luftgennemstrømning, og du kan nyde naturen fra flere vinkler på både tørre og våde dage. Opholdsrummet har desuden en indvendig højde på hele 190 centimeter, hvilket er tilstrækkeligt til at de fleste kan stå oprejst.

Villateltet fra Coleman har et vandsøjletryk på 4.500 millimeter, hvilket betyder at det kan modstå regnskyl uden at der trænger vand ind. Stellet er delvist udført i stål og fiberglasstænger, hvilket er en god kombination for at større og tungere telt.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Stål- og fiberglasstænger
 • Vandsøjletryk: 4.500 mm.
 • Vægt: 18,5 kg.

Easy Camp Base Air 500 – hurtigt oppusteligt telt


Easy Camp Base Air 500 – hurtigt oppusteligt teltSet til: 4.559,00

Køb hos Computersalg

Det kan vi lide:

 • Nemt og hurtigt at sætte op
 • Mørklagte soverum
 • God højde

Om:

Base Air 500 fra Easy Camp er et telt i rigtig god kvalitet, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Det egner sig godt til familier, da der er plads til fem personer, fordelt på to separate rum.

Teltet er oppusteligt, hvilket gør det utrolig nemt at sætte op. Ikke noget med at bøvle i timevis med besværlige stænger. Brug i stedet tiden sammen med din familie.

Det er udstyret med store vinduer, der får teltet til at føles endnu mere rummeligt. Der medfølger gardiner, så soverummene kan mørklægges.

Base Air 500 har også en rigtig god højde. Faktisk er der plads til, at du kan stå op i det, selv hvis du er ret høj. Det er en af de features The Independent fremhæver i deres flotte anmeldelse af teltet.

Også Get Out With The Kids er begejstrede og giver det en rating på 8.7/10 point. De nævner, at teltet rammer den rette balance mellem at være kompakt og brugervenligt nok til spontane campingture, men samtidig har plads og komfort nok til længere ferier.

Base Air 500 er et af de bedste budgettelte på markedet. På trods af den lave pris, er det både rummeligt og robust, og det har flere smarte features. F.eks. muligheden for at mørklægge vinduerne, en indbygget veranda og gode ventilationsmuligheder.

Opsummering:

 • Kapacitet: 5 personer
 • Rammetype: oppustelig ramme
 • Vægt: 15,6 kg
 • Luftpumpe inkluderet

Easy Camp Tempest 500 – oppusteligt tunneltelt med 2 soverum


easy-camp-tempest-500-villatelt

Det kan vi lide:

 • Stort og luksuriøst familietelt
 • Konstruktion af oppustelige søjler
 • 2 separate soverum
 • Meget stort fælles opholdsrum

Se priser og tilbud på Easy Camp Tempest 500 her:

i samarbejde med PriceRunner

Om: Easy Camp er et dansk mærke, der blev skabt i 1997 af Oase Outdoors, der også står bag mærkerne Outwell og Robens. Idéen med Easy Camp er at det skal være let og enkelt for alle at komme ud i naturen, og derfor er disse telte særligt egnede for familier og yngre mennesker der kun har begrænset erfaring med overnatning i det fri.

Tempest 500 er et flot og stort tunneltelt, som er velegnet til familieudflugten. Det har et par store soverum med plads til henholdsvis 2 og 3 personer, hvilket betyder at både børn og voksne kan være her. Da rammen er opbygget af oppustelige søjler, kræves der blot en luftpumpe for at sætte dette telt op. Du skal således ikke først samle et skelet af fiberglas- eller metalstænger, men kan i stedet nøjes med at pumpe konstruktionen op. Det gør opsætningen af teltet markant lettere, hvilket betyder at du hurtigere kan komme igang med andre og mere spændende ting.

Udover at rumme 2 store sovekabiner, har dette villatelt også et meget stort fælles opholdsrum. Højden i opholdsrummet er på 190 centimeter indvendigt, så her vil de fleste mennesker kunne stå fuldt oprejst. Derudover er der indgange i både fronten og den ene side, hvilket gør det muligt at skabe et behageligt gennemtræk på varmere aftener. Der er også indbyggede opbevaringsløsninger i form af lommer, hvori der kan opbevares små ting som blade og beklædningsgenstande.

Villateltet har en samlet vægt på 17,2 kilo, hvilket faktisk er ganske fint for et telt i denne størrelse. Det egner sig dog ikke til vandreture, men kan fint bruges på en campingplads eller på køreturen, hvor der eksempelvis stoppes og overnattes forskellige steder undervejs.

Opsummering:

 • Kapacitet: 5 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Oppustelige søjler
 • Vandsøjletryk: 3.000 mm.
 • Vægt: 17,2 kg.

Coleman Spruce Falls – højt familietelt til 4 personer


Coleman-Spruce-Falls-Villatelt

Set til: 2.199,00

Køb hos Frishop

Det kan vi lide:

 • God højde – op til 205 cm.
 • 2 separate sovekabiner
 • Mørkt indertelt – bedre søvn på lyse nætter

Se priser og tilbud på Coleman Spruce Falls her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om: Dette store villatelt er som skræddersyet til nordens lyse nætter. Nu kan både børn og voksne gå tidligt til ro og få en god nats søvn, uden at blive generet af solen der på vores kanter først går ned ved 22-tiden og allerede står op 5-6 timer efter, afhængigt af hvor du er på campingferie. Inderteltet omkring sovekabinerne er nemlig lavet i et ekstra mørkt materiale, der kun lukker minimalt lys igennem og derfor giver dig en bedre nattesøvn.

I det store fællesrum i midten er der god plads til at du og familien kan sidde og hygge jer på aftener med regnvejr. Du kan selv vælge om fællesrummet i midten skal have monteret bunden eller om du ønsker ekstra ventilation, hvilket eksempelvis er meget nyttigt på varme sommernætter. Dermed kan du nemlig lave en god gennemgående ventilation i sovekabinerne, som begge har myggenet ved alle ventilationsåbninger.

Vandsøjletrykket på yderteltet er på 4.500 millimeter, hvilket er ganske fint til brug på campingpladsen og lignende steder. Det vejer 14,4 kilo, og pakkes ned i en pose på 60 x 30 x 26 centimeter.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Glasfiberstænger
 • Vandsøjletryk: 4.500 mm.
 • Vægt: 14,4 kg.

Tatonka Buffin 4 – meget robust familietelt til 4 personer


Tatonka-Buffin-4-Villatelt

Set til: 4.699,00

Køb hos RejseGear

Det kan vi lide:

 • Vægt 4,7 kilo – perfekt til vandreturen
 • Vandsøjletryk på 8.000 mm.
 • Reflekser på baduner
 • God vindmodstand

Se priser og tilbud på Tatonka Buffin 4 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om: Tatonka Buffin 4 er et særdeles let familietelt, hvor vandsøjletrykket samtidig er rigtig højt. Det betyder at det er velegnet til længere ture, hvor der enten skal vandres, cykles eller sejles fra sted til sted. Vægten er helt nede på 4,7 kilo, og når teltet pakkes ned kan det være i en pose på 55 centimeter i længden og 24 centimeter i diameter. Det kan derfor nemt spændes på rygsækken, på cyklen eller smides i bilens bagagerum.

Det lille lette familietelt er formet som et kuppeltelt, der er særligt kendt for at være modstandsdygtigt overfor vind. Det skyldes ikke mindste det afrundede og aflange design, men for dette telts vedkommende måler det desuden kun 115 centimeter i højden – og jo mindre overflade vinden kan tage fat i, jo bedre står det i kraftig blæst.

Buffin 4 er indrettet med en stor sovekabine og indgangsparti i hver ende. Der er ligeledes fortelte i begge ender, så der er masser af plads til opbevaring af grej og støvler.

Dette kuppeltelt er perfekt til udflugten i naturen, hvor der vandres fra sted til sted i løbet af dagen. Det vejer nemlig kun 6,3 kilo i alt, på trods af at det er særdeles rummeligt indvendigt. I nedpakket tilstand passer kuppelteltet i en pose på 60 x 30 centimeter, som nemt spændes på rygsækken eller smides i bilens bagagerum. Der er flere lommer indvendigt, og under det høje loft er der en snor til ophængning af tøj eller en lampe. Soverummet måler i alt 235 x 215 centimeter, og hvert fortelt rækker 90 centimeter ud.

Et vandsøjletryk på hele 8.000 millimeter i yderteltet betyder at teltet holder sig tørt selv i kraftig regn. Det samme gør sig gældende for bunden der har et vandsøjletryk på 10.000 millimeter. På varme sommernætter kan dette dog også betyde at teltet bliver meget varmt indvendigt, men teltet er heldigvis designet med myggenet i begge indgange til inderteltet, og da der er åbning i begge ender kan der laves en god og gennemgående ventilation via de to fortelte.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 1 soverum
 • Konstruktion: Aluminiumsstænger
 • Vandsøjletryk: 8.000 mm.
 • Vægt: 4,7 kg.

Bestway Sierra Ridge Air Pro X6 – stort tunnelttelt til 6 personer


Bestway-Sierra-Ridge-Air-Pro-6-personer-Villatelt

Set til: 2.978,00

Køb hos Moreland

Det kan vi lide:

 • 3 soverum
 • Vandsøjletryk på 5.000 mm.
 • Oppustelig konstruktion – nemt at opstille

Se priser og tilbud på Bestway Sierra Ridge Air Pro X6 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om: Dette store tunneltelt er perfekt til den store familie, vennerne, eller dem der rejser med større børn. Her er der nemlig 3 soverum, så forældre og op til 2 store børn kan have deres eget private soverum. Og på en campingferie kan det til tider være rart, at man kan trække sig lidt tilbage og være sig selv.

Tunnelteltet er velegnet til hyggeligt samvær, som enten kan foregå udendørs eller i det store indvendige fællesrum. Dette er især en fordel hvis i rejser til steder med utilregneligt vejr, for i tilfælde af regn kan det være rart at have lidt plads inde i et tørt familietelt. Der er ligeledes afskærmning foran hvor man kan sidde i læ, samt læskærm over indgangen i siden. Dermed kan man også komme ind og ud af familieteltet i regnvejr, uden at få vand indenfor.

Der er også her tænkt på at det skal være nemt at opstille, da det er konstrueret ved brug af oppustelige søjler. Du skal derfor bare sætte den medfølgende luftpumpe til ventilerne og pumpe konstruktionen op, hvorefter det store familietelt blot skal rettes af, indrettes og fastgøres. Kabelføring foregår ligeledes nemt, så du kan opsætte en LED-lampe eller få strøm til mobilopladere og lignende.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Rumopdeling: 3 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Oppustelige søjler
 • Vandsøjletryk: 5.000 mm.
 • Vægt: 26,3 kg.

Læs også: Her er alle de bedste luftmadrasser


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

outlet section button for DK sites


Bestway Sierra Ridge Air Pro X4


Bestway-Sierra-Ridge-Air-Pro-4-personer-Villatelt

Det kan vi lide:

 • Fornuftig pris
 • Vandsøjletryk på 5.000 mm.
 • Oppustelig konstruktion – nemt at opstille

 

Om: Sierra Ridge Air Pro X4 er et smart og let familietelt, der med to mellemstore soverum og et fælles opholdsrum er perfekt til weekendturen eller campingferien hvor man ønsker at leve i pagt med naturen. Familieteltet er dog så moderne indrettet, at der kan trækkes et kabel til en LED-lampe, en mobiloplader eller hvad der ellers måtte være behov for.

Konstruktionen er opbygget om oppustelige søjler, så konstruktionen bliver nem og smertefri. Du bruger blot den medfølgende luftpumpe, og teltet står oprejst på få minutter.  Dette er en konstruktion der ses i flere og flere af de store villatelte idag, og den er især velegnet til campingferien hvor det skal være nemt og enkelt at sætte det store telt op.

Familieteltet har en indgang i hver side, og der er i alt 3 gennemsigtige vinduer i det fælles opholdsrum. Den udvendige højde er på 2 meter, hvilket giver omkring 1,9 meters indvendig frihøjde.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Oppustelige søjler
 • Vandsøjletryk: 5.000 mm.
 • Vægt: 15,2 kg.

Grand Canyon Teepee


Grand-Canyon-Teepee-Familietelt

Det kan vi lide:

 • Formet som tipi – ét stort rum
 • Vandsøjletryk på 3.000 mm.
 • Meget let – vejer kun 9,4 kilo

 

Om: Grand Canyon Teepee er et meget stort og flot familietelt, der er formet som en tipi med en meget simpel konstruktion. Det betyder at teltet både er rummeligt og simpelt at pakke ud og sætte op, hvilket gør det yderst velegnet til en hurtig overnatning i det fri.

Da villateltet har åbninger langs bunden hele vejen rundt, er ventilationen rigtig god. Det betyder dog også at det står bedst i en skov eller hvor der er læ for vinden og vejr, således at der ikke kan trænge vand ind og det ikke trækker for meget ind langs siderne.

Indvendigt har det store familietelt en diameter på 5 meter, og en højde i midten på 3 meter. Bunden er 100% vandtæt, og oversejlet har et vandsøjletryk på 3.000 millimeter. Kort fortalt betyder det at teltet tåler lette regnskyl, uden at vandet trænger igennem oversejlet.

Konstruktionen består af glasfiberstænger, som nemt sættes op og fastgøres til jorden efter behov. Når det er pakket sammen, fylder det 72 x 27 centimeter i den medfølgende pakning.

Opsummering:

 • Kapacitet: 8 personer
 • Rumopdeling: 1 soverum
 • Konstruktion: Fiberglasstænger
 • Vandsøjletryk: 3.000 mm.
 • Vægt: 9,4 kg.

outlet section button for DK sites

Vandsøjletryk – hvad betyder det, og hvorfor er det vigtigt?

Teltets vandsøjletryk er en betegnelse for, hvor vandtæt den udvendige teltdug er. Vandsøjletrykket defineres ved at måle mængden af vand i millimeter, som hver kvadratcentimeter af teltdugen kan stå imod.

En opdateret artikel fra 2020 hos Doc24.dk viser, at vandsøjletrykket i dit nye telt bør aldrig være under 2.800 millimeter i teltdugen, men gerne op til 11.000 millimeter i bunden. Teltdugen må gerne kunne ånde en smule, mens bunden skal være 100 % tæt – du ligger på teltbunden, og derfor må der ikke kunne trænge vand op igennem. Teltdugen er aldrig i direkte kontakt med andre materialer, og den er således designet til at vand skal kunne prelle af og løbe af den.

Derfor skal teltet have lov at ånde

Som udgangspunkt må dit telt ikke være alt for tæt, og dette gælder især i et villatelt hvor i er mange personer ad gangen og hvor i er mange der afgiver fugt og varme. Det danner nemlig kondens indvendigt i teltet, og hvis det er for tæt begynder det hurtigt at løbe ned langs siderne og lægge sig i små søer på den vandtætte bund.

Af samme grund er vandsøjletrykket i teltdugen typisk omkring 3.000 til 5.000 millimeter, så det stadig kan ånde en lille smule. Det betyder ikke at teltdugen er utæt, for den er aldrig i direkte kontakt med inderteltet og vand preller derfor bare af og løber ned til jorden. Til gengæld kan vand og fugt hurtigt overføres, til inderteltet, hvis det ikke er slået korrekt op eller hvis du læner dig op af siden så den støder mod den udvendige teltdug.

FAQ

💰 Hvor meget koster et familietelt?ž

Et familietelt kommer i mange forskellige prislejer, og alt efter brug kan du få ét af fin kvalitet til et par tusinde kroner. Så er der plads til alle, og I kan nyde hinandens selskab uden at ligge oven i hinanden.

🔥 Hvor vandtæt bør mit telt være?

Dit telt burde kunne holde til almindelig, dansk regn – alt efter, hvordan du bruger det. Er du spejder, så er et ekstra vandfast telt godt, idet det bliver slidt hurtigere. På festivaler er det også godt at have et ekstra vandfast telt, i tilfælde af skybrud.

🤓 Er mørklægningstelte pengene værd?

Hvis du skal sove i telt om sommeren eller på en festival, kan mørklægningstelte være en utrolig god investering, for at du kan få den bedst mulige søvn. Når solen går sent ned og står tidligt op, kan mørklægning blive din bedste ven – sammen med ørepropper.

👍 Er det sundt at sove i et telt?

Det er ikke usundt at sove i et telt. At sove i et ordentligt telt udgør ikke nogen skade, så længe du er opmærksom på dig selv og din krop. Hvis dit telt ikke er isoleret, bør du ikke sove i det om vinteren.

Læs også Villatelte – anmeldelse af 15 praktiske familietelte til camping udgivet af doc24.dk.

Læs også: Indbygningsovn test – her er de 10 bedste

Læs også: Bedste i test oversigt – her er de 7 bedste kølertaske på markedet.

Denne side er anmeldt af: Sandra M. Henriksen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar