Et villatelt er perfekt til camping i naturen, da der er plads til både voksne og børn. Normalt er villateltene opdelt i et eller to soverum samt et fælles opholdsrum, men enkelte modeller har blot ét stort soverum og fås dermed til en lavere pris. Typisk er villateltene lavet til brug i kortere perioder uden sne, og nogen modeller er så høje at man kan stå oprejst i dem.

Vi har taget et kig på en række store villa- og familietelte, og så guider vi dig til de vigtigste kriterier før du køber.

Easy Camp Base Air 500 – hurtigt oppusteligt telt


Easy Camp Base Air 500 – hurtigt oppusteligt telt

Det kan vi lide:

 • Nemt og hurtigt at sætte op
 • Mørklagte soverum
 • God højde

Se priser og tilbud på Easy Camp Base Air 500 her:

Om:

Base Air 500 fra Easy Camp er et telt i rigtig god kvalitet, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Det egner sig godt til familier, da der er plads til fem personer, fordelt på to separate rum.

Teltet er oppusteligt, hvilket gør det utrolig nemt at sætte op. Ikke noget med at bøvle i timevis med besværlige stænger. Brug i stedet tiden sammen med din familie.

Det er udstyret med store vinduer, der får teltet til at føles endnu mere rummeligt. Der medfølger gardiner, så soverummene kan mørklægges.

Base Air 500 har også en rigtig god højde. Faktisk er der plads til, at du kan stå op i det, selv hvis du er ret høj. Det er en af de features The Independent fremhæver i deres flotte anmeldelse af teltet.

Også Get Out With The Kids er begejstrede og giver det en rating på 8.7/10 point. De nævner, at teltet rammer den rette balance mellem at være kompakt og brugervenligt nok til spontane campingture, men samtidig har plads og komfort nok til længere ferier.

Base Air 500 er et af de bedste budgettelte på markedet. På trods af den lave pris, er det både rummeligt og robust, og det har flere smarte features. F.eks. muligheden for at mørklægge vinduerne, en indbygget veranda og gode ventilationsmuligheder.

Opsummering:

 • Kapacitet: 5 personer
 • Rammetype: oppustelig ramme
 • Vægt: 15,6 kg
 • Luftpumpe inkluderet

Outwell Knightdale 7PA


Outwell Knightdale 7PA – Rummeligt telt til hele familien

Det kan vi lide:

 • Mulighed for privatliv
 • Oppustelige luftstænger
 • Stabilt telt

 

Se priser og tilbud på Outwell Knightdale 7PA her:

Om:

Skal du på telttur med vennerne eller hele familien? Så er Knightdale 7PA fra Outwell det rette telt. Der er plads til syv personer fordelt på tre soverum og et opholdsrum. De separate rum har tintede vinduer, der giver god mulighed for privatliv på turen, og holder lyset ude, så du ikke bliver vækket, så snart solen står op.

Teltet er udstyret med smarte luftstænger, der blot skal pustes op. Du slipper altså for bøvlet, der er med normale teltstænger. Det gør også teltet lettere, hvilket er en fordel, hvis du f.eks. skal have det med i et fly eller, hvis du skal bære rundt på det.

Det har fået flere gode anmeldelser, bl.a. fra Made for Mums, der påpeger at teltet er godt til familier med teenagere, der har brug for privatliv.

På Get Out With The Kids har teltet også fået en flot score på 8.8/10 point og bliver rost for den fleksibilitet der er i forhold til teltets layout og soverummene.

Knightdale 7PA er lige det større end mange andre telte på markedet. Selve soverummene har også en god længde, som giver ekstra komfort.

Derfor er teltet især velegnet til store familier, større vennegrupper eller generelt til folk, der camperer i længere tid ad gangen, og har brug for ekstra komfort.

Opsummering:

 • Kapacitet: 7 personer
 • Vandsøjletryk: 4000 mm
 • Tintede vinduer
 • Luftstænger

 

Coleman Octagon Blue


Coleman Octagon Blue

Dette Octagon Blue telt fra Coleman er blevet anbefalet i brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk, hvor den har opnået en flot gennemsnitlig score på 7,25 ud af 10 point. Disse anmeldelser roser blandt andet teltet for at være enormt let at sætte op, såvel som at det er stort og rummeligt indvendigt, hvilket gør det super god til familier, hvilket teltet netop også bliver reklameret for at være. 

Udover de fine anmeldelser på Ukcampsite.co.uk, så har teltet også modtaget en række anbefalinger fra andre testsider. Et udpluk af disse består af: 

 • Campingwithstyle.co.uk har vurderet fordele og ulemper ved dette telt
 • Teltet er blevet beskrevet som et ”sjovt familietelt til en overkommelig pris som er perfekt til brug om sommeren” af Minimalistfamilycamping.com

Det kan vi lide:

 • Kan pakkes super kompakt, så det ikke fylder så meget 
 • Et anderledes ottekantet design med flotte farver
 • Super velegnet til børnefamilier

Om: Dette Octagon Blue telt fra Coleman bliver promoveret som værende et telt, som egner sig super godt til familier – og det kan man kun give producenterne ret i. Teltet er nemlig ikke inddelt i små adskilte sovekabiner indvendigt, hvilket kan være både super praktisk og hyggeligt, når man er en børnefamilie afsted på camping. 

Derudover har teltet også en sjov og anderledes form; den er nemlig ottekantet, hvilket tilfører teltet noget charme, da det minder lidt om et cirkustelt. Denne cirkusstemning videreføres igennem teltets stærke farver, hvormed det virkelig henvender sig til børnene.

Selvom teltet vejer 20 kilo, så kan den pakkes super kompakt sammen, sådan at den ikke fylder særlig meget. Dette er bl.a. en af de ting, som Minimalistfamilycamping virkelig roser teltet for, da testpersonen i denne artikel sagtens kunne få plads til både telt, soveposer og alt det andet campingudstyr i bagagerummet af hendes bil, hvilket er en super god fordel. 

Coleman Octagon Blue vs. markedet

Dette telt skiller sig hovedsageligt ud fra mængden på grund af dets anderledes og fantasifulde design, hvilket helt klart er en positiv ting, hvis du eller dine børn sætter pris på de cirkus associationer, som nemt opstår, når man kigger på dette telt. 

Går man dog mere praktisk til værks, så har dette telt dog nogle minusser. Campingwithstyle kritiserer bl.a. teltets opbevaringspose for at være af en dårlig kvalitet, da de oplevede, at denne gik i stykker første gang, de brugte den. Derudover var de heller ikke vilde med, at teltet netop vejer så meget, som det gør, da det gør det mere besværligt at have med sig på længere ture. 

Prismæssigt kommer teltet til en fair pris, når man tager i betragtning, at det kan rumme helt op til 8 personer, såvel som at det har en fedt design. Hvis man dog ikke har brug for helt så meget plads, eller netop ikke værdsætter designet specielt meget, så kan du muligvis godt finde mere praktiske telte end dette til den samme pris.  

Opsummering:

 • Kapacitet: 8 personer 
 • Rumopdeling: Ét stort fællesrum 
 • Konstruktion: Glasfiber og stål stænger 
 • Vandsøjletryk: 2000 mm
 • Vægt: 20,7 kg 

 

Coleman Rocky Mountain 5 Plus – et telt til al slags vejr


Coleman Rocky Mountain 5 Plus – et telt til al slags vejr

Det kan vi lide:

 • God højde
 • UV-beskyttelse
 • Godt til solrige og regnfulde dage

Se priser og tilbud på Coleman Rocky Mountain 5 Plus her:

Om: Hvis du er på udkig efter et kompakt telt, der alligevel har god plads indvendig, så er Rocky Mountain 5 Plus fra Coleman måske det rette køb for dig.

Det har et stort rum med plads til bord og stole og et soverum med plads til i alt fem personer. Der følger en skillevæg med teltet, så soverummet kan opdeles i to separate rum.

Der er smarte indbyggede lommer både i opholdsrummet og soverummet. De giver en god mulighed for at holde teltet rydeligt og at have styr på din telefon, nøgler og andre vigtige ting.

Teltet er udstyret med Colemans smarte BlackOut-system, så der kan blive helt mørkt i soverummet. Rummet er dog udstyret med et vindue, så foretrækker du at få lidt lys ind, kan du sagtens det.

Kunderne er begejstrede for Rocky Mountain 5 Plus. På Test Bericht reviews har teltet fået 4/5 stjerner, på Amazon har det fået 4.3/5 stjerner og på Smarter Camping har det fået 84/100 point.

Rocky Mountain 5 Plus vs. markedet

Noget af det, der adskiller Rocky Mountain 5 Plus fra andre gode telte på markedet er, at det egner sig utrolig godt til al slags vejr.
Med indbygget UV-beskyttelse er det godt til solrige dage og med et vandsøjletryk på 4500 mm, kan det også klare kraftig regn.

Opsummering:

 • Kapacitet: 5 personer
 • Ramme, type: hård ramme
 • Vandtætte samlinger: ja
 • Materiale: polyester

Læs også: Her er alle de bedste luftmadrasser

 

Outwell Airville 6SA – ideelt til mere end to nætter


Outwell Airville 6SA – ideelt til mere end to nætter

Det kan vi lide:

 • Mørklagte soverum
 • Masser af plads
 • Oppustelige luftstænger

Se priser og tilbud på Outwell Airville 6SA her:

Om:

Slip for bøvl med teltstængerne med det smarte Airville 6SA fra Outwell. Teltet er nemlig udstyret med luftstænger, der blot skal pustes op. Det gør det enormt nemt at sætte teltet op og giver mere tid til hygge med familien.

Det er et rummeligt telt med to soverum og plads til seks personer i alt. Der er også et stort opholdsrum med flere smarte opbevaringsmuligheder.
Samtidig er teltet modstandsdygtigt overfor kraftig regn. Der er forstærkning på alle stresspunkter, hvilket gør det robust og i stand til at klare vind og vejr.

Det britiske magasin Independent fremhæver Airville 6SA som et af de bedste familietelte på markedet på trods af, at prisen er i den høje ende.
Get out with the kids er ligeledes imponerede over teltet og har givet det en rating på 9.1/10 point.

Det er de små detaljer, der gør Airville 6SA det mere luksuriøst og adskiller det fra andre telte på markedet. F.eks. er vinduerne mørklagte, der er indbyggede clips til kabler og lynlåsene er designede til at være næsten lydløse.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Vandsøjletryk: 6000 mm
 • Vægt: 41,3 kg
 • Forstærkning på alle stresspunkter


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Easy Camp Arena Air 600 – 6-personers telt med masser af små, praktiske detaljer


Easy Camp Arena Air 600

Dette Arena Air 600 telt fra Easy Camp er blandt de mest populære produkter på Rejsegear.dk. Dermed er dette telt altså super populært blandt denne sides kunder, hvilket altså indikerer, at dette telt indeholder en række fordele og egenskaber, som forbrugerne virkelig er glade for. En stor interesse fra kunderne er altid en rigtig god indikation for, at dette produkt kan være værd at investere i, hvilket altså er tilfældet med dette telt.

Det kan vi lide:

 • Stærke luftrør med udvendige ventiler
 • Opbevaringslommer i opholdsrum og indertelt
 • Enormt nemt at sætte op

Om: Dette Arena Air 600 telt fra Easy Camp er et super rummeligt telt, som egner sig perfekt til alt fra den mellemstore familie til pensionisterne, som sætter pris på at have et rummeligt telt, som man har mulighed for at stå oprejst inde i. I dette telt er der mulighed for at skabe 6 sovepladser fordelt på 2 sovekabiner og fællesrummet. Ønskes der mere plads i fællesrummet, så er det desuden muligt at lyne kabinerne op, hvilket er smart.

Dette telt indhenter rigtig mange gode point på dens detaljer. F.eks. er det udstyret med opbevaringslommer i opholdsrummet, såvel som i inderteltet, hvilket bare er super praktisk. På denne måde er det nemlig nemmere at ”pakke ud” inde i teltet, hvilket er super rart – specielt hvis man har planer om at overnatte flere nætter i teltet.

Arena Air 600 teltet har dog den minus, som er, at den er relativ tung. Den vejer nemlig hele 23,3 kg, når det er pakket sammen, hvilket altså er meget – specielt hvis man havde forestillet sig, at man skulle bruge dette telt til vandreture. I længden vil teltet nemlig blive for tungt, hvilket er lidt ærgerligt. Dermed er det altså et telt, som egner sig meget bedre til personer, som enten ikke vandre så langt ud i naturen, eller til dem som foretrækker at ligge på en campingplads.

Easy Camp Arena Air 600 vs. markedet

Dette telt er ret tungt, hvilket er et minus ved den. Dette gør det nemlig mere besværligt at have teltet med på vandreture, såvel som til festivaler, hvilket naturligvis er lidt ærgerligt. Til gengæld egner teltet sig godt til f.eks. fastlæggere eller gæster på campingpladser, da den netop er super komfortabel at overnatte i.

Prismæssigt er dette telt væsentligt dyrere end mange af de andre telte, som du finder i denne oversigt. Med denne pris er det hovedsageligt det smarte design, såvel som den gode plads i teltet, som du betaler for. Dertil er teltet også enormt praktisk og indeholder gode detaljer – såsom en lanternestrop i loftet – hvormed teltets design er virkelig gennemtænkt.

Hvis du og dine medcampister derfor sætter pris på at have godt med plads, såvel som at I nyder de små detaljer i teltet, som kan gøre jeres campingtur mere komfortabel, så kan dette sagtens være det rette telt for dig.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 sovekabiner, 1 opholdsrum
 • Konstruktion: Luftrør
 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Vægt: 23,3 kg

Coleman Cook 4 Deluxe – Familietelt til 4 personer som er perfekt til længere campingture


Coleman Cook 4 Deluxe

Dette Cook 4 Deluxe telt fra Coleman er blevet anmeldt af brugerne på Ukcampsite.co.uk, hvor det har opnået en score på 8,31 ud af 10 point. Dette flotte resultat er opnået ud fra gennemsnittet i den forskellige anmeldelser, hvilket indikerer, at brugerne generelt har haft positive oplevelser med dette telt, hvormed den har fået så gode anmeldelser.

Udover brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk, så er dette telt også blevet anmeldt af en række andre testsider. I disse tests har teltet klaret sig således:

 • Bliver beskrevet som værende rumligt, såvel som at der en god ventilation i teltet af Simply Hike
 • 4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne på Amazon.co.uk

Det kan vi lide:

 • Solidt og stabilt telt som kan holde flere sæsoner
 • Mulighed for at fjerne sovekabiner for et større fællesrum
 • Har en super god ventilation inde i teltet

Om: Dette telt egner sig rigtig godt til dig og din familie, hvis I virkelig elsker at campere, og derfor nogle gange tager på nogle længere campingture. Teltet har nemlig en overkommelig vægt og størrelse, når det er foldet sammen, hvilket gør det muligt at tage det med på vandreture, hvilket er en god fordel ved det.

En af de vigtigste ting ved et telt er, at den er i stand til at holde vand ude. Dette telt har et vandsøjletryk på 3000 mm, hvilket ca. svarer til et barns flyverdragt. Dermed kan teltet godt holde en kraftig byge eller én dags heldagsregn ude, hvilket naturligvis er super godt – specielt hvis man tager på campingture i Skandinavien.

I brugeranmeldelserne på Ukcampsite.co.uk bliver teltet specielt rost for dens rummelighed. Her har både pensionerede par og børnefamilier fremhævet, hvordan teltet har masser af plads til både dem, såvel som deres grej. Her har flere af personerne endda valgt at tilkøbe et fortelt til teltet, hvormed du altså også har mulighed for at tilkøbe endnu mere plads til teltet, hvilket er en lækker mulighed at have.

Coleman Cook 4 Deluxe vs. markedet

Dette telt skiller sig hovedsageligt ud på, at den netop er designet til at kunne fungere for de lidt mere seriøse campister. Dertil har teltet mange forskellige indretningsmuligheder i forhold til at sætte sovekabinerne op eller ej, hvilket gør, at du kan tilpasse teltet til dig og dine medcampister.

Prismæssigt fås dette telt til ca. samme pris som f.eks. Coleman Octagon Blue teltet, som kan rumme dobbelt så mange personer. Dermed kan du altså få mere rummelige telte til samme pris, hvis det er dette, som du søger.

Med dette telt er det altså ikke pladsen, som du betaler for, men derimod praktikaliteten og kvaliteten af teltet. Dette telt egner sig nemlig rigtig godt til de længere campingture for de seriøse campister, hvormed du altså med dette telt betaler for dette fremfor at have masser af plads inde i teltet.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum og 1 opholdsrum
 • Konstruktion: Glasfiber teltstænger
 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Vægt: 13,7 kg

Bestway Sierra Ridge Air Pro X6


Bestway-Sierra-Ridge-Air-Pro-6-personer-Villatelt

Det kan vi lide:

 • 3 soverum
 • Vandsøjletryk på 5.000 mm.
 • Oppustelig konstruktion – nemt at opstille

Om: Dette store tunneltelt er perfekt til den store familie, vennerne, eller dem der rejser med større børn. Her er der nemlig 3 soverum, så forældre og op til 2 store børn kan have deres eget private soverum. Og på en campingferie kan det til tider være rart, at man kan trække sig lidt tilbage og være sig selv.

Tunnelteltet er velegnet til hyggeligt samvær, som enten kan foregå udendørs eller i det store indvendige fællesrum. Dette er især en fordel hvis i rejser til steder med utilregneligt vejr, for i tilfælde af regn kan det være rart at have lidt plads inde i et tørt familietelt. Der er ligeledes afskærmning foran hvor man kan sidde i læ, samt læskærm over indgangen i siden. Dermed kan man også komme ind og ud af familieteltet i regnvejr, uden at få vand indenfor.

Der er også her tænkt på at det skal være nemt at opstille, da det er konstrueret ved brug af oppustelige søjler. Du skal derfor bare sætte den medfølgende luftpumpe til ventilerne og pumpe konstruktionen op, hvorefter det store familietelt blot skal rettes af, indrettes og fastgøres. Kabelføring foregår ligeledes nemt, så du kan opsætte en LED-lampe eller få strøm til mobilopladere og lignende.

Opsummering:

 • Kapacitet: 6 personer
 • Rumopdeling: 3 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Oppustelige søjler
 • Vandsøjletryk: 5.000 mm.
 • Vægt: 26,3 kg.

Bestway Sierra Ridge Air Pro X4 – villatelt 4 personer


Bestway-Sierra-Ridge-Air-Pro-4-personer-Villatelt

Det kan vi lide:

 • Fornuftig pris
 • Vandsøjletryk på 5.000 mm.
 • Oppustelig konstruktion – nemt at opstille

 

Om: Sierra Ridge Air Pro X4 er et smart og let familietelt, der med to mellemstore soverum og et fælles opholdsrum er perfekt til weekendturen eller campingferien hvor man ønsker at leve i pagt med naturen. Familieteltet er dog så moderne indrettet, at der kan trækkes et kabel til en LED-lampe, en mobiloplader eller hvad der ellers måtte være behov for.

Konstruktionen er opbygget om oppustelige søjler, så konstruktionen bliver nem og smertefri. Du bruger blot den medfølgende luftpumpe, og teltet står oprejst på få minutter.  Dette er en konstruktion der ses i flere og flere af de store villatelte idag, og den er især velegnet til campingferien hvor det skal være nemt og enkelt at sætte det store telt op.

Familieteltet har en indgang i hver side, og der er i alt 3 gennemsigtige vinduer i det fælles opholdsrum. Den udvendige højde er på 2 meter, hvilket giver omkring 1,9 meters indvendig frihøjde.

Opsummering:

 • Kapacitet: 4 personer
 • Rumopdeling: 2 soverum – 1 fællesrum
 • Konstruktion: Oppustelige søjler
 • Vandsøjletryk: 5.000 mm.
 • Vægt: 15,2 kg.

Grand Canyon Teepee – familietelt 8 personer


Grand-Canyon-Teepee-Familietelt

Det kan vi lide:

 • Formet som tipi – ét stort rum
 • Vandsøjletryk på 3.000 mm.
 • Meget let – vejer kun 9,4 kilo

 

Om: Grand Canyon Teepee er et meget stort og flot familietelt, der er formet som en tipi med en meget simpel konstruktion. Det betyder at teltet både er rummeligt og simpelt at pakke ud og sætte op, hvilket gør det yderst velegnet til en hurtig overnatning i det fri.

Da villateltet har åbninger langs bunden hele vejen rundt, er ventilationen rigtig god. Det betyder dog også at det står bedst i en skov eller hvor der er læ for vinden og vejr, således at der ikke kan trænge vand ind og det ikke trækker for meget ind langs siderne.

Indvendigt har det store familietelt en diameter på 5 meter, og en højde i midten på 3 meter. Bunden er 100% vandtæt, og oversejlet har et vandsøjletryk på 3.000 millimeter. Kort fortalt betyder det at teltet tåler lette regnskyl, uden at vandet trænger igennem oversejlet.

Konstruktionen består af glasfiberstænger, som nemt sættes op og fastgøres til jorden efter behov. Når det er pakket sammen, fylder det 72 x 27 centimeter i den medfølgende pakning.

Opsummering:

 • Kapacitet: 8 personer
 • Rumopdeling: 1 soverum
 • Konstruktion: Fiberglasstænger
 • Vandsøjletryk: 3.000 mm.
 • Vægt: 9,4 kg.

Vandsøjletryk – hvad betyder det, og hvorfor er det vigtigt?

Teltets vandsøjletryk er en betegnelse for, hvor vandtæt den udvendige teltdug er. Vandsøjletrykket defineres ved at måle mængden af vand i millimeter, som hver kvadratcentimeter af teltdugen kan stå imod.

En artikel viser, at vandsøjletrykket i dit nye telt bør aldrig være under 2.800 millimeter i teltdugen, men gerne op til 11.000 millimeter i bunden. Teltdugen må gerne kunne ånde en smule, mens bunden skal være 100 % tæt – du ligger på teltbunden, og derfor må der ikke kunne trænge vand op igennem. Teltdugen er aldrig i direkte kontakt med andre materialer, og den er således designet til at vand skal kunne prelle af og løbe af den.

Derfor skal teltet have lov at ånde

Som udgangspunkt må dit telt ikke være alt for tæt, og dette gælder især i et villatelt hvor i er mange personer ad gangen og hvor i er mange der afgiver fugt og varme. Det danner nemlig kondens indvendigt i teltet, og hvis det er for tæt begynder det hurtigt at løbe ned langs siderne og lægge sig i små søer på den vandtætte bund.

Af samme grund er vandsøjletrykket i teltdugen typisk omkring 3.000 til 5.000 millimeter, så det stadig kan ånde en lille smule. Det betyder ikke at teltdugen er utæt, for den er aldrig i direkte kontakt med inderteltet og vand preller derfor bare af og løber ned til jorden. Til gengæld kan vand og fugt hurtigt overføres, til inderteltet, hvis det ikke er slået korrekt op eller hvis du læner dig op af siden så den støder mod den udvendige teltdug.

Beskrivelse af tests og kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ukcampsite.co.uk

Ukcampsite.co.uk er den ældste og største internetguide til alt det, som hører camping til. Det gælder alt fra telte til mobile campingvogne. 

Ukcampsite.co.uk præsenterer på deres side også anmeldelser af diverse campingudstyr og heriblandt også telte. Brugere på siden er med til at bedømme produktet og kan ved en kommentar skrive deres mening om funktionaliteten af det givne telt.

Et af de telte, som er blevet bedømt af brugerne, er Coleman Octagon Blue. Modellen har fået 7,25 stjerner i gennemsnit ud af 10 mulige. 

Du kan se testen af Coleman Octagon Blue her

Også Coleman Cook 4 Deluxe teltet er blevet anmeldt af brugerne på ukcampsite.co.uk. Teltet får 8,31 stjerner ud af 10 mulige. 

Du kan se testen af Coleman Cook 4 Deluxe her

Campingwithstyle.co.uk

Campingwithstyle.co.uk er en af Storbritanniens mest populære camping og ”glamping” blogs. Siden er fyldt med tips og inspiration til en god campingoplevelse.

Coleman Octagon Blue er en af de teltmodeller, som er blevet anmeldt på campingswithstyle.co.uk. Anmelderen laver en ærlig redegørelse af teltet og lægger vægt på fordele såsom det store og luftige rum, men også de ulemper som er ved teltet. Det inkluderer, at det er lidt stort at bære rundt på. 

Anmeldelsen er udført den:  26. august 2018
Du kan se anmeldelsen her

Minimalist Family Camping 

Minimalistfamilycamping.com er en blog lavet af en britisk mor, der går op i minimalisme, familieliv og camping. Passionen leder til blogartikler om mange forskellige ting indenfor campinglivet med børn. 

På minimalistfamilycamping.com er der en anmeldelse af Coleman Octagon Blue. Anmelderen har selv testet teltet som ene mor med børn. Hun har i sin anmeldelse fokus på, hvor brugervenligt teltet er at sætte op og funktionaliteten. Hun konkluderer, at Coleman Octagon Blue er et sjovt telt til familien til en overkommelig pris.

Du kan se testen her

Testbericht.de

Testbericht.de er en tysk tjenesteudbyder, som giver besøgende et udvalg af aktuelle tests fra forbrugermagasiner og testmagasiner. Testbericht.de arbejder gennemsigtigt, neutralt og uafhængigt. 

Brugerne på testbericht.de har anmeldt Coleman Rocky Mountain 5 Plus ud fra deres egne erfaringer med teltet. Gennemsnitligt får teltet 4 stjerner ud af 5 mulige. De roser blandt andet teltets størrelse og kvalitet. Dertil har teltet også mørke rum, som gør det nemmere at sove – også på de lyse sommernætter.

Du kan se anmeldelserne her

Getoutwiththekids.co.uk

Getoutwiththekids.co.uk er en side styret af travle forældre, og den har været til siden 2011. Den bidrager med information, så familier kan nyde udendørs aktiviteter med deres børn.

På getoutwiththekids.co.uk kan du blandt andet finde anmeldelser af et stort udvalg af telte. Parametrene, som de er blevet testet på, er kvalitet, familievenlighed, værdi for pengene, egenskaber, praktikalitet og hvor nemt det er at sætte op. I hver af disse kategorier kan et telt få op til 10 point.

Anmelderene fra getoutwiththekids.co.uk har blandt andet undersøgt modellerne: Outwell Knightdale 7PA Family Tent, Coleman MacKenzie 6 Family ‘BlackOut’ Tent, Easy Camp Match Air 500 og Outwell Airville 6SA. Sidstnævnte klarer det klart bedst i deres test med en gennemsnitlig score på 9,3 point. 

Du kan se testene her: Outwell Knightdale 7PA Family Tent, Coleman MacKenzie 6 Family ‘BlackOut’ Tent, Easy Camp Match Air 500 og Outwell Airville 6SA

Independent.co.uk

The Independent er en britisk online-avis etableret i 1986 først i printet format. De bringer artikler og nyheder, men under deres ekstra sider kan du også finde tests med mere. 

The independent har blandt andet bragt en test af 9 forskellige familietelte. Online-avisen fremhæver Outwell’s new Jacksonville 5SA som et af de bedste familietelte på markedet, men prisen er i den lidt høje ende, hvilket du bør være opmærksom på. The Independent’s liste inkluderer også flere Coleman modeller, som også får fine ord med på vejen.

Testen er udført den:  14. april 2021
Du kan se testen her

Rtl.de

RTL er oprindeligt en tysk kommerciel tv-kanal. Kigger vi på seertal, er kanalen Tysklands største privatejede gratiskanal. Rtl.de er onlinesiden til kanalen og på den, kan du finde diverse nyheder, artikler, anmeldelser og tests. 

Rtl.de har samlet en liste over de 11 bedste telte i deres test. På siden får du et overblik over eksperternes bedømmelse af teltene, men brugernes meninger er også synlige. Coleman Ridgeline 6 Plus er på deres liste, den bliver endda kåret som prisvinder. I testen er det fremhævet, at modellen er nem at sætte op og helt vandtæt.

Testen er udført den: 6. november 2021
Du kan se testen her

Expertentesten.de

Expertentesten.de er en tysk forbrugerportal, som giver læserne et overblik over en bred vifte af produkter, så de kan foretage nogle gode og oplyste køb.

Coleman Ridgeline 6 Plus teltet er at finde på Expertentesten.de listen over de bedste familietelte i 2021. De bliver vurderet ud fra, hvordan de klarer sig på parametrene: vandtæthed, pris i forhold til ydeevne samt kvalitet og holdbarhed. Coleman Ridgeline 6 Plus er det telt, som bliver kåret til testvinder i Expertentesten.de’s test. Teltet bliver generelt rost for sine vandtætte evner, den brugervenlig montering og de gode sømme. 

Testen er opdateret den: 9. juni 2021
Du kan se testen her

Sport-und-abenteuer.de

Sport-und-abenteuer.de er en tysk side, der leverer nyheder og inspiration til alle dem, som er glade for udeliv, sport og natur. Redaktionen arbejder uafhængigt, når de udarbejder artikler og anmeldelser. 

På Sport-und-abenteuer.de har de lavet en test af familietelte, og i deres test har de inkluderet Coleman Ridgeline 6 Plus teltet. Det er særligt kvalitet og funktionalitet, som teltene er blevet vurderet på. Om Coleman Ridgeline 6 Plus konkluderer anmelderen, at teltet et meget kompakt og let familietelt med en praktisk tredelt struktur.

Testen er udført: 2021
Du kan se testen her

Active-traveller.com 

Active Traveller er et magasin, hvor du kan få inspiration til en aktiv ferie eller et andet eventyr. Redaktionen består af et mindre team af entusiastiske og rejseglæde individer, og basen har magasinet på landet i England. 

På Active Travellers side er de begejstrede for teltmodellen Coleman MacKenzie 6 BlackOut. De har derfor udnævnt den til at være et af de bedste familietelte i 2021. Egenskaberne og funktionerne har særligt været i fokus i anmeldelsen. Udelivssiden konkluderer, at teltet er bedst til dem, som ønsker at sove kompakt og tæt lige op ad hinanden.

Testen er opdateret den: 19. januar 2021
Du kan se testen her

Smartercamping.de

Smartercamping.de leverer nyheder, produktinformationer, teknisk baggrundsviden samt diverse tips og tricks til professionelle såvel som nybegyndere. Til deres artikler laver de dybdegående forskning og diskuterer med eksperter for at præsentere de bedste informationer.

Smartercamping.de har lavet en grundig analyse af Coleman Rocky Mountain 5 Plus. Den er blevet dømt ud fra følgende kriterier:

 • Søvn i teltet (30%)
 • Beboelse i teltet (30%)
 • Beskyttelse mod vejret (25%)
 • Mobilitet (5%)
 • Konstruktion og demontering (10%)

De konkluderer i testet, at teltet er godt, og derfor får det også en flot score på 84 ud af 100.

Du kan se testen her

Madeformums.com

Som navnet hentyder, er madeformums.com en side oprettet til primært mødre og dem, der snart bliver det. Fædre, bedsteforældre og andre, der tager sig af børn, er dog også meget velkomne på siden, som giver gode og ærlige råd.

Madeformums.com har kigget på nogle af de bedste familietelte på markedet. Outwell Knightdale 7PA er et af de telte, som du kan finde på listen. Anmelderne vurderer blandt andet, at teltet er oplagt til familien, som har børn, der har brug for plads – måske endda plads til at være væk fra søskende. Anmelderen blandt andet roser, at du selv kan vælge, om du vil tilføje et tredje soverum eller ej. 

Du kan se testen her

Expertreviews.co.uk

Det anerkendte, britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet.

På expertreviews.co.uk har de en stor test over bedste telte til familier på markedet i 2021. Teltene er blevet bedømt af anmelderne ud fra værdi for pengene og funktionalitet. MSR Elixir 4 teltet er en af de teltmodeller, som er til at finde på listen. Det bliver af expertreviews.co.uk kaldt det bedste telt til ”wild camping”. Det bliver rost for at være let, og det er derfor, det er så oplagt i forbindelse med en vandretur eller lignende.

Testen er udført den: 25. juni 2021
Du kan se testen her

Motorradreisefuehrer.de 

Motorradreisefuehrer.de er en side med nyheder om motorcykler og udeliv. De bringer på deres onlineside også tests og anmeldelser, der kan hjælpe læseren på vej til at gøre et godt køb.

På onlinesiden har en anmelder testet og anmeldt MSR Elixir 4. Teltet bliver anmeldt positivt, og det gør det blandt andet fordi, at der i teltet er god plads, det har en god ventilation, og er ifølge anmelderen umiddelbart stabilt. Anmelderen er også glad for, at teltet var nemt at sætte bag på motorcyklen.

Anmeldelsen er senest opdateret den: 17. september 2020
Du kan se testen her

FAQ

Hvor meget koster et familietelt?
Et familietelt kommer i mange forskellige prislejer, og alt efter brug kan du få ét af fin kvalitet til et par tusinde kroner. Så er der plads til alle, og I kan nyde hinandens selskab uden at ligge oven i hinanden.
Hvor vandtæt bør mit telt være?
Dit telt burde kunne holde til almindelig, dansk regn – alt efter, hvordan du bruger det. Er du spejder, så er et ekstra vandfast telt godt, idet det bliver slidt hurtigere. På festivaler er det også godt at have et ekstra vandfast telt, i tilfælde af skybrud.
Er mørklægningstelte pengene værd?
Hvis du skal sove i telt om sommeren eller på en festival, kan mørklægningstelte være en utrolig god investering, for at du kan få den bedst mulige søvn. Når solen går sent ned og står tidligt op, kan mørklægning blive din bedste ven – sammen med ørepropper.
Er det sundt at sove i et telt?
Det er ikke usundt at sove i et telt. At sove i et ordentligt telt udgør ikke nogen skade, så længe du er opmærksom på dig selv og din krop. Hvis dit telt ikke er isoleret, bør du ikke sove i det om vinteren.

Læs også: Indbygningsovn test – De 10 bedste

Læs også: De 7 bedste kølertaske på markedet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar