En vasketøjskurv er fast inventar i alle hjem, og den må gerne se godt ud. De fleste foretrækker en rund eller firkantet vasketøjskurv i en vis størrelse, og den skal helst have låg. Derudover må den gerne have en inderpose, som kan tages ud og vaskes ved behov. Det er nemlig både praktisk og nemt, når kurven skal holdes ren og tøjet skal i vaskemaskinen.

I denne artikel har vi fundet 22 flotte kurve, tønder og spande, der alle er velegnede til opbevaring af vasketøj. Se dem alle herunder:

Vasketøjskurve af vandhyacint med indvendig stofpose

Denne vasketøjskurv er designet af svenske Dixie, som laver en række moderne interiørartikler ud fra et princip om bæredygtighed.

Vasketøjskurvene leveres i et sæt med en større og mindre kurv, der begge har låg og indvendige hvide stofposer. Dette letter håndteringen betragteligt, da posen blot tages op og tømmes ind i vaskemaskinen. Vasketøjskurvene har desuden håndtag, så de nemt kan flyttes rundt efter behov.

Dixie har benyttet sig af vandhyacint til disse flettede vasketøjskurve. Det er ikke et materiale der er set specielt ofte herhjemme, men strukturen og farvenuancerne er ganske flotte.

Målene på kurvesættet er som følger:

  • Stor vasketøjskurv: Ø42 x H60 cm.
  • Lille vasketøjskurv: Ø36 x H52 cm.

Se pris på vasketøjskurvene af vandhyacint hos Boxdelux

House Doctor Effect – sæt med stribede vasketøjskurve

House Doctor er en jysk designertrio, som udfordrer vores vanlige måde at tænke indretning på. Det kommer til udfoldelse i en række spændende interiørartikler til hjemmet, som giver nyt liv og en spændende atmosfære i alle rum. Dette er ikke mindst tilfældet for Effect-vasketøjskurvene, som er flettet af søgræs med hvide og grå strimler af plastik viklet ind i. Dette giver et flot stribet mønster langs siden af de to vasketøjskurve.

Sættet består af en stor og en lille vasketøjskurv, der begge har låg og bærehåndtag. Du kan på denne måde opdele dit vasketøj så dit almindelige tøj er i den store kurv og undertøj og andre sarte tekstiler er i den lille kurv. På den måde undgår du at små tekstiler ikke forvilder sig ind mellem større tekstiler.

Målene på kurvesættet er som følger:

  • Stor vasketøjskurv: Ø45 x H53 cm.
  • Lille vasketøjskurv: Ø31 x H42 cm.

Se pris på House Doctor Effect vasketøjskurvene hos Boxdelux

Transportabel vasketøjskurv fra Hübsch

Hvis du bor i lejlighed og ikke har egen vaskemaskine, har du sikkert prøve at slæbe vasketøj op og ned af trapper et utal af gange. Det betyder måske også at du opbevarer vasketøj i en pose eller anden form for transportabel kurv, som ikke nødvendigvis passer ind i den moderne indretning.

Med denne transportable vasketøjskurv fra Hübsch kan du for alvor lade den gode stil flytte ind uden at det bliver upraktisk. Vasketøjskurven har nemlig træbøjler monteret i åbningen, så den kan klappes sammen og transporteres ned i vaskerummet. Bøjlerne fungerer også som håndtag, men skal du ned af mange trapper kan du også bruge den påmonterede skulderrem.

Den transportable vasketøjskurv har et smart design i lysegråt stof, og bøjlen er lavet af bambus. Den måler 53 x 33 centimeter, og den er 55 centimeter høj.

Se pris på den transportable Hübsch vasketøjskurv hos Boxdelux

Dobbelt vasketøjskurv med tøjsortering

Hvis du hører til typen der elsker at sortere og holde orden i sagerne, så er denne vasketøjskurv det perfekte valg. Den har et praktisk firkantet design, som udnytter pladsen optimalt, og indvendigt er den delt op i to rum – eksempelvis et rum til farvet tøj og et rum til hvidt tøj.

Vasketøjskurven har et låg med velcro lukning, så du stadig har mulighed for at gemme vasketøjet lidt væk. Den kan således placeres fritstående i bryggerset eller bag en skabslåge, alt efter hvad du finder mest praktisk.

Målene på denne vasketøjskurv er 61 x 30,5 centimeter, og den er 63,5 centimeter høj.

Se pris på den dobbelte vasketøjskurv hos Boxdelux

Stabelbar vasketøjskurv fra Brabantia

Brabantia har udviklet denne smarte og modulære vasketøjskurv, som er perfekt til opbevaring bag en skabslåge i badeværelset eller soveværelset.

Vasketøjskurven kan anvendes til mange formål, hvor sortering er et must. Til vasketøj kan kurven stables op, så du har en kurv til hvert behov. Du kan således holde dit vasketøj opdelt efter både materiale og farve.

På siden af denne vasketøjskurv finder du et par hanke, som gør det nemt at bære den frem og tilbage. Den har desuden aftageligt låg og en åbning i fronten, som du kan åbne og lukke.

Vasketøjskurven fra Brabantia måler 37 x 32 centimeter, samt 44,5 centimeter i højden. Vasketøjskurven fås i flere farver, som kan ses hos forhandleren.

Se pris på Brabantia vasketøjskurven hos Coop

Ferm Living Trace – rund vasketøjspose med læderhåndtag

Trace er en flot og stilren vasketøjskurv fra danske Ferm Living. Den er designet med henblik på at passe perfekt ind i den moderne nordiske indretning, og den kan således enten stå frit eller gemt væk bag en skabslåge.

Vasketøjskurven har flotte læderhanke i siden, og selve kurven er fremstillet af økologisk bomuld. Udover at kunne anvendes som vasketøjskurv kan den også sagtens anvendes til opbevaring af puder og tæpper.

Ferm Living Trace måler 60 centimeter i højden og 40 centimeter i diameter.

Se pris på Ferm Living Trace vasketøjskurven hos Livingshop

Vasketøjskurv i hvidlakeret træ med indvendig stofpose

Hvis du er til klassisk design og ønsker en robust vasketøjskurv med låg, så kan du med fordel vælge denne model.

Vasketøjskurven er lavet af træ og MDF, som efterfølgende har fået en hvid lakering. Den er åndbar i siderne hvor trælamellerne åbner sig, så dit vasketøj ikke ligger og lumrer. Desuden er der en indvendig hvid stofpose, som gør det nemt at rengøre og tømme vasketøjskurven.

Et praktisk låg sørger for at gemme vasketøjet af vejen, hvilket er smart fordi denne vasketøjskurv er lavet til at stå fremme. Den tilfører rummet en romantisk stemning, og har du plads kan du med fordel stille to ved siden af hinanden.

Målene på denne vasketøjskurv er 35 x 35 centimeter, mens højden er på 55 centimeter.

Se pris på vasketøjskurven i hvidt træ hos Fenomen

Handed By Venice – vasketøjskurv i hvid plastflet

Handed-By-Venice-Vasketoejskurv

Den flotte Venice vasketøjskurv fremstår lys og simpel i sit design, og den passer således godt ind på det lille badeværelse hvor der ønskes en lys og imødekommende indretning. Den er håndflettet af plastikstrimler, og tåler derfor både vand og fugt. Af samme grund er den nem at holde ren, da plastik er særdeles modstandsdygtigt overfor skidt og snavs.

Der er selvfølgelig også monteret et låg på denne vasketøjskurv, så det bliver nemt at opbevare dit vasketøj på en pæn og diskret måde.

Den viste vasketøjskurv er en del af en større serie af kurve og æsker, som både fås i hvid og sort. Du kan se alle varianterne ved at klikke dig videre til forhandleren via linket herunder:

Se pris på Venice vasketøjskurven hos Boxdelux

Zone Hide – lysegrå vasketøjskurv af brede flettede filtremme

Zone-Hide-Vasketoejskurv

Den stilrene Hide vasketøjskurv laves af Zone og fås i lysegrå som på billedet, mørkegrå eller sort. Det er en flot vasketøjskurv, som er flettet af brede filtstykker, hvilket giver kurven et blødt og hyggeligt udseende.

Denne vasketøjskurv har ikke noget låg, men den kan til gengæld bruges til mange forskellige ting. Eksempelvis kan den bruges til opbevaring af alt fra håndklæder til pyntegenstande, magasiner og ugeblade samt legetøj på børneværelset. Størrelsen gør den dog også særdeles velegnet til brug som vasketøjskurv.

Hide-kurven måler 55 centimeter i højden og 37 x 37 centimeter i bredde og dybde, så den kan stå næsten alle steder. Der er et par store hanke i siderne, så du nemt kan bære vasketøjskurven rundt. På forsiden er desuden påsat et lille Zone-logo.

Se pris på Hide vasketøjskurven hos Fenomen

Afrikanske vasketøjskurve med fladt låg og håndtag

afrikanske-vasketoejskurve-2-stk

Disse rustikke vasketøjskurve er flettet i Senegal af naturmateriale og plaststrimler i sort. De har et fladt låg og håndtag i hver side, og sættet består af 2 kurve.

Den lille kurv har en diameter på cirka 40 centimeter og højde på 40 centimeter, mens den store har en diameter på 55 centimeter og højde på 55 centimeter.

Vasketøjskurvene er håndlavede, og har hvert sit unikke udtryk. De kan bruges sammen eller hver for sig, alt efter dit behov. Den store kurv kan eksempelvis bruges på badeværelset, mens den lille kurv kan bruges som supplement eller til noget helt andet.

Se pris på de afrikanske vasketøjskurve hos Boxdelux

House Doctor Chaka – store vasketøjskurve i rattan

house-doctor-chaka-vasketoejskurve

Chaka-kurvene er lavet i rattan, som er et flot naturmateriale. De har desuden en konstruktion af bambus, og sættet består af 2 vasketøjskurve hvor den ene er lidt mindre end den anden.

Begge vasketøjskurve har låg med hank, og der er også hanke i kurvene. Rattan er et flot materiale, som ser rustikt og naturligt ud. Den lille kurv har en diameter på 37 centimeter og højde på 57 centimeter, mens den store kurv har en diameter på 45 centimeter og højde på 64 centimeter.

Kurvene kan sagtens bruges sammen i det store badeværelse, men også hver for sig i separate rum. Udover vasketøjet kan de også bruges til opbevaringa af alt fra puder og plaider til børnenes legetøj.

Se pris på House Doctor Chaka vasketøjskurvene hos Boxdelux

Alibaba – rummelig vasketøjskurv i håndflettet design

Alibaba-VasketoejskurvDen karakteristiske Alibaba vasketøjskurv er håndflettet i Senegal. Kurven er delvist fremstillet i naturmaterialer med plaststrips indimellem, som holder på kurvens form.

Det er en stor vasketøjskurv med plads til hele familiens vasketøj, og de to bærehanke er praktiske når tøjet skal bæres over til vaskemaskinen. Kurven måler ca. 70-75 centimeter i højden og har en bredde på 55-65 centimeter. Det varierer selvfølgelig en lille smule for hver enkelt model, så målene er omtrentlige.

Du kan få vasketøjskurven i flere forskellige farvenuancer, og de bærer alle præg af at være håndlavede, da der er små forskelle i hver enkel udgave.

Se pris på Alibaba vasketøjskurven hos Boxdelux

Brabantia – hvid vasketøjskurv med låg og udtagelig pose

Brabantia-Vasketoejskurv

Hvis du ønsker en funktionel og stilren løsning, så er denne Brabantia vasketøjskurv det oplagte valg. Den har et flot hvidt design med ventilationshuller forneden, en indvendig stofpose som kan tages ud og et låg med hul i midten. Dermed kan du nemt lægge dit tøj i kurven uden at skulle løfte låget først, og du kan lige så nemt tage vasketøjet op af kurven, sortere det og putte det i vaskemaskinen.

Vasketøjskurven fra Brabantia har en rigtig god kapacitet. Den har nemlig plads til hele 60 liter i beholderen, og det på trods af at den kun måler 39,6 centimeter i diameter. Den høje kapacitet skyldes at vasketøjskurven er 67 centimeter høj, hvilket betyder at pladsen på badeværelset kan udnyttes optimalt.

I bunden af vasketøjskurven er der monteret en ring af plastik, som beskytter gulvet den placeres på.

Se pris på Brabantia vasketøjskurven hos hw-homeware

House Doctor Laundry Goods – vasketøjskurv på jernstativ med hjul

Vasketoejspose-House-DoctorLaundry Goods-kurven er en moderne genfortolkning af et industrielt stativ med vaskepose, som designerne bag House Doctor har kreeret. Det er en praktisk vasketøjskurv med hjul, som nemt kan flyttes rundt i bryggerset eller på badeværelset alt efter hvor du har vaskemaskinen stående.

Vasketøjsposen er fremstillet i slidstærkt kanvas og bærer et print på den ene side, som det ses på billedet. Stativet er fremstillet af jern, så det er godt og solidt når vasketøjsposen trilles rundt i hjemmet ved hjælp af de 4 påmonterede hjul.

Vasketøjskurven er velegnet til moderne hjem, hvor der ønskes en rustik og anderledes løsning med et industrielt præg.

Se pris på Laundry Goods vasketøjskurven hos TrendyLiving

Hübsch – vasketøjskurv i gråt stof på stativ af bambus

Hubsch-Vasketoejskurv

Den smarte vasketøjskurv fra Hübsch fremstår simpel og rustik på samme tid. Den har et sammenklappeligt stel af bambus, som er kendt for at være et stærkt og fleksibelt materiale, og så har den en grå stofpose med låg og håndtag i siderne. Dermed bliver det nemt at tage vasketøjskurven fra dens plads og over til vaskemaskinen, når tøjet skal vaskes.

Vasketøjskurven er af en god og rummelig størrelse. Den er desuden firkantet, og du kan derfor med fordel stille flere af disse kurve ved siden af hinanden. Dermed kan du eksempelvis sortere hvide, farvede og sorte tekstiler hver for sig, eller opdele dem efter hvilken temperatur de kan tåle. Låget sørger for at du kan opbevare dit vasketøj pænt og diskret.

Højden på Hübsch vasketøjskurven er 66 centimeter, og den er 46 centimeter bred.

Se pris på Hübsch vasketøjskurven hos Boxdelux

Reisenthel – rund vasketøjskurv med håndtag og net

Reisenthel-Vasketoejskurv

Denne smarte vasketøjskurv fremstår både enkel og funktionel på samme tid. Den er lavet af grå polyester i bund og sider, som holdes oprejst af skinner der sørger for at kurven står godt og sikkert.

Vasketøjskurven har desuden en metalring foroven til at holde formen på åbningen, og i toppen er der et net som kan strammes ind. Dermed kan du transportere dit vasketøj nemt og enkelt, uden at bekymre dig for om noget falder ud.

Vasketøjskurven er godt rummelig. Den måler cirka 60 centimeter i højden og cirka 40 centimeter i diameter, og den vil tage sig godt ud på det lidt større badeværelse eller i garderoben. I siden er der påsyet et lille rødt logo, og vasketøjskurven fås i flere farver. Se dem alle ved at klikke til forhandleren herunder.

Se pris på Reisenthel vasketøjskurven hos Dubuy

Ferm Living Grid – simpel vasketøjskurv med læderhåndtag

ferm_living_grid_vasketoejskurvFerm Living står bag en række moderne indretningsartikler til hjemmet, og Grid-vasketøjskurven er ingen undtagelse. Som en naturlig del af deres design bestræber de sig på at benytte bæredygtige materialer med minimalt aftryk på miljøet, hvilket betyder at vasketøjskurven er fremstillet af 100 % økologisk bomuld.

For at du nemt kan transportere vasketøjskurven er der monteret to hanke af læder, som også er med til at give den et moderne og rustikt look.

Vasketøjsposen er udstyret med to hanke og måler 40 centimeter i diameter og 60 centimeter i højden, så den er godt rummelig.

Se pris på Grid vasketøjskurven hos Dubuy

Vipp 441 – stor vasketøjskurv i hvidt design

Vipp-VasketoejskurvVasketøjskurven fra Vipp er en luksuriøs og stilren løsning til det rene og minimalistisk indrettede hjem.

Der er tale om en solid vasketøjskurv i stål, som efterfølgende er blevet pulverlakeret i hvid, hvilket giver den et smukt skinnende ydre.

Vipp vasketøjskurven har to indvendige rum, og posen kan nemt udtages hvis den ønskes vasket. Låget er udført i børstet rustfrit stål, og som en fin detalje er det perforeret med små huller, hvilket også gør sig gældende for bunden, så der er optimal luftcirkulation omkring vasketøjet.

Se pris på Vipp 441 vasketøjskurven hos Livingshop

Stor vasketøjskurv i mørkegrå papirfibre med låg

Stor-VasketoejskurvStor og rummelig vasketøjskurv i et mørkegråt design fra danske Cinas.

Det specielle ved denne store vasketøjskurv er at den er fremstillet af genbrugte papirfibre. Det betyder at produktionen af denne vasketøjskurv har været skånsom ved miljøet.

Vasketøjskurven har låg med stropper, der forhindrer låget at svinge bagom kurven, samt håndtag, der gør det nemt at bære kurven fra dens placering og ud til vaskerummet.

Denne store vasketøjskurv måler 57 centimeter i højden, 48 centimeter i bredden og 33 centimeter i dybden.

Se pris på Cinas vasketøjskurven hos Boxdelux

Minimalistisk hvid vasketøjstønde i bambus

Den stilrene vasketøjstønde er designet af bambus, som er hvidlakeret. Fokus er på bæredygtighed, funktionalitet og et tidløst design, der holder mange år frem.

Denne vasketøjstønde er et godt alternativ til den traditionelle vasketøjskurv, hvis du ønsker at holde dit badeværelse i en stilren og lys atmosfære.

Vasketøjstønderne fås i størrelserne Large eller Small, hvor den største måler 70 centimeter i højden og 35 centimeter i diameter, mens den lille måler 60 centimeter i højden og 30,5 centimeter i diameter. Tønderne er fremstillet i bambus, som er en stærk og bæredygtig træsort. De har efterfølgende fået en kraftig hvid lakering, og låget har et lille hul i midten, der fungerer som håndtag.

Se pris på vasketøjstønden hos Fenomen

Blomus Frisco – let vasketøjskurv i plastfibre og ovalt design

Blomus-VasketoejskurvFrisco-vasketøjskurven fra Blomus er fremstillet i plastfibre, som er et solidt og holdbart materiale.

Den er desuden udstyret med et aluminiumshåndtag i hver side, og så er den oval i formen.

Det er en rummelig kurv med et låg der klappes sammen. Den måler 70 centimeter i højden, 45 centimeter i bredden og 28 i dybden.

I nederste venstre hjørne er et lille Blomus-logo. Vasketøjskurven vil se smart ud i et moderne indrettet soveværelse eller badeværelse. Udover den mørkegrå farve fås den også i en lys beige farve.

Se pris på Frisco vasketøjskurven hos TrendyLiving

Blomus Spinta – vasketøjskurv med holder i børstet stål

Blomus-Antracit-VasketoejskurvDenne smarte vasketøjskurv passer godt ind i ethvert badeværelse. Her kan den enten sættes i et skab, under bordet eller blot stå frit. De runde kanter og den smarte fod tilfører badeværelset en rar og blød atmosfære.

Spinta vasketøjskurven har kapacitet til 50 liter, og dens slanke design gør det muligt at få plads på selv et lille badeværelse.

Selve vasketøjskurven er fremstillet i syntetiske fibre, som er et holdbart materiale og nemt at holde rent. Den måler 61 centimeter i højden, 28 centimeter i dybden og 47 centimeter i bredden.

Se pris på Spinta vasketøjskurven hos TrendyLiving

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar