Væghylde inspiration – 16 flotte hylder til væggen

En væghylde er en vigtig del af indretningen i alle rum. De kan både være dekorative i sig selv eller give plads til alt fra potteplanter til bøger, så du kan sætte et personligt præg på hjemmet.

Vi har kigget netbutikkerne igennem og håndplukket en række spændende væghylder i flot design, som du bør kigge nærmere på. Se dem alle herunder og bliv inspireret:

bydYb Hylden – dansk designet væghylde i metal

bydYb Hylden er en del af en lille eksklusiv kollektion, som er designet af Sofie Dybdal. Hun arbejder til hverdag som arkitekt, og hendes væghylde udstråler noget unikt og spændende som ikke er set før.

Væghylden fra bydYb passer perfekt ind i mange forskellige typer rum, men er særligt egnet til stuen, køkkenet, badeværelset, soveværelset eller entréen. Den er lavet af et enkelt stykke metal, som efterfølgende er pulverlakeret. Ophænger fås i flere forskellige designs, og du kan se dem alle ved at klikke på billedet.

bydYb væghylden fås i enten en stor eller lille størrelse, og du kan vælge mellem en sort eller lysegrå model.

Detaljer:

 • Mål – lille: B27,5 x H10 x D11,3 cm.
 • Mål – stor: B54,5 x H14,5 x D17,3 cm.
 • Materialer: Metal
 • Farver: Sort eller lysegrå

Se pris på bydYb væghylden hos bydYb

House Doctor Room – lille hvid væghylde i metal

House-Doctor-Room-VaeghyldeDenne flotte væghylde er hvid og lavet i metal. Den har runde former og dermed et blødt design, som passer godt ind i mange typer indretning.

House Doctor Room væghylden har en mathvid lakering, men fås også i andre farver – blandt andet grå. Brug den eksempelvis i køkkenet eller på badeværelset, hvor den kan bruges til opbevaring af alt fra krydderier til forskellige toiletartikler.

Væghylden fra House Doctor måler 55 centimeter i bredden, 22 centimeter i højden og 20 centimeter i dybden. Det er således en lille væghylde, som passer fint i mindre rum.

Detaljer:

 • Mål: B55 x H20 x D20 cm.
 • Materialer: Metal
 • Farver: Hvid eller grå

Se pris på House Doctor Room væghylden hos Luxo Living

Como – tredobbelt væghylde i hvidlakeret metal

Denne væghylde er en del af Como-serien, som er lavet eksklusivt for Boxdelux. Du finder således ikke denne væghylde andre steder, og den er helt unik i sit design.

Væghylden har et minimalistisk ydre med 3 små hylder placeret lodret over hinanden, hvilket giver mulighed for praktisk og dekorativ opbevaring. Brug eksempelvis væghylden til opbevaring af alt fra bøger til små krukker, alt efter personlig stil.

Como væghylden fås både i mat hvid eller sort, så du vælger selv om du er til det ene eller det andet. Hos Boxdelux kan du desuden se hele Como-serien. Klik blot på billedet eller linket under denne beskrivelse.

Detaljer:

 • Mål: B20 x H40 x D20 cm.
 • Materialer: Metal
 • Farver: Sort eller hvid

Se pris på Como væghylden hos Boxdelux

Modena – simpel væghylde i gennemsigtig akryl

Modena-serien er en serie der er designet af Boxdelux og derfor sælges eksklusivt i deres egen netbutik. Det presser dog ikke prisen i vejret, og når man tænker på at det er en væghylde af akryl, er prisen ganske rimelig.

Modena væghylden er lavet af gennemsigtig akryl, og fremstår særdeles minimalistisk i sit udtryk. Den sætter således kun minimalt aftryk på rummets indretning, og da den er gennemsigtig får du masser af lys ned igennem hylden.

Væghylden er en lille størrelse med en bredde på 40 centimeter og dybde på 15 centimeter, men i samme serie findes et væld af alternativer i større eller mindre udgaver.

Detaljer:

 • Mål: B40 x D15 cm.
 • Materialer: Akryl

Se pris på Modena væghylden hos Boxdelux

Upon – væghylde i olieret teaktræ med sorte monteringsstropper

Upon er en smuk væghylde med et rustikt og varmt look, der skyldes konstruktionen af olieret teaktræ og stropper i sort tekstil. Den kan både ophænges inde eller ude, da teaktræ er et særdeles vejrbestandigt materiale der er mange år om at forgå. Dette skyldes ikke mindst træets indhold af naturlige olier, men også at teak er en af de tungeste og tætteste træsorter med en højere massefylde end andre træsorter.

Væghylden er en del af en større serie, som både findes i olieret teaktræ og sortolieret akacietræ. Selve hylden fås også med huller til potteplanter, og den er således god til små blomster på altanen. Hylden måler 60 centimeter i bredden og 20 centimeter i dybden.

Detaljer:

 • Mål: B60 x D20 cm.
 • Materialer: Teaktræ eller akacietræ
 • Farver: Olieret teaktræ eller sortolieret akacietræ

Se pris på Upon væghylden hos Coop

Frama Cph Shelf – væghylde i eg med ophæng i sort eller messing

frama-cph-vaegreol-2

Denne smukke væghylde fås i mange forskellige størrelser, og er perfekt i såvel store som små rum. Den har en hylde af olieret egetræ, og hyldebærerne fås i blandt andet sort eller messing. Du har derfor rigtig mange spændende muligheder med denne væghylde, og du kan blandt andet bruge den som alternativ til natbordet, til småting i badeværelset eller til opbevaring i køkkenet.

Med Frama Cph Shelf er det næsten ligemeget hvad du bruger den til, da den i sig selv er meget dekorativ.

Væghylden fås i længder fra 40 centimeter og op til 80 centimeter, samt dybder på enten 20 eller 27 centimeter.

Detaljer:

 • Mål: Mange forskellige – se alle hos forhandler
 • Materialer: Egetræ og metal
 • Farver: Eg med hyldeknægte i sort eller messing

Se pris på Frama Cph Shelf væghylden hos Luxo Living

Ferm Living væghylde – egetræshylde med mange valgmuligheder

ferm-living-vaeghylde

Hvis du er på udkig efter en af tidens hotteste væghylder, men gerne vil have et mere robust design, så er Ferm Livings væghylde det perfekte valg. Den ligner til forveksling den populære væghylde med læderstropper, men her er stropper skiftet ud med metal, som gør hylden stabilt og øger bæreevnen.

Væghylden købes separat, og fås i enten eg, sortbejdset eg eller røget eg. Derudover fås hyldebærerne i mange flotte farver – blandt andet mint, sort, hvid, grå og rosa.

Som en lille fin detalje har hylden afrundede kanter. Det giver et blødere look, som står rigtig godt i kontrast med det rustikke design.

Detaljer:

 • Mål: B85 x H2 x D24 cm.
 • Materialer: Egetræ og metal
 • Farver: Mange forskellige – se alle hos forhandler

Se pris på Ferm Living væghylden hos Luxo Living

House Doctor Ledge – væghylde i jern med messinglook

House-Doctor-Ledge-VaeghyldeHouse Doctor Ledge er en lille elegant hylde i messinglook. Den er perfekt til entreen, badeværelset, køkkenet eller lignende rum, hvor der er behov for en dekorativ væghylde til et pifte rummet lidt op.

Ledge-væghylden er nemlig ikke kun praktisk men også dekorativ i sig selv, og grundet dens ringe størrelse og kanter der bøjer op, kan du også bruge den til bøger eller billeder. På den måde har du faktisk næsten fuld frihed til at vælge hvad du vil bruge de små væghylder til.

Væghylden måler 43 centimeter i bredden, 11,4 centimeter i dybden og 4 centimeter i højden. Den er således perfekt til selv små rum, hvor væghylden enten kan hænges på række med andre hylder eller blot for sig selv.

Du kan også få Ledge i sort eller hvid.

Detaljer:

 • Mål: B43 x H4 x D11,5 cm.
 • Materialer: Messing
 • Farver: Messing

Se pris på House Doctor Ledge væghylden hos Luxo Living

House Doctor Apart – væghylde med metalholdere

house-doctor-apart-vaeghyldeApart-væghylden er lavet i enten krydsfiner eller massiv eg og designet af danske House Doctor, som tegner møbler med begge ben på jorden og et rustikt industrielt udseende. Af samme grund har væghylden 2 holdere i metal, og du kan blandt andet vælge mellem sorte holdere eller messing holdere, som i øjeblikket vinder indpas i den moderne nordiske indretning.

House Doctor Apart er nem at holde ren og desuden meget robust, da både laminat og massiv eg tåler lidt af hvert. Den kan med fordel opsættes i køkkenet eller på badeværelset, hvor den kan bruges til pyntegenstande eller til opbevaring .

Svævehylden måler 70 (lille) eller 129 (stor) centimeter i bredden og 24 centimeter i dybden, mens hyldens tykkelse er på 1,5 centimeter.

Detaljer:

 • Mål – lille: B70 x H1,5 x D24 cm.
 • Mål – stor: B129 x H1,5 x D24 cm.
 • Materialer: Krydsfiner/eg og metal
 • Farver: Krydsfiner med grå laminat eller eg

Se pris på House Doctor Apart væghylderne hos Luxo Living

WOUD Polar – væghylde i metal med afrundede kanter

WOUD Polar er en flot og alternativ lille væghylde som, hvis man betragter den lige på, er dannet af to linjer der står vinkelret på hinanden.

Væghylden fås i enten rød eller grå, og er lavet metal. Den lodrette løkke, der snor sig om selve væghylden, fungerer også som beslag. Denne kan vendes begge veje, så den enten er placeret mod væghyldens venstre eller højre side.

Den lille WOUD Polar væghylde måler 44,6 centimeter i bredden, 19,6 centimeter i højden og 20,3 centimeter i dybden. Den er perfekt til brug i køkkenet eller i stuen, hvorpå der kan opbevares små nipsting eller pyntegenstande.

Detaljer:

 • Mål: B44,6 x H19,6 x D20,3 cm.
 • Materialer: Metal
 • Farver: Rød eller grå

Se pris på WOUD Polar væghylden hos Livingshop

Unik svævehylde i massiv eg fra Andersen Furniture

Denne væghylde fremstår helt speciel, da den har skjult beslag og er lavet i massiv eg. Det er således en rigtig svævehylde, som fremstår elegant og tidløs med de organiske former.

Væghylden er lavet af Andersen Furniture, som er et dansk møbelhus. Her tegnes en række smukke tidløse møbler, som kan bruges i både den moderne, klassiske og elegante indretning.

Der findes både en stor og en lille udgave af denne væghylde. Den store måler 61 centimeter i bredden og 25 centimeter i dybden, mens den lille måler 41 centimeter i bredden og 18 centimeter i dybden. Du kan således enten kombinere forskellige størrelser og få en flot opbevaringsløsning til køkkenet eller stuen, eller du kan nøjes med at opsætte en enkelt væghylde for et mere simpelt udtryk.

Detaljer:

 • Mål – lille: B41 x D18 cm.
 • Mål – stor: B61 x D25 cm.
 • Materialer: Egetræ

Se pris på Andersen Furniture væghylden hos Livingshop

Vipp 921 – dobbelt væghylde i metal med silikonemåtte

Vipp er kendt og elsket for deres lækre og eksklusive design, som typisk er holdt i stramme tidløse linjer. Denne væghylde er selvfølgelig ingen undtagelse, og er som skabt til det nybyggede hus.

Vipp 921 er en smart dobbelt væghylde, som egner sig perfekt til badeværelset eller køkkenet. Den fås desuden i en stor eller lille størrelse, hvor den maksimale kapacitet er på henholdsvis 15 og 30 kilo. På hver af de to hylder er desuden en sort silikonemåtte, som modvirker at genstande glider rundt. Dette er blandt andet praktisk hvis du bruger væghylden til opbevaring af glas eller lignende sarte genstande.

Foran på væghylden er desuden et diskret Vipp-logo, samt fingerskruer i børstet rustfrit stål. Selve væghylden er lavet af aluminium, som efterfølgende er pulverlakeret. Den fås i både en sort eller en hvid model.

Detaljer:

 • Mål – lille: B50 x H23 x D18,5 cm.
 • Mål – stor: B100 x H23 x D18,5 cm.
 • Materialer: Aluminium med måtter af silikone
 • Farver: Sort eller hvid

Se pris på Vipp 921 væghylden hos Livingshop

Hübsch væghylde i massiv eg til blade og bøger

Hubsch-Bog-VaeghyldeDen flotte Hübsch væghylde er særligt velegnet til dine yndlingsbøger eller -blade. Placer den eksempelvis i køkkenet hvor du kan udstille dine favoritkogebøger, eller hæng den op på badeværelset, i stuen eller på soveværelset, så du altid har læsestof indenfor rækkevidde.

Hübsch-væghylden er lavet i massiv eg, som er et robust og kompakt materiale. På trods af væghyldens ringe størrelse vil den således alligevel føles robust og tungere end hylder i MDF, da massivt træ har en højere massefylde.

Væghylden måler 110 centimeter i bredden, 9 centimeter i dybden og 32 centimeter i højden, så der er god plads til både bøger og blade.

Detaljer:

 • Mål: B110 x H32 x D9 cm.
 • Materialer: Massiv eg
 • Farver: Eg

Se pris på Hübsch væghylden hos Livingshop

Hübsch væghylde i massiv eg med skuffe

Hubsch-VaeghyldeVæghylden fra Hübsch er perfekt til entreen, hvor skuffen kan bruges til nøgler og andre småting, mens pengepung og andre fornødenheder kan ligge på hylden. Den er også velegnet til badeværelset, hvor den kan bruges til opbevaring af små toiletartikler som er rare at have indenfor rækkevidde.

Hübsch kendetegnes på møbler i en høj kvalitet, og denne væghylde er ingen undtagelse. Den er nemlig lavet i massivt egetræ, og dermed føles og synes den af højere kvalitet end de billige væghylder i MDF eller laminat. Den fremstår desuden i træets naturlige struktur, og derfor er hver eneste af disse væghylder unikke.

Væghylden har ophæng bagpå, som ikke er synligt. Den måler 53 centimeter i bredden, 34 centimeter i dybden og 42 centimeter i højden. Således er den måske ikke så lille som den ser ud til, men den er stadig så kompakt at den kan opsættes i en lille entre eller på badeværelset.

Detaljer:

 • Mål: B53 x H42 x D34 cm.
 • Materialer: Massiv eg
 • Farver: Egetræ

Se pris på Hübsch væghylden hos Boxdelux

Bloomingville væghylder i 3-pak

bloomingville-vaeghylder-3-pakDe små væghylder fra Bloomingville fås i en 3-pak og er alle i forskellige størrelser. De er formet som små huse med en mørkegrå baggrund og en udvendig ramme i ubehandlet kejsertræ, som har en fin struktur og farve. Væghylderne er perfekte til brug i køkkenet, entreen eller andre rum, hvor de både kan bruges til opbevaring af redskaber eller små pyntegenstande. Placer eksempelvis et billede i ramme eller nogle små blomster på væghylderne, og sæt den ved siden af hinanden.

Bloomingville væghylderne er i forskellige dybder, bredder og højder. Således kan de enten ophænges ved siden af hinanden eller hver for sig, og du kan også blot stille dem på et bord. De er nemlig dekorative i sig selv.

Detaljer:

 • Mål – stor: B35 x H47 x D20 cm.
 • Mål – mellem: B30 x H42 x D17 cm.
 • Mål – lille: B25 x H30 x D15 cm.
 • Materialer: Kejserræ
 • Farver: Mørkegrå og natur

Se pris på Bloomingville væghylderne hos Little Things

Bloomingville væghylde i træ med blå skuffer

Bloomingville-Lang-VaeghyldeDenne aflange væghylde er perfekt til entreen, køkkenet eller badeværelset, hvor pladsen kan udnyttes til små nipsting, pyntegenstande og andre fornødenheder. De 2 blå skuffer kan desuden bruges til at gemme små genstande væk, som du ikke ønsker at have liggende fremme

Der er i alt 5 rum i denne væghylde og 2 skuffer. Den er lavet i naturtræ som er ubehandlet, og de 2 små skuffer er malet i en sart lyseblå farve.

Væghylden måler 120 centimeter i bredden, 30 centimeter i højden og 19 centimeter i dybden, hvilket betyder at den kan ophænges i en smal gang eller på en væg i badeværelset, hvor pladsen er trang.

Detaljer:

 • Mål: B120 x H30 x D19 cm.
 • Materialer: Naturtræ
 • Farver: Træ

Se pris på Bloomingville væghylden hos Little Things

Væghylde inspiration – 16 flotte hylder til væggen
Hvad synes du om artiklen?

Skriv en kommentar