Et udendørs tørrestativ er en nødvendighed, når du vasker hele familiens tøj og gerne vil tørre det på en effektiv og miljøvenlig måde. Du sparer desuden på elregningen når tørretumbleren får lov at holde fri, og det er godt for indeklimaet at det våde tøj bliver hængt udenfor.

I denne artikel kigger vi nærmere på 9 smarte udendørs tørrestativer. Vi har fundet store og små stativer i træ eller metal, så der er noget for enhver smag og ethvert behov. Se dem alle herunder:

Brabantia Lift-O-Matic – billigt udendørs tørrestativ med justerbar arbejdshøjde

Brabantia Lift-O-Matic kan, som navnet antyder, løftet og sænkes. Det betyder at du kan justere arbejdshøjden, så den passer til dig. Se pris og køb hos: Coop

Bliver du ofte træt i skuldrene og armene, når du skal hænge vasketøjet op eller pille det ned igen? Med Brabantia Lift-O-Matic kan arbejdshøjden justeres så den passer præcist til dig, hvilket betyder at du kan slippe for ømme skuldre og arme.

Dette udendørs tørrestativ er yderst populært hos blandt andet Coop, hvor det har næsten 100 positive anmeldelser. Her er det blandt andet brugervenligheden der fremhæves hos mange, men flere nævner også den justerbare arbejdshøjde som en stor fordel. Det kan nemlig sænkes så meget at selv børn kan være med til at sætte vasketøj op og pille det ned igen, så alle i familien kan få lov at hjælpe til med de daglige pligter.

Tørrestativet er selvfølgelig lavet af aluminium og lakeret stål, hvilket betyder at det er modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Til denne model medfølger et jordspyd med en diameter på 45 millimeter, så du nemt kan sætte det op og komme igang.

Montering

Tørrestativet leveres færdigsamlet, og der medfølger et jordspyd som blot skal sættes i jorden. Herefter skal tørrestativet sættes i jordspyddets sokkel.

Detaljer

 • Paraplytørrestativ
 • 50 meter line medfølger
 • Kræver ingen vedligeholdelse
 • Justerbar arbejdshøjde (140-190 cm.)

Se pris på Lift-O-Matic tørrestativet hos Coop

Brabantia Lift-O-Matic Advance – luksusmodel med justerbar arbejdshøjde

Brabantia Lift-O-Matic Advance er et stort tørrestativ med justerbar højde, så det bliver nemt og behageligt at hænge vasketøj op. Se pris og køb hos: Coop

Brabantia Lift-O-Matic Advance er, i forhold til den billigere Lift-O-Matic model, et udendørs tørrestativ med højere kapacitet og forbedret tilbehør. Her medfølger der nemlig både et nedstøbningsrør og overtræk, så tørrestativet står bedre og holder sig pænt og rent når det ikke bruges. Desuden får du hele 60 meter tørreplads og ikke kun 50 meter som på den billigere model, så kapaciteten er også forbedret.

Ved korrekt montering har dette udendørs tørrestativ en bæreevne på op til 40 kilo, da det er meget robust. Det betyder at du kan hænge hele storvasken til tørre på én gang, så tøjvasken er hurtigt overstået. For enden af hver arm finder du desuden et øje, hvor du kan ophænge tøj på bøjle. Det kan eksempelvis være sarte tekstiler som ikke tåler ophængning med klemmer, eller blot tøj som du ikke ønsker bliver krøllet.

Brabantia Lift-O-Matic Advance er lavet af aluminium og lakeret stål. Det betyder at holdbarheden er god, og det kræver ingen vedligeholdelse. Der medfølger desuden et overtræk, som du kan montere over tørrestativet når det ikke bruges. På den måde holder linen sig ren, så der ikke kommer mærker på dit tøj.

Montering

Tørrestativet leveres færdigsamlet, og der medfølger et nedstøbningsrør. Der kan dog også tilkøbes et jordspyd, hvis du ikke ønsker at nedstøbe tørrestativet i jorden.

Detaljer

 • Paraplytørrestativ
 • 60 meter line medfølger
 • Kræver ingen vedligeholdelse
 • Justerbar arbejdshøjde (140-190 cm.)

Se pris på Lift-O-Matic Advance tørrestativet hos Coop

Stort udendørs tørrestativ i galvaniseret stål – kraftig konstruktion og nemt at vedligeholde

Pejo-Udendoers-Toerrestativ
Et tørrestativ i galvaniseret stål er solidt og nemt at vedligeholde. Se pris og køb hos: 10-4 Byggemarked

Dette udendørs tørrestativ med T-stolper i galvaniseret stål er perfekt til dig der ønsker en solid og stilren løsning. Det opsættes nemt og enkelt i haven, hvor det støbes ned i jorden. Tørrestativet har en bredde på 1 meter, og den medfølgende stålwire er belagt med plastik, som er nemt at renholde. Den plastbelagte wire beskytter desuden vasketøjet mod mærker og pletter.

Dette udendørs tørrestativ er perfekt til den moderne eller klassiske have hvor en solid, holdbar og fuldstændig vedligeholdelsesfri løsning ønskes.

Montering

Dette tørrestativ leveres med to T-stolper, som blot skal støbes ned i jorden med op til 5 meters afstand. Det klares nemt og hurtigt, da du blot skal bruge et jordbor eller en spade og lidt støbebeton, som kan købes i alle byggemarkeder.

Detaljer

 • 6 rækker til vasketøj – 32 meter i alt
 • Bredde på 1 meter
 • Længde op til 5 meter
 • Galvaniseret tørrestativ
 • Inkl. 32 meter plastbelagt stålwire

Se pris på dette udendørs tørrestativ i galvaniseret stål hos 10-4 Byggemarked

Klassisk udendørs tørrestativ i træ – god og billig løsning

Klassisk-Udendoers-Toerrestativ
Dette flotte tørrestativ i træ er udført i et klassisk design med pæne afrundede kanter. Se pris og køb hos: 10-4 Byggemarked

Dette pæne udendørs tørrestativ i træ er billigt og klassisk i sit udseende. Der er naturligvis benyttet trykimprægneret træ, som giver en bedre holdbarhed og modstandsdygtighed overfor det danske klima. Den medfølgende stålwire er ligeledes plastbelagt, hvilket er skånsomt for tøjet.

På dette udendørs tørrestativ er der god plads. Stolperne kan nemlig placeres op til 4,75 meter fra hinanden, og den medfølgende stålwire monteres så der bliver fire rækker i alt. Pladsen udnyttes desuden godt, da bredden er på kun 110 centimeter.

Her får du et godt udendørs tørrestativ i træ, som er velegnet til alle slags haver, hvor et tidløst og klassisk design ønskes. Stolperne kan desuden males i en bestemt farve, hvis dette ønskes. På den måde kan tørrestativet tilpasses havens øvrige indretning.

Montering

Monteringen foregår nemt og hurtigt. De to stolper af træ skal først samles, hvorefter de skal støbes ned i jorden. Monteringsvejledningen giver en god illustration af hvordan tørrestativet samles og støbes ned i jorden. Når stolperne er nedstøbt, kan tørresnoren monteres. Dog skal du huske, at du først må stramme denne når stolperne står helt fast.

Detaljer

 • 4 rækker til vasketøj
 • Bredde på ca 1,1 meter
 • Længde op til 5 meter
 • Tørrestativ i træ (trykimprægneret)
 • Inkl. 20 meter plastbelagt stålwire

Se pris på dette udendørs tørrestativ i træ hos 10-4 Byggemarked

Leifheit Linomatic Comfort 500 – paraplytørrestativ med skjult line

Leifheit-Linomatic-Comfort-Udendoers-Toerrestativ
Dette Leifheit tørrestativ kan lidt mere end almindelige paraplytørrestativer. Linen trækkes ind i stativet når det klappes sammen. Se pris og køb hos: Coop

Leifheit er en tysk producent af tørrestativer, skraldespande og andre funktionelle produkter til hjemmet. Kvaliteten er rigtig god, og dette tørrestativ har skjulte liner. Det betyder at linen automatisk rulles ind i stativet, når du klapper det sammen.

Dette praktiske tørrestativ har i alt 50 meter line, så pladsen er optimalt udnyttet. Når det ikke bruges, kan det foldes sammen som en omvendt paraply, og da det er fremstillet i aluminium er det både let at arbejde med og helt vedligeholdelsesfrit. Stativet har desuden en funktion, der sørger for at trække linen med ind i selve stativet når det er foldet sammen, og derfor bliver linen ikke slidt af vind og vejr når tørrestativet ikke bruges.

Leifheit tørrestativet er velegnet til dig der ønsker en funktionel løsning med stor kapacitet uden nødvendigvis at skulle nedstøbe det i jorden. Tørrestativet har nemlig den fordel, at det enten kan stikkes i jorden, monteres i et nedgravet rør eller sættes i en god parasolfod. På den måde opnår du høj fleksibilitet, og tørrestativet kan eksempelvis opbevares indendørs i løbet af vinteren. Der medfølger desuden en plastholder, som kan nedstøbes efter ønske.

Montering

Tørrestativet skal ikke samles eller monteres, men leveres klar til opsætning.

Detaljer

 • Paraplytørrestativ
 • 50 meter line medfølger
 • Linen trækkes ind i stativet når klappet sammen
 • Kræver ingen vedligeholdelse

Se pris på Linomatic Comfort 500 tørrestativet hos Coop

Brabantia WallFix – væghængt tørrestativ med god plads

Brabantia WallFix er et smart udendørs tørrestativ til væggen. Der er i alt 24 meter line, så der er god plads. Se pris og køb hos: Coop

Brabantia WallFix er et smart udendørs tørrestativ til væggen. Det fylden næsten ingenting når det er klappet sammen, men når det foldes ud er der hele 24 meter line du kan hænge tøj på. Og når det er korrekt monteret med de rette skruer og plugs, kan det bære op til 20 kilo tøj.

Dette udendørs tørrestativ er velegnet til dig, der ønsker at spare på pladsen og ikke ønsker at ofre et stort hjørne af haven til et tørrestativ. Det ophænges nemlig blot på muren, og klappes sammen når det ikke bruges. På den måde kan du udnytte pladsen i din have optimalt, og det er især nyttigt hvis din have ikke er så stor.

WallFix er lavet af aluminium og lakeret stål, hvilket er en god og holdbar kombination. Aluminium er et let og uforgængeligt metal, mens stål er robust og stærkt. Til dette udendørs tørrestativ medfølger desuden et overtræk, så du kan gemme det væk og holde det rent når det ikke bruges.

Montering

Tørrestativet skal ikke samles, men blot monteres på væggen med de rette plugs og skruer. Spørg i dit lokale byggemarked efter skruer og plugs, der passer til væggen eller muren det skal monteres på.

Detaljer

 • Paraplytørrestativ
 • 24 meter line medfølger
 • Væghængt
 • Kræver ingen vedligeholdelse

Se pris på Barantia WallFix tørrestativet hos Coop

Leifheit Teleclip 42 – lille udendørs tørrestativ til væg

Leifheit-Teleclip-60-Udendoers-Toerrestativ-Til-Vaeg
Dette udendørs tørrestativ er lavet til montering på væggen, og kan klappes sammen når det ikke bruges. Se pris og køb hos: hw-homeware

Leifheit Teleclip 42 er et smart lille tørrestativ til væggen, som kan ophænges såvel udendørs som indendørs. Det er desuden billigt og fylder næsten ingenting, når det er foldet ind.

Teleclip 42 tørrestativet er velegnet til en udendørs placering op ad husets væg eller under carporten, hvor det kan klappes ud og ind efter behov. Du kan desuden montere flere af disse under eller ved siden af hinanden, så du kan få en hel tørrevæg. På den måde slipper du for at skulle bruge plads på opbevaring af et stort tørrestativ, og du behøver ikke se på det når det ikke er i brug.

Teleclip 42 er, som navnet antyder, 60 centimeter bredt. Når det er udfoldet har det en dybde på 54 centimeter fra væggen, og der er i alt 4,2 meter tørreplads. Udover at placere det udendørs på enten altanen, under carporten eller op ad væggen, kan det også placeres over bruseren på det lille badeværelse.

Montering

Dette udendørs tørrestativ er beregnet til montering på væg, og der kræves derfor skruer og evt. rawlplugs alt efter væggens materiale.

Detaljer

 • Tørrestativ til væg
 • 4,2 meter tørreplads
 • Tørrestativ kan klappes sammen når det ikke bruges
 • Kræver ingen vedligeholdelse

Se pris på det lille udendørs Teleclip 42 vægtørrestativ hos hw-homeware

Dry Under – smart havebord med integreret tørrestativ

Cinas-Dry-Under-Havebord-og-Udendoers-Toerrestativ
Smart: Dry Under fra Cinas er en kombination af havebord og udendørs tørrestativ. Det er fremstillet i massivt teaktræ. Se pris og køb hos: Unoliving

Dette er intet mindre end genialt. Et lækkert havebord i massiv teak, som ved hjælp af en simpel skyde-funktion kan laves om til et udendørs tørrestativ.

Løsningen er perfekt til altanen, hvor pladsen ønskes udnyttet optimalt. Skyd bordpladen til side om dagen når der tørres tøj, og skyd den tilbage på plads om eftermiddagen når der skal nydes en hyggestund udendørs.

I bordet er monteret en nylontørresnor, som er skånsom mod vasketøjet. Bordet samles nemt ved brug af kun 8 skruer, og teak er en af de mest hårdføre træsorter på markedet.

Montering

Da tørrestativet er monteret i bordet, kræves der ikke anden montering end en hurtig samling af bordet. Der medfølger kun 8 skruer, så det går nemt og hurtigt med at samle bordet. Da materialet er massiv teak, har bordet og tørrestativet i sig selv en god vægt, så det behøver ikke at blive fæstnet til jorden.

Detaljer

 • Kompakt tørrestativ
 • Længde 106 cm
 • Bredde 60 cm
 • Tørrestativ i teak med nylonsnor
 • Massivt teaktræ
 • Mulighed for at tilkøbe matchende stole

Se pris på Dry Under havebord med udendørs tørrestativ hos Unoliving

Trip Trap Spider Web – design tørrestativ i massiv teak

Trip-Trap-Spider-Web-Udendoers-Toerrestativ
Trip Trap Spider Web er et spændende udendørs tørrestativ i massiv teak. Se pris og køb hos: TrendyLiving

Hvis du vil have lidt mere end blot et simpelt udendørs tørrestativ, så er Trip Trap Spider Web et godt bud. Den sofistikerede konstruktion af massiv teaktræ betyder god massefylde og høj vægt, ligesom teak kræver minimal vedligeholdelse og holder sig godt i det danske klima.

Trip Trap tørrestativet byder på spændende udsmykning af haven, og materialerne er sublime. Der er i alt monteret 23 meter polyester snor, som er modstandsdygtig overfor vind og vejr.

Dette tørrestativ er velegnet til haven med en spændende og udfordrende indretning, hvor man kræser for sanserne med spændende artikler og monumenter.

Montering

Trip Trap Spider Web leveres i moduler, som skal samles. Den medfølgende polyester snor skal derefter fæstnes i stativet, og derefter står det klar til brug. Det skal ikke støbes ned i jorden eller fæstnes, da konstruktionen i sig selv er meget stabil.

Detaljer

 • Design tørrestativ
 • 23 meter polyester snor
 • Massiv teak
 • Nemt at vedligeholde

Se pris på Trip Trap Spider Web tørrestativet hos TrendyLiving

Sådan sætter du dit udendørs tørrestativ op

Der er mange måder at opsætte dit tørrestativ på. Det vigtigste er dog at det står stabilt og godt, så det ikke vælter eller kan give sig i jorden.

Du kan både støbe tørrestativet ned i jorden eller du kan benytte denne metode, som ikke kræver nedstøbning i beton.

Hos Bolius kan du finde en hel sektion om hvordan du nedstøber og opsætter blandt andet stolper til hegnspæle, carporte og lignende. Der finder du en række forskellige artikler med hjælpsomme videoer, der omhyggeligt viser dig hvordan du med succes for støbt dit nye udendørs tørrestativ ned i jorden.

Gå til Bolius’ “Byg et hegn”-sektion HER.

Udendørs tørrestativ – 9 smarte måder at tørre tøj på
4.6 (91.43%) 21 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar