Tagrensning pris - Professionel hjælp eller gør-det-selv? En guide til effektiv tagrensning

Tagrensning pris - Professionel hjælp eller gør-det-selv? En guide til effektiv tagrensning

Forlæng dit tags levetid med en tagrensning

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske vejr er hårdt for vores tage. Og det er bestemt noget, der efterhånden er flere tage, der bærer et tydeligt præg af. Den kraftige mængde af regn, tåge, is og endda skygger fra store og tunge træer kan nemlig skabe et helt perfekt miljø for skadelige materialer. Det være sig for eksempel mos, alger og svampe. Og hvis man ikke sørger for at få fjernet sådanne planevækster, kan det i værste tilfælde føre til, at de slå rødder og begynder at vokse, hvorfor de kan gøre meget stor skade på et tag.

Og det er ikke kun de plantevækster, der sætter sig ovenpå taget, der kan føre til stor skade. Når det kommer til for eksempel mos, meldug, alger og lav, så er der nemlig her tale om nogle ting, der også kan vokse sig ind under taget. Og det betyder, at det kan føre til et meget stort slid på taget og den konstruktion, som giver taget støtte og stabilitet. Det kan faktisk også føre til, at taget bliver løftet en smule op, og så er der ikke lang til den næste handling. Her vil vand samle sig for til sidst at lække og trænge ind i huset. Og det giver som et negativt resultat både råd og svamp.

Så hvis du tager et kig på dit tag og synes, at det rent faktisk er svært at se det blandt andet for diverse plantevækster, så kan det være, at det er ved at være tid til, at du får foretaget en tagrensning. På den måde får du nemlig forlænget dit tags levetid og sørger for, at det bliver ved med at opfylde sit formål og ikke føre til yderligere skade på huset.

Og en sådan tagrensning kan du få professionelle til at udføre for dig, hvis du tager et kig online. Her kan du på 3byggetilbud.dk få indhentet tre byggetilbud ganske gratis og helt uforpligtende. Det betyder, at du blot kan takke nej, hvis der ikke er et tilbud, der stemmer overens med dine ønsker og behov lige såvel, som du kan være sikker på hjælp fra fagmænd, da det udelukkende er håndværkere med erfaring inden for området, der byder ind og giver dig et tilbud.

Vi anbefaler, at man tager imod
3 gratis og uforpligtende tilbud
på et få renset dit tag

Se videoen herunder om tagrens og tagmaling:

Derfor kommer dit tag til at trænge til en tagrensning

Der kan være mange syndere, når det kommer til et tag, der trænger til en kærlig hånd. Her er der for eksempel tale om:

 • Tung regn
 • For meget skygge
 • Faldende blade og andet affald
 • Tagets alder
 • Andre faktorer

Det er ikke sjældent, at himlens sluser sig åbner sig herhjemme, og ofte finder der også kraftig regn sted. Og når der opstår sådanne perioder med enten meget eller kraftig regn, skaber der perfekte miljøer for, at fugt kan udbrede sig. Det betyder, at der udvikler sig alt fra bakterier og mos til en god svampetrivsel. Efter en hård vinter vil der således ofte være behov for et grundigere blik på ens tag end efter en lun sommerperiode.

Mange huse befinder sig under nogle store træer, og selvom de er smukke og giver en kølig atmosfære om sommeren, så kan de også gøre det svært for fugten at fordampe fra dit tag. Der opbygges nemlig ikke den varme, der er behov for, når der skal finde en vandtransport sted, og det betyder, at det bliver liggende og eventuelt skaber nogle søer, der blot bliver tungere og tungere og efterfølgende trænger dybt ind i taget. Det kan føre til stor skade, og derfor kræver sådanne tage også et lidt oftere gennemsyn.

Der falder ofte blade og andet affald fra for eksempel træer, og det kan føre til store bunker på tagene. Derfor bør du for det første oftere sørge for at foretage en tagrenderens, hvis det er noget, du oplever på dit tag. Men du skal også være mere opmærksom. De mange blade kan nemlig udskille fugt, og det er også med til at gøre det lettere for både mos, svampe og bakterier at formere sig. På sigt kan det også skabe nogle lækager.

Derudover har tagets alder også en betydning. Et tag holder ikke for evigt, og man siger, at forskellige materialer har forskellige levealdre. Her er der tale om:

 • Naturskiftertag – 70-90 år
 • Almindeligt tegltag – 50-70 år
 • Stålpladetag – 40-50 år
 • Bølgeeternittag – 35-45 år
 • Skifereternittag – 35-40 år
 • Tagpaptag – 30-40 år
 • Gummi- og græstag – 25-35 år

Når dit tag når til slutningen på disse perioder, bør du holde særligt øje med det. Her kan der nemlig være brug for en god tagrensning.

Sidst men ikke mindst er der også andre faktorer, der kan spille ind. Hvis for eksempel taget har gennemgået en lang og snetung vinter, kan det hænde, at sneen har lagt længe på taget, inden den tør. Og det fører til, at der har samlet sig både vand og fugt på taget. Intens vind- eller hagl kan også have forårsaget skader på taget, som skal udbedres, og det samme gør sig gældende med for eksempel faldende grene og træer.

Vil du gerne vide, om det er ved at være tid til, at du får foretaget en tagrensning af dit tag? Så bør du indhente tre tilbud og tage kontakt til en fagmand, der kan vejlede dig og give dig de råd, der er behov for. Og benytter du dig af den gratis mulighed, som du har online med 3 byggetilbud, kan du blot takke nej, hvis ikke der er et tilbud, der falder i din smag. Du er derfor ikke forpligtet til at gå på kompromis, men du gives alligevel en mulighed for at sammenligne på de parametre, der betyder noget for dig. Det være sig for eksempel prisen, materialet og så videre.

Derfor bør du ikke selv rense dit tag

Der er mange, der er af den mening, at de sagtnes selv kan rense deres tag. Og det er i nogle tilfælde også sandheden. Det kræver dog oftest ikke blot, at man har skruet hænderne rigtig på, men også at man har en eller anden form for erfaring og ekspertise inden for området.

Derudover er der også noget sikkerhed, som det er vigtigt, at du får styr på. Enhver vil til alle tider anbefale dig, at du ikke selv kravler op på dit tag. Her kan ét forkert skridt nemlig have fatale konsekvenser for dig. Og der er faktisk set alt for mange skader på mennesker, der enten har været dumdristige eller for modige, selvom de alligevel følte, at de bevægede sig rundt i højden med yderst forsigtighed. Og det skyldes hovedsageligt, at der ikke er mange, der har ekspertisen til at navigere sikkert rundt på et tag.

Her skal du således stille dig selv følgende spørgsmål; ”Ved jeg, hvor jeg skal træde på mit tag, for at sikre at hvert et skridt er helt sikkert?” Hvis det ikke er noget, du kan svare på, så bør du kontakte en professionel. Det er nemlig vigtigt at vide, hvor der under taget er spær og lægter, idet det er disse, der er mest holdbare og kan klare vægten fra en person, der kravler rundt.  Træder man ved siden af, kan det ikke blot fører til personskader, men man kan også risikere, at ens tag bliver ødelagt.

Og så er der alle de plantevækster som for eksempel mos, svampe og fugt, der er med til at gøre et tag ekstra glat. Dit tag kan derfor hurtigt blive til en vertikal glidebane, og inden du ved af det, har du trådt forkert, hvorved du usikkert kommer i berøring med jorden.

Ved tage af ældre dato er der også nogle ekstra forholdsregler, som man skal tage sig. Mange vil nemlig for eksempel i panik gerne klamre sig til en skorsten, men efter en masse år på bagen, hvor den også har været udsat for slid og det danske vejr, er den ikke nødvendigvis så holdbar, som den burde være. Og derfor kan den briste under ens vægt.

Hvis du gerne vil undgå skader på både dig selv og dit tag, bør du således få en professionel håndværker til at klare din tagrensning. Og når du indhenter tre tilbud online, kan du helt ned til mellem 24 og 48 timer også have de tilbud, som du kan vælge mellem. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde dine kontaktoplysninger og beskrive det arbejde, du gerne vil have udført, og så kan du være sikker på at blive givet de mest kompetente tilbud, der findes på markedet.

På den måde er der taget de korrekte foranstaltninger i forhold til sikkerhed. Ofte har disse fagpersoner taget flere kurser, der har belært dem om den korrekte ageren på et tag oppe i højden. For eksempel har de ofte specielle sko, der lader dem stå bedre fast, og så har de en meget bedre føling med taget på grund af erfaring.

Derudover ved en professionel, hvordan arbejdet udføres korrekt, han har det udstyr, der mest fordelsmæssigt skal bruges og ved, hvordan det bruges.

Derudover er en professionel også meget omhyggelig, således det sikres, at dit tag skal rengøres en del sjældnere, end hvis du selv forsøger at rense det. En professionel tagrensning har nemlig til hensigt at vare. Derfor bliver for eksempel mos fjernet helt, og efterfølgende behandles taget, således det er forhindret, at der sker en fremtidig vækst af mos.

Derfor bør du ikke selv rense dit tag

Hvad er prisen på en tagrensning?

Det er svært at komme med et endeligt overslag på, hvad det vil koste for dig at få foretaget en tagrensning. Her er der nemlig en del forskellige ting, der spiller ind.

Dog går man ikke helt galt, hvis man regner med, at prisen på en tagrensning typisk vil ligge på mellem 6.000 og 9.000 kroner. Her er der dog blot tale om tagrensningen alene. Skal taget for eksempel males, efterbehandles eller repareres, kommer det oveni prisen, og derfor vil den endelige slutpris blive en anden. Du bør derfor ikke forvente, at det koster dig under 20.000 kroner alt inklusiv at få foretaget en ordentlig tagrensning. Men så kan du dog også være sikker på, at du har et pænt og holdbart tag mange år ud i fremtiden.

Hvad er prisen på en tagrensning?
Hvad er prisen på en tagrensning?

Nogle af de faktorer, der kan spille ind på prisen, har selvfølgelig med dit tag at gøre. Er det meget beskadiget, er det for eksempel dyrere, end hvis det ikke er tilfældet. Og er det et stort tag, der er tale om, vil prisen også være højere i forhold til et mindre hjem. Prisen afregnes ofte her i kvadratmeter.

Derudover er det heller ikke nogen hemmelighed, at beliggenhed også kan have en indflydelse. Det viser sig nemlig ofte, at det vil være dyrere at få foretaget en tagrensning i de større byområder samt på Sjælland, men det derfor er billigere i landezoner samt i Jylland. Din geografi kan derfor også have en indvirkning på den endelige slutpris.

Den håndværker, som du vælger at gøre brug af, har dog også nogle individuelle priser, både når det kommer til den rene arbejdskraft og de materialer, som der anvendes. Derfor kan prisen her også være svingende. Et tip er dog at undersøge, hvad det vil koste dig selv at købe de materialer, der skal navendes, idet det måske kan være billigere, at du blot betaler for den rene arbejdskraft og selv anskaffer dig de ting, som der skal bruges.

Når du gerne vil kende til den præcis pris, bør du således indhente tre byggetilbud, der beror på dine faktorer såsom beliggenhed, tagtype, kvadratmeter og den stand, som dit tag er i. På den måde vil du nemlig blive givet et mere præcist estimat.

Der er derfor ikke langt fra drøm til virkelighed, når du drømmer om et pænt og rent tag, der også kan være med til at øge din boligs værdi og virke mere tiltrækkende på potentielle købere. Derfor er det blot med at komme i gang inden vinteren truer, således du kan nyde godt af det flotte tag i mange år efter.

Læs også Sådan får du nye vinduer til rekordbillige priser udgivet af jv.dk.

Se også artiklerne: Symaskine test – her er de 8 bedste symaskiner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme