En taburet er både dekorativ og praktisk, da den fås i mange forskellige designs og både kan fungere som et lille sidebord, en ekstra siddeplads og meget andet.

Vi har til denne artikel håndplukket 20 lækre taburetter fra flere forskellige designhuse, hvoraf de fleste er danske. Der er således god mulighed for at hente inspiration til flere forskellige indretningsstile, deriblandt den moderne nordiske stil.

Se alle taburetterne herunder, og lad dig inspirere:

&tradition Raft NA3 – taburet af sandblæst eg

Raft NA3 er en flot taburet fra danske &tradition med 3 ben. Den fås i sort eller natur. Klik på billedet og se mere.

Raft NA3 er en flot taburet med elementer af sandblæst eg, der giver bløde og glatte former.

Taburetten er bygget op om et metalstel, som er hvidlakeret. Herpå er monteret elementer af massiv eg. Benene er skråtstillede og afrundede, ligesom det runde sæde også har bløde og afrundede kanter.

Raft NA3 er designet for danske &tradition af Norm Arkitekter, og den findes også i en helt sort udgave. Designet er moderne og minimalistisk med rustikke undertoner, og taburetten kan med fordel indgå i den moderne nordiske indretning.

Udover at kunne fås som taburet, findes der også en Raft NA4-barstol i identisk design.

 • Mål: H50 x B46 x D45 cm
 • Materialer: Metal og egetræ

Se pris på Raft NA3 taburetten hos Luxo Living

Skagerak Nomad – stabelbar taburet af massiv eg

Skagerak Nomad er en praktisk og stabelbar taburet i massiv eg. Klik på billedet og se mere.

Skagerak Nomad er en smart og funktionel taburet, der er designet således at den kan stables med andre taburetter i samme serie. Det gør den praktisk til anvendelse i et opholdsrum, hvor der ofte er et vekslende antal personer med behov for midlertidige siddepladser.

Taburetten har et flot og tidløst design, der passer perfekt ind i den klassiske eller elegante indretning. Den er opbygget af massivt ubehandlet egetræ, som har en flot og jævn overfladestruktur med varme nuancer.

Taburetten er en del af en serie under navnet Nomad, som blandt andet også byder på bakkeborde og lignende små indretningsartikler.

Skagerak Nomad har en højde på 45 centimeter, hvilket svarer til siddehøjden for en normal stol.

 • Mål: H45 x Ø38,5 cm
 • Materialer: Egetræ

Se pris på Skagerak Nomad taburetten hos Luxo Living

Skagerak Turn – taburet i formspændt ask

Skagerak Turn taburetten er en del af en serie, der består af flotte entremøbler. Klik på billedet og se mere.

Skagerak Turn er en speciel taburet, som har et unikt design. Den er lavet af ask og har formspændte ben, der således har afrundede kanter der går op under sædet og ligeledes mødes og sammensluttes ved foden.

Taburetten har mange anvendelsesformål, og udover at kunne udgøre en ekstra siddeplads kan den eksempelvis også anvendes som et lille sidebord eller som natbord. Anvendelsesmulighederne er mange.

Skagerak Turn taburetten er en del af en større serie møbler til entréen, deriblandt spejl, stumtjener og bænk. Du kan se dem alle hos forhandleren.

Taburetten måler 43 centimeter i højden, 30 centimeter i dybden og 45 centimeter i bredden.

 • Mål: H43 x B45 x D30 cm
 • Materialer: Ask

Se pris på Skagerak Turn taburetten hos Luxo Living

Ferm Living Herman – sort taburet i minimalistisk design

Ferm Living Herman er en sort taburet med metalben og sæde af linoleum. Klik på billedet og se mere.

Ferm Living Herman er en elegant og sort taburet i et minimalistisk design, der passer perfekt til det moderne hjem.

Taburetten har et stel af metal, og benene er runde og slanke. Disse har fået en sort pulverlakering, som giver et eksklusivt udtryk.

Sædet på denne taburet er i sig selv også specielt, men ikke på grund af udformningen eller materialevalget, som er krydsfinér. Her er det nemlig overfladebehandlingen der er ganske unik, da den er af sort linoleum. Linoleum har den egenskab at det fremstår mat med en rigtig flot dybde, der passer perfekt ind i den rustikke indretning.

Taburetten er designet for Ferm Living af Herman Studio, som ligeledes har lagt navn den.

 • Mål: H43 x B35,5 x D30,5 cm
 • Materialer: Metal og krydsfiner

Se pris på Herman taburetten hos Luxo Living

House Doctor Scarpa – mørkegrøn taburet af stål

House Doctor Scarpa er en flot mørkegrøn taburet, der fremstår rustik og moderne. Klik på billedet og se mere.

House Doctor Scarpa er, som andre møbler fra House Doctor, en taburet i et rustikt og råt design. Her ses tydeligt svejsningerne hvor benene møder taburetten, og det er netop dette der gør den velegnet til den moderne nordiske indretning.

Scarpa taburetten har en flot mørkegrøn farve, der passer perfekt ind i både den lyse og den mørke indretning. Sædet er rundt og hele taburetten er af metal, hvilket betyder at den er ganske robust.

Taburetten fra House Doctor står på 3 ben, og disse er ført op under det runde sæde. Siddehøjden er på 50 centimeter, og den har en diameter på 32 centimeter. Under fødderne er der sat små plastikbeskyttere, der sikrer dit gulv mod ridser fra metallet.

 • Mål: H50 x Ø32 cm
 • Materialer: Metal

Se pris på Scarpa taburetten hos Kitchentime

Bloomingville In – taburet af træ og hvid fibersten

Bloomingville In er en flot taburet med sæde af terrazzo fibersten. Klik på billedet og se mere.

Bloomingville In taburetten har et helt unikt look, da den har et sæde af hvid terrazzo fibersten. Det giver et helt særligt udtryk, som gør den perfekt til mange forskellige formål.

Taburetten fra Bloomingville har 3 skråtstillede ben under sig, som er fremstillet af gummitræ. Den er ikke egnet til udendørs brug, men den kan til gengæld bruges til mange forskellige formål indenfor.

Brug eksempelvis taburetten som et lille sidebord, natbord eller lignende, hvor du med fordel kan sætte en lille lampe eller en krukke med blomster.

Bloomingville In taburetten har en højde på 41 centimeter, og den måler 35,5 centimeter i diameter. Den passer perfekt ind i den moderne nordiske indretning, men derudover kan den også fint indgå i andre stile.

 • Mål: H41 x Ø35,5 cm
 • Materialer: Fibersten og gummitræ

Se pris på Bloomingville In taburetten hos Kitchentime

Sire – rustik taburet med sæde af mangotræ

Sire taburetten har justerbar højde, og fremstår rå og rustik med sortlakeret metalstel og synlige svejsninger. Klik på billedet og se mere.

Sire taburetten er det perfekte valg for dig, der elsker rustik indretning med rå elementer.

Taburetten har et solidt stel af sortlakeret jern, som med synlige svejsninger giver et rustikt og industrielt udtryk. Selve sædet er desuden af mangotræ, som har en mørk varm glød. Sædet er sat på stellet med en jernskrue, der gør det muligt at ændre på siddehøjden. Taburetten kan således justeres fra en højde på 46 centimeter og op til 73 centimeter, hvilket gør den velegnet til mange forskellige formål.

Udover den viste taburet med sort jernstel, kan den også fås med et stel af klarlakeret jern. Den sidstnævnte har et mere rustikt og varmt udtryk, og du kan se den ved at klikke dig videre til forhandleren.

 • Mål: H46-73 x Ø33 cm
 • Materialer: Jern og mangotræ

Se pris på Sire taburetten hos ILVA

Broste Copenhagen Daryll – rå taburet i metal

Daryll-taburetten har et råt look, der gør den helt unik. Den fås i 3 forskellige farver. Klik på billedet og se dem alle.

Hvis du er til det rå og rustikke look, så er Daryll taburetten det oplagte valg. Den er ikke særlig dyr, men har alligevel et meget unikt design. Overfladen er nemlig både bulet og med slitage, som gør at hver enkelt taburet er unik.

Daryll-taburetten er lavet af Broste Copenhagen, og fås i 3 flotte farver: Smoked Pearl (som på billedet), Dull Gold og Metal Port. Selve taburetten er desuden lavet af metal, og derfor meget robust.

Denne taburet er velegnet til dig der ønsker at bruge den som enten natbord, sidebord eller som en ekstra siddeplads. Den passer perfekt ind i hjemmet, som er “skævt” indrettet og hvor der ønskes en mere unik charme end hvad de konventionelle samlebåndsmøbler kan byde på.

Du kan vælge mellem en høj eller en lav model, som måler henholdsvis 65 og 50 centimeter i højden.

 • Mål: H65/50 x B35 x D35 cm
 • Materialer: Metal

Se pris på Daryll taburetten hos Luxo Living

Fritz Hansen Objects 3170 Dot – taburet med spændende historie

Objects 3170 Dot har en spændende historie, der dateres helt tilbage til 1954. Klik på billedet og se mere.

Objects 3170 Dot har en spændende fortid, som går helt tilbage til 1954. Dengang samarbejdede Republic of Fritz Hansen med Arne Jacobsen, for at kreere Myren stolen. Af den grund er også sædet på denne taburet beklædt med læder, som i sin tid var et overskudsprodukt fra Ægget og Svanen. Taburetten har med andre ord en gnaske spændende og prominent historie, så hvis du går op i dansk møbelhistorik vil du med stor sandsynlighed blive meget begejstret for denne taburet.

Taburetten er velegnet som ekstra siddeplads i alle rum, men den fungerer også godt som pyntegenstand i et ubenyttet hjørne af stuen eller entréen. Den har krom ben og sæde i brunt læder, og måler 44 centimeter i højden.

 • Mål: H44 x Ø34 cm
 • Materialer: Metal og læder

Se pris på Objects 3170 Dot taburetten hos Luxo Living

Menu Flip Around – kombineret taburet og sidebord

Menu Flip Around taburet kan omdannes til bakkebord. Klik og se flere billeder.

den utroligt lækre og stilrene Menu taburet har en vendbar siddeflade, som, når den vendes, bliver til en bakke hvor du kan opbevare småting i eksempelvis stuen eller entréen. Har du brug for siddepladsen, kan pladen vendes igen, og så har du en smart og solid taburet.

Menu taburetten er lavet i et klassisk og tidløst look, der passer ind i det moderne og simpelt indrettede hjem.

Taburetten er fremstillet i ask, og fås i henholdsvis lys og mørk ask, hvor det altså er benene der varierer efter dit valg.

 • Mål: H46 x Ø35 cm
 • Materialer: Ask
 • Farver: Sort/lys ask eller Sort/mørk ask

Se pris på Menu Flip Around taburetten hos Luxo Living

Taburet med LED-lys i flere farver

Den smarte LED-taburet kan indstilles til 16 forskellige farver. Klik på billedet og se mulighederne.

Denne populære taburet er perfekt til dig, der ønsker at skabe en helt unik stemning og atmosfære i hjemmet. Den kan bruges både inde og ude, da den er vejrbestandig og sågar tåler regn. Det indbyggede batteri sørger for at give dig lys i op til 5 timer ad gangen, så du skal ikke bekymre dig om ledninger.

I dagslys er taburetten blot en hvid terning på 42 x 42 centimeter, men i mørke kommer den for alvor til sin ret. Tænd LED-lyset med den medfølgende fjernbetjening, og den skaber en helt unik stemning med det klare lys. Juster derefter farven så den passer til dit humør eller dit tema, og nyd derefter dine gæsters reaktion. Taburetten kan sagtens lyse altanen, terrassen eller stuen op, men kun på et dæmpet niveau så det stadig er hyggeligt.

LED-taburetten har 5 indbyggede lysprogrammer: Konstant lys, Flash, Stroboskop, Fade og Smooth. Derudover kan den gengive 16 forskellige farver, så der er mange forskellige muligheder.

 • Mål: H43 x B42 x D42 cm
 • Materialer: Plastik (hvid)

Se pris på LED taburetten hos Coolstuff

House Doctor The Bucket – metalspand og taburet i én

House Doctor The Bucket er en smart stålspand, hvor låget er overtrukket med læder. Den kan således bruges til taburet. Klik på billedet og se mere.

House Doctor er en kendt dansk designertrio, som holder til i Jylland. Her skaber de en masse spændende indretningsartikler, som alle kendetegnes ved deres rå og rustikke look. The Bucket er ingen undtagelse, og ligner til forveksling en stor bøtte træmaling.

The Bucket er dog mere end det, for metalspanden har nemlig låg med et overtræk af læder. Dermed kan den bruges som taburet, samtidig med at der kan opbevares alt fra plaider til pyntegenstande og lignende i det store rum.

Taburetten fra House Doctor måler 46 centimeter i højden og 30 centimeter i diameter, og kan bruges i stort set alle rum. Udover den hvide version med terner, fås House Doctor The Bucket også i en mørkegrå udgave. Begge varianter kan købes ved at følge nedenstående link.

 • Mål: H46 x Ø30 cm
 • Materialer: Stål

Se pris på The Bucket taburetten hos Kitchen Time

Andersen Furniture U1 – sort taburet med aftagelige ben

Den smarte LED-taburet kan indstilles til 16 forskellige farver. Klik på billedet og se mulighederne.

Andersen Furniture er en dansk virksomhed, som designer flotte og funktionelle møbler i et stilrent nordisk design. Her er det U1 taburetten vi kigger nærmere på, og den har en helt speciel funktion.

Kigger vi nærmere på metalbeslagene på benene, ser vi hurtigt at de ikke kun er til pynt. De fungerer praktisk talt på samme måde som låsebeslagene på de populære patentglas, men her holder de blot benene på plads i stedet for et låg. Du kan med andre ord afmontere benene, når eller hvis taburetten skal gemmes væk.

U1 taburetten er lavet af massiv ask, som efterfølgende er sortmalet. Den måler 46,5 centimeter i højden, og har en diameter på 30 centimeter.

 • Mål: H46,5 x Ø30 cm
 • Materialer: Massiv ask (sort)

Se pris på U1 taburetten hos Livingshop

Søs – taburet i lakeret eg

Den smarte LED-taburet kan indstilles til 16 forskellige farver. Klik på billedet og se mulighederne.

Søs taburetten er en del af en ny nordisk linje, der er tegnet for FDB Møbler af Stine Weigelt. FDB Møbler har en lang historie, og flere kendte danskere har igennem tiden designet møbler hertil. Blandt andet Børge Mogensen, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. Idag er FDB Møbler genopstået, og består både af gode gamle klassikere og nydesignede møbler, som tager afsæt i traditionelle nordiske designtendenser.

Denne taburet er således designet af Stine Weigelt, og den bærer et let klassisk udtryk i det flotte og simple design. Inspirationen er hentet fra de nye nordiske indretningstendenser, hvis “DNA” kan spores helt tilbage til dengang FDB Møbler for første gang blev lanceret i 50’erne.

Taburetten er lavet af massiv eg, har 3 ben og måler 45 centimeter i højden. Den er både ideel til brug i køkkenet, entréen, i garderoben eller andre steder, hvor det kan være rart med en funktionel lille siddeplads.

 • Mål: H45 x Ø35 cm
 • Materialer: Massiv eg

Se pris på Søs taburetten fra FDB Møbler hos Coop

Furn Living Hekla – taburet af træ med islandsk lammeskind

Hekla-taburetten er beklædt med et smukt stykke lammeskind. Klik på billedet og se mere.

Hekla er en speciel og karakteristisk taburet, som står fint uden ekstra pynt eller puder. Den er nemlig beklædt med et smukt stykke naturligt lammeskind i ekstra længde, som i sin tid har været båret af økologiske lam fra Island.

Navnet ‘Hekla’ er da heller ikke tilfældigt udvalgt, da det stammer fra en af landets mest aktive vulkaner beliggende på den sydlige del af Island.

Taburetten er konstrueret af FSC-certificeret træ i en flot mørk nuance, der tager sig fint ud i den moderne nordiske indretning. Den måler 30 centimeter i diameter og har en højde på små 42 centimeter, som dog ser ud af mere på grund af det kraftige lammeskind.

 • Mål: H42 x Ø30 cm
 • Materialer: Træ og lammeskind

Se pris på Furn Living Hekla taburetten hos BOBO

Taburet fra Ib Laursen med træsæde og jernstel

Taburetten fra Ib Laursen har et rustikt jernstel og sæde af træ. Klik på billedet og se mere.

Denne taburet fremstår både rå og rustik, hvilket er perfekt til den nordiske indretning. Her må der nemlig gerne indgå elementer som denne taburet, der tilfører en spændende og hyggelig atmosfære til rummet.

Taburetten har et robust jernstel med en højde på i alt 59,5 centimeter, hvilket giver en ekstra god siddehøjde. Af samme grund kan taburetten sagtens benyttes ved køkkenbordet, så dine gæster har en god siddeplads når du kokkererer.

Sædet er af træ, hvilket står i fin kontrast med det rå jernstel. Således er taburetten fuldendt, og kan placeres i flere forskellige rum.

 • Mål: H59,5 x Ø35 cm
 • Materialer: Jern og træ

Se pris på Ib Laursen taburetten hos BOBO

Muubs Shogun – japansk inspireret taburet i teak

muubs-shogun-taburet
Shogun taburetten er som udtaget af en japansk stue. Klik og læs mere.

Denne lækre taburet er både enkel og stilren, og fremstår rustik i det reneste teaktræ.

Shogun taburetten er som taget ud af en japansk Dojo, og det smukke let svajende design leder tankerne hen på japanske kirsebærtræer i blomst, og den lette og minimalistiske indretning, der kendetegner både Feng Shui og de japanske hjem.

Denne taburet vil tage sig smukt ud i et minimalt indrettet hjem, men for den sags skyld også i haven, hvor det robuste teaktræ med tiden vil opnå en flot gåbrun patinering, medmindre det løbende behandles med olie.

 • Mål: H45 x L47 x B26 cm
 • Materialer: Teaktræ

Se pris på Muubs Shogun taburetten hos TrendyLiving

Askman Plus – taburet formet som et plus

Askman-Plus-Taburet
Askman Plus er formet som et kryds. Klik for større billede.

Særdeles lækker og stabil taburet, som oppefra ligner et plus eller et kryds. Den er fremstillet af formspændt bøg, hvilket er med til at give den særprægede form.

Taburetten lægger op til et brud med sædvanlige og traditionelle mønstre, og vil passe godt ind i et kreativt hjem hvor der leges med både former og farver på tværs af stilarter. Askman Plus taburetten kan desuden vendes begge veje.

 • Mål: 44 x 44 x 31 cm
 • Materialer: Formspændt bøg

Se pris på Askman Plus taburetten hos TrendyLiving

Askman M – simpel taburet i et stykke formspændt træ

Askman-M-Taburet
Askman M er en flot og simpel taburet. Klik for at se flere billeder.

Endnu en taburet fra Askman, også designet af formspændte træsorter.

Denne taburet kan stables, og findes i mange forskellige farver og træsorter (behandlede eller ubehandlede). Den vil se flot og dekorativ ud i eksempelvis stuen eller i entréen, men du kan også sagtens nøjes med at bruge den som ekstra siddeplads ved særlige lejligheder.

Askman M taburetten fungerer fint i de fleste hjem, og den vil desuden være en god siddeplads ved eksempelvis konsolbordet.

 • Mål: L54 x B40 x H45 cm
 • Materialer: Eg eller Bøg (sæbebehandlet)
 • Farver: Hvid, Sort, Rød, Eg, Bøg, Valnød

Se pris på Askman M taburetten hos TrendyLiving

Foldetaburet fra Muubs med sæde i kernelæder

Muubs taburet i ægte koskind og teaktræ. Klik for flere billeder.

En flot og lækker taburet fra Muubs, der fremstår rustik og rå i designet. Selve siddeunderlaget er lavet af kraftig kernelæder, som enten kan fås i sort eller brun. Taburettens foldbare stel er lavet af teaktræ.

Denne taburet passer ind i den rå og rustikke indretning, hvor der sættes pris på de gode naturlige materialer. Denne taburet fremstår let i designet, uden at være skrøbelig, da der er brugt de bedste materialer til den.

Har du brug for at opbevare taburetten, kan den foldes helt sammen, så den nemt kan gemmes væk i eksempelvis et skab eller depotrum.

 • Mål: H47 x B47 x D24 cm
 • Materialer: Ægte koskind, teaktræ

Se pris på Muubs taburetten hos TrendyLiving

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

  • Thomas Svar

   Hej Lotte,

   Tak for de søde ord og velbekomme :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar