Denne store inspirations-artikel tager dig med på en tur omkring 27 spiseborde, som vi har håndplukket på grund af unikt design, materialer eller en kombination af begge. Du kan således finde nogle af de flotteste spiseborde samlet ét sted, og der er både store og små borde.

Se de 27 uimodståelige spiseborde herunder, så du kan begynde at planlægge din nye spisestue:

Single – lille spisebord hollandsk udtræk

Klik for at se flere billeder
Som navnet antyder er Single spisebordet perfekt til det lille hjem med 1-2 personer i husstanden, da det til dagligt kun optager minimal plads.

Spisebordet måler nemlig kun 120 x 80 centimeter, og er således yderst velegnet til den lille spisekrog i stuen eller køkkenet.

Og skulle du få gæster, kan du med det indbyggede hollandske udtræk nemt udvide bordet til dobbelt størrelse, således at det bliver næsten dobbelt så langt. Det øger lige pludselig pladsen fra 4-6 personer til 8-10 personer, hvorved der er plads til at få både forældre og svigerforældre på besøg.

I samme serie findes også et spisebord på 180 x 90 centimeter, som ligeledes har hollandsk udtræk. Både den lille og den store version fås med top af hvid melamin, samt stel i enten sortbejdset eller hvidolieret eg.

Du kan se begge varianterne af Single spisebordet, ved at klikke videre til forhandleren på linket herunder.

 • Materialer: Egetræ med top af melamin
 • Mål: L120 x B80 x H76 cm

Se pris på Single spisebordet hos ILVA

Edge – stort spisebord med hvid top og stel i egetræ

Klik for at se flere billeder
Edge spisebordet har et specielt og eksklusivt design, der får det til at fremstå både let og moderne på samme tid.

Spisebordet fås i et stort udvalg af forskellige farver og med et væld af overfladebehandlinger, således at du kan skabe præcis det udtryk du ønsker i din spisestue. Blandt mulighederne findes eksempelvis et bord med top af hvid højtrykslaminat, matlakeret egefinér eller sort linoleum, mens stellet fås i blandt andet massiv eg, valnød og sortbejdset træ.

Da bordbenene er skråtstillede og med skjult montering på siden af et stel under bordpladen, fremstår spisebordet let og svævende. Spisebordet har desuden et udtræk, og der kan således tilkøbes tillægsplader så bordet kan forlænges med 49 centimeter per plade. Der er plads til i alt 4 tillægsplader i spisebordet, og der er skjult opbevaring under bordpladen til disse.

Du kan på forhandlerens hjemmeside læse meget mere om dette spisebord samt se en masse inspirationsbilleder, ved at klikke på linket herunder.

 • Materialer: Egetræ eller valnød med top af laminat, massivt træ eller linoleum
 • Mål: L220 x B95 x H73 cm

Se pris på Edge spisebordet hos ILVA

Crafty – spisebord i massiv hvidolieret eg

Klik for at se flere billeder
Hvis du er til naturligt look og flot finish, er Crafty spisebordet det rette valg.

Crafty spisebordet fremstår med en række helt unikke håndværksmæssige detaljer, der ikke ses på mange borde. Deriblandt den rundt slebne kant, der giver spisebordet et let udtryk på trods af at det står i massiv eg fra top til bund.

Spisebordet står på et par robuste ben, der ligeledes er af massiv eg, og alle overflader er hvidolieret så det står med et fint lyst skær. Det er muligt at tilkøbe et par tillægsplader som sættes i hver ende af bordet, således at den store bordplade ikke i sig selv har en synlig skilning på midten. Dette system bibeholder det flytte helhedsudtryk, samtidig med at det kan udvides efter behov.

Crafty spisebordet måler hele 220 centimeter i længden, 95 centimeter i bredden samt 75 centimeter i højden. Det er således et ganske stort bord, hvor der er plads til op mod 10 personer uden brug af tillægsplader.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L220 x B95 x H75 cm

Se pris på Crafty spisebordet hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Vintage – rustikt spisebord med metalstel

Klik for at se flere billeder
Vintage spisebordet er det perfekte valg for dig, der er vild med rustikt look og ønsker en spisestue med rå charme præget af robuste møbler med naturlig slitage.

Spisebordet har en bordplade af massiv voksbehandlet elm, samt et stel af sortlakeret metal. Stellet er kubistisk med en tværgående stolpe, der giver bordet en del af dets rustikke udtryk.

Vintage spisebordet er selvfølgelig også en del af en serie, bestående af borde i forskellige typer og størrelser. Dette spisebord er dog den største variant, og det måler 180 x 90 centimeter. Dette er tilstrækkeligt til at mellem 6 og 8 personer kan sidde komfortabelt omkring bordet, men optimalt er der plads til højst 6 personer forudsat at 2 sidder for bordenderne.

Du skal med dette spisebord forvente unikke åretegninger i træets overflade, ligesom det må påregnes at det kan udvide sig eller trække sig sammen med tiden. Det bidrager dog til spisebordets naturlige og rustikke charme, som kan være svært at finde blandt butikkernes borde der normalt er meget homogene.

 • Materialer: Elm og metal
 • Mål: L180 x B90 x H75 cm

Se pris på Vintage spisebordet hos ILVA

C28 – lille spisebord designet af Poul M. Volther

Klik for at se flere billeder
C28 er et fint lille spisebord af massiv eg, som efterfølgende er blevet sæbebehandlet for en flot lys overflade med en glat struktur.

Spisebordet er perfekt til den lille spisekrog i køkkenet eller den mindre spisestue, hvor der ønskes et pladsbesparende spisebord med plads til op mod 6 personer. Med tillægsplader, som tilkøbes separat, kan spisebordet dog udvides helt op til 235 centimeter i længden, således at der bliver plads til cirka 4 ekstra personer omkring bordet.

C28 er oprindeligt designet for FDB Møbler af Poul M. Volther tilbage i 1951, hvilket gør det til en smuk designklassiker. Designet er for nylig blevet genoplivet i forbindelse med relanceringen af FDB Møbler, hvilket betyder at mange gamle klassikere er tilgængelige i nye versioner. I samme serie findes således også flere andre spiseborde tegnet af blandt andet Poul M. Volther, og du kan gå på opdagelse blandt alle bordene ved at klikke dig videre til forhandleren på linket herunder.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L141 x B96 x H74 cm

Se pris på C28 spisebordet hos Coop

&tradition In Between – spisebord af massiv eg i nordisk design

Klik for at se flere billeder
In Between er et eksklusivt og stilrent spisebord i et minimalistisk design, der passer fint ind i den moderne nordiske indretningsstil.

Bordpladen har slebne kanter hvorved den fremstår helt tynd og svævende, og dette udtryk understøttes desuden af de let skråtstillede runde ben, hvilket tilsammen får spisebordet til at fremstå særdeles let og minimalistisk.

In Between spisebordet er designet af Sami Kallio tilbage i 2014, og det er således en nymoderne klassiker med et tidløst strejf der passer ind i mange forskellige indretningsstile. Det står dog bedst sammen med andre møbler i minimalistisk nordisk stil, hvor der er luft omkring hvert møbel og godt overblik. Spisebordet i sig selv gør nemlig ikke meget væsen af sig, og dette udtryk bør videreføres i rummets generelle indretning.

Du kan vælge mellem 3 varianter af dette spisebord: Sortbejdset egetræ, røget egetræ eller klarlakeret egetræ. Bordet måler 200 centimeter i længden og 100 centimeter i bredden, hvilket betyder at der er plads til op mod 8 personer omkring bordet.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L200 x B100 x H74 cm

Se pris på In Between spisebordet hos luxoliving.dk

House Doctor Club – simpelt spisebord med rustikt udtryk

Klik for at se flere billeder
House Doctor Club er et rustikt spisebord med et slankt og let look, der dog brydes af den grove overflade.

Bordpladen er nemlig lavet af mangotræ, som efterfølgende har fået en gang sort bejdse. Det er påført på en måde så der er fine varme nuancer i overfladen, hvorved det fremstår med farver groft opdelt i mørke og varme.

Spisebordet står på 4 runde og slanke ben af jern, der er let skråtstillede og tilfører bordet et svævende og let udtryk.

House Doctor Club er et forholdsvist slankt spisebord med en bredde på 80 centimeter, og det er 200 centimeter langt. Der er således plads til op mod 8 personer omkring dette bord, som på grund af bredden giver mere nærvær end ved borde der eksempelvis er 1 meter brede.

 • Materialer: Mangotræ og jern
 • Mål: L200 x B80 x H76 cm

Se pris på Club spisebordet hos luxoliving.dk

Ferm Living Mingle – vælg selv farve på stel og top

Klik for at se flere billeder
Ferm Living Mingle er en flot serie af bordplader og ben, der kan kombineres i forskellige farver til et flot og dekorativt spisebord der matcher din stil.

Spisebordet fra Ferm Living kan således kombineres med bordplader i alt fra mørke til lyse nuancer, og overfladen er af linoleum. Linoleum har den gode egenskab at farverne synes mere intense med et ekstra lag dybde, da linoleum er mat med en rig struktur i overfladen.

Spisebordet har slebne kanter, således at det fremstår let og minimalistisk. Bordbenene er af metal og består af et par “bukke”, der hver har 3 ben. De tilfører således en god stabilitet til den slanke bordplade, og helhedsudtrykket er både minimalistisk og elegant.

Ferm Living Mingle er det perfekte valg til det minimalistisk indrettede hjem, hvor der sættes pris på en åben atmosfære med lette møbler.

Prisen ved forhandleren gælder kun for selve bordpladen, da benene skal købes separat. Du finder et udvalg af både bordplader og ben, ved at klikke dig videre til forhandleren på linket herunder.

 • Materialer: Finér med overflade af linoleum og ben i metal
 • Mål: L210 x B90 x H73 cm

Se pris på Mingle spisebordet hos luxoliving.dk

Menu Snaregade – ovalt spisebord i stål og egetræ

Klik for at se flere billeder
Menu Snaregade er et smukt ovalt spisebord, som er en del af en mindre møbelserie bestående af et firkantet og et ovalt spisebord.

Spisebordet giver med dets ovale form en dejlig rumdynamik, som i modsætning til firkantede borde åbner rummet op på en helt anden måde.

Menu Snaregade har en bordplade med slebne kanter, hvilket betyder at det fremstår let og svævende. Der er i alt 6 slanke ben under bordet, og disse er af sortlakeret stål mens bordpladen er af massiv eg.

Spisebordet måler 210 x 95 centimeter, hvilket giver plads til op mod 10 personer omkring den ovale bordplade.

 • Materialer: Egetræ og stål
 • Mål: L210 x B95 x H73 cm

Se pris på Snaregade spisebordet hos luxoliving.dk

C35 – sort spisebord i massiv eg tegnet af Poul M. Volther

Klik for at se flere billeder
C35 er en del af en køn serie spiseborde i forskellige farver og størrelser. Her er det den sorte variant vi har udvalgt, fordi det fremstår i et elegant design med minimalistiske linjer.

Det ses ikke umiddelbart på spisebordet, men det er faktisk tegnet helt tilbage i 1957 af Poul M. Volther. Han var i sin tid designer ved FDB’s tegnestue, hvor blandt andet dette spisebord og mange andre designikoner med tiden er blevet skabt.

Spisebordet er lavet af massivt egetræ, der kendetegnes ved at være en hård og robust træsort. Efterfølgende er træet lakeret sort, hvilket giver det elegante look. Spisebordet måler 95 x 220 centimeter, og er således meget rummeligt. Ved køb af tillægsplader kan det udvides med 2 x 45 centimeter – én i hver ende af spisebordet.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L225 x B95 x H72,5 cm

Se pris på C35 spisebordet hos Coop

Living&more Morgan – hvidt spisebord med ben i krom

Klik for at se flere billeder
Morgan er et simpelt og stilrent spisebord. Designet går aldrig af mode, og har været populært siden Fritz Hansen i sin tid tegnede det for første gang. Morgen-spisebordet har hentet inspirationen derfra, hvilket blandt andet ses i de smukke slanke ben i krom samt bordplade med afrundede hjørner.

Spisebordet måler 152 x 102 centimeter, og er således et fint lille spisebord til hverdagsbrug. Ved køb af ekstra tillægsplader er det muligt at forlænge spisebordet med op til 80 centimeter, så der bliver plads til 8-10 personer omkring spisebordet.

Det udvalgte spisebord har en flot krydsfinerkant og en bordplade med en tykkelse på 2 centimeter. Den har en overflade bestående af hvid laminat, som er nemt at vedligeholde og rengøre.

 • Materialer: Krydsfiner, højtrykslaminat og metalben
 • Mål: L152 x B102 x H72 cm

Se pris på Living&more Morgan spisebordet hos Coop

House Doctor Form – rustikt spisebord i jern og mangotræ

Klik for at se flere billeder
Dette spisebord hedder pudsigt nok også Form, men det kommer fra House Doctor og har et helt anderledes design. I modsætning til Normann Copenhagen holder House Doctor nemlig fokus på et mere råt og industrielt look, hvilket træder i karakter i de skarpe former og det minimalistiske look.

House Doctor Form er et flot og moderne spisebord i gode materialer, som passer perfekt ind i det rustikt indrettede hjem med rå materialer og højt til loftet. Det er lavet af et sortlakeret stel og en bordplade af mangotræ, som har fået en lakering for at kunne modstå snavs, men også for at få det til at fremstå skinnende.

Spisebordet har en længde på 200 centimeter og en bredde på kun 80 centimeter. Det er således et godt spisebord til smalle spisestuer, hvor du kommer tæt på dine gæster over middagsmaden. Det må forventes at der er en smule variationer og ujævnheder i træet, hvilket er en del af designet. For at bordet kan opretholde den vandafvisende overflade, kræves der en ny lakering med jævne mellemrum.

 • Materialer: Jern og mangotræ
 • Mål: L200 x B80 x H74 cm

Se pris på House Doctor Form spisebordet hos luxoliving.dk

Muuto 70/70 – spisebord med aluminiumsben og robust bordplade

Muuto-70-70-Spisebord
Klik for at se flere billeder
Dette smukke spisebord bærer navnet 70/70 på grund af de to kvadrater, der udgør bordbenene. De to særlige bordben er støbt i aluminium, og det er med til at understrege det lette og diskrete udtryk i bordet.

70/70 fra Muuto er et gennemarbejdet og flot spisebord, der fremstår diskret i det moderne hjem. Det er tegnet af TAF Architects, og bordpladen fås i tre forskellige farver: Grå, grøn eller hvid. Den er slank og lavet i krydsfiner med en holdbar overflade i linoleum/laminat.

Udover at være diskret og stilrent, er dette spisebord også rummeligt. Det måler 225 centimeter i længden og 90 centimeter i længden, så der er god plads til hele familien.

 • Materialer: Aluminium og krydsfiner med laminat/linoleum
 • Mål: L225 x B90 x H73 cm

Se pris på 70/70 spisebordet hos luxoliving.dk

Monti – stilrent spisebord af glas med sort stel

Monti-Glas-Spisebord
Klik for at se flere billeder
Hvis du er vild med glas og gerne vil have et spisebord med glasbordplade, så er Monti-spisebordet et godt valg. Glas har den gode egenskab at det er rigtig nemt at holde rent, samtidig med at det er helt vandtæt. Du behøver derfor ikke bekymre dig om skader fra vinsjatter og andre ting, da du blot tørrer af med en fugtig klud for at få spisebordet skinnende rent.

Monti er et billigt spisebord med god kapacitet. Det måler nemlig 180 centimeter i længden, og med lidt god vilje kan du således klemme 6-8 personer ind omkring bordet.

Udover en bordplade i glas har dette spisebord et stel i sort metal. Bordbenene er desuden let skråtstillede, og det simple udseende gør at det passer ind i næsten ethvert hjem.

 • Materialer: Glas og metal
 • Mål: L180 x B90 x H75 cm

Se pris på Monti spisebordet hos Boboonline

Muuto Base – sort spisebord med aluminiumsramme

Muuto-Base-Sort-Spisebord
Klik for at se flere billeder
Dette sorte spisebord fremstår enkelt og rent i designet, hvilket også er hensigten. Muuto Base er inspireret af et barns tegning af et spisebord, som efterfølgende er blevet realiseret af designeren Mika Tolvanen.

Muuto Base findes i flere farver og størrelser, og fås således i 140 x 80 centimeter, 190 x 85 centimeter og 250 x 90 centimeter. Særligt for den sorte model vi har valgt, er at selve bordpladen har en fin linoleumsoverflade og kanter med synlig krydsfiner. Det giver efter vores mening et flot stilrent udseende  med et touch af nordisk charme.

Alle Muuto Base spisebordene er 73 centimeter i højden, og fås også med laminat bordplade. Stellet er desuden lavet i aluminium, som har fået en kraftig akrylmaling.

 • Materialer: Aluminium med bordplade af krydsfiner
 • Mål – lille: L140 x B80 x H73 cm
 • Mål – mellem: L190 x 85 x H73 cm
 • Mål – stor: L250 x B90 x H73 cm

Se pris på Muuto Base spisebordet hos luxoliving.dk

Muuto Split – spisebord med v-formede ben i massiv eg

Muuto-Split-Spisebord
Klik for at se flere billeder
Pragtfult og legesygt spiseburd fra Muuto, der fremstår i et moderne og let design af massiv eg.

Bordbenene laver et sofistikeret “knæk” lige under bordpladen, hvilket karakteriserer netop dette spisebord, hvor der er plads til mellem 6 og 8 personer.

Spisebordet er tegnet for Muuto af designeren Staffan Holm.

Selvom Split-spisebordet fremstår moderne og let, så er det også et dejlig naturligt bord, der passer ind i stort set alle hjem, hvor de naturlige materialer værdsættes.

 • Materialer: Massiv eg
 • Mål: L220 x B90 x H73 cm

Se pris på Muuto Split spisebordet hos luxoliving.dk

Normann Copenhagen Form – lille firkantet spisebord i eg

Normann-Copenhagen-Form-Spisebord
Klik for at se flere billeder
Det flotte Form-spisebord fra Normann Copenhagen er kvadratisk og måler 120 x 120 centimeter. Det fås i 6 forskellige farvevariationer, og du kan se dem alle hos forhandleren. Farverne er hvid, sort, grå, rød, blå eller grøn, og det er selve farven på bordpladen der varierer.

Spisebordet er designet af Simon Legald, og det har et stel af massiv eg. Bordpladen er behandlet med linoleum, som gør at den fremstår i et flot mat look der passer godt ind i den moderne nordiske indretning.

Omkring dette spisebord er der plads til 4 personer, men får du gæster kan der med lidt god vilje godt klemmes et par ekstra pladser ind omkring bordet. Det er således et godt lille spisebord til lejligheden, hvor der ved enkelte lejligheder godt kan sidde et par stykker mere.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L120 x B120 x H74,4 cm

Se pris på Form spisebordet hos luxoliving.dk

Andersen Furniture T7 – spisebord med laminatplade og ben i egetræ

Klik for at se flere billeder
Andersen Furniture har fået Ditlev Karsten til at designe det flotte T7 spisebord, som fremstår moderne og stilrent på samme tid.

T7 spisebordet fås i en mellemstor og stor størrelse på henholdsvis 170 x 95 centimeter eller 220 x 95 centimeter, hvilket betyder at der er et spisebord til både mellemstore og store rum. Spisebordene kan desuden forlænges ved hjælp af tillægsplader, da begge modeller har udtryk. På den mellemstore model kan der ilægges 3 tillægsplader, mens der i den store model kan ilægges 4 tillægsplader.

Spisebordet har en smart og vedligeholdelsesfri bordplade i hvid laminat, mens stellet er af massiv eg. Benene er desuden formet som bukke, der holdes af en metalstang i hver. Dette bryder med det ellers meget stilrene design, og får spisebordet til at fremstå moderne, råt og nutidigt.

 • Materialer: Massiv eg og laminat
 • Mål – mellemstor: L170 x B95 x H72,5 cm
 • Mål – stor: L220 x B95 x H72,5 cm

Se pris på T7 spisebordet hos Unoliving

Wegner PP70 – massivt rundt spisebord

Endnu et smukt spisebord tegnet af Hans J. Wegner. Denne gang et rundt spisebord, som PP Møbler nu fremstiller på eget værksted, hvor der står stolte håndværkere bag udarbejdelsen af alle de smukke og ikoniske borde.

Det eksklusive runde spisebord er fremstillet i Eg eller Ask. Wegner designede dette spisebord, da han mente at der manglede en ny slags bord til hans mange stole.

Wegner-bordet fremstår i et utrolig smukt design, med runde og bløde kanter og runde bordben.

 • Materialer: Eg eller ask
 • Mål: Ø126 x H72 cm

Se pris på det runde Wegner spisebord hos Livingshop

Normann Copenhagen Nord – stort spisebord i massiv eg

Normann-Copenhagen-Nord-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Normann Copenhagen er et smukt spisebord i ægte nordisk stil, hvilket kendetegner Normann Copenhagen i alle deres møbler og indretningsartikler.

Spisebordet er udarbejdet i sæbebehandlet eg, som fremstår smukt og med et rustikt og gyldent finish.

Det smukke Nord spisebord er designet af danske Generous Design for Normann Copenhagen, og har flotte runde bordben og en kraftig massiv bordplade.

Bordet er lavet til 4-6 personer, og passer perfekt ind i både det moderne og det klassisk indrettede hjem.

 • Materialer: Massivt egetræ, sæbebehandlet
 • Mål: L200 x B90 x H74 cm

Se pris på Normann Copenhagen spisebordet hos TrendyLiving

Wegner PP85 – klassisk rundt spisebord

Wegner-PP90-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette smukke Wegner-bord er fremstillet af eg eller ask, og har en mere end 50 år lang historie bag sig.

Hans J. Wegner er et ikon i dansk møbeldesign, og bag ham er en lang historie og en stor kollektion af møbler, som PP Møbler efterfølgende er begyndt at fremstille.

Spisebordet fremstår unikt og med en utroligt smuk detaljerigdom. Det helt specielle ved dette bord er at der ligger ægte stolt håndværk bag, og alle elementerne er kærligt behandlet og pudset ned så kanter og krydsben fremstår runde og bløde.

Et rigtig smukt spisebord til familien der sætter stor pris på ægte tidløst design.

 • Materialer: Eg eller ask
 • Mål: L160 x B86 x H71 cm

Se pris på Wegner krydsbensbordet hos Livingshop

5 tips til indretning af spisestuen

Når du skal indrette en ny eller eksisterende spisestue, har du sikkert mange tanker og idéer omkring hvordan det skal ende med at se ud. Du har sandsynligvis allerede fra starten et ønske om hvilken stil den skal indrettes i, og du har sikkert også nogle farver eller træsorter, som du kan lide.

Kunsten er først og fremmest at få de forskellige farver og træsorter til at matche hinanden og husets udformning, men den virkelige udfordring er at begrænse sig, så indretningen giver mening i æstetisk øjemed. Vi har samlet 5 tips herunder, som hjælper dig igennem processen med indretning af spisestuen:

1) Hyr en indretningsarkitekt – det er billigere, end du tror

Når du indretter spisestuen, er det typisk med henblik på at den skal kunne holde i mange år frem. Det skal være et sted du nyder at være, da samværet med både familie og venner er helt i centrum i dette rum. En indretningsarkitekt kan derfor være en god investering, og for nogle få tusinde kroner kan du hyre en til at hjælpe dig.

Når du ønsker at hyre en indretningsarkitekt, starter i som regel med at holde et indledende møde. På dette møde klarlægges jeres ønsker og behov, og her kan i også vende forskellige idéer og muligheder med vedkommende. Indretningsarkitekten udarbejder herefter et tilbud til jer, som indeholder alle de elementer, der indgår i indretningen. Herefter er det så op til jer at acceptere tilbuddet, og dernæst vil indretningsarkitekten typisk gå igang med det videre arbejde, som blandt andet omfatter plantegning, projektbeskrivelse, inspirationsbilleder/collager, brochurer og forslag til inventar, materiale- og farveprøver, forslag til belysning og alt det, der ellers er relevant for indretningen af rummet.

På den måde undgår i fejlkøb, og i er sikre på at få en spisestue, der spiller helt efter jeres ønsker. Da en indretningsarkitekt helst skal befinde sig i dit nærområde, kan du med fordel søge efter en i din by eller naboby, eller du kan spørge dig frem blandt venner og familie.

2) Søg inspiration på nettet – det er gratis

Nettet er en uendelig kilde til inspiration, og der findes mange forskellige magasiner, hvor du blandt andet kan læse om de nyeste trends, stilarter, farvekombinationer og materialer. Du finder også en masse eksempler på professionelt indrettede rum, som du kan drage nytte af.

Du kan blandt andet finde inspiration hos Bo Bedre og Boligmagasinet, mens en side som eksempelvis Videnindenom.dk giver tips til hverdagen og råd til indretning og design af hjemmet.

3) Kunsten at begrænse sig

For de flestes vedkommende er det ikke lykken at have mange møbler – men derimod de rigtige møbler. Mens spisebordet og spisebordsstolene er essentielle i spisestuen, er skænke, vægreoler, nipsgenstande og andre ting unødvendige, medmindre de opfylder et nødvendigt funktionelt behov. Tidens tendenser peger imod stram indretning med gode og lyse materialer, der spiller op imod en enkelt farve eller to komplimentærfarver. Du kan selvfølgelig stadig dekorere din spisestue med pyntegenstande, men det er en god idé at begrænse det til dine absolutte favoritgenstande, og så skifte imellem dem løbende, eller efter sæson.

Når du begrænser indretningen til det minimale/nødvendige, har det også den fordel at det vil være nemt at holde rent og frit for støv. Det giver et bedre indeklima, og du får ro til at gøre andre ting.

4) Det behøver ikke være dyrt

God indretning behøver ikke koste en bondegård. Eksempelvis behøver der hverken stå HAY eller House Doctor på dine møbler, før de anerkendes som gode eller flotte. Det er IKEA et rigtig godt eksempel på. De fleste finder en unik og personlig indretningsstil i kombination af nye, gamle og arvede møbler, og kombinerer du dem rigtigt, vil du få en rigtig flot indretning, som både er personlig og charmerende.

Du kan med andre ord sagtens finde flotte møbler på et loppemarked eller i IKEA, så længe du har en overordnet plan og ikke forkøber dig.

5) Tænk over funktionaliteten

Det kan være en rigtig god idé at overveje nøje, hvilke møbler du indretter spisestuen med. Først og fremmest opfylder spisebordet og -stolene et praktisk behov, men de må selvfølgelig også gerne se godt ud. I en børnefamilie er der typisk ikke særlig meget tid til rengøring og oprydning, så her kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved allerede fra starten at vælge nogle møbler, som er nemme at renholde og praktiske i brug.

Har du helt små børn, er skarpe kanter selvfølgelig et no-go. Derudover kan en bordplade af massivt ubehandlet træ også volde problemer, da det må forventes at børn kommer til at spilde af og til.

Mørke bordplader “tiltrækker” desuden støv og skidt i større omfang end lyse bordplader, i den forstand at mørke nuancer synliggør skidtet i højere grad end lyse.

Se også denne lignende artikel på vores side: Inspiration: Find det perfekte lille spisebord

Læs også vores artikel om: Spisebord med udtræk – 26 flotte borde der kan udvides

Læs også vores artikel om: Spisebord i egetræ – find det helt rigtige til dig her

Læs også: Få inspiration til et nyt plankespisebord

Læs også: Vil du samle stuen med et ovalt spisebord? Her få du inspiration til dit køb.

Se vores artikel om: Testoversigt: De bedste træbeskyttelsesprodukter på markedet

Denne side er anmeldt af: Mia J. Dahl Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

3 kommentarer

 1. Fed liste. Særligt College falder i min smag, så den smutter jeg nok ind forbi og anskaffer mig ;-)

 2. Hej
  Hvor kan man købe Molde glas spisebord, og hvad koster det.
  Vh Danny

Skriv en kommentar